Přerov – Jihlava 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:6 (kon.) | Tábor – Č. Budějovice 3:2 (kon.)
Třinec – Pardubice 3:1 (kon.) | HC Litvínov – K. Vary 3:9 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 1:8 (kon.)
Kladno – Slavia 3:7 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:2 (kon.) | Plzeň – Liberec 4:3 (kon.)
Olomouc – Poruba 3:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:3 (3:2, 1:1, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 16.09.2023, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Extraliga dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na sobotní den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od půl páté se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně odehraje již čtvrté kolo Extraligy dorostu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým Bílí Tygři Liberec.

    Škoda Plzeň nového ročníku vstoupila domácím zápasem proti Táboru, přestože byli modrobílí velkým favoritem, nakonec bylo z utkání velké drama. V průběhu druhé třetiny odskočila Škodovka do vedení 4:3, avšak nakonec v poslední minutě hájila hubenou výhru 4:3. I druhý zápas se hrál na západě Čech a opět z toho byla obrovská přestřelka, padlo totiž hned třináct branek, indiáni nakonec přetačili pražskou Spartu 7:6. Naposledy hráli ve čtvrtek na půdě Mladé Boleslavi a tentokrát už Škoda narazila a to do zdi velmi tvrdě, Bruslaři byli od první minuty lepší celkem a výsledkem toho byla výhra 10:1.

    Bílí Tygři rovněž nový extraligový ročník zahájili na domácím ledě, avšak ze zápasu s Českými Budějovicemi nevydolovali ani bod, prohráli 2:4. Ve druhém kole už se prvních bodů avšak dočkali, v Kladně se hrál vyrovnaný hokej, zápas dospěl až do samostatných nájezdů, kde byli Severočeši úspěšnější. Na dnešní duel se Liberec dobře naladil, ve čtvrtek totiž nedal šanci Litvínovu, kterého porazil jednodznačně 7:0.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Poustka (Houdek) – Kocek (C), Kamas, Šulan, Reisnecker, M. Mašek, M. Černý (A), Matějka – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Křepel, Fehér – Pitter.
    Trenér: Michal Straka.

    Bílí Tygři Liberec: Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), Kachlíř, Vaněček, Seidl, Stromský, D. Fiala, S. Zeman – Šťástka (C), Krajdl, Grebeníček – Pekr, Bajer, M. Kratochvíl I – Hrabčák, D. Hrouda, Choma.
    Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Němec – Charvát, Brtník.
     
    Obě mužstva se již zdraví na modrých čarách, utkání čtvrtého kola mezi Plzní a Libercem bude za chvíli zahájeno.
     
    Plzeň dnes bude hrát v bílých dresech, hosté naopak v modrých. Čeká nás tak duel dvou modrobílých celků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hosté vyhráli buly ve středovém kruhu, následně se Tygři usadili v útočné třetině, avšak Eliáš Poustka zatím zasahovat nemusel.
     
    00:51
    Na druhé se snažil ohrozit klec Charváta David Slačík, avšak na pravém kruhu zapomněl puk za sebou.
     
    01:26
    Plzeň nahodila puk do útočné třetiny a obě mužstva střídají.
     
    02:05
    Jakub Slováček vystřelil z otočky, avšak z vrcholu kruhu hostujícího brankáře Charváta nepřekonal.
     
    02:46
    Marek Šulan chtěl na modré čáře předat puk svému kolegovi Reisneckerovi, jenomže hosté jeho úmysl vystihli a sami nyní spěchají dopředu.
     
    03:26
    Lehké nahození Kratochvíla konči v rukavici Eliáše Poustky, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    04:20
    První vážnější akce v dnešním zápase. Obránce Jiří Kamas si vzal pod svá bedra, postupně si s ním nabruslil až před brankáře, kterého ovšem křižnou ranou nepřekvapil.
     
    04:40
    Tak nyní už to opravdu volalo po brance! David Slačík vyplaval zcela sám na pravém kruhu a po jeho svižné ráně zazvonila branková konstrukce.
     
    05:50
    Marek Šťastka zkusil překvapit plzeňského brankáře střelou na bližší tyč, jenomže jeho úmyslu chyběla větší přesnost.
     
    05:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka se ujímá vedení v dnešním zápase. Ben Reisnecker zavezl kotouč do pásma, tam ho předal Fehérovi, který oslovil na hraně brankoviště JAKUBA SLOVÁČKA, který se štěstím propasíroval puk do sítě. Asistence: Adam Fehér, Ben Reisnecker.
    05:59 Jakub SLOVÁČEK - 1:0
     
    07:27
    Plzeň se opět tlačí do zakončení. Charvát nejprve neudržel ránu od modré čáry, následně se prokličkoval na osu hřiště Martin Černý, který to měl celé před sebou, jeho pokus ale zlikvidoval brankář Liberce.
     
    08:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    A z ničeho nic je v Plzni vyrovnáno. ŠTĚPÁN GREBENÍČEK si nabruslil do útočného pásma, na pravé straně se dostal až ke střele a ranou mezi betony se nemýlil. Bez asistence.
    08:14 Štěpán GREBENÍČEK - 1:1
     
    09:00
    Škoda se na obdržený gól snažila rychle odpovědět, avšak jejich akce končí předčasně – ofsajd.
     
    09:30
    A hosté mohli rázem celé utkání překlopit na svou stranu, jenomže Marek Šťastka z levého kruhu netrefil poodkrytou část brány.
     
    10:18
    Hosté váhali s rozehrávkou z vlastní třetiny, indiáni se dostali následně k puku, Charvát ale mohl pro tentokrát zůstat v klidu.
     
    10:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Samuel Hrabčák – 2 min., hákování.
     
    10:45
    Plzeň se hned dostala do zakončení, ránu z levého kruhu nicméně udržel brankář Liberce ve své lapačce.
     
    11:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka si bere zpět ztracené vedení, když zužitkovala hned svou první přesilovou hru. Antonín Klatovský se krásně prodral do útočné třetiny, z levého kruhu našel krásnou přihrávkou před brankou hokejku MATYÁŠE ÚBLA, který dopravil puk do prázdné brány. Asistence: Antonín Klatovský, Jiří Kamas.
    11:05 Matyáš ÚBL - 2:1
     
    11:46
    Nadále sledujeme hokej nahoru dolů, nyní byl na tahu Liberec, nepříjemnou ránu od modré čáry na poslední chvíli vytáhl Poustka nad svou branku.
     
    12:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ale hosté nedlouho poté přece jen znovu vyrovnávají. Na osu hřiště si nabruslil DAVID HROUDA, který prudkou ranou k tyčce nedal plzeňskému brankáři šanci zasáhnout. Asistence: David Choma, Jakub Seidl.
    12:42 David HROUDA - 2:2
     
    13:40
    Severočeši mají opět puk pod svou kontrolou, k ohrožení branky mají ale zatím daleko.
     
    14:01
    Naopak do samostatného nájezdu se dostal Antonín Klatovský, svou bekhendovou kličku ale nedotáhl do zdárného konce.
     
    15:22
    Daniel Křepel vyplaval sám na ose hřiště, plzeňský forvard se prezentoval rychlou ranou, trefil však jen Charváta do jeho masky.
     
    16:14
    Krátce za modrou čárou střílel prudce Jakub Slováček, Charvát se proti jeho ráně marně natahoval, nakonec měl ale štěstí, jelikož útočník indiánů o malý kousek netrefil bránu.
     
    17:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni jdou potřebí během první třetiny do vedení. Jiří Maxa byl u kotouče jako první, ten poté předal do jízdy JANU FODOROVI, který svůj samostatný nájezd proměnil ranou mezi Charvátovy betony. Asistence: Jiří Kamas, Jiří Maxa.
    17:11 Jan FODOR - 3:2
     
    18:00
    David Slačík mohl dokonce náskok Plzně zdvojnásobit, z pravého kruhu ovšem vůbec netrefil kotouč.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Adam Fehér si vybruslil od pravého mantinelu až do střelecké pozice, ukrytou ranou vylekal brankáře Liberce, čtvrtou branku domácích nicméně nevstřelil.
     
    19:38
    Zásah vysokou holí, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nabídla fantastický hokej a především hned pět branek. Hosté dokázali dvakrát na plzeňskou branku odpovědět, potřetí to nicméně zatím nestihli. Hraje se zatím útočný hokej, který nabídl plno gólových příležitostí, přítomní diváci na stadionu se zatím určitě nemohou nudit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Na startu druhé periody servíroval puk od zadního mantinelu Grebeníček, jenomže jeho přihrávka nikoho z jeho spoluhráčů neoslovila.
     
    21:11
    Něco podobného předvedl na opačné straně Matyáš Úbl, ani on nepřihrál přesně a Plzeň nakonec musela opustit útočnou třetinu.
     
    22:11
    Ve druhé třetině se zatím hraje vyrovnaný hokej, na první vážnější šanci stále čekáme.
     
    22:58
    Vše mohl změnit Marek Šťastka, avšak z pravého kruhu puk až na plzeňskou branku nedostal, obrana indiánů jeho pokus dokázala zablokovat.
     
    24:10
    Hosté zkusili zaútočil podél levého mantinelu, tam je ovšem domácí čistě zastavili, hrát tak může opět Škoda.
     
    25:09
    Oba brankáři se nadále v prostředním dějství spíše nudí. Útočníkům se nedá upřít snaha, avšak na obou stranách zatím výborně funguje obrana. Jaký to rozdíl o proti první třetině.
     
    26:09
    Antonín Klatovský se snažil zaútočit středem hřiště, na poslední chvíli byl ale čistě zastaven.
     
    26:50
    Matyáš Úbl se snažil před brankou oslovit svého spoluhráče, jeho pas byl nicméně zablokován. To stejné se dá říci o následně ráně od modré čáry.
     
    27:50
    Z ničeho nic velká šance indiánů. Daniel Křepel se dostal za záda obránců, plzeňský forvard zkusil zakončit bekhendem, trefil však jen gólmana Liberce.
     
    28:36
    Petru Kockovi přeskočil puk na modré čáře hokejku, domácí tak museli vyklidit útočnou třetinu.
     
    29:30
    Jiří Maxa od zadního mantinelu přesně našel hokejku Matěje Tománka. Ten následně pálil bez přípravy, ovšem jen do připravené lapačky Charváta.
     
    29:49
    Dominik Krajdl se v polovině zápasu prodral k nebezpečné střele, brankář Eliáš Poustka svůj tým nicméně v důležité chvíli podržel.
     
    30:30
    Následně si našel prostor na modré čáře Jakub Seidl, branku soupeře ovšem jen o pár centimetrů minul.
     
    31:05
    Před brankou indiánů to chvilkami hořelo, puk dvakrát letěl na gólmana Poustku, ten ale puk za svá záda nepustil.
     
    31:40
    Naopak z protiútoku mohl udeřit Matěj Tománek, který měl dvě obrovské šance, avšak ani z nájezdu, ani ranou z osy hřiště neuspěl.
     
    32:27
    Charvát si v poslední minutě nemohl stěžovat na minimum střel, avšak i tu poslední od levého mantinelu dokázal zkrotit, nadále tak vede Plzeň pouze o jedinou přesnou trefu.
     
    33:01
    Před brankou vložil hůl do přihrávky Antonín Klatovský, avšak ani z následně dorážky puk do sítě skrz beton nepropasíroval.
     
    33:36
    Jakub Slováček si najížděl před branku, přesné přihrávky se plzeňský útočník nicméně nedočkal.
     
    33:57
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Martin Černý – 2 min., faul kolenem.
     
    34:15
    Plzeň se dostala ke kotouči a následný výhozem přes všechny čáry se indiáni dokázali osvobodit.
     
    34:46
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    David Slačík – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Štěpán Grebeníček – 2 min., sekání.
     
    35:12
    Indiáni se nadále brání velice dobře, opět dokázali vyhodit kotouč až k brankáři Charvátovi.
     
    35:38
    A do třetice. Zdá se, že Severočeši svou první přesilovou hru v zápase nevyužijí.
     
    35:57
    Domácí v plném počtu.
     
    36:13
    Po několika tečích skončil kotouč na liberecké střídačce. Vhazovat se bude v útočném pásmu Bílých Tygrů.
     
    36:45
    Jan Fodor se před brankou snažil dorážet ránu Petra Kocka od modré čáry, to se mu nicméně nepovedlo, jak by si sám představoval. Hosté následně vyhodili kotouč jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    37:19
    Plzeň mohla zdvojnásobit své vedení. Adam Fehér se v útočné třetině hezky zbavil hostujícího obránce, následně si nabruslil mezi kruhy, rychlým švihem ale o malý kousek minul klec Tygrů.
     
    38:16
    Teď měli hosté velké štěstí. Obraně totiž utekl puk, rázem by jeli dva Plzeňané sami na bránu, jen o vteřinu rychleji byl ale u puku dříve brankář Charvát.
     
    38:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    A co víc z protiútoku hosté srovnávají na 3:3. Marek Šťástka od zadního mantinelu zavezl kotouč před branku, tam posléze vznikla velká nepřehledná situace, odražený kotouč si nakonec ŠTĚPÁN GREBENÍČEK, který ho bekhendem dorazil do sítě. Asistence: Dominik Krajdl, Marek Šťástka.
    38:47 Štěpán GREBENÍČEK - 3:3
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Avšak indiáni si bleskově berou zpět ztracené vedení. David Slačík ve středním pásmu našel obránce JIŘÍHO KAMASE, který se dostal až před brankáře, kterého nakonec i chladnokrevně ranou pod horní tyčku prostřelil. Asistence: David Slačík, Petr Kocek.
    39:35 Jiří KAMAS - 4:3
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matouš Mašek – 2 min., krosček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí. Plzeň nadále vede nad svým soupeřem o jednu branku, tentokrát však již 4:3. V prostředním dějství jsme dlouho čekali na jakoukoliv šanci, nakonec jich ale ve druhé polovině bylo celkem dost. Ve 39. minutě dokázali hosté srovnat, avšak těsně před odchodem do šaten vrátil domácím vedení Jiří Kamas. Závěrečné dějství tak slibuje zajímavou podívanou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Antonín Klatovský se ve vlastním oslabení dostat do úniku, avšak puk mezi betony do sítě nedostal, ty k sobě sklaply včas.
     
    41:21
    Plzeň se nadále brání velice dobře, puk se opět nachází až u brankáře Charváta.
     
    41:50
    Hosté se konečně dostali do pásma, jenomže Seidlovi puk na modré čáře přeskočil hokejku.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    42:40
    Plzeň se opět hnala ve velkém do útoku. Fehér hledal na druhém křídle najetého Jakuba Slováčka, puk mu ovšem nedal ideálně, jak by si druhý jmenovaný představoval.
     
    43:16
    Charvát neudržel ránu Kamase od modré čáře, maskovaný muž Liberce měl ale nyní štěstí, že mu puk vypadl těsně vedle pravé tyče.
     
    44:01
    Štěpán Grebeníček útočil na hattrick, po objetí branky se snažil bleskově překonat brankáře Postku, puk ovšem příliš zvedl a branku Plzně nakonec přestřelil.
     
    44:28
    Bílým Tygrům nevyšla rozehrávka z vlastní poloviny hřiště, po zakázaném uvolnění se bude znovu vhazovat před brankou Charváta.
     
    44:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Matyáš Kratochvíl – 2 min., podrážení.
     
    45:15
    Tečovaná rána Matyáše Úbla od modré čáry skončila nad brankou. Hosté se později dostali k puku a ten vyhodili až k Poustkovi.
     
    46:05
    Maxa našel mezi kruhy Matěje Tománka, u něho byli ovšem velmi rychle hráči Liberce a střela z mezikruží Charváta prakticky nehrozila.
     
    46:29
    Jan Fodor střelou od modré čáry trefil jen prvního bránícího hráče, hosté následně opět dokázali vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    46:55
    Hosté v plném počtu.
     
    47:31
    Na druhé straně se snažil ohrozit branku Poustky Lukáš Kachlíř, který pálil po kličce doprostřed, branku Plzně ale minul.
     
    47:56
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Daniel Křepel – 2 min., podrážení.
     
    48:16
    Ani tentokrát Severočeši nezahájili početní výhodu dle svých představ. Plzeň bleskově dokázala puk vyhodit až k Charvátovi.
     
    48:49
    A opět se domácí dokázali osvobodit. Liberec musí začít až od svého brankáře.
     
    49:17
    Puk skončil za mantinelem až mezi diváky, vhazovat se bude v útočném pásmu Bílých Tygrů.
     
    49:56
    Domácí v plném počtu.
     
    50:28
    Už při rovnovážném stavu na ledě měla Plzeň velkou šanci odskočit ve skóre. Od zadního mantinelu vykouzlil hezkou přihrávku Matěj Tománek a následnou ránu Jana Fodora vytáhl Charvát konečky svého betonu.
     
    51:19
    Indiáni nadále útoční ve více lidech, nyní zůstal zaparkován na hranici brankoviště Jakub Slováček, avšak po následném pasu puk do sítě nedostal, brankář Liberce opět své mužstvo dokázal podržet.
     
    52:16
    Marek Šťástka se natahoval, přesto nakonec stejně na prudkou přihrávku z pravého křídla mezi kruhy nedosáhl.
     
    52:47
    Na druhé straně menší nedorozumění v rozehrávce, indiáni toho ale nedokázali více využít.
     
    53:59
    Kamas udržel puk na modré čáře, Matěj Tománěk si následně z pravého kruhu vybruslil až do střelecké pozice před brankou, skóre se však nezměnilo, drama pokračuje.
     
    54:46
    Matěj Bajer si nebezpečně najížděl před plzeňského brankáře, z pravé strany zkusil své štěstí bekhendem, síťku se mu povedlo rozvlnit, avšak jen tu boční.
     
    56:00
    Čtyři minuty do konce, obě mužstva nadále útočí. Tento zápas musí diváky nadále bavit.
     
    56:17
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jakub Slováček – 2 min., podrážení.
     
    56:50
    Plzeň se v důležité fázi zápasu brání opět spolehlivě, puk za brankářem Charvátem.
     
    57:00
    Další akci severočeského Liberce zastavuje čárový rozhodčí – ofsajd.
     
    57:30
    Škodovka se nadále brání velice dobře, Liberec se nemůže vůbec dostat do útočné třetiny.
     
    57:40
    Lukáš Kachlíř měl na hokejce vyrovnání, z levého kruhu ale puk do brány nedostal.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:17
    Domácí v plném počtu.
     
    58:45
    Hostům nevyšla přihrávka v útočném pásmu, sami se nakonec vyhnali.
     
    59:16
    Plzeň se dostala až k brance Charváta, hosté se tak zatím nemohou dostat ani ke hře bez brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, v poslední periodě již žádná branka nepadla a Plzeň tento napínavý duel nakonec vyhrála těsně 4:3. Vítěznou branku nakonec zaznamenal těsně před koncem druhé třetiny Jiří Kamas, který se coby obránce dostal až před brankáře, kterého chladnokrevně prostřelil ranou pod horní tyčku.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního večera se s vámi loučím a u dalších přenosů z plzeňské LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (18:26:22)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 6. Slováček (Fehér, Reisnecker), 12. Úbl (Klatovský, Kamas), 18. Fodor (Kamas, Maxa), 40. Kamas (Slačík, Kocek) – 9. Grebeníček, 13. D. Hrouda (Choma, Seidl), 39. Grebeníček (Krajdl, Šťástka)


    HC Škoda Plzeň: Poustka (Houdek) – Kocek (C), Kamas, Šulan, Reisnecker, M. Mašek, M. Černý (A), Matějka – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Křepel, Fehér – Pitter.
    Trenér: Michal Straka.

    Bílí Tygři Liberec: Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), Kachlíř, Vaněček, Seidl, Stromský, D. Fiala, S. Zeman – Šťástka (C), Krajdl, Grebeníček – Pekr, Bajer, M. Kratochvíl I – Hrabčák, D. Hrouda, Choma.
    Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Němec – Charvát, Brtník.

    Diváci: 37
    bahis siteleri