Hr. Králové – Prachatice 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Hostivař 2:4 (kon.) | Svítkov – Dobřany 6:3 (kon.)
Plzeň – Letohrad 1:3 (kon.) | Karviná – Kert Park Praha 4:5 (0:2 po s.s.) | Kladno – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
HBC Svítkov Stars Pardubice
6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
TJ Snack Dobřany
Sobota 16.09.2023, 13:00CROSSDOCK Extraliga • 3. kolo
     
    Hokejbalisté Svítkova na domácí půdě potvrdili roli favorita, s Dobřany si poradili výsledkem 6:3.

    Domácí odskočili v úvodní desetiminutovce do dvougólového vedení, to však ještě hosté dokázali úspěšně smazat. Rozhodující fáze střetnutí přišla mezi 26. a 29. minutou, kdy si hokejbalisté Svítkova vybudovali třígólové vedení, o které se již připravit nenechali, v závěrečné patnáctiminutovce vstřelily oba celky po jednom gólu.

    Svítkov zůstává po dvou utkáních stoprocentní a v neúplné tabulce poskočil na čtvrtou příčku. Dobřany zůstávají na nule jedenácté, horším skóre disponuje pouze poslední Plzeň. (14:56:06)
     
    Konec zápasu.
     
    44:44
    Nakonec přeci jen došlo k ještě jednomu zakončení od modré čáry, Marek Hájek včas srazil betony k sobě a postaral se o dost možný poslední přerušení hry.
     
    44:20
    Domácí tým udržuje útočnou třetinu a nikterak se do zakončení netlačí, dává přednost trpělivé kombinaci, kterou klidně mohou praktikovat až do závěrečné sirény.
     
    43:42
    Tlak Dobřan je definitivně u konce. Daniel Michálek totiž fauloval, konkurenta nedovoleně seknul a po zásluze si vykoledoval dvouminutový trest.
     
    43:36
    A zase v permanenci Marek Hájek, který se rozhodl vystartovat proti dlouhé nahrávce a těsně před konkurentem vyrážečkou odpálil hrací předmět do bezpečí.
     
    43:14
    Úspěšný zákrok připsal na konto Marek Hájek, výborně zmenšil úhel Janu Stromkovi a pokus bekhendem sebral do lapačky.
     
    42:48
    Svítkov dle očekávání hraje v závěru základní hrací doby hlavně do defenzivy, druhý tříbodový zisk v sezóně je velmi blízko.
     
    42:26
    Tomáš Truchlý nastartoval po pravém mantinelu Jakuba Kolaříka, jemuž nevyšla klička jeden na jednoho proti Adamu Havlíkovi.
     
    41:53
    K rychlostnímu souboji vyzval posledního obránce Martin Pavlíček. Protihráče doběhl, leč tělo před něj nenatlačil.
     
    41:12
    Ihned po buly vypálil ostrou forhendovou dělovku Filip Shejbal, Marek Hájek v poslední chvíli vykopl pravý beton a zabránil sedmému inkasovanému gólu.
     
    40:59
    Definitivní razítko na vítězství domácího mužstva mohl dát Daniel Martínek, forhendový projektil usměrnil o kousek nad břevno.
     
    40:20
    Poté, co míček opustil hrací plochu, tak vhazování proběhne ve středním pásmu, Svítkov má tedy pár vteřin na vydechnutí.
     
    39:49
    Dobřany ještě neřekly poslední slovo. Tomáš Truchlý pálil z poloviny hřiště, Daniel Kovářík tečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    39:21
    Matěj Kábrt se od levého mantinelu natlačil až mezi kruhy, načež bekhendem zvedl balónek příliš vysoko nad břevno.
     
    38:54
    Ačkoliv Matyáš Bláha zabojoval, tak dalšímu zakázanému uvolnění zabránit nedokázal, vhazování opět proběhne před Šťovíčkem.
     
    38:25
    Jan Hrabica pod tlakem nevymýšlel nic složitého, po pravém mantinelu vyhodil míček bez rozmýšlení na zakázané uvolnění.
     
    37:22
    Na střelecký úspěch si dělal zálusk Matěj Kábrt a chybělo pár čísel, jeho ostrá rána nakonec zazvonila na levou část brankové konstrukce.
     
    37:02
    Rozehrávka vůbec nevyšla hostujícímu brankáři Marku Hájkovi, který pod tlakem vyhodil míček mimo hrací plochu a vysloužil si dvě minuty, ty za něj logicky míří odpykat jeden ze spoluhráčů.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Bureš (M. Malý, Martínek), 9. Hudec (Martínek), 27. Stromko (Vaňo, Bláha), 29. Hudec (Bureš, Bláha), 29. Bláha (Vaňo), 31. Hrabica (Hudec, Bureš) – 11. Michálek (Matoušek, Truchlý), 19. Matoušek (M. Hnyk), 34. Šlehofer (Matoušek)


    HBC Svítkov Stars Pardubice: Šťovíček (Novotný) – Besperát, Bureš, Doležal, Havlík, Hrabica, Korbel, Korec, Martínek – Bláha, Hudec, Kábrt, Koudela, M. Malý, Pavlíček, Shejbal, Stromko, Vaňo, Waber.
    Trenér: Petr Kopečný

    TJ Snack Dobřany: Hájek (Malotín) – A. Duchek, Š. Hnyk, Matoušek, Šlehofer, Sloup (C), Truchlý – T. Duchek, M. Hnyk, Kobr, Kolařík, J. Kovářík, D. Kovářík (A), D. Malý, Michálek, Reiniger, Vajda.
    Trenér: Václav Šlehofer

    Rozhodčí: Prudík, Vokurka

    Diváci: 112
    bahis siteleri