Hr. Králové – Prachatice 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Hostivař 2:4 (kon.) | Svítkov – Dobřany 6:3 (kon.)
Plzeň – Letohrad 1:3 (kon.) | Karviná – Kert Park Praha 4:5 (0:2 po s.s.) | Kladno – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
HBC Svítkov Stars Pardubice
6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
TJ Snack Dobřany
Sobota 16.09.2023, 13:00CROSSDOCK Extraliga • 3. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování 3. kola CROSSDOCK Extraligy, u zápasu mezi Svítkovem a Dobřany.
     
    HBC Svítkov Stars Pardubice

    Svítkov v nové sezóně odehrál dosud jediné utkání, v němž slavil tříbodový zisk, v městském derby v přestřelce vyhrál 6:5 nad Pardubicemi. V uplynulém ročníku hokejbalisté Svítkova dokráčeli v play-off až do semifinále, v němž ve třech utkáních nestačili na pozdějšího vítěze Kert Park Praha, letos by určitě chtěli zaznamenat minimálně stejný výsledek.
     
    TJ Snack Dobřany

    Podobně jako dnešní soupeř, tak i Dobřany v novém ročníku odehrály jenom jedno utkání, v němž po velké bitvě padly těsným výsledkem 1:2 s Hradcem Králové. Cílem mužstva pro letošní sezónu je bezpochyby postup do vyřazovací fáze, ten se minulý rok splnit nepodařil, když Dobřany obsadily první nepostupové deváté místo s mankem čtyř bodů na osmé Kladno.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Svítkov Stars Pardubice: Šťovíček (Novotný) – Besperát, Bureš, Doležal, Havlík, Hrabica, Korbel, Korec, Martínek – Bláha, Hudec, Kábrt, Koudela, M. Malý, Pavlíček, Shejbal, Stromko, Vaňo, Waber.
    Trenér: Petr Kopečný

    TJ Snack Dobřany: Hájek (Malotín) – A. Duchek, Š. Hnyk, Matoušek, Šlehofer, Sloup (C), Truchlý – T. Duchek, M. Hnyk, Kobr, Kolařík, J. Kovářík, D. Kovářík (A), D. Malý, Michálek, Reiniger, Vajda.
    Trenér: Václav Šlehofer

    Rozhodčí: Prudík, Vokurka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Svítkovem a Dobřany odstartovalo! Favoritem jsou domácí hokejbalisté, kteří se okamžitě vrhli do útoku.
     
    00:41
    Pod tlakem Aleš Duchek nevymýšlel žádné složitosti a po pravém mantinelu napálil míček přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    01:12
    Zahrozili i hosté. Od modré čáry vystřelil tvrdou forhendovou střelu Václav Šlehofer, trefil ovšem hned prvního clonícího protihráče.
     
    01:37
    Do protiútoku vystartoval Tomáš Hudec, jenž v situaci dvou proti dvěma volil střelu forhendem, prostor u bližší tyče těsně minul.
     
    02:00
    Dvě zakázaná uvolnění v krátkém časovém sledu pro změnu v podání Svítkova, ten se místy nechal zatlačit pod tlak, načež Kábrt nepřesně hledal Shejbala.
     
    02:53
    Hráči Svítkova rychle otočili hru, ale kýženého efektu v podobě prvního vstřeleného gólu se zatím nedočali, po zmatcích v předbrankovém prostoru Tomáš Koudela nedokázal přehodit ležícího Hájka.
     
    02:57
    Svítkov právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí domácí favorit! Matyáš Malý potáhl míček po pravém mantinelu a nahodil na bránu, vyražený balón si posléze našel TOMÁŠ BUREŠ a bekhendem jej nasměroval za bezmocného brankáře. Asistence: Matyáš Malý a Daniel Martínek.
    02:57 Tomáš BUREŠ - 1:0
     
    03:31
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Václav Šlehofer, avšak nic zajímavého nevymyslel, sám proti třem neměl moc šancí na úspěch.
     
    04:13
    Z poloviny hřiště nahazoval Šimon Hnyk a gólmanovi nadělal až nečekané problémy, Jiří Šťovíček nakonec zasahoval pravým betonem.
     
    04:44
    Zakázané uvolnění pardubického mužstva způsobil Filip Shejbal, ten si vůbec neporozuměl a adresátem nepřesné přihrávky Waberem.
     
    05:20
    Trestuhodně volný zůstal v pravém kruhu Matyáš Malý, který místo očekávaného zakončení ještě volil přihrávku a Hájek měl štěstí, že ho protihráč trefil do pravého betonu.
     
    05:53
    Matyáš Malý se zbavil osobního strážce, ale na další kličky si netroufal, proto z poloviny hřiště přihrával za sebe osamocenému Havlíkovi.
     
    06:25
    Individuálně s Jan Stromko nevěřil, zůstal u pravého mantinelu, odtud vysokým obloučkem přenesl hru dozadu na připraveného Martínka.
     
    06:53
    Protože neměl komu nahrát, tak Aleš Duchek střílel kousek za modrou čárou, Šťovíček s dobrým výhledem zasáhl koncem levého betonu.
     
    07:10
    S forčekujícím Matějem Hnykem neměla domácí obranná dvojice žádné problémy, Jakub Besperát, rozehrával přes Tomáše Bureše.
     
    07:47
    Na jedničku si defenzivní povinnosti splnil Aleš Duchek, udržel na zádech konkurenta a bekhendem vyhodil do střední třetiny.
     
    08:25
    Svítkov právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Daniel Martínek zaznamenal druhou asistenci, když našel TOMÁŠE HUDECE a ten propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně gólmana Hájka. Asistence: Daniel Martínek.
     
    08:47
    Daniel Michálek vyzkoušel štěstí tvrdou střelou od levého mantinelu, křižný projektil nasměroval o kousek vedle cílového zařízení.
     
    09:05
    Hráči Svítkova nemají problém pod tlakem vyhazovat na zakázané uvolnění, tuto skutečnost teď potvrdil dlouhým odpalem Adam Korec.
     
    09:47
    K vysokému obloučku sáhl Jan Hrabica a pod tlak dostal Jana Matouška, který si pomohl tělem, jímž odstavil dotírajícího Vaňa.
     
    10:17
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Dobřany, menší dvouminutový trest vyfasoval Martin Korbel za krosček.
     
    10:54
    Dobřany právě vstřelily branku!
    Hostující hráči od prvních vteřin přesilovky udržovali soupeře pod tlakem a zasloužená odměna se dostavila! Matoušek střílenu křižnou nahrávkou zleva vybídl ke skórování DANIELA MICHÁLKA, jenž neváhal a propálil přesouvajícího se gólmana ránou z první po bleskovém zpracování. Asistence: Jan Matoušek a Tomáš Truchlý.
    10:54 Daniel MICHÁLEK - 2:1
     
    11:30
    Marek Hájek si nebyl vůbec jistý, kde se nachází míček, ovšem byl v dobrém postavení, takže jej střela Kábrta trefila do výstroje.
     
    12:21
    Opět výborný Marek Hájek, když správně očekával přihrávku do mezikruží, natáhl vyrážečku a míček poslal mimo dosah číhajícího soka.
     
    12:58
    Hostující gólman je v posledních vteřinách v jednom ohni, bez výraznějších problémů zvládl pokrýt i střelu zápěstím zpoza pravého kruhu.
     
    13:23
    Zakázané uvolnění Svítkova. Jakub Besperát vyzkoušel vysoký oblouček na Matáše Bláhu, leč přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče.
     
    13:57
    Sám proti dvěma konkurentům si Tomáš Bureš nenašel prostor ke střele, dobře spolupracující Matoušek se Šlehoferem konkurenta odzbrojili.
     
    14:19
    Jeden na jednoho si věřil Jakub Kolařík, vyzkoušel od levého mantinelu forhendovou kličku do středu, nicméně na dobře pozičně stojícího Martínka nevyzrál.
     
    14:46
    Za vlastní bránou dohrává úvodní patnáctiminutovku Šimon Hnyk. Mohl se pokusit ještě rozjet rychlou akci, ale nenašel nikoho, komu by mohl nahrát.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní patnáctiminutovka zápasu mezi Svítkovem a Dobřany nabídla tři góly, přičemž o jeden více vstřelilo domácí mužstvo. Pardubický celek odskočil do dvoubrankového vedení zásluhou tref Tomáše Bureše a Tomáše Hudce, o zmírnění manka se na sklonku 11. minuty postaral přesilovkovým úspěchem Daniel Michálek.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:39.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:20
    Druhou třetinu odstartovali rychlým útokem hosté, ale vyrovnání se zatím nedočkali, se slabým nahozením Šlehofera si Šťovíček hravě poradil.
     
    15:46
    Hodně vidět je Aleš Duchek, který zkoušel nahození od modré čáry, míček proletěl vedle pravé tyče, brankář Jiří Šťovíček toho přitom moc neviděl.
     
    16:12
    Po obtočení soupeřovy svatyně střílel Filip Shejbal po zemi forhendem, pozorný Marek Hájek schoval míček pod levým betonem.
     
    16:55
    Zpoza levého kruhu vypálil tvrdou dělovku Štěpán Reiniger a Štovíček měl co dělat, aby balónek podržel ve výstroji, to se mu povedlo.
     
    17:26
    U levého mantinelu se strhla velká bitva o balónek, ten nakonec získal číhající Daniel Malý a vyhodil ho bekhendem po pravém mantinelu.
     
    17:55
    Situace dvou proti dvěma vyrovnáním neskončila. Daniel Michálek vzal zodpovědnost do vlastních rukou a vysoko přestřelil.
     
    18:23
    Dobřany právě vstřelily branku!
    Pěkná individuálně akce vedla ke srovnání skóre! JAN MATOUŠEK zpoza brány doběhl do levého kruhu, odtud se natočil čelem k soupeřově svatyni a křižnou forhendovou střelou propálil pozdě reagujícího gólmana. Asistence: Matěj Hnyk.
    18:23 Jan MATOUŠEK - 2:2
     
    19:25
    Psychická výhoda je teď samozřejmě na straně Dobřan. Šimon Hnyk vyzkoušel nahrávku na Tomáše Duchka, toho ale zradilo zpracování.
     
    19:57
    Akci hostujícího mužstva přerušil hvizd rozhodčího. Byl to Jaroslav Kobr, kdo vystavil Daniela Kováříka do postavení mimo hru.
     
    20:19
    Sám proti třem si věřil Jan Stromko, nahodil si forhendem za bránu soupeře, avšak nedokázal natlačit tělo před Jana Matouška.
     
    20:59
    Svítkov má ponechanou výhodu. Matyáš Malý dlouhým pasem oslovil Tomáše Koudelu, ten vystřelil forhendem pouze do boční sítě.
     
    21:23
    Jakub Dušan Vaňo adresoval přesný pas do levého kruhu na Matěje Kábrta, forvard po rychlém zpracování vyslal svižnou střelu zápěstím těsně nad břevno.
     
    21:33
    Dobřany první přesilovku využily, jak si povede Svítkov? Na dvě minuty si míří odpočinout na lavici hanby útočník Daniel Kovářík, důvodem je podražení.
     
    22:15
    Okamžitě po buly vyslal střílený pas před bránu Martin Pavlíček, Jan Stromko na dlouhou hokejku usměrnil míček vedle pravé tyčky.
     
    22:44
    Od pravého mantinelu vypálil z velkého úhlu Matěj Kábrt a Marka Hájka nezaměstnal, poměrně výrazně totiž poslal hrací předmět vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    23:20
    Po nezaviněném střetu u mantinelu na chvíli zůstal ležet na zemi Aleš Duchek, naštěstí se rychle zvedl a podle všeho nepůjde o zranění vážnějšího rázu.
     
    23:40
    Utkání pokračuje v plném počtu na obou stranách. Od modré čáry nahazoval Jaroslav Kobr, Jiří Šťovíček bez problémů podržel míček ve výstroji.
     
    24:07
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou brankář Marek Hájek, vyrážečkou volil nahrávku na jistotu k volnému Janu Matouškovi.
     
    24:38
    S těžkým zpracováním si Tomáš Hudec poradil na jedničku, o poznání hůře mu následně vyšla forhendová střela, ta prosvištěla nad břevnem.
     
    25:20
    Protiútok Svítkova neměl dlouhého trvání. Matyáš Bláha volil ostrou nahrávku na Matěje Kábrta, jenž po zpracování vystřelil vedle levé tyčky.
     
    25:49
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Matyáš Malý a ztroskotal až na posledním konkurentovi, tím byl Václav Šlehofer.
     
    26:11
    Svítkov právě vstřelil branku!
    Svěřenci trenéra Kopečného opět strhávají těsný náskok na svou stranu! Bláha od levého mantinelu nahrál za kruhy Vaňovi, který ještě vyšperkoval akci pasem po levé ruce na JANA STROMKA a ten zvládl propasírovat míček za ležícího Hájka. Asistence: Jakub Dušan Vaňo a Matyáš Bláha.
    26:11 Jan STROMKO - 3:2
     
    27:26
    Za obranu zabíhal Tomáš Hudec, leč únik si nevyzkoušel, protože mu při zpracování míček přeskočil přes čepel hole.
     
    27:58
    Od modré čáry nahazoval Martin Korbel. Před bránou dobře postavený obránce Pavel Sloup míček ztečoval k mantinelu.
     
    28:23
    Svítkov právě vstřelil branku!
    Druhý úder v krátkém časovém sledu a Svítkov je rázem napřed o dva góly. Bureš se u mantinelu obtočil kolem osobního strážce a napříč kruhy nahrál doprava TOMÁŠI HUDCOVI, tento hokejbalista rychle seřídil mířidla a skóroval dělovkou na přední tyč. Asistence: Tomáš Bureš a Matyáš Bláha.
    28:23 Tomáš HUDEC - 4:2
     
    28:46
    Svítkov právě vstřelil branku!
    Sledujeme dost možná rozhodující pasáž celého zápasu! MATYÁŠ BLÁHA se u levého mantinelu krásně vymotal z obležení tří konkurentů a z mezikruží vypálil nechytatelný projektil přesně do pravého víka. Asistence: Jakub Dušan Vaňo.
    28:46 Matyáš BLÁHA - 5:2
     
    29:51
    Domácí zahrozili ještě jednou. Jakub Dušan Vaňo se dostal k forhendovému zakončení zpoza levého kruhu, gólman Hájek zasáhl vykopnutým levým betonem.
     
    29:55
    Pár vteřin před koncem prostředního dějství tu máme ještě jedno vyloučení do hostujících řad, nedovoleným bráněním zabránil soupeři v dalším pohybu Štěpán Reiniger.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Svítkov udělal ve druhé třetině důležitý krok směrem k postupu. Hosté sice nejprve srovnali v 19. minutě zásluhou Jana Matouška, jenže soupeř potom měl skvělou pasáž v rozmezí 26. a 29. minuty, do níž vměstnal tři zásahy, postupně se prosadili Jan Stromko, Tomáš Hudec a Matyáš Bláha. Dobřany si zadělaly na komplikace, každopádně bez šance na bodový zisk nejsou, hokejbal je rychlá hra a stačí chvilková ztráta koncentrace, aby vše bylo úplně jinak.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:22.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Poslední patnáctiminutovka má za sebou první vteřiny. Svítkov do ní vstupuje s tříbrankovým vedením v zádech, Dobřany mají co dotahovat.
     
    30:58
    Svítkov právě vstřelil branku!
    Pardubický celek využívá přesilovku a na žádné drama to v koncovce opravdu nevypadá. Hudec nabil za modrou čáru JANU HRABICOVI, jehož tvrdou ránu z první Hájek neudržel před brankovou čárou. Asistence: Tomáš Hudec a Tomáš Bureš.
    30:58 Jan HRABICA - 6:2
     
    31:57
    Dobřany zaútočí na snížení manka v přesilové hře, na trestnou lavici usedl Jakub Dušan Vaňo z důvodu nedovoleného bránění.
     
    32:30
    Hokejbalisté v červených dresech si zatím nedokázal vytvořit dobrou palebnou pozici. Z ostrého úhlu Pavel Sloup trefil pouze gólmana.
     
    32:34
    Domácí mužstvo míří do tří! Proti pravidlům hrál Martin Korbel, jenž zabránil jednomu z protihráčů v zakončení jen za cenu sekání.
     
    33:22
    Do pravého kruhu dostal nabito Aleš Duchek, ostrým projektilem z první napálil výstroje včas se k levé tyči přemístivšího gólmana.
     
    33:46
    Jiří Šťovíček si úplně neužívá skandování diváků, protože po úspěšném zákroku dostal bolestivý zásah a potřebuje dokonce ošetření.
     
    33:55
    Dobřany právě vstřelily branku!
    Hostující tým nakonec využívá přesilovku pěti proti třem dvě vteřiny před návratem Vaňa. VÁCLAV ŠLEHOFER si na modré čáře párkrát vyměnil míček s Matouškem, aby následně vyslal tvrdou střelu k pravé tyčce. Asistence: Jan Matoušek.
    33:55 Václav ŠLEHOFER - 6:3
     
    34:35
    Pokračuje tradiční početní převaha pět na čtyři. Václav Šlehofer zůstal na hrací ploše, zápěstím vypálil těsně nad horní tyčku.
     
    35:21
    Tomáš Bureš zkusil schovat míček za trojici bránících konkurentů, avšak trefil do chráněné oblasti clonícího Šimona Hnyka.
     
    35:59
    Střetnutí pokračuje v pěti na obou stranách. Tomáš Koudela nahazoval do předbrankového prostoru, Jan Matoušek zabránil v teči Malému.
     
    36:22
    Na střed si sběhl k modré čáře Pavel Sloup, hostujícímu kapitánovi při těžkém zpracování přeskočil míček přes čepel.
     
    36:48
    Snížení na rozdíl dvou gólů měl na hokejce Václav Šlehofer, proti střele z kruhu na přední, pravou tyč se však Jiří Šťovíček parádně přesunul a zakročil betonem.
     
    37:02
    Rozehrávka vůbec nevyšla hostujícímu brankáři Marku Hájkovi, který pod tlakem vyhodil míček mimo hrací plochu a vysloužil si dvě minuty, ty za něj logicky míří odpykat jeden ze spoluhráčů.
     
    37:22
    Na střelecký úspěch si dělal zálusk Matěj Kábrt a chybělo pár čísel, jeho ostrá rána nakonec zazvonila na levou část brankové konstrukce.
     
    38:25
    Jan Hrabica pod tlakem nevymýšlel nic složitého, po pravém mantinelu vyhodil míček bez rozmýšlení na zakázané uvolnění.
     
    38:54
    Ačkoliv Matyáš Bláha zabojoval, tak dalšímu zakázanému uvolnění zabránit nedokázal, vhazování opět proběhne před Šťovíčkem.
     
    39:21
    Matěj Kábrt se od levého mantinelu natlačil až mezi kruhy, načež bekhendem zvedl balónek příliš vysoko nad břevno.
     
    39:49
    Dobřany ještě neřekly poslední slovo. Tomáš Truchlý pálil z poloviny hřiště, Daniel Kovářík tečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    40:20
    Poté, co míček opustil hrací plochu, tak vhazování proběhne ve středním pásmu, Svítkov má tedy pár vteřin na vydechnutí.
     
    40:59
    Definitivní razítko na vítězství domácího mužstva mohl dát Daniel Martínek, forhendový projektil usměrnil o kousek nad břevno.
     
    41:12
    Ihned po buly vypálil ostrou forhendovou dělovku Filip Shejbal, Marek Hájek v poslední chvíli vykopl pravý beton a zabránil sedmému inkasovanému gólu.
     
    41:53
    K rychlostnímu souboji vyzval posledního obránce Martin Pavlíček. Protihráče doběhl, leč tělo před něj nenatlačil.
     
    42:26
    Tomáš Truchlý nastartoval po pravém mantinelu Jakuba Kolaříka, jemuž nevyšla klička jeden na jednoho proti Adamu Havlíkovi.
     
    42:48
    Svítkov dle očekávání hraje v závěru základní hrací doby hlavně do defenzivy, druhý tříbodový zisk v sezóně je velmi blízko.
     
    43:14
    Úspěšný zákrok připsal na konto Marek Hájek, výborně zmenšil úhel Janu Stromkovi a pokus bekhendem sebral do lapačky.
     
    43:36
    A zase v permanenci Marek Hájek, který se rozhodl vystartovat proti dlouhé nahrávce a těsně před konkurentem vyrážečkou odpálil hrací předmět do bezpečí.
     
    43:42
    Tlak Dobřan je definitivně u konce. Daniel Michálek totiž fauloval, konkurenta nedovoleně seknul a po zásluze si vykoledoval dvouminutový trest.
     
    44:20
    Domácí tým udržuje útočnou třetinu a nikterak se do zakončení netlačí, dává přednost trpělivé kombinaci, kterou klidně mohou praktikovat až do závěrečné sirény.
     
    44:44
    Nakonec přeci jen došlo k ještě jednomu zakončení od modré čáry, Marek Hájek včas srazil betony k sobě a postaral se o dost možný poslední přerušení hry.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejbalisté Svítkova na domácí půdě potvrdili roli favorita, s Dobřany si poradili výsledkem 6:3.

    Domácí odskočili v úvodní desetiminutovce do dvougólového vedení, to však ještě hosté dokázali úspěšně smazat. Rozhodující fáze střetnutí přišla mezi 26. a 29. minutou, kdy si hokejbalisté Svítkova vybudovali třígólové vedení, o které se již připravit nenechali, v závěrečné patnáctiminutovce vstřelily oba celky po jednom gólu.

    Svítkov zůstává po dvou utkáních stoprocentní a v neúplné tabulce poskočil na čtvrtou příčku. Dobřany zůstávají na nule jedenácté, horším skóre disponuje pouze poslední Plzeň. (14:56:06)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Bureš (M. Malý, Martínek), 9. Hudec (Martínek), 27. Stromko (Vaňo, Bláha), 29. Hudec (Bureš, Bláha), 29. Bláha (Vaňo), 31. Hrabica (Hudec, Bureš) – 11. Michálek (Matoušek, Truchlý), 19. Matoušek (M. Hnyk), 34. Šlehofer (Matoušek)


    HBC Svítkov Stars Pardubice: Šťovíček (Novotný) – Besperát, Bureš, Doležal, Havlík, Hrabica, Korbel, Korec, Martínek – Bláha, Hudec, Kábrt, Koudela, M. Malý, Pavlíček, Shejbal, Stromko, Vaňo, Waber.
    Trenér: Petr Kopečný

    TJ Snack Dobřany: Hájek (Malotín) – A. Duchek, Š. Hnyk, Matoušek, Šlehofer, Sloup (C), Truchlý – T. Duchek, M. Hnyk, Kobr, Kolařík, J. Kovářík, D. Kovářík (A), D. Malý, Michálek, Reiniger, Vajda.
    Trenér: Václav Šlehofer

    Rozhodčí: Prudík, Vokurka

    Diváci: 112