Filip Stawowy - Viktor Pešta Vítěz: Pešta (kon.) | Michał Michalski - Dominik Humburger Vítěz: Michalski (kon.)
konec
Filip Stawowy - Viktor Pešta

Vítěz: Pešta

Sobota 16.09.2023, 20:15 • Hala Orbita, Vratislav, Polsko • KSW (MMA)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:15.
     
    KSW se svým turnajem očíslovaným jako KSW 86 zavítá do Vratislavi. Hlavní město historického Slezska bude hostit akci největší evropské organizace popáté v historii, ale poprvé od dubna 2018, kdy se o titul pobil Dricus du Plessis s Robertem Soldićem.
    Tentokrát akci vévodí už čtvrtý vzájemný duel mezi Jakubem Wikłaczem a Sebastianem Przybysz, kteří si to rozdají o pás bantamové váhy. České fanoušky na kartě ovšem nejvíc zajímá duo Viktor Pešta a Dominik Humburger.
     
    Třetím zápasem večera je bitva těžkých vah. Domácího Filipa Stawowyho vyzve zkušený a světovými organizacemi protřelý Viktor Pešta. Pro Peštu jde o odloženou premiéru v KSW a vstupuje do souboje se Stawowym jako velký favorit, i když už dva roky nepoznal pocit vítězství.
     
    Viktor Pešta
    Bilance v MMA: 18 výher/8 proher (KSW: 0/0)


    Veterán UFC po vyhazovu z nejlepší evropské organizace prošel několika působišti, která měla velký zvuk. Mimo jiné např. ruské Fight Nights Global a RCC, OKTAGON MMA a naposledy bohatýrská PFL.
    Od vyhraného titulového duelu se Stephanem Pützem v OKTAGON MMA se představil dvakrát v rámci PFL, kde se zúčastnil sezóny polotěžkých vah a bohužel dvakrát tvrdě prohrál.
    Pešta vždy platil za skvělého zemaře s pomalejším postojem, na kterém sice pracuje, ale nedokáže v něm být na té top úrovni konkurenceschopný. Minimálně ne v zápasech.
    Proti Stawowymu očekávejme, že se Pešta možná bude ze začátku snažit boxovat tak, jako tomu bylo poslední dobou zvykem, ale dřív nebo později by měl sáhnout po nadrilovaných takedownech a pokusit se Poláka kontrolovat na zemi.
     
    Filip „The Tank“ Stawowy
    Bilance v MMA: 10 výher/3 prohry (KSW: 1/1)


    Sedmadvacetiletý polský tank v dubnu letošního roku dokázal napravit předešlou prohru v premiéře KSW, kdy ho vybodoval Michal Martínek. Stawowy si poradil se Samociukem díky submisi před koncem druhého kola, která byla jeho první v kariéře.
    V zápase s Peštou bude určitě tím těžším z obou zápasníků, protože běžně přichází na váhu s hraničními 120 kilogramy. Disponuje tvrdým ground and pound a hlavně nebyl nikdy ve své kariéře ukončen. Na jeho jediných dvou prohrách před tou s Martínkem se navíc ani všichni rozhodčí na jeho porážce neshodli.
     
    Vážení

    Viktor Pešta se vrací do těžké váhy se 110,3 kg. Jeho soupeř Stawowy navážil 117,9 kilogramu.
     
    Miljan Zdravković právě tvrdě knokautoval Mariusze Joniaka a na řadu tak může přijít zápas Viktora Pešty s Filipem Stawowym!
     
    Debut Viktora Pešty v KSW je tu! Veterán UFC nastupuje s českou vlajkou za zády.
     
    Také jeho polský soupeř má namířeno ke kleci a střet těžkých vah za moment začne.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    00:28
    Stawowy hned zabral střed klece a poté zaútočil. Pešta ho ale zachytil a tlačí zády k pletivu.
     
    00:51
    Čech bere soupeře rychle na zem!
     
    01:10
    Pešta na zemi ukazuje své kvality a bije Stawowyho ležícího na boku.
     
    01:42
    Viktor se dostal do zad soupeře, zachytil háčky a zásobuje ho dalšími údery.
     
    01:58
    Stawowy nyní musí držet celou Peštovu váhu na svých zádech. To mu musí brát síly.
     
    02:12
    Viktor Pešta chytil rear naked choke a rozhodčí Goddard po vzdání se Stawowyho ukončuje zápas!
     
    02:12
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Viktor Pešta (submise – 1. kolo).
     
    Perfektní výkon Viktora Pešty při premiéře v KSW! Český zástupce si počkal na zaváhání Stawowyho a hned ho vzal na zem. Tam nejprve soupeře drtil svými údery a po přípravě ideální pozice si došel pro škrcení a rychlé ukončení! (20:22:37)

    Michal Hromas

    bahis siteleri