Getafe – Osasuna 3:2 (kon.) | Villarreal – Almería 2:1 (kon.) | Sevilla – Las Palmas 1:0 (kon.)
Real Madrid – Real Sociedad 2:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:0 (0:0)
UD Las Palmas
Neděle 17.09.2023, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Ještě jedna šance hostí na vyrovnání! Badé odehrál v pokutovém území míč pouze k Sergimu Cardonovi. Ten už mohl střílet, ale ještě balón nabízel na zadní tyč, kde ve skluzu nedostáhl Sory Kaba!
     
    90+3
    Míč se se štěstím odrazil zpátky k Sorymu Kabovi. Ten našel Pejiña, který vysunul Javiho Muñoze a ten měl obrovskou šanci na vyrovnání! Z pravé strany postupoval na bránu Sevilly, ovšem jeho tvrdá rána trefila vybíhajícího Marka Dmitroviće! Domácí gólman to schytal do hlavy a bude potřebovat čas na vzpamatování.
     
    85
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Boubakary Soumaré,
    ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Érik Lamela.
     
    85
    Střídání v týmu UD Las Palmas:
    ze hřiště odchází Kirian Rodríguez, přichází Javi Muñoz,
    ze hřiště odchází Munír al-Haddádí, přichází Pejiño.
     
    84
    Mohlo být asi hotovo! Dělovku Ivana Rakitiće z 20 metrů vyrazil Valles do strany k nohám Dodiho Lukebakia, který z dorážky trefil boční síť.
     
    74
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Fernando.
     
    73
    Střídání v týmu UD Las Palmas:
    ze hřiště odchází Álex Suárez, přichází Marvin,
    ze hřiště odchází Enzo Loiodice, přichází Máximo Perrone.
     
    71
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí se dvacet minut před koncem konečně ujali vedení! Lucas Ocampos si na pravém křídle vyměnil míč s Óliverem Torresem. Poté odcentroval a k hlavičce se dostal Júsuf en-Nesírí. Toho ještě vychytal brankář Valles, ale dorážející DODI LUKEBAKIO už propálil vše, co mu stálo v cestě.
     
    68
    Teď byli domácí blízko! Júsuf en-Nesírí převzal míč na levé straně a po jeho střele balón proklouzl za záda brankáře Vallese! Ten se ale rychle zvedl a zřejmě na brankové čáře ho ještě dokázal odrazit zpátky do hřiště!
     
    64
    Střídání v týmu UD Las Palmas:
    ze hřiště odchází Julián Araujo, přichází Saúl Coco.
     
    62
    Hostující kapitán Jonathan Viera zasáhl rukou do obličeje Jesúse Navase a prohlédl si žlutou kartu.
     
    61
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Rafa Mir, přichází Júsuf en-Nesírí,
    ze hřiště odchází Suso, přichází Dodi Lukebakio.
     
    52
    Munír al-Haddádí pustil míč za sebe na Kiriana Rodrígueze. Ten šel do souboje se skluzujícím Pedrosou s úmyslem získat penaltu. Pedrosa ale v poslední chvíli nohy stahoval a následný pád hráče Las Palmas sudí vyhodnotil jako simulaci. Žlutá karta pro Rodrígueze.
     
    49
    Valles zastavil včasným vyběhnutím šanci Djibrila Sowa, který zblízka trefil jen nohu brankáře! O chvíli později přišel faul Muníra al-Haddádího, za který hostující hráč vyfasoval žlutou kartu.
     
    48
    Sandro Ramírez si z levého křídla našel prostor ke střele. Mířil na zadní tyč, kde výborně zasáhl Marko Dmitrović. Dorážku Soryho Kaby, která mohla být gólová, pak obětavě zablokoval Sergio Ramos. Hosté reklamovali ruku, ovšem Ramos měl své horní končetiny u těla.
     
    45+5
    Hostující Julian Araujo zezadu štrejchl kopačku unikajícího Lucase Ocampose. Dostal žlutou kartu.
     
    45
    Domácí vstřelili gól, který ale není uznán! Už Óliver Torres přebral míč v postavení mimo hru. Následovala jeho přihrávka před bránu na Lucase Ocampose, který se v koncovce nemýlil. Vzápětí byl ale dopísknut ofsajd Torrese.
     
    39
    Rafa Mir se z frustrace ohnal po protihráči a byl potrestán žlutou kartou.
     
    38
    Vzápětí přišel centr Pedrosy z levé strany, který tečoval bránící Araujo a míč se snesl na břevno hostující brány! I když nutno zmínit, že Valles tam měl připravené ruce a snad by byl připraven zasáhnout.
     
    32
    Óliver Torres přidržel za dres Sandra Ramíreze. Navíc tam byly nějaké řeči a sudí tak ukázal domácímu hráči žlutou kartu.
     
    27
    Navíc šance Las Palmas! Munír al-Haddádí převzal míč na hranici pokutového území. Uvolnil se s ním směrem na levačku a vypálil. Jeho projektil prosvištěl vedle pravé šibenice z pohledu Dmitroviće.
     
    8
    I druhý souboj s Rafou Mirem vyhrává Álvaro Valles! Hostující brankář tentokrát skvěle vyrazil Mirovu hlavičku po centru Ocampose.
     
    6
    Ocampos je v pořádku a zapojil se i do akce. Na jejím konci pálil zpoza šestnáctky k pravé tyči Rafa Mir. Brankář Álvaro Valles vytasil výtečný zákrok a vyrazil ránu útočníka Sevilly na roh!
     
    1
    Hosté mohli jít do vedení hodně bleskově! Sergi Cardona poslal z levé strany do pokutového území zpětnou přihrávku, po níž Jonathan Viera zakončoval po zemi těsně vedle vzdálenější tyče!

    Martin Augustin

    Branky: 71. Lukebakio

    Karty:   32. Ó. Torres (SEV), 39. Mir (SEV) – 45+5. Araujo (LPA), 49. al-Haddádí (LPA), 52. K. Rodríguez (LPA), 62. Viera (LPA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 10:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 13:12.
    Sevilla FC: Dmitrović – Navas (C), Badé, S. Ramos, Pedrosa – Sow (74. Fernando), Rakitić – Suso (61. Lukebakio), Ó. Torres (85. Soumaré), Ocampos (85. Lamela) – Mir (61. en-Nesírí).
    Náhradníci: Nyland – Jordán, Salas, J. Sánchez, Gudelj, Díaz, Januzaj.

    Trenér: José Luis Mendilibar

    UD Las Palmas: Valles – Araujo (64. Coco), Á. Suárez (73. Marvin), Mármol, S. Cardona – Loiodice (73. Perrone), K. Rodríguez (85. J. Muñoz) – al-Haddádí (85. Pejiño), Viera (C), S. Ramírez – Kaba.
    Náhradníci: Escandell – M. Cardona, Lemos, Mfulu, C. Herrera, B. Ramírez, Curbelo.

    Trenér: García Pimienta

    Rozhodčí: J. Martínez – M. Martínez, Villate

    Diváci: 40 578
    bahis siteleri