Heidenheim – W. Brémy 4:2 (kon.) | Darmstadt – Mönchengladbach 3:3 (kon.)
konec
SV Darmstadt 98
3:3 (3:0)
Borussia Mönchengladbach
Neděle 17.09.2023, 17:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • Německá Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hru kočky s myší připomínal první poločas, který jednoznačně ovládl Darmstadt. Domácí tým už v desáté minutě vedl po brankách Mehlema s Maglicou 2:0 a třetí gól přidal po půl hodině hry Skarke. Mönchengladbach za celých čtyřicet pět minut nevystřelil na branku, a kdyby ho několikrát nepodržel gólman Nicolas, byl by rozdíl ve skóre ještě výraznější.

    Tragicky vypadající situaci potřeboval Gerardo Seoane změnit, během pauzy zamíchal sestavou a na hřišti se objevil i Tomáš Čvančara. Právě on krátce po svém příchodu vybojoval penaltu (a navrch pro Maglicu červenou kartu), kterou ale sám neproměnil. V početní výhodě už se Borussii hrálo lépe. A to výrazně. Mönchengladbach přiblížil k bodům Siebatcheu, po Čvančarově asistenci hlavou dostal svůj tým na dostřel Neuhaus a v 77. minutě se dočkal i sám Čvančara, jehož raketa vypuštěná z dvaceti metrů div, že neprotrhla síť. V přesile hrající hosté chtěli samozřejmě víc, ale jejich snaha na vítězný gól nestačila. Po divoké remíze 3:3 si tak oba celky mezi sebou body rozdělily. (19:46:01)
    Střídající Čvančara pomohl Mönchengladbachu stáhnout třígólové manko, jeho tým si z Darmstadtu veze bod
     
    Držení míče: 41% : 59%.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 7:11.
    Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:8.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Florian Neuhaus naběhl do pokutového území a po centru zprava zakončil hlavou. Marcel Schuhen šel do podřepu a míč si na chvíli přilepil k rukavicím. Při nové akci šel uvnitř vápna do souboje Čvančara, který útočným faulem celý zápas ukončil.
     
    90+6
    Povzbudivé tóny z hlediště dodaly Karićovi odvahu na skluz proti Honoratovi. Čistý zákrok, po kterém skončil balon v zámezí, znamená další aut.
     
    90+5
    Hlasatel na stadionu roztleskal domácí publikum, podpora fanoušků je přesně to, co hráči Darmstadtu v závěru klání potřebují.
     
    90+3
    Po něm se ke střele zevnitř vápna propracoval Robin Hack. Bohužel pro Mönchengladbach a naštěstí pro Darmstadt neměl jeho pokus potřebou razanci ani umístění, takže ho Marcel Schuhen hravě chytil.
     
    90+2
    Spolupráci mezi Elvedim a Honoratem na pravé straně hřiště ukončil Klarer odkopem míče do autu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    90
    Julian Weigl z podobného místa jako předtím Honorat našel uvnitř vápna hlavičkujícího Hacka, Marcel Schuhen stál ve správný čas na správném místě a pokus z pěti metrů zneškodnil.
     
    88
    Zprava centroval Franck Honorat. V pokutovém území se nacházelo několik hráčů Mönchengladbachu, ale vysoký míč je všechny do jednoho přeletěl.
     
    87
    Krátké ošetření Schuhenovi stačilo, strážce darmstadtské branky se postavil zpátky mezi tyče s úmyslem čelit další invazi fotbalistů Borussie.
     
    85
    Marcel Schuhen má zdravotní problémy, domácí gólman se zničehonic posadil na trávník a potřebuje ošetřit.
     
    83
    Šikula Čvančara si před Isherwoodem pokryl balon tělem, načež ho dobíhající soupeř kousek za půlkou nedovoleně srazil k zemi.
     
    81
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Tim Skarke, přichází Aaron Seydel.
     
    81
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Marcel Mehlem, přichází Clemens Riedel.
     
    78
    Darmstadt chtěl do vedení vrátit Fabian Holland, jeho rybička však zaplula těsně mimo!

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 8. Mehlem (Holland), 10. Maglica (Kempe), 33. Skarke (Klarer) – 56. Siebatcheu (Reitz), 73. Neuhaus (Čvančara), 77. Čvančara

    Karty:   64. Schuhen (DAM) – 3. Itakura (MNC)   50. Maglica (DAM)

    Neproměněná penalta: 51. Čvančara (MNC), brankář Schuhen zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 7:11. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:8.
    SV Darmstadt 98: Schuhen – Klarer, Gjasula, Maglica – Bader (41. Nürnberger), Mehlem (81. Riedel), Holland (C), Kempe (72. Isherwood), Karić – Skarke (81. Seydel), L. Pfeiffer (71. Franjić).
    Náhradníci: M. Behrens – A. Müller, Stojilković, Schnellhardt.

    Trenér: Torsten Lieberknecht.

    Borussia Mönchengladbach: Nicolas – Scally (46. Čvančara), Friedrich (46. Elvedi), Itakura, Wöber – Weigl (C), Reitz (67. Hack) – Honorat, Pléa (46. Neuhaus), Ngoumou (46. Netz) – Siebatcheu.
    Náhradníci: Sippel – Borges Sanches, Jantschke, Ranos.

    Trenér: Gerardo Seoane.

    Rozhodčí: Gerach – Heft, Wessel.
    bahis siteleri