Heidenheim – W. Brémy 4:2 (kon.) | Darmstadt – Mönchengladbach 3:3 (kon.)
konec
SV Darmstadt 98
3:3 (3:0)
Borussia Mönchengladbach
Neděle 17.09.2023, 17:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • Německá Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hru kočky s myší připomínal první poločas, který jednoznačně ovládl Darmstadt. Domácí tým už v desáté minutě vedl po brankách Mehlema s Maglicou 2:0 a třetí gól přidal po půl hodině hry Skarke. Mönchengladbach za celých čtyřicet pět minut nevystřelil na branku, a kdyby ho několikrát nepodržel gólman Nicolas, byl by rozdíl ve skóre ještě výraznější.

    Tragicky vypadající situaci potřeboval Gerardo Seoane změnit, během pauzy zamíchal sestavou a na hřišti se objevil i Tomáš Čvančara. Právě on krátce po svém příchodu vybojoval penaltu (a navrch pro Maglicu červenou kartu), kterou ale sám neproměnil. V početní výhodě už se Borussii hrálo lépe. A to výrazně. Mönchengladbach přiblížil k bodům Siebatcheu, po Čvančarově asistenci hlavou dostal svůj tým na dostřel Neuhaus a v 77. minutě se dočkal i sám Čvančara, jehož raketa vypuštěná z dvaceti metrů div, že neprotrhla síť. V přesile hrající hosté chtěli samozřejmě víc, ale jejich snaha na vítězný gól nestačila. Po divoké remíze 3:3 si tak oba celky mezi sebou body rozdělily. (19:46:01)
    Střídající Čvančara pomohl Mönchengladbachu stáhnout třígólové manko, jeho tým si z Darmstadtu veze bod
     
    Držení míče: 41% : 59%.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 7:11.
    Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:8.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Florian Neuhaus naběhl do pokutového území a po centru zprava zakončil hlavou. Marcel Schuhen šel do podřepu a míč si na chvíli přilepil k rukavicím. Při nové akci šel uvnitř vápna do souboje Čvančara, který útočným faulem celý zápas ukončil.
     
    90+6
    Povzbudivé tóny z hlediště dodaly Karićovi odvahu na skluz proti Honoratovi. Čistý zákrok, po kterém skončil balon v zámezí, znamená další aut.
     
    90+5
    Hlasatel na stadionu roztleskal domácí publikum, podpora fanoušků je přesně to, co hráči Darmstadtu v závěru klání potřebují.
     
    90+3
    Po něm se ke střele zevnitř vápna propracoval Robin Hack. Bohužel pro Mönchengladbach a naštěstí pro Darmstadt neměl jeho pokus potřebou razanci ani umístění, takže ho Marcel Schuhen hravě chytil.
     
    90+2
    Spolupráci mezi Elvedim a Honoratem na pravé straně hřiště ukončil Klarer odkopem míče do autu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    90
    Julian Weigl z podobného místa jako předtím Honorat našel uvnitř vápna hlavičkujícího Hacka, Marcel Schuhen stál ve správný čas na správném místě a pokus z pěti metrů zneškodnil.
     
    88
    Zprava centroval Franck Honorat. V pokutovém území se nacházelo několik hráčů Mönchengladbachu, ale vysoký míč je všechny do jednoho přeletěl.
     
    87
    Krátké ošetření Schuhenovi stačilo, strážce darmstadtské branky se postavil zpátky mezi tyče s úmyslem čelit další invazi fotbalistů Borussie.
     
    85
    Marcel Schuhen má zdravotní problémy, domácí gólman se zničehonic posadil na trávník a potřebuje ošetřit.
     
    83
    Šikula Čvančara si před Isherwoodem pokryl balon tělem, načež ho dobíhající soupeř kousek za půlkou nedovoleně srazil k zemi.
     
    81
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Tim Skarke, přichází Aaron Seydel.
     
    81
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Marcel Mehlem, přichází Clemens Riedel.
     
    78
    Darmstadt chtěl do vedení vrátit Fabian Holland, jeho rybička však zaplula těsně mimo!
     
    77
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    V poločase střídající TOMÁŠ ČVANČARA srovnává stav utkání a trenérovi ukazuje, jak nesmírně je platným hráčem. Na českého útočníka posunul míč na ose hřiště Itakura, lišácká pata na Hacka sice neprošla, ale po odrazu od obránce se balon k Čvančarovi vrátil a raketová střela pravačkou před hranicí vápna zapadla neomylně k tyči, kam se Marcel Schuhen natahoval marně – 3:3.
     
    75
    Držení míče: 46% : 54%.
     
    73
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Závěrečná čtvrt hodina (bez případného nastavení) slibuje napínavé drama a podíl na tom má i Tomáš Čvančara! Zadní tyč zavírající Luca Netz hlavou posunul míč právě na Čvančaru, český reprezentant stejnou částí těla našel lépe postaveného FLORIANA NEUHAUSE a ten prostřelil Schuhena nechytatelnou levačkou.
     
    72
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Tobias Kempe, přichází Thomas Isherwood.
     
    71
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Luca Pfeiffer, přichází Bartol Franjić.
     
    69
    Po přetaženém centru zůstal Mönchengladbach v útoku a o chvíli později kopal další roh. Honoratův centr tentokrát vyhlavičkoval stoper Gjasula, troufalce Neuhause pak v pokutovém území poněkud riskantním skluzem obral o míč Klarer.
     
    68
    Domácí obránce nedůrazně odkopl míč z vápna, k němu se před šestnáctkou dostal Florian Neuhaus a tvrdou střelou do horní části branky nadělal Schuhenovi problémy. Po zákroku darmstadtského brankáře budeme svědky rohového kopu.
     
    67
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Rocco Reitz, přichází Robin Hack.
     
    64
    Žlutá karta pro tým SV Darmstadt 98 (Marcel Schuhen).

    Domácí gólman otálel při odkopu, za zdržování hry ho Timo Gerach napomenul žlutou kartou.
     
    62
    Ze všech nabízejících se variant rozehrávky si Tobias Kempe vybral tu na kratší vzdálenost. Domácí pak chvíli kombinovali před pokutovým územím, ale valný účinek to nemělo.
     
    61
    Emir Karić se po přihrávce do volného prostoru před pokutovým územím nerozpakoval a zamířil do levé šibenice. Moritz Nicolas se proletěl vzduchem a konečky prstů vyškrábl míč na roh. Udeří z něj Darmstadt?
     
    60
    Držení míče: 49% : 51%.
     
    56
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Borussia po zlepšené hře sklízí první ovoce! Výborně to při individuálním průniku udělal Rocco Reitz, když na sebe navázal několik obránců a pak jako na zlatém podnose naservíroval míč JORDANU SIEBATCHEUOVI, před nímž zívala úplně prázdná branka – 3:1.
     
    54
    Nyní se hraje kolem středového kruhu.
     
    51
    Ale ne, Tomáš Čvančara penaltu neproměnil! Pravačkou mířil do spodního kouta branky, jenže Marcel Schuhen vystihl směr a střelu bez potíží pokryl. Na čtvrtý bundesligový gól si tak rodák z Neratovic musí ještě počkat.
     
    50
    Červená karta pro tým SV Darmstadt 98 (Matej Maglica).

    Pozor! V přerušené hře se rozhodčí vrátil k situaci uvnitř vápna a po zhlédnutí videozáznamu došel k závěru, že Čvančara byl faulován. Matej Maglica je za stažení protihráče bez milosti vyloučen a faulovaný Čvančara bude kopat penaltu! Tak mu přejme hodně štěstí.
     
    47
    A Tomáš Čvančara hru Borussie výrazně oživil. Prakticky hned po svém příchodu na hřiště si zaběhl za obranu pro vysoký lob, míč si hlavou posunul před sebe, vracející se Maglica ho trošku přibrzdil, ale i tak následovala nebezpečná střela, kterou Schuhen vykopl do vzduchu a potom se reflexivně natáhl i po Siebatcheuově hlavičce.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Nathan Ngoumou, přichází Luca Netz.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Joe Scally, přichází Tomáš Čvančara.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Florian Neuhaus.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Marvin Friedrich, přichází Nico Elvedi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Timo Gerach svolává hráče zpátky na hřiště. Výkonem svých svěřenců značně rozladěný Gerardo Seoane připravil pro začátek druhé půle několikanásobné střídání, kromě jiných se na trávník podívá i Tomáš Čvančara.
    Obrana Mönchengladbachu pořádala den otevřených dveří, Darmstadt ho v poločase navštívil celkem třikrát
     
    Hru kočky s myší připomínal první poločas, který jednoznačně ovládl Darmstadt. Domácí tým už v desáté minutě vedl po brankách Mehlema s Maglicou 2:0 a třetí gól přidal po půl hodině hry Skarke. Mönchengladbach za celých čtyřicet pět minut nevystřelil na branku, a kdyby ho několikrát nepodržel gólman Nicolas, byl by rozdíl ve skóre ještě výraznější.
     
    Držení míče: 53% : 47%.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:3.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Po něm se Fabian Nürnberger objevil v další šanci! Tentokrát to měl na halfvolej, kterým pořádně vyprášil Nicolasovy rukavice. V optimální pohodě hrající Darmstadt trápí svého soupeře i v závěru první půle.
     
    45+2
    Čtvrtý gól Darmstadtu měl na kopačce Fabian Nürnberger! Střídající fotbalista zakončil z hranice vápna na dlouhou nohu nártem a Moritz Nicolas musel natáhnout celé svoje tělo, aby vytěsnil míč na roh.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    44
    Franck Honorat obdržel od Reitze míč do uličky, ihned proti němu vyběhl gólman Schuhen a vyrazil míč na roh. Centr z něj pak domácí zneškodnili.
     
    43
    Maximilian Wöber poslal průnikovou přihrávku pro Jordana Siebatcheua, před ním stihl balon odvrátit stoper Gjasula.
     
    41
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Matthias Bader, přichází Fabian Nürnberger.
     
    40
    Do třetice Tim Skarke, tentokrát na hranici vápna skvěle podržel míč pro Pfeiffera, do jeho tvrdé rány skočil obětavý Marvin Friedrich.
     
    39
    Teď už Borussia nechala svého protivníka vystřelit. Znovu to byl Tim Skarke, který se tentokrát propracoval ke střele. Bohužel pro Darmstadt mířil ze střední distance doprostřed branky, kde se většinu času pohybuje Moritz Nicolas. A stál tam i tentokrát.
     
    37
    Hosté teď na pravém křídle nechali příliš volného prostoru, do něho vběhl pro přihrávku Tim Skarke a Borussia měla štěstí, že se píská ofsajd.
     
    35
    Jako horkou vodou opařeni hráči Mönchengladbachu se brání další ofenzivní síle.
     
    33
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    TIM SKARKE si velmi rychle spravil chuť! Po odvráceném centru ze standardky si uvnitř vápna našel volný míč a halfvolejem prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Za střelou letící přesně k tyči skákal Moritz Nicolas zbytečně, z jeho obránců si soupeř dělá dobrý den.
     
    32
    Tim Skarke zpracoval míč na hranici vápna, zvedl hlavu a zamířil k pravé tyči. Bohužel pro Darmstadt mířil příliš přesně, když jeho rána zmíněnou konstrukcí otřásla.
     
    31
    Držení míče: 57% : 43%.
     
    30
    Matej Maglica se pak z pozice levého beka postaral o průnik Francka Honorata, který se ho snažil obejít z pravé strany. Aut pro Mönchengladbach.
     
    29
    Hra nahoru-dolů. Zleva centrující Tobias Kempe ve vápně nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    27
    Alassane Pléa šel do zakončení na vlastní pěst. Zleva se k němu stahoval Gjasula, takže musela přijít střela ještě před vápnem. Marcel Schuhen letěl vzduchem a nakonec vytěsnil míč očima. I když tak horké to nebylo, střelci chyběl minimálně metr.
     
    26
    Honoratovi nabíhal za obranu Joe Scally, ale přihrávku na něj vystihl stoper Gjasula.
     
    25
    Christoph Klarer při rozehrávce pod tlakem se zbavil míče odkopem.
     
    24
    Po souboji u střídaček aut pro Darmstadt, uvést balon do hry se chystá Matthias Bader.
     
    22
    Ve vlastním území kombinující Mönchengladbach trpělivě hledá cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    21
    Střely na branku (mimo): 3:0 (1:1).
     
    20
    Tam získali míč hosté. Franck Honorat ho potom poslal do vápna, kde ze všech nejvýše vyskočil stoper Gjasula. Hra se pak přesunula na opačnou stranu hřiště.
     
    19
    Už sledujeme klidnou hru uprostřed hřiště.
     
    17
    Po Mehlemově faulu kopali hosté standardku. Za míčem na zadní tyč spěchal Maximilian Wöber, ale centr se pro něj stal přetaženým. Hru naváže odkop.
     
    16
    Držení míče: 57% : 43%.
     
    15
    Po převzetí míče pálil Fabian Holland poměrně z dálky pod břevno, Moritz Nicolas měl na střelu dobrý výhled a konečky prstů ji vyškrábl nad. Následný roh Mönchengladbach ubránil, ale pokud si z Darmstadtu nechce odvézt debakl, měl by svou hru od základů změnit.
     
    13
    Jenže to by se hosté museli k prachbídnému centru dostat. Takhle z toho byla snadno ubráněná standardka a navíc rychlý brejk, jenž v zárodku utnul Pléa.
     
    12
    Mönchengladbach může snížit po rohovém kopu.
     
    10
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Pro Darmstadt je to začátek jako z říše snů! Kempeho roh pravačkou na přední tyč soupeř odvrátil, ale domácí hráč se pak dostal k novému centru pro změnu levačkou, na ten si před malým vápnem naskočil MATEJ MAGLICA a hlavou mimo Nicolasův dosah v 10. minutě zvýšil na 2:0.
     
    8
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    A už je tam! Co se před chvílí nepovedlo Kempemu, to teď dokázal MARCEL MEHLEM. Celá akce začala už od brankáře, následný centr od Hollanda z půlky hřiště Mehlem dobře zpracoval, před vracejícím se Friedrichem pokryl míč tělem a zblízka zamířil po zemi kolem Nicolasovy pravé nohy.
     
    6
    I proto se o centr pokusil Tim Skarke, Moritz Nicolas si křikl na spoluhráče a má situaci pod kontrolou.
     
    4
    Tobias Kempe chtěl vtěsnat svou pravačku do šibenice, Moritz Nicolas se prolétl vzduchem, ale zasahovat nemusel. Každopádně to byl celkem nebezpečný přímý kop Darmstadtu, který by na svém hřišti rád získal první body.
     
    3
    Žlutá karta pro tým Borussia Mönchengladbach (Ko Itakura).

    Už ve třetí minutě si šel pro penaltu Marcel Mehlem, Itakura ho zastavil jen těsně před vápnem.
     
    2
    Na zaplněném stadionu provedli výkop hosté. Příznivců Mönchengladbachu přijelo do Darmstadtu opravdu dost, takže zápas po fanouškovské stránce slibuje super atmosféru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    V základní sestavě bohužel chybí Tomáš Čvančara, toho Gerardo Seoane posadil pouze na lavičku.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Darmstadt 98: Schuhen – Klarer, Gjasula, Maglica – Bader, Mehlem, Holland (C), Kempe, Karić – Skarke, L. Pfeiffer.
    Náhradníci: M. Behrens – Franjić, Isherwood, A. Müller, Nürnberger, Riedel, Stojilković, Schnellhardt, Seydel.
    Trenér: Torsten Lieberknecht.

    Borussia Mönchengladbach: Nicolas – Scally, Friedrich, Itakura, Wöber – Weigl (C), Reitz – Honorat, Pléa, Ngoumou – Siebatcheu.
    Náhradníci: Sippel – Čvančara, Borges Sanches, Jantschke, Hack, Elvedi, Netz, Neuhaus, Ranos.
    Trenér: Gerardo Seoane.

    Rozhodčí: Gerach – Heft, Wessel.
    Rozcvička je v plném proudu
     
    Dobrý den! Dovolte mi vás ještě jednou srdečně přivítat u sledování textové on-line reportáže z utkání 4. kola německé bundesligy mezi Darmstadtem a Mönchengladbachem.
     
    Pravděpodobné sestavy

    Darmstadt: Schuhen – Klarer, C. Zimmermann, Riedel – Bader, Franjic, Holland, Nürnberger – Marvin Mehlem – L. Pfeiffer, Vilhelmsson.

    Mönchengladbach: Nicolas – Scally, Friedrich, Itakura, Wöber – Weigl, Neuhaus – Honorat, Pléa, Ngoumou – Čvančara.
    Na dodržování pravidel dohlédne Timo Gerach
     
    Rozhodčí

    Hlavní rozhodčí: Timo Gerach.
    Šestatřicetiletý rodák z Landau ležícího ve spolkové zemi Porýní-Falc coby hlavní arbitr debutoval v Bundeslize teprve letos v lednu (Leverkusen – Bochum 2:0). Vystudovaný podnikový ekonom v letech 2008 až 2014 pracoval ve firmě svých rodičů, poté se zaměřil na kariéru rozhodčího a opustil provozní činnost skupiny. Od roku 2015 Gerach a jeho agentura organizují a pořádají různé významné akce ve svém rodném městě. Spolu s dalšími podnikateli z regionu založil v roce 2018 neziskové sdružení "Separate Colors, Common Heart", které podporuje znevýhodněné děti a mládež.

    Asistenti: Florian Heft a Robert Wessel.
    Čtvrtý rozhodčí: Benedikt Kempkes.
     
    Vzájemná utkání

    V bundeslize se obě mužstva naposledy střetla v sezoně 2016/17 a navzájem si nemají co vyčítat. Lednový duel hraný v Darmstadtu skončil bezbrankovou remízou a květnová odveta na soupeřově půdě další plichtou, tentokrát v poměru 2:2.

    V říjnu 2022 ještě došlo na klání v rámci národního poháru, Darmstadt v něm postoupil po vítězství 2:1.
     


    Borussia Mönchengladbach

    Ani tým ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko na tom není bůhvíjak dobře. Mönchengladbach začal soutěž smírnou přestřelkou (4:4) v Augsburgu, ale doma s Leverkusenem mu střelecký prach došel (0:3). Jeho nové zásoby na stadion dorazily o týden později a proti mistrovskému Bayernu tým dlouho sahal na body, nakonec však musel skousnout těsnou prohru (1:2).

    Největší slabinou Borussie jsou venkovní zápasy, z posledních dvaceti vyhrál Mönchengladbach pouze jeden (bereme-li v potaz výhradně bundesligu).

    Švýcarský kouč Gerardo Seoane počítá pět absencí, při skládání sestavy mu z různých převážně zdravotních důvodů budou chybět gólman Jonas Omlin, obránci Luca Netz a Stefan Lainer (nemoc) nebo záložníci Christoph Kramer a Kouadio Koné, který od začátku přípravy laboruje s kolenem.
     


    Darmstadt

    Nováček soutěže se v nejvyšší německé lize trápí, v osmnáctičlenné tabulce je s nula body poslední. Darmstadt postupně nestačil na Frankfurt (0:1), Union Berlín (1:4) a Leverkusen (1:5). Na vysokém přídělu gólů v síti Darmstadtu se podílel i český reprezentant Adam Hložek, když krátce po svém příchodu na hřiště gólový účet uzavřel.

    Darmstadt inkasoval nejvíce gólů v lize (deset), Mönchengladbach druhý nejvíce (devět) – pro oba je to po třech kolech smutný klubový rekord.

    Trenér Torsten Lieberknecht pro nadcházející duel nebude moct počítat s trojlístkem hráčů, zraněný je pravidelně nastupující záložník Mathias Honsak i dva nováčci útočník Fraser Hornby a brankářská dvojka Alexander Brunst.
    Pozvánka k utkání
     
    Dobrý den, dovolte mi vás přivítat u textového on-line přenosu z utkání 4. kola Bundesligy mezi fotbalisty SV Darmstadt a Borussie Mönchengladbach. Zápas hraný na Merck-Stadion am Bollenfalltor začne v neděli od 17:30 a vy jste k jeho sledování srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 8. Mehlem (Holland), 10. Maglica (Kempe), 33. Skarke (Klarer) – 56. Siebatcheu (Reitz), 73. Neuhaus (Čvančara), 77. Čvančara

    Karty:   64. Schuhen (DAM) – 3. Itakura (MNC)   50. Maglica (DAM)

    Neproměněná penalta: 51. Čvančara (MNC), brankář Schuhen zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 7:11. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:8.
    SV Darmstadt 98: Schuhen – Klarer, Gjasula, Maglica – Bader (41. Nürnberger), Mehlem (81. Riedel), Holland (C), Kempe (72. Isherwood), Karić – Skarke (81. Seydel), L. Pfeiffer (71. Franjić).
    Náhradníci: M. Behrens – A. Müller, Stojilković, Schnellhardt.

    Trenér: Torsten Lieberknecht.

    Borussia Mönchengladbach: Nicolas – Scally (46. Čvančara), Friedrich (46. Elvedi), Itakura, Wöber – Weigl (C), Reitz (67. Hack) – Honorat, Pléa (46. Neuhaus), Ngoumou (46. Netz) – Siebatcheu.
    Náhradníci: Sippel – Borges Sanches, Jantschke, Ranos.

    Trenér: Gerardo Seoane.

    Rozhodčí: Gerach – Heft, Wessel.
    bahis siteleri