Cagliari – Udinese 0:0 (kon.) | Frosinone – Sassuolo 4:2 (kon.) | Monza – Lecce 1:1 (kon.)
Fiorentina – Atalanta BC 3:2 (kon.) | AS Řím – Empoli 7:0 (kon.)
konec
Frosinone Calcio
4:2 (1:2)
US Sassuolo Calcio
Neděle 17.09.2023, 15:00 • Stadio Benito Stirpe, Frosinone • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, dovolte mi vás přivítat u sledování textového on-line přenosu z utkání 4. kola Serie A mezi fotbalisty Frosinone a Sassuola. Zápas hraný na Stadio Benito Stirpe začne v neděli od 15 hodin.
    Pozvánka k utkání
     

    Frosinone

    Tým z města ležícího necelých 100km jihovýchodně od Říma začal sezonu jako na horské dráze. Po domácí prohře (1:3) s mistrovskou Neapolí si Frosinone rovněž doma vyšláplo (2:1) na Atalantu, aby před reprezentační pauzou remizovalo na hřišti v lize tápajícího Udinese (0:0).

    Na seznamu marodů figuruje brankářský veterán Pierluigi Frattali, otazníky pak visí nad starty obránců Pola Liroly a Sergia Kalaje.
     

    Sassuolo

    Tým ze severní části Itálie neprožil dobrý vstup do sezony. Sassuolo prohrálo jak doma s Atalantou, tak na hřišti šampiona z Neapole (pokaždé 0:2), ovšem na jeho obranu musím říct, že do obou zápasů přišlo jako outsider. Naději na lepší zítřky přinesla až domácí výhra (3:1) s Veronou, která po dvou kolech ztratila stoprocentní bilanci.

    Do zápasu určitě nezasáhne dlouhodobě zraněný útočník Agustin Álvarez, zdravotní potíže má také africký záložník Pedro Obiang.
     
    Vzájemná utkání

    Oba týmy se naposledy střetly v sezoně 2018/19. Prosincový duel hraný ve Frosinone skončil 0:2 a květnová odveta na soupeřově půdě plichtou 2:2. Cesty obou se tak znovu zkříží po více než čtyřech letech.
     
    Rozhodčí

    Hlavní rozhodčí: Alessandro Prontera.

    Šestatřicetiletý rodák z Tricase debutoval v Serii A v říjnu 2019 zápasem Fiorentina – Udinese (1:0). Letos byl v rámci spolupráce mezi italskou a kyperskou fotbalovou federací třikrát povolán do role VAR k utkáním kyperské nejvyšší fotbalové soutěže.

    Asistenti: Pasquale Capaldo a Paolo Laudato.
    Čtvrtý rozhodčí: Luca Massimi.
    Na dodržování pravidel dohlédne Alessandro Prontera
     
    Krásné odpoledne! Dovolte mi vás ještě jednou přivítat u sledování textového on-line přenosu z utkání 4. kola Serie A mezi Frosinone a Sassuolem. Hráči obou týmů právě zahájili rozcvičku, do výkopu zbývá 45 minut.
    Klubová šála jednoho z fandů Frosinone
     
    Úvodní sestavy:

    Frosinone Calcio: Turati – Oyono, Monterisi, S. Romagnoli, Marchizza – Mazzitelli (C), Barrenechea, Gelli – Soulé, Šeddíra, Báez.
    Náhradníci: Cerofolini, Frattali – Caso, Brescianini, Çuni, Kaio Jorge, Garritano, Kvernadze, Okoli, Lusuardi, Reinier, Lirola, Ibrahimović, Bourabia.
    Trenér: Eusebio Di Francesco.

    US Sassuolo Calcio: Cragno – Toljan, Erlić (C), Ruan, Viña – Boloca, Henrique – D. Berardi, Bajrami, Lauriente – Pinamonti.
    Náhradníci: Pegolo, Scacchetti – Castillejo, Ceïde, Defrel, Missori, Ferrari, Mulattieri, Obiang, Holmgren Pedersen, Račić, Volpato, Viti, Thorstvedt.
    Trenér: Alessio Dionisi.

    Rozhodčí: Prontera – Capaldo, Laudato.
     
    Nenechte se zmást Ibrahimovićem na lavičce Frosinone, 17letý Arijon nemá nic společného se slavnějším jmenovcem, už jen proto, že pochází z Německa, v Norimberku se narodil kosovským rodičům.
     
    Známou postavou je však Nedim Bajrami, čtyřiadvacetiletý záložník z Albánie dal v nedávném kvalifikačním duelu v Praze vyrovnávací gól.
    Rozcvička je v plném proudu
     
    Šestatřicetiletý Alessandro Prontera přivedl základní jedenáctky na hřiště. Poté, co se hráči mezi sebou pozdravili, proběhl mezi kapitány los. Ten vyhrál a stranu si vybíral Luca Mazzitelli, takže míč do hry vykopnou hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalisté Sassuola se chvíli ochomýtali kolem pokutového území, pak ale míč ztratili a po brejku za ním upaloval Walíd Šeddíra. Přetažený centr spolehlivě ukořistil gólman Alessio Cragno.
     
    3
    V preview vzpomínaný Nedim Bajrami na sebe hned v úvodu upozornil! Ze střední distance si navedl míč na střelu a Turatiho protáhl dobře mířenou ranou k tyči. Nebezpečí ještě definitivně zažehnáno není, po důležitém zákroku domácího brankáře si Sassuolo kopne roh.
    3. Bajrami protáhl Turatiho ostrou střelou k tyči
     
    4
    Z tohoto mráčku nezapršelo, centrovaný balon vyhlavičkoval stoper Romagnoli ven.
     
    6
    Na druhé straně z dálky zkusil štěstí Luca Mazzitelli, jeho pokus ovšem ohrozil jen fanoušky na tribuně.
     
    7
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Po exkluzivní přihrávce mezi dva beky se za obranou zjevil ANDREA PINAMONTI, na levé straně vápna Turatiho obstřelil pravou placírkou kolem jeho levé ruky.
    7. Andrea PINAMONTI - 0:1
     
    9
    S inkasovaným gólem se Frosinone nechce smířit. Anthony Oyono proto odcentroval do vápna, kdosi z hostujících beků si křikl a míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    10
    Držení míče: 59% : 41%.
     
    11
    Ofsajd a v něm Walíd Šeddíra. Hosté rozehrají z klidu, k míči už se staví Alessio Cragno.
     
    13
    Další útok už Frosinone zakončilo. Na centr zprava si naskočil Walíd Šeddíra a z úrovně penalty zamířil metr vedle pravé tyče. Cragno si tak zopakuje odkop.
     
    14
    Po chvilkové odmlce se ozvali hosté. Jmenovitě Matías Viña, který vypálil z levé strany vápna křížem. Stefano Turati si byl jistý, že přízemní střela půjde vedle branky, a tak nechal balon proskotačit kolem tyče.
     
    15
    Střely na branku (mimo): 0:2 (2:1).
     
    16
    Po Bolocově faulu má Frosinone k dispozici standardku nějakých dvaadvacet metrů od brány.
     
    17
    Bylo to na střelu i centr. Exekutor nařízeného trestňáku nakonec zvolil variantu číslo dva a na ni byl brankář Alessio Cragno připravený.
     
    19
    Dlouhá přihrávka zahnala Bajramiho až k rohovému praporku, albánský fotbalista i tak dokázal odcentrovat, bohužel pro Sassuolo do země nikoho.
     
    20
    Matías Soulé měl na noze vyrovnání! Po Marchizzově kolmici měl před sebou poloprázdnou branku, ale ve vysoké rychlosti a s obráncem na zádech ji ze dvou metrů trestuhodně přestřelil.
    20. Soulé se nechal zaskočit stoprocentní šancí
     
    22
    Po soubojích u střídaček se balon ztratil v zámezí, zpátky do hry ho uvedl Anthony Oyono.
     
    23
    Nyní se už nějaký čas hraje kolem středového kruhu, takže sudí Prontera má hru jako na dlani.
     
    24
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Frosinone prohrává už 0:2 a rozdílovým hráčem je zatím ANDREA PINAMONTI. Toljan mu zprava dloubl balon na hranici šestnáctky, Pinamonti nejprve nechal míč dopadnout na zem a potom halfvolejem zamířil nechytatelně do levé části branky. Parádní trefa!
    24. Andrea PINAMONTI - 0:2
     
    26
    Přestávka na pití.
     
    27
    Už se zase hraje. Ne však dlouho, protože Jaime Báez z Frosinone uvízl v ofsajdu.
     
    29
    Walíd Šeddíra měl na hlavě snížení! Marocký útočník si na úrovni penalty vyšplhal na skvostný centr z pravé strany a hlavou mířil dolů k pravé tyči. Alessio Cragno šel rychle k zemi a pro vyražení míče na roh použil levou dlaň.
    29. Šeddíra chtěl hlavou snížit, Cragno byl proti
     
    30
    Následnému rohu se Sassuolo ubránilo.
     
    31
    Držení míče: 67% : 33%.
     
    32
    Další roh pro Frosinone. Hostující defenziva zůstala pozorná a hrozbu v podobě centru odvrátila.
     
    34
    Žlutá karta pro tým Frosinone Calcio (Simone Romagnoli).

    Levý stoper zasáhl Pinamontiho v souboji o míč hřbetem dlaně do tváře. Bolestivou "facku" rozhodčí Prontera po zásluze potrestal.
     
    36
    Matías Viña přímo před očima Prontery zalehl Mazzitelliho, Frosinone rozehraje z klidu.
     
    37
    Jenže ztráta míče zapříčinila rychlý brejk, který z pravé strany vápna zakončil Domenico Berardi. Ten přinutil Turatiho k ne úplně jednoduchému zákroku u přední tyče. Kdyby tenhle balon skončil v síti, už by pravděpodobně nebylo o co hrát. Takhle domácí stále ztrácejí dva góly.
     
    39
    Sassuolo opět v útoku, Bajramiho tvrdý pokus přizvedl kdosi z beků nad břevno.
     
    41
    Ne jednomu, ale hned dvěma rohům v krátkém sledu čelila domácí defenziva. Po tom druhém se k hlavičce dral Matías Viña, ale je z toho jen odkop.
     
    43
    Klidná hra uprostřed hřiště, kvalita na straně Sassuola, jeho soupeř z Frosinone sice více drží míč, ale něco tomu chybí.
     
    44
    Domenico Berardi tvrdou ránou vyprášil Turatiho rukavice tvrdou ranou zpoza vápna! Na druhé straně hřiště pak kdosi z hráčů Frosinone spadl uvnitř vápna k zemi a celou situaci už prověřuje VAR. Kopne si domácí tým penaltu?
     
    45
    Hlavní rozhodčí mezitím nastavuje 3 minuty.
     
    45+2
    Videorozhodčí zkontroloval video a přizval k němu Alessandra Pronteru. Ten zanedlouho rozhodne.
     
    45+3
    Alessandro Prontera už má jasno: penalta! Proměnit ji zkusí Walíd Šeddíra.
     
    45+4
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    A podařilo se! WALÍD ŠEDDÍRA při penaltě poslal svou pravačku dolů k levé tyči, zatímco bezmocný Alessio Cragno skočil na opačnou stranu. Frosinone se tak na konci poločasu vrací do zápasu – 1.2.
    45+4. Walíd ŠEDDÍRA - 1:2
     
    45+6
    Po faulu šest metrů před vápnem Sassuolo dostává šanci svůj náskok znovu zdvojnásobit.
     
    45+7
    Podle očekávání z toho byl přímý střelecký pokus Laurienteho, který branku ze záklonu překopl. Vzápětí Alessandro Prontera poslal hráče do kabin. Z původně tříminutového nastavení tak bylo nastavení o celých osm minut.
     
    45+8
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 60% : 40%.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:2.
    Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 5:8.
    Frosinone - Sassuolo v poločase 1:2
     
    Rozdílovým mužem úvodního poločasu byl Andrea Pinamonti, čtyřiadvacetiletý hrotový útočník poslal Sassuolo do dvoubrankového vedení a jen díky brankáři Turatimu nebyl rozdíl ještě větší. Frosinone se pak několikrát pokusilo snížit, ale to se dlouho nedařilo. Ligovému nováčkovi pomohla až penalta, kterou v nastaveném čase proměnil Walíd Šeddíra – 1:2.
     
    Alessandro Prontera svolává hráče zpátky na hřiště. A s výkonem svých svěřenců ne úplně spokojený Eusebio Di Francesco si připravil dvojnásobné střídání, na hřiště pošle Caleba Okoliho a Giuseppeho Casa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Jaime Báez, přichází Giuseppe Caso.
     
    46
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Illario Monterisi, přichází Caleb Okoli.
     
    48
    Po Pinamontiho centru zahrál Domenico Berardi nešikovně rukou, míč pro doteď bránící se Frosinone.
     
    49
    Riccardo Marchizza se z pozice levého obránce vydal dopředu a nějakých dvacet metrů od brány prozkoušel svou levačku. Razance tam byla, ale přesnost ne.
     
    50
    Matías Viña hledal před vápnem Matheuse Henriqueho, přihrávku na něj však vystihl Romagnoli a po Soulého vychýlené střele z brejku uvidíme roh.
     
    51
    Před kopem do "ohně" Francesco Gelli zvedl hlavu, a přestože se mu hlásilo několik spoluhráčů, nejblíže k míči měl hlavičkující soupeř.
     
    52
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Matías Viña, přichází Marcus Holmgren Pedersen.
     
    52
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Armand Lauriente, přichází Emil Ceïde.
     
    53
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Nedim Bajrami, přichází Kristian Thorstvedt.
     
    53
    Tři střídání v jednu chvíli provedl Alessio Dionisi. Záměr je jasný, neusnout na vavřínech a dál praktikovat ofenzivní fotbal.
     
    54
    Domenico Berardi se na levé straně vápna protlačil ke střele mezi dvěma beky. Jeden z nich míč tečoval mimo zadní tyčku, takže jsme byli svědky rohového kopu. Centr z něj nikoho v pokutovém území nenašel. A vlastně ani nemohl, protože byl přetažený.
     
    55
    Žlutá karta pro tým Frosinone Calcio (Enzo Barrenechea).

    Domácí středopolař na kraji hřišti atakoval Thorstvedta nešetrným skluzem.
     
    56
    Dlouhý centr Andrea Pinamonti nedoskočil, za ním stojící Marchizza pak uklidil míč na roh. Po něm hlavičkoval Kristian Thorstvedt mimo.
     
    58
    Walíd Šeddíra po kontaktu s Ruanem v pokutovém území padá k zemi a Frosinone se dožaduje penalty! Rozhodčí však o penaltě nechce ani slyšet a nechává hru plynout dál.
     
    59
    Sassuolo raději uklidňuje hru střídavě krátkými a dlouhými přihrávkami ve vlastním území.
     
    60
    Držení míče: 60% : 40%.
     
    61
    Napadání rozehrávky mělo úspěch. Aut na útočné polovině vhodí Riccardo Marchizza.
     
    62
    Další aut pro Frosinone. Po něm si Giuseppe Cas zleva klestil cestu do vápna, ale okamžitě proti němu vystoupil Domenico Berardi a obral ho o míč.
     
    64
    Bezva přihrávkou domácí přelstili obranu a ve dvou šli do tří. Francesco Gelli hledal lépe postaveného spoluhráče, ale tomu přihrál na paty.
     
    65
    Fotbalisté Frosinone nepřestávají kousat. Pedersenovi na kraji hřiště znepříjemňoval život Matías Soulé, je z toho jen další aut.
     
    66
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Daniel Boloca, přichází Samuel Castillejo.
     
    67
    Matheus Henrique uháněl za vysokým míčem, proti němu vyšel z branky Stefano Turati a měl k němu o několik kroků blíž.
     
    68
    Ofenzivní snahu Frosinone zastavil Šeddírův útočný faul. Domácí se nicméně dokázali vrátit zpátky a po jedné sólo akci zahrávali roh. Škoda pro ně, že zpočátku dobrý centr prodloužil soupeř do zámezí. Těch autových vhazování je na můj vkus strašně moc.
     
    69
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Enzo Barrenechea, přichází Luca Garritano.
     
    70
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Sassuolo doplatilo na pasivní přístup a dvacet minut před koncem to ztrestal LUCA MAZZITELLI! Ale jakým způsobem? Na hranici vápna postavený záložník práskl do Soulého centru z rohového kopu a nádherný volej zapadl do levé části branky. S touhle bombou nemohl Alessio Cragno opravdu nic dělat – 2:2.
    70. Luca MAZZITELLI - 2:2
     
    71
    Střely na branku (mimo): 3:5 (5:3).
     
    72
    Přestávka na občerstvení.
     
    74
    Sassuolo chtěl do vedení vrátit Marcus Pedersen, ale neměl přesnou mušku.
     
    75
    Držení míče: 60% : 40%.
     
    76
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Ligový nováček čtvrt hodiny před koncem otáčí vývoj skóre! Centr zleva hosté vyhlavičkovali k nohám LUCY MAZZITELLIHO, ten nejprve trefil před bránou postaveného obránce, ale z dorážky ve skluzu už zamířil přesně a stal se dalším dvougólovým hráčem utkání.
    76. Luca MAZZITELLI - 3:2
     
    79
    Po nefotbalovém souboji mezi Casem a Erlićem na hřišti vzplály emoce. Rozhodčí bude trestat.
     
    80
    Za vzájemnou potyčku jsou Giuseppe Caso i Martin Erlić potrestáni stejně – ŽK.
     
    80
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Andrea Pinamonti, přichází Samuele Mulattieri.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Frosinone Calcio (Francesco Gelli).

    Prohřeškem Gelliho bylo držení protihráče.
     
    82
    Žlutá karta pro tým US Sassuolo Calcio (Martin Erlić).

    Do karetního mariáše se přidal také Erlić.
     
    83
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Francesco Gelli, přichází Marco Brescianini.
     
    85
    Frosinone bylo blízko uklidňujícímu gólu, když kolem bránícího Erliće levačkou zakončující Soulé trefil ze svého pohledu levou tyč!
     
    87
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Luca Mazzitelli, přichází Pol Lirola.
     
    88
    Dva hráči sami před brankářem. Přihrávku před prázdnou branku dostal Walíd Šeddíra a bez váhání ji proměnil. Jenže gól neplatí! Už předtím totiž Casovi míč těsně utekl do zámezí, takže místo rozehrávky ze středu hřiště budou hosté od střídaček vhazovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut a diváci se bouří!
     
    90+1
    Castillejo poslal Berardimu přihrávku do uličky a domácí Frosinone musel zachraňovat Turati!
     
    90+2
    Další skvostný zákrok Turatiho, když nebezpečnou hlavičku vytáhl na břevno! Tenhle reflex obecenstvo odměnilo potleskem.
     
    90+4
    Stefano Turati má v závěru práce až nad hlavu. Domácí gólman tentokrát na brankové čáře otupil nůžky, za nimiž ještě spěchal Marcus Pedersen.
     
    90+6
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    V bláznivém závěru fotbalisté Frosinone přežili klinickou smrt a pak udeřili z brejku! Soupeř už hrál vzadu na riziko a jeho pozvání na den otevřených dveří přijal Walíd Šeddíra, ve vápně posunul míč na spoluhráče POLA LIROLU a ten jednoduchou střelou do úplně prázdné branky podtrhl výhru Frosinone v poměru 4:2.
    90+6. Pol LIROLA - 4:2
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54% : 46%.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 8:5.
    Rohy: 5:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:9.
     
    Rozdílovým mužem úvodního poločasu byl Andrea Pinamonti, čtyřiadvacetiletý hrotový útočník poslal Sassuolo do dvoubrankového vedení a jen díky brankáři Turatimu nebyl rozdíl ještě větší. Frosinone se pak několikrát pokusilo snížit, ale to se dlouho nedařilo. Ligovému nováčkovi pomohla až penalta, kterou v nastaveném čase proměnil Walíd Šeddíra – 1:2.

    Druhý poločas byl v režii Frosinone, které v něm otočilo zápas ve svůj prospěch. Dvacet minut před koncem srovnal Luca Mazzitelli a zanedlouho přidal další gól. V závěru zářil brankář Turati, který i s přispěním tyče a pak břevna chytil několik nebezpečných šancí. Fotbalisté Frosinone tím přežili klinickou smrt a v nastaveném čase udeřili z brejku, který na dni otevřených dveří v defenzivě Sassuola proměnil Pol Lirola – 4:2.

    Frosinone porazilo Sassuolo poprvé v historii. (17:09:50)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 45+4. Šeddíra (pen.), 70. Mazzitelli (Soulé), 76. Mazzitelli, 90+6. Lirola (Šeddíra) – 7. Pinamonti (Viña), 24. Pinamonti (Toljan)

    Karty:   34. S. Romagnoli (FRS), 55. Barrenechea (FRS), 80. Caso (FRS), 82. Gelli (FRS) – 80. Erlić (SAS), 82. Erlić (SAS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:9.
    Frosinone Calcio: Turati – Oyono, Monterisi (46. Okoli), S. Romagnoli, Marchizza – Mazzitelli (C) (87. Lirola), Barrenechea (69. Garritano), Gelli (83. Brescianini) – Soulé, Šeddíra, Báez (46. Caso).
    Náhradníci: Cerofolini, Frattali – Çuni, Kaio Jorge, Kvernadze, Lusuardi, Reinier, Ibrahimović, Bourabia.

    Trenér: Eusebio Di Francesco.

    US Sassuolo Calcio: Cragno – Toljan, Erlić (C), Ruan, Viña (52. Holmgren Pedersen) – Boloca (66. Castillejo), Henrique – D. Berardi, Bajrami (53. Thorstvedt), Lauriente (52. Ceïde) – Pinamonti (80. Mulattieri).
    Náhradníci: Pegolo, Scacchetti – Defrel, Missori, Ferrari, Obiang, Račić, Volpato, Viti.

    Trenér: Alessio Dionisi.

    Rozhodčí: Prontera – Capaldo, Laudato.
    bahis siteleri