Litoměřice – Pardubice B 2:5 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 2:6 (kon.) | Třebíč – Jihlava 1:2 (kon.)
Kolín – Znojmo 5:0 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 3:4 (kon.) | Prostějov – Zlín 1:4 (kon.)
Slavia – Sokolov 1:4 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
3:4 (2:2, 0:1, 1:1)
HC ZUBR Přerov
Pondělí 25.09.2023, 18:00Chance liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC ZUBR Přerov

    Přerov zvládl vstup do nového ročníku průměrně. Dvě vítězství a dvě prohry aktuálně poslaly celek z Moravy na osmé místo, kde jsou nejhorším šestibodovým celkem.

    Zubři na úvod překvapili prohrou v Kolíně 2:0, pak ale dvakrát zvítězili, když doma porazili Znojmo 3:2 a Slavii zdolali v Praze v prodloužení 2:1. V posledním kole diváci na přerovském stadionu viděli další nastavený čas, ale tam to lépe zvládli hokejisté Prostějova, kteří brali dva body za vítězství 4:3.

    Velmi dobře vstoupil do sezóny David Březina, který ve čtyřech zápasech získal pět bodů za tři góly a dvě nahrávky. O bod méně má Tomáš Doležal. Nejproduktivnějším obráncem týmu je se třemi body Robert Černý.
     
    HC Frýdek-Místek

    Slezanům se vstup do ročníku 2023/24 nevydařil podle představ a po čtyřech zápasech jsou až na desátém místě. Slezané vstoupili do sezóny domácí prohrou v prodloužení se Sokolovem 3:4. Následovala zápas bez bodu v Jihlavě (1:4). První vítězství se dočkal tým trenéra Janečka doma proti béčku Pardubic, když o třech bodech rozhodl v 59. minutě Doktor. Víkendový zápas Slezanům vůbec nevyšel, ve Zlíně nedali gól a prohráli 0:2.

    Neúspěšný vstup se projevil i na kanadském bodování týmu. Žádný z hráčů nemá více než dva body. Nejlepším střelcem je zmíněný Jakub Doktor, který dal Pardubicím dva góly. Mezi další dvoubodové hráče patří duo obránců Kowalczyk, Urbanec a útočník Svačina.
     
    Vzájemná utkání

    Obě družstva si spolu zahrála v závěru předsezónní přípravy. Frýdek-Místek na domácím ledě zvítězil 1:0, když jediný gól zápasu vstřelil Adam Cedzo.

    V loňské sezóně Frýdečtí zvítězili ve všech čtyřech zápasech základní části, ale v play-off prohráli obě osmifinále a skončili před branami nejlepší osmičky. Zubři zvítězili v předkole 5:2 ve Frýdku a 4:0 doma.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Švančara (Mokry) – Hrachovský, Urbanec (A), Haman (A), Výtisk (C), Š. Havránek, Kowalczyk, Hrůzek – Svačina, Walega, Doktor – Ramik, R. Veselý, Cedzo – Šuhaj, Haas, Hotěk – Toman, Hudeček, Geidl.
    Trenér: Martin Janeček.

    HC ZUBR Přerov: Stuchlík (Postava) – Krisl (C), Chroboček, J. Adámek, R. Černý, Kudělka (A), Cubo, F. Němec – Březina, Pechanec, T. Doležal (A) – Tomi, Hejcman, Jak. Svoboda – Goiš, Indrák, Jan Svoboda – Ministr, Chludil, Dobša.
    Trenér: Robert Svoboda.

    Rozhodčí: Kubičík, Veselý – Maštalíř, Tvrdý.
     
    V dresu Frýdku-Místku se poprvé představí polský reprezentant Kamil Walega, který sezónu odstartoval v partnerském Třinci, ale v nedělním derby na něj nezbylo místo v sestavě.
     
    Hráči už jsou na ledě, domácí nastoupí v bílých dresech, Přerovští dnes oblékli modrou variantu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Domácí nahození po mantinelu jeden z hráčů Přerova vyhodil na vlastní střídačku. Vhazování před Stuchlíkem.
     
    01:16
    Po zpětné přihrávce Walegy z levého kruhu zkusil vypálit téměř od modré čáry Cedzo, ale jeden z bránících hráčů mu vložil hůl do střely a nedovolil domácímu útočníkovi poslat puk na branku.
     
    02:14
    Nepříjemná střela Hoťka zpoza kruhů, puk trefil před přerovskou brankou Haase, ale frýdecký útočník nedokázal kotouč přijmout a vystřelit na branku.
     
    03:41
    Švančaru za frýdeckou brankou obral o puk Pechanec, ale nedokázal z toho vykouzlit zajímavou příležitost. O pár sekund později střílel od levého mantinelu Doležal, ale Švančara puk viděl a schoval jej do lapačky.
     
    04:15
    Cedzo střílel po přihrávce Ramika z mezikruží, ale jeho prudký pokus minul pravou tyč soupeřovy branky.
     
    05:06
    Frýdečtí přišli o puk u vlastní střídačky, na druhou stranu zamířil po mantinelu Jan Svoboda, najel si do pravého kruhu, ale prudkou střelou přestřelil branku.
     
    05:20
    Dobša si najel po levém křídle do kruhu, odkud svižnou střelou vybídl k zásahu gólmana Švančaru, který puk schoval do výstroje.
     
    05:59
    Na druhé straně střílel z pravé strany Svačina, jeho povedený pokus z pravého kruhu gólman Stuchlík vyrazil vedle levé tyče.
     
    06:23
    Frýdek-Místek si zahraje přesilovou hru. Za sekání byl na dvě minuty vyloučen přerovský Darek Hejcman.
     
    07:21
    Haas přihrál na modrou čáru Kowalczykovi, který prudce vypálil na přerovskou branku. Puk trefil rukavici Hoťka. Vzápětí pálil po přihrávce z pravé strany Doktor, ale jeho rychlý pokus zkrotil gólman Stuchlík.
     
    07:40
    Cedzo dostal přihrávku do levého kruhu, ale rychlou střelou trefil jen vnější konstrukci přerovské branky.
     
    07:57
    Přerov se dokázal vymanit z obranného pásma, Březina si najel z levé strany do útočného pásma a jeho následnou střelu vytečoval nad branku Veselý.
     
    08:32
    Hejcman je zpátky na ledě.
     
    09:03
    Haas dostal přihrávku do jízdy do útočného pásma, jenže frýdecko-místecký útočník byl za modrou dřív než puk a rozhodčí odpískali domácímu celku ofsajd.
     
    09:28
    Walega si najel z pravé strany do kruhu, odkud zápěstím vystřelil na branku. Gólman Stuchlík puk dobře viděl a dokázal jej zkrotit.
     
    10:06
    Haasovi odskočil puk v pravém kruhu od hokejky a zamířil přímo k přerovskému brankáři.
     
    10:10
    Urbancova tečovaná střela od modré čáry proletěla přes jednu teč k přerovskému brankáři, ten ani nevěděl jak, ale puk vyrazil betonem vedle branky.
     
    11:26
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Slezané se dostávají do vedení! Nahození DANIELA KOWALCZYKA od modré čáry propadl až do přerovské branky! Velmi dobře před brankou operoval Hudeček, který zaclonil Stuchlíkovi výhled. Asistence: Štěpán Havránek, Radim Toman – 1:0.
    11:26 Daniel KOWALCZYK - 1:0
     
    11:42
    Přerov si zahraje přesilovou hru, poté co Jan Výtisk srazil na zem u vlastní branky jednoho z přerovských hráčů. Výtisk je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    13:20
    Přerov právě vstřelil branku!
    Vypadalo to, že Přerov přesilovku nevyužije. Dlouho se nemohl dostat do útočného pásma, ale nakonec se prosadil. Střílenou přihrávku Pechance z pravé strany sklepl k brankáři Doležal. Frýdecko-místecký brankář puk vyrazil. Uspěl až střelou z levého kruhu Jakub Svoboda, který prostřelil Švančaru. Asistence: David Chroboček – 1:1.
    13:20 Jakub SVOBODA - 1:1
     
    14:12
    Hotěk vystřelil od levého mantinelu prudce, ale gólman Stuchlík puk vyrazil do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    14:41
    Velká šance přerovského celku! Patrik Švančara musel hasit nájezd Cuba, který si najel z druhé vlny až před branku, ale střelu k pravé tyči brankář Frýdku-Místku vyrazil vedle branky.
     
    15:29
    Havránek dostal zpětnou přihrávku na pravou stranu a střelou zpoza pravého kruhu trefil jen tělo gólmana Stuchlíka.
     
    15:44
    Nahození od modré čáry v podání domácího hráče schoval brankář Stuchlík do své lapačky.
     
    15:57
    Zajímavá kombinace Hoťka, Šuhaje a Haase, ale poslední jmenovaný dostal puk na brusli a nedokázal v dobré pozici vystřelit na branku.
     
    16:13
    Střelu Haase zpoza kruhů vyrazil brankář Stuchlík vedle sebe, kde číhal Hotěk, ale domácí útočník nedokázal procedit puk přes beton přerovského brankáře.
     
    16:42
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v Polárce do vedení! Doležal si sjel od pravého mantinelu ke středu, přihrál do levého kruhu, kde si puk bleskově připravil na střelu DAVID BŘEZINA a prudkým pokusem do bližšího horního růžku vstřelil druhý gól svého celku! Asistence: Tomáš Doležal, Robert Černý – 1:2
    16:42 David BŘEZINA - 1:2
     
    17:25
    Mohlo být vyrovnáno! Toman nahrál z pravé strany mezi kruhy, kde byl Hudeček, ten si najel před gólmana, ale střelou nad beton soupeřova gólmana orazítkoval tyč přerovské branky.
     
    18:26
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Přerov se z vedení dlouho neradoval a je vyrovnáno! OSKAR HAAS dostal křížnou přihrávku od Šuhaje a střelou o Stuchlíkův beton dostal puk do přerovské branky! Asistence: Vojtěch Šuhaj – 2:2.
    18:26 Oskar HAAS - 2:2
     
    Dobša v útočném pásmu obral o puk Doktora, najel si před Švančaru a chtěl zakončit, nakonec bekhendem orazítkoval tyč frýdecké branky.
     
    19:30
    Rozhodčí nařídil za faul na Dobšu trestné střílení! Doktor byl potrestán za hákování.
     
    19:30
    Březina se rozjel k trestnému střílení, zkoušel mícháním rozpohybovat gólmana, ale následnou střelou k levé tyči Švančaru neprostřelil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vyrovnaný souboj, šance na obou stranách a také čtyři góly. To bylo k vidění v první třetině. Domácí se jako první dostali do vedení po nahození Kowalczyka. Přerovu se povedlo reagovat dvěma góly v podání Jakuba Svobody a Březiny, ale poslední slova v první třetině měli střelec vyrovnávací branky Haas a Švancara, který zneškodnil Březinovi trestné střílení. Doufáme, že podobný hokej uvidíme i ve druhé třetině.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Nepovedená střela Pechance se odrazila za přerovského útočníka k Doležalovi, který pálil prudce z mezikruží. Brankář Švančara střelu dobře viděl a puk vyrazil.
     
    21:09
    Nepříjemná střela z otočky v podání obránce Adámka, který dříve oblékal dres místního klubu. Jeho střelu brankář Švančara odrazil mimo hrací plochu.
     
    21:52
    Přerov právě vstřelil branku!
    Obrovská hrubice Hamana, který přišel o puk v souboji s DANIELEM INDRÁKEM. Přerovský útočník v pádu poslal puk mezi betony frýdecko-místeckého gólmana – 2:3!
    21:52 Daniel INDRÁK - 2:3
     
    21:52
    Trenér Janeček sáhl ke střídání brankářů, Švančaru nahradil Mokry.
     
    22:29
    Velkou šanci měl Toman, který ujel přerovským obráncům, ale nedokázal puk po kličce do pravé strany uklidit do branky.
     
    23:34
    Cedzo nezachytil puk v útočném pásmu, vjel do něj až poté, co kotouč byl už celým objemem ve střední části hřiště. Následovalo odpískání ofsajdu.
     
    23:52
    Nahození od levého mantinelu v podání obránce Krisla, který si dojel puk k mantinelu a z velkého úhlu vystřelil na Mokreho, který puk chytil do lapačky.
     
    24:41
    Na ledě zůstal ležet jeden z domácích hráčů a bude následovat přesilová hra pro Frýdek-Místek. Na dvě minuty za nedovolené bránění byl vyloučen přerovský Jiří Goiš.
     
    24:55
    Haas pálil zpoza levého kruhu, střelou alá Martin Růžička trefil jen brankáře Stuchlíka.
     
    25:25
    Svačina přihrávkou trefil přerovského hráče, který vyhodil puk k domácí brance.
     
    26:34
    Domácí nesehráli přesilovku vůbec dobře. Kromě střely Haase a nahození Kowalczyka si nic vážnějšího nevypracovali.
     
    27:24
    Domácí zavřeli soupeře v obranném pásmu, od modré střílel Urbanec, ale jeho rána po přihrávce Hrachovského minula přerovskou branku.
     
    28:24
    Indrák se proháčkoval mezi kruhy, odkud naznačil střelu, ale puk mu odjel od hokejky. Místo toho dostal holí Kowalczyka do tváře. Rozhodčí ale nevylučují.
     
    29:44
    Domácí zkoušejí dostat se do útočného pásma formou nahození na zadní mantinel, ale hosté teď vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    30:01
    Toman si u pravého mantinelu vyměnil puk se spoluhráčem, popojel blíž k brance, ale následnou střelou pouze rozvlnil síť z vnější strany.
     
    30:17
    Po buly nepříjemně střílel zpoza kruhů Březina, puk letěl k levé tyči, kam natáhl svůj beton brankář Mokry a puk nejprve vyrazil k sobě a pak jej přikryl lapačkou.
     
    31:33
    Tahle pasáž moc pohledný hokej nenabízí.
     
    31:51
    Hoťkova střela od levého mantinelu nebyla ani razantní, ani přesná. Domácí útočník jen plácl do puku, který prolétl kolem vzdálenější tyče Stuchlíkovy branky.
     
    32:41
    Mokry rozehrál puk zpoza branky po mantinelu, ale trefil jen Dobšu, který se snažil rychle vystřelit. Gólman Mokry se stihl vrátit do branky a puk vyrazit.
     
    33:37
    Hudeček nevydržel ustát na modré čáře průnik Cedza do útočného pásma a předčasně mu vjel do ofenzivní třetiny. Zbytečné zmaření dobré příležitosti pro domácí celek.
     
    34:13
    Hejcman také nachytán v ofsajdové pasti, když se snažil u mantinelu zpracovat vysoké nahození od obranné modré čáry.
     
    34:47
    Doktor našel na modré čáře Hrachovského, jeho tečovaná střela se odrazila od Walegy vedle branky.
     
    35:31
    Po špatné přihrávce Havránka se Přerov vydal do protiútoku, který zakončil střelou od pravého mantinelu Chludil. Gólman Mokry kotouč dobře viděl a chytil jej do lapačky.
     
    35:58
    Cedzo vypíchl puk na obranné modré Březinovi a vydal se po křídle do úniku, jenže Březina ho dostihl.
     
    36:36
    Tomi si najel středem do útočného pásma a přes bránícího Hrachovského vystřelil na domácí branku, kde byl připravený brankář Mokry, který puk chytil.
     
    37:10
    Zblokovaná střela Tomana od pravého mantinelu Stuchlíkovou branku minula.
     
    37:58
    Poté co puk vylétl do ochranné sítě se bude vhazovat po levici gólmana Stuchlíka.
     
    38:02
    Po buly pálil z vrcholu pravého kruhu Doktor, ale prudkou střelu gólman Stuchlík vyrazil vedle branky.
     
    38:23
    Na druhé straně byl v dobré střelecké šanci Březina, ale z levého kruhu trefil gólmana Mokreho.
     
    38:58
    Walega zkoušel projet s pukem do útočného pásma, ale po přejetí modré ztroskotal na bránícím hráči.
     
    39:08
    Rozhodčí napočítali na ledě šest přerovských hráčů a brankáře Stuchlíka. Domácí čeká přesilová hra. Na trestnou lavici usedl Ministr.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rysi ve druhé třetině selhali v obraně, když chybu Hamana potrestal Indrák. Po tomto gólu nastoupil do domácí branky Mokry a další gól už jsme neviděli. Nutno říci, že ani jeden z hráčů si nevypracoval nějakou extra šanci ke skórování, i proto je na světelné tabuli skóre 2:3. Uvidíme, co nám nabídnou aktéři ve třetí třetině. Doufejme, že to bude mnohem zajímavější hokej než v prostřední části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Kowalczyk pálil od modré čáry, ale jeho prudký pokus přestřelil přerovskou branku.
     
    41:05
    Ministr je na ledě, Pechanec vyhodil puk k brankáři Mokremu.
     
    41:47
    Tomi nahodil puk zpoza kruhů na Mokreho, ten jen vyrazil puk před sebe, kam si dojel Tomi, ale v pádu puk nedokázal dorazit do branky.
     
    42:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní bomba JIŘÍHO GOIŠE, který dostal přihrávku od pravého mantinelu před modrou čáru, najel si před levý kruh a nepříjemnou střelou umístil puk do pravého horního růžku! Asistence: Jan Svoboda – 2:4.
    42:17 Jiří GOIŠ - 2:4
     
    44:00
    Kudělka si najel do levého kruhu a vystřelil zápěstím na branku. Brankář Mokry puk schoval do lapačky.
     
    44:04
    Po buly pálil od modré od levého mantinelu Kudělka, ale v brance se zaskvěl efektním zákrokem gólman Mokry.
     
    44:58
    Střela Jana Svobody z levé strany trefila hůl Hrachovského, od ní se puk odrazil k zadnímu mantinelu.
     
    45:45
    Zajímavý průnik středem Walegy, polský útočník projel přes modrou čáru a najel si mezi dva obránce, odkud vystřelil na branku, ale Stuchlík jeho střelu vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    47:21
    Jakub Svoboda si najížděl do levého kruhu, ale v situaci jeden na jednoho s frýdeckým obráncem přišel o puk.
     
    48:01
    Geidl zkoušel zpoza branky vymyslet nějakou přihrávku před branku, ale na poslední chvíli byl soupeřem obrán o puk.
     
    48:45
    Doktorovo nahození od pravého mantinelu si Stuchlík nechal doskákat do své lapačky. Po odpískání vznikla u přerovské branky menší šarvátka, ale vypadá to, že se vylučovat nebude.
     
    48:55
    Dobrá akce Přerova, ale přihrávka Březiny na Pechance nebyla přesná a Pechancovi odskočil puk od hokejky.
     
    50:31
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    NICO GEIDL vstřelil kontaktní gól! Domácí útočník dostal od Hudečka parádní přihrávku mezi obránce, najel si k pravé tyči a bekhendovou střelou mezi betony prostřelil Stuchlíka! Asistence: Jan Hudeček, Patrik Urbanec – 3:4.
    50:31 Nico GEIDL - 3:4
     
    51:11
    Nepříjemné nahození Svačiny od pravého mantinelu mířilo na přední tyč, kam si najížděl Doktor, ale puk nedokázal sklepnout do branky.
     
    51:35
    Ostrá rána Kowalczyka od modré čáry zamířila do horní tyčky Stuchlíkovy branky. Část diváků už zvedala ruce nad hlavu, ale rozhodčí rozpažil.
     
    52:38
    Jakub Svoboda hledal zpoza branky mezi kruhy jednoho ze svých spoluhráčů, nakonec se puk dostal k Tomimu, který z bezprostřední blízkosti poslal puk na Mokreho. Domácí gólman puk reflexivně vyrazil vedle branky.
     
    53:27
    Domácí si zahrají přesilovku, poté co Cubo zastavil puk u mantinelu a nechtěl hrát. Přerovský obránce je vyloučen na dvě minuty za zdržování hry.
     
    54:17
    Domácím se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    55:20
    Druhá část přesilovky už byla výživná z domácí strany. Střely Svačiny, Haase a Tomana pozlobily brankáře Stuchlíka, který se musel v brankovišti hodně otáčet.
     
    55:54
    Brankář Mokry úspěšným zákrokem proti střele z pravé strany nechal rozhodčí přerušit hru. Před námi je poslední reklamní přestávka, protože hosté už jsou na ledě v plném počtu.
     
    56:44
    Nahození do útočného pásma končí u brankáře Stuchlíka, který nechal rozhodčí přerušit hru.
     
    56:44
    Trenér Janeček si vzal oddechový čas. Uvidíme, zda už nyní ponechá na střídačce brankáře Mokreho.
     
    56:55
    Po vyhraném buly odjel brankář Mokry na střídačku a Frýdek-Místek zkouší hrát se šesti hráči v poli.
     
    57:42
    Domácí mají problém usadit se v útočném pásmu, zachránilo je vyhození soupeře o mantinel. Mokry se vrátil do branky.
     
    58:06
    Jakub Svoboda byl před prázdnou brankou, ale trefil jen bránícího frýdecko-místeckého hráče.
     
    59:18
    Závar před přerovskou brankou, poté co přišla prudká střela od modré čáry v podání Hrachovského. Před brankou číhal na dorážku Doktor, ale nedokázal zasunout puk za záda gólmana Stuchlíka.
     
    59:36
    Po závaru před přerovskou brankou se k dorážce dostal Toman, ale puk do soupeřovy branky nedokázal dorazit, trefil jen bránící hráče.
     
    Konec zápasu.
     
    Závěrečný tlak nepomohl domácím k vyrovnání, přerovská obrana s brankářem Stuchlíkem odolala soupeřovým střelám a raduje se ze zaslouženého vítězství.

    Přerov si tak k šesti bodům připíše další tři a v tabulce se posune na šesté místo. Domácí Frýdek-Místek se po čtvrté porážce propadne na dvanáctou pozici.
     
    Slezany v následujících dnech nečeká nic jednoduchého. Už ve středu pocestují do Znojma a v sobotu je čeká další výjezd, tentokrát do Prostějova.

    Přerov bude chtít potvrdit dnešní vítězství domácím zápasem, ale soupeře bude mít hodně těžkého. Na stadion Zubrů přijede ve středu Vsetín.
     
    Z dnešního prvoligového souboje je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek týdne. (20:45:25)
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 12. Kowalczyk (Š. Havránek, Toman), 19. Haas (Šuhaj), 51. Geidl (Hudeček, Urbanec) – 14. Jak. Svoboda (Chroboček), 17. Březina (T. Doležal, R. Černý), 22. Indrák, 43. Goiš (Jan Svoboda)


    HC Frýdek-Místek: Švančara (22. Mokry) – Hrachovský, Urbanec (A), Haman (A), Výtisk (C), Š. Havránek, Kowalczyk, Hrůzek – Svačina, Walega, Doktor – Ramik, R. Veselý, Cedzo – Šuhaj, Haas, Hotěk – Toman, Hudeček, Geidl.
    Trenér: Martin Janeček.

    HC ZUBR Přerov: Stuchlík (Postava) – Krisl (C), Chroboček, J. Adámek, R. Černý, Kudělka (A), Cubo, F. Němec – Březina, Pechanec, T. Doležal (A) – Tomi, Hejcman, Jak. Svoboda – Goiš, Indrák, Jan Svoboda – Ministr, Chludil, Dobša.
    Trenér: Robert Svoboda.

    Rozhodčí: Kubičík, Veselý – Maštalíř, Tvrdý.

    Diváci: 702
    bahis siteleri