Plzeň – Sparta 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 1:0 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 3:7 (kon.)
Olomouc – Třinec 3:4 (kon.) | Liberec – Kladno 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 2:3 (0:2 po s.n.)
Kometa Brno – Motor ČB 4:0 (kon.)
po s.n. (0:2)
Mountfield HK
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Středa 27.09.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    Nájezd PETRA KOBLASY v první sérii tak definitivně rozhodnul o výhře Litvínova za dva body. Tím pádem jdou hosté na třetí místo, Lvi zapisují třetí prohru za bod v řadě.
     
    63:52
    K nájezdu se rozjel Ondřej Kaše, zkusil rychlou kličku, puk si ale na levé straně přetáhl a puk jenom fakticky odevzdal! Jede se dále.
     
    63:52
    Velká chyba hradecké obrany, která se před Demelem rozestoupila, a ten šel sám na branku. Freibergs jej píchnul zezadu hokejkou do zad, Demel v pádu dokončil kličku, ale jenom do betonu Kiviaha. Rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    63:25
    Kalina sebral přihrávku od Lalancettea již ve středním pásmu, to mu ale nevadilo přihrát na Davida Šťastného, který za to vzal. Tomek ale ramenem skvěle zasáhl!
     
    60:39
    Lalancette za brankou svým naznačením pohybu umotal Tomka, který zůstal v brankovišti ležet. Nakonec to zkusil domácí forvard otočkou se zakončením bekhendem, Tomek ale betonem zakročil!
     
    59:57
    V samotném závěru do toho ještě říznul na modré Jank a Tomek nic neviděl. V poslední chvíli zasáhl puk lapačkou a jde se do prodloužení!
     
    57:05
    Závěr třetiny je otevřený na obě strany. Třetí formace Hradce měla svižný přechod do útoku a Jasper tečoval střílenou nahrávku před Tomkem, ale také jenom do špičky betonu!
     
    55:38
    Okuliar byl blízko gólu na 3:2! Radovan Pavlík mu připravil situaci, Okuliar mohl už z levého kruhu střílet, ještě si ale kotouč stáhl a Tomkovi to tlačil pod beton. Závar v brankovišti ale kýženou trefu nepřinesl!
     
    49:48
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Aleš Jergl – 2 min., sekání.
     
    46:36
    Baránek rukou skvěle udržel pro hosty pásmo a následně i z osy kluziště vypálil. Pokus pravděpodobně tečovaný mezi kruhy proskákal Kiviahovi těsně vedle tyče!
     
    45:50
    Oliver Okuliar (MHK) zbytečně oslabuje Hradec. Po souboji s Davidem Kašem u prken uštědřil Válkovi několik úderů navíc, přičemž přímo za nimi stál hlavní rozhodčí. Slovenský forvard tak jede na trestnou.
     
    43:31
    Zygmunt však mohl o chvíli později poslat Vervu do vedení! Jeho nenápadný výjezd s pukem po pravém kruhu skončil střelou po ledě na zadní tyč. Ta také cinkla, Kiviaha zachránily centimetry!
     
    41:45
    Hodně riskantní rozehrávka mohla stát Hradec třetí gól! Skvělý zákrok ale předvedl Kiviaho, před nímž zůstal zcela sám Liam Kirk. Britský objev pokoušel prostřelit Kiviaha mezi betony, jenže neuspěl.
     
    39:21
    Lvi za to v posledních sekundách pořádně vzali a klidně mohli strhnout zápas na svou stranu! Enormní tlak mohl uzavřít Šťastný po parádní práci Lalancettea, ale z úhlu trefil opět jenom břevno.
     
    38:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    V signalizované výhodě Lvi dotlačili puk do branky a srovnávají stav utkání! Jaks za brankou fauloval Miškáře a Kiviaho mířil na střídačku. Šestý hráč do pole rozhodil litvínovskou obranu a byla z toho volná pozice pro Pavelku. Ten vzal puk z první a Tomka prostřelil, ale ne natolik, aby z toho byl gól. O to se ale postaral RADOVAN PAVLÍK, který v pádu dorazil puk do kasy – 2:2! Asistence: Tomáš Pavelka, Jeremie Blain.
     
    35:53
    Kiviaho vzhledem ke zranění Bartošáka, které bude zřejmě delšího rázu, dostane určitou porci v následujících kolech. Finský brankář vychytal včera nulu za prvoligový Kolín a svým výkonem od nástupu na led dává vzpomenout na finiš loňské základní části! Teď se zaskvěl proti střele volného hostujícího hráče z další brejkové situace.
     
    33:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita a litvínovský brejk končí inkasováním taktéž z brejkové situace! Hned z kontru se totiž jelo dva na jednoho, přičemž situaci vedl OLIVER OKULIAR. Mohl nahrát na pravý kruh spoluhráči, s takovou formou to ale Okuliar vzal na sebe. Neomylně se trefil nad Tomkův beton a stále je to otevřené – 1:2! Bez asistence.
     
    32:39
    Právě přes ně přišla další šance Hradce! Šťastný dostal nabito na pravý kruh a jeho tvrdý pokus skončil na břevně! Hned poté však ujeli hosté do situace 2 na 1, proti zakončení Zygmunta se ale skvěle vytáhl Kiviaho!
     
    32:04
    Na stadionu to po delší době pořádně vřelo! Dva hraniční zákroky na Okuliara a Freibergse zůstaly bez odezvy, puk se mezitím dostal do brankoviště, kde nastala velká tlačenice. Naprosto zbytečně do ní vjel jako třetí Martin Havelka (LIT), chytil zezadu Jergla do variace na kravatu a zahodil na led. Toho si už rozhodčí všimli a Havelka jde na trestnou.
     
    29:25
    Zachar mohl snížit a byl od toho doslova centimetry! Po chybě litvínovských obránců ve středním pásmu zůstal s pukem sám mezi kruhy a Tomkovi pálil mezi betony. Puk hostujícímu gólmanovi proskákal směrem k brankové čáře, těsně před přechodem do branky to ale Tomek zachránil!
     
    27:25
    Jenže také došlo k dost nepříjemnému momentu pro Lvy! Patrik Bartošák se při skvělém zákroku proti střele Demela zranil a v bolestivém předklonu s nepřirozeně otočenou rukou musel odjet střídat. Do těžké situace je tak vhozen Henri Kiviaho.
     
    26:33
    Bartošák stále drží Lvy ve hře! Velkou příležitost měl Demel, ke kterému se příhodně odrazil puk a bylo z toho zakončení fakticky do prázdné. Bartošák ale skvěle zalehnul a celou situaci zachránil ještě před brankovou čárou!
     
    22:53
    V přesilové hře drží Hradec pásmo a kombinuje. Pavelka stáhl hru nečekaně pod sebe a dával puk na Jergla, který dostal puk do brankoviště. Tam se o dorážku pokoušel Miškář, Tomek ale zůstal roztáhlý na čáře a uchránil Vervu od inkasování!
     
    21:58
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Michal Gut – 2 min., držení hole.
     
    21:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici odskakují do dvougólového vedení a přesilovku využívají! David Kaše našel na útočné modré dobře postaveného NICOLASE HLAVU, který to měl fakticky sám na branku. Bartošákovi nejprve trefil beton, od nějž se puk odrazil na levý kruh. Hlava však nikoho za sebou neměl a dorážel do prázdné. Přitom se v první moment zdálo, že to Bartošák zákrokem ještě zachrání, hokejkou si ale srazil puk do vlastní kasy – 0:2! Asistence: David Kaše, Liam Kirk.
     
    19:56
    Na modré ale Janis Jaks zcela vyhořel a na branku jel Radovan Pavlík naprosto sám! Jaks jej sice dostihl a snažil se ho zastavit, Pavlík přesto do koncovky dojel. Zkoušel to mezi betony Tomka, ale neúspěšně.
     
    19:48
    12 sekund před koncem třetiny navíc Hradečtí viditelně špatně střídali. Okuliar to zachraňoval pozdě, signalizace přišla dříve. Trest jde odsedět Aleš Jergl.
     
    16:57
    Kevin Czuczman (LIT) visel tak dlouho na Perretových zádech, až mu rozhodčí Hribik signalizoval vyloučení. Czuczman jde ven za držení a Hradec může srovnat.
     
    15:09
    Na druhé straně to byl zase po četných střelách poměrně velký závar. Puk si našel Tomek v brankovišti a sebral jej do lapačky. Poté ještě došlo ke drobnému kočkování mezi jednotlivými hráči, ale nic, za co by bylo potřeba trestat.
     
    14:42
    Několika více či méně pravdivými opředenými příběhy brankář drží Lvy i nadále! Abdul si podržel na pravém křídle puk a v ideální moment našel volného Kirka na druhé straně. Bartošák se však včas přesunul a Kirkovu radost sebral betonem!
     
    12:59
    Filip Pavlík nahodil puk do útočného pásma, kde o něj neúspěšně bojoval Zachar. Litvínov posléze přejel bleskově dopředu a po zaváhání obrany zůstal mezi kruhy zcela sám Hlava. Jeho střelu vyrazil Bartošák ramenem!
     
    11:55
    Abdul křížil pohyb se spoluhráčem v útočném pásmu, obránci Hradce se mírně zamotali a byla z toho nebezpečná situace! Jeho pokus ještě Bartošák vyrazil, jenže jenom před sebe, kde to byl zase závar. Všechny pokusy ale domácí brankář ustál a drží průběžný stav!
     
    09:57
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se na konci první desetiminutovky ujímají vedení! Jejich vedoucí gól vzešel z nepříliš nápadné střely. Koblasa vrátil hru na modrou pro Zileho, který před sebou neměl žádné bloky. Lotyšský obránce proto střílel, na hranici brankoviště skvěle operoval MICHAL GUT. Právě jeho hokejka změnila směr letu kotouče, Bartošák téměř nic neviděl – 0:1! Asistence: Kristaps Zile, Petr Koblasa.
     
    08:39
    Miškář na útočné modré ztratil puk a bratři Kašové ujeli do situace 2 na 1, kterou Ondřej v globálu neřešil nijak špatně! Obhodil si bránícího beka, poté se ale dostal do tísně a střílel Bartošákovi do betonu. Puk se motal ještě u dalších hráčů žlutočerných, Jasper jej ale odpálil do bezpečí.
     
    06:42
    Tamáši dostal puk od Okuliara do volného prostoru, udělal si ještě pár kroků více mimo beka a střílel do protipohybu Tomka. Těsně ale z této pozice minul tyč!
     
    03:18
    Litvínov pak po ofsajdu prohrál buly a velkou šanci měl Perret, který toho využil, nabral rychlost a po pravém křídle jel do brejku. Sám ho i zakončil, jenže Tomka mezi betony nepropálil.
     
    02:41
    Radek Pilař (MHK) byl totiž v souboji o puk aktivní až moc agresivním způsobem, za což dostává dvě minuty, klasifikace hrubost.
     
    01:33
    Kolmou přihrávku za obranu sice zablokoval Marcel, bruslí ale puk nešťastně přikopl do situace 2 na 1, kterou zakončoval Kirk. Zblízka ale trefil Bartošákův beton, přičemž Bartošák se pak musel činit i po dohrávce akce, kdy z podobné pozice střílel Abdul. Dvě tutové šance pro Vervu!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Okuliar, 39. R. Pavlík (Pavelka, Blain) – 10. Gut (Zile, Koblasa), 22. Hlava (D. Kaše, Kirk), rozh. náj. Koblasa

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Petr Koblasa (LIT)
    0:1   Aleš Jergl (HKM)
    2. série:
    0:1   Ondřej Kaše (LIT)
    0:1   Oliver Okuliar (HKM)
    3. série:
    0:2   David Kaše (LIT)
    0:2   Christophe Lalancette (HKM)
    4. série:
    0:2   Liam Kirk (LIT)
    0:2   David Šťastný (HKM)


    Mountfield HK: Bartošák (28. Kiviaho) – Kalina, Blain (A), Freibergs, Pavelka, Jank, F. Pavlík, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Perret – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Jasper, Lalancette, Šťastný – Zachar, Pilař, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Klika) – Zile, Demel (C), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna (A), Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše (A) – Válek, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Svoboda, Bohuněk

    Diváci: 3 911
    bahis siteleri