Las Palmas – Celta Vigo 2:1 (kon.)
konec
UD Las Palmas
2:1 (0:0)
Celta de Vigo
Pondělí 02.10.2023, 21:00 • Estadio de Gran Canaria • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14. (23:10:42)
     
    Utkání mezi Las Palmas a Celtou Vigu nabídlo strhující podívanou do posledních vteřin, přičemž vítězství pro sebe nakonec urvalo domácí mužstvo těsným výsledkem 2:1.

    Regulérní góly padaly až ve druhé půli, trefa Larsena v úvodním dějství neplatila pro faul spoluhráče. Vedení strhnul na hostující stranu Tasos Douvikas, jenž v 67. minutě dostal za obranu nahrávku od Bamby a brankáře prostřelil pod tělem. Po většinu času aktivnější domácí fotbalisté se dočkali zaslouženého srovnání v 84. minutě, kdy po faulu Starfelta proměnil penaltu Jonathan Viera. Když už se zdálo, že zápas skončí nerozhodně, tak v poslední nastavené sedmé minutě Jonathan Viera sklepl centr zprava na připraveného Marca Cardonu, který po povedeném prvním doteku propálil brankáře tvrdou ránou nártem a spustil obrovskou vlnu euforie v domácím táboře.

    Svěřenci trenéra Garcíi Pimienty díky vítězství vyskočili pryč ze sestupového pásma a s osmi body se momentálně nachází na třinácté příčce. Na úkor Las Palmas do zóny ohrožení spadla právě Celta Vigo, jež je osmnáctá se ziskem pěti bodů.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Estadio de Gran Canaria explodovalo nadšením, domácí si v poslední nastavené minutě zajistili zisk tří bodů! Centr do vápna od pravé lajny Viera perfektně sklepl pro MARCA CARDONU, jenž si prvním dotekem udržel míč ve vzduchu a nártem ho potom poslal do sítě nechytatelně podél pravé nohy padajícího brankáře.
     
    90+6
    Za obranu pravou lajnou zabíhal Iago Aspas, avšak nákop na jeho osobu přišel příliš pozdě, pomezní španělskému hráči odmával ofsajd.
     
    90+5
    Fotbalisté ve žlutých dresech kopali další přímý kop. Centrovaný balón směřoval na hranici velkého vápna, kde Unai Núñez nepustil k zakončení žádného z konkurentů.
     
    90+4
    Brejk zase rozjelo pro změnu domácí mužstvo. Munír al-Haddádí si měl v pánu narazit s Kirianem Rodríguezem, Carl Starfelt zpětný pas na dlouhou nohu zachytil.
     
    90+3
    Na druhé straně Iago Aspas při protiútoku hledal nadějným pasem Jonathana Bambu, jehož rána z voleje skončila na bránícím Sergi Cardonovi.
     
    90+2
    Přetažený centr nebyl dobrou volbou. Unai Núñez výborně odcouval a hrací předmět prodloužil pryč z velkého vápna.
     
    90+1
    Volný přímý kop pro Las Palmas. U pravé lajny si velmi dobře pokryl balón Máximo Perrone, zezadu ho nekompromisně poslal k zemi Carlos Dotor.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    89
    Jonathan Viera poslal přihrávku k pravé lajně na Muníra al-Haddádího, přizemní pas do vnitra pokutového území pohlídal Oscar Mingueza.
     
    88
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Jörgen Larsen, přichází Williot Swedberg.
     
    88
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Fran Beltrán, přichází Hugo Sotelo.
     
    87
    Hosté jsou evidentně spokojení i s remízovým výsledkem. Fran Beltrán musí střídat z důvodu svalového zranění a za postranní čáru míří hodně pomalým krokem.
     
    86
    Strhující obrat chtěl dokonat Kirian Rodríguez, technickou střelu z půlkruhu za šestnáctkou zakroutil pravačkou příliš vysoko.
     
    84
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Exekuci pokutového kopu obstaral v průběhu zápasu střídající JONATHAN VIERA, jenž volil přízemní střelu po své levé ruce. Villar správně tipnul směr střely, ale mimo tři tyče balón nevytěsnil.
     
    83
    Bude se kopat penalta! Střílený centr zprava si ve vápně pokryl Marc Cardona, jemuž vzápětí Carl Starfelt přišlápl pravou nohu, za tento zákrok si vykoledoval navíc i kartónek žluté barvy.
     
    82
    Až příliš si věřil Iago Aspas. Osobního strážce sice obelstil, jenže pak nabíral rychlost z nuly a Marvin si s konkurentem hravě poradil.

    Milan Huppert

    Branky: 84. Viera (pen.), 90+7. M. Cardona (Viera) – 67. Douvikas (Bamba)

    Karty:   74. Mármol (LPA) – 83. Starfelt (CVG)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
    UD Las Palmas: Valles – Araujo (32. Lemos), Á. Suárez, Mármol, S. Cardona – al-Haddádí, J. Muñoz (63. Viera), K. Rodríguez (C), Loiodice (77. Perrone), Pejiño (77. M. Cardona) – Kaba (63. Marvin).
    Náhradníci: Escandell, Gorin – Coco, Curbelo, C. Herrera, Sinkgraven.

    Trenér: Francisco Javier García Pimienta

    Celta de Vigo: I. Villar – Mingueza, Aidoo, Starfelt (C), Núñez, M. Sánchez – Larsen (88. Swedberg), Beltrán (88. Sotelo), Dotor, Bamba – Douvikas (69. Aspas).
    Náhradníci: Guaita, Marchesín – Cervi, Domínguez, C. Pérez, Ristić, M. Rodríguez, Tapia, K. Vázquez.

    Trenér: Rafael Benítez

    Rozhodčí: Alberola – Rodríguez, Sobrino

    Diváci: 22 472
    bahis siteleri