Pittsburgh – Ottawa 0:3 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:3 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 6:5 (kon.)
Philadelphia – Boston 3:1 (kon.) | Toronto – Montreal 4:5 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 5:4 (kon.)
Seattle – Edmonton 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Ottawa Senators
Úterý 03.10.2023, 00:00 • Scotiabank Centre, Halifax • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny!
    57:40 Tim STÜTZLE - 0:3
     
    57:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Máme hotovo, TIM STÜTZLE dvě a půl minuty před koncem přebruslil vracejícího se Malkina a následně jednoduše zakončil do opuštěné pittsburghské svatyně – 0:3! Bez asistence.
     
    56:10
    No, kouč Sullivan se toho evidentně nebojí! Jarry v přerušené hře míří na střídačku, Pittsburgh hraje vabank a dává vše do útoku!
     
    52:11
    Hosté znovu půjdou do čtyř, Tim Stützle (OTT) se s nevěřícným úsměvem přesouvá na trestnou za podrážení. Přesilovka číslo šest pro Penguins.
     
    48:45
    Ottawa se ve vlastním oslabení dostala do skvělé šance, Jarry měl plné ruce práce! Po přihrávce Girouxe se před brankou uvolnil Sanderson, gólman Pens to neměl jednoduché!
     
    48:03
    Senátoři si hru v plném počtu moc dlouho neužili, teď budou ve čtyřech hned čtyři minuty. Erik Brännström (OTT) za vysokou hůl totiž dostává hned dva tresty.
     
    45:40
    Uvidíme další početní výhodu Penguins. Ottawa špatně vystřídala, menší trest za příliš mnoho hráčů jede na lavici hanby odsedět kapitán Brady Tkachuk (OTT).
     
    44:39
    V ochozech to znovu zahučelo, Korpisalo zlikvidoval další skvělou šanci Penguins! Zohorna se obtočil kolem branky a poslal puk Acciarimu, jehož rychlá střela ale za gólmana neprošla!
     
    40:59
    Ani chaotická situace před hostující svatyní nevede ke kontaktní brance! Malkin tečoval puk na Korpisala a následovala hodně nepřehledná mela, kterou ale Senátoři nakonec ubránili!
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:03
    Ridly Greig (OTT) se odebírá na trestnou za hákování, vlažní domácí mají šanci se vrátit do hry.
     
    31:22
    Korpisala tentokrát zachránila tyčka! Crosby parádní přihrávkou zpoza svatyně vybídl ke střele nikým nehlídaného Karlssona, který ale následně trefil jen brankovou konstrukci!
     
    30:28
    Obrovskou šanci po dalším zaváhání domácí obrany vyřešil až Jarry! Z bezprostřední blízkosti svatyně po Bathersonově přihrávce pálil Kubalík, strážce brány Pens byl ale ve střehu!
     
    24:23
    Uvidíme první přesilovku utkání, které se ujmou Pens. Thomas Chabot (OTT) je po souboji s Rakellem na modré čáře vykázán na trestnou lavici za hrubost.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:32
    Stützle si po asistenci teď chtěl připsat i gól, ale Jarry tentokrát řekl ne! O'Connor trestuhodně ztratil puk před vlastní klecí a host toho hodlal využít, ale brankář odpověděl lapačkou!
    17:48 Brady TKACHUK - 0:2
     
    17:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro dominantní Tučňáky hodně hořký zásah, Senators po chybě obrany odskakují do dvougólového trháku! Stützle sice ze svého nadějného úniku zakončil jen do Jarryho betonu, ale dojíždějící BRADY TKACHUK pak odražený kotouč nasměroval přesně mezi nohy – 0:2! Asistence: Tim Stützle, Claude Giroux.
    08:02 Ridly GREIG - 0:1
     
    08:02
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators rychle přetavují aktivitu v gól a zkraje deváté minuty jdou do vedení! Jako první se dnes na střeleckou listinu zapsal RIDLY GREIG, který obdržel přihrávku od Tarasenka, z modré čáry najel na kruh a následně Jarryho překvapil střelou na vzdálenější roh – 0:1! Asistence: Vladimir Tarasenko, Drake Batherson.
     
    01:32
    Na první šanci jsme nečekali dlouho! Korpisalo Hinostrozovu střelu od mantinelu vytěsnil k tyči, odkud se puk za něj pokusil dorazit Eller, ale gólman Ottawy včas zasáhl lapačkou!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 9. Greig (Tarasenko, Batherson), 18. Tkachuk (Stützle, Giroux), 58. Stützle


    Pittsburgh Penguins: Jarry (Nedeljkovic) – Graves, Letang, Pettersson, Karlsson, P. Joseph, Shea – Rakell, Crosby, Rust – Smith, Malkin, Zohorna – O'Connor, Eller, Hinostroza – Nieto, Acciari, Carter.
    Trenér: Mike Sullivan

    Ottawa Senators: Korpisalo (Søgaard) – Chychrun, Chabot, Sanderson, Zub, Brännström, Hamonic – Tkachuk, Stützle, Giroux – Tarasenko, Greig, Batherson – Kubalík, Chartier, M. Joseph – Highmore, Ostapchuk, MacEwen.
    Trenér: DJ Smith.

    Rozhodčí: McIsaac, Dwyer – MacPherson, Deschamps.
    bahis siteleri