Třinec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | K. Vary – Litvínov 1:4 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 3:4 (po pr.)
Pardubice – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Olomouc – Plzeň 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 06.10.2023, 17:00 • WERK Arena, Třinec • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Třinec – Mladá Boleslav, v play-off tyto zápasy budí velké vášně, zvláště u některých jedinců na ledě. Během základní části jsou tyto zápasy mnohem klidnější.

    Zřejmě ani v pátek večer nepůjde o nervy drásající souboj plný emocí, ale rád bych se mýlil. Jasným favoritem jsou domácí hokejisté, kteří i přes poslední dvě prohry mají na papíře mnohem silnější kádr. Oceláře trápí nekoncentrovanost v defenzivní činnosti. Právě toho by mohla využít Mladá Boleslav, která má ve svém týmu několik rychlých hráčů.

    Na druhou stranu Oceláři umí soupeře uvařit kombinacemi v útočném pásmu a následně také udeřit, případně si vybojovat početní výhodu.

    Oba celky mají jedno společné – kolísavou formu. Po dvou prohrách zaznamenaly tři výhry a sérii zápasů uzavřely dvěma neúspěchy. Slezané jsou v tabulce o příčku výš, protože mají o bod více než osmibodová Boleslav.

    Třinecký tým drží na předních příčkách útočná trojice Daňo, Voženílek, Růžička. Poslední jmenovaný je na čtvrtém místě v produktivitě s devíti body. Produktivním číslům vévodí ve středočeském týmu trio útočníků Lantoši, Järvinen, Aaltonen.

    Brány WERK Areny se otevřou v 16 hodin. O hodinu později pak hlavní rozhodčí vhodí úvodní buly souboje 8. kola. Kdo vyhraje?
     
    Krásný podvečer z WERK Areny, kde za malou chvíli odstartuje bitva mezi hokejisty Třince a Mladé Boleslavi. Třinecký trenér Zdeněk Moták udělal v sestavě několik změn. Oproti poslednímu zápasu chybí obránce Tomáš Kundrátek a v prvním útoku nahradil Daňa Pánik.

    Trenér Jiří Kalous vynechal z obrany Štibingra, kterého nahradil Radek Jeřábek. V prvním útoku chybí Järvinen. Následkem toho se proměnily i ostatní útočné formace.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Polášek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Walega, Dravecký (A) – Čacho.
    Trenér: Moták.

    BK Mladá Boleslav: Novotný (J. Růžička) – Osburn, Pyrochta (A), Čech, Jánošík (A), Pláněk, R. Jeřábek, Bernad – Šmerha, O. Roman, Aaltonen – Söderlund, Lantoši, Skalický – Suchý, Fořt, Malát – Stránský (C), Závora, Dvořáček.
    Trenér: Kalous.

    Rozhodčí: Kika, Cabák – Hlavatý, Rožánek.
     
    Třinec jako vždy bude i dnes hrát v domácím prostředí v bílých dresech, hosté z Mladé Boleslavi mají na sobě zelenou sadu.
     
    Kapitán Petr Vrána dnes odehraje jubilejní 500. extraligové utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Pyrochtovo nahození od modré čáry zblokoval clonící Voženílek. Hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    00:42
    Třinečtí z útočné akce neohrozili soupeřovu branku, na druhé straně to bylo jiné, protože Čech spolu s bránícím třineckým hráčem vyhodili Mazancovu klec ze svého tradičního postavení.
     
    01:16
    Söderlund přihrávkou od levého mantinelu našel na ose hřiště Lantošiho, který natáhl ke střele a prudkou ranou nad ledem nechal vyniknout Mazance. Třinecký brankář betonem vyrazil puk vedle branky.
     
    01:51
    Úvodní desítky sekund patří Mladé Boleslavi, Třinečtí se brání pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    03:10
    Oceláři na chvíli zamířili do útočného pásma, pokusili se o několik střeleckých pokusů, jenže gólman Novotný do akce nemusel.
     
    03:54
    Lantoši našel z levého rohu před brankou Skalického, jenže tomu se puk zamotal mezi bruslemi a následnou střelu poslal vedle branky.
     
    04:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se z první vážnější situace dostávají do vedení! Hudáček zadovkou našel u branky MARKA DAŇA, který ze vzduchu sklepl puk do mladoboleslavské branky! Gólman Novotný neměl šanci. Asistence: Libor Hudáček – 1:0.
    04:18 Marko DAŇO - 1:0
     
    04:40
    Vrána byl mohl přidat druhý gól, když se ocitl sám před mladoboleslavskou brankou, ale přihrávku ze strany neusměrnil za Novotného záda.
     
    05:52
    Krásná kombinace Třineckých po ose Polášek, Pánik, Růžička, posledně jmenovaný mohl střílet z levého kruhu do branky, ale z první minul odkrytou klec.
     
    06:43
    Po krátkém intermezzu způsobeném reklamní přestávkou se chvíli hrálo, jenže pak vyhodil puk o mantinel za mladoboleslavskou branku Nedomlel a rozhodčí znovu přerušili hru.
     
    07:01
    Nahození od modré čáry v podání Maláta končí v lapačce brankáře Mazance.
     
    07:25
    Pravidlo o zakázaném uvolnění porušili teď hosté, vhazovat se bude po Novotného pravici.
     
    07:33
    Po přihrávce Pánika za kruhy prováhal ideální střelecký moment Marinčin a svou střelou trefil jen dojíždějícího mladoboleslavského hráče.
     
    08:01
    Po střele Poláška od modré čáry se puk odrazil od Novotného a Pánika k Růžičkovi, ale ten z úhlu nedokázal prostřelit gólmana Středočechů.
     
    10:00
    Nestrašil bojoval u mantinelu o puk, nakonec jej zadovkou dostal na Daňa, který prováhal dobrý moment pro střelu a v souboji se soupeřem přišel o puk.
     
    10:32
    Nahození Vrány od levého mantinelu nebylo příliš prudké, brankář Novotný se nachystal a pokryl pokus třineckého kapitána.
     
    12:07
    Nahození po mantinelu v podání Jeřábka končí zakázaným uvolněním.
     
    12:25
    Hudáček dostal puk na levé straně od Nestrašila, z velkého úhlu zkoušel protáhnout hokejku s kotoučem kolem brankoviště, ale gólman Novotný mu holí přerušil úmysl a obral třineckého útočníka o puk.
     
    13:19
    Tvrdá rána Suchého od modré čáry nedoletěla k Mazancovi, puk zblokovali clonící hráči před třineckou brankou. Na druhé straně neuspěl zřejmě Kurovský střelou z levé strany.
     
    14:06
    Při průniku do útočného pásma se Pánikovi zamotal puk mezi bruslemi, jeden z jeho spoluhráčů následně vjel rychleji do útočného pásma a způsobil porušení pravidla o ofsajdu. Čeká nás komerční přestávka.
     
    15:10
    Daňo z pravého kruhu hledal bekhendem před brankou Hudáčka, ale k tomu se skákající puk nedostal.
     
    16:36
    Po úspěšně vyhraném buly střílel od modré čáry Stránský, ale jeho pokus zápěstím prolétl nad třineckou brankou.
     
    16:59
    Kurovský získal nepřesnou přihrávku Pyrochty na útočné modré, najel si před Novotného a střelou na bližší tyč chtěl zasunout kotouč do branky, jenže Novotný včas přiložil beton k ledu a puk zachytil.
     
    18:10
    Nepříjemná střela Marinčina od modré čáry byla před brankou několikrát tečována, nakonec vyplavala vedle branky a odrazila se od zadního mantinelu.
     
    19:10
    Domácí hrají při signalizované výhodě a snaží se držet kotouč co nejdéle.
     
    19:33
    Střelu Růžičky z levého kruhu odrazil Osburn bruslí vedle branky.
     
    19:48
    Lantoši přesekl u mladoboleslavské střídačky hůl jednomu z domácích hráčů a nabídl soupeři první přesilovou hru. Lantoši byl vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    19:52
    Marinčin střílel z pravé strany na zadní tyč, ale puk do odkryté části branky nezamířil, protože jeden z mladoboleslavských hráčů se postavil střele do cesty a puk odrazil vedle branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je minulostí. Oceláři byli o něco lepším celkem, vytvořili si více šancí a po úvodní dvacetiminutovce zaslouženě vedou 1:0 po gólu Marka Daňa. Třinečtí budou moci skóre na začátku druhé třetiny navýšit, protože je čeká téměř celá přesilová hra.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Voženílek hledal od pravé tyče před brankou Daňa, ale ten nedokázal skákavou přihrávku usměrnit do soupeřovy branky, dobrou práci odvedli bránící hráči.
     
    21:08
    Roman prudkou přihrávkou minul Vránovu hůl a způsobil ofsajd. Vhazování ve středním pásmu.
     
    21:45
    Šmerha čistým střetem odstavil od puku Pánika a rychlou přihrávkou vyslal do úniku Dvořáčka, který si najel do levého kruhu, odkud vystřelil na Mazance, ale trefil jen hruď třineckého gólmana.
     
    23:23
    Růžička dostal nabito od Poláška v levém kruhu, ale střela mu nesedla a puk skončil u zadního mantinelu.
     
    24:11
    Hudáček dostal krásnou zadovku k pravému mantinelu, třinecký útočník objel branku a zkusil zakončit střelou k bližší tyči, jenže Novotný se včas přesunul a betonem zabránil Hudáčkovi zasunout puk za brankovou čáru.
     
    25:12
    Osburn dostal přihrávku do druhé vlny od Pyrochty, sjel si s pukem mezi kruhy a vystřelil k levé tyči. Gólman Mazanec střelu viděl a puk vyrazil před sebe, kde se jej snažil dorazit znovu Osburn a poté i Roman, ale ani jeden nepřekonal třineckého gólmana.
     
    26:08
    Voženílek zavezl puk do útočného pásma mezi obránce, zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Smitha, který pokusem k pravé tyči minul branku.
     
    26:31
    Další rychlá kombinace domácích končí neúspěchem, Pánik chtěl křížnou přihrávkou vybídnout ke střele Růžičku, ale špatně přihrál.
     
    27:08
    Hrehorčák strhnul hru z pravé strany do středu, ale následná tečovaná střela zápěstím o pár centimetrů minula levou tyč Novotného branky.
     
    27:46
    Závora nahodil puk od pravého mantinelu před branku a nechybělo moc, aby Dvořáček jemnou tečí usměrnil kotouč za Mazance. Naštěstí pro domácího gólmana trefil jen výstroj strážce svatyně.
     
    28:35
    Aaltonen si pinkal s pukem ve vzduchu a najel si z levé strany před Mazancem, jenže bekhendovou střelou minul vzdálenější tyč.
     
    29:24
    Lantoši si objel útočné pásmo až do levého kruhu, kde bekhendem nahodil puk před branku, tam vznikl závar, ale hosté z něj neudeřili, protože Skalický puk nezasáhl dobře.
     
    30:02
    Fořt si z levého rohu najel k bližší tyči, kde zkoušel bekhendovou kličkou zakončit, jenže byl seknut soupeřem do ruky.
     
    30:21
    Marian Adámek byl tím, kdo seknul Fořta v zajímavé příležitosti. Třinecký hráč si odsedí dvouminutový trest za sekání.
     
    30:30
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši bleskově využili přesilovou hru. Lantošiho nahození od modré čáry se před brankovištěm odrazilo od nohy jednoho z hráčů do pravého kruhu k volnému JUHAMATTIMU AALTONENOVI, který bleskově vystřelil k bližší tyči a o Smitha poslal puk do třinecké branky! Asistence: Róbert Lantoši, Pavol Skalický – 1:1.
     
    31:26
    Jeřábkovo nahození od pravého mantinelu prolétlo k brankáři Mazancovi, třinecký gólman jej schoval pod lapačku.
     
    32:42
    Daňo fotbalovým způsobem přijal puk v útočném pásmu od soupeře, najel si za branku, odkud hledal některého ze spoluhráčů, ale třinecká akce se zbrzdila a nebezpečí nepřinesla.
     
    33:25
    Oceláři selhali při přečíslení tři na jednoho, Čacho hledal před brankou přihrávkou z pravé strany Kurovského, ale puk zblokoval padající obránce.
     
    34:49
    Růžička zavezl puk do útočného pásma, přenechal jej Adámkovi, který prudce vypálil od modré čáry. Brankář Novotný jej vyrazil vedle branky, těsně vedle dorážejícího Pánika.
     
    36:02
    Dvořáček vybruslil od pravého mantinelu až k modré čáře, odkud zkusil vystřelit, ale trefil jednoho z třineckých obránců před brankou.
     
    36:38
    Nahození Daňa od levého mantinelu sklepl brankář Novotný na druhou stranu ke svým spoluhráčům.
     
    36:50
    Po střetu s Ondřejem Romanem ve středovém kruhu zůstal ležet na ledě kapitán Vrána. Ten musel s pomocí kustoda odbruslit na střídačku. Uvidíme, zda bude pokračovat. Vylučovat se nebude.
     
    38:08
    Bekhendové nahození Osburna od modré čáry dopadlo přímo do Mazancovy lapačky. Třinecký gólman raději nechal rozhodčí přerušit hru a nerozehrával.
     
    38:18
    Přerušeno je nyní na druhé straně, kam dojel k brance Marinčin. Třinecký obránce nedovolil Novotnému rozehrát puk.
     
    38:56
    Lantoši zkusil štěstí průnikem z pravé strany, ale ztroskotal na bránícím hráči. Následně se do situace jeden na jednoho dostal Pánik, ale soupeře neobjel.
     
    39:43
    Hosté ztroskotali při přečíslení tři na dva na třinecké obraně, Malát vyhodil puk o třineckého hráče mezi diváky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla více bojovný hokej. Vyrovnaný souboj se vyrovnal i ve skóre, protože Mladá Boleslav rychle využila přesilovou hru, když se z pravé strany prosadil Aaltonen. Pevně doufám, že třetí třetina nabídne pohlednější hokej s více šancemi na jedné i druhé straně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Roman objel levý kruh a vystřelil na branku téměř z osy hřiště, gólman Mazanec puk dobře viděl a střelu bývalého vítkovického hráče zneškodnil.
     
    41:02
    Jeřábek tvrdě vypálil z pravé strany, brankář Novotný puk vyrazil před sebe a obránci měli co dělat, aby se k dorážce nedostal Hudáček.
     
    42:06
    Fořt zakroužil od pravého mantinelu mezi kruhy, odkud zápěstím vystřelil do horní poloviny branky, gólman Mazanec puk ramenem vyrazil vedle branky.
     
    42:35
    Dvořáček dostal trochu prostoru v levém kruhu, následný pokus zápěstím schoval Mazanec do výstroje.
     
    42:49
    Roman po vyhraném buly vyjel z obranného pásmu až před pravý kruh, ale následnou střelu srazil Pyrochta do ochranné sítě.
     
    43:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou znovu do vedení! Daňo zavezl puk zpoza branky až k pravé tyči, odkud vystřelil. Novotný první střelu vyrazil, následně kotouč dorážel Nestrašil, který ještě mladoboleslavského gólmana neprostřelil, to se povedlo až LIBORU HUDÁČKOVI, který našel ležící kotouč u Novotného betonu a důrazně ho dorazil do branky! Asistence: Andrej Nestrašil, Marko Daňo – 2:1.
     
    43:00
    Vypadalo to, že kapitán Stránský si vezme na pomoc video, ale po konzultaci s rozhodčím k tomuto kroku nedošlo.
     
    44:19
    Jeřábek zahrozil po buly, když prudce vypálil z pravé strany, avšak netrefil branku. Gólman Mazanec máchl lapačkou do prázdna.
     
    45:20
    Po střele Aaltonena z nějakých pěti metrů se gólman Mazanec zapotil, když puk vyrazil vedle Šmerhy, který si z úhlu objel třineckého gólmana, ale nedokázal puk zasunout za ležící Mazancův beton.
     
    47:07
    Pánik nedosáhl na puk před rozjetým Jánošíkem a rozhodčí odpískali domácímu celku zakázané uvolnění.
     
    48:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují soupeři na rozdíl dvou gólu! Čacho vypustil ze své hokejky krásnou kolmici do jízdy DANIELU KUROVSKÉMU, třinecký útočník zakmital s hokejkou před Novotným a mladoboleslavskému brankáři puk projel mezi betony až za brankovou čáru! Asistence: Viliam Čacho – 3:1.
     
    48:59
    Hosté byli blízko druhému gólu, po střele Jánošíka z levé strany se puk odrazil od Mazance mezi kruhy, kde se ke kotouči dostal Aaltonen, ale jeho křížná střela minula třineckou branku..
     
    50:02
    Jeřábek u zadního mantinelu podrazil jednoho z mladoboleslavských hráčů a hosté si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    50:47
    Lantoši zkoušel nahodit puk před branku od levého mantinelu, ale trefil jen třinecké hokejky, domácí vyvezli kotouč do středního pásma.
     
    51:50
    Osburn našel od modré v pravém kruhu Romana, který z první vypálil na třineckou branku, ale v dobré pozici minul.
     
    52:04
    Po další střele Romana z pravého kruhu, kterou vyrazil brankář Mazanec se domácí dostali ze hry v oslabení.
     
    53:52
    Kurovský dostal ukázkový lob do útočného pásma, najel si před Novotného, na kterého zkusil kličku do bekhendu, ale tentokrát mladoboleslavský gólman jeho nájezd zneškodnil, když betonem vyrazil puk.
     
    54:45
    Skalický se odhodlal ke střele z pravé strany, brankář Mazanec střelu dobře viděl a kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    55:31
    Osburn se po ose hřiště vymíchal do střelecké pozice, ale následným pokusem odeslal puk do Mazance.
     
    55:59
    Aaltonen byl v obrovské šanci u levé tyče, ale ani nadvakrát neprotlačil puk přes brankáře Mazance, který utěsnil prostor u tyče.
     
    56:21
    Daňo pálil po buly z pravé strany, gólman Novotný střelu letící k levé tyči vyrazil do rohu.
     
    57:29
    Boleslav zkouší tlačit, ale nedorozumění na modré čáře znamená ofsajd a vhazování ve středním pásmu.
     
    57:29
    Trenér Jiří Kalous sáhl po oddechovém čase.
     
    57:48
    Marinčin zkoušel získat nahozený puk, ale neuspěl. Brankář Novotný odcestoval z branky, hosté hrají v šesti.
     
    58:29
    Po souboji Romana s Fořtem za třineckou brankou puk vyskočil před branku, kde jej ulovil do lapačky gólman Mazanec.
     
    58:36
    Domácím se povedlo vyhodit do útočného pásma.
     
    59:10
    Růžička střílel na prázdnou branku, ale trefil jen tyč.
     
    59:24
    Střelecké štěstí zkusil také Mazanec, ale jeho pokus zachytil jeden z mladoboleslavských hráčů ve středním pásmu.
     
    59:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA se nakonec dočkal a střelou z vlastního pásma dopravil puk do mladoboleslavské branky! Asistence: Martin Marinčin – 4:1.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí hokejisté ve třetí třetině dokázali urvat vítězství na svou stranu. Postaral se o to především útok vedený Hudáčkem a právě tento centr se stal autorem vítězného gólu, když dorazil puk za Novotného. O pár minut později přidal pojistku Kurovský a tři body do třineckého koše pečetil střelou do prázdné branky Růžička.
     
    Třinečtí se ziskem tří bodů posunuli v tabulce na sedmí místo před Kometu a Liberec, Boleslav se propadla o příčku níž za Olomouc. Další zápas čeká oba celky už v neděli, Třinec doma hostí od 17 hodin Karlovy Vary a Mladá Boleslav přivítá o hodinu dříve Kladno.
     
    Z třinecké WERK Arény je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:50:08)
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 5. Daňo (Hudáček), 43. Hudáček (Nestrašil, Daňo), 49. Kurovský (Čacho), 60. M. Růžička (Marinčin) – 31. Aaltonen (Lantoši, Skalický)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Polášek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Walega, Dravecký (A) – Čacho.
    Trenér: Moták.

    BK Mladá Boleslav: Novotný (J. Růžička) – Osburn, Pyrochta (A), Čech, Jánošík (A), Pláněk, R. Jeřábek, Bernad – Šmerha, O. Roman, Aaltonen – Söderlund, Lantoši, Skalický – Suchý, Fořt, Malát – Stránský (C), Závora, Dvořáček.
    Trenér: Kalous.

    Rozhodčí: Kika, Cabák – Hlavatý, Rožánek.

    Diváci: 3960
    bahis siteleri