Michalovce – Banská Bystrica 0:4 (kon.) | Košice – HC Slovan 4:1 (kon.) | Spišská N. Ves – Nitra 3:2 (kon.)
Nové Zámky – Humenné 5:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 4:2 (kon.) | Zvolen – Trenčín 0:2 (kon.)
konec
HK Spišská Nová Ves
3:2 (0:2, 0:0, 3:0)
HK Nitra
sk Pátek 06.10.2023, 17:30 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 7. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Nitrou.

    HK Spišská Nová Ves


    Zápas s Nitrou bude v znamení dvoch návratov a premiéry. Do domáceho dresu sa vrátil Kanaďan Kale Kerbashian. Prvý duel v sezóne absolvuje kapitán Branislav Rapáč a divákom sa po výmene s Matejom Giľákom, ktorý dokončí ročník v Trenčíne, predstaví Michael Drábek. Spišiaci teraz hrali dve stretnutia vonku, v oboch nestačili na Zvolen i Humenné a klesli na druhé miesto.

    HK Nitra

    Nitrania majú najhorší ligový začiatok od roku 2007. Na konte nemajú ani jednu trojbodovú výhru. Asistent trénera Dušan Milo avizoval, že musia prísť radikálne kroky. Radikálne zatiaľ neboli, ale s kabínou sa rozlúčil najslabší krídelník Patrick Bajkov a na druhý deň ho nasledoval Luke Green, ktorý si našiel pôsobisko v Nemecku. Tréneri, zdá sa, majú stále dôveru klubového manažmentu.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Merežko, Groch, Valach, Romaňák, Žiak – Burgess, Nellis, Archambault – Majdan, Marosz, Kerbashian – Džugan, Myklucha, Drábek – Vartovník, Bortňák, Rapáč.

    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    HK Nitra: Kašík – Mezei, Kubeš, Gajdoš, Fatul, Matej Bača, Vitaloš, Valent – Buček, Gill, Harper – Bubela, Gates, Jackson – Bajtek, Hrnka, M. Slovák – Okoličány, J. Pobežal, Lacka – Griffin.

    Tréner: Antonín Stavjaňa.

    Rozhodca: Žák, Jobbágy – Pribula, Jurčiak.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:37
    Dalibor Bortňák sa pokúšal využiť situáciu, keď sa pred Kašíkom objavili dvaja hráči a mal sťažený výhľad. Puk presvišťal okolo pravej tyčky.
     
    01:28
    Jackson poslal na zadný mantinel zabojovať Gatesa. Adam Žiak o ňom vedel, a tak mu znemožnil pohyb, keď ho zablokoval telom.
     
    02:00
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Marosz – 2 min., podrazenie.
     
    02:11
    Melicherčík likviduje nitrianske zakončenie!
     
    02:26
    Nitra dala gól! Je po presilovke. STEPHEN HARPER doklepol delovku Jacksona z prvej, ktorú vyslal z pravého kruhu. Asistencia: Robby Jackson.
     
    03:58
    Individuálne išiel na bránku Nitry Róbert Džugan. Na Fatula nasadil kľučku a okamžitý pokus zápästím, ale minul Kašíkov priestor.
     
    04:53
    Baču už domáci doháňali a chýbal kúsok, aby sa zmocnili puku. Nitriansky obranca sa zľakol a jeho prudký bekhend prešiel cez celé klzisko. Spišiaci idú do pásma.
     
    05:16
    Majdan v strednom pásme dal šikovne puk za seba na Marosza. Jediný vylúčený hráč v doterajšom priebehu obišiel Kašíka, no bez vypracovania šance.
     
    05:34
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Bajtek – 2 min., držanie.
     
    06:01
    Nellis sa ocitol v problémoch a nestabilite. Robil všetko pre to, aby mu Corgoni nevzali puk. Už nemal dostatok síl. Hostia vyhadzujú.
     
    07:12
    Juraj Valach naznačil Kerbashianovi, že chce presnú prihrávku, aby mohol poslať jednu zo svojich skvelých deloviek. Navrátilec do domáceho dresu vyhodnotil, že on si to zoberie na zodpovednosť. Z kruhu vystrelil tesne nad Kašíka.
     
    07:34
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    08:53
    Rýchla kontra Spišskej Novej Vsi. Myklucha prebral nahrávku na pravom krídle, ale už mu zmenšoval strelecký uhol súper. Išiel tak do strely, no Kašík nezasahoval.
     
    Reklamná prestávka.
     
    10:24
    Okaté konanie domáceho Grocha, s čím počítal pozorný Marek Slovák. Spišskonovoveský obranca bol prikrátky prihrávkou na Valacha. Lenže nitrianskeho útočníka smerom dopredu nikto nepodporil.
     
    11:11
    Nitra dala gól! Strela BRENTA GATESA je za chrbtom Marcela Melicherčíka. Asistencia: Miloš Bubela.
     
    Reklamná prestávka.
     
    11:30
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Kubeš – 2 min., držanie.
     
    12:46
    Valach si nerozumel s Archambaultom. Bubela vyhodil z červenej čiary do bezpečia.
     
    13:12
    Tentoraz nemal šťastie ani Kerbashian pri manévroch v útočnej tretine. Táto presilovka vôbec Spišiakom nevychádza.
     
    13:30
    Nitra hrá s piatimi hráčmi.
     
    13:58
    Solídne strieľal Lukáš Vartovník. Jeho pokus prešiel cez dvoch Nitranov až na Kašíka, ktorý si dal pozor na prípadnú medzeru medzi betónmi.
     
    14:49
    Burgess sa vymotal okolo nitrianskeho obrancu na ľavej strane. Ešte možno chvíľu mohol podržať puk na hokejke. Rýchly bekhend na Archambaulta nemal šancu prejsť.
     
    15:32
    Kašíkovi prekážal vo výhľade obranca Merežko. Ani toto nateraz nič neznamená pre domáce Rysy.
     
    Reklamná prestávka.
     
    15:59
    Groch si odsunul Hrnku. Zobral mu puk, ktorý adresoval Kerbashianovi. Jeho zásluhou sa Spišská Nová Ves predstavila v útoku.
     
    16:28
    Corgoni zatiaľ veľmi dobre a organizovane zvládajú obranné povinnosti. Východniari sa vrátili späť, hostí podržal Libor Kašík.
     
    17:19
    Do výhodnej pozície dostal prihrávku obranca Martin Vitaloš. Z tohto sa dalo skórovať, čo by už znamenalo pre domácich menšiu pohromu. Bolo to ale príliš vysoké zakončenie.
     
    18:16
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Vartovník – 2 min., podrazenie.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:38
    Spletitá situácia pred bránkou Nitry! Kašík na ľade a Spišiaci všemožnými silami ho chceli prehodiť a znížiť skóre! Nepodarilo sa!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvom dejstve nemôžu byť hráči Spišskej Novej Vsi spokojní. Nitra pre zmenu je vo veľmi zlom stave a už akútne potrebuje zbierať body. Uvidíme, či práve dnes je ten deň pre hráčov trénera Antonína Stavjaňu.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:24.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    20:42
    Džugan vystúpil proti Kubešovej strele švihom. Dostal to do spodnej časti tela, ktorú nemal krytú. Po krátkej chvíli s pokrčeným výrazom tváre odišiel na lavičku.
     
    22:17
    Branislav Rapáč nezablokoval Fatula, ktorý sa dobre postavil pri mantineli a uhol sa domácemu kapitánovi.
     
    23:06
    Matej Bača dobre sledovaný a tiesnený Drábekom. Nový mladík v spišskom drese získal puk pre Merežka, ale legionár sa nedokázal presadiť.
     
    23:49
    Valachove ruky išli do povolenej výšky, ktorými pribrzdil Bučeka. Nitriansky hokejista ťahal za kratší koniec a následne Groch poslal puk na tribúny, no dve minúty sa nebudú udeľovať, pretože to bolo s prispením súpera.
     
    24:22
    Kašík zneškodnil pokus Valacha. K puku sa chcel dostať Nellis. Nitrania však naďalej poctivo bránia a pomáhajú svojmu gólmanovi.
     
    25:29
    Majdanova hra na Bajteka bola tvrdá, no čistá. Cieľom domáceho útočníka bolo získanie puku. Nitra vytiahla hru z vlastnej tretiny.
     
    26:27
    Melicherčík pristavil hosťujúce nahodenie Ališauskasovi. Ale po prekročení svojej modrej čiary sa hostia vrátili dovnútra len za cenu ofsajdu.
     
    Reklamná prestávka.
     
    27:03
    Bortňák si niesol na čepeli kontaktný gól! Kašík zastavil puk pri pravej žŕdke! Skúsený slovenský útočník ho vzal a snažil sa prekvapiť brankára Nitry z druhej strany! Škoda pre Rysy!
     
    28:30
    Kerbashian videl, že nemôže hrať pre signalizovanie postavenia mimo hry. Toto však neregistroval Majdan. Prerušená hra.
     
    29:00
    Hra sa odvíja v útočnom pásme Spišskej Novej Vsi, no obraz hry sa po zmene strán veľmi nezmenil z domácej strany.
     
    29:19
    Zľava sa vyrútil Džugan. Zápästím sa nepresadil. Kašík bol na mieste.
     
    30:10
    Duel sa prehupol do druhej polovice riadneho hracieho času. Nitra si drží vypracované vedenie o dva góly.
     
    Reklamná prestávka.
     
    30:54
    Kale Kerbashian si dovolil parádny kolotoč v tretine! Keď už bol v sľubnej pozícii, zakončil! Kašíkovi teraz pomohla konštrukcia svätyne!
     
    31:42
    Kapitán Rapáč sa potreboval vysporiadať s hráčmi Nitry na malom priestore. Pre neho ako praváka to bola ideálna palebná pozícia, ale Spišiaci ostávajú na nule v počte strelených gólov.
     
    32:15
    Nitra je v pásme. Samuel Buček však nedotiahol na krátku prihrávku. Puk sa došmýkal do pravého rohu klziska.
     
    32:28
    Kašík musí mať obrovskú pohodu vzhľadom na vývoj stretnutia na Spiši. Dokumentuje to pohodovými zákrokmi. Zaváhanie nedopustil ani po rane Juraja Valacha.
     
    33:20
    Domáci našli Vartovníka pohybovať sa pri pravom kruhu. Merežko tam ihneď vyslal nahrávku. Branislav Mezei sa na staré kolená obetoval a ušetril Kašíka od zasahovania.
     
    33:44
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Marosz – 2 min., údery.

    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Mezei – 2 min., údery.
     
    Reklamná prestávka.
     
    36:38
    Spišiakom chýbal v tejto kombinácii Burgess, ktorý ešte len vychádzal zo striedačky, keď ho púšťal na ľad Džugan. Sklamanie nastalo pre Nellisa a Archambaulta, lebo už chceli urobiť gólovú akciu.
     
    38:13
    Marosz a Mezei s poriadne predĺženým pobytom na trestnej lavici. Pri vzájomných vylúčeniach sa vracajú potrestaní jednotlivci pri najbližšom prerušení hry. A to tu už nebolo dobré štyri minúty.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:35
    Melicherčík s veľkou dávkou šťastia a dobrou reakciou betónom vychytal zblízka Mareka Slováka!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Rysy sú štyridsať minút bez presného zásahu. Nitranov mohol ešte viac upokojiť v samom závere druhej tretiny Slovák, ktorý stroskotal na Melicherčíkovi.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:12.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:49
    Puk prešiel na Nellisa od hokejky Archambaulta. Hetrikový muž predošlého kola z Humenného už ale nezakončil na Kašíka vďaka skvelému bráneniu hostí.
     
    41:30
    Brent Gates si vydobyl palebnú pozíciu zápästím. Cez dĺžku útočnej tretiny našiel pripravenú lapačku Melicherčíka.
     
    42:52
    Ališaukas sa vrátil z kolien na nohy a všetkými možnými prostriedkami vytlačil puk na Merežka. Ten uvoľnil medzi kruhmi Vartovníka, no opäť bol úspešný Kašík.
     
    44:09
    Bača zvládol otočku pri vlastnom zadnom mantineli. Za ním už bol Burgess a pred ním Archambault. Corgoni sú teraz silní na puku a dobýjajú Melicherčíkovu klietku.
     
    45:11
    Jakub Kubeš rozohrával po spolupráci s Fatulom.
     
    45:22
    Ale Nitrania mohli na to doplatiť! Prichádzali domáce náznaky na vytúžené zníženie! Libor Kašík stále si nedal rozvlniť sieť!
     
    46:28
    Spišská Nová Ves zatlačila Nitru. Patrí jej tretina. Groch vypálil na Kašíka, ktorý to zlikvidoval. Následne si poradil aj s bombou Valacha.
     
    47:13
    Gólman Nitry musel jednoducho vyraziť koncovku pred prvého Spišiaka, ktorý korčuľoval k nemu! Prvý gól Rysov sa aj teraz odkladá!
     
    47:56
    Veľmi tvrdá strela Ališaukasa. Kašík pôsobí ako magnet na puky a všetko končí na ňom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    48:14
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Kubeš – 2 min., údery.
     
    49:17
    Spišská Nová Ves dala gól! Aréna si môže prvýkrát zakričať gól. Kerbashian úraduje hneď pri svojej tohtosezónnej premiére. Jeho zásluhou skóroval RÓBERT DŽUGAN, keď dotlačil puk za chrbát Kašíka. Vyrovnajú Rysy? Uvidíme. Stretnutie má výborné tempo i zaujímavý priebeh v tretej časti hry. Asistencie: Juraj Majdan a Kale Kerbashian.
     
    50:18
    Branislav Rapáč nerozjasal po druhý raz domáce hľadisko! Kašík vynikajúco!
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:44
    Bajtek bojoval o puk zo všetkých síl. Na ľad pritlačil Romaňáka. Krátko na to fauloval Juraj Majdan a jeho kroky smerujú na trestnú lavicu.
     
    50:50
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Majdan – 2 min., hákovanie.
     
    50:59
    Hostia to v presilovkách jednoznačne hrajú na nováčika v kádri Robbyho Jacksona. Takto aj padol úvodný presný zásah Nitry, ale v tomto prípade nevystrelil po prudkej nahrávke Bučeka.
     
    52:24
    Nitrania s nastrelením na vzdialenejšiu tyčku domácich. Avšak tam chýbal František Gajdoš, ktorý musel ísť po malé čierne čudo do strednej tretiny.
     
    52:50
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    53:17
    Východniari s nedorozumením medzi striedačkami. Priestor sa otvoril Gillovi. Nitriansky cudzinec dokonca poslal pokus na Melicherčíka, ktorý ho upratal ramenom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    54:54
    Vylúčenie v tíme HK Nitra:
    Harper – 2 min., hákovanie.
     
    55:51
    Oleksii Myklucha tečoval Merežkov puk pred Kašíkom! Brankár Corgoňov si ho však našiel!
     
    56:04
    Spišská Nová Ves dala gól! Bolo to veľmi veľmi tesné, ale Spišská Nová Ves oslavuje. Puk vypadol spod Kašíka a už nemohol zasiahnuť. Do otvorenej bránky ho pohotovo dotlačil JURAJ MAJDAN. Asistencia: Rostislav Marosz.
     
    57:24
    Melicherčík nechal pravý betón pri pravej žŕdke. Filip Bajtek chcel uspieť strelou práve do týchto partií. Hra sa presunula na opačnú stranu.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:26
    Spišská Nová Ves dala gól! Čo sa to deje na Spiši? Neuveriteľný koniec stretnutia. MICHAEL DRÁBEK prešiel stredným pásmom až do útočného a z ťažšej pozície zaskočil inak výborne chytajúceho Kašíka švihom na druhú tyčku. Bez asistencie.
     
    59:20
    Libor Kašík putuje na striedačku! Nitra to ešte skúsi so šiestimi hráčmi!
     
    59:56
    Posledné vhadzovanie! Spišiakom rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie! Času už niet nazvyš, ale pri hokeji človek nikdy nevie!
     
    59:56
    Nitra oddychový čas!
     
    Dnešný zápas sleduje 2534 divákov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Spišská Nová Ves je v ošiali. Rysy už druhýkrát v tomto ročníku zaznamenali víťaznú otočku. Nitrania 50 minút mali súpera pod kontrolou a všetko smerovalo k tomu, že sa už dočkajú prvej výhry v sezóne. Žiaľ, do ďalekého domova pôjdu so sklopenými hlavami. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:46:40)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 50. Džugan (Majdan, Kerbashian), 57. Majdan (Marosz), 59. Drábek – 3. Harper (Jackson), 12. Gates (Bubela)


    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Merežko, Groch, Valach, Romaňák, Žiak – Burgess, Nellis, Archambault – Majdan, Marosz, Kerbashian – Džugan, Myklucha, Drábek – Vartovník, Bortňák, Rapáč.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    HK Nitra: Kašík – Mezei, Kubeš, Gajdoš, Fatul, Matej Bača, Vitaloš, Valent – Buček, Gill, Harper – Bubela, Gates, Jackson – Bajtek, Hrnka, M. Slovák – Okoličány, J. Pobežal, Lacka – Griffin.
    Trenér: Antonín Stavjaňa.

    Rozhodčí: Žák, Jobbágy – Pribula, Jurčiak.

    Diváci: 2534.
    bahis siteleri