Columbus – Washington 2:4 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 5:2 (kon.) | Tampa – Florida 3:6 (kon.)
Toronto – Detroit 4:3 (po pr.) | NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 0:3 (kon.)
Dallas – St. Louis 0:4 (kon.) | Nashville – Carolina 5:1 (kon.) | Chicago – Minnesota 2:3 (0:1 po s.n.)
Los Angeles – San Jose 4:3 (po pr.) | Anaheim – Arizona 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 4:3 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
4:3 (2:2, 1:1, 0:0 - 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 06.10.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Krásné ráno všem hokejovým fanynkám a fanouškům! Start nejslavnější hokejové soutěže světa se blíží, přípravné zápasy jsou v plném proudu. Společně se dnes podíváme na tradiční souboj týmů z Original Six, Toronto Maple Leafs hostí Detroit Red Wings.
     
    Toronto Maple Leafs
    Jako každý rok proběhla během letní pauzy řada změn, jádro celku z Ontaria však zůstala pohromadě. Parta okolo kapitána Johna Tavarese či Austona Matthewse dostala opět důvěru zabojovat o vysněný Stanley Cup. Mužstvo navíc doplnila zajímavá jména v podobě obránce Johna Klingberga či útočníků Tylera Bertuzziho a Maxe Domiho. I letos by se tak mělo Toronto pohybovat na vrchních pozicích. V přípravě zatím svěřenci trenéra Keefeho mají na svém kontě shodný počet třech výher i porážek. Javorové listy v posledních třech přípravných duelech narazili vždy na Montreal, dvakrát ho dokázali porazit, naposledy se však radovali Canadiens. Dvojzápas s Detroitem bude v rámci přípravy posledními duely. Maple Leafs do nich půjdou s jasným cílem, tedy naladit se úspěšně na start nového ročníku.
     
    Detroit Red Wings
    Detroit je již několik sezon v přestavbě kádru. Generální manažer Steve Yzerman však postupně vhodně doplňuje kádr, který získává na síle. V průběhu letošního léta získali Red Wings největší posilu v podobě rodáka z Michiganu Alexe DeBrincata, který si tak trochu vytrucoval trade z Ottawy do svého mateřského státu. Pro české fanoušky je jistě škoda, že se v Detroitu rozpadla během několika měsíců česká enkláva. Po vyměněném Filipu Hronkovi se během léta poroučela pryč i dvojice Filip Zadina a Dominik Kubalík. Red Wings během přípravy zatím absolvovali pět duelů s bilancí tří výher a dvou porážek. Naposledy si Detroit poradil s Pittsburghem, na jehož ledu zvítězil těsně 2:1. Přidá na své konto dnes čtvrtou výhru v přípravě?
     
    Všichni aktéři zápasu jsou již na ledové ploše, následují státní hymny USA a Kanady!
     
    Všechny formality již máme za sebou. Nic nebrání začátku utkání!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly zápasu dopadlo vítězně pro domácí, kteří se okamžitě vrhají kupředu.
     
    01:50
    Velmi dobrý tlak se dokázala vytvořit čtvrtá formace domácícho celku, nebezpečně pálil Reaves, hostující brankář byl ale připraven.
     
    02:29
    Útočná formace pod vedením Davida Kampfa předvedla v útoku velký tlak, který vygradoval faulem hostujícího hráče. Maple Leafs si zahrají početní výhodu.
     
    02:29
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Shine – 2 min., sekání.
     
    02:34
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Matthews – 2 min., nedovolené bránění.
     
    02:34
    Přesilová hra domácím vydržela pouze pár sekund, Matthews si počínal nedovoleně po buly, a tak se nám počty na ledě srovnají.
     
    03:25
    Toronto právě vstřelilo branku! Domácí jdou do vedení! Maple Leafs se dostali do přečíslení, Marner našel volného WILLIAMA NYLANDERA, který si počínal jako správný mazák, nezpanikařil, ještě si popotáhl kotouč a s přehledem zavěsil za záda Lyona. Asistence: Mitchell Marner.
     
    05:43
    Kostin se chtěl prodrat do zakončení z pravé strany, Brodie však předvedl parádní obranný zákrok, hokejkou mu kotouč dokázal vypíchnout.
     
    05:47
    Detroit právě vstřelil branku! Je srovnáno! Gostisbehere poslal na bránu nebezpečnou střelu, kterou ještě dokázal tečovat NATE DANIELSON. Právě teč mladého kanadského útočníka byla pro Samsonova nechytatelná. Asistence: Shayne Gostisbehere a Ben Chiarot.
     
    06:30
    Domácím nevyšla rozehrávka, puk končí až na opačné straně hřiště, následuje zakázané uvolnění.
     
    07:50
    Tvrdý ale čistý hit předvedl Fischer, obětí byl Brodie, který tak v útočné třetině přišel o kotouč.
     
    08:35
    Po zavezení Brodieho nahazoval z pravé strany kotouč před Lyona Bertuzzi. Poskakující kotouč před hostujícím brankářem bez problému dokázal odpálit do bezpečí Holl.
     
    09:18
    Fantastickým pasem za obranou hostů našel Marner Austona Matthewse. Domácí útočník si kotouč rychle zpracoval, při obratu však nedokázal přesně zakončit!
     
    10:03
    Chvilka uklidnění pro hosty, Gostisbehere míří s kotoučem za svojí branku a umožňuje spoluhráčům vystřídat po tlaku soupeře.
     
    10:38
    Shine nedokázal zpracovat přihrávku od spoluhráčů a ztrácí kotouč, Maple Leafs rozjíždí další útočný výpad.
     
    11:09
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Benoit – 2 min., nedovolené bránění.
     
    11:09
    Benoit podle sudích si počínal nedovoleně, a tak si hosté zahrají svojí první přesilovou hru v zápase!
     
    11:15
    Detroit právě vstřelil branku! Red Wings jdou do vedení! Početní výhoda hostů byla využitá během šesti sekund! JONATHAN BERGGREN nad ničím nerozpakoval a přesnou ranou pod horní tyč nedal domácímu brankáři šanci. Asistence: Shayne Gostisbehere a Taro Hirose.
     
    13:24
    Své šikovné ruce v akci předvedl Edvinsson, který se proháčkoval domácí obranou až do zakončení. Samsonov však celou dobu na jeho ránu viděl, a tak neměl problém jí zlikvidovat.
     
    13:54
    Do zajímavé střelecké pozice se dostal Nylander. Po přihrávce od spoluhráče se ocitl na chvilku volný na středu hřiště, ještě si kličkou vylepšil pozice, avšak následně pálil těsně vedle.
     
    14:35
    Rielly nabral rychlost ve středním pásmu, prodral se přes obránce až do zakončení, jeho pokus backhandem ale větší problémy hostujícímu brankáři nenadělal.
     
    16:15
    Obrovský tlak si dokázali vypracovat hosté proti domácí elitní formaci. Samsonov musel během minuty řešit několik velmi nepříjemných situací, které však nakonec dokázal ustát.
     
    17:07
    Do střely se snažil protlačit při protiútoku Tavares, při natlačení do středu hřiště však domácí kapitán ztratil stabilitu a bylo po celé akci.
     
    17:52
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Soderblom – 2 min., hákování.
     
    17:52
    Soderblom musel faulovat protihráče, Maple Leafs se totiž hnali do nebezpečného protiútoku. Domácí tým si tak zahraje početní výhodu.
     
    18:09
    Nylander předložil Tavaresovi, který však nemířil přesně, domácí však pokračují v přesilovkovém tlaku.
     
    18:34
    Matthews svojí ranou našel pouze lapačku Lyona, který přerušuje hru a umožňuje svým čtyřem spoluhráčům vystřídat.
     
    18:59
    Nylander nezpanikařil opět, popotáhl si kotouč a vybídl ke střele Riellyho. Domácí obránce zápěstím trefil pouze blok Fischera. Vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    19:17
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Kasper – 2 min., vysoká hůl.
     
    19:17
    Kasper v rohu hřiště zasáhl do obličeje Bertuzziho, čehož si samozřejmě sudí všimli. Domácí tak mají k dispozici více než půl minuty dlouhou dvojnásobnou početní výhodu!
     
    19:52
    Toronto právě vstřelilo branku! Maple Leafs využívají početní výhodu! Necelých osm sekund před koncem první dvacetiminutovky srovnává stav AUSTON MATTHEWS, který dostal nabito od Marner a v těchto pozicích se americký útočník v barvách Maple Leafs nemýlí! Asistence: Mitchell Marner a John Tavares.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou velmi zajímavou úvodní periodu zápasu, viděli jsme hned čtyři branky. Do vedení šli domácí zásluhou Williama Nylandera. Hosté však dokázali reagovat. Nejprve se prosadil šikovnou tečí Nick Danielson, na kterého navázal následně při početní výhodě přesnou ranou Jonathan Berggren. Maple Leafs však ještě do pauzy nakonec dokázali srovnat stav, když se též v přesilové hře prosadil Auston Matthews. Nezbývá než věřit, že další pokračování tohoto přípravného duelu bude podobně atraktivní jako první dvacetiminutovka.
     
    Vše je připraveno na start druhé části, jdeme na to!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé periody vítězné pro Matthewse, Marner okamžitě zaváží kotouč do útočného pásma.
     
    20:12
    Brodie našel na středu hřiště volného Matthewse, který pálil zápěstím. Lyon jeho ránu nadvakrát dokázal zlikvidovat a zabránit i dorážce Bertuzziho.
     
    21:17
    Dobrý vstup domácích do druhé třetiny, dvakrát rychle po sobě pálil Jarnkrok. Lyon však proti jeho pokusům vždy dokázal vytasit svůj beton.
     
    22:31
    Špatný přechod hostů ukončuje zajímavý protiútok. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:58
    Hostům je odpískáno zakázané uvolnění, hra se tak přesouvá zpět před Lyona.
     
    23:52
    Edvinsson parádně našel křižnou přihrávkou Hiroseho, který ale jeho přihrávku promáchl, a tak Samsonov nemusel řešit vážnější ohrožení své branky.
     
    24:42
    Lombardi se protáhl po levém mantinelu a protlačil se až ke střele, jeho pokus zápěstím končí v lapačce Samsonova.
     
    25:03
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Brodie – 2 min., krosček.
     
    25:03
    Brodie v rohu zcela zbytečně dohrál krosčekem Velena, hosté si tak zahrají druhou početní výhodu v zápase. Nutno podotknout, že tu první využili během šesti sekund.
     
    25:08
    Matthews to udělal parádně, rovnou z vhazování dostal kotouč do středního pásma.
     
    25:42
    Domácí předvedli v oslabení nebezpečný výpad, který táhl Nylander. Švédský útočník vybídl ke střele Giordana, který však trefil pouze blokujícího obránce soupeře.
     
    26:17
    Hostům zatím početní výhoda moc nevychází, Red Wings mají problém se dostat vůbec na delší čas do útočné třetiny.
     
    27:03
    Brodie je zpět na ledě, domácí jsou v plném počtu!
     
    27:42
    Giordano si na modré čáře snažil udělat prostor ke střele, ranou zápěstím však trefil pouze Kostina stojícího před ním.
     
    28:12
    Toronto právě vstřelilo branku! Domácí si berou vedení! Zaváhán McIsaaca dokázal zužitkovat TYLER BERTUZZI, který přesnou ranou nedal hostujícímu brankáři moc šancí na úspěch. Bez asistence.
     
    28:57
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Benoit – 2 min., krosček.
     
    28:57
    Po faulu Benoita čeká hosty další početní výhoda, podaří se jim srovnat skóre?
     
    30:10
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Veleno – 2 min., držení.
     
    30:10
    Počty na ledě se nám srovnají, Veleno si přidržel protihráče a odjíždí si odpočinout na trestnou lavici.
     
    32:10
    Benoit na domácí straně i Veleno na straně hostí jsou na ledě, pokračujeme v plném počtu.
     
    32:21
    Danielson chtěl využít své rychlosti k prodrání se do zakončení, Benoit mu však do jeho rány strčil hůl a zblokoval ji mimo led. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    34:05
    Chvilku prostoru dostal Berggren, čehož hostující útočník se hned pokusil zužitkovat. Jeho prudká rána zápěstém však skončila pouze na bloku domácího hráče.
     
    34:27
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Benoit – 2 min., podrážení.
     
    34:27
    Pomyslný hattrick pro Benoita, který potřetí končí na trestné lavici. Hosté si tak zahrají další početní výhodu.
     
    36:27
    Benoit je zpět na ledě, hosté nevyužili další přesilovou hru, moc šancí si v ní ani vypracovat nedokázali.
     
    38:26
    Detroit právě vstřelil branku! Red Wings opět srovnávají! Velkou měrou jim k tomu pomohl brankář Samsonov, který se za svojí brankou při rozehrávce nezachoval dobře. Kotouč se odrazol výhodně na hůl DOMINIKA SHINEHO, který srovnává stav. Bez asistence.
     
    39:26
    Nebezpečný výpad podnikl Holl, který se natlačil před svého strážce a z levé strany vypálil. Samsonov proti jeho ráně vytáhl pravý beton.
     
    39:50
    Po střele Soderbloma zvoní tyč domácí branky!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část je za námi. Během druhé periody viděli diváci ve Scotiabank Areně dvě branky. Nejprve se dostali do vedení domácí, když zaváhání hostujícího obránce McIsaaca využil Tyler Bertuzzi. K zaváhání poté došlo na konci třetiny i na druhé straně. Na svědomí ho měl brankář Samsonov, který si nepočínal dobře za brankou, čehož užil Dominik Shine na srovnání skóre. Do kabin se tak jde za srovnaného stavu a nás čeká zajímavá třetí část!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:10
    Dobrou práci holí předvedl hostující brankář Lyon, který si vyjel z branku a přesně rozjel útočnou akci svého týmu.
     
    41:57
    McIsaac předvedl skvělý obranný zákrok, Knies hledal Mintena, avšak hostující zadák jeho úmysl přečetl a vypíchl mu puk.
     
    42:31
    Špatný přechod do útočného pásma maří útočnou akci Maple Leafs. Pokračovat se bude po vhazování ve středu hřiště.
     
    43:17
    Díky dobrému napadání Bertuzziho získal kotouč Matthews, který ho okamžitě adresoval na Marnera, jenž si najížděl na středu hřiště. Prudká rána domácího křídelníka pouze orazítkoval mantinel za Lyonem.
     
    44:27
    Další jistý zákrok předvedl Lyon, zlikvidoval tečovanou ránu od modré čáry, skóre tak zůstává nezměněné.
     
    45:02
    Zajímavé přečíslení předvedl hosté, Shine však nedokázal po přihrávce od spoluhráče zasunout kotouč za Samsonova.
     
    47:41
    Řada nepřesností na obou stranách, ani jeden z celků se nedokáže na delší čas udržet v útočné třetině v posledních minutách.
     
    48:21
    Benoit nahazoval nebezpečně kotouč před branku, Lyon pravým betonem vyrazil kotouč do rohu.
     
    48:57
    Rielly tečoval střelu spoluhráče Jarnkroka, Lyon však dokázal rychle zareagovat a kotouč pravým ramenem vyrazit.
     
    50:31
    Nylander obral o kotouč protihráče, natlačil se před svého strážce a hledal najíždějícího Domiho. Domácí novic v sestavě puk promáchl.
     
    51:23
    Rafferty posílal nebezpečný kotouč před branku, kde ho ještě tečoval Soderblom. Puk však na branku nezamířil, pouze otřásl mantinelem za brankou.
     
    52:43
    Na modré čáře dostal dostatek prostoru Morgan Rielly, který si ještě vylepšil pozici a vypálil, svojí ranou mířil těsně nad branku.
     
    54:05
    Liljegren po rozlétané pasáži uklidňuje hru a umožňuje oběma celkům vystřídat.
     
    54:16
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Edvinsson – 2 min., vysoká hůl.
     
    54:16
    Perfektní příležitost ke skórování mají domácí při vyloučení Edvinssona. Překlopí Maple Leafs opět výsledek na svojí stranu?
     
    54:48
    Nylander skvěle přenesl hru na Tavarese, který pálil bez přípravy. Lyon svojí první tyč měl pokrytou a zneškodnil kotouč.
     
    55:10
    Velká úleva pro hosty, Chiarot vyhazuje přes všechny čáry a hosté mohou vystřídat.
     
    56:08
    Bertuzziho nahrávka na modrou čáru nebyla přesná, domácí se vyhánějí z pásma.
     
    56:16
    Edvinsson je zpět na ledě, Maple Leafs pohrdli skvělou příležitostí na opětovné vedení. Pokračujeme v plném počtu.
     
    57:11
    Rafferty předvedl perfektní defenzivní práci, přetlačil Matthewse v osobním souboji a získal kotouč pro svůj celek.
     
    58:31
    Parádní kombinace první domácí formace, ke střele se dostal McCabe, avšak svojí tvrdou ranou nemířil přesně.
     
    59:11
    Velký tlak domácího celku končí zákrokem Lyona proti teči Domiho. Hra je přerušena a vhazovat se bude po levici hostujícího brankáře.
     
    59:20
    Rielly nahazoval před branku na Tavarese, jehož minula jen o pár centimetrů branku hostí!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Během třetí periody jsme branku neviděli. Oba celky si vytvořily několik slibných šancí, které však vítěznou trefu nepřinesly. O vítězi zápasu se tak bude muset rozhodnout v prodloužení nebo v samostatných nájezdech!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    První střelu v prodloužení obstaral Danielson, jeho rána byla sražena mimo led. Vhazovat se bude po levici Samsonova.
     
    60:43
    Berggren se snažil prodrat se do zakončení, Rielly ho však v osobním souboji přetlačil a získal kotouč na svojí stranu.
     
    61:20
    Své dlouhé ruce předvedl v akci Soderblom, který zabránil Brodiemu vyslat do samostatného úniku Marnera.
     
    61:34
    Toronto právě vstřelilo branku! Je rozhodnuto! Auston Matthews nabral rychlost, zavezl kotouč do pásma a našel najíždějícího WILLIAMA NYLANDERA. Švédský útočník v barvách Maple Leafs se podruhé v zápase nemýlil, propálil Lyona a rozhoduje o výhře svého celku! Asistence: Auston Matthews a Jake McCabe.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dramatický přípravný duel mezi Torontem a Detroitem dospěl až do prodloužení, které trvalo minutu a čtyřiatřicet sekund. Autorem vítězné trefy se stal domácí útočník William Nylander, který k výhře svého celku pomohl dokonce dvěma přesnými zásahy! Toronto tak dokázalo na domácím ledě zvítězit, pochvalu si však zaslouží i hostující Detroit, který narozdíl od domácích nenastoupil s plnou sestavou, i přesto sehrál ve Scotiabank Areně vyrovnanou partii. Oba týmy si to spolu rozdají ještě jednou před startem nového ročníku, generálka na sezonu přijde na řadu v noci ze soboty na neděli!
     
    Statistiky:
    Střely na bránu: 38 – 23 | Přesilová hra: 1/5 – 1/5 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilya Samsonov (TOR) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87%, odchytal 61:29
    Alex Lyon (DET) – 34 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,5%, odchytal 61:34

    Česká a slovenská stopa:
    David Kämpf (TOR) – 0+0, +0, TM 0, čas na ledě 11:12
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou! (03:46:46)

    Adam Černý

    Branky a nahrávky: 4. Nylander (Marner), 20. Matthews (Marner, Tavares), 29. Bertuzzi, 62. Nylander (Matthews, McCabe) – 6. Danielson (Gostisbehere, Chiarot), 12. Berggren (Gostisbehere, Hirose), 39. Shine


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Woll) – Rielly, Brodie, McCabe, Benoit, Giordano, Liljegren – Bertuzzi, Matthews, Marner – Domi, Tavares, Nylander – Knies, Minten, Jarnkrok – Holmberg, Kampf, Reaves.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Detroit Red Wings: Lyon (Cossa) – Edvinsson, Holl, Gostisbehere, Chiarot, McIsaac, Rafferty – Soderblom, Veleno, Fischer, Berggren, Danielson, Gettinger, Hirose, Kostin, Lombardi, Hanas, Kasper, Shine.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Rank, Blandina – Tobias, Deschamps
    bahis siteleri