Buffalo – NY Rangers 1:5 (kon.) | Columbus – Philadelphia 2:4 (kon.) | New Jersey – Detroit 4:3 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:1 (2:1 po s.n.) | Minnesota – Florida 2:0 (kon.) | Nashville – Seattle 3:0 (kon.)
San Jose – Vegas 1:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Vegas Golden Knights
Pátek 13.10.2023, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     


    • 1 Z, 1 – 0 – 0, Skóre: 4:1, 2 b.
    --------------------------------------------------------------------
    | Vegas Golden Knights

    Vítězové Stanley Cupu mají před sebou obrovskou výzvu a to pokusit se obhájit titul. Jádro týmu zůstalo stejné a určitě budou patřit k favoritům. Tým z města hazardu už svoji sezonu NHL rozehrál a to na domácím ledě proti Seattlu. Byla z toho poměrně pohodlná výhra 4:1.
     


    • 0 Z, 0 – 0 – 0, Skóre: 0:0, 0 b.
    --------------------------------------------------------------------
    | San Jose Sharks

    Před Sharks čeká velmi náročná sezona, tým je v přestavbě a jen těžko se dá předpokládat postup do play-off. Šanci tak dostane několik nadějných hráčů, mezi nimiž je i Filip Zadina, jenž má jedinečnou šanci restartovat kariéru v NHL. Pro Sharks to bude na domácím ledě premiéra v nové sezoně.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Burroughs, Ferraro (A), Benning, M. Vlasic, Rutta, Thrun – Zadina, Hertl (A), Hoffman – Kunin, Granlund, Eklund – Duclair, Bordeleau, Barabanov – Zetterlund, Sturm, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – Pietrangelo (A), Hague, Theodore, McNabb, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Cotter – Amadio, W. Karlsson (A), Dorofejev – Kolesar, N. Roy, Röndbjerg.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: Dwyer, Lee – Cherrey, Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Fanoušci v San Jose se dočkali, sezóna pro jejich tým právě odstartovalo! Vegas už hraje druhé utkání, na úvodním buly uspěl Jack Eichel.
     
    00:31
    A byl to právě Jack Eichel, kdo zahrozil jako první, střelou zápěstím z velkého úhlu nicméně Kähkönena na přední tyči nepřekvapil.
     
    01:16
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Thomas Bordeleau a dojel až do útočného pásma, na přihrávku před bránu Anthony Duclair nedosáhl.
     
    01:45
    Od modré čáry nahazoval Ben Hutton, úspěšným blokem se prezentoval dobře postavený zadák Kyle Burroughs.
     
    02:06
    Postavení mimo hru odpískáno Sharks, Fabian Zetterlund si ještě vysvětluje nedorozumění s Givanim Smithem cestou na střídačku.
     
    02:45
    Vysoko se vydal napadat Luke Kunin a rozehrávajícího McNabba přiměl k chybné rozehrávce. Puk zachytil Anthony Duclair a zápěstím mířil příliš vysoko.
     
    03:21
    Hned ve třetí minutě byla k vidění bitka! Hit Kylea Burroughse na Amadia se rozhodl potrestat Keegan Kolesar. A uspěl, protože v bitce měl navrch, soupeře dokázal povalit na led jako první. Oba hráči inkasovali tradiční pětiminutové tresty.
     
    03:40
    Na hokejistech v zelených dresech je vidět, že jim hokej chyběl. Zleva nahazoval na teč Filip Zadina, jeho krajan Tomáš Hertl nezvládl puk nasměrovat mezi cílové zařízení.
     
    04:15
    Alex Pietrangelo očekával hit od Eklunda, zapřel se a zůstal na bruslích, aby následně dokázal po levém mantinelu posunout kotouč na osamoceného Dorofejeva.
     
    04:43
    Hostující kapitán Mark Stone obral Ferrara a z levého křídla bekhendem přenesl hru doprava na Jonathana Marchessaulta, tvrdý projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    05:08
    Se slabým nahozením od modré čáry Kaapo Kähkönen neměl starosti, na puk velmi dobře viděl a suverénně ho sebral do lapačky.
     
    05:30
    Odvážnou rozehrávku Logana Thompsona vystihl Alexandr Barabanov, ovšem na střelu do přehuštěného prostoru si netroufl, potom nepřesně přihrával doleva Zetterlundovi.
     
    05:46
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Naprosto zbytečný útočný faul udělal Pavel Dorofejev, držením si pomohl proti Vlasicovi.
     
    06:12
    Golden Knight se zatím brání bez problémů. U pravého mantinelu vybojoval puk Brayden McNabb, jemuž se povedlo forhendem vyhodit.
     
    06:43
    A další úspěšný odpal, tentokráte se o něj postaral Chandler Stephenson křižně od levého mantinelu. Pro puk si dojel Thrun.
     
    07:01
    Konečně kloudná kombinace, na jejímž konci byla nahrávka do mezikruží na Lukea Kunina, tomu v poslední chvíli zablokoval hokejku Hague.
     
    07:41
    Před bránou hostujícího celku zůstal trestuhodně volný Filip Zadina, tváří v tvář Thompsonovi ovšem český forvard forhendovou střelou neuspěl.
     
    08:10
    Hosté už hrají v plném počtu. Brayden McNabb vyzkoušel dlouhý pas na Michaela Amadia, který zvládl alespoň protečovat do útočného pásma.
     
    08:57
    Hokejisté v zelených dresech se pod tlakem ubránili. A to především zásluhou Marca-Édouarda Vlasica, jenž čistým způsobem vypíchl puk Nicolasi Royovi.
     
    09:30
    Tlak Golden Knights ještě pokračoval. Zleva přenášel puk Brayden McNabb, pas zblokoval dobře zakleknuvší Matt Benning.
     
    09:58
    O zklidnění se postaral Henry Thrun, když před dotírajícím Jackem Eichelem odjel za vlastní bránu. Oba celky střídají.
     
    10:23
    Pavel Dorofejev v rychlostním souboji nedal šanci Kyleu Burroughsovi, jenže pak byl zdvojený, kličkou před bránu na Kunina nevyzrál.
     
    10:54
    Výborně zapracoval směrem dozadu na druhé polovině kluziště Alex Pietrangelo, vytrvalým obtěžováním přiměl k zaváhání Thomase Bordeleaua.
     
    11:15
    Spíše z nouze nahazoval od modré čáry Henry Thrun. Logan Thompson měl otevřený výhled a kus černé gumy schoval do lapačky.
     
    11:36
    Levým mantinelem se až do útočné třetiny procpal Keegan Kolesar, nakonec ovšem nedokázal odolat nátlaku ze strany Matta Benninga.
     
    12:20
    Také Paul Cotter proklouzl po levé strany, aby následně nahrával před bránu, k Nicolasi Royovi hrací předmět nepustil Henry Thrun.
     
    12:47
    Útočné pásmo pro Sharks získal Mike Hoffman, vzápětí ale přihrál obránci Mattu Benningovi až příliš před hokejku.
     
    13:02
    V předbrankovém prostoru číhal Tomáš Hertl, k němuž se puk pokusil dostat Filip Zadina, ovšem trefil jenom blokujícího Pietrangela.
     
    13:19
    Druhá početní převaha pro Sharks. I druhý faul hostů můžeme považovat za zbytečný, Ivan Barbašev krosčekoval Granlunda v momentě, kdy nehrozilo nebezpečí.
     
    14:20
    Minuta z přesilovky je pryč a Logan Thompson zatím zasahovat nemusel. Naopak v oslabení zahrozil Mark Stone, tvrdou střelu forhendem poslal těsně nad břevno.
     
    14:46
    Vysoký forčekink Paula Cottera nadělal velké problémy defenzivě Sharks, Henry Thrun dokonce odjel až za vlastní bránu.
     
    15:20
    Rovně druhé oslabení přestáli Golden Knights velkém přehledem. Hráči v zelených dresech nedokázali ani jednou vystřelit mezi tři tyče v tomto časovém úseku.
     
    15:25
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Krátce po ubráněném oslabení střílí hostující favorit vedoucí gól! William Karlsson v plné rychlosti dojel za bránu soupeře, pokračoval v pohybu a zprava ve finále vyslal parádní křižný pas přesně do hokejky MICHAELA AMADIA, proti jehož střele zápěstím pod břevno nemohl ležící Kähkönen dělat vůbec nic. Asistence: William Karlsson a Nicolas Hague.
    15:25 Michael AMADIO - 0:1
     
    16:12
    Moc dobře Brayden Pachal věděl, že mu na záda dýchá Kyle Burroughs, proto dlouho neváhal a po levém mantinelu posílal puk do střední třetiny.
     
    16:36
    Ivan Barbašev vymyslel parádní nahrávku do mezikruží na Jacka Eichela, který ani nadvakrát nenašel recept na dobře pracujícího Kähkönena.
     
    17:20
    Hosté znovu zamknuli konkurenta v útočném pásmu. Chvilku klidu zařídil Kaapo Kähkönen, když zblokovanou přihrávku před bránu přikryl lapačkou.
     
    17:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Nahození Thruna se od brusle Hertla šťastně odrazilo k dalšímu Čechovi FILIPU ZADINOVI, který si kotouč potáhl do pravého kruhu a z otočky mířil do malé mezírky mezi Thompsonovým tělem a levou rukou. Asistence: Tomáš Hertl a Henry Thrun.
    17:48 Filip ZADINA - 1:1
     
    18:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Mark Stone, ovšem příliš daleko se nedostal, proti dvojici konkurentů neuspěl kličkou na Vlasica.
     
    19:28
    Ofenzivní složku mužstva se rozhodl podpořit Alex Pietrangelo a právě na něj směřovalo nahození Roye od mantinelu, ve snaze o teč však promáchl naprázdno.
     
    19:52
    V závěrečných vteřinách úvodního dějství mohl vrátit vedení na stranu Golden Knights Jonathan Marchessault, který se pěkně obtočil kolem Vlasica, bekhendovou střelou ale Kähkönena nepřekvapil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka zápasu mezi San Jose a Vegas přinesla dva góly, po jednom na každé straně. Vedoucí gól vstřelil hostující favorit krátce po ubráněném oslabení, ránou zápěstím pod břevno uspěl v 16. minutě Michael Amadio. Přestože domácí působili herně horším dojmem, tak se jim v 18. minutě povedlo vyrovnat, ránou z otočky z pravého kruhu se prosadil na přední tyč Filip Zadina.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 12.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:35.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dvacetiminutovka má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! Hned zahrozil Tomáš Hertl, zpoza kruhů mířil vedle pravé tyče.
     
    20:39
    Jako další zahrozil Mario Ferraro, jenž nahazoval forhendem od levého mantinelu, dobře pracující Logan Thompson zakročil pravým betonem.
     
    21:17
    Individuálně si věřil Jonathan Marchessault, ovšem příliš daleko se nedostal, čistým způsobem mu vy píchl kotouč Marc-Édouard Vlasic.
     
    21:42
    Do chumlu hokejistů pálil Henry Thrun. Logan Thompson zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil Brayden McNabb obětavým blokem.
     
    22:00
    Za levým kruhem nahazoval směrem na bránu Kyle Burroughs, tečující Tomáš Hertl sklepl hrací předmět těsně vedle pravé tyčky.
     
    22:35
    Dorofejevovi nevyšlo zpracování a na zteč se vydal Fabian Zetterlund. Švédský útočník dojel do levého kruhu, odtud svižnou střelou zápěstím trefil výstroj zakleknuvšího brankáře.
     
    23:07
    Z velkého úhlu pokusil střelecké štěstí Nicolas Roy, nicméně Kähkönena nezaměstnal, kotouč bekhendem usměrnil vysoko nad břevno.
     
    23:56
    Rozjetý Henry Thrun zadovkou přenechal puk v pravém kruhu pro Filipa Zadinu, ostrou střelu zápěstím schytal první clonící konkurent do brusle.
     
    24:12
    Ještě před tím, než Nicolas Hague schytal hit od Lukea Kunina, tak rozehrával po levém mantinelu, ale tak prudce, že výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    24:39
    Ze středu se do levého kruhu stáhl Luke Kunin, rychlou střelou zápěstím zasáhl brusli obránce Braydena Pachala.
     
    25:25
    Šikovně se Shea Theodore proháčkoval od pravého mantinelu až před bránu, v dobré palebné pozici forhendem trefil levou část brankové konstrukce!
     
    25:52
    Na druhé straně si o pozornost řekl Marc-Édouard Vlasic, který se od modré přiblížil blíže k bráně, střelu zápěstím sebral Thompson do lapačky.
     
    26:17
    Vzápětí se Logan Thompson zapojil do rozehrávky, rychle se ohlédl za sebe a po levém mantinelu nahrával volnému McNabbovi.
     
    26:38
    Mario Ferraro po modré čáře přenesl puk na Kylea Burroughse, tečující Fabian Zetterlund puk hodně zpomalil, takže gólman snadno zasáhl lapačkou.
     
    27:00
    Aktivně forčekující Chandler Stephenson vybojoval puk pro Marka Stone, bekhendovou nahrávku po mantinelu Brayden McNabb nezvládl zpracovat v útočné třetině.
     
    27:41
    Příliš brzy vystartoval do útočné pásma Luke Kunin, a protože pokračoval v aktivním napadání, tak mu rozhodčí musel odpískat ofsajd.
     
    28:11
    Na modré si zpracoval kotouč Nicolas Hague a vyzkoušel střelu zápěstím, Kaapo Kähkönen šel včas do pokleku a zakročil koncem pravého betonu.
     
    28:37
    Naslepo Jonathan Marchessault křižně přihrával mimo dosah Ivana Barbaševa, utkání je opět přerušeno z důvodu zakázaného uvolnění.
     
    29:01
    Nyní si Jonathan Marchessault počínal o poznání lépe. Kanadský útoční se nacpal za Vlasica, svižnou forhendovou střelu po ledě Kaapo Kähkönen s problémy udržel pod betonem.
     
    29:40
    William Karlsson tělem odmítl Barabanova, ale před bránu se vymotat nedokázal, protože mu cestu zatarasil jiný konkurent Matt Benning.
     
    30:11
    Zajímavě si na levé straně Keegan Kolesar vyměnil touš s Chandlerem Stephensonem, Mario Ferraro však konkurentovi zakončení nepovolil.
     
    30:44
    Mikael Granlund posunul kus černé gumy na modrou čáru, kde napřáhl William Eklund, tvrdou ránu usměrnil vedle pravé tyče.
     
    31:14
    Nahození Filipa Zadiny ještě ze středního pásma přineslo kýžený efekt. Logan Thompson zakročil lapačkou a na rozehrávku si netroufl.
     
    31:26
    První přesilovku v zápase si vyzkouší hokejisté Vegas. Na lavici hanby usedl Matt Benning, na útočné modré podrazil Barbaševa.
     
    32:05
    Těžké zpracování Jonathanu Marchessaultovi nevyšlo dle představ, po pravém mantinelu posléze úspěšně vyhazoval Marc-Édouard Vlasic.
     
    32:37
    Nepovedenou nahrávku do středu vystihl Filip Zadina, který se dokonce vydal do protiútoku, křižná nahrávka doleva na Vlasica neprošla přes Pietrangela.
     
    33:19
    Od modré vypálil tvrdou ránu Ben Hutton. Kaapo Kähkönen pouze vyrážel, spoluhráč posléze zvládl vyhodit odrazem o levý mantinel.
     
    33:45
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách, prohřešek Matta Benninga nebyl potrestán. Brayden McNabb si jeden na jednoho poradil s kličkujícím Mikem Hoffmanem.
     
    34:22
    Hostující kapitán Mark Stone rozvinul kombinaci nahrávkou k levému mantinelu na Chandlera Stephensona, jehož čistým hitem atakoval Henry Thrun.
     
    34:50
    Spíše z nouze nahazoval od modré čáry a pravého mantinelu Shea Theodore, pozorný Kaapo Kähkönen připsal na konto zdárný zákrok lapačkou.
     
    35:26
    Marně se od pravého mantinelu zkoušel před bránu natlačit Pavel Dorofejev, stopku mu vystavil Henry Thrun. Následně pálil Alex Pietrangelo nad bránu.
     
    35:55
    Ani útok Sharks neměl dlouhého trvání. Volnějším středem chtěl uspět Tomáš Hertl, ovšem českého konkurenta tělem zpacifikoval McNabb.
     
    36:31
    Strhnout vedení zpět na stranu hostujícího favorita měl v plánu dánský forvard Jonas Röndbjerg, na dlouhou hokejku mířil nepřesně.
     
    36:57
    V pravém kruhu si Mark Stone zpracoval pravou bruslí, přes dva protihráče pak nedokázal nasměrovat hrací předmět mezi tři tyče.
     
    37:22
    Směrem dozadu dobře zafungoval Ben Hutton, udržel na zádech Nica Sturm a a bekhendem rozehrál na Chandlera Stephensona.
     
    37:36
    Vzápětí byl Ben Hutton vidět i na druhé polovině kluziště, forhendové nahození poslal do připravené Kähkönenovy výstroje.
     
    38:01
    Znovu rána od modré čáry, autorem pro změnu Nicolas Hague. Kaapo Kähkönen byl i v tomto případě v pozoru, nejhoršímu zabránil lapačkou.
     
    38:31
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Hosté dávají důležitý gól do šatny! Eichel posunul puk na modrou čáru k Pietrangelovi, přes nějž se dostal do pravého kruhu k druhému přítomnému obránci na ledě, NICOLAS HAGUE rozvlnil síť ostrou forhendovou střelou mezi gólmanovy betony. Asistence: Alex Pietrangelo a Jack Eichel.
    38:31 Nicolas HAGUE - 1:2
     
    39:12
    Nico Sturm rozjel po levém mantinelu Fabianu Zetterlundovi, jemuž ve snaze o kličku do středu ujel hrací předmět za hokejku.
     
    39:24
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Evidujeme další gól v síti Sharks! Röndbjerg nastartoval po pravé straně NICOLASE ROYE, jenž dobruslil až do kruhu, odtud zamířil parádně do bližší, levé šibenice. Kähkönen jenom bezmocně rozhodil rukama. Asistence: Jonas Röndbjerg a Keegan Kolesar.
    39:24 Nicolas ROY - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Přestože hostující favorit tahal po většinu druhé části za kratší konec provazu, tak nakonec odešel do kabin s dvoubrankovým náskokem v zádech. Ve 39. minutě uspěl tvrdou střelou z pravého kruhu mezi betony brankáře Nicolas Hague, o necelou minutu později se prosadil tvrdou ránou zprava do bližšího horního růžku Nicolas Roy. Domácí ukázali, že se s favoritem měřit mohou, ve třetí dvacetiminutovce ovšem potřebují zapracovat na efektivitě.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 22.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Po pravém mantinelu získal útočné pásmo Mike Hoffman, kličkou následně ztroskotal na Braydenu McNabbovi.
     
    40:49
    Z ostrého úhlu nahazoval William Eklund. Logan Thompson zasahovat nemusel, puk zamířil vysoko nad břevno.
     
    41:12
    Pozornost Kaapa Kähkönena prověřil z levého kruhu Jack Eichel, pomalou střelu po ledě finský brankář zpacifikoval nadvakrát.
     
    41:34
    Rychlou forhendovou střelou z otočky vyslal zpoza kruhů Paul Cotter, dobře pracující gólman včas vykopl svůj levý beton.
     
    42:03
    Po souboji u pravého mantinelu skončil na ledové ploše český obránce Jan Rutta po zásahu hokejkou spoluhráče Duclaira. Rozhodčí přerušil hru, naštěstí to vypadá, že zadák Sharks v pořádku.
     
    42:11
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Golden Knights dělají další důležitý krok směrem k očekávanému zisku dvou bodů. Křižnou přihrávku Karlssona ještě Dorofejev zpomalil pro BRAYDENA PACHALA, který dostal příliš mnoho volného prostoru, kanadský zadák vstřelil svůj premiérový gól v NHL v kariéře svižnou ránou zápěstím na vyrážečku brankáře. Asistence: Pavel Dorofejev a William Karlsson.
    42:11 Brayden PACHAL - 1:4
     
    43:00
    Po vyhození Marka Stonea musel dozadu zabrat Marc-Édouard Vlasic, kolem forčekujícího Dorofejeva zvládl nahrát k levému mantinelu Anthonymu Duclairovi.
     
    43:41
    Vysoký oblouček za obranu neměl moc šancí na úspěch, navíc ho přečetl Alex Pietrangelo a rukavicí si puk stáhl do hokejky.
     
    44:16
    Přes velkou snahu Nicolas Hague zpracoval puk až za útočnou modrou čárou, načež si z pod tlaku pomohl křižnou nahrávkou na Alexe Pietrangela.
     
    44:58
    Na zteč se po pravém mantinelu vydal Thomas Bordeleau, přičemž příliš daleko nedojel, jeho kličku do středu totiž přečetl Shea Theodore.
     
    45:20
    Zakázané uvolnění San Jose. Kyle Burroughs viděl rozjíždějícího se Nica Sturma, ovšem přecenil rychlostní schopnosti německého útočníka.
     
    45:49
    Shea Theodore najel do útočné třetiny, ovšem odvážné natlačení před bránu mu nevyšlo, Matt Benning s Henrym Thrunem zažehnali hrozící nebezpečí.
     
    46:21
    Jan Rutta je v pořádku, už se znovu objevil na ledě a hned zastavil nahrávku, kterou Hague posílal Karlssonovi, posléze vyhazoval obloučkem do středního pásma.
     
    46:50
    Zadák Mario Ferraro vyslal zajímavý dlouhý pas na Tomáše Hertla, který se odpoutal od osobního strážce, leč forhendem mířil mimo tři tyče.
     
    47:24
    Za nahozením Eklunda startoval Anthony Duclair, ještě o něco rychlejší ale byl bránící Alex Pietrangelo, jenž rychle posunul puk do střední třetiny na Eichela.
     
    47:48
    Na druhý vstřelený gól v utkání měl políčeno Michael Amadio, ovšem z velkého úhlu forhendovou střelu nedokázal umístit mezi tři tyče.
     
    48:30
    San Jose má obrovské problémy s cestou do útočného pásma. Filip Zadina nepovedenou kličkou prakticky daroval puk Benu Huttonovi.
     
    48:57
    Konečně se podařilo aspoň někomu projet až do útočného pásma. Fabian Zetterlund nicméně nebezpečně nezpůsobil, křižný pokus zápěstím proletěl o kus vedle brány.
     
    49:17
    Po zisku puku Jack Eichel zkontroloval postavení spoluhráčů, načež rychlou přihrávkou přecenil rozjezd kapitána Marka Stonea.
     
    49:42
    Situaci dvou proti dvěma řešil Chandler Stephenson přihrávkou po pravé ruce na Paula Cottera, před ním puk vypíchl Kyle Burroughs.
     
    50:17
    Zase na sebe upozornil Paul Cotter, jehož se ovšem výborně zachytil český obránce Jan Rutta a tělem protihráče přetlačil.
     
    50:57
    Do dobré příležitosti se dostával Mike Hoffman, před bránu však dostal příliš prudkou nahrávku od Tomáše Hertla.
     
    51:21
    Směrem dozadu hrají Vegas opravdu perfektně. Teď se stáhl i ruský útočník Ivan Barbašev a u mantinelu přetlačil ruského krajana Barabanova.
     
    51:55
    William Karlsson periferně viděl Michaela Amadia, dobře myšlenou křižnou nahrávku mu poslal o kousek za brusle.
     
    52:24
    Gól naděje toužil vstřelit Tomáš Hertl, ovšem centr elitní lany mířil přímo do středu brány, kde byl připravený Logan Thompson.
     
    52:30
    Tomáš Hertl vyhrál buly na Henryho Thruna, obránce vyslal ostrou forhendovou střelu o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    53:11
    Obránce Kyle Burroughs vymyslel povedenou nahrávku za obranu Nico Sturm, těsně bráněný německý forvard střílel z levého kruhu křižně vedle brány.
     
    53:49
    Nicolas Hague správně očekával, že Anthony Duclair vyzkouší průnik po pravém mantinelu, konkurenta ukázkovým hitem přišpendlil na mantinel.
     
    54:07
    S nastřelením Matta Benninga ještě ze středního pásma si Logan Thompson hravě poradil, kotouč zachytil do nastavené lapačky.
     
    54:37
    Bez větších problémů Nicolas Hague udržel za zády Mikea Hofmanna, aby následně vyhodil puk po levém mantinelu do středního pásma.
     
    55:27
    Švédský útočník William Karlsson volil vysoký oblouček na Chandlera Stephensona, jemuž nevšlo zpracování, pro volný puk si dojel bránící Henry Thrun.
     
    55:55
    Drama v závěru se podle všeho konat nebude. Nahození Lukea Kunina od pravého mantinelu bránící hokejista ztečoval do ochranné sítě.
     
    56:19
    Z mezikruží vyprodukoval tvrdou forhendovou střelu Matt Benning, rána těsně nad ledem se od zadního mantinelu odrazila k Pietrangelovi.
     
    56:43
    Po pravém mantinelu se Givani Smith prosmýkl kolem osobního strážce do útočné třetiny, nahrávku do středu ovšem McNabbem obtěžovaný Thomas Bordeleau nezpracoval.
     
    57:00
    Dobře vystoupil Jan Rutta a puk k Nicolasi Royovi neuspěl, pod tlakem pak vyhazoval forhendem jenom do středního pásma.
     
    57:25
    Nepříjemný úder pukem inkasoval do oblasti čela Alex Pietrangelo. Hostující zadák okamžitě zamířil do kabin a je pravděpodobné, že se do zbývajících okamžiků zápasu už nezapojí.
     
    57:42
    Shea Theodore přes veškerou snahu už hrál s pukem ve středním pásmu, jeho forhendové nahození tedy bylo navíc a Kähkönenovi se zákrok pravým betonem do statistik nezapíše.
     
    58:12
    Velkou rychlost vyvinul český forvard Filip Zadina a zprava se propal až před bránu, forhendem nicméně mířil jenom vedle pravé tyče.
     
    58:34
    Od modré čáry vypálil tvrdou střelu zápěstím Ben Hutton, přes početný chumel hráčů puk nedoputoval až k brankáři Sharks.
     
    59:06
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Givani Smith ještě vyvinul tlak na Sheu Theodorea, ten si však celou situaci zkušeně pohlídal.
     
    59:57
    Poslední útok San Jose se vlastně nekonal, protože švédský forvard William Eklund nedokázal zpracovat prudkou přihrávku Kylea Burroughse.
     
    Konec zápasu.
     
    Obhájce titulu z Vegas potvrdil roli favorita, v aréně San Jose zvítězil přesvědčivým výsledkem 4:1.

    První dvacetiminutovka moc nenapověděla, oba týmy v ní totiž vstřelily po jednom gólu. Ve druhém dějství sice působili lepším týmem domácí, ale byli to hosté, kteří si v závěru části vybudovali dvoubrankový náskok. Žraloci ve třetí třetině marně hledali recept na obranu konkurenta, pojistku na vítězství Golden Knights naopak přidal svým prvním kariérním gólem v NHL Brayden Pachal.

    Svěřenci trenéra Cassidyho zvládli vítězně i druhé utkání v sezóně a pokračují tak bez ztráty bodu. San Jose odstartovalo nový ročník tak, jak uzavřelo ten minulý, tedy porážkou.
     
    Utkání přihlíželo 17 435 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 23 – 32 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 7 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5 %, odchytal 60:00
    Logan Thompson (VEG) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (SJS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:49
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:05
    Filip Zadina (SJS) – 1+0, -1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:21

    Tři hvězdy utkání
    1. Nicolas Hague (VEG) – 1+0
    2. William Karlsson (VEG) – 0+2
    3. Brayden Pachal (VEG) – 1+0 (07:23:09)
    Obhájce titulu z Vegas vyloupil arénu San Jose

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Zadina (Hertl, Thrun) – 16. Amadio (W. Karlsson, Hague), 39. Hague (Pietrangelo, Eichel), 40. N. Roy (Röndbjerg, Kolesar), 43. Pachal (Dorofejev, W. Karlsson)


    San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Burroughs, Ferraro (A), Benning, M. Vlasic, Rutta, Thrun – Zadina, Hertl (A), Hoffman – Kunin, Granlund, Eklund – Duclair, Bordeleau, Barabanov – Zetterlund, Sturm, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – Pietrangelo (A), Hague, Theodore, McNabb, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Cotter – Amadio, W. Karlsson (A), Dorofejev – Kolesar, N. Roy, Röndbjerg.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: Dwyer, Lee – Cherrey, Knorr

    Diváci: 17 435
    bahis siteleri