Winnipeg – Florida 6:4 (kon.) | Boston – Nashville 3:2 (kon.) | Columbus – NY Rangers 5:3 (kon.)
Detroit – Tampa 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 5:2 (kon.) | Toronto – Minnesota 7:4 (kon.)
Montreal – Chicago 3:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vegas – Anaheim 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:4 (kon.)
Los Angeles – Carolina 5:6 (2:3 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Vancouver Canucks
Neděle 15.10.2023, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    49:35
    Klasická přesilová hra je předčasně u konce. Frustrovaný Connor McDavid hitem počastoval nic netušícího Petterssona, ačkoliv puk byl úplně někde jinde. Zasloužení dvě minuty pro domácího kapitána.
     
    48:20
    Domácí dělily od srovnání centimetry! Opět si v pravém kruhu počkal na přihrávku Leon Draisaitl, DeSmitha zachránila levá tyč.
     
    48:10
    Kosatky míří do tří! Phillip Di Giuseppe uspěchal forhendové vyhození, puk poslal až mezi diváky, takže rozhodčí museli vylučovat za zdržování hry. Přesilovka 5 na 3 může trvat až 52 vteřin.
     
    47:41
    Z pravého kruhu vypálil po křižném pasu z první Leon Draisaitl, Casey DeSmith se parádně přemístil a zakročil ramenem.
     
    47:02
    Po přerušení hry Filip Hronek zvedl hokejku a tou zasáhl do obličeje Zacha Hymana. Zbytečné dvě minuty, které by Vancouver mohly hodně mrzet.
    42:56 Sam LAFFERTY - 3:4
     
    42:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Už potřetí jde Vancouver do těsného náskoku! Od levého mantinelu v obranném pásmu vymyslel Höglander křižný pas na SAMA LAFFERTYHO, jenž se v plné rychlosti dostal za posledního obránce Ekholma a ve sprintu zvládl i gólově zamířit na zadní tyč, čímž zaznamenal svou první trefu v novém dresu. Asistence: Nils Höglander.
     
    38:24
    Početní převaha Oilers končí předčasně z důvodu nedovoleného zákroku Leona Draisaitla, Němec na hraně brankoviště nedovoleným způsobem bránil v potenciálním zákroku gólmanovi.
     
    36:55
    A další přesilovka pro Edmonton. Proti pravidlům hrál Ian Cole, který výborně bránil Kanea, ale zbytečně do něj pak narazil dávno po odehrání, vykoledoval si proto menší trest za hrubost.
     
    34:08
    Možnost strhnout vedení na svou stranu dostává domácí celek v početní převaze, za zásah hokejkou do obličeje McDavida totiž inkasoval dvouminutový trest Noah Juulsen.
    29:29 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:3
     
    29:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ano, zadaří! RYAN NUGENT-HOPKINS si v blízkosti modré čáry vyměnil kotouč s Bouchardem, aby následně dojel do levého kruhu, odkud vyslal svižnou ránu k protější tyčce, za níž DeSmith natahoval lapačku marně. Asistence: Evan Bouchard a Connor McDavid.
     
    29:04
    Jednu přesilovku Edmonton využil, zadaří se mu podruhé? Smolné dvě minuty dostává Conor Garland, jemuž se hokejka zamotala mezi nohy Draisaitla, výsledkem bylo podrážení.
    22:36 Jack STUDNICKA - 2:3
     
    22:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže nerozhodné skóre příliš dlouho nevydrželo! Mizernou zpětnou nahrávku k útočné modré vyslal Foegele protihráče do brejku dvou na nikoho. Pettersson přihrál po levé ruce JACKU STUDNICKOVI, čtyřiadvacetiletý Kanaďan propálil sedícího Skinnera po levým betonem. Asistence: Elias Pettersson.
    21:45 Connor MCDAVID - 2:2
     
    21:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, hokejisté Oilers vrací výsledek do vyrovnané podoby! Draisaitl bekhendovou střelou po ledě trefil jenom padajícího Colea, který následně bránil i další pokusy soupeře o zakončení, ale nakonec se puku chopil sám kapitán CONNOR MCDAVID a bez problémů touš poslal do volné pravé poloviny brány. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Leon Draisaitl.
     
    21:12
    Vancouver míří do čtyř. Na lavici hanby usedl Dakota Joshua, jemuž se povedlo zastavit Connora McDavida pouze za cenu nedovoleného bránění.
    17:51 Nils HÖGLANDER - 1:2
     
    17:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky v blížícím se závěru první třetiny dokonávají obrat! NILS HÖGLANDER zpoza brány přihrál na modrou Boesereovi, aby pak sám před cílovým zařízením tečoval jeho nahození k levé tyči, Skinner i v tomto případě nemohl dělat vůbec nic. Asistence: Brock Boeser a Tyler Myers.
    09:25 Andrej KUZMENKO - 1:1
     
    09:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zbytečný Hymanův faul potrestán! Ve středu si připravil kotouč na nahození kapitán Hughes a byl to ANDREJ KUZMENKO, kdo nechytatelným způsobem tečoval pobídku spoluhráče těsně před Skinnerem k pravé tyči. Asistence: Quinn Hughes a Elias Pettersson.
     
    08:37
    Početní převahu si vyzkouší i Vancouver. Po ztrátě kotouče v útočném pásmu zbytečně fauloval Zach Hyman, příliš dlouho držel rozehrávajícího Myerse.
    06:18 DeSmith lapačkou parádně vychytal Draisaitla
     
    06:18
    Olejáři byli blízko druhému vstřelenému gólu! Connor McDavid vymyslel zleva parádní přihrávku napříč kruhy na Leona Draisaitla, jehož forhendovou střelu z první ležící Casey DeSmith vyškrábl lapačkou.
     
    05:03
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Proti pravidlům hrál český zadák Filip Hronek, u mantinelu v obranné třetině viditelně přidržel Hollowaye.
    00:42 Leon DRAISAITL - 1:0
     
    00:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Odměnou za počáteční tlak je Olejářům vedoucí gól! Napoprvé LEON DRAISAITL ve velké příležitosti neuspěl, nicméně počkal si u druhé tyče na puk a ten k němu skutečně doputoval, německý forvard jej posléze zvládl propasírovat za brankovou čáru. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Zach Hyman.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Hyman), 22. McDavid (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 30. Nugent-Hopkins (Bouchard, McDavid) – 10. Kuzmenko (Q. Hughes, E. Pettersson), 18. Höglander (Boeser, Myers), 23. Studnicka (E. Pettersson), 43. Lafferty (Höglander)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Broberg, Kulak – C. Brown, McDavid (C), Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, R. McLeod, Holloway – Erne, Ryan, Janmark.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes (C), Myers, Cole, Juulsen, Hirose – Garland, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Beauvillier, P. Suter, Joshua – Studnicka, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Skilliter, Lee – Murchison, Toomey

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri