Winnipeg – Florida 6:4 (kon.) | Boston – Nashville 3:2 (kon.) | Columbus – NY Rangers 5:3 (kon.)
Detroit – Tampa 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 5:2 (kon.) | Toronto – Minnesota 7:4 (kon.)
Montreal – Chicago 3:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vegas – Anaheim 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:4 (kon.)
Los Angeles – Carolina 5:6 (2:3 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Vancouver Canucks
Neděle 15.10.2023, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Edmontonem a Vancouverem.
     
    Edmonton Oilers

    Hokejisté Edmontonu v loňské sezóně předváděli solidní výkony, aby se nakonec dostali do čtvrtfinále, v němž vypadli v šesti zápasech s pozdějším vítězem z Vegas. Letos parta okolo McDavida a Draisaitla určitě pomýšlí ještě dále, přičemž v přípravě zaznamenala v osmi utkáních pět vítězství a tři porážky. První zápas ostré sezóny nicméně Woodcroftově družině vůbec nevyšel, v aréně Vancouveru utržila nepříjemný debakl 1:8, takže dnes rozhodně má co napravovat, navíc proti stejnému soupeři.
     
    Vancouver Canucks

    Vancouver v loňském ročníku obsadil pozice daleko za postupem, v Západní konferenci obsadil jedenáctou příčku s odstupem dvanácti bodů na poslední postupující Winnipeg. Ani příprava Tocchetovým svěřencům příliš nevyšla, zapsali v ní negativní bilanci dvou výher a čtyř porážek. Jak už ovšem bylo zmíněno, tak v prvním ligovém utkání si Kosatky s chutí zastřílely, Olejáře rozstřílely 8:1, každá jejich čtvrtá střela mezi tři tyče skončila v síti. Parádní střeleckou formu na úvod ukázal Brock Boeser, jenž mířil do černého hned čtyřikrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Broberg, Kulak – C. Brown, McDavid (C), Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, R. McLeod, Holloway – Erne, Ryan, Janmark.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes (C), Myers, Cole, Juulsen, Hirose – Garland, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Beauvillier, P. Suter, Joshua – Studnicka, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Skilliter, Lee – Murchison, Toomey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Po poměrně dlouhé představovačce utkání mezi Edmontonem a Vancouverem konečně odstartovalo! A domácí začínají s velkou chutí, hned obsadili útočnou třetinu.
     
    00:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Odměnou za počáteční tlak je Olejářům vedoucí gól! Napoprvé LEON DRAISAITL ve velké příležitosti neuspěl, nicméně počkal si u druhé tyče na puk a ten k němu skutečně doputoval, německý forvard jej posléze zvládl propasírovat za brankovou čáru. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Zach Hyman.
    00:42 Leon DRAISAITL - 1:0
     
    01:12
    Fanoušky ještě více dostal do varu Evander Kane, když v plné rychlosti tvrdě, ale čistě hitoval za bránou soupeře jednoho z obránců.
     
    01:49
    Od modré čáry vyslal tvrdou střelu Brett Kulak. Od zadního mantinelu se puk odrazil k Philipu Brobergovi, ten si na střelu z první netroufl.
     
    02:12
    Na modré si puk připravil a ostrý projektil vyprodukoval Cody Ceci. Casey DeSmith na střelu velmi dobře viděl a bez problémů ji podržel ve výstroji.
     
    02:45
    Philip Broberg chtěl středem poslat do příležitosti Leona Draisaitla, ovšem německému spoluhráči smolně poslal puk na brusle.
     
    03:28
    Nechybělo moc ke šťastnému srovnání. Nahození před bránu trefilo nic netušícího J. T. Millera do brusle, od níž se puk odrazil vedle pravé tyčky.
     
    03:57
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Evander Kane, nicméně až před bránu se neprodral, stopku mu vystavil dobře pozičně pracující Akito Hirose.
     
    04:29
    V pravém kruhu si kotouč zpracoval a svižnou střelu zápěstím vyprodukoval Jack Studnicka, ovšem přímo do středu brány, kde byl připravený Skinner.
     
    04:43
    Connor Brown si vyměnil touš s Connorem McDavidem a pokračoval v jízdě do útočné třetiny po levém mantinelu, z velkého úhlu cílové zařízení minul.
     
    05:03
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Proti pravidlům hrál český zadák Filip Hronek, u mantinelu v obranné třetině viditelně přidržel Hollowaye.
     
    05:51
    Chybnou rozehrávku Evana Boucharda mohl trestat J. T. Miller, ovšem jeden na jednoho si proti obránci nevěřil, raději pošetřil cenné vteřiny v blízkosti útočné modré čáry.
     
    06:18
    Olejáři byli blízko druhému vstřelenému gólu! Connor McDavid vymyslel zleva parádní přihrávku napříč kruhy na Leona Draisaitla, jehož forhendovou střelu z první ležící Casey DeSmith vyškrábl lapačkou.
    06:18 DeSmith lapačkou parádně vychytal Draisaitla
     
    06:52
    Pod tlakem Mattias Ekholm zakončoval bekhendem z velkého úhlu a brankáře nevystrašil, protože cílové zařízení minul o velký kus.
     
    07:21
    Už při hře v plném počtu vyrazil do ofenzivy Brock Boeser, nikým nepodporován však na dvojici obránců recept nenašel.
     
    07:54
    Zatím se hraje ve svižném tempu. Mattias Janmark nahazoval na teč, bránící Quinn Hughes zvedl kus černé gumy nad vlastní bránu.
     
    08:12
    Načas si dal s rozehrávkou Brett Kulak, aby mu ve finále stejně vůbec nevyšla, nepřesným pasem zařídil zakázané uvolnění.
     
    08:24
    Nahození od mantinelu v podání Codyho Ceciho splnilo kýžený efekt. Casey DeSmith chytil puk do lapačky a na rozehrávku si netroufl.
     
    08:37
    Početní převahu si vyzkouší i Vancouver. Po ztrátě kotouče v útočném pásmu zbytečně fauloval Zach Hyman, příliš dlouho držel rozehrávajícího Myerse.
     
    09:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zbytečný Hymanův faul potrestán! Ve středu si připravil kotouč na nahození kapitán Hughes a byl to ANDREJ KUZMENKO, kdo nechytatelným způsobem tečoval pobídku spoluhráče těsně před Skinnerem k pravé tyči. Asistence: Quinn Hughes a Elias Pettersson.
    09:25 Andrej KUZMENKO - 1:1
     
    10:29
    Connor McDavid zase ukázal své schopnosti. Od levého mantinelu se s velkou lehkostí prokličkoval až před bránu, ale na DeSmitha nevyzrál.
     
    10:59
    Tlak Oilers pokračuje. Od modré pokusil štěstí Evan Bouchard, dobře mířená rána jen těsně minula volný prostor u pravé tyče.
     
    11:20
    Leon Draisaitl zabrzdil u levého mantinelu a vyslal křižnou přihrávku do prostoru, kam najel Zach Hyman, toho zradilo zpracování.
     
    11:46
    Dlouhá Ceciho nahrávka měla oči, ale Ryan Nugent-Hopkins přebíral touš až za útočnou modrou, takže čárový správně odpískal ofsajd.
     
    12:12
    Přečíslení tří proti dvěma vyřešil Darnell Nurse bekhendovou nahrávkou doleva na Connora Browna, jehož forhendovou střelu DeSmith mezi betony nepustil.
     
    12:39
    Na zteč se vydal Andrej Kuzmenko. Nedostal se ale ani do útočného pásma, těsně před modrou soka hitem zastavil Brett Kulak.
     
    13:01
    Mattias Janmark měl v plánu proniknout za bránu soupeře, ukázkovým způsobem mu ovšem Elias Pettersson vypíchl puk z pod bruslí.
     
    13:53
    Útočné pásmo ještě udržel Derek Ryan, ale potom nepřesně přihrával na Adama Erneho, novým majitelem hracího předmětu se stal Quinn Hughes.
     
    14:15
    Brock Boeser sice získal útočnou třetinu, ovšem bez podpory spoluhráčů, obtočit kolem Darnella Nurse se mu nepodařilo.
     
    14:39
    Dobře cílené nahození před bránu si našel číhající Warren Foegele, bekhendem však trefil DeSmitha pouze do pravého betonu.
     
    15:08
    Filip Hronek ustál náraz od Nugenta-Hopkinse a udržel útočné pásmo, pokračující akci završil nepřesným nahozením zleva Brock Boeser.
     
    15:44
    Po vysokém obloučku za obranu měl Zach Hyman velkou touhu kotouč dostihnout, ale narazil do Akita Hiroseho, načež sám ztratil stabilitu.
     
    16:02
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Stuart Skinner. A počínal si na jedničku, po volném levém mantinelu našel Ceciho.
     
    16:35
    Levá strana se otevřela před Dakotou Joshuou, který ale nenabral úplně ideální rychlost, tělem posléze nepřetlačil Boucharda.
     
    17:00
    Edmonton zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, který odpískal ofsajdové postavení hodně nespokojenému Zachu Hymanovi.
     
    17:34
    Ian Cole musel rychle jednat, protože na něj zezadu nebezpečně dotíral Adam Erne, obránce Canucks zvládl situaci obstojně, když vyhodil do střední třetiny bekhendovým odrazem o levý mantinel.
     
    17:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky v blížícím se závěru první třetiny dokonávají obrat! NILS HÖGLANDER zpoza brány přihrál na modrou Boesereovi, aby pak sám před cílovým zařízením tečoval jeho nahození k levé tyči, Skinner i v tomto případě nemohl dělat vůbec nic. Asistence: Brock Boeser a Tyler Myers.
    17:51 Nils HÖGLANDER - 1:2
     
    18:53
    Adam Erne zkusil vyslat do úniku Zacha Hymana, jenže nahrávka byla příliš dlouhá, před útočníka se navíc natlačil Akito Hirose, takže se pískal icing.
     
    19:12
    Za nahozením Kuzmenka po mantinelu se vydal Stuart Skinner, v komfortní pozici si jako cíl rozehrávky vybral beka Darnella Nurse.
     
    19:42
    Protože se ostatní spoluhráči vydali na střídačku, tak ani Dylan Holloway neútočil a pouze po pravém mantinelu nahazoval do útočného pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Edmontonem a Vancouverem rozhodně nenudila. Hned v první minutě strhl vedení na stranu domácího celku Leon Draisaitl, ovšem hosté ještě do konce části dokonali obrat, když v darované přesilovce skóroval perfektně tečující Andrej Kuzmenko a 18. minutě se zapsal mezi střelce také Švéd Nils Höglander, i on nechytatelně tečoval nahození od modré těsně před bezmocným Skinnerem.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 7.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Dopředu se vydal Brock Boeser, ovšem kličkou navíc před modrou způsobil ofsajd.
     
    20:48
    Vysoko forčekující Derek Ryan vyvinul velký tlak na Conora Garlanda, ten nevymýšlel nic složitého a za vlastní bránu nahrával Hughesovi.
     
    21:12
    Vancouver míří do čtyř. Na lavici hanby usedl Dakota Joshua, jemuž se povedlo zastavit Connora McDavida pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    21:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, hokejisté Oilers vrací výsledek do vyrovnané podoby! Draisaitl bekhendovou střelou po ledě trefil jenom padajícího Colea, který následně bránil i další pokusy soupeře o zakončení, ale nakonec se puku chopil sám kapitán CONNOR MCDAVID a bez problémů touš poslal do volné pravé poloviny brány. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Leon Draisaitl.
    21:45 Connor MCDAVID - 2:2
     
    22:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže nerozhodné skóre příliš dlouho nevydrželo! Mizernou zpětnou nahrávku k útočné modré vyslal Foegele protihráče do brejku dvou na nikoho. Pettersson přihrál po levé ruce JACKU STUDNICKOVI, čtyřiadvacetiletý Kanaďan propálil sedícího Skinnera po levým betonem. Asistence: Elias Pettersson.
    22:36 Jack STUDNICKA - 2:3
     
    23:27
    Domácí tedy zase musí dotahovat. Mattias Ekholm u levého mantinelu nechal puk za sebou pro Mattiase Janmarka, jenž zápěstím výrazně přestřelil.
     
    23:58
    Zach Hyman si z mezikruží sjel do levého kruhu, odkud napřáhl k ostré forhendové ráně, ta rozvlnila jenom boční síťku.
     
    24:16
    Domácí mužstvo pokračuje v útočení. Adam Erne si věřil individuálně, jeden na jednoho však na Filipa Hronka recept nenašel.
     
    24:58
    Dělovou ránu vyslal od pravého mantinelu Cody Ceci. Caseyho DeSmitha nezaměstnal, touš napálil vysoko nad břevno.
     
    25:07
    Cody Ceci se dostal ke druhé střele v krátkém časovém sledu a tentokráte si vedl o poznání lépe. DeSmith pouze vyrážel levým betonem, Anthony Beauvillier pak zabránil v dorážce McDavidovi.
     
    25:39
    Zpoza brány se Warren Foegele vytočil před ni, avšak bekhendem puk podél pravého betonu DeSmitha za brankovou čáru neprocpal, neuspěl ani dorážející Derek Ryan.
     
    26:23
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Adam Erne vůbec dobře, dlouho dopředu avizovanou žabičku zastavil Ian Cole.
     
    26:47
    S nahozením od levého mantinelu neměl Casey DeSmith výraznější starosti, kus černé gumy bez problémů lapil do lapačky.
     
    27:20
    Evan Bouchard musel rychle jednat, protože na něj začal nebezpečně dotírat Brock Boeser přesto obránce zvládl rozehrát na Janmarka.
     
    27:49
    Zprava Evander Kane nahazoval kus černé gumy do předbrankového prostoru, odtud jej Noah Juulsen odkopl před McDavidem.
     
    28:02
    Connor McDavid nabral vysokou rychlost po pravém mantinelu. Dojel až do kruhu a střílel bekhendem, střelu výborně zblokoval Brock Boeser.
     
    28:34
    Do přehuštěného prostoru vypálil Conor Garland. Stuart Skinner měl štěstí, že střela mířila do středu brány, puk s přehledem podržel ve výstroji.
     
    29:04
    Jednu přesilovku Edmonton využil, zadaří se mu podruhé? Smolné dvě minuty dostává Conor Garland, jemuž se hokejka zamotala mezi nohy Draisaitla, výsledkem bylo podrážení.
     
    29:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ano, zadaří! RYAN NUGENT-HOPKINS si v blízkosti modré čáry vyměnil kotouč s Bouchardem, aby následně dojel do levého kruhu, odkud vyslal svižnou ránu k protější tyčce, za níž DeSmith natahoval lapačku marně. Asistence: Evan Bouchard a Connor McDavid.
    29:29 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:3
     
    30:26
    Vyrovnávací trefou nabuzený Edmonton okamžitě vyrazil dopředu znovu, nepovedenou střelu zápěstím v podání Hymana pokryl Casey DeSmith bez problémů.
     
    30:47
    Nahození po mantinelu zastavil za vlastní bránou Stuart Skinner a nerozehrával, kotouč přenechal kolemjedoucímu Bouchardovi.
     
    31:20
    Střelu Evana Boucharda od modré čáry hostující gólman pouze vyrazil, Zach Hyman potom bekhendem zasáhl pouze Juulsenovu brusli.
     
    31:49
    Nadějným nahozením od modré čáry se prezentoval Filip Hronek, pobídku českého obránce mistr v oboru Andrej Kuzmenko tečoval o kousek vedle pravé tyče.
     
    32:23
    U levého mantinelu pořádně napřáhl Akito Hirose, tvrdou forhendovou ránu vykopával pozorný Stuart Skinner levým betonem.
     
    32:59
    Netradičně od modré čáry se rozhodl vypálit Connor McDavid, Casey DeSmith reagoval včas a i on zaznamenal úspěšný zákrok betonem.
     
    33:23
    Nahození Nurse způsobil velký rozruch před svatyní Canucks, ale ani McDavidovi, ani Draisaitlovi se nepovedlo puk dostat za brankovou čáru.
     
    33:45
    Sledujeme drtivý tlak Oilers. Od modré vypálil pro změnu Cody Ceci, DeSmith lapačkou vyrážel k pravému mantinelu.
     
    34:08
    Možnost strhnout vedení na svou stranu dostává domácí celek v početní převaze, za zásah hokejkou do obličeje McDavida totiž inkasoval dvouminutový trest Noah Juulsen.
     
    34:19
    Z vrcholku levého kruhu natáhl ke svižné střele ze zápěstí Ryan Nugent-Hopkins, Casey DeSmith poslal puk vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    35:01
    Kombinace Oilers se rychle přesunula zleva doprava, Leon Draisaitl střílel forhendem z kruhu jen do betonu brankáře.
     
    35:32
    Ryan Nugent-Hopkins přihrál po levém mantinelu Zachu Hymanovi, ten se vytočil před bránu, ale z bezprostřední blízkosti na brankáře nevyzrál.
     
    36:02
    Krátce před návratem vyloučeného Juulsena útočil na druhý gól v utkání Leon Draisaitl, střelu Němce do poloodkryté brány v poslední chvíli zblokoval Phillip Di Giuseppe.
     
    36:55
    A další přesilovka pro Edmonton. Proti pravidlům hrál Ian Cole, který výborně bránil Kanea, ale zbytečně do něj pak narazil dávno po odehrání, vykoledoval si proto menší trest za hrubost.
     
    37:25
    Hokejistům v modro-oranžových dresech se zatím nedaří usadit v útočné třetině. Bezprostředně po Millerovi vyhodil i Sam Lafferty.
     
    37:57
    Do levého kruhu dobruslil Ryan Nugent-Hopkins a vyslal svižnou ránu ze zápěstí, tu Tyler Myers zdárně zblokoval nad břevno.
     
    38:24
    Početní převaha Oilers končí předčasně z důvodu nedovoleného zákroku Leona Draisaitla, Němec na hraně brankoviště nedovoleným způsobem bránil v potenciálním zákroku gólmanovi.
     
    38:35
    Od modré vystřelil Tyler Myers, ovšem Stuart Skinner na tuto střelu dobře viděl a s přehledem ji vyrazil pravým betonem.
     
    39:15
    Brock Boeser najel do útočného pásma, v němž posléze Vancouver pár vteřin kombinoval, nakonec rozehrávku vystihl Derek Ryan, a protože domácí už hrají v oslabení, tak mohl v klidu vyhodit po pravém mantinelu.
     
    39:51
    V závěru prostřední části ještě zahrozil Elias Pettersson, forhendová střela zápěstím z pravého kruhu skončila na boční síti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako v první, tak i ve druhé třetině padly tři góly, tentokráte ovšem o jeden více vstřelili domácí, takže po čtyřiceti minutách panuje vyrovnaný stav 3:3. Ve 22. minutě vyrovnal domácí kapitán Connor McDavid, ale hned o minutu později vrátil těsný náskok na stranu Canucks Jack Studnicka. Těsně předtím, než se utkání přehouplo do své druhé poloviny, tak Olejáři využili druhou přesilovku, křižnou střelou zápěstím z levého kruhu se trefil Ryan Nugent-Hopkins. Třetí část slibuje dramatickou podívanou, rozhodovat mohou maličkosti.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 13.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Poslední vteřiny Draisaitlova trestu přestáli domácí bez úhony. Dokonce vyrazili dopředu, střelu Nugenta-Hopkinse od levého mantinelu DeSmith sebral do lapačky.
     
    40:42
    Navrátivší se Leon Draisaitl okamžitě získal puk a troufl si na dvojici konkurentů, kotouč si však dal příliš daleko od hokejky.
     
    41:10
    Potlesk fanoušků si vysloužil Stuart Skinner, domácí brankář do lapačky skryl dobře mířený pokus Eliase Petterssona.
     
    41:34
    Brett Kulak vyslal oblouček do mezikruží. Warren Foegele se prodral k puku, ale potom nepřesně nahrával do středu Ryanovi.
     
    42:16
    Krásně se Dylan Holloway proháčkoval kolem dvou konkurentů, ale na zakončení už mu viditelně nezbyly síly, slabou střelu bekhendem po ledě kryl DeSmith betonem.
     
    42:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Už potřetí jde Vancouver do těsného náskoku! Od levého mantinelu v obranném pásmu vymyslel Höglander křižný pas na SAMA LAFFERTYHO, jenž se v plné rychlosti dostal za posledního obránce Ekholma a ve sprintu zvládl i gólově zamířit na zadní tyč, čímž zaznamenal svou první trefu v novém dresu. Asistence: Nils Höglander.
    42:56 Sam LAFFERTY - 3:4
     
    43:30
    Nechybělo moc, aby hosté odskočili na rozdíl dvou gólů, ostrý projektil Quinna Hughese vyrážel Stuart Skinner s problémy nad břevno.
     
    44:21
    Jeden na jednoho vyzval Zach Hyman Akita Hiroseho, ze souboje hokejek vyšel jako vítěz obránce Canucks.
     
    44:44
    Vysokou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Connor McDavid, ale nebylo mu to nic platné, protože ho Evander Kane vystavil do ofsajdu.
     
    45:21
    Nils Höglander nahazoval po levém mantinelu a sám se potom pokusil touš dojet, ale tělem se nedokázal natlačit před Ceciho.
     
    45:57
    Pozornost na sebe strhl Dylan Holloway. Osobního strážce se zbavil, načež vypálil zápěstím přes Juulsena o kousek nad břevno.
     
    46:12
    S nahozením Boucharda od modré čáry neměl Casey DeSmith žádné starosti, kotouč podržel ve výstroji až do přerušení hry.
     
    46:51
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Cody Ceci. Zprava přihrával do brankoviště, kde Filip Hronek nedovolil vystřelit Ryanu Nugentu-Hopkinsovi.
     
    47:02
    Po přerušení hry Filip Hronek zvedl hokejku a tou zasáhl do obličeje Zacha Hymana. Zbytečné dvě minuty, které by Vancouver mohly hodně mrzet.
     
    47:41
    Z pravého kruhu vypálil po křižném pasu z první Leon Draisaitl, Casey DeSmith se parádně přemístil a zakročil ramenem.
     
    48:10
    Kosatky míří do tří! Phillip Di Giuseppe uspěchal forhendové vyhození, puk poslal až mezi diváky, takže rozhodčí museli vylučovat za zdržování hry. Přesilovka 5 na 3 může trvat až 52 vteřin.
     
    48:10
    Oddechový čas pro tým Vancouver Canucks.
     
    48:20
    Domácí dělily od srovnání centimetry! Opět si v pravém kruhu počkal na přihrávku Leon Draisaitl, DeSmitha zachránila levá tyč.
     
    49:06
    Hosté jsou ve čtyřech, na led se vrátil Filip Hronek. Současně Connor McDavid vypálil zápěstím z levého kruhu, DeSmith včas vytrčil rameno.
     
    49:35
    Klasická přesilová hra je předčasně u konce. Frustrovaný Connor McDavid hitem počastoval nic netušícího Petterssona, ačkoliv puk byl úplně někde jinde. Zasloužení dvě minuty pro domácího kapitána.
     
    50:11
    Zpoza kruhů se prezentoval ostrou, ale nepřesnou dělovkou Filip Hronek, puk usměrnil výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    50:46
    Vancouver již hraje přesilovku. První kombinace nevyšla, křižný pas doprava dokázal vypíchnout Mattias Ekholm.
     
    51:24
    Útočící Kosatky zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, J. T. Miller přihrál Brocku Boeserovi do ofsajdové pozice.
     
    51:55
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Od modré střílel Cody Ceci těsně nad ledem, Casey DeSmith kontroloval kotouč letící vedle pravé tyče.
     
    52:23
    Před bránou si počíhal na odražený touš Connor McDavid, ale při zakončení upadl pod tlakem Hughese, gólman ani nemusel zasahovat.
     
    52:51
    Hosté šikovně šetří čas v útočném pásmu. Sam Lafferty udržel puk dlouho za bránou soupeře, navíc zvládl po levé ruce nahrát Studnickovi.
     
    53:27
    Edmontonu se nedaří vybudovat potřebný tlak. Mattias Janmark nabral vysokou rychlost, ale kličkou k pravému mantinelu si s Juulsenem neporadil.
     
    53:59
    Leon Draisaitl do útočné třetiny nakoukl, ale opravdu jen na chvilku, protože nechal puk za sebou a chopil se ho protihráč Anthony Beauvillier.
     
    54:20
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Tyler Myers nevymýšlel žádné složitosti a pod tlakem Hymana napálil kus černé gumy přes všechny čáry.
     
    54:49
    Anthony Beauvillier hledal cestičku k proniknutí od levého mantinelu až před bránu, v tomto kroku mu úspěšně zamezil Cody Ceci.
     
    55:17
    Znovu perfektně organizovaná obrana Canucks nepustila soupeře do vlastního obranného pásma, Ian Cole zpacifikoval Evandera Kanea.
     
    55:53
    Protože Brock Boeser v rychlostním souboji porazil Kulaka, tak se nepískalo zakázané uvolnění, Stuart Skinner rozehrál na Nurse.
     
    56:17
    Po levém mantinelu získal útočnou třetinu Ryan Nugent-Hopkins a bez podpory kolegů z tohoto prostoru i střílel, pokus na lapačku DeSmitha se mezi tři tyče nevešel.
     
    56:38
    Ještě více přiblížit Vancouver k druhému vítězství nad Edmontonem v sezóně chtěl Dakota Joshua, střelu zápěstím zleva poslal do Skinnerovy výstroje.
     
    57:18
    Noah Juulsen vyhodil takovým způsobem, že se nemohlo pískat zakázané uvolnění, Cody Ceci tedy musel zabrat dozadu, aby nepřišly další vteřiny na zmar.
     
    57:42
    V levém kruhu si připravil puk na střelu zápěstím Leon Draisaitl, trefil ovšem pouze obětavě blokujícího Tylera Myerse.
     
    57:53
    Rozjetý Connor McDavid se ze středu stáhl doleva, odkud rovněž pálil zápěstím, Casey DeSmith zaznamenal snadný zákrok, kdy hrací předmět podržel ve výstroji.
     
    58:01
    Vhazování v útočném pásmu už se zúčastnilo šest bruslařů Edmontonu, domácí zkouší powerplay! Elias Pettersson se pokusil trefit odkrytou svatyni, leč výrazně minul, takže se píská icing.
     
    58:46
    Connor McDavid místo střely ještě vymýšlel těsně před DeSmithem blafák do bekhendu, jímž narazil do levého betonu brankáře.
     
    59:28
    Od modré si sjel blíže bráně Evan Bouchard, po kvalitní nahrávce vyprodukoval tvrdou střelu z první, tu DeSmith pokryl vyrážečkou.
     
    59:56
    Kosatky dělí poslední čtyři vteřiny od vítězství. Zleva střílel z bekhendem z velkého úhlu Zach Hyman, Ryan Nugent-Hopkins čekal na vypadnuvší puk z DeSmitha neúspěšně.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Vancouveru ukázali, že úvodní drtivá výhra 8:1 nad Edmontonem v prvním utkání nového ročníku nebyla náhodná, v tom druhém vyloupili arénu Oilers výsledkem 4:3.

    Domácí strhli vedení na svou stranu hned v první minutě, ale Kosatky ještě před koncem úvodní části dokonaly obrat. Olejářům se v prostřední dvacetiminutovce podařilo dvakrát vrátit stav do vyrovnané podoby, do třetí části tedy týmy šly za remízového výsledku 3:3. Rozhodující moment střetnutí nastal ve 43. minutě, kdy Höglander nastartoval po pravém mantinelu Sama Laffertyho, který vstřelil první gól v novém dresu střelou na zadní tyč. Střelecky výrazně aktivnější domácí se do třetice srovnání nedočkali, nepomohla jim ani powerplay v posledních dvou minutách.

    Svěřenci trenéra Toccheta po dvou střetnutích mají na kontě plný počet čtyř bodů a naznačují, že se s nimi letos musí počítat. Edmonton zůstává na nule, takový vstup do sezóny si při dvojzápase s Canucks určitě nepředstaval.
     
    Utkání přihlíželo 18 347 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 40 – 16 | Přesilová hra: 2/7 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 14

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Stuart Skinner (EDM) – 12 zákroků, 4 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 57:38
    Casey DeSmith (VAN) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 4, čas na ledě 25:57

    Tři hvězdy utkání
    1. Sam Lafferty (VAN) – 1+0
    2. Casey DeSmith (VAN) – 37 zákroků
    3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 1+2 (07:02:52)
    Rick Tocchet zapsal 200. kariérní vítězství v NHL

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Hyman), 22. McDavid (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 30. Nugent-Hopkins (Bouchard, McDavid) – 10. Kuzmenko (Q. Hughes, E. Pettersson), 18. Höglander (Boeser, Myers), 23. Studnicka (E. Pettersson), 43. Lafferty (Höglander)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Broberg, Kulak – C. Brown, McDavid (C), Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, R. McLeod, Holloway – Erne, Ryan, Janmark.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes (C), Myers, Cole, Juulsen, Hirose – Garland, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Beauvillier, P. Suter, Joshua – Studnicka, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Skilliter, Lee – Murchison, Toomey

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri