Finsko – Česko 7:8 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Finsko
7:8 (1:3, 4:2, 2:2)
Česko
Pátek 20.10.2023, 11:30 • Kupittaan palloiluhalli, Turku • Euro Floorball Tour (juniorky)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Saarinenová (Vantosová) – Leppänenová, Kurikkalaová, Luostarinenová, Kahilaová, Virtanenová, Kotamäkiová, Rinneová – Granlundová, Oikarinenová, Parviainenová, Puolakkaová, Ranneová, Sinkková, Suhonenová, Taipaleová, Lindgrenová, Nousiainenová, Nevalainenová, Hanaová, Holopainenová, Kaihuaová, Katajistová, Mäkeläová, Märkäläová.

    Česko: Novotná (Svrčková) – Sigmundová, Jirásková – Machálková, Fáčková, Zerzánová, Klubalová, Gocová, Lovíšková, Fuchsová, Matýsková, Sikorová, Kubalčíková, Břeská, Hlaviznová, Baldreichová, Skoková, Lískovcová, Štekerová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Českem a Finskem odstartoval! Můžeme očekávat napínavé utkání a české florbalistky nečeká nic jednoduchého, protože hrají v aréně soupeřek.
     
    00:41
    Po pravém mantinelu zaútočila Nowa Veteläinen Lindgrenová, kterou dobře pracující Veronika Machálková zastavila drobným faulem.
     
    01:20
    Finky přesunuly kombinaci na vlastní poloviny a hledají mezeru v defenzivě konkurentek, dlouhý pas Kahilaové zastavila Gocová.
     
    01:47
    Ve spolupráci se Sigmundovou získala balónek Lucie Baldreichová, situaci potom zklidnila za vlastní bránou. Oba týmy střídají.
     
    02:03
    Chybnou rozehrávku v české defenzivě vystihla Minttu Kotamäkiová, nicméně Anna Sigmundová chybu okamžitě napravila, když sokyni vytlačila za bránu.
     
    02:36
    Rýsovalo se zajímavé přečíslení, ovšem proti míčku výborně vystoupila Tereza Matýsková a po pravém mantinelu pálil do bezpečí.
     
    03:13
    Zničehonic se zajímavá příležitost otevřela před Nikolou Štekerovou, na dlouhou florbalku ale hrací předmět bekhendem ze vzduchu netrefila.
     
    03:46
    Domácí hráčky si dávají s rozehrávkou opravdu hodně záležet. Nakonec z poloviny nahazovala Sanni Kahilaová, Minttu Kotamäkiová tečovala poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    04:09
    Rychlý protiútok táhla levou stranou Karolína Lískovcová, bohužel bekhendovým pasem nedokázala balónek přenést doprava na Barboru Lovíškovou.
     
    04:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vedení na svou stranu strhávají domácí Finky! Kapitánka MILLA GRANLUNDOVÁ se po pravém mantinelu protáhla kolem Fuchsové a naběhla do středu, odkud vyslala svižnou ránu zápěstím do pravého horního rohu. Asistence: Veera Kurikkalaová.
    04:49 Milla GRANLUNDOVÁ - 1:0
     
    05:36
    S rychlou odpovědí chtěla přispěchat Barbora Lovíšková, avšak v těžkém postavení vypálila forhendem vysoko nad břevno.
     
    06:11
    Za finskou bránou úřadovala Andrea Břeská, jež se protáhla kolem osobní strážkyně, před bránu ji potom nepustila Venla Nousiainenová.
     
    06:52
    Zpoza brány se vpravo vytočila Nela Sikorová, křižnou střelu po zemi Julia Saarinenová vykopla koncem pravé nohy.
     
    07:29
    Přes dvě konkurentky si našla palebnou pozici Nikola Štekerová, tvrdou střelu nasměrovala do obětavě bránící konkurentky.
     
    07:58
    Češky se začínají dostávat do hry víc a víc. Nela Sikorová vyzkoušela žabičku na Barboru Lovíškovou, tu zradilo zpracování.
     
    08:15
    Na míčku už dominují znovu Finky, protože Bea Taipaleová si počkala, co Lucie Baldreichová vymyslí, její kličku s přehledem vystihla.
     
    08:50
    Vysoký forčekink českých florbalistek zahnal Ellu Virtanenovou za vlastní bránu, odtud si po pravém mantinelu vybrala Iidu Sinkkovou.
     
    09:24
    Hraje se v poměrně rychlém tempu. Z přehuštěného prostoru vyslala nenápadnou ránu Milla Granlundová, míček prosvištěl o kousek vedle pravé tyčky.
     
    09:55
    Finská reprezentace pokračuje v aktivním pojetí hry. Minttu Kotamäkiová volila křižný střílený pas, Janina Rinneová přiložila florbalku k zemi pozdě.
     
    10:21
    Střelu Saany Luostarinenové téměř z poloviny hřiště vyrážela Veronika Novotná před sebe a měla velké štěstí, že jiná soupeřka ve snaze o dorážku promáchla.
     
    10:59
    Konečně chvilka klidu pro Česko, když balónek po sebe uzmula Tereza Matýsková, doběhla za vlastní bránu a zde počkala na vystřídání kolegyň.
     
    11:23
    Netrvalo dlouho, Finsko znovu hraje a Česko vyčkává. Z velkého úhlu vypálila Liisa Kaihuaová hodně nepřesnou střelu.
     
    11:42
    Zajímavá volba Julie Saarinenové, jež vystartovala z brankoviště a před sprintující protihráčkou míče kopla do bezpečí levou nohou.
     
    12:24
    Od levého mantinelu pálila Karolína Klubalová na přední tyčku, Julia Saarinenová předvedla povedený zákrok pravou rukou.
     
    12:38
    Opět na sebe vzala odpovědnost Karolína Klubalová, který Saarinenová řešit nemusela, situaci za ni vyřešila Milla Granlundová.
     
    13:10
    A do třetice Karolína Klubalová, jejíž pokus ještě lehce tečovala Andrea Břeská, Julia Saarinenová bleskově zareagovala a balónek schovala v pravé ruce.
     
    13:43
    Zdvojená Tanja Paviainenovási poradila na jedničku, udržela klid a středem bekhendem posunula hrací předmět za sebe na Holopainenovou.
     
    14:19
    Barbora Lovíšková mohla kombinovat, ale volila raději střelu z ostrého úhlu, tu napálila do dobře postavené Saarinenové.
     
    14:57
    Za bránou Finska úřadovala Karolína Klubalová. Nic zajímavého nevymyslela, zadovkou posunula míček až k polovině hřiště na Hlaviznovou.
     
    15:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Před LUCIÍ BALDREICHOVOVOU se otevřel pravý mantinel, čehož talentovaná Češka využila k bleskovému zařízení a rychlou ránu napálila kolem masky Saarinenové pod břevno. Asistence: Sofie Gocová.
    15:15 Lucie BALDREICHOVÁ - 1:1
     
    16:14
    Psychická výhoda je teď na straně českých florbalistek. Linda Fuchsová si věřila středem, čistým způsobem ji zastavila Liisa Kaihuaová.
     
    16:50
    Milla Granlundová ve spolupráci s Minttu Kotamäkiovou zpacifikovala Lovíškovou, zpoza brány potom rozehrávala na Kahilaovou.
     
    17:13
    Linda Fuchsová zpoza brány sběhla doprava, odkud zkontrolovala postavení spoluhráček a pas na Fáčkovou zastavila Luostarinenová.
     
    17:39
    Češky zkouší štěstí kombinačně. Od poloviny hřiště nahazovala Sofie Gocová, míček proskákal o pár čísel vedle pravé tyče finské svatyně.
     
    18:12
    Znovu chtěla pravou stranou uspět Lucie Baldreichová, ale v tomto případě ji výborně zakřižovala Sanni Kahilaová a balónek jí sebrala.
     
    18:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na polovině hřiště vybojovala míček Klubalová a vyslala spoluhráčky do přečíslení. Břeská si poradila na jedničku, doprava nahrála ANNĚ SIGMUNDOVÉ, jež udělala Saarinenové forhendový blafák a zakončovala do prázdné brány. Asistence: Andrea Břeská.
    18:44 Anna SIGMUNDOVÁ - 1:2
     
    19:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, Češky střílí druhý gól v rozmezí šestnácti vteřin! Od pravého mantinelu Lovíšková procpala míček do středu na KAROLÍNU LÍSKOVCOVOU, ta dlouho nevymýšlela a gólovou ránu zápěstím usměrnila přesně k pravé tyčce. Asistence: Barbora Lovíšková.
    19:00 Karolína LÍSKOVCOVÁ - 1:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Češky zvládly první třetinu zápasu proti Finkám perfektně, vedou o dvě branky 3:1. Úvod patřil domácímu celku, který se v 5. minutě dočkal vedoucí trefy zásluhou kapitánky Milly Granlundové. České florbalistky ovšem zůstaly koncentrované a výsledek se dostavil. Srovnání obstarala v 16. minutě Lucie Baldreichová, následně zaznamenaly dvě trefy v průběhu šestnácti vteřin, na zásah Anny Sigmundové navázala Barbora Lískovcová.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Úvod druhé třetiny začínají Češky na míčku. Barbora Lovíšková volila přihrávku po mantinelu, Valentýně Zerzánové pak nevyšla klička na Suhonenovou.
     
    20:48
    Netrvalo dlouho a balónek znovu kontrolovaly hráčky v bílých dresech, střílený pas před bránu tečovala bránící Sanna Kahilaová.
     
    21:11
    Lucie Baldreichová se zprava natlačila před bránou, míček si přehodila na forhend, ale Saarinenová velmi dobře vystrčila nohy a čtvrtý míček za svými zády zatím nepovolila.
     
    21:45
    Balónek se přesunul do držení Finek. Iida Sinkková vyzkoušela střílenou přihrávku zprava, rozvlnila ale jenom boční síťku.
     
    22:24
    Karolína Klubalová pod tlakem nevymýšlela žádné složitosti, vysokým obloučkem odevzdala soupeřkám míček zadarmo.
     
    22:46
    Zleva vypálila Pinja Suhonenová na zadní tyčku, Veronika Novotná výborně zareagovala a balónek udržela v pravé ruce.
     
    23:08
    Češky rychle otočily hru a Sofie Gocová obdržela přihrávku doleva, forhendovou střelu z první nenasměrovala mezi tři tyče.
     
    23:33
    Pod tlakem Sofie Gocová ztratila míček za vlastní bránou, ale litovat nemusela, Rinneovou následně odzbrojila Zerzánová.
     
    24:07
    Finský pokus o rychlý protiútok byl zastaven ještě na jejich polovině, mimo hrací plochu balónek odehrála Lucie Baldreichová.
     
    24:41
    Slibný brejk čtvrtým českým gólem neskončil. Nela Sikorová vracela balónek do středu Tereze Hlaviznové, ale výrazně za její paty.
     
    25:00
    Na druhý pokus už se Tereza Hlaviznová balónku dočkala, ze středu vystřelila zápěstím přímo do středu brány, kde byla Julia Saarinenová.
     
    25:37
    Přečíslení dvou na jednu Češkám nevyšlo. Linda Fuchsová dostala skákavou nahrávku, ve snaze o zakončení forhendem promáchla.
     
    26:15
    Sofie Gocová podržela míček, čímž umožnila spoluhráčkám vystřídat, jako cíl rozehrávky si následně vybrala čekající Barboru Lovíškovou.
     
    26:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krásná individuální akce končí zaslouženým snížením. TANJA PARVIAINENOVÁ se nejprve parádně vymotala u pravého mantinelu z obležení dvou konkurentek, načež si hodila míček mezi nohama Baldreichové, celou akci završila nechytatelnou střelou zápěstím na levou ruku Novotné. Bez asistence.
    26:27 Tanja PARVIAINENOVÁ - 2:3
     
    27:30
    Finky nejspíše ze své hry nepoleví, nadále se budou snažit dominovat v kombinaci. Jenni Leppänenová vypálila forhendem vysoko nad.
     
    27:56
    Výše se vydala forčekovat Lovíšková, nepovedený pas obránkyně středem vystihla Valentýna Zerzánová a zápěstím mířila vysoko nad bránu.
     
    28:17
    Sama proti třem Iida Sinkková neměla moc šancí na úspěch, nicméně zabojovala srdnatě a alespoň na svou osobu vybojovala faul.
     
    28:40
    Nahrávka před bránu nebyla myšlená vůbec zle, avšak Barbora Fáčková skvěle zareagovala a pas zblokovala mimo dosah adresátky Parviainenové.
     
    29:19
    Po pravém mantinelu nabrala rychlost Sofie Gocová, jenže neměla komu nahrát, proti dvěma soupeřkám posléze neuspěla.
     
    29:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká devatenáctka si bere zpět dvoubrankový náskok! Zpoza brány vymyslela Baldreichová nahrávku na hranu brankoviště, kde Oikarinenová nepohlídala ANDREU BŘESKOU, ta forhendem propasírovala míček za brankovou čáru. Asistence: Lucie Baldreichová.
    29:41 Andrea BŘESKÁ - 2:4
     
    30:29
    Na kontakt chtěla domácí tým vrátit Saana Luostarinenová, křižný projektil zleva se jen těsně nevešel do cílového zařízení.
     
    30:55
    Dobře zapracovala směrem dozadu Tereza Matýsková, v obležení dvou soupeřek zvládla středem vyhodit na útočnou polovinu.
     
    31:19
    Individuálně si věřila Sanna Kahilaová, ale příliš daleko se nedostala, stopku jí vystavila dobře pracující Valentýna Zerzánová.
     
    31:43
    Střelu ze středu obětavě zblokovala Karolína Klubalová mimo hrací plochu, načež došlo ke kontaktu mezi Kaihuaovou a brankářkou Novotnou, naštěstí bez zranění.
     
    32:13
    Sama proti třem Milla Granlundová neměla moc šancí na úspěch, Karolína Klubalová soupeřku zastavila v průběhu pádu.
     
    32:50
    Brejk rozjela Nela Sikorová, jež volila křižnou přihrávku doleva na Barboru Lovíškovou, jejíž pokus zblokovala první protihráčka.
     
    33:06
    Po finské rozehrávce standardky došlo k zajímavé křižné střele Elsy Holopainenové zprava, Veroniku Novotnou zachránila od třetího inkasovaného gólu pravá tyč.
     
    33:42
    České florbalisty se vzdaly míčku zadarmo. Jmenovitě se jej zbavila Linda Fuchsová, když přecenila rychlostní schopnosti Nely Kubalčíkové.
     
    34:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou znovu na dostřel! U pravého mantinelu se čelem k bráně soupeřek natočila BEA TAIPALEOVÁ a vyprodukovala rychlou střelu zápěstím na bližší tyč, Novotná reagovala pozdě. Asistence: Jenni Leppänenová.
    34:14 Bea TAIPALEOVÁ - 3:4
     
    35:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, je srovnáno! Osamocená PINJA SUHONENOVÁ zpoza brány vyběhla na pravé straně, odkud dokonale zaskočila Novotnou forhendovým pokusem na přední tyčku, tento gól jde z velké části na vrub gólmanky. Asistence: Janina Rinneová.
    35:24 Pinja SUHONENOVÁ - 4:4
     
    36:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finská reprezentace je v obrovském laufu, střílí třetí gól v průběhu tří minut a rázem je o krok napřed! BEA TAIPALEOVÁ obdržela nikým neatakovaná míček do středu, z první prostřelila bezmocnou Novotnou dobře mířeným projektilem po její levé ruce. Asistence: Jenni Leppänenová.
    36:04 Bea TAIPALEOVÁ - 5:4
     
    36:57
    Rychlou rozehrávku zvolila Anna Sigmundová, k Nele Sikorové balónek nepustila včas reagující Saana Luostarinenová.
     
    37:27
    Navýšit náskok se pokusila kapitánka Milla Granlundová, jež ze středu sběhla k levému mantinelu, křižný pokus ve finále nasměrovala vedle levé tyče.
     
    37:47
    Do přehuštěného prostoru vypálila tvrdou ránu Sofie Gocová, napálila ovšem jenom dobře postavenou protihráčku Oikarinenovou.
     
    38:06
    Pěkná finská kombinační akce. Na levé straně vyplavala osamocená Veera Märkäläová, z první pálila těsně nad břevno.
     
    38:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko dnes táhne hlavně druhá útočná formace. Břeská naslepo našla mezi třemi protihráčkami přesně ten prostor, kudy běžela LUCIE BALDREICHOVÁ, jež zakončila pohlednou akci střelou nad levé rameno brankářky. Asistence: Andrea Břeská.
    38:32 Lucie BALDREICHOVÁ - 5:5
     
    39:22
    Lindgrenová se štěstím prostrčila míček za bránu, kde číhala Suhonenová, tu před Novotnou nepustila Tereza Matýsková.
     
    39:50
    Češky ještě měly čas na poslední útok, ale rozhodly se neriskovat a hlídají časomíru. Po druhé třetině bude trvat remízový výsledek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka patřila finské reprezentaci, která dotáhla dvoubrankové manko a třetí část tak slibuje dramatickou podívanou. Domácí reprezentaci vyšla pasáž mezi 35. a 37. minutou, kdy třemi brankami překlopila vývoj na svou stranu, ovšem Češky zmobilizovaly síly a ještě před koncem druhé třetiny srovnala Lucie Baldreichová.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:49.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Po druhé třetině dochází ke změně v českém brankovišti. S pěti inkasovanými góly končí v zápasu Veronika Novotná, mezi tři tyče se staví Eliška Svrčková.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny, pojďme na ni! Od pravého mantinelu vypálila finská kapitánka Milla Granlundová, za Novotnou odvedla práci blokující Veronika Machálková.
     
    40:39
    Poměrně dlouho otálela s rozehrávkou Jenni Leppänenová, dlouhý pas po levém mantinelu s vypětím všech sil zastavila Barbora Fáčková.
     
    41:11
    Znovu dlouho vyčkávala Leppänenová, kolem Břeské tentokráte míček zvládla dostat k florbalce připravené Janiny Rinneové.
     
    41:44
    V obraně musela svádět souboj s dvěma protihráčkami Sofie Gocová, Nela Sikorová jí vzápětí vypomohla pouze za cenu faulu.
     
    42:13
    Zpoza brány se vpravo vytočila Elsa Holopainenová, Eliška Svrčková střelkyni výborně zmenšila střelecký úhel a úspěšně zasáhla.
     
    42:47
    Mizerně rozehrávala středem Liisa Kaihuaová, Nela Sikorová míček zastavila, ale ze vzduchu nezvládla vystřelit mezi tři tyče.
     
    43:05
    Linda Fuchsová naháněla Elsu Holopainenovou, ta utekla za vlastní bránu a odtud si pomohla nahrávkou doprava na Kotamäkiovou.
     
    43:40
    Jedna na jednu Olivia Oikainenová uspěla, aby následně vyslala příliš ostrou přihrávku mimo dosah spoluhráčky Luostarinenové.
     
    44:11
    Milla Granlundová si zkoušela vytvořit prostor ve středu hřiště, o hrací předmět ji čistým způsobem připravila Valentýna Zerzánová.
     
    44:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tu hattrick! LUCIE BALDREICHOVÁ se jako blesk prohnala kolem Leppänenové a rázem před sebou měla už jenom gólmanku. První střelu Saarinenová vyrazila pravou nohou, proti dorážce již neměla žádnou šanci. Bez asistence.
    44:40 Lucie BALDREICHOVÁ - 5:6
     
    45:19
    Další zaváhání finské defenzivy, ale v tomto případě bez trestu, Barbora Lovíšková vyslala ostrou ránu zápěstím nad horní tyč.
     
    45:52
    Pinja Suhonenová naběhla za českou bránu, odkud vymýšlela další kroky, nakonec žabičku před bránu zastavila bránící Sofie Gocová.
     
    46:21
    Tereza Matýsková se ocitla za finskou bránou, po pravém mantinelu pak nahrávala Valentýně Zerzánovou, jejíž střelu Saarinenová vyrazila levou rukou.
     
    46:52
    Karolína Klubalová se nechala obehrát Beou Taipaleovou, té posléze vůbec nevyšla zadovka na jinde stojící Pinju Suhonenovou.
     
    47:20
    Češky zatím hrají ve třetí třetině velmi dobře především směrem dozadu, Valentýna Zerzánová čistým způsobem zastavila Granlundovou.
     
    47:47
    Čtvrtý chtěl v utkání chtěla zaznamenat Luie Baldreichová, ránu od pravého mantinelu Saarinenová vyrazila a Břeská ve snaze o dorážku míček netrefila.
     
    48:09
    Finské hráčky se postaraly o zklidnění hry na vlastní polovině, nakonec Sanni Kahilaová přecenila rychlostní schopnosti Janiny Rinneové.
     
    48:34
    Velké štěstí, že zaváhání Lískovcové domácí florbalistky nevyužily, protože běžící Parviainenovou zpacifikovala Tereza Hlaviznová.
     
    49:18
    U pravého mantinelu vymýšlela Nikola Štekerová. Volila nahrávku na hranu brankoviště, kde Nowa Veteläinen Lindgrenová přetlačila Barboru Lovíškovou.
     
    49:44
    Milla Granlundová o mantinel nahrála Iidě Sinkkové, její ostrý pokus z větší vzdálenosti se mezi tři tyčky české svatyně nevešel.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Češky disponují nejtěsnějším možným vedením, o jejich úspěchu ještě není jasno ani zdaleka.
     
    50:52
    Znovu zafungovala kombinace mezi Andreou Břeskou a Lucií Baldreichovou, první jmenovaná vypálila forhendem vedle pravé tyče.
     
    51:11
    Zleva nahazovala na bránu Anna Sigmundová, Tereza Matýsková netečovala, takže Julia Saarinenová zakročila bez problémů.
     
    51:50
    Liisa Kaihuaová se pokusila rozjet rychlý protiútok, ale adresátka nahrávky se vydala střídat, takže v klidu může na druhé straně rozehrávat Anna Sigmundová.
     
    52:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Štekerová přišla o míček a soupeřky trestaly měrou vrchovatou. Suhonenová zleva přihrála do středu NOWĚ VETELÄINEN LINDGRENOVÉ, proti její svižné střele Svrčková dala nohy k sobě příliš pozdě. Asistence: Pinja Suhonenová.
    52:11 Nowa Veteläinen Lindgrenová - 6:6
     
    52:57
    Luie Baldreichová se od pravého mantinelu natlačila až před Julii Saarinenovou, ani nadvakrát však nepropasírovala míček za její záda.
     
    53:19
    Zprava se vytáčela rovněž finská kapitánka Milla Granlundová, naštěstí střelu zápěstím nasměrovala přímo do středu brány, tedy do brankářky Novotné.
     
    53:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Velká chyba gólmanky Svrčkové! Z vlastní poloviny nahazovala na bránu Česka TANJA PARVIAINENOVÁ. Matýsková ve snaze o odkopnutí míčku promáchla, čímž překvapila gólmanku, jíž balónek doputoval do sítě přes pravou ruku. Bez asistence.
    53:57 Tanja PARVIAINENOVÁ - 7:6
     
    54:45
    Rázem jsou to Češky, které musí zabrat směrem dopředu. Váhající Elsu Holopainenovou zastavila Tereza Matýsková pouze za cenu faulu.
     
    55:00
    Po zákroku Veroniky Novotné pravou nohou se balónku chopila Jenni Leppänenová, z ostrého úhlu ale vůbec nevystřelila, míček jí sjel z čepele flobalky.
     
    55:39
    Finskou rozehrávku vystihla Lucie Baldreichová, jenže míček se jí odrazil daleko od florbalky, ten poté získala dobře reagující Sanni Kahilaová.
     
    55:51
    Oddechový čas pro Česko.
     
    56:05
    Češky získaly míček do vlastního držení a Eliška Svrčková opouští bránu, sledujeme tedy snahu o vyrovnání při powerplay.
     
    56:31
    Výrazně přiblížit Finsko k vítězství mohla Iida Sinkková, po prudkém výhozu brankářky Saarinenová ovšem ze vzduchu bránu výrazně přestřelila.
     
    57:17
    Andrea Břeská posunula balónek doprava na Lucii Baldreichovou, jejíž forhendovou střelu zápěstím Saarinenová pokryla, byť nadvakrát.
     
    57:53
    Češkám se nedaří vytvořit potřebný tlak. Do brejku vyrazila Pinja Suhonenová, Svrčková se stihla vrátit do brány a soupeřku navíc odstavila od míčku Klubalová.
     
    58:11
    Právě Karolína Klubalová si na útočné polovině sběhla pro přihrávku do středu hřiště, ránu z první napálila do první clonící sokyně.
     
    58:37
    Češky kombinují, ale zatím marně hledají cestu zakončení z gólové pozice, Finky mají zatím velmi dobře srovnanou defenzivní řadu.
     
    59:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Powerplay přináší vyrovnávací trefu! Nepřesná rána Klubalová se od zadního mantinelu šťastně odrazila k SOFII GOCOVÉ, tato florbalistka pohotovou bekhendovou dorážkou usměrnila míček za záda překvapené Saarinenové. Asistence: Karolína Klubalová.
    59:21 Sofie GOCOVÁ - 7:7
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba nerozhodla! Po trefě Lucie Baldreichové Finky dokonaly obrat zásluhou Nowy Veteläinen Lindgrenové a Tanji Parviainenové, ale česká reprezentace nesložila zbraně a v poslední minutě srovnala při powerplay, do černého mířila bekhendem dorážející Sofie Gocová.
     
    Po domluvě kapitánek s rozhodčími se nebude hrát prodloužení, jdeme rovnou na nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Nájezdy odstartovala finská kapitánka Milla Granlundová. Nevymýšlel nic složitého, párkrát zakvedlala s míčkem, který nakonec poslala do pravé šibenice.
    Milla GRANLUNDOVÁ
     
    1. série
    1:1
    Bleskové srovnání! Karolína Klubalová si vedla podobně jako Granlundová s tím rozdílem, že zakončovala bekhendem.
    Karolína KLUBALOVÁ
     
    2. série
    1:1
    První neúspěch zaznamenala Janina Rinneová, jejíž forhendovou kličku Svrčková přečetla a skokem střelu zastavila.
    Janina RINNEOVÁ
     
    2. série
    1:2
    Hrdinka poslední minuty základní hrací doby Sofie Gocová zazářila i při samostatném nájezdu, když se dostala do těsné blízkosti gólmanky, aby jí následně pověsila míček nad rameno bekhendovou střelou o břevno.
    Sofie GOCOVÁ
     
    3. série
    1:2
    Je konec, bonusový bod berou Češky! Elsa Holopainenová jako kdyby se zalekla možnosti prodloužit zápas, nevymyslela vůbec nic a forhendem vystřelila přímo do brankářky.
    Elsa HOLOPAINENOVÁ
     
    60:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je SOFIE GOCOVÁ.
    60:00 Sofie GOCOVÁ - 7:8
     
    Konec zápasu.
     
    České juniorky vstoupily do Euro Floorball Tour na jedničku, v pohledném utkání zdolaly domácí Finky 8:7 po samostatných nájezdech.

    Zápas nabídl řadu obratů. První třetina vyšla lépe Česku, které ji vyhrálo dvoubrankovým náskokem. Finky nicméně v prostředním dějství třemi slepenými góly otočily průběh zápasu ve svůj prospěch, zásluhou branky Lucie Baldreichové se nicméně šlo do šaten za nerozhodného stavu. Třetí třetinu zahájila Baldreichová dokonáním hattricku, ovšem domácí obrátily stav a nájezdy zachraňovala v poslední minutě bekhendovou dorážkou Sofie Gocová. V nájezdech tahaly za delší konec provazu české florbalistky, za které se prosadily Karolína Klubalová a Sofie Gocová, za domácí uspěla pouze kapitánka Milla Granlundová.

    Druhé utkání čeká českou devatenáctku v sobotu proti Švédsku, Finsko změří síly se Švýcarskem.
     
    Branky a nahrávky: 5. Granlundová (Kurikkalaová), 27. Parviainenová, 35. Taipaleová (Leppänenová), 36. Suhonenová (Rinneová), 37. Taipaleová (Leppänenová), 53. Lindgrenová (Suhonenová), 54. Parviainenová – 16. Baldreichová (Gocová), 19. Sigmundová (Břeská), 19. Lískovcová (Lovíšková), 30. Břeská (Baldreichová), 39. Baldreichová (Břeská), 45. Baldreichová, 60. Gocová (Klubalová), rozh. náj. Gocová. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Zásahy brankářů: 25:13. Diváci: 205. Nejlepší hráčky: Milla Granlundová – Lucie Baldreichová. (13:54:13)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Granlundová (Kurikkalaová), 27. Parviainenová, 35. Taipaleová (Leppänenová), 36. Suhonenová (Rinneová), 37. Taipaleová (Leppänenová), 53. Lindgrenová (Suhonenová), 54. Parviainenová – 16. Baldreichová (Gocová), 19. Sigmundová (Břeská), 19. Lískovcová (Lovíšková), 30. Břeská (Baldreichová), 39. Baldreichová (Břeská), 45. Baldreichová, 60. Gocová (Klubalová), rozh. náj. Gocová

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Milla Granlundová (FIN)
    1:1   Karolína Klubalová (CZE)
    2. série:
    1:1   Janina Rinneová (FIN)
    1:2   Sofie Gocová (CZE)
    3. série:
    1:2   Elsa Holopainenová (FIN)


    Využití: 0:0. Zásahy brankářů: 25:13.
    Finsko: Saarinenová (Vantosová) – Leppänenová, Kurikkalaová, Luostarinenová, Kahilaová, Virtanenová, Kotamäkiová, Rinneová – Granlundová, Oikarinenová, Parviainenová, Puolakkaová, Ranneová, Sinkková, Suhonenová, Taipaleová, Lindgrenová, Nousiainenová, Nevalainenová, Hanaová, Holopainenová, Kaihuaová, Katajistová, Mäkeläová, Märkäläová.
    Česko: Novotná (41. Svrčková) – Sigmundová, Jirásková – Machálková, Fáčková, Zerzánová, Klubalová, Gocová, Lovíšková, Fuchsová, Matýsková, Sikorová, Kubalčíková, Břeská, Hlaviznová, Baldreichová, Skoková, Lískovcová, Štekerová.

    Diváci: 205
    bahis siteleri