Slavia B – Táborsko akademie 3:1 (kon.) | Admira Praha – Bohemians B 0:0 (kon.) | Povltavská – Karlovy Vary 2:1 (kon.)
Hostouň – Písek 2:0 (kon.)
konec
Povltavská fotbalová akademie
2:1 (1:1)
Slavia Karlovy Vary
Neděle 22.10.2023, 15:30Česká fotbalová liga (A) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Povltavská fotbalová akademie: Šimáček – Smetana, Starý, Zákostelský (C), Kozel, Drobílek, Budínský, Mareš, M. Novák, Hejda, Liška.
    Náhradníci: Benada, L. Novák, Polívka, Jíra, Šumilov, Včelák.
    Trenér: Zbyněk Busta.

    Slavia Karlovy Vary: Chára – Pěkný (C), Gedeon, Skybinskij, M. Markovič, Vyleta, Červený, Maňák, S Trawally, Horník, Rimovičs.
    Náhradníci: V. Markovič, Černý, Geňo, Krčma, Andersen, Jacko-Lysák.
    Trenér: Marian Geňo.

    Rozhodčí: Toucha – Žurek, Matyš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání v rámci České fotbalové ligy právě odstartovalo! Domácí Povltavská je dnes favoritem, překvapí Karlovy Vary? Domácí mají úvodní výkop.
     
    2
    Fotbalová akademie dnes nastupuje v červených dresech, zatímco její soupeř hraje komplet v černém. Zatím se toho na hřišti tedy moc nestalo...
     
    3
    Hráči v červeném vybojovali volný kop na útočné polovině. Nakonec jsme viděli daleký centr někam do míst na penaltě, ale hosté se v pohodě ubránili.
     
    4
    Následoval však další faul Karlových Varů, a to jen kousek před vápnem. A byla z toho dobrá rána rovnou z přímého kopu! Chára jí však dokázal vyrazit mimo prostor tří tyčí!
     
    5
    Následný rohový kop už tolik nebezpečí nepřinesl. Slavia se znovu bez větších problémů poradila, navíc se vydala do rychlého kontru. Tam ničeho nic vznikla akce dva na jednoho. Rimovičs ale zvolil pomalu nahrávku na spoluhráče, kterou dokázal soupeř odvrátit na roh! To je trestuhodně zahozená šance.
     
    6
    Následně vznikl ještě menší závar před bránou Šimečka. Nakonec to zkoušel akrobaticky nejspíše Václav Vyleta, avšak jeho pokus letěl vysoko nad bránu.
     
    8
    První minuty nám zatím přináší hodně zajímavou podívanou, oba týmy chtějí hodně útočit. To je pro fanoušky jenom dobře, snad se dočkáme hodně branek.
     
    9
    Jeden z hostujících hráčů zůstal po zákroku na středu hřiště ležet, zatímco jeho spoluhráči pokračovali v akci. Daný hráč se ale zvedá a pokračuje dál.
     
    10
    Zase nějaká šance také na druhé straně! Mohl to být Tomáš Liška, který dostal přihrávku do vápna, ale byl dobře pokrytý, takže nedokázal pořádně zakončit.
     
    11
    Denis Budínský a jeho spoluhráč se museli hodně snažit u autové čáry. Nakonec to sice dokázali vykombinovat, ale Povltavská se na míči dlouho neudržela.
     
    12
    Zatím se nám poměrně často přerušuje z různých důvodů hra. Nyní jsme viděli nedovolený zákrok Filipa Gedeona a je tu další standardka pro domácí.
     
    13
    Těžko říct, co měl zahrávající hráč v plánu. Jestli to byl hodně nízký centr nebo střela... Každopádně to bylo špatně zahrané a první hráč hostí míč odpálil.
     
    14
    Během chvíle další standardní situace, tentokrát z pravé strany. Filip Drobílek našel svým centrem hlavu spoluhráče, jenže ten v záklonu mířil vysoko nad.
     
    16
    Přímého kopu jsme se dočkali také na druhé straně, zatím vidíme hodně faulů. Střela Pavla Maňáka ale byla sražena zdí jen na rohový kop.
     
    16
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! A hostující hráči se jako první dostávají do vedení! Prudký centr do vápna nadělal domácí defenzivě problémy. Míč se všemožně odrážel, Šimáček si připsal dokonce jeden skvělý zákrok. Následně se však balón dostal přesně k noze VÁCLAVA VYLETY, který měl před sebou kus polokryté brány a propálil vše, co mu stálo v cestě.
    16. VYLETA - 0:1
     
    19
    Maňák měl na starosti další rozehrávku standardní situace. Jaroslav Červený to zkoušel pod tlakem, ale zadní tyč přece jen minul o pořádný kus.
     
    20
    Už je za námi dvacet minut hry a my jsme se konečně dočkali prvního přesného zásahu! Ve vedení je hostující celek, který je zatím v tomto duelu lepší.
     
    21
    Povltavská vybojovala rohový kop, pro kterém jsme viděli centr na přední tyč. Tam sice došlo k hlavičce, jenže ta se nevešla mezi tři tyče. Je tu jen odkop.
     
    22
    Nyní už mohlo být klidně srovnáno! Marek Smetana pelášil ze strany na gólmana a vyslal tvrdou ránu, ta se odrazila od pravé tyče!
     
    23
    Denis Budínský pelášil za míčem, jenže přihrávka na něj byla moc dlouhá. I tak získali domácí aut.
     
    24
    Fotbalová akademie se už trochu začíná zvedat, sice měla dobrý start do utkání, ale následně jakoby na hřišti skoro ani nebyla. Taky za to přišel trest...
     
    25
    Nyní už vzniklo menší nebezpečí před bránou Cháry po rohovém kopu. Hráči v černém ale nakonec celou situaci ustáli a poslali míč až na polovinu hřiště.
     
    26
    Tam se k němu navíc po chybě domácí obrany dostali a měli šanci zaútočit do otevřené obrany domácích. Finální střela z dobré pozice ale zamířila vysoko nad.
     
    27
    Martin Novák už byl nyní hodně blízko! Dostal míč mezi dva hráče, jenže byl značně tísněn při zakončení. Jeho slabá střela tak zamířila přesně doprostřed.
     
    28
    Domácí fotbalisté přece jen trochu přidávají pod kotel a nyní jsou jasně lepší na hřišti. Vstupovali do tohoto utkání jako favorit... Povede se jim brzy srovnat?
     
    29
    Karlovy Vary se po delší době dostali k míči a zkusili to dlouhou přihrávkou skoro až na hranici vápna. Tam si obrana domácího týmu poradila bez potíží.
     
    30
    Po třicet minutách tu byla další gólová možnost Západočechů! Velmi dobrý pokus z nějakých třinácti metrů ale bravurně vyrazil na rohový kop Šimáček.
     
    31
    Jednoznačné gesto v podání hlavního sudí, který se o tomto faulu vůbec nebude bavit. Domácí hráč byl znovu sražen těsně před vápnem, další přímý kop.
     
    32
    Jenže žádná větší šance z této střely nebyla. Všichni mohli zůstat v pozici diváků, míč šel dost vedle.
     
    34
    Maxim Skybinskij si dlouho naváděl míč, až se rozhodl pro ránu na zadní tyč. Ta sice nebyla úplně špatná, ovšem znovu se nevešla ani mezi tři tyče.
     
    35
    Karlovy Vary zatím předvádí celkem jednoduché akce, ovšem zatím to bohatě stačí. Centr na zadní tyč našel hráče hostí, který však hlavičkoval nad.
     
    36
    Dlouhý aut domácích k úspěchu nevedl, ale byl vybojován alespoň rohový kop. Jenže ani centr z této situace úspěch nepřinesl a dopředu mohou Západočeši.
     
    37
    Filip Drobílek šikovně posunul míč pod sebe, jenže jeho spoluhráče na poslední chvílí předběhl soupeř a doslova mu ukradl gól z kopačky!
     
    39
    Dlouho jsme čekali na rozehrávku standardní situace. Drobílek chtěl obestřeli zeď, jenže trefil krajního hráče. Následný centr sebral ze vzduchu Šimáček.
     
    40
    Ten navíc schytal ještě nějaký úder při svém zákroku. Nakonec nepotřebuje ale ani ošetření a vypadá to, že bude schopen pokračovat bez nějakých omezení.
     
    41
    První poločas se nám jinak pomalu ale jistě blíží ke svému konci, hosté nadále vedou o jeden přesný zásah. Domácí nyní vybojovali další rohový kop.
     
    42
    Standardní situace dnes ale Povltavské vůbec nejdou... Dočkáme se do konce půle ještě branky?
     
    43
    Další rohový kop v podání domácích... Tentokrát z toho byl hodně přetažený centr na zadní tyč a zakončení z halfvoleje, které bylo sraženo na rohový kop.
     
    44
    Povltavská fotbalová akademie právě vstřelila branku! Domácí fotbalisté se v samotném závěru srovnání přece jen dočkali a nutno dodat, že zaslouženého! Na další rohový kop si naskočil kapitán JAN ZÁKOSTELSKÝ, který prudkou hlavičkou nedal gólmanovi šanci.
    44. ZÁKOSTELSKÝ - 1:1
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi velmi zajímavý první poločas, po kterém je stav vyrovnaný 1:1. Do vedení se jako první dostali hosté, když se po zmatcích ve vápně prosadil Václav Vyleta. První poločas nám přinesl poměrně mnoho zajímavých šancí, ale na vyrovnávací branku jsme si museli počkat až do samotného závěru, když se hlavou po rohovém kopu prosadil Jan Zákostelský.

    Další poločas začne přibližně v 16:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    A už se zase hraje! V prvním poločase jsme viděli dvě branky, dočkáme se něčeho podobného i v druhé půli? Hosté vybojovali standardku, ale nic z toho nebylo.
     
    48
    K nepříjemnému střetu ve vápně domácího celku. Nakonec byl hostům odpískaný nedovolený zákrok, důležité ale je, že jsou obra hráči v pořádku.
     
    49
    Rohový kop byl hned k vidění na druhé straně. A byla z toho obrovská šance! Na centr na zadní tyč si naběhl úplně osamocený hráč, jenže nedokázal dostat míč do poloodkryté brány!
     
    50
    Už je za námi úvodních pět minut druhé půle, ve kterých sledujeme nadále hodně útočné podívanou. Snad nám to vydrží i po celý druhý poločas.
     
    51
    Filip Dorbílek se ocitl někde na penaltě, kam přihrávku opravdu dostal, jenže obětavý sopueř mu do jeho rány skočil! Povltavská má nyní obrovský tlak...
     
    52
    Střídání v týmu Slavia Karlovy Vary:
    ze hřiště odchází Filip Gedeon, přichází Filip Andersen.
     
    53
    Fotbalové akademii už začínají lépe vycházet standardní situace a je při nich hodně nebezpečná. Tentokrát se Karlovy Vary s vypětím všech sil dokázaly ubránit.
     
    54
    Daniel Kozel si musel pro míč doběhnout až na obrannou polovinu, odkud začne nová akce domácích. Ti však mají nyní menší potíže s udržením míče.
     
    55
    Jeden z hráčů v černých dresech dlouho zůstával ležet na hřišti po nesvoleném zákroku. Nakonec se zvedl, tak snad bude schopen pokračovat.
     
    56
    A z dlouhé standardky byli hostující fotbalisté poměrně nebezpeční! Míč se zajímavě odrážel na malém vápně, ale domácí jej nakonec dostali do bezpečí.
     
    58
    Marek Hejda už ale mohl definitivně otočit stav utkání v domácí prospěch! Šel sám ze strany na gólmana, ale ranou na přední tyč jej nepropálil, Chára jeho pokus vyráží na roh.
     
    59
    K vidění bylo několik soubojů na středu hřiště a míč se hodně stěhoval, nakonec zakotvil u domácích.
     
    60
    Ti chtěli využít ne úplně dobrého postavení hostujícího celku, jenže prudká přihrávka z pravé strany do vápna žádného adresáta najít nedokázala.
     
    60
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Marek Hejda, přichází Lukáš Novák.
     
    61
    Po dlouhé době se s míčem potkal také Šimáček. Nebylo to pro něj ale nic těžkého, jelikož hostům se nepovedla rozehrávka a dlouhý míč dojel až k němu.
     
    63
    Slavia měla spoustu prostoru na levé straně, tak teda založila útok. Dlouhý centr skončil u S Trawallyho, který ale nedokázal z velkého úhlu pořádně zakončit.
     
    65
    Jinak ale létají centry především do vápna před Chárou. Odražený míč posléze chtěl napálit nejspíše Lukáš Novák, ale střela mu nesedla podle představ.
     
    66
    Každopádně se nám hra v posledních momentech trochu uklidnila a nyní probíhá okolo středu hřiště. Snad se dnes dočkáme ještě nějakých branek.
     
    67
    Domácím hráčům se otevřel prostor na pravé straně, jenže centr žádné škody nenadělal.
     
    68
    Tak to zkusil Filip Drobílek ze strany levé. Pálil na zadní tyč přízemní střelu, jenže tento pokus neměl gólové parametry a šel hodně vedle pravé tyče.
     
    68
    Střídání v týmu Slavia Karlovy Vary:
    ze hřiště odchází S Trawally, přichází Marian Geňo.
     
    70
    Už zde máme posledních dvacet minut do konce základní hrací doby! Nadále máme vyrovnané skóre, ale oba týmy se snaží nadále hodně útočit a rozseknout to.
     
    71
    Pro Šimečka to byl jen takový pozdrav z levé strany, který bezpečně nachází v rukavicích, navíc tam nikdo jiný nebyl. Snadná práce pro gólmana domácích.
     
    72
    Lukáš Novák se ocitl v dobré pozici, ale nedokázal si pořádně srovnat míč, takže jeho pokus byl slabý.
     
    73
    Filip Dorbílek nabral dobrou rychlost a pelášil na levou stranu vápna, stihli ho však doběhnout soupeři, kteří mu úmysl v podobě přízemního centru překazili.
     
    74
    Jeden z hostujících hráčů žádá ošetření, nejspíše dostal někam do kotníku. Zatím se s tím ale nikam nespěchá, tak chvilku hrát asi nebudeme...
     
    76
    Po krátkém ošetření konečně můžeme pokračovat ve hře. Míč se postupně dostal až k Šimáčkovi.
     
    77
    Karlovy Vary vybojovaly rohový kop, který byl rozehraný na hranici vápna. To ale trochu očekávala domácí obrana, která tak nenechala soupeře ani zakončit.
     
    78
    Slavia se však během chvilky dostala zpět na balón, když přišel faul na pravé straně. Ten byl odpískán a hosté vybojovali celkem zajímavou standardku.
     
    79
    Z toho ale znovu žádné nebezpečí nevzniklo. Ani nyní se však domácí na míči dlouho neudrželi.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zde máme posledních deset minut! U míče se drží fotbalisté v tmavých dresech a snaží se něco vymyslet na útočné polovině.
     
    81
    Domácím hráčům se trochu otevřela obrana hostí. Hráči, který ale celou akci táhl trochu odjel míč, nakonec dokázal vybojovat alespoň rohový kop zprava.
     
    82
    Ale to bylo ze strany fotbalistů v červeném vše. Ani tentokrát z toho nebylo nic nebezpečného.
     
    82
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Marek Smetana, přichází Ivan Šumilov.
     
    83
    Následoval další zisk míče domácích ve středu hřiště. Vše ukončila střela z hranice vápna, ale s tou si gólman hostujícího týmu poradil celkem v pohodě.
     
    84
    Žlutá karta pro tým Slavia Karlovy Vary (Jaroslav Červený).
     
    85
    Ze strany domácích už to v útoku připomíná spíše takovou křeč. Snaží se pálit ze všech možných pozic, jenže pokaždé pošlou míč přímo do rukavic brankáře.
     
    86
    Chára s rozehrávkou nijak nespěchá a dal si s odkopem pořádně načas. Jeho nákop ale sebrali spoluhráči, Karlovy Vary se však s míčem daleko nedostaly.
     
    88
    Hráči v červených dresech ještě vybojovali autové vhazování na útočné polovině, ale za žádnou cenu se nemohou propracovat až do nějaké šance.
     
    88
    Střídání v týmu Slavia Karlovy Vary:
    ze hřiště odchází Skybinskij, přichází Štěpán Černý,
    ze hřiště odchází Rimovičs, přichází Roman Krčma.
     
    89
    Jeden z hráčů domácího celku si chtěl šikovně obhodit soupeře ve vápně, jenže poslal mír příliš nízko. Soupeř jej tak stihl odpálit do relativního bezpečí.
     
    90+1
    Martin Novák se na to už nejspíše nemohl koukat a pustil se do individuální akce. Dokázali překonat dokonce tři soupeře, jenže následně byl faulován.
     
    90+1
    Povltavská fotbalová akademie právě vstřelila branku! Domácí fotbalisté faul na jeho osobu potrestávají a nejspíše rozhodují o osudu dnešního duelu! Na centr ze standardní situace si totiž nejlépe naskočil ŠTĚPÁN STARÝ, který hlavičkou na zadní tyč rozradostnil domácí fandy.
    90+1. STARÝ - 2:1
     
    90+4
    Několik domácích hráčů nyní po soubojích upadlo, nakonec se přece Jan faul pískal. Ten na gólmana domácího celku byl totiž hodně jasný a pískat se musel.
     
    90+4
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Martin Novák, přichází Vojtěch Polívka.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dlouho, dlouho to vypadalo, že se v tomto utkání body rozdělí. To ale nakonec neplatí! Domácí byli sice v druhém poločase těmi lepšími na hřišti, dlouho se jim to však nepovedlo nijak dokázat. Rozhodující branka nakonec přišla ve druhé minutě nastavení, když si na povedený centr naskočil Štěpán Starý, který rozhodl o otm, že všechny tři body zůstanou doma.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:29:30)

    Denisa Józsová

    Branky: 44. Zákostelský, 90+1. Starý – 16. Vyleta

    Karty:   84. Červený (KVA)


    Povltavská fotbalová akademie: Šimáček – Smetana (82. Šumilov), Starý, Zákostelský (C), Kozel, Drobílek, Budínský, Mareš, M. Novák (90+4. Polívka), Hejda (60. L. Novák), Liška.
    Náhradníci: Benada, L. Novák, Polívka, Jíra, Šumilov, Včelák.

    Trenér: Zbyněk Busta.

    Slavia Karlovy Vary: Chára – Pěkný (C), Gedeon (52. Andersen), Skybinskij (88. Černý), M. Markovič, Vyleta, Červený, Maňák, S Trawally (68. Geňo), Horník, Rimovičs (88. Krčma).
    Náhradníci: V. Markovič, Černý, Geňo, Krčma, Andersen, Jacko-Lysák.

    Trenér: Marian Geňo.

    Rozhodčí: Toucha – Žurek, Matyš