Lorient – Rennes 2:1 (kon.) | Lille – Brest 1:0 (kon.) | Nantes – Montpellier 2:0 (kon.)
Toulouse – Remeš 1:1 (kon.) | Monaco – Méty 2:1 (kon.) | Lyon – Clermont Foot 1:2 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:2 (0:2)
Clermont Foot
Neděle 22.10.2023, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:12. (22:53:05)
     
    Obrovské trápení Lyonu pokračuje. V souboji dvou týmů, které před dnešním zápasem nepoznaly pocit vítězství, se ze zisku tří bodů radoval hostující Clermont těsným výsledkem 2:1.

    První poločas patřil Clermontu. V 10. minutě otevřel skóre střetnutí Muhammed Cham, na nějž navázal povedenou střelou ze střední vzdálenosti Yohann Magnin. Druhou půli odstartovali domácí tlakem a odměnou byl kontaktní gól, po Tolissově centru si vlastní gól dal kapitán soupeře Florent Ogier. I ve zbytku klání byli domácí lepším týmem, ale kýženého srovnání se nedočkali, defenziva konkurenta dalším náporům odolala.

    Svěřenci trenéra Gastiena konečně vyhráli, v tabulce si polepšili na pět bodů a poskočili přes dnešního soupeře na sedmnácté místo. Lyon s pouhými třemi body klesl na úplně poslední osmnáctou příčku.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou odkopu hostující gólman Mory Diaw, Delajodovi pohárek trpělivosti přetekl a i brankáři dal žlutou.
     
    90+6
    Vyrovnání nůžkami, to by bylo něco. Mama Baldé si věřil, avšak hrdinou se nestal, zakončil totiž poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    90+6
    Po útočném prohřešku faulující Elba Rašani zakopl balón daleko od místa přestupku, zaokrouhlil tak počet udělených žlutých karet na deset.
     
    90+5
    Nejprve Clinton Mata centroval příliš nízko, aby následně Ernest Nuamah fauloval. Olympique ztratil další cenné vteřiny, moc už jich nezbývá.
     
    90+4
    Příliš dlouho otálel Maxence Caqueret, nakonec sáhl k pasu pod velkým tlakem a napálil jenom nejvýše presujícího Keitu.
     
    90+3
    Taktický faul vyrobil Jake O'Brien proti do brejku směřujícímu Bilalu Boutobbovi, žluté kartě se nediví, také nemá proč.
     
    90+2
    Znovu v akci Corentin Tolisso, jenž dostal parádní centr na hlavu, Mory Diaw proti hlavičce o zem šel včas k zemi a předvedl výborný zákrok rukama!
     
    90+1
    Corentin Tolisso si rozmyslel přenesení doprava, zapojil do hry Caquereta. Potom už míč dostal u pravé lajny Henrique, s centrem si Mahdí Zifán poradil na jedničku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Nebezpečně spadl k zemi Bilal Boutobba. Viditelně jej bolí hlava, ale nechce nechat spoluhráče v deseti, takže už se okamžitě hlásí o návrat do hry.
     
    88
    Alexandre Lacazette si postavil balón, leč kýženého vyrovnání se nedočkal, míči dal velkou výšku, začal padat příliš pozdě, tedy proletěl nad břevnem.
     
    87
    Naprosto zbytečné protesty k faulu Seidua si neodpustil hostující kouč Pascal Gastien, i on si od arbitra Delajoda vykoledoval kartu žluté barvy.
     
    86
    Nejenže Alidu Seidu dostal žlutou kartu za nebezpečný skluz zezadu do protihráče, ale hlavně způsobil standardku ve prospěch Lyonu z velmi dobré vzdálenosti a pozice od brány.
     
    85
    Po volnější levé lajně nastartoval motory Ernest Nuamah, Bilal Boutobba na dlouhou nohu dokázal balón píchnout mimo hrací plochu.
     
    84
    Netrvalo dlouho a hráči v modrém znovu kontrolují útočnou polovinu. Nyní atak nevyšel, Alexandre Lacazette si totiž k balónu pomohl nedovolenými prostředky.
     
    83
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Maximiliano Caufriez, přichází Alidu Seidu.

    Milan Huppert

    Branky: 52. Ogier (vla.) – 10. Cham (Nicholson), 35. Magnin (Caufriez)

    Karty:   19. Lovren (LYO), 32. Henrique (LYO), 67. Tolisso (LYO), 90+3. O'Brien (LYO) – 22. Gastien (CFT), 45+1. Ogier (CFT), 86. Seidu (CFT), 87. Gastien (trenér) (CFT), 90+6. Rašani (CFT), 90+7. Diaw (CFT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:12.
    Olympique Lyon: Lopes – Mata, Lovren, O'Brien, Henrique (83. Kumbedi) – Caqueret, Akouokou (46. Nuamah), Maitland-Niles (46. M. Diawara) – Cherki (46. Tolisso), Lacazette (C), Jeffinho (68. M. Baldé).
    Náhradníci: Riou – Ćaleta-Car, Diomande, Kadewere.

    Trenér: Fabio Grosso

    Clermont Foot: Diaw – Ogier (C), Pelmard, Caufriez (83. Seidu) – Konaté, Gonalons (69. Rašani), Magnin (68. H. Keita), Gastien, Allevinah (83. Zifán) – Cham (81. Boutobba), Nicholson.
    Náhradníci: M. Ndiaye – Kyei, Maurer, Berkani.

    Trenér: Pascal Gastien

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Finjean

    Diváci: 59 186
    bahis siteleri