Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Motor ČB – Sparta 1:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:8 (kon.) | Litvínov – Pardubice 4:1 (kon.) | Kladno – Olomouc 3:2 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 27.10.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a těším se na to, že si náš textový online přenos pustíte ke sledování dalšího domácího utkání Ocelářů z WERK ARENY. Tím bude zápas 18. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – HC Olomouc, které je na programu příští neděli 5. listopadu 2023 od 15 hodin. Do té doby se mějte pokud možno ideálně. (19:19:53)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 37:26
    Střely mimo 10:13
    Zblokované střely 17:19
    Hity 5:11
    Vhazování 44:16
    Trestné minuty 4:4
     
    Oceláři vrátili porážku Plzni a v úvodním utkání druhé čtvrtiny vyhrávají rozdílem tří branek – hosté si tak vezou domů ještě o gól více než Oceláři v září. Domácí strana by si určitě představovala, kdyby konec utkání, v němž po dvou třetinách vedla o tři branky, byl klidnější, naopak hosté doufali, že gól Jakuba Lva z úvodní závěrečné dvacetiminutovky nadělá větší zmatek ve zbytku utkání. Skóre do prázdné branky v závěru pečetil Patrik Hrehorčák.
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Růžička – Miroslav Indrák
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Puk má na holi mladý Jiříček a ten založí poslední akci dnešního utkání, kterou hosté možná už ani nedokončí...
     
    59:20
    Indrák dostal ve středním pásmu nabito, potáhl kotouč ještě kousek do útočné třetiny a z jízdy vyzkoušel Mazance.
     
    59:00
    Kurovský u vlastní modré zapomněl puk, který získal Hrabík. Ten s ním ale krouží směrem k vlastní brance.
     
    58:22
    Další Marinčinova střela od modré, tentokrát velmi prudká. Hlavaj vyráží betony do strany.
     
    58:03
    Voženílek s Růžičkou získali puk pro Marinčina. Jeho nahazovaný puk bolestivě trefil Houdka, ale hosté hrají s pukem.
     
    57:27
    Dravecký s Vránou bojovali ve středním pásmu o puk s Hrabíkem a Strakou. Dopředu se sice nedostali, ale získali puk a poslali jej do bezpečí ke své brance kolegům.
     
    56:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po krátké mezihře se domácí dostali v neutrální zóně na puk a do odkryté brány posílá hrací náčiní PATRIK HREHORČÁK. Asistence: Miloš Roman. Stav utkání 4:1.
     
    56:41
    Roman s Daněm odzbrojili Zámorského a dostali puk do středního pásma.
     
    Je to tak. Do útočného pásma Plzně míří šest bruslařů, přičemž Hlavaj zůstal na hráčské lavici.
     
    Hosté si vybírají oddechový čas. K hráčské lavici zatím sjel i Hlavaj, uvidíme po poradě, zda se Plzeňští odhodlají k power play. Vhazování v útočném pásmu k tomu svádí.
     
    56:14
    Matýsův pokus z úhlu s Poláškovým přispěním končí v ochranné síti.
     
    55:37
    Holešinský teď ve velké šanci na slotu, ale kotouč se následně dostal na Maláka za ním, který měl ideální pozici. Snažil se to dát k tyči, ale kotouč, možná s lehkým přispěním Mazancovy paže, skončil mimo.
     
    55:23
    Jeřábek teď dělá totéž...
     
    55:02
    Roman s Hrehorčákem splnili hlavní úkol, dostat puk co nejdál od vlastní branky a zdržet aspoň trochu soupeře.
     
    54:25
    Lev teď měl spoustu prostoru na ose útočného pásma, ale dlouho se rozmýšlel a Kundrátek jej zablokoval.
     
    54:00
    Zajímavá situace před Hlavajem. Hudáček se cpal do brankoviště, slovenský brankář byl mimo postavení, ale Hudáček neměl prostor se srovnat na dorážku. Následně se ještě na sílu snažil puk do branky dostat Dravecký.
     
    Dnešní utkání 4 882 diváků.
     
    53:29
    Mertl se tlačil dopředu, ale přes tři protihráče se mu nepovedlo nic vymyslet. Domácí pak opticky na puku, ale nepodařilo se jim dostat puk jednoduše z pásma.
     
    52:43
    Domácí teď hrají komplikovaně. V obraně jim to drhne a útočné akce se jim nedaří rozvinout.
     
    52:14
    Domácí pod tlakem. Matýs objížděl pásmo a hledal vhodnou kombinaci. Následně nebezpečně střílel z úhlu Schleiss. Poté se dostal k puku na modré Jiříček, ale jeho pokus byl zblokován do hlediště. Hra bude pokračovat po poslední komerční přestávce utkání.
     
    51:49
    Zakázané uvolnění. V hledišti trochu teď hrají emoce, protože prošel tvrdší zákrok za plzeňskou brankou bez žádných konsekvencí pro modré.
     
    51:22
    Kundrátkovo nahození od modré šikovně tečoval před Hlavajem Čacho. Třinecký forvard ale byl blokován a pouze usměrnil puk do břicha plzeňského brankáře.
     
    50:54
    Zakázané uvolnění po nepřesném dlouhém pasu Kundrátka, i když se zdá, že kotouč lízly Draveckého brusle. Zřejmě se u rozhodčích přimluvil i Zámorský a vhazuje se po opravě ve středním pásmu.
     
    50:44
    Teď se opět snažila něco vymyslet Hudáčkova formace, pro kterou není dnes puk ztracený. Nakonec střílel od modré Smith a jeho kotouč sbíral Hlavaj. Snažil se hned rozehrát, rozhodčí ale mezitím přerušil hru.
     
    50:03
    Pánik byl vidět na útočném konci hřiště. Nahrával pak na Marinčina a jeho nahození kryje Hlavaj. Po čase aktivnější pasáž ze strany domácích.
     
    49:48
    Růžičkovu střelu z první z jízdy z pravé strany vyrazil Hlavaj před sebe. Tam dojížděl Voženílek, ale nenahrnul puk do sítě.
     
    49:16
    Jiříček vysunul Mertla, ten Söderlunda a ten nabil opět prvně jmenovanému benjamínkovi v plzeňských barvách. Jeho střelu z první odrazil Mazanec do strany.
     
    48:49
    Oceláři se snažili dvakrát založit útočnou aktivitu, ale hosté dvakrát dostali puk z pásma. Nejprve Holešinský, následně Malák.
     
    48:26
    Čacho dostal puk do jízdy na levém křídle. Byl sice ve velkém úhlu, ale zkusil poslat puk na Hlavaje. Ten kryje. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    48:16
    Čacho zrychleným krokem zrušil icing na Zámorském a snažil se pak po boji za brankou dostat puk před ní.
     
    47:40
    Icing Ocelářů vrací hru před Mazance.
     
    47:29
    Teď chvíli pobyla v pásmu Hudáčkova formace. Hosté ale získali puk a Schleiss se Lvem se snažili vykombinovat do nějaké střelecké situace.
     
    46:33
    Oceláři se šikovně dostali do pásma a rychlými přihrávkami se dostali do zajímavé pozice. Ale po Adámkově střele se kotouč odrazil do jízdy Söderlundovi ve středním pásmu. Ten zkoušel následně objet Mazancovu branku, za ní ale upadl.
     
    45:48
    Aktivní pobyt čtvrté třinecké formace v útočném pásmu. Jeřábek nahazuje od modré a Hlavaj kryje na hrudi.
     
    45:22
    Hosté hodně vysunuli forčeking a domácí se snaží brzy sbírat kotouče a vysouvat je do pro sebe bezpečných prostor.
     
    44:41
    Kundrátek byl rychlejší než Pour a je z toho zákazné uvolnění hostů. Kundrátkovi se nelíbilo následně dohrání Poura, a tak to vrátil štulcem do zátylku plzeňskému hráči. Nic většího z toho ale není.
     
    44:14
    Roman teď získal v útočném pásmu puk, ale dal jej Smithovi trochu na paty. Ten musel zpracovávat puk a byl zablokován. Následně se ale snažil od mantinelu najít volného Hudáčka u tyče.
     
    43:46
    Domácí si teď moc nerozumí, spíš odhazují puky a snaží se nepovolit Plzni jejich aktivní pojetí hry.
     
    43:21
    Hlavaj kryje trochu schovanou střelu od modré, ale nadvakrát a při druhém zákroku jej sekl do rukavice Voženílek. Hostující brankář ale neměl puk pod kontrolou, faul to tak není.
     
    43:15
    Oceláři se snadno dostali z pásma, ale následně Voženílek skončil na Malákovi v rohu.
     
    42:58
    Oceláři jsou teď pod tlakem, hosté vidí, že se zápasem se dá ještě leccos udělat. Zakázané uvolnění stěhuje hru před Mazance.
     
    42:32
    Hra probíhá v třineckém obranném pásmu. Straka kolem modré opanoval puk a poslal jej Jiříčkovi. Ten si poodstoupil a hodil centr do třineckého brankoviště. Možná by i zapadl za Mazance, ale odrazil se od nohou vlastního spoluhráče Hrabíka zpět do hry.
     
    41:45
    Hosté vycítili šanci a po aktivitě v útočném pásmu se z pravé strany tlačil před Mazance Rekonen. Finskému útočníkovi se nelíbil způsob obrany jeho osoby, ale hraje se dál.
     
    41:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté hned na začátku třetí třetiny dělají toto utkání opět hratelné. Nabito na osu kluziště na modrou dostal Piskáček a jeho střelu z první usměrnil lehce za Mazance JAKUB LEV. Asistence: Jan Piskáček, Jan Schleiss. Stav utkání 3:1.
     
    40:47
    Pánik dostal puk do jízdy na pravé křídlo, ale byl tam sám. Spoluhráči šli střídat. A tak aspoň zavezl puk za plzeňskou branku.
     
    40:19
    Z drobného zaváhání Hlavaje nic nebylo, a tak puk získali hosté a nahazují do útočného pásma.
     
    40:01
    A tak se taky stalo. Úspěšnější byl na zahájení třetiny i potřetí Voženílek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy jsou na ledě. Za chvíli padne na led puk a bude zahájena hra. Předpokládám, že hole opět zkříží Mertl s Voženílkem.
     
    Na multimediální kostce běží záznamy akcí ze druhé třetiny a za zhruba dvě a půl minuty bude zahájena poslední dvacetiminutovka dnešního utkání. Jako první nezbytní aktéři dnešního zápasu vjíždějí na led rozhodčí.
     
    Třetí třetina bude zahájena cca v 18:43.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 21:17
    Střely mimo 7:10
    Zblokované střely 13:12
    Hity 3:7
    Vhazování 31:11
    Trestné minuty 4:4
     
    S druhou třetinou musí být domácí strana naprosto spokojená. Oceláři využili obě své přesilové hry, když se trefil nejprve tečí Jeřábkovy střely Daniel Voženílek a následně z podobného místa, odkud při první brance střílel třinecký obránce, poslal druhý puk z početní výhody do Hlavajovy sítě Martin Růžička. Hosté měli k dispozici také dvě přesilovky, ale poté, co odehráli nepříliš dobře tu první, inkasovali z hole Richarda Pánika třetí gól. Pak byla k vidění druhá přesilovka Škody, která byla mnohem lepší. Hosté přitlačili Oceláře do jejich brankoviště, domácí blokovali střely a co mohl dělal i domácí gólman. Po čtyřiceti minutách tak domácí vedou o tři góly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Holešinského pokus z osy útočného pásma ještě musel Mazanec usměrnit k mantinelu.
     
    39:38
    Domácí posílají puk za hostující branku a Marinčin je na ledě.
     
    39:18
    Söderlund nabil Zámorskému a jeho nápřah až ke světlům schytal do brusle Voženílek.
     
    39:03
    Obrovský tlak hostů končí poté, co Rekonenovu střelu chytil do lapačky Mazanec.
     
    38:44
    Další velké šance! Pour z mezikruží, následný závar před Mazancem, domácí v leže brání, Nedomlel tělem odráží! Zámorského střela zblokovaná do rohu.
     
    38:17
    Hosté točí Oceláře před brankou! Schleissovu střelu z levého kruhu usměrnil nad branku Mazanec.
     
    37:36
    Už se zdálo, že domácí uhájí vlastní pevnost po dlouhém tlaku Škodovky před svou brankou bez ztrát – tzn. bez inkasované branky i bez faulu, to druhé ale nakonec neplatí. Za držení je vyloučen Martin Marinčin (TRI) a také svěřenci trenéra Kořínka budou hrát dvě početní výhody ve druhé části hry.
     
    36:56
    Teď hosté ostřelují třineckou branku a jsou ve velkém tlaku. Schleiss dostal skrz brankoviště puk před úplně odkrytou branku, neboť Mazanec byl u druhé tyče. Neměl ale jak kotouč usměrnit do branky, byl zezadu bráněn domácím hráčem.
     
    36:24
    Hosté pokračují v aktivitě v útočném pásmu, ale je to hlavně boj o puk kolem mantinelů.
     
    35:56
    Jiříčkovo nahození se snažil za Mazance usměrnit Mertl. Mazanec ale i ve ztížených podmínkách si kotouč našel a odrazil do strany.
     
    35:35
    Další útočná tvorba domácích. Puk zatáhl do útočné třetiny Voženílek a přes Adámka šel na Jeřábka. Jeho nahození od modré chytil Hlavaj a zařídil přerušení hry.
     
    35:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a Oceláři zařídili protiakci na druhé straně. Na pravou stranu dostal nabito RICHARD PÁNIK a jeho prudký projektil střely z první skončil v horních patrech Hlavajovy branky, byť třinecký útočník střílel celkem z úhlu. Asistence: Marian Adámek, Miloš Roman.
     
    35:00
    Oceláři jsou kompletní, ale hosté se ještě snaží něco vymyslet v útočném pásmu.
     
    34:43
    Schleissovu bombu z první z levého kruhu vlastním hrbem zastavil Nedomlel.
     
    34:16
    Dujsíkovu střelu od modré odrazil Mazanec vyrážečkou do ochranné sítě. Vhazování před třineckou brankou, do konce Romanova vyloučení zbývá zhruba půlminuta.
     
    33:53
    Nepřesné nahození Holešinského z levého kruhu po odrazu od zadního hrazení pohlídal Mazanec.
     
    33:34
    Dravecký teď nadělal starosti Söderlundovi a domácí šetří důležitý čas.
     
    32:50
    Přesilovku si zahrají též hosté. Prvním vyloučeným hráčem Třince je Miloš Roman (TRI). Dostal menší trest za sekání.
     
    32:38
    Adámkovo nahození schoval do lapačky Hlavaj a zařídil komerční přestávku.
     
    32:15
    Hudáčkova formace teď chvíli strašila v útočném pásmu, už ale získal puk Hrabík a bude se snažit vymyslet něco na druhou stranu.
     
    31:19
    Pánik dal puk do jízdy na pravou stranu Růžičkovi a ten vyzkoušel Hlavajovu pozornost z většího úhlu. Následně se snaží získat puk Voženílek.
     
    30:37
    Čacho s Pánikem se teď snažili najít cestu před Hlavaje. Nic nevymysleli, ze středního pásma ale posílá puk za plzeňskou branku Růžička.
     
    29:59
    Solidní Nedomlelova střela od modré! Sice nijak prudká, ale před Hlavajem stál jak Čacho, tak Kurovský a plzeňský brankář nic neviděl.
     
    29:27
    Hosté se snaží najít protihru na nepříznivý stav. Teď obehráli ve středním pásmu Vránovu formaci a hledají cestu dopředu.
     
    28:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nic už ale nezachránilo hosty od druhé branky v jejich síti poté, co na osu na modrou čáru dostal nabito MARTIN RŮŽIČKA. Puk z jeho střely skončil zaražený v síti plzeňské branky. Slušný věšák. Asistence: Jakub Jeřábek, Andrej Nestrašil. Stav utkání 2:0.
     
    28:20
    Nestrašil zpoza branky poslal puk do slotu, kde byl úplně volný Daňo. Od druhé branky teď zachránilo hosty dobré postavení Hlavaje!
     
    27:50
    Straka přetlačil u levého hrazení Růžičku a unikal do akce dva na dva. Dal šikovný puk před Mazance Mertlovi a moc nechybělo, aby puk skončil za třineckým brankářem!
     
    27:17
    Hostující trenéři zřejmě své svěřence nepochválí, protože podruhé během osmi minut druhé třetiny je vyloučen hráč Škody za faul v útočném pásmu. Tentokrát za faul vysokou holí na Daňovi Jan Piskáček (PLZ). Oceláři budou mít druhou přesilovku poté, co skončí komerční pauza.
     
    27:08
    Hosté kují železo, dokud je žhavé. Další vhazování kvůli icingu.
     
    27:00
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a nabito na osu dostal Malák. Jeho bomba se odrazila od tyče třinecké branky, Mazanec zůstal stát jako socha, zřejmě vůbec neviděl.
     
    26:50
    Domácí si teď dávají vydechnout za cenu icingu.
     
    26:38
    Lev zatáhl puk do útočného pásma, následně ale bylo velmi složité pro Matýse puk ze vzduchu zpracovat. Hosté se ale drží v pásmu.
     
    25:34
    Holešinský se teď snažil po pravé straně projít přes Nedomlela, který se jej snažil stínovat a plzeňský hráč nemohl hrát, na což se snažil upozornit. Hra pokračuje, domácí se snaží rozjet akci od vlastní branky. Nutno říct, že situaci předcházela jasná domácí vysoká hůl, kterou rozhodčí nechali být a nenařídili vhazování kvůli technickému přestupku.
     
    24:57
    Kundrátek s Poláškem se za vlastní brankou dostali do úzkých a Polášek nakonec odrazem o skla dostal puk do hlediště.
     
    24:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se nakonec čtvrt minutu před návratem Indráka na led daří přesilovou hru využít. Na modrou dostal nabito Jakub Jeřábek a jeho střelu z první lehce usměrnil do Hlavajovy branky DANIEL VOŽENÍLEK. Asistence: Jakub Jeřábek, Martin Růžička. Stav utkání 1:0.
     
    23:52
    Oceláři si teď posílali puk z hole na hůl. Voženílek za brankou poslal puk Nestrašilovi, který chtěl rychlým výpadem překvapit Hlavaje, kotouč se ale odrazil do středního pásma.
     
    23:23
    Odraženou střelu od zadního mantinelu se snažil do brankoviště dostat Voženílek. Hlavaj při zákroku posunul branku, kterou musí usadit ledaři.
     
    23:08
    Úvod přesilovky režíroval Marinčin. Nejprve sám vystřelil, pak hledal, kudy by dostal puk na Růžičku a nakonec nabil na pravý kruh Nestrašilovi. Jeho střelu z první musel nad branku usměrnit Hlavaj.
     
    22:34
    Hosté pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, točili Oceláře před Mazancem, ale po zásahu vysokou holí soupeře je prvním vyloučeným hráčem utkání Miroslav Indrák (PLZ).
     
    22:07
    Piskáček nahodil puk za třineckou branku. Ten se odrazil do rohu, kde jej Indrák získal na Jeřábkovi. Vybruslil si až do nebezpečného prostoru na slotu, ale odsud minul.
     
    21:24
    Teď byla vidět Hudáčkova formace. Nejprve se snažil s pukem něco zpoza branky vymyslet Daňo, následně snadno získal puk Nestrašil, ale po předávce Jeřábkovi jej domácí ztrácejí.
     
    20:41
    Oceláři pobyli v útočném pásmu a ještě se aktivní hrou ve střední třetině snažili dostat na puk a do útoku. Söderlund ale obehrál Kundrátka a šanci něco vymyslet měli hosté.
     
    20:01
    Úvodní vhazování mezi Voženílkem a Mertlem vyhrál první třinecký centr.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V Třinci končí přestávkový program, za chvíli se vrátí na led hlavní aktéři dnešního večera a zhruba za dvě minuty bude zápas obnoven úvodním vhazováním druhé třetiny.
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 17:50.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 10:6
    Střely mimo 3:3
    Zblokované střely 7:3
    Hity 2:5
    Vhazování 17:3
    Trestné minuty 0:0
     
    V úvodní třetině nebyl k vidění gól, ale vlastně ani moc vyložených šancí. První minuty byly velice rozhárané, často se přerušovalo, hra ani jednomu týmu moc nešla. S první větší šancí, kterou měl v sedmé minutě Dravecký – orazítkoval z otočky tyč – se ale hra rozběhla a do konce úvodní dvacetiminutovky jsme sledovali svižný zápas. Na konci jedenácté minuty měl dobrou příležitost z levého kruhu Lev, následně ještě nepřesně střílel z nebezpečného prostoru Pour. O tři minuty později měli největší svou šanci v úvodní třetině domácí. Situace začala prudkou přihrávkou Kundrátka, obratným převzetím ze strany Daňa, následovala jeho nepříjemná střela z pravé strany a potom dorážka Poláška, který vsadil na důraz. Gól ale nepadl ani z toho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Hudáček se snažil clonit před brankou, ale Nestrašilovo nahození od modré plesklo o Hlavajův plastron.
     
    19:38
    Dravecký zablokoval ve středním pásmu Dujsíka a dojel na zadním hrazení puk. Následně centroval před branku, kde byl Kurovský, ale byl pokrytý.
     
    19:11
    Čacho nepřebruslil Dujsíka u zadního hrazení a je z toho icing.
     
    19:05
    Jeřábek si mohl oddychnout. Nepovedla se mu totiž ve vlastním pásmu přihrávka, ale hosté nesměli hrát, neboť byli v ofsajdu.
     
    18:31
    Polášek předal po modré puk Kundrátkovi a jeho střílený centr od modré propadl do rohu, odkud se prudce odrazil do středního pásma.
     
    18:22
    V útočném pásmu Ocelářů se srazila Strakova a Poláškova hokejka a puk končí v hledišti. Vhazuje se po pravé ruce Hlavajově.
     
    18:05
    Roman se snažil rozhodit Piskáčka. To se mu nepovedlo, ale Kvasnička následně poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    17:39
    Indrák teď ubránil puk před Hrehorčákem a hosté rozjíždějí akci zpoza vlastní branky.
     
    17:22
    Hra se konala ve středním pásmu, ale je přerušen běh utkání, neboť Mazancova branka není ve správném postavení.
     
    17:10
    Ani Hudáčkova formace neuspěla, a tak se rýsovala velká šance pro hosty. Matýs ale nenašel přesně v obrovské šanci Poura, který by byl sám u levé Mazancovy tyče.
     
    16:15
    První třinecké formaci se útočná akce nepovedla, a tak se snažili něco vymyslet Zámorský se Söderlundem.
     
    15:30
    Čacho dojel hybridní icing, ale pro Oceláře z toho byl jen boj o puk za brankou. Následně Marinčin poslal puk opět dopředu, ale týmy o něj bojovaly u střídačky hostů.
     
    14:25
    Proti svižné střele Zámorského sice z dálky a bez clony musel Mazanec zasáhnout lapačkou.
     
    13:59
    Obrovská šance domácích! Daňo akrobaticky převzal prudký puk od Kundrátka a postupoval po pravém křídle. Jeho prudkou střelu vyrazil Hlavaj před sebe, kde promáhli spoluhráči Daňa z útoku. Nicméně od modré poslal bombu na plzeňskou branku Polášek a kotouč lízl boční konstrukci branky!
     
    13:28
    Ofsajd hostů a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    13:10
    Holešinský se tlačil do samostatného úniku, dvojice Jeřábek – Nedomlel mu přímo shodila závoru. Hostům pak v protiakci nadělala starosti první domácí formace.
     
    12:28
    Po další aktivní pasáži hostů teď Kundrátek vyhazuje šikovně tak, že dává domácím možnost vystřídat. Jak se na začátku přerušovalo hodně, tak teď se hraje hodně svižně.
     
    11:54
    Aktivní protihra domácí čtvrté formace. V hledišti to po svižném puku od Čacha zahučelo. Střela ale nebyla přesná.
     
    11:25
    O chvíli později další nadějný pokus hostů! Z vrcholu kruhů střílel Pour, ale jednak Mazancovi nikdo neclonil a jeho pokus byl jednak nepřesný.
     
    10:50
    Dobrá šance hostů! Lev byl na levém kruhu, měl trochu místa a zkusil vystřelit. Mazanec sice zasáhl ramenem, nebyl to ale jistý zásah. Hosté ztrácejí pásmo.
     
    10:16
    Daňo teď otočkou ze středního pásma poslal puk na Hudáčka, který byl osamocen na modré. Neměl ale rychlost, zkusil vystřelit příklepem, bránící hráč jej ale dostoupil včas a byl z toho zblokovaný pokus.
     
    09:29
    Hosté se zatím prezentuji sympatickým výkonem. Domácí posílají puk až za Hlavaje a jdou střídat.
     
    09:09
    Marinčinovo nahození skončilo na Piskáčkovi, nedošlo k brance, kde byl Kurovský. Hosté mohou rozjíždět protiakci.
     
    08:46
    Do útoku se teď tlačil Čacho, ale neukličkoval soupeře za brankou, aby nahrál Hrehorčákovi.
     
    08:14
    Rekonen se snažil vykroutit a vystřelit přes Nedomlelovu clonu, ale jeho pokus byl nepřesný. Hrehorčák dostal puk na druhou stranu.
     
    07:54
    Vrána do toho kopnul a celkem snadno prošel po levém hrazení a poslal lehký puk na Hlavaje. Tím ale pro domácí získal vhazování v útočném pásmu.
     
    07:32
    Domácí v tísni Nestrašilem poslali puk až do útočného pásma, odkud – tedy z vlastního obranného – rozehrává Lev.
     
    06:59
    Schleiss nahodil puk do útočného pásma. Ten se od zadního hrazení dostal na stranu, odkud střílel Zámorský a Holešinský se snažil tečovat. Mazanec odrazil puk do ochranné sítě.
     
    06:21
    Hosté vyvezli puk, i když Růžička s Pánikem byli velmi fyzičtí. Jiříček se ale s pukem utopil v rohu útočném pásmu, skončil na Smithovi.
     
    06:03
    Pohotový pokus Draveckého z pravého kruhu orazítkoval Hlavajovu tyč. Následně se ještě snažil z levé strany nahrnout puk před plzeňskou branku Kurovský. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    05:38
    Hrehorčák s Adámkem si museli vypomoct, aby se zbavili Hrabíka. Hra se konečně zrychlila a je plynulejší.
     
    04:59
    Rekonen při postupu na třineckou branku končí na ledě, ale nejednalo se o faul. Následně Pour získal puk na pravém puntíku a zkoušel vystřelit, zablokoval jej ale Polášek.
     
    04:29
    Hudáček opět dostal puk do nebezpečného prostoru, ale ani s Daněm nedokázali ze slotu vytvořit nebezpečnou střelu.
     
    04:00
    Smith svádí v rohu souboje se Lvem a Nestrašil s Matýsem. Domácí nakonec získají puk.
     
    03:41
    Třinecký icing zařizuje vhazování u Mazance.
     
    03:20
    Rychlé přesuny mezi koncovými pásmy. Mazanec s Jeřábkem získali puk za svou brankou a vypadalo to, že rozjedou akci, nakonec po třinecké braně posílal volný puk ze strany Dujsík.
     
    02:40
    Růžička zatáhl puk do pásma, Voženílek s ním kroužil. První střelu zablokovala plzeňská obrana, nakonec první třinecký centr nabil Poláškovi a jeho prudkou ránu musel vyrazit Hlavaj.
     
    02:18
    Pour na levém křídle se tlačil přes Kurovského, ale byl v ofsajdu. Zatím se spíš nehraje, než hraje.
     
    02:05
    Smith nejprve zachytil puk na modré, ale nakonec byl Pourem vytlačen do středního pásma. Puk okamžitě mířil do útočného pásma, kde ale byl Čacho v ofsajdu.
     
    01:44
    Icing přestěhuje hru opět před Hlavaje.
     
    01:06
    Hudáček po vyhraném buly získal puk, ale jeho pokus bolestivě zablokoval Piskáček. Následně prvně jmenovaný hledal před brankou Daňa, který na brankovišti získal puk, ale před Hlavajem byl těsně bráněn.
     
    00:51
    Hudáček potáhl akci po pravém křídle, předal na levou stranu Nestrašilovi a jeho prudký střílený centr lapá Hlavaj. Další přerušení.
     
    00:39
    Další přerušení po plzeňském ofsajdu.
     
    00:23
    Hosté přešli snadno přes střední pásmo a na levém kruhu měl puk Holešinský. Ještě hledal z druhé vlny sjíždějícího Mertla, ale kotouč byl zřejmě usměrněn bránícím hráčem do středního pásma.
     
    00:09
    Voženílek se Söderlundem sklapli hole a puk vyletěl obloukem do vzduchu, odkud ho sebral Hlavaj a zařídil první přerušení hry.
     
    00:01
    Adam Kika vhodil puk mezi hole Daniela Voženílka a Tomáše Mertla. Úspěšnější byl domácí první centr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři nezbytní k tomu, aby se dnešní zápas odehrál, jsou již na ledové ploše. Jeden z dvojice hlavních rozhodčích – Adam Kika, nebo Filip Vrba – za malý moment zahájí utkání 14. kola extraligy.
     
    Do dnešního úvodního zápasu druhé čtvrtiny posílá trenérský tým pod vedením Zdeňka Motáka tým, který se v poslední době začíná stabilizovat v předloženém složení. V brance bude Mazanec, mezi základní šesticí obránců se objevuje Kundrátek a útoky hrají v totožném složení jako v Brně.

    Hostující trenérský štáb Petra Kořínka se musí obejít bez distancovaného Laaksa. V brance bude chytat Samuel Hlavaj. Přestože tento brankář působí v extralize prvním rokem, ve WERK ARENĚ se už v kariéře představil. Chytal zde za slovenskou juniorskou reprezentaci na mistroství světa v roce 2020.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Vrána (C) – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Piskáček (A), Dujsík, Malák, Houdek – Söderlund, Mertl, Holešinský – Matýs, Lev (A), Schleiss (C) – Rekonen, Indrák, Pour – Hrabík, Jansa, Straka.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Lederer.
     
    Extraligová disciplinární komise se zabývala podněty z utkání 13. kola Tipsport extraligy a ve zkráceném řízení, tedy rozhodnutím předsedy komise Viktora Ujčíka, rozhodla o potrestání mj. Aleksiho Laaksa (pro podrobnosti a záznam zákroku vizte odkaz níže). Plzeňský tým se tak v Třinci bude muset obejít bez finského obránce.
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři zatím v sezóně vyhrávají ve vlnách. Soutěž začali dvěma porážkami (mj. po nepříliš povedeném výkonu v Plzni), následovaly tři výhry, dvě prohry (se strašidelným přídělem, v souhrnu skončilo ve třinecké brance 11 puků). Dále – tři výhry, prohra, výhra. Třinečtí mají z posledních pěti zápasů podobnou bilanci jako Plzeň: čtyři výhry a jedna prohra, celkově též 11 bodů. Slezané si připsali cenné body – prodloužení v Pardubicích a dvě výhry po neoblíbených nájezdech. „Pro nás je pozitivní, že jsme si za body šli i za nepříznivého stavu 1:2,“ kvitoval povedený závěr normální hrací doby třinecký asistent hlavního trenéra Országh. Oceláři mohli zápas rozhodnout v prodloužení, kdy měl tutovku Kundrátek. Ale po zápase si mohli gratulovat, že na rozdíl od předchozího zápasu na horkém ledě Pardubic je tentokrát spálená velká šance v nastaveném čase nestála druhý bonusový bod.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – V – P – V
    Pozice v tabulce: 4.
    Bilance: 12 zápasů, 4-3-2-3, skóre 36:33, 20 bodů
    Bilance doma: 6 zápasů, 3-1-1-1, skóre 19:14, 12 bodů
    Bilance v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 4-3-1-2, skóre 33:27, 19 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 14 (7+7)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 7
    Brankář č. 1: Marek Mazanec 11 z. – 7/2, úsp. 91,78 %, prům. 2,36 g/z, 0 SO

    Poslední zápas Třince:

    22. října 2023: HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 2:3 po sam. náj. (1:0, 0:1, 1:1/0:0)
    Branky a nahrávky: 13. P. Holík (Zaťovič, Kaňák), 48. Moses (Ščotka, Cingeľ) – 31. A. Nestrašil (L. Hudáček, M. Daňo), 55. M. Adámek (Dravecký, P. Vrána), roz. sam. náj. M. Daňo.
     
    Z kabiny plzeňské Škody

    Hokejisté Plzně měli slabý začátek letošního extraligového ročníku. V prvním kole sice po dobrém výkonu přesvědčivě porazili na svém ledě čtyřnásobné obhájce titulu z Třince 3:1, ale z následujících šesti zápasů vydřeli jediný bod. Klub byl na hraně zásadnějších změn v realizačním týmu i kádru, ale díky výhře 1:0 s Vítkovicemi se škodovácký motor nakopl. Momentálně Plzeňští drží sérii pěti zápasů, z nichž čtyři vyhráli a získali 11 bodů, což je řadí na desátou příčku. „V závěrečném dějství jsme rovněž nehráli špatně, ale hodně času jsme strávili v oslabení a dostali jsme branku. Smekám ale klobouk klukům, že to nevzdali a vyrovnali a ubránili i následující přesilovku soupeře,“ hodnotil poslední zápas v Liberci a hlavně jeho složitý závěr trenér Kořínek. Škoda předvedla pod Ještědem kvalitní obrat, když v zápase prohrávala 0:2 a 1:3!

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – V – V – V
    Pozice v tabulce: 10.
    Bilance: 12 zápasů, 4-1-1-6, skóre 27:31, 15 bodů
    Bilance venku: 5 zápasů, 1-1-0-3, skóre 13:17, 5 bodů
    Bilance v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 3-1-1-5, skóre 22:26, 12 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Adrián Holešinský 11 (5+6)
    Nejlepší střelec: Adrián Holešinský 5
    Brankář č. 1: Samuel Hlavaj 7 z. – 2/5, úsp. 91,94 %, prům. 2,60 g/z, 0 SO

    Poslední zápas Plzně:

    22. října 2023: Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 3:4 po sam. náj. (2:0, 0:2, 1:1/0:0)
    Branky a nahrávky: 3. Faško-Rudáš (Rychlovský, Filippi), 11. McCoshen (Filippi, Pérez Lisa), 48. Melancon (Flynn, Filippi) – 27. Mertl (Holešinský), 37. Holešinský (Söderlund), 56. Holešinský (Laakso), roz. sam. náj. Söderlund.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba týmy vstupují tímto zápasem do druhé čtvrtiny extraligy (byť oba týmy po té první mají zápas k dobru). Oceláři se vracejí na domácí půdu po třech zápasech venku (a dvou vložených zápasech Champions Hockey League), naposledy doma hráli 8. října a v mezičase vyhráli na nájezdy v Českých Budějovicích a Brně, naopak po prodloužení odešli poražení v Pardubicích. Plzeň hraje podruhé za sebou venku – v neděli si z Liberce Škoda odvezla domů na západ Čech dva body za výhru na nájezdy. Poslední zápas mezi oběma soupeři se hrál v rámci předehrávky prvního kola, kdy Škoda doma vyhrála 3:1. Pro Oceláře to byl nepříjemný vstup do sezóny – „Dnešní zápas je pro mě zklamáním, naopak domácí hráli velmi dobře, gratulace Plzni,“ hodnotil tehdy zápas hlavní kouč Ocelářů Moták. Naopak pro Plzeň to byl jediný usměvavý den na dlouho – z následujících šesti ligových kol totiž vytěžila jediný bod.

    14. září 2023: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 4. Lev (Schleiss, Houdek), 14. Matýs (D. Kvasnička, Adam), 26. Rekonen (Zámorský) – 44. Kundrátek (Marinčin, Pánik)
     
    Vážení přátelé extraligového hokeje, vítejte opět zpátky! Třinecká WERK ARENA bude v pátek 27. října 2023 od 17 hodin svědkem zápasu 14. kola základní části Tipsport extraligy mezi HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň. Nechte se tímto pozvat ke sledování utkání prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 25. Voženílek (J. Jeřábek, M. Růžička), 29. M. Růžička (J. Jeřábek, Nestrašil), 36. Pánik (Adámek, M. Roman), 57. Hrehorčák (M. Roman) – 42. Lev (Piskáček, Schleiss)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Vrána (C) – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Piskáček (A), Dujsík, Malák, Houdek – Söderlund, Mertl, Holešinský – Matýs, Lev (A), Schleiss (C) – Rekonen, Indrák, Pour – Hrabík, Jansa, Straka.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Lederer

    Diváci: 4 882
    bahis siteleri