Boston – Anaheim 3:4 (po pr.) | Carolina – Seattle 3:2 (po pr.) | Detroit – Winnipeg 1:4 (kon.)
Montreal – Columbus 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Colorado 4:0 (kon.) | Tampa – San Jose 6:0 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 6:2 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 3:2 (kon.) | Dallas – Toronto 1:4 (kon.)
Calgary – St. Louis 0:3 (kon.) | Edmonton – NY Rangers 0:3 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
St. Louis Blues
Pátek 27.10.2023, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Calgary a St. Louis.
     
    Calgary Flames

    Úvod sezóny Calgary nezastihl v dobrém rozpoložení, když v dosavadních sedmi utkáních zaznamenali Flames pouhých pět bodů, s nimiž se nachází v Západní konferenci na jedenácté příčce. Momentálně svěřenci trenéra Husky drží nelichotivou sérii tří porážek v řadě, naposledy doma padli 1:3 s newyorskými Rangers. Plameny letos mají co vylepšovat, loni těsně nepostoupili do play-off, obsadili první nepostupové deváté místo s odstupem dvou bodů na Winnipeg.
     
    St. Louis Blues

    Podobně jako Calgary, tak i St. Louis má na kontě pět bodů, ale v jeho prospěch hraje skutečnost, že odehrál oproti Flames o dvě utkání méně. Bluesmani zatím střídají porážku s vítězstvím, a protože v předešlém klání padli 2:4 s Winnipegem, tak by dnes na řadě měla být výhra. Ani Berubeho družina v loňském ročníku nepronikla do vyřazovací fáze, v Západní konferenci skončila až na dvanácté pozici. Letos jsou cíle určitě vyšší, minimem je postup do play-off.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Weegar, Hanifin, C. Tanev, Gilbert, Zadorov, Solovjov – Šarangovič, E. Lindholm, Huberdeau – Coleman, Backlund, Mangiapane – Duehr, Kadri, Dubé – Coronato, Hunt, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    St. Louis Blues: Hofer (Binnington) – Parayko, Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Scandella, Perunovich – Kyrou, Thomas, Saad – Kapanen, B. Schenn, Bučněvič – Neighbours, Hayes, Toropčenko – Blais, Sundqvist.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Furlatt, Markovic – Deschamps, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Calgary a St. Louis odstartovalo! Domácí začali pokusem o rychlý přechod do útočného pásma, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    00:42
    Nakonec to tedy byli hosté, kteří si vytvořili první příležitost, obránce Nick Leddy z mezikruží na pozorného Markströma nevyzrál.
     
    01:21
    Závar i na druhé straně, kdy Elias Lindholm v šanci ještě posouval touš doprava Šarangovičovi a ten píchl kus černé gumy těsně vedle pravé tyče.
     
    01:42
    Jordan Kyrou s hlavou nahoře posunul puk do předbrankového prostoru na Roberta Thomase, který hledal mezeru mezi brankářovými betony neúspěšně.
     
    02:00
    Na nedostatek práce si v úvodu klání Jacob Markström rozhodně stěžovat nemůže, tvrdou ránu Scandelly kryl pravým betonem.
     
    02:19
    Po levém křídle nabral rychlost Alexej Toropčenko, jenž se zbavil osobního strážce, svižnou střelu zápěstím těsně nad ledem brankář schoval pod levým betonem.
     
    02:35
    Bez přípravy vypálil z vrcholku pravého kruhu člen čtvrté lajny Matt Coronato, s přispěním bloku obránce touš zavítal do ochranné sítě.
     
    03:13
    Před dotírajícím protihráčem MacKenzie Weegar ujel za vlastní bránu, odtud bez větších problémů rozehrával po pravé ruce na osamoceného Colemana.
     
    03:48
    Na druhé straně spoluhráčům vypomohl gólman Joel Hofer, když za bránou zastavil prudké nahození pro Toreyho Kruga.
     
    04:20
    Colton Parayko vymyslel zajímavý křižný pas napříč kruhy do toho levého na Roberta Thomase, jehož ne úplně dobře trefenou střelu pokryl Jacob Markström vyrážečkou.
     
    04:59
    Jako další před domácí svatyní zahrozil Brandon Saad, rychlou forhendovou střelu ze zápěstí usměrnil o kus vedle pravé tyče.
     
    05:23
    Vysokou rychlost nabral Walker Duehr, zbavil se Roberta Bortuzza a křižnou střelou z levého kruhu ztroskotal na Hoferově betonu.
     
    05:47
    Weegarovi rozehrávka levým mantinelem nevyšla, následně kanadský bek alespoň vytlačil Jordana Kyroua pryč z útočné třetiny.
     
    06:10
    Na vedoucí gól měl políčeno Blake Coleman, jenž dostal povedenou nahrávku před bránu od Backlunda, z první střílel do pravého betonu brankáře.
     
    06:51
    Dryden Hunt už mohl střílet, ale ještě volil nahrávku na Nikitu Zadorova, ruskému obránci ovšem poslal kus černé gumy za brusle.
     
    07:12
    Protiútok St. Louis zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Jakem Neighboursem a Kevinem Hayesem odpískal ofsajd.
     
    07:45
    Z levého kruhu vyprodukoval štiplavou ránu zápěstím A. J. Greer, Joel Hofer s problémy zasahoval lapačkou, od níž se puk vyrazil ke spoluhráči Leddymu.
     
    08:14
    Dryden Hunt po levé straně ještě posunul kotouč na Matta Coronata, jehož bekhendový pokus na zadní tyčku Hofer hlídal levým betonem.
     
    08:57
    Tlak Flames měl pokračování. Na modrou dostal nabito Christopher Tanev, ani on však tvrdou dělovkou recept na Hofera nenašel.
     
    09:30
    Hostující brankář navíc velmi dobře zvládá i rozehrávku, pod tlakem zachoval chladnou hlavu a zpoza brány přihrával volnou pravou stranou na Parayka.
     
    09:47
    Situaci dvou proti třem Jegor Šarangovič nevyřešil úplně ideálně, zajímavý pokus o žabičku Blake Coleman neočekával a promáchl naprázdno.
     
    10:11
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Na trestnou lavici již usedl Justin Faulk, který po pravém mantinelu rozjetého Mangiapaneho zastavil jen za cenu podrážení.
     
    10:34
    Úvod přesilovky nevychází dle představ. Nejprve hosté vyhodili hned po buly, o pár vteřin později se situace opakovala po nepřesném pasu Backlunda.
     
    11:00
    Druhý přechod hokejistů v červených dresech přes útočnou modrou čáru nebyl v pořádku, Blake Coleman vystavil do ofsajdu Jonathana Huberdeaua.
     
    11:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté udeřili při vlastním oslabení! Mizernou zadovku Kadriho na modrou vystihl Sundqvist a přes Coronata vyslal do úniku KASPERIHO KAPANENA, který si poradil jako zkušený mazák, forhendem vyslal puk do levého horního růžku nad Markströmovu lapačku. Asistence: Oskar Sundqvist.
    11:23 Kasperi KAPANEN - 0:1
     
    12:04
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Mikael Backlund, proti ostré střele z levého kruhu však Joel Hofer včas srazil betony k sobě.
     
    12:14
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi A. J. Greerem a Robertem Bortuzzem, která nakonec přešla v bitku, tu po několika tvrdých úderech ukončili roztrhnutím obou hokejistů rozhodčí. Kromě tradičních pětiminutových trestů dostal domácí forvard ještě dvě minuty za hrubost, hostující bek dvě minuty za nesportovní chování.
     
    13:12
    Andrew Mangiapane natlačil tělo za Toreyho Kruga, z ostrého úhlu následně vystřelil forhendem pouze do brusle druhého obránce Faulka.
     
    13:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Berubeho dužina odskakuje do dvoubrankového náskoku! Kevin Hayes po mantinelu posunul kotouč na modrou čáru, kde číhal NICK LEDDY, ránu bez přípravy smolně tečoval mimo dosah gólmana bránící Zadorov. Asistence: Kevin Hayes a Alexej Toropčenko.
    13:24 Nick LEDDY - 0:2
     
    14:22
    Přečíslení dvou na jednoho navýšení náskoku neznamenalo, nahrávku Thomase na Saada zastavil Christopher Tanev.
     
    15:09
    Odvážná klička po pravém mantinelu Nikitu Zadorovovi vyšla, nahození bekhendem před bránu potom měl pod kontrolou bránící Marco Scandella.
     
    15:49
    Od modré čáry vypálil zápěstím Colton Parayko, za Jacoba Markströma odvedl práci obětavě blokující Christopher Tanev.
     
    16:18
    Kadrimu nevyšlo zpracování úplně ideálně, v rychlostním souboji posléze nesmazal ztrátu na dobře pracujícího Justina Faulka.
     
    16:49
    MacKenzie Weegar pod tlakem jenom nahazoval po levém mantinelu do útočného pásma, odtud dostal Nick Leddy hodně času na rozehrávku.
     
    17:11
    Spíše z nouze vystřelil z pravého kruhu Walker Duehr, Joel Hofer na slabou střelu od začátku viděl a s přehledem ji zastavil pravým betonem.
     
    17:55
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Robert Thomas, ale nedostalo se mu podpory od spoluhráčů, sám proti třem neuspěl.
     
    18:14
    MacKenzie Weegar zkoušel žabičku za obranu, kterou měl pod kontrolou Marco Scandella, ze vzduchu si kotouč sebevědomě stáhl do lapačky.
     
    18:46
    Calgary může děkovat Jacobu Markströmovi, že nadále prohrává pouze o dva góly. Únik Jordana Kyroua gólman pokryl levým betonem, proti dorážce Saada včas srazil pravou ruku k tělu.
     
    19:16
    Málem udeřilo na druhé polovině kluziště, kde se kotouč šťastně odrazil k Eliasi Lindholmovi, švédský útočník ovšem zvedl puk příliš vysoko.
     
    19:43
    Kevin Hayes se chtěl z levého mantinelu stáhnout před bránu, tělem jej však před Markströma nepustil ruský zadák Nikita Zadorov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Calgary a St. Louis přinesla dvě branky, přičemž o obě se postaralo hostující mužstvo. Důležitý vedoucí gól obstaral ve 12. minutě Kasperi Kapanen, jenž uspěl v úniku v oslabení střelou do levého horního rohu. Na spoluhráče navázal o pouhé dvě minuty později Nick Leddy, jeho ránu od modré smolně srazil mimo dosah gólmana bránící Zadorov.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 10.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dvacetiminutovka je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí favorit v ní má co napravovat, neboť po úvodním dějství ztrácí dva góly.
     
    20:39
    Právě Plameny podnikly první útok, ale příliš daleko se nedostaly, kličkujícího Eliase Lindholma zbavil puku Marco Scandella.
     
    21:05
    Icing. Jegor Šarangovič vyzkoušel dlouhý pas na Mikaela Backlunda, jenže Švéd očekával nahrávku do hokejky, takže se vůbec nerozjel.
     
    21:42
    Kasperi Kapanen si rozmyslel nájezd do dvou protihráčů, místo toho bekhendem posunul za sebe na Pavla Bučněviče, jehož pokus zblokoval padající Solovjov.
     
    22:09
    A. J. Greer si hodil puk kolem Scotta Perunoviche, za bránou potom neuspěl jeden na jednoho proti jinému obránci Krugovi.
     
    22:30
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší St. Louis. Za zbytečný faul v útočné třetině obdržel trest za podrážení Jegor Šarangovič, běloruský útočník vložil hokejku pod Perunoviche a ten přes ni přepadl.
     
    23:11
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Torey Krug, Jacob Markström zakročil pravým betonem ve spolupráci s vyrážečkou.
     
    23:45
    Blake Coleman se vydal napadat Coltona Parayka a soka donutil k vycouvání za modrou čáru. Hostům se početní převaha zatím vůbec nedaří.
     
    24:04
    Zničehonic ale přeci jen mohlo udeřit, když se puk šťastně odrazil do pravého kruhu k Jordanu Kyrouovi, Jacob Markström se ale skvěle přemístil k levé tyči a předvedl zdárný zásah betonem.
     
    24:40
    Přesilovka Blues je u konce. Navrátilec Jegor Šarangovič se zkusil schovat za obranou soupeře, ale Marco Scandella se k Bělorusovi stáhl včas.
     
    25:27
    Z ostrého úhlu vyprodukoval křižnou střelu zápěstím Alexej Toropčenko, jež se mezi tři tyče nevešla, takže Jacob Markström mohl zůstat v klidu.
     
    25:52
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Nikita Zadorov po pravém mantinelu posunul puk na Matta Coronata, křižnou ránu vytáhl Hofer vyrážečkou.
     
    26:24
    Na opačné polovině pomýšlel na druhý gól v utkání Nick Leddy, který obdržel parádní pas mezi kruhy, dobře mířenou střelu Jacob Markström vyrazil nad břevno ramenem.
     
    26:55
    Zpracování na útočné modré zabralo Hanifinovi poměrně dost času, nakonec nepřesnou přihrávkou našel pouze hůl Bučněviče.
     
    27:29
    Brandon Saad nahrával mezi tři protihráče Robertu Thomasovi, centrovi elitní formace smolně puk přeskočil přes hokejku.
     
    27:59
    Protože se Pavlu Bučněvičovi nedostalo dostatečné podpory, tak ruský forvard pouze nahodil do útočné třetiny a odjel na střídačku.
     
    28:12
    Rovněž druhé vyloučení prostřední části míří do domácích řad. Opět je vyloučen běloruský hokejista, a sice Ilja Solovjov, jenž krosčekem atakoval Schenna.
     
    28:36
    Nebezpečí před vlastní bránou přestál Jacob Markström bez úhony. Nejprve přestál teč vlastního spoluhráče Lindholma, následně si puk našel ve změti hokejek a přikryl ho lapačkou.
     
    29:01
    Slibná příležitost se otevírala před Jordanem Kyrouem, ale tomu nevyšlo zpracování v pravém kruhu, z úhlu si pak na střelu nevěřil, navíc přišel o kotouč na úkor Hanifina.
     
    29:36
    Okružní výlet si s kotoučem udělal Brayden Schenn, aby nakonec vypálil zápěstím z pravého kruhu, přes hokejku Hanifina puk prosvištěl nad horní tyčkou.
     
    30:12
    Pěknou kombinační akci završil Justin Faulk křižnou střelou z levého kruhu do blokujícího Taneva. Domácí jsou kompletní.
     
    30:36
    Tečované nahození Parayka zastavil za vlastní bránou Jacob Markström, který s přehledem rozehrával po pravém mantinelu na volného Weegara.
     
    31:04
    Christopher Tanev schytal tvrdý hit a hosté rázem kombinovali v útočném pásmu, nahození Leddyho od modré gólman zvládl zpacifikovat.
     
    31:37
    Dlouhá a křižná nahrávka Zadorova měla oči, ale Dillon Dubé si s ní vůbec neporadil, špatným zpracováním touš věnoval Scandellovi.
     
    32:07
    Colton Parayko cíleně vypálil na zadní mantinel, odkud Brandon Saad hledal před bránou Pavla Bučněviče, který netrefil touš vůbec dobře.
     
    32:42
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Ilja Solovjov, jehož nahození mělo oči, od brusle Nazema Kadriho se puk odrazil vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    33:04
    Přes bránícího Leddyho vypálil z levého kruhu zápěstím Mikael Backlund, Joel Hofer stihl zareagovat a puk zachytil do lapačky.
     
    33:46
    Z minusového úhlu nahazoval Blake Coleman a orazítkoval tyčku, každopádně vzrušení by bylo zbytečné, pouze z vnější strany a Hofer měl situaci pod kontrolou.
     
    34:15
    Před vlastní bránou velmi dobře zapracoval Nikita Zadorov, když nejenže zblokoval nahození, ale pravou bruslí i zvládl puk přikopnout k Šarangovičovi.
     
    34:40
    Domácí podnikli rychlý protiútok, leč kýženého snížení se nedočkali, tvrdou střelu Dubého zleva zblokoval do ochranné sítě Colton Parayko.
     
    35:16
    Robert Thomas vymyslel od pravého mantinelu parádní nahrávku do levého kruhu na trestuhodně volného Marca Scandellu, který tváří v tvář brankáři mířil vedle levé tyče.
     
    35:45
    U mantinelu vybojoval puk proti dvěma Nazem Kadri, kotouč následně nezvládl propasírovat mezi kruhy k Jonathanu Huberdeauovi.
     
    36:07
    Hosté se při přečíslení tří proti dvěma nesrovnali vůbec dobře. Torey Krug najel do prostoru, kde byl Pavel Bučněvič, bekhendovou přihrávku před bránu pak kontroloval Zadorov.
     
    36:16
    Při přečíslení tří proti dvěma se puk odrazil do středu na osamoceného Walkera Duehra, jehož tvrdou ránu kryl Hofer vyrážečkou. Následně dochází k potrestání St. Louis za příliš mnoho hráčů na ledě, týmový prohřešek míří odpykat Sammy Blais.
     
    36:36
    Přesilovka Flames trvala přesně dvacet vteřin, poté u útočné modré nestihl včas zastavit bez puku jedoucí MacKenzie Weegar a nedovoleným bráněním poslal k ledu Sundqvista.
     
    37:11
    U pravého mantinelu vymýšleli hokejisté v červených dresech, ale výsledem kloudná příležitost nebyla, pas Kadriho zastavil Krug.
     
    37:38
    Na druhou stranu se po pravém mantinelu rozjel Pavel Bučněvič, tělem soka ukázkově přišpendlil na mantinel Ilja Solovjov.
     
    38:13
    Robert Thomas se na malém prostoru z obležení Zadorova vymotat nezvládl, nepovedenou bekhendovou nahrávku schoval Jacob Markström pod lapačkou.
     
    38:51
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. MacKenzie Weegar se hned chtěl zapojit do akce, ale spoluhráči se vydali na střídačku, takže jenom nahazoval a i on se vydal pryč ze hry.
     
    39:27
    Brandon Saad přenesl kotouč doleva na Braydena Schenna, jehož čitelnou zadovku pokryl Tanev před Paraykem.
     
    39:52
    Domácí hokejisté ještě navštívili útočné pásmo, nicméně Hofera nezaměstnali, přihrávku Kadriho naslepo kontroloval Perunovich.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství se stavem zápasu nepohnulo, St. Louis zůstává o dva góly napřed. Bluesmani fungují směrem dozadu na jedničku, obránci Joelu Hoferovi výbornou prací ulehčují situaci a ten zatím nezaváhal a drží naděje na první kariérní čisté konto v NHL, zbývá mu posledních dvacet minut.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 20.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní buly ve třetí třetině ovládl Mikael Backlund. Útočit tedy mohou domácí, které čeká těžká práce, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk.
     
    40:32
    Hráči v červených dresech rychle o puk přišli a z pravého kruhu naopak střílel zápěstím Robert Thomas do připravené Markströmovy lapačky.
     
    41:04
    Walker Duehr vystihl nahrávku na Roberta Bortuzza, přes nějž se ale vzápětí neprobojoval ve snaze o založení protiútoku.
     
    41:39
    Zajímavou zadovku vymyslel zpoza brány Jonathan Huberdeau, jenže Jegor Šarangovič reagoval pozdě a neporadil si se zpracováním.
     
    42:12
    Jedním z nejaktivnějších hráčů domácích je Matt Coronato, který nyní dojel až do levého kruhu, křižný projektil Joel Hofer zastavil v lapačce.
     
    42:48
    Walker Duehr se snažil propasírovat kotouč do přehuštěného mezikruží na hokejku Noaha Hanifina, dobrému úmyslu se postavil do cesty Marco Scandella.
     
    43:07
    Domácí jeli tři na dva. Andrew Mangiapane nakonec vymyslel výbornou nahrávku na Nikitu Zadorova, ruský obránce netrefil kotouč ideálně, nasměroval ho nad břevno.
     
    43:52
    Christopher Tanev se kličkou od mantinelu zbavil osobního strážce a dobruslil až do útočného pásma, následně mu nevyšla křižná nahrávka na Lindholma.
     
    44:22
    Ještě více přiblížit St. Louis vítězství plánoval Brayden Schenn, jeho tvrdá forhendová střela švihem zleva na bližší tyč orazítkovala právě brankovou konstrukci!
    44:22 Schenn orazítkoval brankovou konstrukci
     
    44:44
    Plameny rychle otočily hru, avšak v tomto případě Hofera nezapojily, Jonathana Huberdeaua čistým způsobem zpacifikoval Nick Leddy.
     
    45:37
    Čisté konto Joelu Hoferovi zůstává i po ráně zápěstím v podání Nazema Kadriho, s níž si i s notnou dávkou štěstí poradil vyrážečkou.
     
    45:50
    Krátce po buly vystřelil forhendovou ránu od mantinelu Dennis Gilbert, Joel Hofer byl znovu pozorný a kus černé gumy sebral do lapačky.
     
    46:12
    Váhajícímu Mikaelu Backlundovi se nepovedlo vyjet z obranného pásma, zaváhání soka následně hasil Dennis Gilbert odcloněním Hayese.
     
    46:38
    Se slabým nahozením od modré čáry si Jacob Markström poradil bez problémů, ve vymezeném časovém úseku ovšem rozehrát nestihl.
     
    47:01
    Robert Bortuzzo vypálil tvrdou střelu od modré čáry a byl to Jake Neighbours, kdo šikovně tečoval touš těsně vedle levé tyčky.
     
    47:40
    Brayden Schenn vyslal pas do útočného pásma na Oskara Sundqvista, jehož ostrou nahrávku do předbrankového prostoru zastavil MacKenzie Weegar před Blaisem.
     
    48:15
    Nepovedenou rozehrávku Nikity Zadorova vystihl Sammy Blais, jenže vzápětí ani jemu nevyšla přihrávka, slabě poslal puk přímo na hokejku Taneva.
     
    48:23
    Na druhé polovině kluziště došlo po střele Gilberta a zákroku Hofera k potyčce několika hráčů, dvouminutový trest za hrubost dostali nejaktivnější Dennis Gilbert s Toreym Krugem.
     
    49:11
    Spíše z nouze nahazoval od pravého mantinelu Alexej Toropčenko, Jacob Markström se překvapit nenechal a puk zastavil levým betonem.
     
    49:53
    Zprava se pokusil prokousat až před bránu Kevin Hayes, nezvládl však natlačit tělo přes dobře pozičně stojícího Taneva.
     
    50:02
    Od modré čáry vyprodukoval forhendový projektil do středu brány Justin Faulk, Jacob Markström udržel aspoň malé šance domácích na bodový zisk zákrokem lapačkou.
     
    50:44
    Zpoza levého kruhu vypálil křižnou dělovku Marco Scandella, opět připravený domácí gólman zasáhl vykopnutým levým betonem.
     
    51:16
    Dobou práci odvedl za vlastní bránou Nick Leddy, jehož nerozhodil dotírající Jonathan Huberdeau, přes jeho hokejku žabičkou rozehrál na Thomase.
     
    51:37
    Pobyt Calgary v útočné třetině neměl dlouhého trvání, Blake Coleman kličkou z pravého křídla do středu ztroskotal na Leddym.
     
    52:24
    Komplikace pro Calgary, které míří do čtyř z důvodu faulu Noaha Hanifina, zadák zezadu ukázkově podrazil do příležitosti spěchajícího Kyroua.
     
    52:33
    Netrvalo dlouho a Jacob Markström si v právě probíhajícím oslabení připsal první zákrok, lapačkou s přehledem vyrazil pokus obránce Kruga.
     
    53:11
    Do středu si sjel Pavel Bučněvič a vyslal ostrou forhendovou střelu příklepem, tu brankář zvedl do ochranné sítě pravým ramenem.
     
    53:42
    Robert Thomas vyzkoušel žabičku za obranu na Jordana Kyroua, jenž se sice odpoutal od obránce, ale na puk nedosáhl.
     
    54:25
    Vyloučení Hanifina je minulostí, Calgary zase může naplno útočit. Po levém mantinelu se vydal do útočné třetiny Jegor Šarangovičm křižnou přihrávku do kruhu zastavil Marco Scandella.
     
    54:59
    Nechybělo moc, aby hosté postupovali do přečíslení dvou na jednoho, Alexeji Toropčenkovi se však nepovedlo prohodit si kotouč mezi Gilbertovými bruslemi.
     
    55:16
    Joel Hofer je zase o kousek blíže prvnímu čistému kontu v NHL v kariéře, tvrdou střelu Mangiapaneho z velkého úhlu udržel ve výstroji.
     
    55:47
    Hostující gólman jasně ukázal, že se v pokročilé fázi zápasu nebojí rozehrávat, vyjel za vlastní bránu a odvážnou přihrávku na Bortuzza zvládl skvěle.
     
    56:14
    Christopher Tanev přihrával po mantinelu, zatímco Jonathan Huberdeau se vydal před bránu, pohyb už nedokázal změnit a volný prostor k rozehrávce poroto dostal Nick Leddy.
     
    56:40
    Od mantinelu si Jegor Šarangovič stáhl kotouč blíže do středu a zápěstím vypálil na přední tyčku, trefil pouze Hoferovu pravou ruku.
     
    57:17
    MacKenzie Weegar zachytil vyhození soupeře v útočné třetině a Jacob Markström spěchá na střídačku! Následně kanadský obránce příliš dlouho otálel s přihrávkou a Thomas ho donutil zacouvat za modrou čáru.
     
    57:53
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Tvrdou střelu od modré zblokoval mimo tři tyče Thomas, načež se u pravého mantinelu chopil hracího předmětu OSKAR SUNDQVIST a přes celé hřiště ho poslal do prázdné domácí svatyně. Asistence: Robert Thomas.
    57:53 Oskar SUNDQVIST - 0:3
     
    58:38
    Nechybělo moc, aby hosté finální podobu výsledku ještě vylepšili. Sammy Blais si v posledním okamžiku rozmyslel střelu a nahrával pod sebe, překvapený spoluhráč Alexej Toropčenko nestihl včas vrátit hokejku na led.
     
    59:24
    Výborný dvojzákrok Joela Hofera. Pravým betonem nejprve pokryl forhendovou střelu Mikaela Backlunda, stejnou částí výstroje si poradil i s dorážkou Mangiapaneho.
     
    59:56
    Tlak domácího celku ještě pokračoval, ale ani čestný úspěch se nedostavil, forvard Jegor Šarangovič neuspěl kličkou na pravém křídle.
     
    Konec zápasu.
     
    Calgary na domácím ledě nepotvrdilo roli favorita, proti St. Louis se gólově neprosadilo a zaslouženě prohrálo 0:3.

    Hosté udělali důležitý krok směrem k vítězství hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si zásluhou tref Kasperiho Kapanena a Nicka Leddyho vytvořili dvoubrankový náskok. Bluesmani následně ještě více vyztužili defenzivu a soupeře po celý zápas nepustili do vyložené tutovky, aby nakonec v koncovce utkání ještě vylepšil konečnou podobu výsledku Oskar Sundqvist přesnou střelou do prázdné brány Flames. Za zmínku stojí i výborný výkon gólmana Joela Hofera, který zaznamenal 26 úspěšných zákroků a vychytal první kariérní čisté konto v NHL.

    Svěřenci trenéra Berubeho vyrovnali sezónní statistiku na tři výhry a tři prohry a se šesti body si v Západní konferenci polepšili na sedmé místo. Trápící se Calgary je se čtyřmi body třinácté, dnes zapsalo čtvrtou prohru v řadě.
     
    Utkání přihlíželo 16 897 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 27 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 0/4 | Trestné minuty: 17 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jacob Markström (CGY) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 59:25
    Joel Hofer (STL) – 27 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 59:56

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Jacob Markström (CGY) – 32 zákroků
    2. Joel Hofer (STL) – 27 zákroků
    3. Robert Thomas (STL) – 0+1 (05:51:33)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Kapanen (Sundqvist), 14. Leddy (Hayes, Toropčenko), 58. Sundqvist (Thomas)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Weegar, Hanifin, C. Tanev, Gilbert, Zadorov, Solovjov – Šarangovič, E. Lindholm, Huberdeau – Coleman, Backlund, Mangiapane – Duehr, Kadri, Dubé – Coronato, Hunt, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    St. Louis Blues: Hofer (Binnington) – Parayko, Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Scandella, Perunovich – Kyrou, Thomas, Saad – Kapanen, B. Schenn, Bučněvič – Neighbours, Hayes, Toropčenko – Blais, Sundqvist.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Furlatt, Markovic – Deschamps, Shewchyk

    Diváci: 16 897
    bahis siteleri