Bochum – Mohuč 2:2 (kon.)
konec
VfL Bochum
2:2 (1:0)
1. FSV Mohuč 05
Pátek 27.10.2023, 20:30 • Vonovia Ruhrstadion, Bochum • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný páteční večer u sledování Bundesligy! V pořadí již 9. kolo německé nejvyšší soutěže dnes odstartuje souboj mezi Bochumí a Mohučí.
     
    Ač je sezóna stále ještě ve velmi ranné fázi, pro oba celky půjde o důležitý souboj: ani jeden z nich totiž zatím ještě nevyhrál. Domácí mají na kontě čtyři body a aktuálně okupují předposlední místo v tabulce, zatímco dvoubodové hosty výhra Kolína nad Gladbachem minulý víkend odsunula na úplné dno Bundesligy.
     
    Co se vzájemných zápasů v minulém ročníku týče, Bochum má svému soupeři co vracet. Mohuč totiž vyhrála oba duely, venku loni v srpnu urvala těsný výsledek 2:1 a lednovou odvetu ovládla jasně 5:2.
     
    Hlavním sudím bitvy byl stanoven Patrick Ittrich, pro kterého to bude 75. odpískané utkání v nejvyšší soutěži. Asistenty budou Sascha Thielert a Thomas Gorniak.
    Domácí borce dnes poženou dopředu vyprodané tribuny.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Bochum: Riemann – Orděc, K. Schlotterbeck, Bernardo – Gamboa, Losilla (C), Stöger, Soares – Asano, Förster – Broschinski.
    Náhradníci: Thiede – Mašović, Wittek, Loosli, Daschner, Kwarteng, Paciência, Antwi-Adjei, P. Hofmann.
    Trenér: Thomas Letsch.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner (C) – Leitsch, Bell, van den Berg – da Costa, Barreiro, Kohr, Caci – Gruda, Onisiwo – Ajorque.
    Náhradníci: Batz – Widmer, Barkok, I Čä-song, Krauss, Fernandes, Guilavogui, Papela, Mamutovic.
    Trenér: Bo Svensson.

    Rozhodčí: Ittrich – Thielert, Gorniak.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný páteční večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba kluby vyráží na hrací plochu, domácí v modrém a hosté v červeném. Start se rychle blíží.
     
    Úvodní výkop obstará Bochum, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Caci po nepovedeném domácím útoku vhazuje míč zpět do hry těsně za středovou čarou, Mohuč se může pokusit poprvé v utkání vyrazit před Riemanna.
     
    2
    Broschinski po kontaktu s van den Bergem spadl ve vápně, což nechalo sudího chladným. Pár sekund nato už ale faul k vidění byl, volný kop pro Bochum.
     
    3
    Na první obrovskou šanci duelu jsme nečekali dlouho! Zentnera prudkou a nepříjemnou ranou z voleje prověřil Bernardo, ale gólman Mohuče byl připraven a míč vytáhl za bránu!
     
    4
    Modří mají zatím dění pod kontrolou, obrana hostů dostává hned zkraje utkání zabrat.
     
    5
    Gamboa chtěl dlouhou přihrávkou přes střed hřiště vysunout do útoku Broschinskiho, jenže nepříliš povedený pas nakonec zachytil jeden z protihráčů.
     
    6
    Asano se na křídle dostal za da Costu a zkusil míč po zemi nasměrovat do vápna, kde ale v té době nebyl ani jeden nehlídaný borec v modrém dresu.
     
    7
    První výraznější atak Mohuče v duelu pokazila nepřesná přihrávka. Kohr se pokusil zachránit situaci a získat míč zpět, Förstera přitom ale tvrdě poslal k zemi.
     
    9
    Gruda vystihl Riemannovu nepromyšlenou rozehrávku a s míčem na kopačce vyrazil do šestnáctky, kde si přehraným pádem na trávník chtěl vymodlit penaltu.
     
    10
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu týmu se aktuálně nedaří nějak výrazněji ohrozit svatyni soupeřů.
     
    11
    Hra po zákroku na Broschinskiho běžela dál, což se zaplněným tribunám ani trochu nelíbilo. Bochum nicméně pár sekund nato získala vhazování.
     
    12
    Dění zatím doprovází velké množství chyb na obou stranách, hodně nepovedený volný kop domácích teď málem vedl k nebezpečnému brejku Mohuče.
     
    13
    Soares si zpracoval neposedný míč na středovém kruhu a pro jistotu ho zahrál dozadu na Riemanna.
     
    15
    Rozhodčí poprvé vytáhl žlutou kartu, Leandro Barreiro (MAI) na straně poslal k zemi Stögera.
     
    16
    Van den Berg si nerozuměl se svým spoluhráčem, Bochum si po jeho přihrávce bere míč zpět.
     
    17
    Chaotický souboj na středu hřiště končí nařízenou standardkou pro hráče v červeném, kteří se už delší dobu pořádně nepodívali před Riemannovu svatyni.
     
    18
    Leitsch vytáhl Mohuč z bryndy a na hraně šestnáctky odzbrojil rychlého Asana, který se mohl dostat do hodně slibné šance. Bochum si vyzkouší rohový kop.
     
    19
    No, pozor, dění na Vonovia Ruhrstadionu zřejmě okoření penalta! Da Costa podle všeho ve vápně přišlápl nohu Schlotterbecka, rozhodčí Ittrich si vyráží situaci prohlédnout na monitoru...
     
    20
    Je to tak, penalta pro Bochum!
     
    20
    Ještě před pokutovým kopem si žlutou kartu za protesty zblízka prohlédl Dominik Kohr (MAI).
     
    21
    Bochum právě vstřelil branku!
    Domácí penaltu nezahodili a po dvaceti minutách hry míří do vedení! Zentner špatně odhadl stranu a spadl vpravo, zatímco KEVIN STÖGER od puntíku sebevědomě zakončil nalevo – 1:0!
     
    22
    Kohr si zahrává s ohněm. Rázný hostující záložník byl už několikrát napomínán za tvrdou hru, naposledy právě teď, jenže nyní nad ním už visí karta...
     
    23
    Bochum má hru plně pod kontrolou a znovu se snaží přejít do ofenzívy, Mohuč působí opařeně.
     
    24
    Asano nedoběhl dlouhý míč na pravé straně, svému spoluhráči nicméně poděkoval za snahu. Dění bude pokračovat odkopem od brány z dílny Zentnera.
     
    25
    Japonský legionář nyní pro svůj výběr vybojoval další roh, Zentnera čekají další nepříjemné chvíle.
     
    26
    V ochozech to zahučelo. Na letící míč si v šestnáctce úspěšně naskočil nedostatečně střežený Broschinski, jenž ho hlavou nasměroval vedle bližší tyče.
     
    27
    Hostující fanoušci zatím se hrou svého celku spokojení býti nemůžou, Svenssonovým svěřencům se v Bochumi stále nedaří pořádně promluvit do dění.
     
    28
    Mohuč se ujala rohu, ze kterého toho ale moc nevymyslela. Modří situaci hravě ubránili.
     
    30
    Máme za sebou skoro půl hodiny hry. Jasná optická převaha Bochumi se odráží i na statistice držení míče, která zní 56 % – 44 % v její prospěch.
     
    31
    Tohle nikdy nevidíme rádi, Orděc během souboje s Cacim na vlhkém trávníku ztratil balanc a zdá se, že si natáhl sval ve stehně. Na hřiště míří zdravotníci.
     
    32
    Zcela jistě uvidíme střídání, poněkud překvapivě ale na obou stranách. Ze hry zřejmě krom Orděce půjdou také hned dva borci v červených dresech.
     
    33
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Ivan Orděc, přichází Erhan Mašović.
     
    33
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Stefan Bell, přichází I Čä-song,
    ze hřiště odchází Dominik Kohr, přichází Tom Krauss.
     
    35
    Dění se po delší prodlevě opět rozběhlo. Bochum získala další rohový kop poté, co I Čä-song pár sekund po příchodu na hřiště zblokoval míč za bránu.
     
    36
    Da Costa dlouhým centrem hledal nabíhajícího spoluhráče před Riemannem, domácí gólman si ale dráhu míče pohlídal a lapil ho do svých rukavic.
     
    37
    Riemann si opět poradil s neposedným míčem a po pár sekundách ho zahrál daleko od brány.
     
    38
    První poločas se pomalu chýlí ke konci, hra se momentálně drží hlavně na středu hřiště. Častěji mají nyní míč pod kontrolou hostující borci.
     
    39
    Další akce Mohuče byla zastavena na hranici vápna. Balón se ale o pár sekund později odrazil za Riemanna, a červení tak přeci jen budou moci zahrozit.
     
    40
    Barreiro se ve snaze se dostat k letícímu míči vyhoupl nad Bernarda a stáhl ho na trávník, rozhodčí obratem zastavuje hru a vrací míč do držení Bochumi.
     
    41
    Da Costův dlouhý míč z pravé strany nastartoval další hostující útok. Ten zhatil právě Bernardo, který balón ve vápně tečoval směrem k Riemannovi.
     
    42
    Mohuč působí hodně bezzubým dojmem. Ač se už celkem dlouho hraje hlavně u Riemanna, na domácího gólmana stále neletěla žádná nebezpečnější rána.
     
    44
    Ajorque zastáhl za dres Mašoviće, který po souboji řeší nějaký zdravotní problém v dolní části těla.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+1
    Riemann po dalším nevýrazném ofenzivním tažení červenobílých odkopává míč daleko od své svatyně.
     
    45+2
    Nastavení se zřejmě o pár sekund protáhne, Barreiro totiž zasáhl van den Berga míčem do obličeje z bezprostřední blízkosti. Hostující zadák je znatelně otřesen a chvíli si užije péče zdravotníků.
     
    45+4
    Pokračujeme dál. Mohuči se podařilo na malý moment odtáhnout hru pryč od její svatyně, Bochum se ale rychle vrátila k míči a míří zpět před Zentnera.
     
    45+5
    Sledujeme opatrnou kombinaci modrých na polovině soupeřů, co nevidět zazní tři hvizdy sudího.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:36.
     
    Držení miče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 5:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:11.
     
    První poločas je za námi a zatím vše nasvědčuje tomu, že bitvu posledního s předposledním ovládne Bochum. Mohuč do dnešního důležitého souboje vstoupila hodně vlažně a za celé úvodní dějství si nevypracovala ani jednu větší šanci, zatímco domácí se ujali vedení díky proměněné penaltě. Inu, uvidíme, jak se stále otevřený duel bude vyvíjet po patnáctiminutové přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Ludovic Ajorque, přichází Aymen Barkok.
     
    47
    Borschinski jen pár desítek sekund po startu druhé půle odšpuntoval další vlnu radosti na tribunách, jeho gól se ale počítat nebude! Domácí útočník se totiž prosadil z ofsajdu!
     
    48
    Mohuč testuje bochumskou defenzívu, která je zatím velmi pevná a nepouští soky k Riemannovi.
     
    49
    Leitsch zachytil míč před svým vápnem a pro jistotu ho zahrál dozadu na Zentnera, hosté se nyní opatrně snaží zklidnit poměrně divokou hru.
     
    51
    Žlutou kartou je poprvé trestán také jeden z domácích, Bernardo (BOC) nyní na pravé straně zblokoval letící míč nataženou rukou. Volný kop pro Mohuč.
     
    52
    Standardka vedla jen k odpískanému postavení mimo hru, hostující útok je dnes v Bochumi zatím naprosto nulový a stále Riemanna neprověřil.
     
    53
    Tak tohle se moc často nevidí. Žlutou kartu nyní inkasoval jeden ze členů realizačního týmu Bochumi, který za brankou nohou zastavil míč ještě předtím, než opustil hranice bitevního pole. Kuriózní situace.
     
    54
    Sledujeme sérii soubojů o balón u postranní čáry, Mohuč hledá cestu před Riemannovu svatyni.
     
    55
    Barkok si do statistik zapisuje faul, útočícího Förstera zastavil způsobem, jenž se nevešel do mezí pravidel. Bochum získává další nadějnou standardku.
     
    56
    Vracející se Bernardo ubránil míč před dotěrným protihráčem a zahrál ho za sebe na gólmana, který jej obratem odkopl velmi daleko od své šestnáctky.
     
    57
    Bernardo excelentně utnul výpad hostů po levém křídle, za což si vysloužil hlasité ovace zaplněných ochozů. Domácí zadák prožívá povedený druhý poločas.
     
    58
    Mohuč si však nyní vybojovala rohový kop, Riemann bude muset po delší době zpozornět.
     
    59
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Mohučští hned svou první větší šanci v utkání přetavili v gól, začínáme zase od začátku! Po kopu od praporku se ve vápně k odraženému balónu dostal Caci, jehož střela se od hloučku hráčů před Riemannem se štěstím odrazila do sítě! Branka bude zaznamenána jako vlastní, "autorem" je KEVEN SCHLOTTERBECK – 1:1!
     
    61
    Modří neztrácí čas, přesouvají hru zpět dopředu a chtějí si vzít ztracený náskok okamžitě zpět.
     
    62
    Hosté si vybojovali outové vhazování vedle domácího vápna, které provede zřejmě Gruda.
     
    63
    Na tribunách rapidně roste nervozita, Mohuč mohla rychle dokonat obrat! Pod nebezpečnou střelu z voleje se nyní podepsal da Costa, jehož prudká rána se ale mezi tři tyče nevešla!
     
    64
    Bochum v zámezí chystá další střídání. Na hrací ploše momentálně sledujeme vesměs vyrovnanou podívanou, častěji jsou na míči hráči v červeném.
     
    65
    Padající míč nyní zaplul přímo do Riemannovy náruče, gólman ho následně zahrál na obránce.
     
    66
    Caci ubránil balón před dotěrným Gamboou a odrazil ho od něj do zámezí, Mohuč bude vhazovat.
     
    67
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Moritz Broschinski, přichází Philipp Hofmann,
    ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Gonçalo Paciência.
     
    68
    Barkok minimálně podruhé v zápase fauloval, Bochum po jeho zákroku dostává klid na rozehrávku.
     
    69
    Domácí se málem vrátili do vedení! Střídající Hofmann se s trochou štěstí uvolnil před brankou a z bezprostřední blízkosti se pokusil poslat míč do sítě, ale trefil jen vysunutého Zentnera!
     
    70
    Míříme do posledních dvaceti minut, nepočítaje tedy nastavení. Dění se teď drží na středu hřiště, ani jednomu týmu se nedaří hru posunout dopředu.
     
    71
    I Čä-song (MAI) rozšiřuje řady napomenutých hráčů, se zahráním volného kopu až příliš otálel.
     
    72
    Gruda z velmi složité pozice zakončil za bránu, nic moc jiného v konkurenci dotěrných protihráčů ani udělat nemohl. Riemann tak bude znovu odkopávat.
     
    74
    Barkok frustrovaně rozhodil rukama a měl důvod proč. Přihrávka na stranu se mu hodně nepovedla, hostující záložník míč protihráčům takřka odevzdal.
     
    75
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Brajan Gruda, přichází Josuha Guilavogui.
     
    76
    Barkok se dostal k míči těsně před vápnem a nehodlal tuto příležitost zahodit, jeho ukvapené zakončení do středu brány ale Riemanna nepotrápilo.
     
    77
    Dění se v posledních momentech hodně kouskuje, souvislejší pasáž jsme delší dobu neviděli. Rozhodčí nyní na chvíli zastavil hru pro faul Soarese.
     
    79
    Bochum je momentálně častěji na míči a hledá nějakou cestu zpět před Zentnerovu svatyni.
     
    81
    Modří si vyzkouší další rohový kop, čas na vstřelení rozhodující trefy se rychle krátí...
     
    82
    Bochum právě vstřelil branku!
    Domácí se v samotném závěru vrací do vedení, tak to je pro Mohuč pořádně hořký zásah! Stöger od praporku vzduchem poslal míč přímo do šestnáctky, kde se k němu jako první dostal nedostatečně střežený KEVEN SCHLOTTERBECK a zakončením odčinil svůj vlastní gól – 2:1!
     
    83
    Hostující obrana musela znovu do akce, Bernardo s míčem prokličkoval až do vápna. Snahy Bochumi ale pár vteřin nato zastavil odpískaný ofsajd.
     
    85
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Keven Schlotterbeck, přichází Noah Loosli,
    ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Lukas Daschner.
     
    86
    Kraussovo nepřesvědčivé zakončení Riemanna nijak nepotrápilo, domácí se vrací na balón.
     
    87
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Sepp van den Berg, přichází Edimilson Fernandes.
     
    88
    První žlutou kartu v sezóně dostává Gonçalo Paciência (BOC), Mohuč rozehrává na své polovině.
     
    89
    Výborný Riemann teď zachránil cenné body pro Bochum! Barkok ho prověřil nebezpečnou ranou na bližší tyč, kterou připravený strážce domácí svatyně lapil do svých rukavic!
     
    90
    Závěr utkání se protáhne aspoň o 5 minut.
     
    90+1
    Mohuč se ještě nevzdává, drží se na míči a snaží se se přesunout dopředu, ale přes zpevněnou a motivovanou domácí obranu se prokousává jen těžko.
     
    90+2
    Dvě minuty z nastavení jsou skoro pryč, nějakou výraznější šanci jsme zatím neviděli. Bochum má k první výhře sezóny už opravdu hodně blízko.
     
    90+3
    Da Costa od postranní čáry nahodil míč jen na Stögera, jenž ho obratem vystrčil zpět do zámezí.
     
    90+4
    Barkok to zkusil ještě jednou, jeho další rána ale byla zblokována. Červení se obratem vydali zpět do útoku, da Costův centr ale vyhmátl Riemann.
     
    90+5
    Anthony Losilla (BOC) na křídle sestřelil postupujícího da Costu hodně nevybíravým skluzem.
     
    90+6
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný finiš na Vonovia Ruhrstadionu, kde se body budou nakonec dělit rovným dílem! Obrana Bochumi nezvládla poslední sekundy utkání a umožnila Onisiwovi na kraji vápna sklepnout odražený míč na TOMA KRAUSSE, jehož jemně tečovaná střela proplachtila za bezmocného strážce domácí svatyně. Hostující sektor explodoval radostí – 2:2!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:21.
     
    Máme hotovo! Svěřenci kouče Letsche byli jen sekundy od první výhry sezóny, ale nakonec se musí spokojit jen s remízou. Mohuči se podařilo se vzpamatovat z naprosto prokaučovaného prvního poločasu, ve druhé půli domácí pořádně potrápit a v samotném závěru zachránit aspoň bod. Čekání obou týmů na vítězství v aktuálním ročníku se tak protahuje o další týden...
     
    Los dalšího kola byl výrazně benevolentnější k domácím, které čeká cesta na půdu dvanáctého Darmstadtu. Mohuč u sebe pro změnu přivítá RB Lipsko.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:44:20)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 21. Stöger (pen.), 82. K. Schlotterbeck (Stöger) – 59. K. Schlotterbeck (vla.), 90+6. Krauss (Onisiwo)

    Karty:   51. Bernardo (BOC), 88. Paciência (BOC), 90+5. Losilla (BOC) – 15. Barreiro (MAI), 20. Kohr (MAI), 71. I Čä-song (MAI)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:21.
    VfL Bochum: Riemann – Orděc (33. Mašović), K. Schlotterbeck (85. Loosli), Bernardo – Gamboa, Losilla (C), Stöger, Soares – Asano (85. Daschner), Förster (67. Paciência) – Broschinski (67. P. Hofmann).
    Náhradníci: Thiede – Wittek, Kwarteng, Antwi-Adjei.

    Trenér: Thomas Letsch.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner (C) – Leitsch, Bell (33. I Čä-song), van den Berg (87. Fernandes) – da Costa, Barreiro, Kohr (33. Krauss), Caci – Gruda (75. Guilavogui), Onisiwo – Ajorque (46. Barkok).
    Náhradníci: Batz – Widmer, Papela, Mamutovic.

    Trenér: Bo Svensson.

    Rozhodčí: Ittrich – Thielert, Gorniak.
    bahis siteleri