Vyškov – Nový Jičín 3:7 (kon.) | Mostečtí Lvi – Děčín 5:8 (kon.) | SHKM Hodonín – Val. Meziříčí 2:0 (kon.)
Kopřivnice – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.) | Příbram – Kralupy n. Vltavou 4:2 (kon.) | Písek – Letňany 0:3 (kon.)
Technika Brno – Šumperk 4:1 (kon.) | Vel. Meziříčí – Havířov 1:8 (kon.) | Žďár n/S – Opava 4:5 (2:3 po s.n.)
Chomutov – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Tábor – Benátky n/J 5:4 (po pr.) | Řisuty – Vrchlabí 2:5 (kon.)
Kobra – Hronov 11:3 (kon.)
konec
Hokej Vyškov
3:7 (2:1, 1:5, 0:1)
HK Nový Jičín
Sobota 28.10.2023, 15:00 • Zimní stadion Vyškov • 2. liga skupina Východ • Skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne. V rámci 11. kola druhé hokejové ligy skupiny Východ se dnes spolu mimo jiné utkají týmy Hokej Vyškov a HK Nový Jičín. Roli papírových favoritů budou plnit hráči domácího celku.
     
    Vyškov je po deseti odehraných zápasech se ziskem 21 bodů v tabulce druhý za suverénním Havířovem. S 44 nastřílenými góly disponuje rovněž druhým nejproduktivnějším útokem soutěže. Ve středu si Vyškov smlsl poměrem 5:2 nad brněnskou Technikou. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 21 kanadskými body za 9 branek a 12 asistencí zkušený dvaatřicetiletý útočník Tomáš Komínek, jenž v minulosti hrával rakouskou EBEL či nejvyšší soutěže na Slovensku a v Polsku.
     
    Novému Jičínu patří ve dvanáctičlenné tabulce pátá příčka, a to se ziskem 17 bodů. Ďáblové naposledy uspěli ve středu poměrem 4:3 po prodloužení v nedalekém Valašském Meziříčí. Po Vyškovu má Nový Jičín třetí nejproduktivnější útok v lize. Nejproduktivnějším hráčem týmu je třiadvacetiletý útočník Viktor Konečný (11+6), jenž prošel v minulosti juniorskými týmy Vítkovic a Třince.
     
    Vyškov dosud porazil Nový Jičín ve všech čtyřech vzájemných střetnutích. Naposledy se tak stalo 25. února, kdy vyhrál na ledě soupeře 8:4. Utkání těchto týmů nabízí tradičně velkou porci branek (11, 8, 10, 12) a letošní statistiky naznačují, že by se pořádná kanonáda mohla zrodit také v sobotu. Nechme se tedy překvapit, co nám aktéři klání naservírují.
     
    Úvodní sestavy:

    Hokej Vyškov: Šarman (Synek) – Hefka, Holemý, Dluhoš, Studený, Mikulík, D. Hohl, Žižka (C) – Kořenek, D. Vašíček, Janeček – Tomajko, Lekeš, Sebera – Štefka, Popelka, Lehečka – Krejčiřík, Komínek (A).
    Trenér: Michal Konečný

    HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Homola, Báchor, Hruška, Hanák, Andrýsek, J. Holáň – Zdeněk, Maliník (A), Konečný – J. Sluštík (A), Juříček, Berka – Gebauer (C), Hilšer, Škarka – Kafka, Handl.
    Trenér: David Dostál

    Rozhodčí: Šutara – Bartoň, Veselý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:40
    Vyškov v úvodu utkání výborně napadá. Nový Jičín má navzdory dvěma vyhraným soubojům za vlastní brankou problém dostat puk ze svého pásma.
     
    02:59
    Domácí zadáci kombinují na vlastní polovině. Nový Jičín je v úvodu poměrně zatažený.
     
    03:22
    Daniel Šimonů musel předvést v krátkém sledu hned dva pohotové zákroky proti zakončením z pravé strany.
     
    04:48
    Matěj Sebera nabral rychlost a středem kluziště se prodral až na modrou čáru, ze které střílel zápěstím do plexiskla za brankou.
     
    05:26
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Vyškov byl úvodních pět minut jasně lepším týmem, přesto se ze své první vážnější šance radují paradoxně hosté. Maliník předal kotouč za bránou Handlovi, jenž obkroužil klec Vyškova a přihrál zleva na zadní tyč VIKTORU KONEČNÉMU. Šarman se nestačil včas přemístit. Asistence: Dan Handl a Roman Maliník.
    05:26 Viktor KONEČNÝ - 0:1
     
    06:32
    Domácí si nepohlídali vjezd do útočné třetiny. Je pískán ofsajd.
     
    07:18
    Vojtěch Krejčiřík střílel od levého mantinelu křižmo na vzdálenější tyč. Daniel Šimonů byl připraven, přízemní pokus ukryl bez problémů v lapačce.
     
    08:00
    Hra se po delší době přesune před Dominika Šarmana. Vyškov se provinil zakázaným uvolněním. Bude se vhazovat.
     
    08:45
    Silnější pasáž Nového Jičína, který se ovšem připravil o útočné pásmo nepřesnou přihrávkou na modrou čáru.
     
    09:23
    David Juříček dobře operoval před brankou. Trochu nečekaně se k němu dostal kotouč z rohu kluziště. Hostující útočník střílel z první těsně vedle!
     
    10:16
    Nový Jičín na chvíli zamkl Vyškov v jeho pásmu. Po zisku kotouče se domácí dostali do protiútoku tři na dva. Ten ztroskotal na nepřesné přihrávce z pravé strany, na kterou David Lekeš před brankou nedosáhl.
     
    11:22
    Viktor Konečný obdržel výborný pas z hloubi pole a ujížděl sám na branku. Dominik Šarman vytáhl proti jeho blafáku z levé strany fantastický zákrok a puk vyrazil!
     
    11:33
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Vyškov přežil obrovskou šanci soupeře a z protiakce srovnal stav. Sebera se prosmýkl podél pravého mantinelu a přihrál před branku, kde procpal puk za gólmanova záda JAN ŠTEFKA. Asistence: Matěj Sebera a Jan Dluhoš.
    11:33 Jan ŠTEFKA - 1:1
     
    12:58
    Sledujeme svižný hokej, hraje se takříkajíc nahoru dolů. Rozhodčí jsou nuceni přerušovat hru pouze minimálně.
     
    13:47
    Vojtěch Krejčiřík si posunul kotouč do pásma, v akci jeden na jednoho ale neuspěl. Dopředu může jít Nový Jičín.
     
    14:09
    Adam Hilšer předal ve středním pásmu puk rozjetému Tomáši Hanákovi. Jeho střelu z pravé strany vyrazil Dominik Šarman vyrážečkou. Následně dorážel bez přípravy Dominik Kafka, před kterým byla odkrytá část branky. Naštěstí pro Vyškov ji minul.
     
    14:50
    Krátce po vhazování střílel od modré čáry zápěstím Jakub Hruška. Dominik Šarman měl zakrytý výhled, neposedný puk nadvakrát odehrál do bezpečí lapačkou.
     
    15:50
    Jiří Zdeněk si řekl o zpětnou přihrávku na modrou čáru, kde měl dostatek prostoru. Jeho přízemní dělovka letěla dost vedle vzdálenější pravé tyčky.
     
    17:12
    Dominik Šarman si stáhl do lapačky nahození od levého mantinelu. Hra je přerušena, bude se vhazovat. První třetina se rychle chýlí ke svému konci.
     
    18:30
    Vyškov s blížící se přestávkou viditelně přidal. Daniel Šimonů ale v poslední době zasahovat nemusel – ať už díky dobře bránícím spoluhráčům, či domácím nepřesnostem.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Domácí aktivita je nakonec přeci jen odměněna! Od modré čáry vystřelil MATĚJ MIKULÍK a Daniel Šimonů na jeho pokus mířící ke vzdálenější pravé tyči lapačkou nedosáhl. Asistence: Tomáš Komínek a Jakub Lehečka.
    19:19 Matěj MIKULÍK - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zápas začal velkou aktivitou Vyškova, do vedení šli ale v 6. minutě paradoxně hosté. Maliník obkroužil branku a přihrál na vzdálenější tyč Konečnému, proti jehož zakončení se nestihl Šarman přemístit. Ve 12. minutě nabral Sebera rychlost podél pravého mantinelu a posunul puk před branku, kde jej procpal do sítě Štefka. Těsně před pauzou pak překlopil průběžné skóre na stranu Vyškova Mikulík, jehož střela od modré čáry zapadla k pravé tyči.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté po pouhých devatenácti vteřinách druhé třetiny srovnávají stav! DAN HANDL si navedl kotouč od levého mantinelu na střed a přesnou střelou ke vzdálenější levé tyči mířil do Šarmanova protipohybu. Asistence: Viktor Konečný a Jan Holáň.
    20:19 Dan HANDL - 2:2
     
    21:55
    Krátce po vyhraném vhazování střílel z pravé strany na bližší tyč Dominik Hohl. Daniel Šimonů zasahovat nemusel.
     
    22:32
    Nový Jičín nyní vyhodil puk do držení Vyškova a odjel rychle vystřídat. Stále jsme dnes nebyli svědky jediného vyloučení.
     
    23:05
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Ve Vyškově se dějí věci! Domácí obrana si teď absolutně nepohlídala ROBINA GEBAUERA, který se mohl po Sluštíkově pasu z levé strany zeptat Šarmana, kam to chce. Asistence: Jan Sluštík.
    23:05 Robin GEBAUER - 2:3
     
    24:00
    Domácí favorit je vývojem zápasu očividně zaskočen. Vyškov momentálně trápí nepřesnosti.
     
    24:38
    A přesto mohlo být vyrovnáno! Tomáš Komínek přihrával zprava na zadní tyč Dominicku Vašíčkovi, který byl sám před brankářem. Mířil ale pouze do jeho výstroje.
     
    25:37
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté pokračují ve své lekci z produktivity. VIKTOR KONEČNÝ obkroužil branku a zasunul puk podél pravé tyče. Někteří domácí příznivci už reagují na dění na lede ironickými posměšky. Tahle třetina jejich oblíbencům absolutně nevychází. Asistence: Roman Maliník a Viktor Konečný.
    25:37 Viktor KONEČNÝ - 2:4
     
    25:37
    Střídání v týmu Hokej Vyškov:
    ze hřiště odchází Dominik Šarman, přichází Tobiáš Synek.
     
    26:15
    Na pravé straně nabral rychlost Adam Studený. Jeho vyšší střelu Daniel Šimonů vestoje vyrazil. Následovala ještě skrumáž před brankou. Nový Jičín vše přečkal bez újmy na skóre.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín:
    David Homola – 2 min., držení.
     
    27:32
    Domácí mají k dispozici první přesilovou hru tohoto utkání. Dvakrát střílel v krátkém sledu Tomáš Komínek. Nejprve zprava do brankářova pravého betonu, následně zleva od modré. Daniel Šimonů projektil ukryl ve výstroji.
     
    28:52
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Dvě vteřiny před vypršením Homolova trestu domácí přeci jen snižují. Štefka našel kolmicí z levé strany nepokrytého MATĚJE SEBERU a ten střílel bez přípravy pod víko. Asistence: Jan Štefka a Matěj Mikulík.
    28:52 Matěj SEBERA - 3:4
     
    30:00
    Jsme v polovině zápasu a zatím se rozhodně nenudíme. Svižný hokej nabídl už sedm branek.
     
    31:06
    Aktuálně je o něco aktivnějším mančaftem Nový Jičín. O možnost ohrozit Synkovu branku se však teď připravil zakázaným uvolněním.
     
    31:50
    Mohlo být vyrovnáno! Tomáš Komínek posunul na modré čáře kotouč do jízdy Vojtěchu Krejčiříkovi, jenž jel úplně sám na brankáře. Zakončoval však trestuhodně do připravené lapačky.
     
    33:06
    Na Vyškovu je čím dál více znát hlad po vyrovnání. Daniel Šimonů nyní musí být v neustálé permanenci.
     
    33:25
    A mohlo být skutečně srovnáno! Daniel Šimonů už ležel na zemi, Tomáš Komínek ale letící kotouč do odkryté branky nedostal!
     
    33:58
    A další obrovská šance Vyškova! Tomáš Komínek dostal přihrávku mezi obránce a ujel do brejku, jenže skulinku mezi betony brankáře opět nenašel!
     
    34:16
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Poté, co Vyškov spálil několik tutovek, popáté inkasuje. Jan Dluhoš upadl ve středním pásmu a hosté šli ve dvou sami na brankáře, konkrétně to byli Konečný s ROMANEM MALINÍKEM. Několikrát si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný nakonec pohodlně dostal puk do klece. Asistence: Viktor Konečný.
    34:16 Roman MALINÍK - 3:5
     
    35:07
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Tomáš Komínek – 2 min., sekání.
     
    36:00
    Roman Maliník zakončoval z bezprostřední blízkosti do brankáře. O chvíli později vyrážel Tobiáš Synek dělovku od modré čáry. Poté už se Vyškovští vyhozením k protější brance definitivně osvobodili.
     
    37:07
    S koncem oslabení se domácí osmělili k přechodu do útoku. Tomáš Komínek se vrací z trestné lavice.
     
    37:48
    Vyškov stupňuje tempo. Ožívají rovněž ochozy, které si přejí gól. Uvidíme, zda jim domácí toto přání ještě před pauzou splní.
     
    38:50
    Roman Maliník mířil zleva slabě na bližší tyč. Tobiáš Synek měl tento prostor pokrytý.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:07
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen ještě jedna změna skóre, avšak na opačné straně, než si domácí fanoušci přáli. Berka získal kotouč za vyškovskou brankou a v pádu ho prostrčil na nehlídaného JANA SLUŠTÍKA. Ten ranou z bezprostřední blízkosti propálil Synka. Asistence: Viktor Berka.
    39:07 Jan SLUŠTÍK - 3:6
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Divoká druhá třetina vyšla mnohem lépe Novému Jičínu, který ji vyhrál vysoko 5:1, a po čtyřiceti minutách tak vede na ledě Vyškova 6:3. Domácí přitom nebyli nijak horším týmem, šancí měli dokonce více, často stoprocentních. Zatímco hostům tam ale padá téměř vše, Moravané zahazují i vyložené tutovky. Uvidíme, co nám nabídne závěrečná třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Daniel Šimonů si stáhl do lapačky dlouhé křižné nahození od levého mantinelu a bleskově rozehrál.
     
    41:48
    Dominick Vašíček plácl do puku. Ten byl přizvednutý do zadního plexiskla. Chvíli poté se podařilo Novému Jičínu dostat hrací předmět na druhou polovinu.
     
    42:36
    Jan Štefka se dostal do samostatného brejku. V první fázi škobrtl o protihráče, a tak skončil až v Šimonů, kterého zboural spolu s brankou.
     
    43:41
    Vyškov teď svírá Nový Jičín pod obrovským tlakem. Daniel Šimonů zatím odolává.
     
    44:12
    Na druhé straně zakončoval z prostoru mezi kruhy slabě Roman Maliník. Tobiáš Synek vyrážel.
     
    44:58
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká David Juříček.
     
    45:38
    Z pravého kruhu pro vhazování střílel Jan Holemý. Daniel Šimonů byl u své levé tyče připraven a raději přerušil hru.
     
    46:00
    Novému Jičínu se podařilo vyhodit puk až za protější branku. Vyškov musí zakládat novou útočnou akci.
     
    46:44
    Od modré čáry vypálil skrze skrumáž bez přípravy Jan Štefka. Šimonů jeho projektil vyrazil napravo od branky.
     
    46:58
    Nový Jičín hraje v plném počtu. Domácí hokejisté byli v přesilové hře hodně aktivní, leč kýžený gól, který by je ještě dostal do hry, nepřišel.
     
    48:02
    I při hře pět na pět trvá herní převaha Vyškova. Recept na brankáře Daniela Šimonů ale hledají hráči v bílých dresech ve třetí části zápasu marně.
     
    48:51
    Rozhodčí museli rozehnat skrumáž, která se utvořila v rohu kluziště poblíž novojičínské branky a začala přerůstat v hromadnou potyčku. Bude se vylučovat.
     
    48:51
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    David Lekeš – 2 min., držení hole.

    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín:
    Dan Handl – 2 min., hákování.
     
    50:00
    Poslední třetina se překlápí do své druhé půlky. Vyškovu se rychle krátí čas. Na čtvrtou domácí výhru v řadě to nevypadá.
     
    50:48
    Daniel Šimonů si stáhl do rukavice nahození od modré čáry. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    51:10
    Matěj Sebera kličkoval s pukem na levé straně. Poté vymyslel hodně nepřesnou vracečku na modrou čáru, kterou jeho spoluhráč nemohl zachytit. Vyškov musí opustit pásmo.
     
    51:45
    Jan Sluštík pozdravil Tobiáše Synka slaboučkým nahozením od modré čáry. Domácí gólman puk okamžitě vyhodil z lapačky a poslal ho zpět do hry.
     
    52:22
    Daniel Šimonů lapil střelu od pravého mantinelu. Následuje další buly.
     
    53:29
    Jan Štefka se šikovně prokličkoval mezi protihráči. V koncovce byl poslán k zemi, bude se vylučovat. Zároveň opět dochází k ukotvení branky, která byla posunuta.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín:
    David Homola – 2 min., hákování.
     
    54:30
    Minuta z domácí přesilovky je minulostí. Sledujeme stále stejný obrázek – hru na jednu branku. Ještě skóre se ve třetí periodě ještě neměnilo.
     
    55:29
    Vyškov dost možná poslední možnost na zdramatizování zápasu nevyužil. David Homola je zpátky na ledě, Nový Jičín pokračuje v pěti.
     
    56:23
    Nový Jičín je nadále pod tlakem. Hosté vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    57:24
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Po chybě domácích jel Nový Jičín ve dvou proti jednomu. Konečný potáhl nalevo kotouč až téměř k brance a poté ho posunul napravo na úplně volného DANA HANDLA, který už měl snadnou pozici. Asistence: Viktor Konečný a Stanislav Báchor.
    57:24 Dan HANDL - 3:7
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín:
    Viktor Berka – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:59
    Přesilovkou souhru domácích zakončoval po několika přihrávkách střelou z pravého kruhu Matěj Sebera. Mířil nad branku.
     
    59:24
    Jakub Lehečka posunul kotouč bekhendem pod sebe na Vojtěcha Krejčiříka. Tomu sjel puk z hole.
     
    59:55
    V závěru ještě dva dalekonosné projektily Vyškova od modré čáry. Na změnu skóre nedošlo. Hostující střídačka už se raduje.
     
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná třetina byla na góly nejchudší. Dlouho se hrálo prakticky na jednu branku – tu novojičínskou. Aktivní Vyškov ale od 29. minuty recept na skvěle chytajícího Daniela Šimonů nenašel. V závěru se pak hosté dostali do akce dva na jednoho, z níž stanovil po Konečného pasu konečný výsledek na 7:3 střelou do odkryté části branky Dan Handl.
     
    Nový Jičín se díky třetímu vítězství v řadě posunul v neúplné tabulce na třetí místo, odkud ztrácí na druhý Vyškov pouhý bod. Ďáblové budou v příštím kole potvrzovat formu na ledě posledního Velkého Meziříčí. Vyškov bude hrát opět doma, tentokrát s osmou Kopřivnicí. (17:11:26)

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 12. Štefka (Sebera, Dluhoš), 20. Mikulík (Komínek, Lehečka), 29. Sebera (Štefka, Mikulík) – 6. Konečný (Handl, Maliník), 21. Handl (Konečný, J. Holáň), 24. Gebauer (J. Sluštík), 26. Konečný (Maliník, Konečný), 35. Maliník (Konečný), 40. J. Sluštík (Berka), 58. Handl (Konečný, Báchor)


    Hokej Vyškov: Šarman (26. Synek) – Hefka, Holemý, Dluhoš, Studený, Mikulík, D. Hohl, Žižka (C) – Kořenek, D. Vašíček, Janeček – Tomajko, Lekeš, Sebera – Štefka, Popelka, Lehečka – Krejčiřík, Komínek (A).
    Trenér: Michal Konečný

    HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Homola, Báchor, Hruška, Hanák, Andrýsek, J. Holáň – Zdeněk, Maliník (A), Konečný – J. Sluštík (A), Juříček, Berka – Gebauer (C), Hilšer, Škarka – Kafka, Handl.
    Trenér: David Dostál

    Rozhodčí: Šutara – Bartoň, Veselý
    bahis siteleri