Zlín – Olomouc 2:1 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Č. Budějovice – Sparta 2:7 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 3:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 5:0 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:1 (po pr.)
K. Vary – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Pardubice – Přerov 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:5 (2:2, 1:2, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Sobota 28.10.2023, 12:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    Plzeň si ve třetí třetině pojistila tři body z Hradce až v samotném závěru. Hradec měl sice snahu srovnat a udělat ze sobotního utkání alespoň bod, jenže narážel na skvělého Jansu v hostující brance. Výhru definitivně pojistil indiánům Jakub Šiler.

    Z mé strany je to dnes již vše, krásný zbytek víkendu! (14:56:51)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    V Hradci je definitivně hotovo! JAKUB ŠILER získal puk ve středním pásmu a napoprvé těsně minul, napodruhé si puk dojel a trefil přesně – 3:5! Asistence: Aleš Mazanec, Marek Soukup.
     
    59:14
    Střela Novotného skončila jenom na Jansovi, Plzni se nepovedlo vyhodit. Stále je tak pod tlakem.
     
    59:00
    Mrázek na střídačce, Hradec hraje v šesti!
     
    58:48
    Tečované nahození skončilo v ochranné síti, vhazovat se tak bude před Mrázkem. Hradec si bere oddechový čas.
     
    58:33
    Hradec je v útočném pásmu a moc času mu již nezbývá. Přesto zatím Mrázek zůstává ve své brance.
     
    57:36
    Plzeň vyhodila jenom na zakázané uvolnění a nejen Hromádka tak musí zpátky na led.
     
    56:40
    Hraje se nadále 5 na 5 a Černý to zkusil od modré, trefil však jenom lapačku Jansy, který v pohodě kryl.
     
    55:40
    Viselo to ve vzduchu, teď se to jenom potvrdilo. Jakub Šiler (PLZ) a Matěj Havlíček (MHK) dostávají dvě minuty za vzájemný ostrý souboj u mantinelu. Šiler má dvojku za krosček, Havlíček za hrubost.
     
    55:06
    Souboj o puk za brankou indiánů skončil pádem všech čtyř hráčů najednou. Nahození hostujícího týmu pak skončilo na střídačce Škodovky, načež to schytal jeden člen realizačního týmu přímo do hlavy tak, že mu to shodilo čepici. Naštěstí se ale nic horšího nestalo.
     
    54:23
    Benák výborně vyřešil souboj 1 na 1 a otevřelo se mu tím přečíslení 2 na 1, které přehrával na spoluhráče. Ten ale nedokázal dostat kotouč za Mrázka a Hradec stále žije!
     
    53:32
    Havlíček neprotlačil puk přes dvojici plzeňských obránců. Hosté hrají zatím to, co potřebují a v poklidu brání těsný náskok.
     
    52:05
    Jakub Aschenbrenner čistým způsobem obral o puk Benáka a mohl otočit hru. Hradec sice vepředu neuspěl, Plzeň však v brejku skončila v ofsajdu.
     
    51:26
    Bratři Benešové byli ve svém střídání znovu vidět, ale bez gólového efektu. Posléze připravili kombinaci, na jejímž konci byl Černý se svou střelou. Jansa si však skvěle povyjel a sebral kotouč do lapačky.
     
    50:52
    Houdek nechtěl situaci nijak komplikovat, a tak podél mantinelu poslal puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    49:22
    Michal Beneš výborně vybojoval puk za plzeňskou brankou a cpal jej Novotnému, jenž se ale do koncovky nedostal. Na druhé straně jeden z Plzeňských zakončoval z ostrého úhlu, ale jenom do lapačky Mrázka.
     
    48:31
    Hrdlička byl blízko srovnání, když dostal od Práška puk do palebné pozice. Byl sám před Jansou a mířil nad jeho lapačku, ale těsně minul tyč!
     
    47:33
    Čančura vybojoval puk jakožto třetí hráč v souboji a přebruslil dopředu. Následně pak vymyslel dvě akce, kdy jednou teč Hořejšího skončila na tyči, podruhé Cícha trefil jenom beton přesunujícího se Mrázka!
     
    46:49
    Pešek si udělal prostor na kruzích a z bekhendu zkoušel prostřelit Mrázka. Pálil ale dost z ostrého úhlu a pro domácího brankáře to nebylo nic složitého.
     
    45:22
    Michal Beneš střílel z druhé vlny a Jansa poslal puk jenom před sebe, kde se pohyboval Adam Novotný. Z otočky se ale gólu nedočkal a Plzeň stále drží těsné vedení.
     
    44:19
    Horší to ale bylo v momentě, kdy Mazanec dostal krásnou křižnou přihrávku a zakončoval fakticky do prázdné! Hradec ale ve hře drží Mrázek, jenž předvedl fantastický zákrok na brankové čáře!
     
    43:52
    Plzeň zbytek přesilovky strávila v útočném pásmu, chyběla tomu ale větší přesnost. Pro Mrázka to nebylo fakticky nic složitého.
     
    42:37
    Benák zkoušel střelu z pravého kruhu, trefil však jenom hruď Mrázka. Poté se povedlo domácím vyhodit.
     
    42:04
    Zbytečné dvě minuty na domácí straně. Valdis Dommers (MHK) dostává menší trest za nesportovní chování poté, co trochu vypéroval hlavního rozhodčího.
     
    42:00
    Svižnou střelu vytáhl ze svého repertoáru Hora, ale Jansa neméně svižně vytáhl lapačku, do níž svůj puk v klidu skryl.
     
    41:10
    Dommers u mantinelu dohrál tvrdě Hálu a chtěl se s ním rovnat Pešek, ale všechno čároví rozehnali včas. Není však vyloučeno, že to ještě nebude mít nějakou dohru.
     
    40:32
    Ale ne nadlouho, nepřesná přihrávka na pravou stranu skončila vyhozením z pásma.
     
    40:16
    Plzeň dohrává ještě krátký úsek z přesilové hry a rozestavila se v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nebyla již tak atraktivní jako ta první, stále se ale bylo na co dívat. Plzeň byla herně lepší a dostala se do dvoubrankového vedení po gólech Adama Benáka a Aleše Mazance. Lvi se zvedli až ke konci třetiny, nevyužili tlak v přesilové hře, přesto ale dokázali snížit. 27 sekund před koncem se v oslabení prosadil Michal Beneš a stále je to tak otevřené. Zpět se vrátíme za cca 13 minut.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi ve vlastním oslabení snižují! Výbornou práci předvedl MICHAL BENEŠ, který tak dlouho obtěžoval obránce Plzně na modré, až puk ztratili a Beneš se mohl vydat do úniku. Ten zakončil zcela suverénně a Jansu propálil mezi betony – 3:4! Asistence: Vojtěch Mrázek.
     
    38:53
    Benák dostal možnost střílet z pravého kruhu dvakrát za sebou. V obou případech ale trefil jenom Mrázka, který napodruhé hru již přerušil.
     
    38:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Štěpán Černý – 2 min., vysoká hůl.
     
    38:36
    Michal Beneš utáhl na zádech dva obránce a dostal se mezi kruhy do koncovky. Jansa ale jenom vystrčil vyrážečku a prodloužil kotouč na spoluhráče.
     
    37:26
    Hrbek podržel hru za mantinelem, zatímco zbytek týmu prostřídal. Daleko ale domácí nedojeli, Jónovi se zamotal na obranné modré kotouč a hosté to mohli potrestat, jenže vyletěli do ofsajdu.
     
    36:40
    Adam Novotný po vyhraném buly v útočném pásmu pálil do vrchní části branky, hostuíjcí gólman si ale situaci v poklidu pohlídal.
     
    35:44
    Aschenbrenner mohl ve velkém závaru snížit, puk ale přes beton ležícího Jansy v brankovišti nedostal! Plzeň poté vyhodila k Mrázkovi a může odjet střídat.
     
    35:22
    V jejím závěru trefil Matěj Beneš jenom bloky a Soukup se vrací zpátky z trestné lavice.
     
    34:58
    V pokračující přesilové hře mají Lvi tlak, ale bez gólového efektu.
     
    34:06
    Velká šance Hradce! Marek Mach našel z otočky parádně rozjetého Černého, který ale sám před Jansou selhal, nastřelil pouze jeho vyrážečku!
     
    33:24
    Přesilovka vydržela Škodovce necelou minutu. Marek Soukup (PLZ) zahákoval na modré Pavelku, za což dostává dvě minuty.
     
    32:42
    Hradec čelí dalšímu oslabení, první fázi ale zvládl. Havlíček vybojoval puk za vlastní brankou a vyhodil jej až k Jansovi.
     
    32:31
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Jaroslav Prášek – 2 min., hákování.
     
    30:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši odskakují na dvě branky! Čančura rozjel ve vlastním obranném pásmu rychlý útok, Houdek posunul na Peška, který mu najížděl na levém křídle. Situaci řešil Pešek dobře, nahrával křížem na ALEŠE MAZANCE. Přihrávku sice vracející se obránce Lvů zblokoval, Mazancovi ale přímo na hokejku – 2:4! Asistence: Ondřej Pešek, Matěj Houdek.
     
    29:03
    Sabiniok dostal možnost vést rychlý výpad a osou kluziště projel až do koncovky. Jeho pokus byl sražen vysoko nad do ochranné sítě.
     
    28:27
    Michal Beneš se probíjel po levém křídle, Čančura mu ale puk odpálil na domácí střídačku. Vhazovat se bude po pravici Jansy.
     
    27:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni si berou vedení zpátky po nedůrazném vyhození puku ze strany Hradce. Šiler to nejprve zkusil protlačit z hranice brankoviště, avšak neúspěšně. Proto se znovu dostal ke kotouči a pustil jej za sebe pro ADAMA BENÁKA, který byl na vrcholku levého kruhu. Střela zapadla přesně k zadní tyči – 2:3! Asistence: Jakub Šiler.
     
    26:38
    A další gesto fair-play z hostující strany. Opět se jednalo o situaci, která byla k vidění již na začátku duelu. Přiznaná teč plzeňského hráče, která změnila původní verdikt v podobě hradeckého icingu.
     
    26:05
    Benák si stáhl puk na hokejku a vyjel lehce ze střeleckého úhlu. I tak ale vyslal poměrně nebezpečný pokus, Mrázek si však připsal další spolehlivý zákrok.
     
    25:09
    Hála to zkusil i podruhé z levého kruhu, tentokrát mířil Mrázkovi na vyrážečku. I napodruhé neúspěšně. Plzeň však v útočném pásmu zůstane, Mach chtěl vyhodit puk, ale udělal to tak nešikovně, že jej natvrdo poslal na střídačku indiánů.
     
    24:59
    Hálovi dobře clonil před brankou Hořejší, a tak to zkusil hostující útočník střeleckým pokusem. Mrázek ale ramenem srazil puk do výstroje, ve které jej i udržel.
     
    24:25
    Šiler to zkusil individuálně středem, ale neuspěl. Lvi tak podruhé za sebou posílají puk do uctivé vzdálenosti od vlastní kasy.
     
    24:00
    Domácí ale první moment v oslabení zvládli, dokázali bez potíží vyhodit puk až k Jansovi.
     
    23:42
    Vyloučení zanedlouho přichází na hradecké straně. Valdis Dommers (MHK) dostává dvě minuty za faul kolenem ve středním pásmu.
     
    23:04
    Sabiniok sice držel hru v útočném pásmu, bylo to ale pod ofsajdovou hrozbou. Proto je z toho úmyslný ofsajd a domácí se dostanou s vhazováním před Jansu.
     
    22:09
    Michal Beneš na modré horkotěžko udržel puk, ale povedlo se mu nakonec vystřelit. Jansa v klidu vyrazil betonem a Plzeň následně dokázala vyhodit až k Mrázkovi.
     
    21:36
    Michal Beneš v kombinaci u mantinelu přišel o puk a Hradec musí začít od vlastní branky.
     
    21:06
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Daniel Hála – 2 min., držení.
     
    20:42
    Pešek podél mantinelu výborně zavezl puk do útočného pásma, vrátil se zpět na modrou a z otočky vystřelil. Mrázek vyrazil, zároveň je ale hostům signalizován trest.
     
    20:09
    Po souboji Skoka s Matějem Benešem letěl puk přímo do boxu trestoměřičů. Nový jel vyzvednout čárový rozhodčí Jakub Figer.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    A nic víc se již v prvních dvaceti minutách nestane. Na poměry juniorské extraligy výborný hokej nabídl celkem čtyři góly a nespočet šancí. Hradec sice šel do vedení díky Vojtěchu Aschenbrennerovi, hosté ale otočili skrze dvě branky Marka Čančury, přičemž ta druhá byla v přesilovce. I Lvi ale odpověděli početní výhodou, na konci 17. minuty se trefil Matěj Beneš. Činili se také oba gólmani a duel je stále naprosto otevřený. Zpět se vrátíme za cca 13 minut.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Vencl se snažil přetáhnout hru na druhou stranu, puk ale dobře zastavil Pešek a vyvezl do středního pásma.
     
    19:25
    Houdek nahrával až příliš riskantně Hálovi, z čehož pramenilo zakázané uvolnění.
     
    18:46
    Pešek chtěl dohrát u mantinelu Zámečníka, sám ale upadl. Přesto toho nedokázali domácí využít a stále tak zůstávají u své vlastní branky.
     
    16:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využitá a Mountfield tři minuty před koncem třetiny srovnává! Nebylo to nic složitého. Novotný předával puk zprava na modrou a Černý jenom posunul na levý kruh pro MATĚJE BENEŠE. Tomu udělal dobrou práci v předbrankovém prostoru Matašovský a Jansa reagoval na šikovnou střelu zápěstím pozdě – 2:2! Asistence: Štěpán Černý, Adam Novotný.
     
    16:09
    Aleš Mazanec (PLZ) jde jako druhý Plzeňák na trestnou lavici. Dopustil se totiž za vlastní brankou sekání a Hradec může v přesilovce srovnat.
     
    15:34
    Vojtěch Aschenbrenner vybojoval puk na levém křídle a dal jej Horovi, který mu sprintoval na přečíslení. Hora pak byl sám před Jansou, mezi betony ho ale neprostřelil!
     
    14:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka v přesilovce otáčí vývoj zápasu! Už to vypadalo, že výměny puku na modré skončí minimálně ztrátou, nakonec ale Pešek podél lajny našel MARKA ČANČURU na modré, který si vybruslil na osu. Měl před sebou volný prostor a využil jej k parádní střele pod víko, Mrázek nemohl nic vidět – 1:2! Asistence: Ondřej Pešek.
     
    13:11
    Tak to hosté zkusili z druhé strany, Benák z první ale střílel vysoko nad. Hradec pak mohl vyhodit.
     
    12:50
    Kombinace přinesla zakončení Šilera z levého kruhu, které Mrázek nadvakrát zastavil, ale hru nepřerušil. Hosté tak pokračují v kombinaci.
     
    12:17
    Adam Novotný (MHK) už míří taktéž na trestnou. V útočném pásmu se snažil dostat k puku, přitom ale viditelně podsekl jednoho z Plzeňských. Proto to má za dvě minuty.
     
    11:05
    Prošek od modré nahazoval na zcela volného Soukupa na hranici brankoviště. Ten tečoval puk do protipohybu gólmana, od radosti jej však dělila tyčka!
     
    10:35
    Skok si z pozice obránce přejel do brejkové situace, poté dostal možnost celou akci i zakončit po přihrávce z pravé strany. Na kotouč těsně nedosáhl, přesto se pak Západočechům povedlo vybojovat buly před Mrázkem.
     
    10:06
    Přechod bratří Benešů do útočného pásma skončil nahrávkou Michala na Matějovy paty, z čehož je tak odpískán ofsajd.
     
    09:19
    Sražené vyhození indiánů skončilo na jejich střídačce, vhazovat se bude znovu před Jansou. Ten si na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže.
     
    08:11
    Otevřená obrana mohla stát Západočechy druhý gól, propadnuvší puk si vzal Dommers a jel s ním sám na kasu! Jansu ale střelou na vyrážečku nepřekonal.
     
    07:16
    Svižný hokej pokračuje a Hála mohl klidně poslat Plzeň do vedení! Byla to totiž situace 2 na 1 a Hála ji zakončoval, měl to ale poměrně na dlouhou hokejku a Mrázkovi puk mezi betony neprocpal!
     
    05:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Za necelou minutu je ale srovnáno! Hosté rychle přešli do útočného pásma a MAREK ČANČURA se na modré rozhodl pro nahození. To nebylo nijak nebezpečné, Mrázek toho přes clonící hráče ale moc neviděl, skoro až nic. Nahozený puk mu tak propadl mezi betony až do branky – 1:1! Asistence: Marek Soukup.
     
    05:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi sehráli přesilovku výborně a dostávají se do vedení. První kombinace ještě skončila výborným zákrokem Jansy, poté však Bezpalec od modré skvěle našel Dommers, který střílel z mezikruží. Puk přes clonu Jansa neviděl a jenom vyrazil před sebe, na dorážku VOJTĚCHA ASCHENBRENNERA byl už krátký – 1:0! Asistence: Valdis Dommers, Adam Bezpalec.
     
    04:19
    Prošek u mantinelu odtlačil Horu, získal tak puk a vyhodil jej až za Mrázka.
     
    03:33
    Střet dvou talentů své generace skončil vyloučením. Adam Novotný nabral rychlost a Adam Benák (PLZ) jej musel zezadu podrazit, pokud jej nechtěl pustit do šance. Hradec má první přesilovku.
     
    03:03
    Hrdlička na levém mantinelu udělal výbornou práci a přidal na rychlosti, načež našel mezi kruhy úplně volného Vencla, jenž byl sám před Jansou. V tutové šanci ale selhal a plzeňský gólman si připsal výborný zákrok!
     
    02:10
    Štěpán Černý vystřelil od modré, jeho pokus byl tečován jenom do boční sítě. Plzeň přešla do útoku a zakončovala díky Dolhému od modré. Jeho pokus Mrázek přiliš neviděl přes clonu, přesto dokázal zasáhnout a přidržet puk.
     
    01:46
    Plzeňští vyhodili jenom na zakázané uvolnění, hra se stěhuje znovu před Jansu.
     
    01:26
    Dommers našel z otočky ve středním pásmu Vojtěcha Aschenbrennera, který se snažil dostat do koncovky. Byl ale jenom zatlačen k mantinelu a zbaven kotouče.
     
    00:22
    Po úvodním buly vyhodili domácí na icing. Tedy alespoň domnělý. Jeden z plzeňských hráčů přiznal teč, a tak se bude vhazovat znovu ve středovém kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -4
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, Bezpalec, Pavelka, J. Aschenbrenner, Hrbek, Zámečník – Ma. Beneš, Mi. Beneš, A. Novotný – Dommers, T. Hora, V. Aschenbrenner – Jón, Matašovský (C), Mach – Hrdlička, Vencl (A), Prášek.

    HC Škoda Plzeň: D. Jansa (Lokajíček) – Skok, Dolhý (C), Hromádka, Cícha, Čančura, M. Houdek (A), Prošek – Šiler, Benák, M. Soukup – Hála, Mazanec (A), Pešek – M. Hořejší, Šimák, Řehoř – Sabiniok, Tchaliov, J. Matějka.

    Rozhodčí: Veselý, Červenka – Hradil, Figer.
     
    Krásné sváteční poledne z východočeské metropole! Ani poslednímu říjnovému víkendu se nevyhne pokračování juniorské extraligy. V rámci 20. kola se na domácím ledě utkají hokejisté Hradce proti Plzni, která se letos zatím trápí.

    Z přetahované okolo hranice první čtyřky vychází Lvíčata zatím nejlépe. Navíc chytli pořádnou formu, z posledních čtyř utkání prohráli jenom jediné, a tak jsou aktuálně na třetím místě s 31 body. Navíc nemají ani tak vzdálené místo nad sebou, neboť na Boleslav ztrácí pouhé dva body. Poslední duel navíc odehráli velmi zodpovědně a Motor na svém ledě vynulovali – 2:0.

    Plzeň se naopak od začátku sezony hledá. Z 19 utkání vyhrála dohromady šest a je jenom o bod lepší než poslední Litvínov. Aktuálně se navíc Západočechům hrubě nedaří. Posledních deset zápasů? Bilance dvou výher a osmi proher. Jeden ze tříbodových zisků v tomto období přišel právě proti Hradci, druhý pak proti Mladé Boleslavi. Na první čtyřku zaručující postup do vyšší nadstavby ztrácí Škodovka deset bodů.

    Duel v ČPP Aréně začíná od 12:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. V. Aschenbrenner (Dommers, Bezpalec), 17. Ma. Beneš (Š. Černý, A. Novotný), 40. Mi. Beneš (Mrázek) – 6. Čančura (M. Soukup), 14. Čančura (Pešek), 28. Benák (Šiler), 31. Mazanec (Pešek, M. Houdek), 60. Šiler (Mazanec, M. Soukup)


    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, Bezpalec, Pavelka, J. Aschenbrenner, Hrbek, Zámečník – Ma. Beneš, Mi. Beneš, A. Novotný – Dommers, T. Hora, V. Aschenbrenner – Jón, Matašovský (C), Mach – Hrdlička, Vencl (A), Prášek.
    Trenér: Martin Vágner

    HC Škoda Plzeň: D. Jansa (Lokajíček) – Skok, Dolhý (C), Hromádka, Cícha, Čančura, M. Houdek (A), Prošek – Šiler, Benák, M. Soukup – Hála, Mazanec (A), Pešek – M. Hořejší, Šimák, Řehoř – Sabiniok, Tchaliov, J. Matějka.
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Veselý, Červenka – Hradil, Figer

    Diváci: 123
    bahis siteleri