Philadelphia – Buffalo 2:5 (kon.) | Calgary – Dallas 3:4 (kon.) | Colorado – St. Louis 4:1 (kon.)
Anaheim – Arizona 4:3 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
St. Louis Blues
Čtvrtek 02.11.2023, 02:30 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ivan Prosvetov zaznamenal první vítězství v dresu Colorada
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 28 – 28 | Přesilová hra: 1/3 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ivan Prosvetov (COL) – 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4 %, odchytal 60:00
    Jordan Binnington (STL) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 59:32

    Česká a slovenská stopa
    Jakub Vrána (STL) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:20

    Tři hvězdy utkání
    1. Mikko Rantanen (COL) – 1+1
    2. Ross Colton (COL) – 1+0
    3. Ivan Prosvetov (COL) – 27 zákroků (05:39:45)
     
    Utkání přihlíželo 18 091 diváků.
     
    Hokejisté Colorada na domácím ledě potvrdili roli favorita, soupeře ze St. Louis porazili s přehledem 4:1.

    Domácí zadělali k zisku očekávaných dvou bodů hned v první třetině, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok, ovšem soupeř zabojoval a v prostředním dějství se dostal na kontakt. Závěrečnou dvacetiminutovku si nicméně Lavina pohlídala, na rozdíl dvou branek vrátil stav Artturi Lehkonen a ve 48. minutě definitivně zlomil odpor soupeře přesnou ránou pod břevno Bowen Byram.

    Svěřenci trenéra Bednara přerušili sérii dvou porážek v řadě, zaznamenali sedmé vítězství v devíti zápasech a v tabulce Západní konference se posunuli na druhé místo před Vancouver. Bluesmani zůstávají se sedmi body dvanáctí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    V posledních vteřinách utkání přichází ještě jedno vyloučení do domácích řad, v obranném pásmu zasáhl Logan O'Connor vysokou holí do obličeje Kruga.
     
    59:22
    Zmírnit konečnou porážku chtěl Jordan Kyrou a málem našel mezeru mezi tělem a pravou rukou Prosvetova, nakonec se puk od výstroje odrazil těsně vedle tyče.
     
    58:56
    Nathan MacKinnon vymyslel zleva zajímavý pas napříč kruhy na Mikka Rantanena, jehož střelu po ledě vyrazil gólman levým betonem.
     
    58:15
    Evidentně se jednalo jenom o chvilkovou záležitost hostujícího týmu v šesti bruslařích, protože Jordan Binnington se po nepřesné střele Girarda vrátil do brány a vypadá to, že už h ní znovu neodjede.
     
    57:28
    Mezi střelce zápasu se mohl a měl zapsat Samuel Girard, ze středního pásma ovšem neposlal puk do prázdné brány, trefil břevno.
     
    57:15
    St. Louis zůstává v útočném pásmu a Jordan Binnington byl povolán na střídačku. Bluesmani ještě zkouší zdramatizovat utkání při powerplay.
     
    57:07
    Proti forhendové střele Parayka už Ivan Prosvetov musel zasahovat, avšak situaci měl poměrně snadnou, puk totiž mířil doprostřed brány.
     
    56:46
    Na druhou polovinu kluziště se vydal Torey Krug, nicméně ani on nedokázal od pravého mantinelu zamířit do cílového zařízení.
     
    56:20
    Mikko Rantanen pálil forhendem v plné rychlosti z pravého kruhu na zadní tyč, cílové zařízení o pár čísel minul.
     
    55:43
    Jordan Kyrou vymýšlel zajímavý pas od pravého mantinelu do středu, adresát Robert Thomas ovšem smolně podklouzl bez cizího přičinění.
     
    55:10
    Přesilovka Colorada je minulostí. Nevyužilo ji, což však domácí mužstvo nemusí vůbec mrzet, protože necelých pět minut před koncem disponuje komfortním tříbrankovým náskokem.
     
    54:38
    Do pravého kruhu si povyjel Bowen Byram, kam dostal puk a pálil z první, hostující gólman včas srazil betony k sobě.
     
    54:14
    Nakonec přeci jen došlo ke střele, tu obstaral z mezikruží Ryan Johansen a Jordan Binnington tvrdou střelu ukryl v lapačce.
     
    53:56
    Cale Makar si rozmyslel zakončení a ještě nahrával do pravého kruhu Rantanenovi, ten posílal za bránu MacKinnonovi. Pokračuje trpělivá kombinace.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Colton (Wood), 14. Rantanen (Makar, MacKinnon), 42. Lehkonen (Makar, Rantanen), 48. Byram (MacKinnon) – 38. Thomas (Kapanen, Leddy)


    Colorado Avalanche: Prosvetov (Georgijev) – Makar (A), Toews, Girard, Byram, Manson, J. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Lehkonen – Ničuškin, R. Johansen, Tufte – L. O'Connor, Colton, Wood – F. Olofsson, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Scandella, Faulk, Krug, Tucker, Leddy – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Neighbours, Hayes, Vrána – Blais, Sundqvist, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Chmielewski, Lee – Gawryletz, Kovachik

    Diváci: 18 091
    bahis siteleri