Philadelphia – Buffalo 2:5 (kon.) | Calgary – Dallas 3:4 (kon.) | Colorado – St. Louis 4:1 (kon.)
Anaheim – Arizona 4:3 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
St. Louis Blues
Čtvrtek 02.11.2023, 02:30 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ivan Prosvetov zaznamenal první vítězství v dresu Colorada
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 28 – 28 | Přesilová hra: 1/3 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ivan Prosvetov (COL) – 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4 %, odchytal 60:00
    Jordan Binnington (STL) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 59:32

    Česká a slovenská stopa
    Jakub Vrána (STL) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:20

    Tři hvězdy utkání
    1. Mikko Rantanen (COL) – 1+1
    2. Ross Colton (COL) – 1+0
    3. Ivan Prosvetov (COL) – 27 zákroků (05:39:45)
     
    Utkání přihlíželo 18 091 diváků.
     
    Hokejisté Colorada na domácím ledě potvrdili roli favorita, soupeře ze St. Louis porazili s přehledem 4:1.

    Domácí zadělali k zisku očekávaných dvou bodů hned v první třetině, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok, ovšem soupeř zabojoval a v prostředním dějství se dostal na kontakt. Závěrečnou dvacetiminutovku si nicméně Lavina pohlídala, na rozdíl dvou branek vrátil stav Artturi Lehkonen a ve 48. minutě definitivně zlomil odpor soupeře přesnou ránou pod břevno Bowen Byram.

    Svěřenci trenéra Bednara přerušili sérii dvou porážek v řadě, zaznamenali sedmé vítězství v devíti zápasech a v tabulce Západní konference se posunuli na druhé místo před Vancouver. Bluesmani zůstávají se sedmi body dvanáctí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    V posledních vteřinách utkání přichází ještě jedno vyloučení do domácích řad, v obranném pásmu zasáhl Logan O'Connor vysokou holí do obličeje Kruga.
     
    59:22
    Zmírnit konečnou porážku chtěl Jordan Kyrou a málem našel mezeru mezi tělem a pravou rukou Prosvetova, nakonec se puk od výstroje odrazil těsně vedle tyče.
     
    58:56
    Nathan MacKinnon vymyslel zleva zajímavý pas napříč kruhy na Mikka Rantanena, jehož střelu po ledě vyrazil gólman levým betonem.
     
    58:15
    Evidentně se jednalo jenom o chvilkovou záležitost hostujícího týmu v šesti bruslařích, protože Jordan Binnington se po nepřesné střele Girarda vrátil do brány a vypadá to, že už h ní znovu neodjede.
     
    57:28
    Mezi střelce zápasu se mohl a měl zapsat Samuel Girard, ze středního pásma ovšem neposlal puk do prázdné brány, trefil břevno.
     
    57:15
    St. Louis zůstává v útočném pásmu a Jordan Binnington byl povolán na střídačku. Bluesmani ještě zkouší zdramatizovat utkání při powerplay.
     
    57:07
    Proti forhendové střele Parayka už Ivan Prosvetov musel zasahovat, avšak situaci měl poměrně snadnou, puk totiž mířil doprostřed brány.
     
    56:46
    Na druhou polovinu kluziště se vydal Torey Krug, nicméně ani on nedokázal od pravého mantinelu zamířit do cílového zařízení.
     
    56:20
    Mikko Rantanen pálil forhendem v plné rychlosti z pravého kruhu na zadní tyč, cílové zařízení o pár čísel minul.
     
    55:43
    Jordan Kyrou vymýšlel zajímavý pas od pravého mantinelu do středu, adresát Robert Thomas ovšem smolně podklouzl bez cizího přičinění.
     
    55:10
    Přesilovka Colorada je minulostí. Nevyužilo ji, což však domácí mužstvo nemusí vůbec mrzet, protože necelých pět minut před koncem disponuje komfortním tříbrankovým náskokem.
     
    54:38
    Do pravého kruhu si povyjel Bowen Byram, kam dostal puk a pálil z první, hostující gólman včas srazil betony k sobě.
     
    54:14
    Nakonec přeci jen došlo ke střele, tu obstaral z mezikruží Ryan Johansen a Jordan Binnington tvrdou střelu ukryl v lapačce.
     
    53:56
    Cale Makar si rozmyslel zakončení a ještě nahrával do pravého kruhu Rantanenovi, ten posílal za bránu MacKinnonovi. Pokračuje trpělivá kombinace.
     
    53:09
    Lavinu čeká přesilová hra. V obranném pásmu si při plnění defenzivních povinností nepočínal vůbec dobře Tyler Tucker, když hokejkou trefil do obličeje Jacka Johnsona.
     
    52:55
    Cenné vteřinky pošetřil u levého mantinelu Ross Colton, puk navíc následně vydoloval jeho spoluhráč Josh Manson.
     
    52:19
    Logan O'Connor natlačil tělo před Justina Faulka, následně mu cestu zkřížil Nick Leddy a na toho již domácí forvard nevyzrál.
     
    51:59
    Dlouho si klepal na modré čáře o nahrávku Colton Parayko, ale nedočkal se, Alexej Toropčenko se zamotal v kličkování a puk mu nakonec sebral Olofsson.
     
    51:12
    Další pěkná akce elitní formace Avalanche, kdy si Rantanen vyměnil puk s MacKinnonen a před bránu nahrál Lehkonenovi, střelu forhendem z první Binnington udržel mezi betony.
     
    50:47
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Nathan MacKinnon přihrávkou zprava pod sebe na Artturi Lehkonena, fohendová střela zamířila vedle pravé tyče.
     
    50:30
    Zdá se, že Colorado má blížící se závěr utkání pod kontrolou. Odrazilo i další atak konkurenta, když Bowen Byram tělem odstavil Kyroua.
     
    49:58
    Logan O'Connor získal útočnou třetinu po pravém mantinelu a křižným pasem hledal Valerije Ničuškina, tomu puk přeskočil přes čepel hole.
     
    49:23
    Útočné pásmo navštívil Jake Neighbours, ale ani on v něm příliš dlouho nepobyl, čistým způsobem mu puk vypíchl Devon Toews.
     
    48:32
    Na zteč se vydal Jakub Vrána, avšak příliš daleko se nepodíval, českého útočníka tělem přetlačil houževnatý Cale Makar.
    47:59 Bowen BYRAM - 4:1
     
    47:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Bednara míří za vítězstvím, Binningtona pokořili počtvrté! Jmenovitě se prosadil BOWEN BYRAM, kanadský obránce těžil z perfektní práce krajana MacKinnona, který mu po získání kotouče předložil tutovku do pravého kruhu a Binnington byl proti dobře mířené forhendové ráně pod břevno bezmocný. Asistence: Nathan MacKinnon.
     
    47:37
    Příliš dlouho otálel Mikko Rantanen s přejezdem přes útočnou modrou čáru, nakonec nahrával Nathanu MacKinnonovi do jasného ofsajdu.
     
    47:13
    Ofenzivní složku mužstva se rozhodl podpořit Cale Makar. Zbavil se Jordana Kyroua, následnou kličku od pravého mantinelu do středu vystihl Colton Parayko.
     
    46:40
    Hosté mohli postupovat do přečíslení dvou na jednoho, jenže Roberta Thomase zradilo zpracování, takže z nadějné situace nebylo vůbec nic.
     
    46:06
    Hodně vidět je v dosavadním průběhu utkání Ross Colton, jemuž se povedlo vytočit před bránu, forhendem potom zamířil do pravého Binningtonova betonu.
     
    45:48
    Pobyt Blues v útočném pásmu neměl dlouhého trvání. Individuálně si věřil Robert Thomas, leč proti Makarovi s Toewsem neuspěl.
     
    45:21
    Další úspěšný zákrok pro domácího brankáře, ten velmi dobře viděl na nahození od modré čáry a kotouč sebral do lapačky.
     
    44:52
    Jordan Kyrou si eden na jednoho nevěřil, přes Logana O'Connora střílel od pravého mantinelu a Ivan Prosvetov bez problémů zakročil pravým betonem.
     
    44:00
    Lavina chce přidat čtvrtý gól, který by nejspíše definitivně zlomil odpor soupeře. Mezi kruhy dostal nabito Andrew Cogliano, z nadějné pozice mířil mimo tři tyče.
     
    43:36
    Riley Tufte tělem odmítl osobního strážce a natlačil se až před bránu, bekhendem ve finále zamířil do boční sítě.
     
    43:05
    Na modré si připravil puk na střelu Jack Johnson, avšak vůbec mu nevyšla, hrací předmět napálil vysoko nad horní tyčku.
     
    42:44
    Colorado pokračovalo v útočném pásmu, aktivní Ross Colton nabil na modrou Joshu Mansonovi, jehož tvrdou střelu obětavě zblokoval Parayko.
     
    42:14
    Z vrcholku levého kruhu vyslal Ross Colton tvrdou křižnou střelu forhendem, Jordan Binnington ji zvládl vytěsnit koncem lapačky.
    41:41 Artturi LEHKONEN - 3:1
     
    41:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Krátce po ubráněném oslabení si domácí berou zpět ztracené dvoubrankové vedení! Rantanen zpoza brány přihrál Makarovi, zadák ještě po levé ruce vylepšil palebnou pozici pro ARTTURI LEHKONENA a finský útočník propálil sedícího Binningtona pod pravým betonem. Asistence: Cale Makar a Mikko Rantanen.
     
    41:01
    Nakonec to byl Torey Krug, kdo vypálil ostrou forhendovou ránu od modré čáry a kus černé gumy prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    40:46
    Pavel Bučněvič se Byramem nechal zatlačit k pravému mantinelu, nicméně útočnou třetinu udržel, po mantinelu přenesl hru doleva na Vránu. Tlak pokračuje.
     
    40:10
    St. Louis se v pokračující přesilovce okamžitě pokusilo dostat do útočného pásma, v tom soupeři zamezil Devon Toews.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:49.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 20.
     
    Druhá třetina nabídla jedinou branku, jíž se Bluesmani dostali na kontakt a způsobili, že se můžeme těšit na zajímavou třetí dvacetiminutovku. Gólman Prosvetov držel čisté konto do 38. minuty, kdy jej křižnou ránou z levého kruhu do protějšího horního rohu propálil Robert Thomas. Hosté budou mít příležitost ke srovnání hned v úvodu třetí části, kdy budou mít k dispozici ještě minutu přesilovku způsobenou faulem Mansona.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Před bránu se zleva vytočil Jordan Kyrou, Ivan Prosvetov si počkal na zakončení a levým betonem zaznamenal devatenáctý úspěšný zákrok.
     
    39:06
    V závěru prostředního dějství míří domácí do čtyř. Důvodem je držení Joshe Mansona, jenž tímto způsobem zabrzdil po levém mantinelu rozjetého Kyroua.
     
    38:58
    Domácí obsadili útočnou třetinu, ale nic zajímavého nevymysleli, protože Jack Johnson nahozením od modré zasáhl brusli prvního protihráče.
     
    38:27
    Za nahozením Mansona spěchal Logan O'Connor, ovšem za pukem vyrazil gólman Jordan Binnington a zvládl rozehrát na volného Schenna.
    37:49 Robert THOMAS - 2:1
     
    37:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Kouzlo Prosvetova prolomeno, Bluesmani jsou zpátky ve hře! Leddy zavezl puk do útočné třetiny a předal doprava Kapanenovi, jenž v levém kruhu našel ROBERTA THOMASE a centr elitní lajny zamířil zápěstím nad levé rameno gólmana. Asistence: Kasperi Kapanen a Nick Leddy.
     
    37:16
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jack Johnson a vypálil tvrdou forhendovou střelu z levého kruhu, křižný projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    36:56
    Dlouhý pas k levému mantinelu vyslal Josh Manson na Fredrika Olofssona, kterému nevyšla klička jeden na jednoho proti Scandellovi.
     
    36:13
    Nathan MacKinnon možná mohl zkusit natlačení před bránu, nicméně zvolil nájezd za ni, odtud vracel do brankoviště na Rantanena, jemuž znemožnil zakončení Leddy.
     
    35:31
    V předbrankovém prostoru si našel kotouč finský forvard Artturi Lehkonen, nepřipravenou forhendovou střelou jej nasměroval vedle pravé tyčky.
     
    35:08
    Před Toreym Krugem se otevřel volný prostor, jehož americký bek využil k nájezdu do pravého kruhu, odtud forhendovou střelou mířil přímo do brankáře.
     
    34:39
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Kasperi Kapanen, udržel na zádech Nathana MacKinnona a zvládl rozehrát na Brandona Saada.
     
    34:25
    Jakub Vrána si prodloužil pobyt na ledě, aby na konci své štace zblokoval střelu vlastního spoluhráče Faulka, dorážející Kevin Hayes na dosud stoprocentního Prosvetova recept nenašel.
     
    33:35
    Do úniku vyrazil Jakub Vrána, jenž tělem zvládl odstavit posledního protihráče, avšak bekhendová střela mu nevyšla, slabý pokus po ledě Prosvetov pokryl betonem.
     
    33:14
    Zdvojený Logan O'Connor pod tlakem nic zajímavého nevymyslel, bekhendová zadovka naslepo skončila u Nicka Leddyho.
     
    32:41
    Andrew Cogliano zkontroloval postavení spoluhráčů a od levého mantinelu vymyslel křižný pas do pravého kruhu na Kurtise MacDermida, ten si vylámal zuby na levém rameni Binningtona.
     
    32:05
    Další úspěšný zákrok pro domácího brankáře, jenže šel do pokleku po forhendovém projektilu Pavla Bučněviče a puk schoval mezi betony.
     
    31:37
    U levého mantinelu vybojoval kotouč v útočném pásmu Sammy Blais a okamžitě vypálil zápěstím na zadní tyč, Ivan Prosvetov byl v pozoru a touš schoval do lapačky.
     
    31:12
    Obránce Torey Krug do přehuštěného prostoru nestřílel, rozhodl se po modré ještě nahrát Tyleru Tuckerovi, jehož střela zamířila vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    30:47
    Mikko Rantanen hledal vysokým obloučkem Nathana MacKinnona, jemuž zpracování těžkého puku ze vzduchu nevyšlo, takže hraje Marco Scandella.
     
    30:02
    Krátce po návratu vyloučeného Cogliana vystřelil od modré čáry Justin Faulk, mezeru mezi betony Prosvetova hledal neúspěšně.
     
    29:39
    Schenn ostrým hitem zpacifikoval Byrama a do levého kruhu nabil Brandonu Saadovi, Ivan Prosvetov udržuje čisté konto po zásahu pravým betonem.
     
    29:12
    Byramovi se ještě vyhodit nepovedlo, nicméně u pravého mantinelu získal puk Logan O'Connor a ten už jej zvládl napálit do bezpečí.
     
    28:45
    Proti další střele domácí brankář zasahovat nemusel, spoluhráč totiž hrací předmět obětavým blokem přizvedl do ochranné sítě.
     
    28:26
    Bučněvič vystřelil od modré, Prosvetov zakročil levým betonem a poradil si i s dorážkou českého útočníka Jakuba Vrány.
     
    27:59
    St. Louis má možnost zaútočit na snížení v přesilové hře, středem rozjetého Jakea Neighbourse viditelně zahákoval Andrew Cogliano.
     
    27:30
    Hostující gólman vyrobil Jordan Binnington obrovskou chybu při rozehrávce, puk poslal před vlastní bránu a měl velké štěstí, že s touto skutečností nepočítal, ztratil stabilitu a v pádu nezvládl touš dostat za brankovou čáru.
     
    27:00
    Jordan Kyrou v situaci dvou proti dvěma uspěl kličkou protihráči zprava do středu, střelu zápěstím Prosvetov vyrazil pravým ramenem.
     
    26:36
    Před bránou si počkal na nahrávku od krajana Rantanena Artturi Lehkonen, z bezprostřední blízkosti ovšem kus černé gumy za Binningtona neprotlačil.
     
    26:18
    Bluesmany zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, z důvodu kličky Nicka Leddyho těsně před modrou správně odpískal ofsajd.
     
    25:42
    Odvážný Samuel Girard se parádní kličkou protáhl mezi dvěma protihráči, bekhendem potom předal puk do středu Rileymu Tuftemu, s jehož forhendovým pokusem ze zápěstí si Binnington věděl rady.
     
    25:14
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Nathan MacKinnon ideálně, brzdou nerozhodil Roberta Thomase, jenž soupeři touš šikovně vypíchl.
     
    24:50
    Po levém mantinelu nabruslil do útočné třetiny Brayden Schenn, načež vypálil ostrý forhendový projektil přímo do připraveného Prosvetova.
     
    24:23
    Fredrik Olofsson ještě na pár vteřin udržel kotouč v útočném pásmu, avšak ostatní spoluhráči se vydali na střídačku a sám Švéd sám proti třem neměl šanci na úspěch.
     
    23:41
    Vysoké bekhendové nahození Wooda vyrazil Jordan Binnington před sebe, Ross Colton ve snaze o dorážku bekhendem ze vzduchu promáchl.
     
    23:03
    V pravém kruhu si připravil puk Oskar Sundqvist a svižnou střelu zápěstím mířil na přední tyčku, tu o pár čísel minul.
     
    22:40
    Pomalé vyhození Caleba Jonese doputovalo až k Jordanu Binningtonovi, který si přes blížícího se Logana O'Connora na rozehrávku netroufl.
     
    22:28
    Potlesk fanoušků si vysloužil Ivan Prosvetov, ruský brankář počkal na střelu Kasperiho Kapanena z první a ucpal mezeru mezi pravou rukou a tělem.
     
    21:51
    Tvrdou ránu Rileyho Tufteho zpoza levého kruhu vyrazil Jordan Binnington levým betonem, stejnou částí výstroje si poradil i s Johansenovou dorážkou.
     
    21:06
    Ze vzduchu perfektně stáhl puk Cale Makar a vyslal dopředu Nathana MacKinnona, ten přes posledního obránce střílel vedle levé tyče.
     
    20:37
    Na modré čáře zpracoval kotouč Justin Faulk a vyslal svižnou střelu zápěstím, přes hokejku bránícího hráče puk zamířil nad břevno.
     
    20:12
    Dlouho se hokejisté Colorada v útočném pásmu neohřáli, Nathanu MacKinnonovi nevyšlo zpracování a volný puk sebral Robert Thomas.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:51.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 8.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla dva góly, přičemž o oba se postaral domácí favorit. Důležitou vedoucí trefu obstaral na sklonku 9. minuty Ross Colton křižnou střelou zprava na zadní tyč, načež o pět minut později využil přesilovou hru Mikko Rantanen ránou zápěstím z pravého kruhu do bližší šibenice. Lavina slibně zadělala na dvoubodový zisk, Bluesmani ale určitě nesloží zbraně předčasně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Snaha o založení rychlého protiútoku končí zakázaným uvolněním, rozjetý Alexej Toropčenko se nezvládl natlačit před Bowena Byrama.
     
    19:09
    Ivan Prosvetov udržuje čisté konto i po střele Jakea Neighbourse zprava, ta totiž mířila přímo doprostřed brány.
     
    18:36
    U vlastní brány počkal na dostřídání Jack Johnson, aby posléze vyslal ostrý pas na Andrewa Cogliana, který alespoň protečoval tak, aby se nepískal icing.
     
    18:13
    Sammy Blais vytrvale čekal v pravém kruhu na přihrávku a dočkal se, forhendovou dělovku z první ovšem nasměroval vysoko nad břevno.
     
    17:39
    Přestože Parayko ztlumil nahrávku, tak se Nathan MacKinnon k puku dostal, forhendem vystřelil z nelehkého úhlu vedle pravé tyče.
     
    17:02
    S nahozením od pravého mantinelu neměl Jordan Binnington téměř žádné starosti, touš bezpečně uschoval ve výstroji.
     
    16:35
    Spíše z nouze nahazoval od modré čáry Samuel Girard, přičemž trefil prvního clonícího soka, od nějž se puk odrazil do středního pásma.
     
    16:13
    Ke střeleckému pokusu se dostal Valerij Ničuškin, který v plné rychlosti pálil z levého kruhu na zadní tyč, Binnington zakročil lapačkou.
     
    15:45
    Miles Wood nahodil puk za bránu a sám se hrací předmět pokusil dojet, avšak nezvládl natlačit tělo přes pozičně dobře pracujícího Faulka.
     
    15:12
    Pokus o rychlý protiútok skončil neúspěchem. Nick Leddy přečetl dlouhý pas na Cogliana a nataženou hokejkou poslal puk mimo hrací plochu.
     
    14:43
    Od levého mantinelu si Nathan MacKinnon najel do kruhu, forhendovou střelu na zadní tyčku zblokoval Marco Scandella, jemuž se vzápětí povedlo vyhodit.
     
    14:18
    Nahození Calea Makara vyrazil Jordan Binnington přímo před sebe, načež si poradil i s forhendovou dorážkou Artturi Lehkonena.
     
    13:48
    Hosté zahrozili při vlastním oslabení. Makarovi pláchl Brandon Saad, střelu z pravého kruhu Ivan Prosvetov podržel ve výstroji.
     
    13:19
    Gól zůstává v platnosti! Přesilovka Colorada navíc bude pokračovat, protože hráčská lavice dostává dvě minuty za zdržování hry způsobené neúspěšnou výzvou. Týmový trest odpyká Sammy Blais.
     
    13:19
    Ale pozor, máme tu coach challenge! Řešit se bude, zda Ryan Johansen náhodou krátce před vstřeleným gólem nehrál vysokou holí.
    13:19 Mikko RANTANEN - 2:0
     
    13:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Obávaná přesilovková lajna znovu udeřila, Lavina odskakuje do dvoubrankového náskoku! MIKKO RANTANEN si vyměnil kotouč s Calem Makarem, aby následně z pravého kruhu zamířil neomylně do bližší šibenice. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.
     
    12:27
    Krátce po buly obdržel přihrávku za levý kruh Nathan MacKinnon, jeho forhendová rána bez přípravy zamířila nad bránu.
     
    12:22
    Početní převahu si vyzkouší i Colorado. Ve středovém kruhu ztratil stabilitu Jordan Kyrou, který následně podrazil do brejku mířícího Lehkonena.
     
    11:47
    Miles Wood přenesl touš na modrou na Byrama, ten vylepšil palebnou pozici pro Girarda a Binnington proti ostré ráně zasahoval vyrážečkou.
     
    11:11
    Do útočného pásma měl v plánu proniknout Kasperi Kapanen, ovšem narazil na Samuela Girarda, jenž soka zpacifikoval čistým hitem.
     
    10:32
    Okamžitě po buly vystřelil od modré čáry Cale Makar, Jordan Binnington na puk dobře viděl a bezpečně jej uschoval v lapačce.
     
    10:28
    Nathan MacKinnon naznačil střelu, aby nakonec ještě vymyslel křižný pas napříč kruhy do toho pravého na Mikka Rantanena, Jordan Binnington se stihl přemístit a puk schoval do výstroje.
     
    09:46
    A domácí jsou při chuti. Po mantinelu nahazoval za bránu Devon Toews, odvážný Jordan Binnington vyrazil za bránu a kolem forčekujícího Tufteho rozehrál na Leddyho.
    08:53 Ross COLTON - 1:0
     
    08:53
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí otevírá domácí favorit! Wood nastartoval po pravém mantinelu ROSSE COLTONA, který přebruslil Tuckera a poradil si i s Binningtonem, na nějž vyzrál křižnou forhendovou střelou těsně nad ledem. Asistence: Miles Wood.
     
    08:34
    Z otočky vyslal tvrdou střelu zápěstím zpoza kruhů Mikko Rantanen, za Binningtona odvedl veškerou práci blokující Bučněvič.
     
    08:03
    Na vlastní pěst se do útočného pásma vydal Alexej Toropčenko. Určitě tušil, že sám proti třem zřejmě neuspěje, nakonec ho Jack Johnson zastavil za bránou.
     
    07:40
    Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Marco Scandella zkoušel dlouhým pasem oslovit Jordana Kyroua, jenže ten se mezitím vydal na střídačku.
     
    07:21
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Samuel Girard, který povyjel do levého kruhu, forhendovou střelu doprostřed brány zvládl Binnington vyrazit.
     
    06:48
    Z ostrého úhlu vyzkoušel ostrou ránu zápěstím Sammy Blais, kus černé gumy však nasměroval vysoko nad horní tyč.
     
    06:22
    Spíše z nouze nahazoval od modré čáry švédský útočník Oskar Sundqvist a Ivanu Prosvetovovi moc starostí nenadělal, gólman schoval puk pod lapačku.
     
    05:46
    Nakonec to byl Cale Makar, kdo si do posledního okamžiku počkal na kličku Brandona Saada, čistě jej odzbrojil a vysokým obloučkem poslal touš pryč z obranné třetiny.
     
    05:25
    Rantanenův trest je minulostí, skóre zůstává bezbrankové. Finský útočník se okamžitě vydává do defenzivy, protože tlak Blues pokračuje.
     
    04:39
    Pavel Bučněvič zkontroloval postavení spoluhráčů, načež od levého mantinelu nabil do mezikruží Jakubu Vránovi, ten mířil vedle levé tyčky.
     
    04:02
    Pohlednou kombinaci završil Jordan Kyrou ránou z levého kruhu těsně nad ledem, Ivan Prosvetov úspěšně zasáhl levým betonem.
     
    03:23
    Ruský forvard Pavel Bučněvič se mezi dvěma soupeři prodral do útočné třetiny, načež jej Mikko Rantanen poslal k zemi podražením. Přesilovka pro St. Louis.
    03:14 Parayko orazítkoval pravou tyč
     
    03:14
    Od modré čáry vyprodukoval ostrý forhendový projektil Colton Parayko, při křižné střele zachránila Prosvetova od inkasované branky pravá tyč!
     
    03:00
    Jordan Binnington se vydal za vlastní bránu vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou, po rychlém zpracování vyslal pas po pravém mantinelu na volného Ledddyho.
     
    02:46
    Bluesmani dávají jasně najevo, že favoritovi nedají nic zadarmo. Sammy Blais se obtočil kolem osobního strážce, forhendovou střelu z levého kruhu na zadní tyč Prosvetov vykopl levým betonem.
     
    02:20
    Nejprve chtěl Ryan Johansen nahrávat, ale kotouč se k němu od brusle obránce vrátil, načež přes Binningtona nenašel prostor u bližší, pravé tyče.
     
    01:17
    Na nahození Justina Faulka domácí gólman velmi dobře viděl a zaznamenal jistý zákrok lapačkou, vhazování proběhne po jeho levici.
     
    01:04
    První úspěšný zákrok zapisuje na konto Ivan Prosvetov, jenž se parádně přesunul k pravé tyči, kde zastavil nebezpečnou střelu soupeřova kapitána Schenna.
     
    00:42
    Na modré zpracoval puk Bowen Byram, načež vyzkoušel tvrdou forhendovou střelu, tu nasměroval poměrně výrazně vedle pravé tyčky.
     
    00:10
    Utkání mezi Coloradem a St. Louis odstartovalo! Úvodní buly ovládl Nathan MacKinnon, nahození Makara následně Rantanen protečoval do útočné třetiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Prosvetov (Georgijev) – Makar (A), Toews, Girard, Byram, Manson, J. Johnson, Jones – Rantanen (A), MacKinnon (A), Lehkonen – Ničuškin, R. Johansen, Tufte – L. O'Connor, Colton, Wood – F. Olofsson, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Scandella, Faulk, Krug, Tucker, Leddy – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Neighbours, Hayes, Vrána – Blais, Sundqvist, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Chmielewski, Lee – Gawryletz, Kovachik.
     
    St. Louis Blues

    St. Louis od začátku sezóny pravidelně střídá porážku s vítězstvím, a pokud by tato série měla pokračovat, tak je dnes na pořadu dne výhra, protože naposledy prohrálo vysoko 0:5 v aréně Vancouveru. Bluesmani aktuálně figurují mimo postupové pozice na dvanácté příče se sedmi body. Svěřenci kouče Berubeho mají co zlepšovat, protože loni do vyřazovací fáze nepostoupili výrazným čtrnáctibodovým rozdílem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Robert Thomas s pěti body.
     
    Colorado Avalanche

    Hokejisté Colorada zvládají úvod sezóny velmi dobře, v osmi utkáních nasbírali dvanáct bodů a v tabulce Západní konference se nachází na třetím místě za Vegas a Vancouverem. Lavina zvládla úvodních šest zápasů, ale dobře namazaný stroj se v posledních dvou utkáních zasekl, neboť Bednarova družina padla shodně 0:4 v Pittsburghu a v Buffalu. Zřejmě nepřekvapí, že týmové produktivitě vévodí dvanáctibodový Mikko Rantanen. Pokud se krátce ohlédneme do loňské sezóny, v ní Colorado vypadlo v prvním vyřazovacím kole play-off proti Seattlu.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Coloradem a St. Louis.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Colton (Wood), 14. Rantanen (Makar, MacKinnon), 42. Lehkonen (Makar, Rantanen), 48. Byram (MacKinnon) – 38. Thomas (Kapanen, Leddy)


    Colorado Avalanche: Prosvetov (Georgijev) – Makar (A), Toews, Girard, Byram, Manson, J. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Lehkonen – Ničuškin, R. Johansen, Tufte – L. O'Connor, Colton, Wood – F. Olofsson, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Scandella, Faulk, Krug, Tucker, Leddy – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Neighbours, Hayes, Vrána – Blais, Sundqvist, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Chmielewski, Lee – Gawryletz, Kovachik

    Diváci: 18 091
    bahis siteleri