Olomouc – Pardubice 2:5 (kon.) | Jihlava – Přerov 4:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 0:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 5:1 (kon.) | Plzeň – Č. Budějovice 2:3 (po pr.) | Vítkovice – Zlín 2:5 (kon.)
K. Vary – Sparta 4:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Mountfield HK
Sobota 04.11.2023, 12:00 • Svijanská Aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Krásné sobotní poledne, vítám vás u onlajnového přenosu z 22. kola juniorské extraligy, které nabízí velmi bohatý program. Na zoubek se dnes podíváme zápasu Bílých Tygrů s hradeckým Mountfieldem.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Svěřenci Valdemara Jiruše kralují západní skupině juniorské ligy, a to s náskokem šesti bodů na druhé Bruslaře. Liberecká dvacítka ve čtvrtek sehrála zápas na ledě Karlových Varů. V něm Bílí Tygři od začátku strádali, ovšem jako již několikrát v této sezóně ukázali, že dokáží obracet těžké zápasy. Tři minuty před koncem zápasu totiž stav skóre srovnával Lukáš Plos. Duel následně dospěl až do samostatných nájezdů, kde bod navíc Liberci vystřelil obránce Michal Koštoval.
     
    MOUNTFIELD HK

    Hradečtí se nachází na 5. místě západní skupiny a v kolonce získaných bodů jim svítí číslo 31. Mountfield se ve čtvrtek představil v Praze, na ledě pražské Sparty. Přestože Hradec dokázal v úvodu závěrečné periody vyrovnat, tak je nakonec prohra neminula. Hned ve 43. minutě si vzali Pražané své vedení zpět, na co už svěřenci Martina Vágnera nedokázali odpovědět a nakonec padli 2:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schnattinger (Hambálek) – Koštoval (A), A. Král, Galvas, P. Průšek, Meisel, Pilíšek, Jarabko – Jenčovský (C), Plos (A), Handl – S. Jansa, Janata, Hois – Prokůpek, Křížek, Vološín – Hrabčák, Kofroň.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – J. Aschenbrenner, Havlíček, Mi. Veselý, Pavelka, Hrbek, Bezpalec, Samek – V. Aschenbrenner, Mi. Beneš, Ma. Beneš – Prášek, T. Hora, Dommers – Mach, Matašovský, Jón – Vencl, Zámečník, Hrdlička.
    Trenér: Martin Vágner

    Rozhodčí: Battěk, Bernat – Juránek, Maňák.
     
    Oba týmy už nastupují na led, utkání nám za malinkou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Zápas začal velmi svižně, příležitosti byly na obou stranách, avšak ani jeden z týmů zatím neprověřil soupeřova brankáře.
     
    01:42
    Střela Tomáše Hory Schnattingera neprověřila, protože těsně minula pravou tyčku liberecké branky.
     
    02:14
    Slibně vypadající šanci hradeckého celku zatavuje zakázané uvolnění, hra se vrací před brankáře Mrázka.
     
    03:37
    Další zakázané uvolnění Mountfieldu, vhazovat se bude po levici Mrázka.
     
    04:19
    První vyložená šance zápasu! Ondřej Zámečník se prosmýkl liberecké obraně a v samostatném úniku zahrozil. Betonem jeho pokus pokryl brankář Schnattinger.
     
    05:41
    Hradečtí výborně ubránili nápor Bílých Tygrů, ale následný postup směrem do útoku zhatilo zakázané uvolnění.
     
    06:06
    Přízemní střela Lukáš Plose končí vedle branky Mrázka. U puku jsou Hradečtí, kteří rozjíždějí novou útočnou akci.
     
    07:00
    Pro změnu další zakázané uvolnění Mountfieldu, vhazovat se bude po pravici Vojtěch Mrázka.
     
    07:32
    Marek Mach z prostoru pravého kruhu pro vhazování pálil z první. Jeho střela měla příliš velkou razanci a skončila v ochranné síti nad brankou Schnattingera.
     
    08:42
    Křižná přihrávka Lukáše Plose nenašla nikoho z jeho spoluhráči. Radim Handl však dojel odražený kotouč a udržel tak útočné pásmo.
     
    10:19
    Dobrý forčeking Samuela Jansy připravil hosty o kotouč. Vzápětí ho liberecký forvard ztratil, puk si tak přebírá Petr Hrdlička, který s ním míří do útočné třetiny.
     
    11:26
    Střet Marka Matašovského s brankou Mrázka zastavuje hru. Hradecký útočník ji omylem vysadil z jejího postavení, a tak se teď čeká, až bude zasazena do jejího původního postavení.
     
    11:28
    Po kratší pauze nám hra opět pokračuje. Hradečtí vyhrávají vhazování ve vlastním obranném pásmu.
     
    12:22
    Dalekonosné nahození Jakuba Aschenbrennera kryje Michael Schnattinger, který si počkal, až k němu dojede Michal Koštoval, kterému přenechal kotouč.
     
    13:43
    Hra se nám poněkud uklidnila. Na kotouči je hradecký Milan Veselý, který vyčkává, až jeho spoluhráči prostřídají.
     
    14:52
    Michal Beneš rozjíždí útočnou akci Hradce Králové. Hostující forvard projel celé střední pásmo bez jediného zastavení a nyní kombinuje se svými spoluhráči v útočné třetině.
     
    15:55
    Radim Handl vjížděl do útočné třetiny jako poslední hráč Liberce, a tak se rozhodl vypálit z první. Jeho rána přeletěla Mrázkovu branku a odrazila se do rohu kluziště.
     
    16:56
    Kotouč se nachází v rohu kluziště, kde o něj bojují oba celky. Blíže k němu mají hráči Hradeckého celku.
     
    17:43
    Jakub Aschenbrenner nahazoval od modré čáry. Nahození bylo po cestě několikrát tečováno a nakonec si jej našel Michael Schnattinger, který ho schovává pod svou lapačku.
     
    18:35
    Liberečtí se na chvíli osvobodili od tlaku. Hradečtí po vyhození do středního pásma ihned sbírali kotouč, ale jejich útočnou protiakci zastavuje přihrávka rukou. Bílí Tygři tak mohou prostřídat.
     
    19:12
    Tvrdou střelu od modré čáry v podání Matěje Havlíčka výborně zachytil Michael Schnattinger, jenž podržel svůj tým.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první dvacetiminutovky utkání Liberce s Hradcem. První třetina skončila 0:0 a nejblíže ke gólu byli hosté, když v závěru periody pálil tvrdě hradecký Havlíček. Liberecký brankář měl jeho střelu schovanou, i tak ale dokázal pohotově zakročit svou lapačkou.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé třetiny bylo vhozeno, vyhráli ho Hradečtí.
     
    21:14
    Milan Veselý si z pozice obránce dojel až do mezikruží, odkud nebezpečně prověřil Schnattingera. Liberecký brankář byl připravený a připsal si úspěšný zákrok.
     
    22:44
    Na puku liberecký Jarabko, který zakládá útočnou protiakci od vlastní obranné modré čáry.
     
    23:10
    Máme tady šarvátku. Jakub Aschenbrenner tvrdě dohrál u hrazení Damiena Hrabčáka, který mu to oplácí ve férovém pěstním souboji. Oba dva kohouti půjdou za katr.
     
    23:10
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Damian Hrabčák – 5 min. + OK, bitka, odpyká Samuel Jansa.

    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Jakub Aschenbrenner – 2 min., hrubost.
     
    23:54
    Radim Handl nabral ve středním pásmu parádní rychlost. Před útočnou modrou mu přihrávku adresoval Radek Janata, liberecká dvacítka se následně dostala i do zakončení. Střelu si vyrážečkou pokryl Vojtěch Mrázek.
     
    24:41
    Krásná kličkovaná Vojtěcha Hoise brankou nekončí! Libercký forvard si před útočnou modrou čarou dobře vymíchal hradeckou obranu, ovšem před brankáře Mrázek chtěl ještě vylepšit pozici pro najíždějícího spoluhráče, tomu však přijel kotouč na paty.
     
    25:16
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jim tříminutová početní výhoda.
     
    26:14
    Výborný blok Pavla Průška zastavuje průchod tvrdé střely z první v podání Matěje Havlíčka.
     
    26:54
    Lukáš Plos teď výborně šetří cenné vteřinky z trestu Hrabčáka. Nejproduktivnější Severočech svým tělem blokuje kotouč za brankou Mrázka.
     
    27:54
    Pavelkovo nahození od modré čáry se neuchytilo a přesilovka Hradeckých se tak pomalu blíží ke svému konci.
     
    28:15
    Bílí Tygři jsou v plném počtu, Mountfield nedokázal využít dlouho početní výhodu.
     
    28:48
    Schovaná postranní střela od Matěje Havlíčka končí ve výstroji libereckého maskovaného muže. Vhazovat se bude po Schnattingerově levici.
     
    29:50
    Liberecká první útočná letka recept na gól nevymyslela. Hradečtí sbírají kotouč a s kombinační akcí jsou teď na řadě oni.
     
    30:42
    Vojtěch Hois z dobré pozice vyzkoušel pozornost Vojtěcha Mrázka. Liberecký forvard z mezikruží vyslal tvrdou přízemní střelu, která se však odrazila pouze od betonů hradeckého gólmana.
     
    31:49
    Krásná individuální akce Lukáše Plose brankou nekončí! Nejproduktivnější hráč Liberce si několikrát obkroužil Mrázkovu branku, poté přebruslil unavené beky Mountfieldu a snažil se zakončit za zmateného brankáře hostí. Jeho střela se od betonů jen těsně odrazil ven z branky.
     
    33:26
    Tomáš Galvas udržel útočné pásmo pro liberecké Bílé Tygry. Ti tak pokračují v kombinaci za brankou Mrázka.
     
    33:32
    Příliš velká razance při napadání stála Liberec nejen útočné pásmo ale také vyrovnanost hráčů na ledové ploše. Adam Kofroň si jde odpykat trest za vysokou hůl.
     
    34:53
    Michal Beneš se dostal ke střele z první při přesilové hře. Brankář Schnattinger na jeho střelu dobře viděl a připsal si úspěšný zákrok betonem.
     
    35:33
    Domácí v plném počtu. Tlak Hradce Králové však pokračuje.
     
    36:14
    Hradecké přečíslení tří proti jednomu zakončoval individuálně Marek Mach, ten však vůbec netrefil Schnattingerovu svatyni.
     
    37:48
    Hradec jen horko těžko hledá cestu do útočné třetiny. Liberečtí postavili ve středním pásmu dobrý defenzivní blok, kdy obrana rychle sbírá nahazované kotouče.
     
    38:30
    Zblokovaná střela Radka Janaty končí v ochranné síti nad Mrázkovou brankou. Vhazovat se bude po pravici hradeckého maskovaného muže.
     
    39:20
    Pěkná akce liberecké třetí útočné letky. Tadeáš Vološín pěkně projel s pukem až do útočného pásma, kde si následně kotouč přebral Tomáš Prokůpek. jenž prověřil Vojtěch Mrázka.
     
    39:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tu přece jen máme vodní branku zápasu. Matěj Beneš se před útočnou modrou dobře prosmýkl liberecké obraně a následně servíroval kotouč přes osu hřiště. Zde stál výborně postavený VOJTĚCH ASCHENBRENNER, jenž překonává Schnattingera střelou pod víko. Asistence: Matěj Beneš, Michal Beneš.
    39:47 Vojtěch ASCHENBRENNER - 0:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka nabídla velmi podobný scénář jako ta první. Hradečtí odmítli využít všechny početní výhody, které jim byly nabídnuty. Na liberecké straně byl ke gólu nejblíže Lukáš Plos, který po objetí branky zasouval kotouč do odkryté hradecké klece. Jeho záměr vystihl Mrázek a pohotově zasáhl. Gólu jsme se přece jen dočkali a to 13 sekund před koncem druhého dějství. Průnik Matěje Beneše zakončoval pod víko Vojtěch Aschenbrenner.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Úvodní nápor libereckého celku Hradečtí ustáli. Jejich vyhození však doputovali až za libereckou klec, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    40:53
    Nebezpečné nahození od Prokůpka poskakovalo po brankovišti, kde se jej snažili dorazit Hois s Janatou. Hradecký brankář si kotouč nakonec našel a schoval jej do své lapačky.
     
    41:52
    Únik Vološína skončil u nepřesné přihrávky, a tak musí Liberečtí vyklidit útočné pásmo, protože je signalizovaný ofsajd.
     
    42:48
    Přechod útočné modré se Plosovi nepovedl, kotouč sbírá Jan Vencl a upaluje s ním na steč.
     
    43:35
    Z chlumu před brankou vyplaval puk k Ondřeji Zámečníkovi, který jej chtěl uklidit za záda Schnattingera. Jeho přízemní střela však nebyla dostatečně rychlá.
     
    44:27
    Jaroslav Plášek před modrou tečoval nahození do útočné třetiny, kotouč nakonec vylétl mimo hrací plochu, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    45:15
    Pohotová střela Lukáše Plose ihned po buly končí v ochranné síti nad Mrázkovou brankou. Vhazovat se bude po pravici hradeckého maskovaného muže.
     
    45:37
    Přichází komplikace pro hradecké. Jakub Aschenbrenner byl oceněn dvěma trestnými minutami za sekání libereckého kapitána.
     
    46:24
    Tvrdá rána v podání Plose orazítkovala brankovou konstrukci.
     
    47:26
    Liberecká přesilovka se chýlí ke konci.
     
    47:38
    Hosté jsou v plném počtu. Liberečtí nevyužili jedinečnou šanci k dorovnání skóre.
     
    48:56
    Průchod do útočné třetiny Jansovy vyšel, libereckého forvarda však vzápětí obrala hradecká obrana, a tak z této akce nic nebude.
     
    49:35
    Výtečný Schnattinger drží Liberec ve hře! Matěj Beneš se podobně jako na konci druhé třetiny prodral libereckou obranou a hnal se sám na libereckého brankáře. Ten jej vybruslil ze střeleckého úhlu a následně zlikvidoval jeho zakončení.
     
    50:37
    Jan Pavelka ztratil kotouč při kombinaci s jeho kolegou z obrany. K odraženému puku se dostal Lukáš Plos, jenž v parádní střelecké pozici trefil pouze betony Mrázka.
     
    51:45
    Lukáš Meisel viděl najíždějícího Radka Janatu u útočné modré čáry. Liberecký bek mu však poslal přihrávku na paty a akci tak zhatilo ofsajdové postavení.
     
    52:46
    Adam Král šikovně obral o kotouč Valdise Dommerse, ale jeho následný průnik byl zastaven hradeckou obranou. Liberečtí by potřebovali zabrat, pokud se chtějí na Hradec dotáhnout.
     
    53:38
    Dvě zakázaná uvolnění Bílých Tygrů vrací hru zpět před brankáře Michaela Schnattingera.
     
    54:05
    Stahovačka a následná střela Mikuláše Jenčovského mířila vysoko nad branku Vojtěcha Mrázka.
     
    55:24
    Střílenou přihrávku Michala Koštovala nezachytil Prokůpek. Kotouč následně doputoval za čáru zakázaného uvolnění, a tak se hra vrací před brankáře Schnattingera.
     
    56:45
    Liberečtí už točí pouze dvě obranné i útočné lajny. Brzy by mohlo přijít také odvolání gólmana.
     
    58:14
    Král si nerozuměl s Hoisem, což vyhání Liberec do vlastního obranného pásma, odkud budou muset založit novou útočnou protiakci.
     
    59:09
    Hradečtí zamkli Bílé Tygry v obranném pásmu. TI se z něj jen horko těžko dostávají.
     
    59:43
    Domácí celek si vyžádal oddechový čas. Následné vhazování totiž proběhne po levici Vojtěcha Mrázka, což znamená, že brankář Schnattinger nejspíš zůstane na střídačce.
     
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná třetina už zvrat v ději nenabídla. Hradečtí dokázali odvrátit všechen nápor svého soupeř a pod Bílou věž si odvážejí plný počet bodů. Bílí Tygři jsou tak po více než měsíci poprvé bez bodového zisku. (14:29:15)

    Ondřej Gajdáček

    Branky a nahrávky: 40. V. Aschenbrenner (Ma. Beneš, Mi. Beneš)


    Bílí Tygři Liberec: Schnattinger (Hambálek) – Koštoval (A), A. Král, Galvas, P. Průšek, Meisel, Pilíšek, Jarabko – Jenčovský (C), Plos (A), Handl – S. Jansa, Janata, Hois – Prokůpek, Křížek, Vološín – Hrabčák, Kofroň.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – J. Aschenbrenner, Havlíček, Mi. Veselý, Pavelka, Hrbek, Bezpalec, Samek – V. Aschenbrenner, Mi. Beneš, Ma. Beneš – Prášek, T. Hora, Dommers – Mach, Matašovský, Jón – Vencl, Zámečník, Hrdlička.
    Trenér: Martin Vágner

    Rozhodčí: Battěk, Bernat – Juránek, Maňák
    bahis siteleri