Mostečtí Lvi – Hronov 3:6 (kon.) | Kopřivnice – Vel. Meziříčí 3:4 (kon.) | Příbram – Benátky n/J 2:1 (po pr.)
Šumperk – Havlíčkův Brod 6:4 (kon.) | Val. Meziříčí – Žďár n/S 7:3 (kon.) | Havířov – Technika Brno 5:1 (kon.)
Opava – Vyškov 1:4 (kon.) | Cheb – Kralupy n. Vltavou 6:2 (kon.) | Kobra – Ústí n/L 6:4 (kon.)
Tábor – Letňany 2:5 (kon.) | Nový Jičín – SHKM Hodonín 1:6 (kon.) | Řisuty – Děčín 4:10 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
6:4 (3:1, 2:3, 1:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 11.11.2023, 18:00 • ZS HC Kobra Praha, Praha 4-Braník • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím Vás u patnáctého kola 2. ligy skupiny západ. Zimní stadion na pražském Braníku bude hostit střetnutí dvou sousedů v tabulce, a sice domácí HC Kobra Praha a hostů HC Slovan Ústí nad Labem. Přeji příjemné počtení.
     
    Kobře se momentálně poměrně daří. Hned čtyři zápasy v řadě dokázala zvítězit. Sice v tom posledním přetlačila Řisuty až v prodloužení a tedy jen za dva body, předtím zvládla vyzrát na Cheb, Hronov a Most. Po nepříliš vydařeném úvodu ročníku tedy stoupá tabulkou výše. Aktuálně se zastavila na desáté příčce s patnáctibodovým ziskem.

    Z hlediska bodů vedou branický celek Kamil Bříška a Tomáš Šťastný, kteří oba mají na kontě 21 kanadských bodů. První z této dvojice si je zajistil díky dvanácti gólům a devíti asistencím, druhý pak za sedm tref a čtrnáct nahrávek. Brankoviště Kobry je především doménou Matyáše Ondríka, který se mezi tři tyče postavil v deseti zápasech s průměrem obdržených branek ve výši 4,02. Záda mu momentálně kryje junior Josef Simon, který zatím za Kobru odchytal 34 minut v jednom utkání, a to s průměrem 5,29.
     
    Slovan se nachází na jedenácté příčce s patnácti body, stejně tak jako má Kobra. Ta ale má momentálně ještě jeden zápas k dobru. Z posledních pěti zápasů bodovali Severočeši jen v tom posledním, kdy si odvezli z Benátek nad Jizerou výhru 6:3. V předešlých zápasech nestačili na Kralupy nad Vltavou, Chomutov, Vrchlabí a Příbram.

    Tahouny v ofenzivě ústeckého Slovanu jsou Martin Dubský a Jan Rudovský. Oba shodně s patnácti body na kontě. Jen poměr si rozdělili, u Dubského činí osm gólů a sedm asistencí, v případě Rudovského je to pravý opak. V počtu asistencí ovšem vévodí Ústeckým veterán Jaroslav Roubík s deseti přihrávkami. Stejný počet posbíral i Karel Kubát, ten se ale před nedávnem vrátil zpět do rumunské Csíkszeredy.

    Valnou většinu utkání strávil v brankovišti severočeského celku David Stahl. Mezi tři tyče se postavil ve třinácti případech a průměr jeho obdržených branek činil 4,09. Ve dvou kláních, s celkovým časem dvaceti odchytaných minut, hájil brankoviště Slovanu Václav Vlach. Jeho gólový průměr činí 3,00.
     
    Ústecký celek je jediným soupeřem, se kterým se Kobra ještě v letošní sezoně nepotkala. V loňském ročníku se víceméně projevilo to, že na Braníku je jedna z nejmenších ledových ploch v 2. lize, zatímco v Ústí nad Labem zase jedna z největších. V základní části tak nejdříve Pražané venku Slovanu podlehli 0:3, doma ovšem zvítězili 6:5. V nadstavbové fázi se ale více dařilo Severočechům, kteří nejdříve domácí duel ovládli 5:3, na branickém ledě pak v prodloužení 5:4.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Ondrík (Tesař) – J. Stejskal, Šteiner (A), Holý, T. Duda, Horáček, Dráb, Pelant – Havrda, Šťastný (C), Vlček – Houška, T. Urban I, Do. Novák – M. Kvasnička, S. Tichý, Petrák – Míšek.
    Trenér: Miloslav Šeba

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Vlach) – M. Bláha, Funk, Trefný (C), Gottfried, Popela, V. Hynek, Polata – M. Simon, Kloz (A), Berčík – M. Dubský, Roubík (A), Bernat – Kuchynka, Rudovský, Jouza – J. Tůma, Špaček, Krédl.
    Trenér: Jiří Merta

    Rozhodčí: Šperl – Jurak, Hlinka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První útok vyhráli hráči Kobry. Dopředu se vydal Tomáš Šťastný, který se pokusil vyzrát na Stahla z hranice brankoviště. Ústecký gólman si ale celou situaci ohlídal a kotouč podržel.
     
    00:27
    Bláhovo nahození podél mantinelu ještě na modré zastavil Vladislav Houška. K soupeřově bráně se ale nedostal, proto se o další ústecký pokus o rozjezd postaral Jan Kloz.
     
    01:25
    Kvasnička nepřešel přes trojčlenný obranný val hráčů Slovanu. Ti pak ale nenašli volné místo pro přechod přes modrou čáru do středního pásma.
     
    02:22
    Štěpán Kuchynka si sám najížděl odhodlaně po pravé straně za Ondríkovu branku. Domácí obrana si ale dokázala ohlídat, aby nevystřelil, ani neměl možnost posunout puk na některého ze svých spoluhráčů.
     
    03:26
    Filip Vlček prověřil Stahlovu pozornost křižnou ranou z pravého kruhu. Ústecký gólman nelenil a ihned vyrazil kotouč směrem k mantinelu.
     
    04:16
    Důrazná střela Tomáše Urbana od modré čáry! Davida Stahla trefila přímo do čela masky, avšak právě touto částí výstroje vyrazil gólman Slovanu kotouč napravo od sebe.
     
    04:51
    Matěj Kvasnička zkusil kličkou zaskočit brankáře hostů po nájezdu od levého mantinelu. Už zvonila tyč Stahlovy klece, který ale nakonec udržel situaci pod kontrolou.
     
    05:30
    Braničtí se stále drží na kotouči. Byli však zahnání dozadu až k Ondríkovi.
     
    05:50
    Další velká akce domácího týmu! Chopil se jí Filip Vlček, který se prosmýkl středem pole až na hranici brankoviště, odkud se bekhendovým blafákem pokusil umístit puk za Stahlova záda. Strážce ústecké svatyně se ovšem blýskl povedeným zákrokem a kotouč vyrazil vnitřní stranou betonu.
     
    07:15
    Kvasnička si na modré obhodil Ladislava Funka, už ale neměl komu nahrát do předbrankového prostoru. Musí tak ještě bojovat o možnost probít se směrem ke Stahlovi.
     
    07:52
    Šteinerovo nahození od modré směrem na branku Stahl celkem snadno vyhodil do levého rohu. Jeho spoluhráči se následně vydali na výlet směrem k brance Kobry.
     
    08:34
    Jan Kloz se napřahoval ke střele, puk mu ale sjel po hokejce za něj. Braničtí ovšem této příležitosti nevyužili a Slovan se dostal ke střele. Úspěšně však zaúřadoval Matyáš Ondrík.
     
    09:03
    Velmi tvrdá střela od modré z hole Michala Simona! Gólman Ondrík si ale i tentokrát dokázal poradit a puk vyrazil do plexiskla za svou brankou.
     
    09:37
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají tlaku z posledních minut a jdou do vedení! TOMÁŠ BERNAT si položil gólmana Ondríka a umístil kotouč přesně k pravé tyčce jeho branky. Asistence: Lukáš Popela a Martin Dubský
    09:37 Tomáš BERNAT - 0:1
     
    10:22
    Kobra právě vstřelila branku!
    Nádherná akce TOMÁŠE ŠŤASTNÉHO a Kobra rychle odpovídá! Kapitán branického celku si zcela sám najel skrz celé hřiště z levého kruhu poslal kotouč přesně na vzdálenější tyč ústecké branky. Asistence: Filip Vlček a Dominik Šteiner.
    10:22 Tomáš ŠŤASTNÝ - 1:1
     
    11:02
    O další střelu Kobry se postaral Dominik Novák, který tentokrát mířil z pravé strany. Ránu ale zvedl o něco výš než by bylo záhodno a puk se odrazil o plexisklo nad hlavou Davida Stahla.
     
    11:20
    Martin Petrák si mezi kruhy zastavil kotouč bruslí a ihned jej nasměroval přímo na Stahla. Gólman Slovanu ovšem přikryl puk svou lapačkou.
     
    11:47
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jan Kloz – 2 min., podrážení.
     
    11:56
    Braničtí do své první přesilovky vstoupili souhrou v útočné třetině. Ke střele na Stahla se ale zatím nedostali.
     
    12:31
    Příliš dlouhé Šteinerovo vyhození ven ze třetiny. Do rohu musel pro puk zajet až gólman Ondrík.
     
    12:55
    Na druhé straně se dostal do samostatného úniku Štěpán Kuchynka. Ten následně z pravé strany vypálil přímo do těla Ondríka, načež se připravil na dorážku. Při ní si ale zajel příliš daleko a zavalil branického brankáře.
     
    13:20
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí využívají přesilovku a dostávají se do vedení! Rychlý úprk po pravé straně proměnil ve střelu z vnitřní hranice kruhu DOMINIK NOVÁK. Asistence: Stanislav Tichý a Vladislav Houška.
    13:20 Dominik NOVÁK - 2:1
     
    13:20
    Hosté v plném počtu.
     
    14:26
    Filip Vlček si už stavěl v pravém kruhu kotouč na střelu, nakonec se ale pokusil zaskočit Stahla přihrávkou doleva na Matěje Kvasničku, který nakonec vystřelil. Ústecký gólman ale celou situaci vyčíhal a zavčasu vytáhl svou lapačku.
     
    15:02
    Puk stále patří domácím hokejistům. Ti jej nyní drží za vlastní brankou.
     
    15:21
    Kobra právě vstřelila branku!
    Zdá se, že tento zápas bude výstavních gólů plný! Ke střele z hranice levého kruhu se tentokrát dostal TOMÁŠ URBAN, který napasoval kotouč přesně mezi nohy gólmana Stahla. Asistence: Ondřej Holý a Tomáš Duda.
    15:21 Tomáš URBAN - 3:1
     
    15:37
    Nahození o mantinel v podání obránců Kobry nenašlo vepředu žádného z adresátů v branickém dresu. Ústečtí naopak situace využili a přenesli po delší době hru před Matyáše Ondríka.
     
    16:33
    Tomáš Bernat si najel na hranu pravého kruhu až téměř k brankovišti, odkud poslal puk směrem na Ondríka. Brankář domácího celku ale zvládl kotouč vyrazit do ochranné sítě nad sebou.
     
    17:05
    Střela Ladislava Funka od modré se odrazila o nohy prvního bránícího hráče Kobry.
     
    17:19
    Famózní zákrok Davida Stahla proti Filipu Vlčkovi, který se na něj pokusil vyzrát kličkou po úniku středem pole. Strážce ústecké svatyně se natáhl na zem a vleže mu hokejkou puk vypíchl.
     
    18:07
    Souhra mezi Dominikem Novákem a Vladislavem Houškou rychle přenesla hru před Stahlovu klec. Při pokusu o zakončení ale byla Houškova nahrávka od mantinelu příliš rychlá a Novák jí nedokázal sklepnout směrem do branky.
     
    18:57
    Po vhazování se puk dostal na modrou k Václavu Hynkovi, který takřka okamžitě vypálil. Ondrík ovšem udržel situaci pod kontrolou a vyrazil jej.
     
    19:25
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Tomáš Bernat – TS, hákování.
     
    19:25
    Trestného střílení se chopil Maxim Havrda, který si najel dopředu středem pole a nadvakrát se pokusil o překonání gólmana Stahla. Ten ale proti ráně i dorážce po zemi nekompromisně reagoval roztažením betonů a puk za svá záda nepropustil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Domácí Kobra v ní byla o něco aktivnější a po zásluze vede. Ústecký Slovan se herní režie chopil jen v krátké chvilce kolem desáté minuty, přesto z toho dokázal vytěžit úvodní branku utkání. V druhé třetině ale musí dohánět hned dvoubrankové manko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Tentokrát první puk vybojoval ústecký tým. Simonovo nahození prudce z mezikruží napasoval směrem k brance Martin Berčík. Puk ale namířil těsně vedle levé tyče, domácí jej následně vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    20:41
    Až příliš dlouhá zadovka Berčíka na Martina Bláhu. Hosté se tak museli stáhnout směrem ke Stahlovi, avšak velmi rychle přenesli hru zpět k brance domácího týmu.
     
    21:36
    Vladislav Houška zachytil Dudovo nahození odraženého od jednoho z bránících hráčů Slovanu. Při svém pokusu o průnik po pravém křídle byl ale zastaven v postavení mimo hru.
     
    21:52
    Jan Rudovský obdržel přesný křižný pas se kterým si sjel do pravého kruhu a prudce vypálil na Ondríkovu klec. Ovšem podobně jako Berčík před malou chvíli pálil těsně vedle.
     
    22:59
    Jakub Trefný diskutuje s hlavním sudím Šperlem o teči hráče Kobry po zapískaném icingu. Nic mu to platné nebylo, vhazuje se po Stahlově pravé ruce.
     
    23:26
    První střela Kobry v této třetině! Postaral se o ní Robin Míšek, který se napřáhl u pravého mantinelu a pod velkým úhlem poslal kotouč směrem na branku. Stahl zavčasu vyrazil kotouč do protipohybu.
     
    24:18
    Tomáš Šťastný jakožto poslední v řadě zastavil v souboji kapitánů rozjetého Trefného a nasměroval kotouč dopředu směrem ke Stahlovi.
     
    24:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    To, co na opačné straně nevyšlo Berčíkovi ani Rudovskému, se nyní povedlo DOMINIKU NOVÁKOVI! Ten si najel k vnitřní hraně pravého kruhu a rovně poslal kotouč dopředu k bližší tyčce Stahlovy klece, čímž si připisuje už druhou branku v tomto utkání. Asistence: Tomáš Urban a Vladislav Houška.
    24:55 Dominik NOVÁK - 4:1
     
    26:08
    Maxim Havrda se prokličkoval až za modrou čáru. Tam se pokusil vystřelit přes clonícího hráče Slovanu, avšak neúspěšně. Puku se posléze zmocnil tým hostů.
     
    26:30
    Až příliš daleko se doklouzal kotouč po výhozu ze strany domácího týmu. Hra se tak vrací směrem k Ondríkovi.
     
    26:55
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Drama pokračuje snížením ze strany ústeckého celku! Před DANIELEM JOUZOU se otevřel poměrně velký odkrytý prostor u levé tyčky Ondríkovy klece, do něhož z první přesně zacílil Rudovského přihrávku. Asistence: Jan Rudovský a Štěpán Kuchynka.
    26:55 Daniel JOUZA - 4:2
     
    27:51
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Tomáš Duda – 2 min., sekání.
     
    27:52
    Slovan svou úvodní přesilovku zahájil velmi aktivně. Po úspěšné kombinaci se dostal k zakončení z pravé strany Jakub Trefný. Gólman Ondrík měl s polapením šance trochu potíže, nakonec ale zvládl puk vyrazit do ochranné sítě nad svou brankou.
     
    28:31
    Úvodní nápor Kobra nakonec přežila a zvládla vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    28:46
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    I ústecký tým využívá přesilovku a přibližuje se na rozdíl jediné branky! JAROSLAV ROUBÍK napálil od modré, využil zakrytého výhledu gólmana Branických a umístil kotouč přesně za jeho záda. Asistence: Tomáš Bernat a Jakub Trefný.
    28:46 Jaroslav ROUBÍK - 4:3
     
    28:46
    Domácí v plném počtu.
     
    29:26
    Zcela volného kotouče si všiml Martin Dubský a takřka ihned jej namířil na Matyáše Ondríka. Gólman Kobry ale včas reagoval svým ramenem a vyrazil jej do rohu ledové plochy.
     
    30:16
    Z tuhého souboje o kotouč za Stahlovou brankou vyšli vítězně hosté, kteří ihned přenesli hru na druhý konec ledové plochy.
     
    30:59
    Filip Vlček samostatným únikem připravil šanci pro branický tým. S pomocí teče poslal zpoza branky kotouč na modrou pro Dominika Šteinera, který důrazně vystřelil. Stahl ale puk úspěšně polapil.
     
    31:15
    Šteiner na modré zastavil ústecký výhoz, poslal dopředu na Vlčka. Ten kotouč zavezl za branku, kde o něj přišel. Domácí se poté museli stáhnout zpět k Ondríkovi.
     
    32:12
    Tomáš Duda hokejkou zkřížil Trefného zakončení. Domácí se ale stále musí držet na pozoru, ústecký Slovan to tentokrát zkusil po levé straně a dostal se nebezpečně blízko k brankovišti.
     
    33:05
    Duda navezl kotouč dopředu po pravé straně. V rohu kluziště ale musel čelit dvojnásobné ústecké přesile, čímž o něj přišel. Ústečtí se ale zmohli jen na vyhození puku na zakázané uvolnění.
     
    33:46
    Momentálně se více mezi třemi tyčemi musí otáčet David Stahl. Střelecky se na něj pokusil vyzrát Jakub Dráb ranou od modré. Tu ovšem ústecký gólman zvládl bez obtíží betony vyrazit.
     
    34:48
    Filip Vlček využil Rudovského chyby v rozehrávce a sám se řítil proti Stahlově brance! Na něj ovšem tentokrát nevyzrál, byť za cenu nedovoleného zákroku, po němž sudí odpískali trestné střílení.
     
    34:54
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jan Rudovský – TS, hákování.
     
    34:54
    Kobra právě vstřelila branku!
    Při druhém trestném střílení už byla Kobra neomylná a bere si zpět dvoubrankový náskok! FILIP VLČEK poměrně dlouho najížděl směrem k brance, nakonec na Stahla vyzrál bekhendovým blafákem pod víko.
    34:54 Filip VLČEK - 5:3
     
    35:09
    Už se začíná přiostřovat! Sudí museli od sebe odtrhávat hned dvě menší potyčky poblíž Ondríkovy branky.
     
    35:14
    Rychlý výpad Michala Simona od levého mantinelu a také jeho překvapivá střela, která rozezvučila tyč klece Matyáše Ondríka!
     
    36:01
    Přihrávka natřikrát, po níž se chystal ke střele Jaroslav Roubík. Příliš dlouho si ale kotouč zpracovával, proto měl Ondrík dostatek prostoru na vyčíhání situace a puk pokryl.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Dominik Novák – 2 min., hrubost.
     
    36:37
    I svou druhou přesilovku zatím ústecký tým drží poblíž branky domácího týmu. Zatím ale pouze hledá vhodný prostor na střelu.
     
    37:12
    Střelu Jana Kloze srazil v mezikruží Tomáš Duda, následně ještě kotouč vyhodil až ke Stahlovi připravený Tomáš Urban. Ústečtí se ale rychle vrátili zpět.
     
    38:01
    Od modré poslal důraznou ránu dopředu Martin Berčík. Ondrík ale zůstal ve střehu a kotouč vyrazil.
     
    38:15
    Domácí v plném počtu.
     
    38:38
    I po vyrovnání početních sil je ústecký tým před brankou aktivnější.
     
    38:47
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A také snižuje na rozdíl jediné branky! DANIEL JOUZA si najel k levé hranici brankoviště a doslova prošťouchl kotouč do malé skulinky u bližší tyče Ondríkovy klece. Asistence: Ondřej Polata a Jan Kloz.
    38:47 Daniel JOUZA - 5:4
     
    39:32
    Zblokovaná Hynkova střela od modré. Přesto stále musí být brankář domácího týmu ve velkém pozoru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla ještě větší drama než ta předešlá! Aktivnější hrou jí zahájil Slovan, který ale musel polknout hořkou pilulku v podobě Novákovy trefy. Tentokrát se z toho ale oklepal a snížil na rozdíl jediné branky. Totéž se mu povedlo po úspěšném trestném nájezdu Kobry. Proto přesně s takovou ztrátou bude vstupovat do závěrečné periody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Úvodní buly tentokrát připadlo Kobře, která zkusila rychlé nahození po levé straně. Ústečtí ho sice dokázali zbrzdit, přesto domácímu týmu zakončovat nezabránili. Šteinerovu střelu tak musel likvidovat David Stahl.
     
    40:50
    Z následného buly otočil ústecký tým hru a snaží se jí zuby nehty držet na polovině soupeře.
     
    41:35
    V signalizované výhodě si to šinul dopředu Martin Bláha, který také z pravého kruhu zakončoval směrem na Ondríka. Gólman Kobry ovšem zalehl kotouč na ledové ploše.
     
    41:41
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Stanislav Tichý – 2 min., podrážení.
     
    42:17
    Martin Berčík si najel s pukem na levou hranici brankoviště a pokusil se jej prostrčit k bližší tyči. Ondríkovi se ale tentokrát povedlo uzavřít svůj vymezený prostor a puk udržet u těla.
     
    42:32
    Vzápětí to byl David Stahl, kdo musel likvidovat soupeřovu akci. O ní se postaral Tomáš Urban, avšak Stahl jeho střelu z vnitřní hranice pravého kruhu vyrazil.
     
    43:07
    Rychlá souhra Ústeckých v útočné třetině, z níž vzešla rána Tomáše Bernata. Matyáš Ondrík ale tentokrát zůstal úspěšný a puk udržel ve svém náručí.
     
    43:41
    Domácí v plném počtu.
     
    43:52
    Rychlá souhra mezi Klozem, Rudovským a Simonem, přičemž poslední jmenovaný se odhodlal ke křižné ráně od mantinelu. I přes rychlost celé akce ovšem Ondrík udržel kotouč na pozoru a za svá záda jej nepropustil.
     
    44:48
    Dominik Novák přenesl hru na opačný konec přesným pasem přes celou šářku ledové plochy na Vladislava Houšku. Ten se odhodlal ke střele z první, avšak puk napasoval přesně do Stahlova náručí.
     
    45:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Vladislav Houška – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Ondřej Polata – 2 min., hrubost.
     
    45:23
    Jan Kloz si zkušeně obkroužil Ondríkovu branku. Pak se ale k němu sjelo větší množství hráčů v dresu Kobry, kteří mu znemožnili dostat se do střeleckého zakončení.
     
    46:12
    Braničtí se snaží dostat ven z vlastní třetiny. To se jim nakonec díky několika nahrávkám podařilo a vyjeli až směrem ke Stahlovi. Zde se ale příliš neohřáli a vzápětí musel Ondrík čelit dalšímu samostatnému úprku. Ten ovšem zvládl pokrýt.
     
    47:19
    Branické nahození kotouče o mantinel našlo pouze hůl Jana Rudovského. Hosté se pak sice stáhli na malou chvíli k vlastní brance, ovšem jen pouze pro střídání a následně se nová formace vydala na další útočný výlet.
     
    48:11
    Pro nahozený kotouč si najel Jakub Dráb. Tomu ovšem nevyšlo dlouhé nahození dopředu na Kvasničku, čímž se puk doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    48:45
    Martin Dubský si najížděl po obvodu útočné třetiny proti trojnásobné přesile. Branku Ondríka sice obkroužil, přesto o kotouč přišel a Kobra se po hodně dlouhé době usadila v prostoru před Stahlem.
     
    49:54
    Překvapivá střela Tomáše Šťastného, který z první napasoval na branku přihrávku zpoza mantinelu od Filipa Vlčka. David Stahl ovšem bleskově reagoval a vyrazil puk k levému mantinelu.
     
    50:03
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Dominik Šteiner – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jan Rudovský – 2 min., hrubost.
     
    50:26
    Volného puku se zmocnil Pavel Gottfried, který jej od modré poslal směrem na branku. Sám sice trefil nohy prvního bránícího hráče Kobry, přesto z následné dorážky musel Ondrík likvidovat soupeřovu akci.
     
    50:37
    Další samostatný výjezd Filipa Vlčka, po němž namířil kotouč do horní poloviny ústecké branky. Stahl ale i tentokrát puk tělem odrazil.
     
    50:43
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jakub Trefný – 2 min., vražení na hrazení.
     
    50:48
    Kobra zvolila rozehrávku s rozvahou. Načež se nadvakrát pokusila ohrozit Stahla z bezprostřední blízkosti. V obou případech ovšem zůstal ústecký gólman úspěšnější.
     
    51:44
    Braničtí se stáhli k vlastní brance a marně se snaží o průnik dopředu. Ústecká obrana jim nechce uvolnit cestu přes modrou čáru.
     
    52:41
    Kobra právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka Kobry a domácí opět drží dvoubrankový náskok! Křižnou přihrávku od Vladislava Houšky z pravého kruhu tečoval těsně před brankovištěm DOMINIK NOVÁK a zkompletoval tak svůj hattrick v tomto klání! Asistence: Vladislav Houška a Jiří Stejskal
    52:41 Dominik NOVÁK - 6:4
     
    52:41
    Hosté v plném počtu.
     
    53:25
    Branické vstřelený gól jistě nabudil a po úvodní části této třetiny, kdy se takřka jen bránili, nyní se už delší dobu drží v útočné třetině. Ke střele se ale dostat nemohou.
     
    53:52
    Maxim Havrda zvolil obloukovitou střelu od modré čáry. Proti ní ovšem Stahl vytáhl svou lapačku, do níž kotouč bez obtíží zaplul.
     
    54:16
    Branické nahození podél mantinelu si Ústečtí tečovali, proto nedošlo k zakázanému uvolnění domácích. Přesto ale Slovan využil této příležitosti a dostal se do útoku.
     
    55:50
    Proti střele Ladislava Funka z mezikruží se musel Ondrík dosti natahovat. Přesto nakonec uzmul kotouč do své lapačky.
     
    56:13
    Znovu Ladislav Funk, tentokrát si sám najížděl po pravé straně až těsně před branku. Těsně před zakončením ho ale zastavil jeden z bránících hráčů v dresu Kobry.
     
    56:59
    Těžký souboj o puk podél mantinelu mezi Houškou a Rudovským. Domácí z něj vyšli vítězně, přesto celkem snadno odevzdali kotouč do držení Slovanu, který se odhodlal k dalšímu výpadu dopředu směrem k Ondríkovi.
     
    57:56
    Puk stále drží tým hostů, ovšem tentokrát u vlastní branky a pouze se snaží o výjezd ven ze třetiny.
     
    58:29
    Tomáš Bernat nabral rychlost a sám se řítil do útočného pásma. Nakonec ho ale zbrzdil Tomáš Urban a definitivní stopku celé akci vystavil gólman Ondrík, který přidržel kotouč na ledové ploše.
     
    58:36
    Oddechový čas pro tým HC Slovan Ústí nad Labem.
     
    58:36
    Ústí v šesti, Stahl zůstává na střídačce!
     
    58:40
    A v přesilovce si počínají velmi aktivně! Matyáš Ondrík měl tentokrát co dělat, aby udržel kotouč pod kontrolou. Před jeho definitivním polapením mu několikrát povyskočil nahoru.
     
    59:16
    Braničtí vytěsnili soupeře ven ze třetiny a svádí s ním boj o kotouč ve středním pásmu.
     
    59:47
    Ústečtí se ještě pokouší o průnik přes modrou. Tentokrát je ale zastavil ofsajd a Stahl se na posledních třináct vteřin vrací do branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Přestože byl ústecký tým po většinu třetiny tím aktivnějším, jediná branka přišla v přesilovce z holí hráčů Kobry, která tak pojistila své vedení a připisuje si již pátou výhru v řadě. Zatímco Slovan tímto nenavázal na předchozí výhru v Benátkách.
     
    Pro dnešek je to ode mne z Braníku vše. Přeji hezký zbytek večera. (20:21:58)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 11. Šťastný (Vlček, Šteiner), 14. Do. Novák (S. Tichý, Houška), 16. T. Urban I (Holý, T. Duda), 25. Do. Novák (T. Urban I, Houška), 35. Vlček (TS), 53. Do. Novák (Houška, J. Stejskal) – 10. Bernat (Popela, M. Dubský), 27. Jouza (Rudovský, Kuchynka), 29. Roubík (Bernat, Trefný), 39. Jouza (Polata, Kloz)


    HC Kobra Praha: Ondrík (Tesař) – J. Stejskal, Šteiner (A), Holý, T. Duda, Horáček, Dráb, Pelant – Havrda, Šťastný (C), Vlček – Houška, T. Urban I, Do. Novák – M. Kvasnička, S. Tichý, Petrák – Míšek.
    Trenér: Miloslav Šeba

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Vlach) – M. Bláha, Funk, Trefný (C), Gottfried, Popela, V. Hynek, Polata – M. Simon, Kloz (A), Berčík – M. Dubský, Roubík (A), Bernat – Kuchynka, Rudovský, Jouza – J. Tůma, Špaček, Krédl.
    Trenér: Jiří Merta

    Rozhodčí: Šperl – Jurak, Hlinka
    bahis siteleri