Pelicans Lahti – Vítkovice 0:3 (kont.) | Třinec – Skellefteå 4:3 (kon.) | Ingolstadt – Växjö 1:4 (kon.)
Biel – Färjestad 3:5 (kon.) | Rapperswil – Mannheim 4:1 (kon.) | Innsbruck – Rauma 2:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (2:0, 0:1, 2:2)
Skellefteå AIK
Úterý 14.11.2023, 18:00 • Werk arena, Třinec • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost. Zda se ještě z třinecké WERK ARENY v této sezóně přihlásíme z utkání Champions Hockey League, to uvidíme teprve po odvetě, která se hraje ve Švédsku za týden. V každém případě se přihlásíme z utkání Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov. To se v Třinci hraje už tuto neděli 19. listopadu 2023 od 15 hodin. Do té doby se mějte hezky! (20:26:43)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 15:26
    Střely mimo 8:20
    Zblokované střely 13:21
    Hity 10:4
    Vhazování 19:27
    Trestné minuty 8:6
     
    Třetí třetina začala systematickým náporem hostů ze Skelleftey, kteří se snažili zneutralizovat jednobrankové vedení domácího týmu. Jako blesk z čistého nebe přišla branka Daniela Kurovského, který prudkou střelou do horních pater branky navýšil vedení Ocelářů na dvoubrankové. Kurovský dorážel Čachovu střelu. Třinec ale vedl pouze něco přes minutu. Na začátku sedmé minuty dostal puk do sítě Måns Forsfjäll. Domácí si sice vybrali možnost trenérské výzvy, protože se jim nezdála předcházející situace, kdy Dzierkals skončil na Kacetlovi v brance, gól byl ale potvrzen.

    Domácí pak ubránili jednu přesilovku, ale v té druhé – za příliš mnoho hráčů na ledě – už inkasovali. Hned po devíti sekundách ji využil Dylan Sikura a dvoubrankové vedení Ocelářů bylo to tam. Domácí pak ještě museli ubránit zbytek oslabení, což se jim povedlo, ale minimálně dvě střely Maxe Lindholma byly pro Kacetla velmi složité. Slezané se z tohoto tlaku Skelleftey otřepali a čtyři minuty před koncem rozhodl Libor Hudáček, který z brankoviště poslal do sítě předchozí střelu Nestrašila. Sice ještě gól muselo posvětit video – hostům se nezdá přechod Ocelářů přes modrou čáru – ale nakonec Hudáčkův gól byl tím, který dal zápasu konečnou pečeť. Oceláři 4, Skellefteå 3 – český mistr si tak do Švédska poveze jednobrankový náskok.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Icing domácích ještě přestěhoval hru ke Kacetlovi.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 547 diváků.
     
    59:32
    Nestrašil nadvakrát dostal puk až do útočného pásma a oba týmy střídají.
     
    59:09
    Hosté drží puk za vlastní brankou. Rozjíždějí další útočnou akci.
     
    58:43
    Následně stejnému hráči skočil do střely Polášek a odrazil ji do ochranné sítě.
     
    58:37
    Salomonssonovo nahození sraženo do rohu, kde je Adámek.
     
    58:05
    Voženílek s Pánikem dostali puk do útočné třetiny. Uvidíme, zda uvidíme power play hostů? Zřejmě ne, každý gól může rozhodovat...
     
    57:03
    Vyhlášena poslední komerční přestávka zápasu.
     
    56:46
    Adámkovo nahození od modré clonil Lindvallovi Roman. Následně se po puku natahoval ještě Hrehorčák, ale nedostal se k zakončení ani přihrávce.
    56:06 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    56:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gól platí, předzkoumaním bylo zjištěno, že ofsajd brance nepředcházel. Autorem gólu je LIBOR HUDÁČEK. Asistence: Andrej Nestrašil, Adam Polášek. Stav utkání 4:3.
     
    56:06
    Polášek objel branku Lindvallovu s pukem na holi, nabil na levý kruh Nestrašilovi. Tomu střela asi úplně nesedla, ale kotouč zůstal v brankovišti na holi Libora Hudáčka. Ten měl před sebou prázdnou branku a nezaváhal. Hosté si vybírají trenérskou výzvu, tentokrát chtějí posoudit ofsajdovou situaci předcházející gólu.
     
    55:45
    Rychlá předávka puku mezi Hudáčkem a Daněm, ale Daňovo nedůrazné zakončení bekhendem nemohlo Lindvalla ohrozit.
     
    55:00
    Voženílek si předal puk ve vlastním pásmu s Jeřábkem a rýsovala se z toho nadějná protiakce. Domácí si ale nenahráli, a tak Lundberg rozehrává z vlastního pásma.
     
    54:27
    Růžička je na ledě. Polášek se snažil odzbrojit Lindberga a nakonec se mu to povedlo. Puk vyjel do středního pásma a rýsovala se akce Voženílek – Růžička, ale naneštěstí pro domácí z toho byl ofsajd.
     
    54:06
    Dvě těžké rány Maxe Lindholma! Nejprve jeho svižný pokus z levého kruhu se odrazil od horní tyče a ven a následně poslal tvrdou střelu na klíční kost a Kacetl teď tuto střelu těžce vydýchává.
     
    53:50
    Tuto pasáž přesilovky režíruje Max Lindholm. Domácí se stále nemohou dostat na kotouč.
     
    53:16
    Třinecký čtverec se brání kolem vlastního brankoviště, domácí se na puk teď nemohou dostat.
     
    52:48
    A hosté jsou zpět v pásmu a využívají možnosti pokračovat v početní převaze.
    52:21 Dylan SIKURA - 3:3
     
    52:21
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Hosté poměrně záhy přesilovou hru dokázali tentokrát už využít. Zpoza tyče vrátil puk do brankoviště a přes brankovou čáru DYLAN SIKURA. Asistence: Linus Lindström, Max Lindholm. Stav utkání 3:3.
     
    52:12
    Domácí si komplikují situaci tím, že se nechali vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě. Na trestnou lavici po komerční přestávce utkání usedne domácí Martin Růžička (TRI).
     
    52:00
    Lundbergovo nahození od modré bylo těsně před Kacetlem tečováno, ale naštěstí pro domácí mimo.
     
    51:27
    Oceláři se teď snaží rychle čistit obranné pásmo, ale hosté jsou schopni se tam zase velice svižně dostat. Teď tam pronikl Max Lindholm, ale naštěstí pro domácí nic nevymyslel.
     
    50:34
    Hudáček urychlil přechod přes střední pásmo vysunutím Nestrašila, ale ten následně ani nepřihrál do strany Daňovi, ani nezakončil.
     
    49:50
    Lehká ztráta Ocelářů ve středním pásmu a už se bude snažit vymyslet nějakou kloudnou akci dopředu Lundberg.
     
    49:00
    Voženílek provedl Smithův pas do útočného pásma, předal puk Pánikovi a ten po výjezdu zpoza branky nabil sjíždějícímu Jeřábkovi. Oceláři po čase předvedli střelecké zakončení v útočném pásmu, byť nepřesné.
     
    48:27
    Roman je na ledě a domácím se podařilo dostat puk do neutrální zóny.
     
    48:14
    Ten skončil až teď. Prakticky celou přesilovku hosté byli ve velkém tlaku, až v závěru chytil Kacetl střelu Pudase z osy útočného pásma a přerušil hru.
     
    47:55
    Poláškovi se zpoza branky nepodařilo vyhodit, následně Kacetl čelil další střele Sandin-Pelliky. Obrovský tlak hostů!
     
    47:27
    Další střela Sandin-Pelliky do Nedomlelova pozadí. Hosté se ale stále drží na puku.
     
    47:01
    Přesilovku režíruje Pudas od modré čáry. Nabil do strany Sandin-Pellikovi a jeho střelu z první odrazil Nedomlel mimo branku.
     
    46:21
    Ihned po druhé brance ve třinecké síti je vyloučen domácí Miloš Roman (TRI) za podrážení. Hosté mají možnost kout železo, dokud je žhavé.
    46:15 Mans FORSFJÄLL - 3:2
     
    46:15
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Gól je potvrzen, máme tady zase zápas s rozdílem jediné branky. Střelcem je označen MÅNS FORSFJÄLL. Asistence: Elias Stenman, Mārtiņš Dzierkals. Stav utkání 3:2.
     
    46:15
    Kotouč končí ve třinecké brance spolu s Kacetlem. Rozhodčí ukazují do branky, i když na třineckém brankáři ležel Dzierkals. Sudí situaci vyhodnotili zřejmě tak, že Dzierkals byl v brankovišti proti své vůli bráněn Kundrátkem a neměl se jak z něj dostat. Publiku i domácím hráčům se to nelíbí. Oceláři si vybírají trenérskou výzvu, protože mají za to, že brance předcházel faul hostů.
     
    45:57
    Ještě jeden náznak útočné aktivity před Lindvallem, ale Voženílek se nezorientoval v předbrankovém prostoru a hosté jsou zase na druhé straně v útočné třetině.
    44:54 Daniel KUROVSKÝ - 3:1
     
    44:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už jsem chtěl napsat něco o tom, jaká je to pro Oceláře zatím šichta, aspoň se dostat na puk a nebýt ve vlastním pásmu pod tlakem. A pak přišla vlastně více méně zatím osamocena akce Ocelářů v útočném pásmu a prudká dorážka DANIELA KUROVSKÉHO, který poslal do horních pater Lindvallovy branky Čachovu vyraženou střelu. Asistence: Viliam Čacho, Vladimír Dravecký. Stav utkání 3:1.
     
    44:42
    Jeřábek ztratil v obranné třetině puk a už se zdálo, že Hugg narýsuje gólovou přihrávku před branku Linusu Lindströmovi, ale ten promáchl a následně to třinecká obrana pokryla.
     
    44:07
    Pudas nahodil puk za branku, u hrazení jej dojel Adámek a následně o něj bojuje Vrána s Pärem Lindholmem.
     
    43:36
    Hosté zase rychle v pásmu a puk drží v rohu právě zmíněný Dzierkals.
     
    43:12
    Nestrašil s Nedomlelem v těžkém boji o puk za hostující brankou. Následně pokryl puk u mantinelu Dzierkals a dostal jej do neutrální zóny.
     
    42:42
    Právě jmenovaný třinecký bek drží kotouč za třineckou brankou, domácí střídají a budou se snažit o protihru.
     
    42:21
    Hostující top scorer Linus Lindström šel obloukem z rohu do zakončení na slotu, ale trefil Marinčina.
     
    42:07
    Sikurovo nahození od modré je sraženo do ochranné sítě. Kacetl bude čelit dalšímu vhazování. Hosté jsou na začátku třetí třetiny aktivní.
     
    41:32
    Lundberg střílel od modré dost nepřesně. Pak se zdálo, že Vrána s Romanem vyhodí puk z pásma, ale nepodařilo se jim to. Až napodruhé, když Kundrátek odzbrojil Pudase, který je dnes snad všude, se jim to povedlo.
     
    40:54
    Rozhodčí nakonec vhazují ve středním pásmu. Zřejmě to vyhodnotili tak, že přeci jen to icing neměl být.
     
    40:54
    Kundrátek dojel za brankou dlouhý puk a nebylo pískáno zakázané uvolnění. Následně poslal kotouč po sklech a icing to je. Vhazuje se před Kacetlem.
     
    40:29
    Oba týmy zkusily nahodit za branku, dojet a vybojovat puk. Oba neúspěšně.
     
    40:01
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyhráli hosté.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Aktéři dnešního utkání se vracejí na ledovou plochu. Třetí a poslední třetina dnešního zápasu bude zahájena cca za půlminutu.
     
    Třetí třetina bude zahájena cca v 19:38.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 8:18
    Střely mimo 5:14
    Zblokované střely 12:10
    Hity 6:3
    Vhazování 14:17
    Trestné minuty 4:6
     
    Ve druhé třetině viděli diváci ve třinecké WERK ARENĚ jedinou branku, ale to neznamená, že byla o něco méně zajímavá než ta první. Možná spíš naopak, viděli jsme spoustu šancí. Na začátku čtvrté minuty měli velkou šanci hosté, když Salomonsson centroval na Granberga před odkrytou branku Kacetla. Pak neproměnil samostatný únik Hudáček a jak praví otřepané hokejové rčení, když nedáš, sám inkasuješ. Po 89 minutách odčaroval Kacetlovu neprůstřelnost v soutěži Linus Lindström a bylo to pouze o gól. Zhruba do konce deváté minuty přibývaly ještě šance hostů, hráli další přesilovku po Daňově faulu, ale vyrovnávací branka nepřišla.

    Pak přišla přesilovka Ocelářů a jejich silná pasáž. Obrovské šance měli Růžička, Daňo a po skončení početní převahy ještě Hudáček, který byl blízko Lindvallovy branky, ale gól nepadl. Ve zbývajících minutách druhé části hry Třinečtí odráželi nebezpečné útoky hostů, kteří si vytvořili několik vyložených šancí – ty měl Hugg a dvakrát jsme evidovali nebezpečný pokus Pudase. Oba týmy tak mohly litovat neproměněných šancí, podruhé se šlo do kabin za těsného vedení Ocelářů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Oceláři končí pobytem v útočném pásmu, ale Marinčinovo nahození byla zablokováno před tím, než došlo na branku.
     
    39:25
    Smith s Draveckým a následně Kurovský vytlačili hru na útočnou polovinu. O střelu z otočky se předtím na Kacetla snažil Dzierkals.
     
    38:33
    Další svižný Sikurův pokus na straně hostů. Na druhou stranu dostali hru Daňo s Nestrašilem, ale krátká pasáž Ocelářů v útočném pásmu končí Jeřábkovým nahozením, které schytal do pozadí Vrána.
     
    38:01
    Po dalším útočném výpadu domácích, když se snažil postupovat dopředu Pánik s Růžičkou, došlo k hraničnímu zákroku na Kundrátka na útočné modré. Hosté rychle otočili hru a před Kacetlem z toho bylo nebezpečné zakončení Pudase bekhendem, které třinecký brankář skryl do lapačky.
     
    36:56
    Na útočné strany hostů vyšíval Pär Lindholm, ale nedostal se do zakončení, utopil se ve slotu. Na druhou stranu se snažil prokličkoval Hrehorčák, ale nenašel Hudáčka.
     
    36:17
    Další postup Skelleftey teď zastavil ofsajd.
     
    36:14
    Vrána se tlačil dopředu, ale Linus Lindström jej předběhl, získal puk a osnuje další útočnou snahu hostů.
     
    35:48
    Domácí teď uklidňují hru. Adámek rozehrává s Draveckým.
     
    34:31
    Opět obrovský závar před třineckou brankou, který končí Huggovou střelou bekhendem ze strany nad. Už se mi zdálo, že útočník hostů zvedal ruce nad hlavu, jak to byla zajímavá příležitosti, ale skóre se nemění. Nicméně více ze hry teď mají jasně hosté.
     
    33:43
    Hrehorčák zatáhl hru do útočného pásma, ale Salomonsson rychle získal puk a provedl svižný transfer puku do vlastní útočné třetiny. Následně střílí z vrcholu levého kruhu Lindberg.
     
    33:21
    Tlak hostů dále pokračoval a byl přerušen až poté, co Kacetl při přesouvání bruslí posunul branku. Ta je zpět ve svém postavení a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    32:54
    Obrovský tlak Skelleftey v útočném pásmu. Rychlé přihrávky z hole na hůl a bránící pětice couvá k vlastní brance. Nejzajímavější šanci měl z pravého kruhu Pudas. Kacetl vůbec nic neviděl a kotouč těsně minul pravou tyč třinecké branky.
     
    31:46
    Sandin-Pellika teď povozil Draveckého v útočném pásmu na zádech a po jeho střele z otočky byl rozruch před Kacetlem. Nakonec se v zamotané situaci nejrychleji zorientoval Čacho a odvezl puk.
     
    31:23
    Hosté po čase v útočném pásmu. Kacetl jako malinu sebral ze vzduchu Lundbergovo nahození z rohu. To byla spíš přihrávka před branku.
     
    31:00
    Před branku teď dostal nabito Hudáček, ale ani od už ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě nedokázal Lindvalla prostřelit. Další nadějná šance!
     
    30:53
    Situace končí po Nestrašilově střele z pravého kruhu, která se odrazila do ochranné sítě. To byla opravdu vydařená přesilovka, ale domácím se nepodařilo ji využít.
     
    30:31
    Oceláři teď doslova mačkali Skellefteu. Několik střel a nahrávek na střelu měl Růžička. Největší šanci si z osy kluziště připsal Daňo, proti jeho pokusu z první musel Lindvall vytasit parádní zákrok špičkou brusle.
     
    29:08
    Voženílek opět nabil na levý kruh zpoza branky Růžičkovi. Jeho střelu z první tentokrát výborně vyrazil krkolomným zákrokem Lindvall.
     
    28:50
    Uvidíme další nevyrovnaný stav hráčů na ledě. Za příliš mnoho hráčů na ledě je potrestána lavička Skelleftey. Trest odpyká Oskar Vuollet (SKE).
     
    28:35
    Kacetl vyrazil před sebe střelu ze střední vzdálenosti a následně z předbrankového prostoru dorážel nad Heikkinen.
     
    28:18
    Už se zdálo, že domácí vyhodí, ale po šťastném odrazu od zadního hrazení kotouč sebral Pudas a hosté dál kombinují.
     
    27:39
    Sandin-Pellika zlomil při střele hůl, ale stihl si k vlastní střídačce dojet pro novou, získat puk a poslat jej na střed Pudasovi. Před ním sice bylo prázdno, ale švédský obránce vsadil na razanci. Jeho bombu schoval Kacetl do lapačky.
     
    27:06
    Kotouč stejně jako v první přesilovce Skelleftey putoval z hole na hůl po obvodu útočného pětiúhelníku. Následnou střelu Pudase od modré čáry kryje Kacetl na své hrudi.
     
    26:46
    Marko Daňo (TRI) je dalším vyloučeným hráčem. Provinil se útočným faulem, když za Lindvallovou brankou zahákoval Jonathana Pudase.
     
    26:39
    Oceláři po čase dostali hru před Lindvalla a zařídili vhazování ve svém útočném pásmu.
     
    26:20
    Sandin-Pellika poslal puk před třineckou brankou, který se tam odrazil ve slotu na hůl Maxe Lindholma. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti odrazil Kacetl do strany. Výborný zákrok!
     
    26:09
    Zeb Forsfjäll povozil domácí hráče za Kacetlovou brankou a následně nabil na pravý kruh Granbergovi. Jeho střelu z první Kacetl přikryl na svém těle a zařídil první komerční přestávku druhé třetiny.
     
    25:35
    Puk je v hledišti a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    25:24
    Po icingu domácích se hra přestěhovala zase ke Kacetlovi.
    24:46 Linus LINDSTRÖM - 2:1
     
    24:46
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Máme sníženo! Po 89 minutách odčaroval neprůstřelnost brankáře Kacetla v Champions Hockey League LINUS LINDSTRÖM. Asistence: Rickard Hugg. Stav utkání 2:1.
     
    24:34
    Libor Hudáček ujel do samostatného úniku, když získal puk ve vlastním pásmu, ale klička do bekhendu mu nevyšla a neprosadil se ani Daňo, který situaci dojel.
     
    24:25
    Kacetl teď musel vysunout hůl proti Lindbergovi, který by byl úplně volný jinak před jeho brankou.
     
    24:09
    Krátký pobyt Ocelářů v útočné třetině, ale bez vyrobené šance. Následně kotouč zase rychle do útočné zóny dostal Pánik, ale ztroskotal v rohu.
     
    23:10
    Už jsem chtěl napsat, že se šance nerodí, ale to byla velká příležitost! Hosté se dostali na puk ve svém útočném pásmu, Salomonsson měl spoustu prostoru na pravé straně a poslal kotouč před odkrytou branku, kde na něj tak tak dosáhl Sandberg. Chyběl možná decimetr!
     
    22:19
    Krátký pobyt Ocelářů v útočném pásmu bez náznaku útočného nebezpečí. Hosté dostali puk ihned na druhou stranu, odkud jej ometl zpět za branku hostů Jeřábek. Brankář Lindvall vyjel pro puk, a tak není pískáno zakázané uvolnění.
     
    21:17
    Hugg trochu překvapil Kacetla za brankou a získal pro hosty puk. Domácí byli chvíli pod tlakem a proti náznaku šance, kdy Oscar Lindberg byl sám u levé tyče třinecké branky, společně zasáhli Polášek s Kacetlem.
     
    20:24
    Nadějná přihrávka mířila zpoza Kacetlovy branky na Sandberga. Tu ale ukořistil Pánik a snažil se postupovat dopředu. Ztroskotal sice ve vlastní akci na modré čáře, domácí ale setrvali ještě v pásmu.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny pro sebe ukořistili hráči domácího týmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Všichni aktéři dnešního utkání se pomalu vracejí na ledovou plochu. Zápas bude za malý moment pokračovat druhou třetinou.
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 18:49.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 4:8
    Střely mimo 2:6
    Zblokované střely 5:3
    Hity 3:1
    Vhazování 7:6
    Trestné minuty 2:4
     
    Úvodní třetina úvodního osmifinálového měření sil vyšla Ocelářům výborně. Třinečtí se mohli už po sto sekundách dostat do pohody. Vhazování v útočném pásmu vyhrál Vrána, kotouč směřoval na Jakuba Jeřábka na modré čáře a jeho nahození skončilo až za překvapeným Lindvallem. O dva góly to mohlo být hned vzápětí, ale Čacho s Draveckým nedokázali v branku proměnit svůj nájezd dva na jednoho. Hráči Skelleftey se pak snažili držet puk v útočném pásmu, ale do šancí se nedostávali. Vlastně moc příležitostí neměli ani v první přesilovce po Draveckého vyloučení, byť drželi hodně puk.

    Zhruba dvě minuty po první přesilovce hostů přišla i první početní výhoda domácích po faulu Sandin-Pelliky na Hudáčka. Oceláři tuto standardní situaci využili po půlminutě, byť měli nejprve problém se udržet na puku. Když ho zkrotili, šel rychle z Jeřábkovy hole na střed, odkud vyzval Daňo Martina Růžičku ke skórování. Ten toho využil, i když byl ve značném úhlu. Tři minuty před koncem úvodní třetiny přišel ještě druhý faul hostů a i zde měli domácí výtečné šance – ve stoprocentní byl Růžička, dobou pozici měl i o něco málo později Nestrašil, ale ani jeden netrefil Lindvallovu branku. A tak se do šaten šlo za dvoubrankového vedení Ocelářů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Dravecký zahnal Sandin-Pelliku až za branku Skelleftey a zdálo se, že hra tam už skončí. Mladý obránce ale poslal puk rychle na Robertssona a hosté se snažili v posledních sekundách ještě udělat rozruch před Kacetlem.
     
    19:34
    Hosté jsou kompletní a měli ambici se dostat do útočného pásma. Přihrávka na volného Pära Lindholma ale přišla do ofsajdu.
     
    19:01
    Ocelářům se kombinace v útočném pásmu nedařila a podél mantinelu poslal Marinčin těžký puk, který získal Pudas a vyhodil.
     
    18:23
    Třinečtí pokračovali ve velkém tlaku v přesilové hře, ale neuspěli. Nyní vystřídali formace a provinili se icingem. Zhruba 40 sekund před návratem Sandberga na led je zde vhazování před Kacetlem.
     
    17:48
    Voženílek zpoza brankové čáry vyzval ke skórování Růžičku, ale ten z první netrefil Lindvallovu branku. Následně dostal puk na pravé straně ještě i Nestrašil. Velké šance Ocelářů!
     
    17:21
    První kombinace domácím nevyšla. Daňova přihrávka skončila po odrazu ve středním pásmu.
     
    17:06
    Voženílek byl vysokou holí zasažen ve vlastním obranném pásmu Filipem Sandbergem (SKE). Hosté tam budou ještě jednou v první třetině čelit přesilovce Ocelářů.
     
    16:34
    Salomonsson zatáhl puk do útočného pásma, tam ale Daňo vystavil stopku Sandin-Pellikovi. Domácí pak dostali hrací náčiní do středního pásma.
     
    15:46
    Domácí získali na vlastní modré puk a Sikora vyvezl hru až do útočného pásma. Tam si ale neporozuměl Hrehorčák s Romanem.
     
    15:23
    Všeobecné střídání. Puk má na holi Pudas a snaží se rozjet útočnou akci směrem do třineckého pásma.
     
    14:27
    V závěru přesilové hry se snažili domácí ještě vykombinovat zajímavou pozici, ale Daňova rychlá zpětná přihrávka byla zablokována a hosté už zbytek přesilovky Třince přežijí.
     
    13:55
    Pánikova přihrávka na Romana byla nepřesná, a tak se hra přesune až ke Kacetlovi. Sandin-Pellikovi zbývá ještě odsedět něco málo přes půlminutu.
     
    13:40
    A Oceláři, ve shodě s pravidly CHL, pokračují v početní převaze. Přišla od modré Marinčinova střela z první, brankář Lindvall neudržel rovnováhu, ale dle rozhodčích to bylo proto, že se Pánik nacházel v brankovišti. Hra je vykázána do středního pásma.
    13:03 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    13:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři měli trochu problém se udržet v útočném pásmu na puku, ale nakonec se jim to povedlo a je z toho krásná branka. Kotouč šel z rohu útočného pásma na modrou. Puk byl ve vzduchu, nebyla to jednoduchá situace, ale Jeřábek jej dokázal dostat na osu, odkud vyzval ke skórování Daňo MARTINA RŮŽIČKU. Ten měl před sebou sice odkrytou branku, ale byl ve velkém úhlu – nebyla to snadná pozice. Asistence: Marko Daňo, Jakub Jeřábek. Stav utkání 2:0.
     
    12:34
    Axel Sandin-Pellika (SKE) si při bránění Hudáčka počínal proti pravidlům a je vyloučen za držení. Oceláři si také zahrají přesilovku.
     
    12:34
    Libor Hudáček si teď vysloužil potlesk třineckých ochozů poté, co objel Lindvallovu branku a z bezprostřední blízkosti zakončil. Brankář Skelleftey Lindvall ubránil své brankoviště a přerušil hru. Ta bude pokračovat po komerční pauze.
     
    12:13
    Hudáček ve středním pásmu aktivně napadal. Sice nezískal puk, ale vytlačil kotouč až do útočného pásma z domácího pohledu, kde jej získal Vrána.
     
    11:24
    Hosté dál drží puk, ale teď proti napadajícímu Voženílkovi musejí začínat z vlastního pásma. Oceláře teď povzbudilo dobře odbráněné oslabení, hosté byli silní na kotouči.
     
    10:53
    Max Lindholm teď hledal cestu z levého kruhu, ale střelou si na Kacetla nepřišel a následná přihrávka byla sražena do strany. To už je Dravecký na ledě.
     
    10:26
    Domácí vytlačili hosty až k vlastní brance, vystřídali a hráči ze Švédska teď hledají cestu zpět.
     
    09:48
    Hosté celou dobu na puku. Mezitím domácí vyřešili závar před vlastní brankou, Nedomlel vlastním tělem zablokoval Sandin-Pellikovu střelu a Kacetl ramenem zasáhl proti Lindbergovi.
     
    09:14
    Hosté umně drží puk v útočném pásmu, ale zatím jej pouze posouvají po obvodu pětiúhelníku. Pudasovu střelu z osy vyrazil do rohu Kacetl.
     
    08:50
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání je Vladimír Dravecký (TRI). Ten je vyloučen za hákování a pokud jej nějaký spoluhráč nevykoupí brankou v oslabení, bude tam sedět dvě minuty. První početní převaha zápasu začne po komerční přestávce.
     
    08:32
    Oceláři v pásmu a další Jeřábkova střela, tentokrát razantní, se odrazila od zadního hrazení. Následně puk vyváží z nebezpečného prostoru Salomonsson.
     
    07:56
    Sikura teď nazdařbůh vypálil v útočném pásmu a ztratil puk. Chvíli se nabízela Sikorovi na třinecké straně možnost vysunout Hrehorčáka, přihrávka ale byla složitá a nevyšla.
     
    07:14
    Kotouč se nakonec z rohu dostal a Sandin-Pelikku notně prohnal Hudáček. Puk sice nezískal, šikovný švédský mladík ale musel zacouvat až za svou branku.
     
    07:00
    Hosté jsou v útočném pásmu, ale puk je zašlápnutý v rohu.
     
    06:14
    Voženílek teď byl se svými spoluhráči velice aktivní při forčekingu a šikovně se dostali do útočného pásma. Tam celá pasáž končí na tom, že Pánik narazil za brankou na Granberga. Vypadalo to trochu na nedovolený zákrok, píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     
    05:28
    Jeřábek teď ometl v obranném pásmu puk o hrazení tak razantně, že jej Pánik nedokázal zachytit a ten skončil na zakázaném uvolnění.
     
    04:50
    Icing domácích vrátí hru před Kacetla.
     
    04:34
    Dobrá aktivní pasáž Třineckých v útočném pásmu končí střelou Hrehorčáka od modré z osy kluziště, kterou Lindvall odrazil do strany.
     
    04:09
    Roman se snažil využít prostoru na levém křídle, ale přes Sandin-Pelliku se do šance nedostal. Oceláři ale získali pásmo.
     
    03:25
    Robertssonovo lehké nahození z pravé strany odrazil Kacetl na zadní hrazení. Domácí získávají puk a hra pokračuje dál.
     
    02:59
    Hosté drží puk ve vlastním pásmu a snaží se najít cestu k třineckému brankovišti. Chvíli se Granbergovi rýsovala dálnice na Lindberga, Oceláři ale následně zavřeli prostor.
     
    02:29
    Pobyt hostů v útočném pásmu a Kacetl kryje Pudasovo nahození z pravé strany.
     
    02:00
    Další šance se rýsovala na třinecké straně! Akce dva na jednoho a Čachova přihrávka před odkrytou branku na Draveckého. Zkušený forvard by zasouval do prázdné branky, ale měl to trochu na dlouhou ruku.
    01:41 Jakub JEŘÁBEK - 1:0
     
    01:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nenápadná branka v síti Skelleftey poté, co domácí vyhráli buly v útočném pásmu. Puk se dostal na levé straně k JAKUBU JEŘÁBKOVI, který poslal puk na Lindvalla spíš na teč nebo následnou dorážku, ale k překvapení všech kotouč skončil v síti. Asistence: Petr Vrána. Stav utkání 1:0.
     
    01:37
    Hosté poslali puk na zakázané uvolnění a bude se vhazovat po pravé ruce Lindvalla.
     
    01:12
    Robertsson se dostal přes Daňa k zakončení z otočky z blízka Kacetlovy branky poté, co k němu přišla přihrávka od Lindberga z rohu.
     
    00:31
    První střele musel čelit Kacetl, když z pravého kruhu vyzkoušel jeho pozornost obránce Pudas. První formace domácího týmu pak dostala puk do útočného rohu, ale k šanci se nedostala.
     
    00:01
    Úvodní buly osmifinálové série získala pro sebe Skellefteå. Úspěšný byl první centr hostujícího týmu Pär Lindholm.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním buly třinecká aréna uctila minutou ticha památku olympijského vítěze a bývalého hráče třineckého klubu Romana Čechmánka. Nyní se v půlkruhu rozhodčích zdraví sudí s kapitány obou týmů a utkání za malý moment začne.
     
    Na ledě už jsou oba týmy i čtveřice rozhodčích, tedy všichni nezbytní aktéři k tomu, aby se dnešní první utkání osmifinálové série Champions Hockey League HC Oceláři Třinec – Skellefteå AIK mohlo odehrát. Nyní zazní hymna soutěže i národní hymny obou zúčastněných zemí – tedy švédská a česká.
     
    V Třinci čekáme na úvodní buly dnešního prvního osmifinálového utkání Champions Hockey League mezi domácími Oceláři a týmem AIK ze Skelleftey. Připomeňme specifická pravidla týkající se vyloučení hráčů, přesilovek a oslabení, a také to, že dnešní utkání určitě nebude trvat déle než šedesát minut – jednotlivé série play off se totiž hrají na celkové skóre. Zajímavostí také je, že podle pravidla 8.3.4.4. Sportovního řádu CHL si dnes hráči po zápase nepotřesou rukama, k tomu dojde – podobně jak to je v sérií ligového play off – až po odvetě ve Švédsku.
     
    Třinečtí Oceláři, jejichž základní soupisku pro dnešní utkání posvětil hlavní trenér Zdeněk Moták, dnes nastupují v sestavě, v níž končili před reprezentační přestávkou úspěšnou extraligovou pasáž. V brance bude Kacetl, který jednak v posledním utkání s Olomoucí vychytal nulu a také se mu dařilo ve dvou zápasech Ligy mistrů, do nichž nastoupil. Hráči v poli jsou seřazeni dle stejných formací, jako hráli v extralize. Jedinou výjimkou je jméno třináctého útočníka – v CHL je totiž možné na rozdíl od extraligy do pole jmenovat plný počet dvaceti hráčů. Na soupisce tak je sedm obránců a plné čtyři formace ještě doplňuje mladý forvard Sikora.

    Soupisku hostujícího týmu Skellefteå AIK, kterou dal dohromady trenérský tým pod vedením hlavního kouče Roberta Ohlssona, v brance vsází na Gustafa Lindvalla. Ten letos nastoupí do druhého zápasu v nadnárodní soutěži. Reprezentant Söderström dostává úplně volno. Všichni ostatní hráči, kteří v právě skončené reprezentační přestávce oblékali dres národního týmu Švédska, Lotyšska či juniorských reprezentací třech korunek, a to včetně Mārtiņše Dzierkalse, v sestavě žlutočerných jsou. Dzierkalse si budou čeští fanoušci pamatovat ještě z působení v naší extralize, kde strávil postupně v dresech Plzně a Českých Budějovic poslední dvě sezóny.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, M. Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – Martin Růžička (A), Voženílek, Pánik – M. Daňo, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil – Miloš Roman, P. Vrána (C), Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Sikora
    Trenér: Zdeněk Moták

    Skellefteå AIK: Lindvall (Rautio) – Pudas (C), M. Forsfjäll, Salomonsson, Lundberg, Sandin-Pellika, Nilsson, Granberg – Sandberg, P. Lindholm (A), M. Lindholm – Robertsson, Lindberg, Hugg (A) – Heikkinen, L. Lindström (TS), Sikura – Dzierkals, Z. Forsfjäll, Stenman – Vuollet
    Trenér: Robert Ohlsson

    Rozhodčí: Hronský, M. Christensen – J. Svoboda, Špůr.
     
    Pravidla CHL:

    Zápasy Champions Hockey League se řídí svými pravidly. Na tři specifická pravidla týkající vyloučení jsme si už zvykli v základní části. Stejně jako v dlouhodobé části sezóny i v play off menší trest stejně jako vyšší neskončí po vstřelení gólu týmem v přesilovce, ale pokračuje až do konce, signalizovaný trest bude uložen, i když tým ve výhodě skóruje, a gól v oslabení zruší zbytek odpykávaného trestu.

    Dvojzápasy play off se rozhodují na základě souhrnného skóre obou zápasů. Kdo dá v součtu obou zápasů více branek, ten postupuje. Pokud bude v součtu obou zápasů skóre vyrovnané, bude se hrát příští týden ve Švédsku prodloužení. Jedno před dnešním utkáním je jisté – dnes se v Třinci v žádném případě nebude hrát prodloužení. I v případě, že utkání po šedesáti minutách skončí remízou, zápas končí.
     
    Historie vzájemných zápasů

    Naposledy se Skellefteå s Oceláři střetla v minulé sezoně, oba zápasy těsným výsledkem zvládla (ve Švédsku 3:2 v prodloužení, v Třinci 5:4). Tým, který v minulé sezoně ovládl základní část nejvyšší švédské soutěže a v play off nestačil až ve finále na Växjö, ale od té doby prošel řadou změn. Tři z šesti třineckých gólů loni vstřelil Martin Růžička. Třinečtí hokejisté se už ale s týmem ze švédské provincie Västerbotten jednou setkali. Před 55 lety v listopadu 1968 místní amatéři na nově postaveném stadionu senzačním způsobem porazili švédský ligový celek 4:3 a pobláznili celé město. „A byla to obrovská senzace! S výstavbou nového stadionu začala nová éra klubu, hokej se tady v podstatě začal dělat naplno a hledaly se cesty, jak k němu přilákat lidi. Třinec se chtěl v hokeji zviditelnit, zahrát si zápas s klubem na úrovni. A zrovna švédská Skellefteå tehdy byla na zájezdu v Československu, místní funkcionáři jim za to, aby si s námi zahráli přátelské utkání, zaplatili peníze,“ vzpomínal Jindřich Mucina, hvězda tehdejšího klubu.

    Poslední vzájemný zápas obou soupeřů

    9. září 2022: HC Oceláři Třinec – Skellefteå AIK 4:5 (0:2, 2:2, 2:1)
    Branky a nahrávky:
    30. Marcinko (M. Doudera), 39. M. Daňo (L. Hudáček, Čukste), 47. Martin Růžička, 51. Martin Růžička (Marinčin, P. Vrána) – 2. Kühnhackl (Lindholm, Grandberg), 9. Lindholm (Lundberg, Kühnhackl), 31. Hugg (Granberg), 32. Hugg (Möller, Nilsson), 46. Pudas (Forsfjäll, Kühnhackl).
     
    Z kabiny třineckých Ocelářů

    Třinečtí Oceláři se před reprezentační přestávkou dostali do herní i výsledkové pohody, až skoro litovali, že pauza vůbec přišla. Slezané v součtu extraligy a posledních dvou utkání základní fáze Champions Hockey League bodovali dvanáctkrát v řadě. Poslední tři ligové zápasy v Liberci, ve Vítkovicích a doma s Olomoucí vyhráli dokonce bez ztráty bodu. Tým zpod Werk areny odjeli reprezentovat v asociačním termínu Voženílek s českým týmem na sever Evropy a dvojice Roman – Hrehorčák oblékla slovenský nejcennější dres na turnaji v Německu. Mládežnický národní výběr pak posílil Sikora. „S Radimem Rulíkem jsem se dopředu domluvil, že Vožuch bude hrát jen dva zápasy a v neděli dostane před Ligou mistrů volno. Se Slováky se nám to bohužel domluvit nepovedlo,“ komentoval stav týmu před zápasem se Švédy hlavní trenér Moták. „Chyběli nám Miloš Roman a Patrik Hrehorčák, kteří byli na slovenském nároďáku. Vrátili se pozdě, chtěli jsme je nechat vydechnout.“

    Poslední odehraný zápas Ocelářů v soutěži

    18. října: HC Oceláři Třinec – Aalborg Pirates 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    7. Čacho (J. Jeřábek, Dravecký), 15. L. Hudáček (A. Nestrašil), 35. P. Vrána (L. Hudáček, Kurovský), 53. Miloš Roman (L. Hudáček, P. Vrána).

    Statistiky

    Týmová bilance: 6 zápasů, 3-0-1-2, skóre 21:17, 10 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Libor Hudáček 10 (4+6)
    Nejlepší střelec: Libor Hudáček 4
    Nejlepší nahrávač: Andrej Nestrašil, Libor Hudáček oba 6
    Nejproduktivnější obránce: Jakub Jeřábek 3 (0+3)
    Brankář s největším počtem minut: Marek Mazanec, 3 zápasy, 0-3, úspěšnost 84,0 %, průměr 4,26
     
    Z kabiny Skelleftey

    Hráči švédské Skelleftey se před reprezentační přestávkou v nejvyšší SHL umístili na osmé příčce, když svěřenci trenéra Ohlssona prohráli třikrát v řadě bez zisku bodu. Postupně tým AIK podlehl doma Leksandu (1:4), v Jönköpingu místnímu týmu HV71 (1:3) a body nepřivezl ani z Linköpingu (0:3). Soutěž je ale velice vyrovnaná, na druhé Växjö ztrácí Skellefteå pouze dva body. Tým z města zlata se musel v reprezentační přestávce obejít bez několika reprezentantů – Švédsko reprezentovali na Karjala Cupu brankář Söderström, obránce Granberg a forvard Lindberg. Obléct dres rodného Lotyšska odjel Dzierkals a v mládežnických výběrech se objevili obránce Sandin Pellikka a útočník Forsfjäll. „Když se podíváte, jak hrají, musíte se vyhnout ztrátě puku. Musíte být opatrní, když procházíte středním pásmem a jste vysoko v útočném pásmu, protože rádi kontrují a umně mění pozice,“ komentoval důležité prvky hry před úvodním zápasem hlavní kouč Ohlsson.

    Poslední odehraný zápas Skelleftey v soutěži

    17. října: HC Innsburck – Skellefteå AIK 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
    Branky a nahrávky:
    22. Peeters (Albano, Winkler), 50. Steffler (Shaw) – 20. Vesterlund (Sikura, Granberg), 36. L. Lindström (Salomonsson, Sandberg), 42. Sandin-Pellika (Sandberg, Nilsson), 60. Lindholm (L. Lindström, Lundberg).

    Statistiky

    Týmová bilance: 6 zápasů, 4-0-0-2, skóre 18:11, 12 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Linus Lindström 7 (3+4)
    Nejlepší střelec: Pär Lindholm, Linus Lindström, Mārtiņš Dzierkals všichni 3
    Nejlepší nahrávač: Linus Lindström 4
    Nejproduktivnější obránce: Petter Granberg 4 (1+3)
    Brankář s největším počtem minut: David Rautio, 4 zápasy, 3-1, úsp. 92,86 %, průměr 1,27
     
    Vážení přátelé kvalitního evropského hokeje, vítejte opět zpátky! Zhruba po měsíci od chvíle, kdy se uzavřely příběhy základní části Champions Hockey League se z třinecké WERK ARENY hlásíme z úvodního osmifinálového měření mezi HC Oceláři Třinec – Skellefteå AIK, které je pod Javorovým na programu v úterý 14. listopadu 2023 od 18 hodin. Oceláři se do play off této nadnárodní soutěže kvalifikovali teprve potřetí v historii, poprvé od roku 2018 a to jako dvanáctý tým dlouhodobé části soutěže. Vyzvou tak tým ze severošvédské Skelleftey, který měl v základní části o dva body více a umístil se na páté příčce. Žlutočerní hráli play off naposledy loni, když vyhráli skupinu, v níž byli také Oceláři – následně ve vyřazovacích bojích ukončili účast v soutěži Curychu a poté vypadli ve čtvrtfinále s krajany ze Göteborgu až na nájezdy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 2. J. Jeřábek (P. Vrána), 14. Martin Růžička (M. Daňo, J. Jeřábek), 45. Kurovský (Čacho, Dravecký), 57. L. Hudáček (A. Nestrašil, Polášek) – 25. L. Lindström (Hugg), 47. M. Forsfjäll (Stenman, Dzierkals), 53. Sikura (L. Lindström, M. Lindholm)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, M. Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – Martin Růžička (A), Voženílek, Pánik – M. Daňo, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil – Miloš Roman, P. Vrána (C), Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Sikora
    Trenér: Zdeněk Moták

    Skellefteå AIK: Lindvall (Rautio) – Pudas (C), M. Forsfjäll, Salomonsson, Lundberg, Sandin-Pellika, Nilsson, Granberg – Sandberg, P. Lindholm (A), M. Lindholm – Robertsson, Lindberg, Hugg (A) – Heikkinen, L. Lindström (TS), Sikura – Dzierkals, Z. Forsfjäll, Stenman – Vuollet
    Trenér: Robert Ohlsson

    Rozhodčí: Hronský, M. Christensen – J. Svoboda, Špůr

    Diváci: 3 547
    Úterý 21.11.2023
    Skellefteå - Třinec 5:2

    Branky a nahrávky: 14. Lindholm (Pudas, Sandberg), 31. Lindholm (Pudas, Sandberg), 40. Sikura (Johnson, Z. Forsfjäll), 52. Lindholm (Nilsson), 56. Salomonsson (Heikkinen) – 4. Jeřábek (Růžička, Daňo), 44. Pánik

    bahis siteleri