Pelicans Lahti – Vítkovice 0:3 (kont.) | Třinec – Skellefteå 4:3 (kon.) | Ingolstadt – Växjö 1:4 (kon.)
Biel – Färjestad 3:5 (kon.) | Rapperswil – Mannheim 4:1 (kon.) | Innsbruck – Rauma 2:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (2:0, 0:1, 2:2)
Skellefteå AIK
Úterý 14.11.2023, 18:00 • Werk arena, Třinec • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:06 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    56:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gól platí, předzkoumaním bylo zjištěno, že ofsajd brance nepředcházel. Autorem gólu je LIBOR HUDÁČEK. Asistence: Andrej Nestrašil, Adam Polášek. Stav utkání 4:3.
     
    56:06
    Polášek objel branku Lindvallovu s pukem na holi, nabil na levý kruh Nestrašilovi. Tomu střela asi úplně nesedla, ale kotouč zůstal v brankovišti na holi Libora Hudáčka. Ten měl před sebou prázdnou branku a nezaváhal. Hosté si vybírají trenérskou výzvu, tentokrát chtějí posoudit ofsajdovou situaci předcházející gólu.
     
    54:06
    Dvě těžké rány Maxe Lindholma! Nejprve jeho svižný pokus z levého kruhu se odrazil od horní tyče a ven a následně poslal tvrdou střelu na klíční kost a Kacetl teď tuto střelu těžce vydýchává.
    52:21 Dylan SIKURA - 3:3
     
    52:21
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Hosté poměrně záhy přesilovou hru dokázali tentokrát už využít. Zpoza tyče vrátil puk do brankoviště a přes brankovou čáru DYLAN SIKURA. Asistence: Linus Lindström, Max Lindholm. Stav utkání 3:3.
     
    52:12
    Domácí si komplikují situaci tím, že se nechali vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě. Na trestnou lavici po komerční přestávce utkání usedne domácí Martin Růžička (TRI).
     
    46:21
    Ihned po druhé brance ve třinecké síti je vyloučen domácí Miloš Roman (TRI) za podrážení. Hosté mají možnost kout železo, dokud je žhavé.
    46:15 Mans FORSFJÄLL - 3:2
     
    46:15
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Gól je potvrzen, máme tady zase zápas s rozdílem jediné branky. Střelcem je označen MÅNS FORSFJÄLL. Asistence: Elias Stenman, Mārtiņš Dzierkals. Stav utkání 3:2.
     
    46:15
    Kotouč končí ve třinecké brance spolu s Kacetlem. Rozhodčí ukazují do branky, i když na třineckém brankáři ležel Dzierkals. Sudí situaci vyhodnotili zřejmě tak, že Dzierkals byl v brankovišti proti své vůli bráněn Kundrátkem a neměl se jak z něj dostat. Publiku i domácím hráčům se to nelíbí. Oceláři si vybírají trenérskou výzvu, protože mají za to, že brance předcházel faul hostů.
    44:54 Daniel KUROVSKÝ - 3:1
     
    44:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už jsem chtěl napsat něco o tom, jaká je to pro Oceláře zatím šichta, aspoň se dostat na puk a nebýt ve vlastním pásmu pod tlakem. A pak přišla vlastně více méně zatím osamocena akce Ocelářů v útočném pásmu a prudká dorážka DANIELA KUROVSKÉHO, který poslal do horních pater Lindvallovy branky Čachovu vyraženou střelu. Asistence: Viliam Čacho, Vladimír Dravecký. Stav utkání 3:1.
     
    38:01
    Po dalším útočném výpadu domácích, když se snažil postupovat dopředu Pánik s Růžičkou, došlo k hraničnímu zákroku na Kundrátka na útočné modré. Hosté rychle otočili hru a před Kacetlem z toho bylo nebezpečné zakončení Pudase bekhendem, které třinecký brankář skryl do lapačky.
     
    34:31
    Opět obrovský závar před třineckou brankou, který končí Huggovou střelou bekhendem ze strany nad. Už se mi zdálo, že útočník hostů zvedal ruce nad hlavu, jak to byla zajímavá příležitosti, ale skóre se nemění. Nicméně více ze hry teď mají jasně hosté.
     
    32:54
    Obrovský tlak Skelleftey v útočném pásmu. Rychlé přihrávky z hole na hůl a bránící pětice couvá k vlastní brance. Nejzajímavější šanci měl z pravého kruhu Pudas. Kacetl vůbec nic neviděl a kotouč těsně minul pravou tyč třinecké branky.
     
    31:00
    Před branku teď dostal nabito Hudáček, ale ani od už ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě nedokázal Lindvalla prostřelit. Další nadějná šance!
     
    30:31
    Oceláři teď doslova mačkali Skellefteu. Několik střel a nahrávek na střelu měl Růžička. Největší šanci si z osy kluziště připsal Daňo, proti jeho pokusu z první musel Lindvall vytasit parádní zákrok špičkou brusle.
     
    29:08
    Voženílek opět nabil na levý kruh zpoza branky Růžičkovi. Jeho střelu z první tentokrát výborně vyrazil krkolomným zákrokem Lindvall.
     
    28:50
    Uvidíme další nevyrovnaný stav hráčů na ledě. Za příliš mnoho hráčů na ledě je potrestána lavička Skelleftey. Trest odpyká Oskar Vuollet (SKE).
     
    27:39
    Sandin-Pellika zlomil při střele hůl, ale stihl si k vlastní střídačce dojet pro novou, získat puk a poslat jej na střed Pudasovi. Před ním sice bylo prázdno, ale švédský obránce vsadil na razanci. Jeho bombu schoval Kacetl do lapačky.
     
    26:46
    Marko Daňo (TRI) je dalším vyloučeným hráčem. Provinil se útočným faulem, když za Lindvallovou brankou zahákoval Jonathana Pudase.
     
    26:20
    Sandin-Pellika poslal puk před třineckou brankou, který se tam odrazil ve slotu na hůl Maxe Lindholma. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti odrazil Kacetl do strany. Výborný zákrok!
    24:46 Linus LINDSTRÖM - 2:1
     
    24:46
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Máme sníženo! Po 89 minutách odčaroval neprůstřelnost brankáře Kacetla v Champions Hockey League LINUS LINDSTRÖM. Asistence: Rickard Hugg. Stav utkání 2:1.
     
    24:34
    Libor Hudáček ujel do samostatného úniku, když získal puk ve vlastním pásmu, ale klička do bekhendu mu nevyšla a neprosadil se ani Daňo, který situaci dojel.
     
    23:10
    Už jsem chtěl napsat, že se šance nerodí, ale to byla velká příležitost! Hosté se dostali na puk ve svém útočném pásmu, Salomonsson měl spoustu prostoru na pravé straně a poslal kotouč před odkrytou branku, kde na něj tak tak dosáhl Sandberg. Chyběl možná decimetr!
     
    17:48
    Voženílek zpoza brankové čáry vyzval ke skórování Růžičku, ale ten z první netrefil Lindvallovu branku. Následně dostal puk na pravé straně ještě i Nestrašil. Velké šance Ocelářů!
     
    17:06
    Voženílek byl vysokou holí zasažen ve vlastním obranném pásmu Filipem Sandbergem (SKE). Hosté tam budou ještě jednou v první třetině čelit přesilovce Ocelářů.
    13:03 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    13:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři měli trochu problém se udržet v útočném pásmu na puku, ale nakonec se jim to povedlo a je z toho krásná branka. Kotouč šel z rohu útočného pásma na modrou. Puk byl ve vzduchu, nebyla to jednoduchá situace, ale Jeřábek jej dokázal dostat na osu, odkud vyzval ke skórování Daňo MARTINA RŮŽIČKU. Ten měl před sebou sice odkrytou branku, ale byl ve velkém úhlu – nebyla to snadná pozice. Asistence: Marko Daňo, Jakub Jeřábek. Stav utkání 2:0.
     
    12:34
    Axel Sandin-Pellika (SKE) si při bránění Hudáčka počínal proti pravidlům a je vyloučen za držení. Oceláři si také zahrají přesilovku.
     
    08:50
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání je Vladimír Dravecký (TRI). Ten je vyloučen za hákování a pokud jej nějaký spoluhráč nevykoupí brankou v oslabení, bude tam sedět dvě minuty. První početní převaha zápasu začne po komerční přestávce.
     
    02:00
    Další šance se rýsovala na třinecké straně! Akce dva na jednoho a Čachova přihrávka před odkrytou branku na Draveckého. Zkušený forvard by zasouval do prázdné branky, ale měl to trochu na dlouhou ruku.
    01:41 Jakub JEŘÁBEK - 1:0
     
    01:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nenápadná branka v síti Skelleftey poté, co domácí vyhráli buly v útočném pásmu. Puk se dostal na levé straně k JAKUBU JEŘÁBKOVI, který poslal puk na Lindvalla spíš na teč nebo následnou dorážku, ale k překvapení všech kotouč skončil v síti. Asistence: Petr Vrána. Stav utkání 1:0.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 2. J. Jeřábek (P. Vrána), 14. Martin Růžička (M. Daňo, J. Jeřábek), 45. Kurovský (Čacho, Dravecký), 57. L. Hudáček (A. Nestrašil, Polášek) – 25. L. Lindström (Hugg), 47. M. Forsfjäll (Stenman, Dzierkals), 53. Sikura (L. Lindström, M. Lindholm)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, M. Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – Martin Růžička (A), Voženílek, Pánik – M. Daňo, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil – Miloš Roman, P. Vrána (C), Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Sikora
    Trenér: Zdeněk Moták

    Skellefteå AIK: Lindvall (Rautio) – Pudas (C), M. Forsfjäll, Salomonsson, Lundberg, Sandin-Pellika, Nilsson, Granberg – Sandberg, P. Lindholm (A), M. Lindholm – Robertsson, Lindberg, Hugg (A) – Heikkinen, L. Lindström (TS), Sikura – Dzierkals, Z. Forsfjäll, Stenman – Vuollet
    Trenér: Robert Ohlsson

    Rozhodčí: Hronský, M. Christensen – J. Svoboda, Špůr

    Diváci: 3 547
    Úterý 21.11.2023
    Skellefteå - Třinec 5:2

    Branky a nahrávky: 14. Lindholm (Pudas, Sandberg), 31. Lindholm (Pudas, Sandberg), 40. Sikura (Johnson, Z. Forsfjäll), 52. Lindholm (Nilsson), 56. Salomonsson (Heikkinen) – 4. Jeřábek (Růžička, Daňo), 44. Pánik

    bahis siteleri