Mladá Boleslav – Litvínov 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 3:5 (kon.) | Plzeň – Pardubice 1:6 (kon.)
Kometa Brno – Kladno 8:1 (kon.) | Liberec – K. Vary 5:4 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
8:1 (1:0, 3:0, 4:1)
Rytíři Kladno
Pátek 17.11.2023, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce. Vítejte u přenosu z utkání 19. kola Tipsport extraligy mezi týmy HC Kometa Brno a Rytíři Kladno.
     
    HC Kometa Brno

    Brněnský klub si v měsíci listopadu připravil oslavná utkání k 70. narozeninám, to páteční s Kladnem bude věnováno legendám. Hráči tak určitě mají o motivaci postaráno a před vzácnou návštěvou se určitě budou chtít předvést v tom nejlepším možném světle. Kometa půjde do utkání s Kladnem v roli favorita, oba kluby dělí v tabulce deset bodů, Brno pak určitě bude chtít obnovit kontakt s elitní čtveřicí, která se mu sice před reprezentační přestávkou lehce vzdálila, ale z 8. místa ztrácí modrobílí pouze 6 bodů.

    Produktivitu brněnského týmu vede Steve Moses, který se dostal postupně do parádní formy a díky bilanci 8+7 naplňuje předpoklady, se kterými Kometu posílil. Daří se také další posile Lukáši Cingelovi (6+5) a do formy se dostává i kapitán týmu Martin Zaťovič (5+6). Po úspěšném Karjala Cupu se pak do Brna vrátil také rychlonohý útočník Jakub Flek, jehož přínos je evidentní zejména v přesných přihrávkách, aktuálně jich má na kontě 10 a k tomu i třikrát skóroval. Oproti loňské sezoně se pak více do produktivity zapojují také obránci, Jan Ščotka už posbíral 10 kanadských bodů, pouze o jeden bod méně pak má Daniel Gazda.

    Kometě se na domácím ledě před pauzou dařilo, před svými fanoušky bodovala ve čtyřech duelech v řadě, z toho třikrát slavila tříbodový zisk. Bude se v Brně slavit i v pátečním večeru? Odpovědi začnou přicházet od 17. hodiny, kdy je naplánováno úvodní vhazování duelu mezi Kometou a Rytíři.
     
    Rytíři Kladno

    Hokejové Kladno by rádo vyvrátilo negativní predikce, které mu před startem sezony opět přisoudily roli v nevyzpytatelné baráži. Do jara je však ještě daleko a Rytíři se zatím snaží bojovat o účast ve vyřazovacích bojích. Aktuálně jsou Středočeši na 12. místě tabulky s jednobodovým náskokem na Vítkovice a pětibodovým polštářem nad krajským rivalem z Mladé Boleslavi.

    Pokud by se Kladno opravdu mělo ucházet o účast v play-off, mělo by zlepšit produktivitu. Doposud vstřelilo soupeřům 39 branek, což je po Olomouci nejmenší počet, v defenzívě to také není ideální, když Rytíři s obdrženými 56 brankami má pak obrana Kladna třetí nejhorší vizitku. Před reprezentační přestávkou navíc středočeský tým zaznamenal tři porážky po sobě, z domácí série, která čítala čtyři zápasy v řadě, vytěžili Rytíři pouze jedno vítězství 3:2 nad Olomoucí, postupně pak podlehli favorizovaným Pardubicím, Spartě i Liberci.

    Nejproduktivnějším hráčem Kladna a určitě příjemným překvapením je mladý obránce Jiří Ticháček, který si vysloužil také nominaci do národního tým při turnaji Karjala Cup. Kladenskou produktivitu vede Ticháček s bilancí 4+12 a zároveň se přetahuje s hradeckým Blainem i o titul nejproduktivnějšího obránce soutěže. Po Ticháčkovi přispívá ofenzívě Kladna především střelecky útočník Eduards Tralmaks, který nasázel do sítě soupeřů 9 puků. Hranici deseti kanadských bodů překonal i zkušený Jakub Klepiš (2+9) nebo Denis Kusý (4+6). Navrátilec Radek Smoleňák pak nastoupil do devíti utkání a vstřelil 4 branky. Kladno pak zdobí přesilové hry, s hodnotou využití 20.59 % uzavírá top 5 v rámci soutěže, naopak pozor si musí dávat na disciplínu, neboť s počtem 270 trestných minut je Kladno suverénně nejtrestanějším týmem extraligy.

    Mimo již zmíněného Ticháčka v obranných řadách boduje také Jake Dotchin 0+7. V brankovišti dostává v letošní sezoně více prostoru Adam Brízgala, ale oba maskovaní muži mají nízká čísla v úspěšnosti zákroků. Brízgala ve 12 duelech pochytal 89.61 % střeleckých pokusů a průměrně inkasoval 3.03 branky na zápas. Jeho kolega Landon Bow je na tom ještě o něco hůř, úspěšnost zákroků 88.74 % a průměrně inkasoval 3.62 branky v šesti duelech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga – Moses, Cingel, Pospíšil – Kos, Marcinko (A), Vincour – Flek, Holík, Zaťovič (C) – Kratochvíl, Zbořil, Okál – Boltvan.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin (A), Martenet, Ticháček, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, Sideroff – Frolík, Pytlík, Jarůšek – Smoleňák (C), Melka, M. Procházka – Bláha, Babka, Strnad (A).
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Axman, Lederer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Velkou rychlost v obranném pásmu nabral Moses, jenž na útočné modré dobrým pasem vysunul Cingela, ten se však do zakončení nedostal.
     
    00:34
    Deven Sideroff vyslal první pokus na brněnskou branku, který bez větších potíží vykryl Furch.
     
    01:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně ostrý start v podání domácí Komety! Druhá formace v čele s Jakubem Kosem udělala před brankou Brízgaly pořádný nepořádek, ze kterého těžil DANIEL GAZDA. K tomu se odrazil puk na modrou čáru, odkud brněnský bek prudkou ranou prostřelil strážce kladenské svatyně. Bez asistence.
     
    02:30
    Kometa nadále kombinovala v útočném pásmu. Daniel Gazda se pak od modré pokusil po pravé straně projít sám. Puk ztratil, Rytíři ale vyhodili jen na icing.
     
    02:44
    Kladenskou střelu z ostrého úhlu vytlačil Furch do ochranné sítě.
     
    03:47
    Prudký pas na útočnou modrou se před sebe pokusil protečovat Cingel, jenž ale našel jen kladenské hole.
     
    04:23
    Před Pospíšilem se udělal prostor na pravém kruhu, který brněnský forvard využil ke střele. Ta mu ale sjela a po ledě projela daleko od zadní tyče.
     
    05:00
    Další krátký zámek Komety korunoval střelou od modré čáry Gazda, jenž ale tentokrát branku vysoko přestřelil.
     
    05:30
    Ke střele z osy hřiště se dostal Klepiš, který ale nedokázal obstřelit bránícího Kučeříka. Ten jeho ránu hokejkou ztečoval mimo tři tyče.
     
    06:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Zdeněk Okál – 2+2, vysoká hůl.
     
    06:22
    Okálův faul vysokou holí u mantinelu se ještě přezkoumává na videu.
     
    06:22
    Po konzultaci s videem dostal Okál ještě další dvojku navrch.
     
    06:42
    Kladno sice zamklo Kometu v pásmu, avšak Ticháček dostal na modrou čáru nezpracovatelnou přihrávku a celá útočící pětice musí ven.
     
    07:27
    Deven Sideroff dostal na levý kruh křižný pas, který přetavil ve střelu z první. Furch si ale se situací včetně následné dorážky poradil.
     
    08:07
    Kometa se znovu osvobozuje, Kladno zatím z tlaku není schopno vytvořit nějakou zajímavější šanci.
     
    08:38
    Další mizerný pas na modrou poslal Klepiš, jeho tým tak musí útočné pásmo opět opustit.
     
    09:17
    Eduards Tralmaks byl adresátem křižné přihrávky na pravý kruh, odkud ale nedokázal vypálit z první. Proti jeho ráně na bližší tyč se tak Furch stihl bez větších problémů přesunout.
     
    10:16
    Vincour při snaze vyhodit netrefil skákavý puk, který si tak u levého mantinelu shrábl Richard Jarůšek. Ten ale střelou k bližší tyčce na brněnského gólmana nevyzrál.
     
    10:22
    Domácí v plném počtu.
     
    11:00
    Antonín Melka v obranné pásmu Kladna hákoval Okála a dvě minuty si odpočine na trestné lavici.
     
    11:19
    Zbořil vyslal od modré čáry svoji typickou šmudlu zápěstím, kterou ale před Brízgalou nikdo netečoval, a kladenský gólman tak v klidu zasáhl.
     
    12:15
    Cingel dostal přihrávku na hranu brankoviště a zády k brance zakončil bekhendem, poněvadž si nevšiml volného Mosese na kruhu. Brízgala zasahuje.
     
    12:45
    Tadeáš Hejda vyhodil zpoza vlastní branky a osvobodil Kladno krátce před koncem oslabení.
     
    13:00
    Hosté v plném počtu.
     
    13:26
    Marcinko dostal přihrávku do jízdy na pravý mantinel a našel z druhé vlny najíždějícího Pospíšila. Ten ale z ideální pozice mezi kruhy branku těsně netrefil.
     
    14:31
    Kladno má zatím nemalé problémy se zakládáním útoku. Ten poslední skončil zakázaným uvolněním.
     
    14:41
    A v rychlém sledu hned další icing Kladna. Vhazovat se bude po Brízgalově pravici.
     
    15:53
    Sledujeme pasáž plnou nepřesností na obou stranách. Ani jeden tým není schopen založit smysluplný útok.
     
    16:23
    Pospíšil si jako buldok nabruslil mezi kruhy, odkud tvrdou střelou zápěstím ohrozil branku. Brízgala puk vytlačil ramenem nad.
     
    17:07
    Martin Procházka si zpoza branky vyjel na levý kruh, odkud z otočky vystřelil. Jeho pokus jel po ledě a minul zadní tyč.
     
    18:53
    Marek Ďaloga nabral rychlost na pravé straně a z kruhu se pokusil přes beka vystřelit. Jeho pokus ale končí sražen mimo tři tyče.
     
    19:47
    V přečíslení tří proti jednomu hodil Pospíšil z pravé strany žabičku Mosesovi, ten ale před poloodkrytou brankou promáchl puk!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    V první třetině měla herní převahu domácí Kometa, která se už ve druhé minutě dostala do vedení. Žádnou další šanci už ani jeden z týmů nedokázal proměnit v branku, a do šaten se tak jde za stavu 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Už už to vypadalo, že se Deven Sideroff po pravé straně dostane do úniku, tělem jej ale mimo střeleckou pozici vytlačil Ščotka.
     
    21:00
    Na druhou stranu mířil Moses s Pospíšilem. Prvnímu jmenovanému ale v přečíslení dva na jednoho ujel puk.
     
    22:06
    Ondřej Slováček dostal na levém kruhu přesnou zadovku, pohotovou střelou ale branku vysoko přestřelil.
     
    22:46
    Kratochvíl s Okálem se ve velké rychlosti snažili projít přes modrou, druhému jmenovaném se ale puk zamotal pod nohama a způsobil ofsajd.
     
    23:19
    Flek se střením pásmem protáhl přes modrou a z levého kruhu zkusil vystřelit zápěstím, leč mimo.
     
    23:53
    Alex Lintuniemi v přečíslení dva na jednoho žabičkou našel Mosese, který ale zakončil z první tak špatně, že trefil jen přesouvajícího se Brízgalu.
     
    24:16
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Eduards Tralmaks – 2 min., držení.
     
    24:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a Kometa využila přesilovou hru. Zbořil nejprve od modré trefil blok, následně ale předložil kotouč na levý kruh, odkud DANIEL GAZDA tvrdou střelou z první podruhé v zápase skóroval. Asistence: Adam Zbořil, Tomáš Marcinko.
     
    25:06
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Alex Lintuniemi – 2 min., sekání.
     
    25:23
    Kladno čelilo už dvěma vyhozením a nedaří se mu pevně usadit v útočném pásmu.
     
    26:42
    Kladno už v pásmu je, ale kombinací si zatím nevytvořilo velkou šanci. Od modré to zkusil Dotchin, trefil ale jen Furchovy betony.
     
    27:06
    Domácí v plném počtu.
     
    27:22
    Pospíšil skvěle využil přečíslení tři na dva a na pravé straně našel Mosese, tomu to ale dnes nestřílí, trefil jen Brízgalovu lapačku.
     
    28:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Kristián Pospíšil – 2 min., napadení.
     
    28:32
    Dobrá práce Fleka v obranném pásmu znamená úspěšné vyhození Komety.
     
    29:16
    Richard Jarůšek vystřelil od modré, ale Furch na jeho pokus po celou dobu dobře viděl.
     
    29:30
    Cingel se ve vlastním oslabení urval a mířil sám na branku, Brízgala si ale jeho střelu mezi betony dobře pohlídal!
     
    30:04
    Domácí v plném počtu.
     
    30:30
    Zaťovič dostal prudká pas na útočnou modrou a mohl jít do únik, puk ale přeskočil čepel. To samé se záhy stalo i Flekovi.
     
    31:44
    Jarůšek dostal přesnou citovku mezi kruhy a ocitl se takřka sám před Furchem, z ideální pozice ale Furcha nepřekonal, zasáhla jeho vyrážečka!
     
    32:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí Kometa jde do tříbrankového trháku! Ščotkovu střílenou přihrávku z levé strany Brízgala vyrazil přímo na TOMÁŠE MARCINKA, jenž mezi betony úspěšně dorazil. Asistence: Jan Ščotka, Alex Lintuniemi.
     
    33:44
    Ihned po buly v útočném pásmu Komety pálil od modré Lintuniemi, jeho ránu z první ale Brízgala dokázal vytěsnit.
     
    34:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhá třetina patří domácím! Kos zpoza branky našel ve slotu volného TOMÁŠE VINCOURA, ten nejprve trefil tyčku. Zachoval ale duchapřítomnost a vlastní pokus baseballově ze vzduchu dorazil do branky. Asistence: Jakub Kos, Tomáš Marcinko.
     
    35:48
    Deven Sideroff vystřelil z levého mantinelu. Jeho sražený pokus pak ale nebezpečně proskákal až k brance, kterou však minul.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jake Dotchin – 2 min., nesportovní chování.
     
    36:51
    Zbořil to zápěstím znovu zkoušel od modré, jeho pokus ale přes změť těl ani tentokrát neprošel.
     
    37:39
    Zaťovič dostal puk těsně před branku a znovu hledal Gazdu, ke kterému ale touš nedošel. Teď je ale před Brízgalou pořádné horko!
     
    38:36
    V podobné pozici jako Zaťovič byl teď i Cingel, který to z bezprostřední blízkosti zkusil z otočky, Brízgala mu ale dostatečně zmenšil úhel.
     
    38:43
    Domácí v plném počtu.
     
    39:20
    Kratochvíl se s pukem před brankou ocitl úplně sám, ani tuto šanci ale nepřetavil ve svůj první extraligový gól.
     
    39:55
    A další tutovka Komety, neskutečná okénka v obraně Rytířů! Ďaloga v přečíslení dva na jednoho našel Jakuba Kose, tomu ale gól z hokejky ukradl skvělým přesunem Brízgala.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Ve druhém dějství byl na ledě prakticky jen jeden tým, což se promítlo i do průběžného skóre. Kometa skórovala hned třikrát, zatímco Furch příliš mnoho práce neměl. Po čtyřiceti minutách platí skóre 4:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Rytíři Kladno:
    ze hřiště odchází Adam Brízgala, přichází Landon Bow.
     
    40:37
    Kladno se na chvíli dostalo do útočné třetiny, od modré čáry vystřelil Tadeáš Hejda, branku ale minul.
     
    41:09
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Alex Lintuniemi – 2 min., podrážení.
     
    41:14
    Ihned po buly pálil od modré Dotchin, s jeho pokusem si ale poradil Furch.
     
    41:46
    Holland místo vyhození ještě hledal za obranu najíždějícího Fleka. K tomu se puk nedostal, na každý pád se ale Kometa alespoň osvobodila.
     
    42:51
    Tralmaks dostal křižný pas na pravý kruh, odkud se ještě snažil vylepšit pozici pro spoluhráče. Přihrávka mu ale sjela z čepele.
     
    43:09
    Domácí v plném počtu.
     
    43:41
    Pospíšil měl na levé straně vysokou rychlost a tělem se natlačil na kruh. Snažil se přihrát na zadní tyč, kladenský bek ale jeho přihrávku vytečoval mimo.
     
    44:28
    Martin Procházka měl spoustu prostoru na pravé straně a z kruhu to v plné rychlosti zkusil golfákem. Za Furchem to jen zacinkalo!
     
    45:09
    Zbořil si na ose hřiště dobře pokryl puk a počkal na najíždějícího Kratochvíla, kterému poslal prudký pas před branku. Tomu ale není přáno a znovu se netrefil mezi tři tyče.
     
    45:47
    Veber na modré dlouho hledal cestu k bráně, až nakonec vystřelil. Jeho pokus ale neprošel přes změť těl přes Furchovou svatyní.
     
    46:15
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jake Dotchin – 2 min., vysoká hůl.
     
    46:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    V zápise máme dalšího dvougólového střelce, kterým je TOMÁŠ VINCOUR! Ten využil přesilovku, když se k němu hned po buly odrazil puk, který šikovně zasunul za gólmanovy betony. Bez asistence.
     
    46:40
    Alex Lintuniemi jako nůž máslem projel do útočné třetiny, jeho střelu ale gólman dobře viděl.
     
    47:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Z dnešního zápasu se pomalu stává exhibice, Kladenští už se vidí na D1. ZDENĚK OKÁL si spoře bráněn najel do útočného pásma a z pravého kruhu zavěsil přesně pod horní tyč. Asistence: Jakub Flek.
     
    47:51
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Radek Kučeřík – 5 min. + OK, nedovolený zásah do hlavy nebo krku, odpyká Adam Boltvan.

    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Chris Martenet – 2 min., napadení.
     
    47:51
    Nyní se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    48:34
    Cingel dostal zadovku na modrou čáru a vylepšil si pozici až na levý kruhu, odtamtud ale o parník minul zadní tyč.
     
    49:18
    Po Frolíkově ráně, která vyletěla do středního pásma, museli Kladenští znovu přecházet modrou čáru. Zastavil je ale ofsajd.
     
    49:45
    Martin Procházka nabral vysokou rychlost a projel do útočného pásma. Na ose hřiště pak hbitě zamíchal a přes obránce vystřeli. Furch ale jeho pokus zpracoval.
     
    49:51
    Hosté v plném počtu.
     
    50:17
    Flek se v obranném pásmu zmocnil puku a vyhodil, čímž ušetřil sekundy z brněnského oslabení.
     
    51:12
    Ticháček to zkusil zápěstím od modré čáry. Jeho pokus doletěl až k Furchovi, který jej vyrazil a jeho spoluhráči záhy dokázali vyhodit.
     
    52:01
    Jake Dotchin si na modré čáře brousil zuby na přihrávku, která ale byla nepřesná a nestihl ji v útočném pásmu – ofsajd.
     
    52:28
    O další úspěšné vyhození Komety se postaral Cingel, zápas už se spíše dohrává.
     
    52:51
    Domácí v plném počtu.
     
    53:32
    Mezi kruhy vypadl puk k Holíkovi, který se jej ihned snažil vrátit na branku. Laxně ale trefil jen blokujícího obránce.
     
    54:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři přeci jen dávají gól útěchy! V mezikruží měl spoustu prostoru Dotchin, jehož ránu Furch pouze vyrazil. K dorážce se pak dostal JAKUB KLEPIŠ, jenž z levého kruhu pohodlně zakončil za vyšachovaného domácího gólmana. Asistence: Jake Dotchin, Tadeáš Hejda.
     
    56:20
    Martin Zaťovič byl v dobré střelecké pozici na levém kruhu, odkud ale ještě dával zadovku Ščotkovi. Ten ale přihrávku vůbec nečekal a neudržel kotouč v pásmu.
     
    Dnešní utkání sleduje 7145 diváků.
     
    57:45
    Dotchin měl dostatek místa na pravé straně a z kruhu vystřelil na bližší tyč. Furch si s jeho pokusem ale poradil.
     
    58:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Jakub Kos na pravé straně zabojoval a vydoloval kotouč. Před branku jej pak předložil na TOMÁŠE VINCOURA, jenž u zadní tyče pohodlně zakončil za překonaného Bowa. Asistence: Jakub Kos.
     
    58:32
    Kratochvíl ve velké rychlosti pronikl na pravý kruh, odkud ale zakončil přímo do náruče kladenského gólmana.
     
    59:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ještě jedna radost pro Kometu! Moses se po pravé straně protáhl před branku a po zakončení zboural Bowa. Ten se nedokázal postavit do výchozí pozice, čehož využil ALEX LINTUNIEMI. K tomu se puk přes Ščotku dostal na modrou čáru, odkud trefil horní část branky. Asistence: Jan Ščotka, Steve Moses.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnes byl na ledě brněnské arény jen jeden tým – domácí Kometa. Ta pokračovala v gólové nadílce i ve třetí třetině, ve které se trefila hned čtyřikrát a vítězí 8:1. Hattrick zaznamenal Tomáš Vincour.

    Nejlepší hráči:

    Tomáš Vincour – Jakub Klepiš. (19:33:12)
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 2. Gazda, 25. Gazda (Zbořil, Marcinko), 33. Marcinko (Ščotka, Lintuniemi), 35. Vincour (Kos, Marcinko), 47. Vincour, 48. Okál (Flek), 59. Vincour (Kos), 60. Lintuniemi (Ščotka, Moses) – 55. Klepiš (Dotchin, Hejda)


    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga – Moses, Cingel, Pospíšil – Kos, Marcinko (A), Vincour – Flek, Holík, Zaťovič (C) – Kratochvíl, Zbořil, Okál – Boltvan.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rytíři Kladno: Brízgala (41. Bow) – Hejda, Dotchin (A), Martenet, Ticháček, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, Sideroff – Frolík, Pytlík, Jarůšek – Smoleňák (C), Melka, M. Procházka – Bláha, Babka, Strnad (A).
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Axman, Lederer

    Diváci: 7145
    bahis siteleri