Philadelphia – Columbus 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Vegas 3:0 (kon.) | Chicago – Buffalo 2:3 (kon.)
Anaheim – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
St. Louis Blues
Pondělí 20.11.2023, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Anaheimem a St. Louis.
     
    Anaheim Ducks

    Hokejisté Anaheimu mohou být s úvodní čtvrtinou sezóny spokojení, neboť se se ziskem osmnácti bodů nachází v Západní konferenci na postupovém sedmém místě, přičemž devátý Seattle disponuje stejným bodovým ziskem. Kačeři nicméně z posledních dvou střetnutí odešli jako poražení, když nejprve utržili debakl 2:8 v Coloradu, načež ve výrazně dramatičtějším domácím klání doma podlehli těsně o gól 1:2 Panterům z Floridy. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Frank Vatrano se sedmnácti body.
     
    St. Louis Blues

    Bluesmani jsou na tom podobně jako dnešní soupeř, figurují sice až na desáté příčce, ovšem za Kačery zaostávají rozdílem jediného bodu. Stejně jako dnešní soupeř, tak i Berubeho družina z předešlých dvou střetnutí nevydolovala jediný bod, shodně 1:5 podlehla trápícímu se San Jose a následně stejným výsledkem prohrála v aréně Los Angeles. Týmové produktivitě mužstva vévodí sedmnáctibodový kanadský útočník Robert Thomas.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – R. Strome, Carlsson, Vatrano – Max Jones, McTavish, Killorn – Terry, Henrique (A), Silfverberg (A) – Leason, Carrick, Groulx.
    Trenér: Greg Cronin

    St. Louis Blues: Hofer (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Scandella – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Vrána, B. Schenn (C), Saad – Kapanen, Hayes, Toropčenko – Neighbours, Sundqvist, Alexandrov.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Schlenker, Rooney – Gawryletz, Hughes.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Anaheimem a St. Louis odstartoval! První buly patřilo Leu Carlssonovi, jenž se bleskově vydal dopředu, ale obral jej Nick Leddy.
     
    00:43
    Na druhou stranu se vydal Brayden Schenn, ale příliš daleko se ani on nedostal, jeden na jednoho uspěl bránící Marco Scandella.
     
    01:18
    Za nahozením Brandona Saada po pravém mantinelu spěchal Alexej Toropčenko, ruský útočník však nezvládl natlačit tělo před Urha Vaakanainena.
     
    01:55
    Do ofenzivy nakoukli znovu i Kačeři, když vysokou rychlost nabral Kevin Hayes, ale kličkou k mantinelu si na Terryho nepřišel.
     
    02:23
    Za bránu soupeře dojel Urho Vaakanainen a do pravého kruhu nabil Masonu MTavishovi, jeho pokus kryl Joel Hofer levým betonem.
     
    02:47
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Jakub Vrána vůbec dobře, ránu zápěstím usměrnil poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    03:21
    Od levého mantinelu nahazoval Cam Fowler a s drobnou tečí přispěchal Alex Killorn, touš proskákal těsně vedle pravé tyčky.
     
    03:56
    Ani na druhé straně zatím neudeřilo. Do přehuštěného prostoru nahazoval Pavel Mintjukov a trefil jednoho ze spoluhráčů.
     
    04:22
    Rychlý protiútok Bluesmanů táhl po pravém mantinelu Kevin Hayes, když natlačil tělo před Jacksona LaCombeho, ale potom přihrával za brusle Brandonu Saadovi.
     
    04:53
    U pravého mantinelu Alexej Toropčenko srdnatě bojoval proti dvěma konkurentům poměrně dlouho, nakonec touš vydoloval Radko Gudas.
     
    05:18
    S problémy, ale přece ještě Adam Henrique udržel útočnou třetinu, leč přihrávka o mantinel skončila jenom u protihráče Thomase.
     
    05:59
    Bandon Saad neudržel stabilitu a skončil v domácím brankovišti, z nějž John Gibson v poslední chvíli dokázal uskočit, takže nepřišel k újmě.
     
    06:17
    Zajímavé nahození od modré zpomalil povedenou tečí Brett Leason, čímž překvapil Joela Hofera, ten s problémy udržel puk mezi betony.
     
    06:44
    Přes Toreyho Kruga schoval ostrou střelu zápěstím Mason McTavish a hostující brankář měl velké štěstí, že puk zamířil těsně nad břevno.
     
    07:15
    Po levém mantinelu Radko Gudas našel Adama Henriquea, ten následně neuspěl čitelnou kličkou do středu na Kevina Hayese.
     
    07:51
    Směrem dozadu na jedničku zafungoval Torey Krug, moc dobře věděl o blížícím se protihráči a po levém mantinelu vyhodil do střední třetiny.
     
    08:19
    Bezbrankové skóre prolomili Kačeři! Ofenzivní složku mužstva podpořil Urho Vaakanainen, který zleva plácl puk před bránu, kde si jej smolně za vlastního gólmana srazil Faulk.
     
    08:19
    Tak pozor, všechno je jinak! Rozhodčí si jel celou gólovou situaci ověřit k videu, kde podle prvního záběru zjistil, že trefě předcházel jasný ofsajd, takže Vaanakainen si na první trefu v NHL ještě musí počkat.
    08:19 Gól Vaakanainena neplatil pro ofsajd
     
    08:56
    Hokejisté v černých dresech každopádně pokračují v tlaku. Z vrcholku levého kruhu mířil na zadní tyčku Ryan Strome, Hofer skryl touš do lapačky.
     
    09:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Síť rozvlnili i hosté a v tomto případě o regulérnosti gólu není pochyb, platit bude! Mizernou a nepochopitelnou rozehrávku Killorna v obranném pásmu středem vystihl Sundqvist a nabil do pravého kruhu JAKEU NEIGHBOURSOVI, jenž uspěl forhendovou ránou z první na bližší tyč, kam se Gibson nestihl včas přesunout. Asistence: Oskar Sundqvist.
    09:25 Jake NEIGHBOURS - 0:1
     
    10:21
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Kevin Hayes, leč příliš daleko se nedostal, Cam Fowler mu čistě vypíchl kotouč z pod hole.
     
    10:55
    Spíše z nouze nahodil slabě od modré čáry Jackson LaCombe, brankář Joel Hofer zaznamenal snadný zákrok lapačkou.
     
    11:06
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou Joel Hofer a poradil si velmi dobře, s hlavou nahoře puk vyrážečkou posunul na volného Leddyho.
     
    11:38
    Zpoza protihráče vyprodukoval zajímavou střelu zápěstím Adam Henrique, ovšem s přispěním Scandellovy teče hrací předmět zavítal do ochranné sítě.
     
    12:00
    Mezi kruhy si našel palebnou pozici Frank Vatrano, který mířil zápěstím přímo doprostřed brány, kde byl zakleknuvší Joel Hofer.
     
    12:05
    Brankář hostujícího mužstva si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže, nyní pokryl ve výstroji Killornovu střelu zápěstím z levého kruhu.
     
    12:13
    První přesilovou hru si zahraje hostující mužstvo. Ihned po buly fauloval Mason McTavish, když hokejkou zasáhl Sundqvista bolestivě do oblasti krku a od rozhodčích si vysloužil dokonce čtyřminutový trest za hru vysokou holí.
     
    13:11
    Robert Thomas popojel od modré čáry do pravého kruhu, odkud vyslal svižnou střelu ze zápěstí a napálil prvního zakleknuvšího soka.
     
    13:48
    Pod tlakem si Justin Faulk neporadil vůbec dobře, svižnou nahrávku o mantinel poslal mimo dosah adresáta Toreyho Kruga.
     
    14:20
    Domácí mužstvo se zatím ve čtyřech brání bez problémů. Z velkého úhlu střílel zápěstím Brayden Schenn, cílové zařízení minul o velký kus.
     
    14:49
    Na vrcholek levého kruhu dostal nabito Kevin Hayes, avšak Gibsona nezaměstnal, i on napálil prvního bránícího konkurenta.
     
    15:25
    Středem opět získal útočnou třetinu pro Blues Brayden Schenn, ale ne na dlouho, protože potom nepřesně přihrával Thomasovi.
     
    15:53
    Tak konečně aspoň jedna kloudná stela, kdy Justin Faulk po modré čáře přihrál Toreymu Krugovi a křižný projektil ze zápěstí kryl John Gibson vyrážečkou.
     
    16:21
    Domácí hokejisté v plném počtu dlouho nevydrželi. Pouhých osm vteřin po návratu McTavishe usedá na lavici hanby ruský zadák Pavel Mintjukov, ten si viditelně pomohl přidržením proti o zakončení se snažícím Bučněvičovi.
     
    16:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    PAVEL BUČNĚVIČ bleskově trestá nedovolený zákrok na svou osobu a posílá Bluesmany do dvoubrankového náskoku! Na hranici brankoviště si počkal na perfektní bekhendovou nahrávku Kyroua a kus černé gumy neomylně zvedl nad levý Gibsonův beton. Asistence: Jordan Kyrou a Scott Perunovich.
    16:34 Pavel BUČNĚVIČ - 0:2
     
    16:52
    Hodně zbytečný trest dostává český útočník Jakub Vrána, který mimo dění hry atakoval Fowlera a muži v pruhovaném vylučují za nedovolené bránění.
     
    17:20
    Před bránu se zajímavě vytočil Jakob Silfverberg, v klíčovou chvíli mu však puk sjel z čepele hole, načež vyhodil Nick Leddy.
     
    17:51
    Na tvrdou ránu Franka Vatrana od modré čáry Joel Hofer velmi dobře viděl a zaznamenal lapačkou již jedenáctý úspěšný zákrok v utkání.
     
    18:11
    Bluesmani míří do tří! Kasperi Kapanen nezachytil start Troye Terryho, jehož následně viditelně zahákoval a pravice rozhodčího okamžitě vyletěla vzhůru. Přesilovka 5 na 3 může trvat až 41 vteřin.
     
    18:55
    Hokejisté v bílých dresech jsou ve čtyřech. Anaheim si proti třem vypracoval jedinou solidní šanci, střelu Carlssona zprava na přední tyč Hofer zpacifikoval.
     
    19:24
    Ve čtyřech následně v oslabení zahrozil Brandon Saad, když se dokázal vytočit před bránu a forhendovou střelu po ledě ve finále ztroskotal na pravém Gibsonově betonu.
     
    19:45
    Hokejisté v černých dresech nejsou schopni získat útočné pásmo, rozjetého Franka Vatrana čistým vypíchnutím puku obral Colton Parayko.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Anaheimem a St. Louis přinesla tři góly, ale pouze dva regulérní a oba vstřelily hosté. Přitom jako první skórovali domácí, ovšem trefa Vaanakainena nemohla platit pro ofsajd. A tak udeřilo na opačné straně, kde po obrovské chybě rozehrávajícího Killorna uspěl střelou z pravého kruhu na bližší tyč Jake Neighbours a o sedm minut později na spoluhráče navázal zásahem v přesilovce Pavel Bučněvič.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 13.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:09.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dvacetiminutovka je v plném proudu, tak pojďme na ni! Aktivněji do ní vstoupili domácí, rozjetého Killorna dokázal ubránit Nick Leddy ještě před zakončením.
     
    20:43
    Robert Thomas bekhendem zajímavě posunul nahrávku na Jordana Kyroua, jemuž se povedlo najet před bránu, bekhendem však zakončoval vedle pravé tyče.
     
    21:18
    Radko Gudas si udělal ještě jeden oblouk do obranného pásma, protože neměl komu nahrát, vzápětí si vybral Ryana Stromea.
     
    21:50
    Se slabou střelou Alexeje Toropčenka z mezikruží neměl John Gibson vážnější starosti, máchl lapačkou a puk v ní uschoval.
     
    22:22
    Možností snížit pohrdl Alex Killorn, který vyplaval za defenzivou Blues, tváří v tvář Hoferovi ovšem mířil přímo do jeho výstroje.
     
    22:43
    Adam Henrique posunul puk do levého kruhu na Jakoba Silfverberga, bekhendovou střelu švédského útočníka Hofer vykopl pravým betonem.
     
    23:01
    Opět musel být hostující gólman v permanenci, v tomto případě si vyrážečkou poradil s ostrým projektilem Leasona.
     
    23:35
    Aby toho nebylo málo, tak si Joel Hofer vyzkoušel i hru vyrážečkou a po levém mantinelu našel volného Jordana Kyroua.
     
    24:21
    Ohrozit soupeřovu svatyni plánoval Benoit-Olivier Groulx, leč gólmana nezaměstnal, trefil totiž jenom obětavě zakleknuvšího Parayka.
     
    24:48
    V pravém kruhu si udělal prostor Ryan Strome a mířil zápěstím zajímavě na zadní tyčku, nadále stoprocentní Hofer uspěl pravým betonem.
     
    25:20
    Alexej Toropčenko si obhodil osobního strážce a s pukem dokázal dojet za bránu soupeře, odkud bekhendovým pasem nepřesně hledal Oskara Sundqvista.
     
    25:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Berubeho družina dělá další důležitý krok směrem k zisku tří bodů. Hayes se zpoza brány vytočil v levém kruhu a naslepo nabízel puk před bránu, kde se od Faulkovy brusle šťastně odrazil k ALEXEJI TOROPČENKOVI a ten zametl kus černé gumy za dezorientovaného Gibsona. Asistence: Justin Faulk a Kevin Hayes.
    25:39 Alexej TOROPČENKO - 0:3
     
    26:42
    Na snížení měl políčeno Alex Killorn, který se zbavil dvojice konkurentů, jenže na střelu mu nezbyly síly, slabý pokus proletěl vedle levé tyče.
     
    27:10
    Zakázané uvolnění posílá hru před Johna Gibsona. Adam Henrique ještě po vyhození Killorna zabojoval, ale velkou ztrátu na Scandellu nesmazal.
     
    27:43
    Další útočnou akci Ducks rozjel Jackson LaCombe, který ostrým pasem hledal Benoita-Oliviera Groulxe, tomu nevyšlo zpracování.
     
    28:13
    Individuálně si věřil Jordan Kyrou a dokázal se procpat až za bránu Gibsona, kde však proti trojici konkurentů neměl žádnou šanci na úspěch.
     
    28:47
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři ještě neřekli poslední slovo! Bučněvič ztratil v obranném pásmu kontrolu nad pukem, jehož se chopil MASON MCTAVISH a po rychle provedeném bekhendovém blafáku zakončoval neomylně pod břevno. Asistence: Alex Killorn a Max Jones.
    28:47 Mason MCTAVISH - 1:3
     
    29:38
    Na opačnou polovinu kluziště se vydal Kevin Hayes, jenže se mu nedostalo potřebné podpory a sám proti třem dle očekávání neuspěl.
     
    29:55
    Justin Faulk si vyměnil puk s Toreym Krugem na modré čáře, načež vyslal ostrý forhendový projektil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    30:23
    St. Louis si zahraje přesilovou hru. Proti pravidlům hrál produktivní bek Cam Fowler, když hákováním přibrzdil v cestě do ofenzivy soupeřova kapitána Schenna.
     
    30:57
    Dlouho hosté otáleli se střeleckým pokusem, k němuž nakonec vůbec nedošlo, na modré váhajícímu Krugovi vypíchl puk LaCombe.
     
    31:09
    Už to vypadalo, že po pěkném natlačení za posledního soupeře bude Pavel Bučněvič zakončovat tváří v tvář brankáři, v klíčový okamžik však ztratil stabilitu.
     
    31:45
    Domácí zatím zvládají oslabení bez problémů. U levého mantinelu vybojoval hrací předmět Urho Vaakanainen a poslal ho až k Hoferovi.
     
    32:11
    Zpoza levého kruhu vyprodukoval ostrý forhendový projektil Justin Faulk a John Gibson touš vyrazil výstrojí i s notnou dávkou štěstí.
     
    32:40
    Už při hře pět na pět vyrazil po levém křídle do útoku Troy Terry, v plné rychlosti pálil nepřesně forhendem na zadní tyčku.
     
    33:12
    S nahozením po mantinelu Joel Hofer počítal a vyrážečkou jej šikovně zpomalil, čímž usnadnil rozehrávku Coltonu Paraykovi.
     
    33:46
    Český obránce Radko Gudas si pochopitelně nevěřil v roli posledního na kličku Schennovi, proto zacouval za bránu, odkud si jako cíl rozehrávky vybral Bretta Leasona.
     
    34:30
    Torey Krug dostal informaci, že se k němu zezadu velkou rychlostí blíží Mason McTavish, proto nevymýšlel žádné zbytečnosti a po dojetí puku ho po mantinelu posunul na Hayese, který měl výrazně větší volnost.
     
    34:44
    Co chybělo! Max Jones po levém křídle ujel osobnímu strážci a doputoval až do kruhu, odkud vyprodukoval dělovou ránu ze zápěstí do pravé tyče.
     
    35:22
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Od modré nahazoval na teč Marco Scandella, situaci kontroloval dobře pozičně stojící Cam Fowler.
     
    35:55
    Ani další útočná akce Bluesmanů neskončila úspěchem, ruský ostrostřelec Pavel Bučněvič jeden na jednoho neobelstil Ilju Ljubuškina.
     
    36:32
    Za bránou konkurenta operoval Ryan Strome, jenže byl bez podpory spoluhráčů, kteří se vydali střídat, bekhendový pas naslepo získal Saad.
     
    36:52
    V pravém kruhu získal kotouč Justin Faulk a zápěstím mířil svižný projektil na bližší tyčku, John Gibson vytáhl parádní zákrok levým ramenem.
     
    37:15
    Práce také pro Joela Hofera, jehož prověřil Frank Vatrano, stelu k levé tyčce hostující gólman zvládl podržet pod levým betonem.
     
    37:48
    Po pravém mantinelu získal útočnou třetinu Jakob Silfverberg, ale na na moc dlouho, bekhendový pas do předbrankového prostoru totiž zachytil bránící Leddy.
     
    38:13
    Skvělou práci směrem dozadu odvedl i Colton Parayko, kanadský bek přečetl přihrávku na Adama Henriquea a touš vyhodil středem do středního pásma.
     
    38:42
    V situaci dvou proti dvěma nezachoval Jakub Vrána chladnou hlavu, situaci uspěchal a nahrávku poslal na brusle vracejícího se Fowlera.
     
    39:06
    Se slabým nahozením od levého mantinelu neměl John Gibson větší problémy, puk schoval do lapačky, ovšem na rozehrávku si netroufl.
     
    39:51
    Hosté ještě měli čas na podniknutí posledního útoku, ale parťáci Kasperiho Kapanena se vydali na střídačku, proto nakonec Fin jen nahazoval po pravém mantinelu za bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství skórovaly oba týmy jednou, St. Louis tedy zůstává napřed o dva góly. Bluesmany nejprve poslal do tříbrankového vedení Alexej Toropčenko, nicméně na tuto trefu už domácí našli odpověď, když ve 29. minutě skóroval Mason McTavish po bekhendovém blafáku zakončeném střelou pod břevno. Kačeři zůstávají ve hře o bodový zisk, ovšem v závěrečné dvacetiminutovce budou muset ještě trošku přidat.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 26.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetinu zahájil po Carlssonem vyhraném buly Pavel Mintjukov nahozením po pravém mantinelu, gólman Hofer následně zastavil puk pro Nicka Leddyho.
     
    40:36
    Od pravého mantinelu vyslal pomalou střelu zápěstím Scott Perunovich, pozorný John Gibson uschoval touš do lapačky.
     
    41:08
    Radko Gudas si počkal, co Robert Thomas vymyslí, při kličce následně soupeře čistým hitem odzbrojil od kotouče.
     
    41:38
    Je evidentní, že Bluesmani se za každou cenu nebudou hnát dopředu. Colton Parayko po zisku puku vyslal vysoký oblouček do středního pásma a celá pětice se vydala na střídačku.
     
    42:20
    Individuálně zavelel k útoku Benoit-Olivier Groulx a nevedl si vůbec, když v obležení tří konkurentů zvládl vystřelit, bekhendový pokus se však mezi tři tyče nevešel.
     
    42:59
    Skvělou práci odvedl u pravého mantinelu v obranném pásmu Marco Scandella, na zádech udržel hned dva protihráče a bekhendem dostal puk do střední třetiny.
     
    43:15
    Na nahození od modré čáry Joel Hofer velmi dobře viděl, kotouč letící k levé tyči jeho brány uschoval do připravené lapačky.
     
    43:48
    Brett Leason táhl útok po pravém mantinelu, jenže se mu nedostalo potřebné podpory, bekhendovou nahrávku naslepo mezi kruhy kontroloval Justin Faulk.
     
    44:26
    Bez přípravy vyslal dělovku z pravého kruhu na zadní tyč Jake Neighbours, autor prvního gólu zápasu tentokráte cílové zařízení o velký kus minul.
     
    44:44
    Volnějším středem se pokusil projet do příležitosti Mason McTavish, dobře ale zapracoval Nick Leddy a na dlouhou hokejku puk vypíchl k mantinelu.
     
    45:29
    Zleva postupoval do příležitosti talentovaný Švéd Leo Carlsson, jenž se nezkoušel natlačit před bránu, forhendovou střelu švihem Hofer skryl mezi betony.
     
    45:49
    Ofenzivní složku mužstva se rozhodl podpořit Ilja Ljubuškin, leč nahrávka mezi kruhy k němu neprošla, vystihl ji pozorný Brayden Schenn.
     
    46:14
    Komplikace pro Anaheim. Konec základní hrací doby je totiž v dohlednu a Kačery navíc oslabuje dnes už podruhé Pavel Mintjukov, jenž si vykoledoval dvouminutový trest za hákování Bučněviče, téhož hráče fauloval i v prvním případě.
     
    46:52
    Křižnou přihrávku dostal do prvého kruhu Jordan Kyrou, jenž po rychlém zpracování pálil na zadní tyč a Gibson vytáhl velmi dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    47:22
    Tlak Bluesmanů ještě pár vteřin pokračoval, aby nakonec Robert Thomas nezvládl zpracování v levém kruhu a středem vyhazoval Urho Vaakanainen.
     
    47:53
    Justin Faulk si rozmyslel zakončení a ještě nahrával pod sebe Toreymu Krugovi, jenže přímo na brusle, po nepovedeném těžkém zpracování Ducks osvobodil Terry.
     
    48:20
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Troy Terry nabral velkou rychlost po pravém mantinelu, stopku mu vystavil až poslední bránící Scandella.
     
    48:59
    Ještě více přiblížit St. Louis k vítězství mohl Pavel Bučněvič, z ostrého úhlu ale mezeru mezi levou tyčkou a tělem Gibsona nenašel.
     
    49:28
    Směrem dozadu skvěle zapracoval Nick Leddy, tělem na zádech udržel Adama Henriquea a zvládl i přesně rozehrát na Kevina Hayese.
     
    49:45
    Poměrně dlouho držel Anaheim soupeře pod tlakem, proto ne příliš ostrou tvrdou střelu zvedl Hofer vyrážečkou do ochranné sítě, čímž způsobil přerušení hry a spoluhráčům umožnil vystřídat.
     
    50:19
    V pravém kruhu si vytvořil slibnou palebnou pozici Adam Henrique, jenž křižným projektilem orazítkoval brankovou konstrukci, načež se strhla velká bitva o puk, který skončil někde pod sedícím Hoferem.
     
    50:42
    Alex Killorn nabral vysokou rychlost středem, nicméně do útočné třetiny najel už bez puku na holi, připravil ho o něj Colton Parayko.
     
    51:24
    Marně se Anaheim snaží vybudovat si nějaký souvislejší tlak. Kličkujícího Stromea obral Marco Scandella a po přejetí středové čáry vyhodil za Gibsonovu svatyni.
     
    51:38
    Snaha o rychlé založení útoku vzala brzy za své. Frank Vatrano nedosáhl na dlouhý pas Jacksona LaCombea, proto rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    52:16
    Rozjetý Leo Carlsson zvládl zleva nahrát přes Faulka do předbrankového prostoru, kde situaci kontroloval Torey Krug, s kotoučem odjel za bránu.
     
    52:50
    Obráncem lehce tečované nahození od modré čáry měl Joel Hofer pod kontrolou, puk po celou dobu kontroloval očima a ve finále ho přikryl lapačkou.
     
    53:09
    Nepovedené nahození Ilji Ljubuškina od modré čáry zpracoval mezi kruhy Oskar Sundqvist a pokusil se založit rychlý protiútok, jenže Brandon Saad mu poslal zpětný pas za brusle.
     
    53:55
    Zpoza brány Jakub Vrána nahrával mezi kruhy, kde se pohyboval Nikita Alexandrov, ten však nedokázal přetlačit Alexe Killorna.
     
    54:24
    Útočné pásmo pro Anaheim získal Leo Carlsson, který posléze nabíjel na modrou Camu Fowlerovi, tvrdá dělovka narazila pouze na zadní mantinel.
     
    54:57
    St. Louis si může odškrtnout další ubráněný útok v cestě za vítězstvím. Marco Scandella na jedničku vystál Bretta Leasona a čistě mu touš vypíchl z pod bruslí.
     
    55:29
    Definitivní razítko na vítězství Blues mohl dát Jordan Kyrou, ten se zleva procpal až před Gibsona, ovšem dobře mířenou střelu k levé tyči brankář schoval do lapačky.
     
    55:39
    John Gibson správně očekával střelu zpoza levého kruhu, Toreymu Krugovi zmenšil střelecký úhel a tvrdou ránu schytal do výstroje.
     
    56:14
    Pro domácí celek získal útočné pásmo Max Jones, jenže hned vzápětí o něj přišel Troy Terry, když nepropasíroval zpětnou nahrávku přes Nicka Leddyho.
     
    56:37
    Druhou trefu v utkání zkusil zaznamenat Alexej Toropčenko, který tělem přetlačil osobního strážce, forhendovou střelu z levého kruhu na zadní tyč následně Gibson schoval do lapačky.
     
    57:11
    Velkou šikovnost ukázal Brayden Schenn, když se trefil do puku padajícího z velké výšky, nasměroval ho však těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    57:42
    Anaheim obsadil útočnou třetinu a John Gibson míří na střídačku! Leo Carlsson vypálil zleva na zadní tyč, Joel Hofer zasahoval levým betonem.
     
    57:47
    Oddechový čas pro tým Anaheim Ducks přichází poté, co přes celé hřiště zkusil trefit prázdnou bránu Oskar Sundqvist. Puk se postavil na hranu a projel o pár čísel vedle levé tyče.
     
    58:06
    Pátý gól St. Louis měl na holi Brandon Saad, jenž dostal přihrávku k levému mantinelu od Schenna, od útočné modré čáry ovšem cílové zařízení minul.
     
    58:39
    Pěkná a rychlá kombinace Ducks skončila v pravém kruhu u Ryana Stromea, jehož střelu zápěstím Torey Krug obětavě zblokoval do ochranné sítě.
     
    59:14
    Puk do střední třetiny poslal Robert Thomas, jemuž se povedlo vystihnout nahrávku do mezikruží a středem potom nasměroval touš mimo dosah LaCombeho.
     
    59:49
    V závěrečných vteřinách ještě inkasoval dvě minuty za podrážení Adam Henrique, fauloval tímto způsobem na vyhození se připravujícího Bučněviče.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté St. Louis přerušili sérii dvou porážek v řadě, v aréně Anaheimu zvítězili po velmi dobře organizovaném výkonu 3:1.

    Bluesmani zadělali na úspěch hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok, který ve druhé třetině udrželi a pozornost neztratili ani v poslední třetí části, jež nakonec skončila bez gólů. Anaheim bojoval statečně, avšak v blížícím se závěru si nedokázal vybudovat potřebný tlak proti pevné defenzivě konkurenta.

    Svěřenci trenéra Berubeho díky vítězství poskočili v Západní konferenci do postupového pásma na sedmé místo právě na úkor Anaheimu, který klesl na devátou příčku.
     
    Utkání přihlíželo 15 243 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 31 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 1/6 | Trestné minuty: 12 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 57:33
    Joel Hofer (STL) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 59:26

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (ANA) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:04
    Jakub Vrána (STL) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 9:43

    Tři hvězdy utkání
    1. Robert Thomas (STL) – 0+0
    2. Mason McTavish (ANA) – 1+0
    3. Joel Hofer (STL) – 30 zákroků (04:46:01)
    St. Louis výhrou v Anaheimu přerušilo sérii dvou porážek v řadě

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. McTavish (Killorn, Max Jones) – 10. Neighbours (Sundqvist), 17. Bučněvič (Kyrou, Perunovich), 26. Toropčenko (Faulk, Hayes)


    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – R. Strome, Carlsson, Vatrano – Max Jones, McTavish, Killorn – Terry, Henrique (A), Silfverberg (A) – Leason, Carrick, Groulx.
    Trenér: Greg Cronin

    St. Louis Blues: Hofer (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Scandella – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Vrána, B. Schenn (C), Saad – Kapanen, Hayes, Toropčenko – Neighbours, Sundqvist, Alexandrov.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Schlenker, Rooney – Gawryletz, Hughes

    Diváci: 15 243
    bahis siteleri