Pardubice – Ilves cz 2:2 (kon.) | Vítkovice – Pelicans Lahti cz 1:1 (kon.) | Skellefteå – Třinec cz 5:2 (kon.)
Växjö – Ingolstadt 3:3 (kon.) | Färjestad – Biel 6:4 (kon.) | Mannheim – Rapperswil 1:3 (kon.)
konec
Färjestad Karlstad
6:4 (2:0, 2:2, 2:2)
EHC Biel-Bienne
Úterý 21.11.2023, 19:00 • Löfbergs Arena, Karlstad • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédský Färjestad v odvetném osmifinálovém utkání drama nepřipustil, švýcarský Biel porazil 6:4 a v celkovém součtu slaví postup do čtvrtfinále v poměru 10:7.

    Odvetné střetnutí rozhodně nenudilo. Domácí favorit si v úvodní dvacetiminutovce vytvořil dvougólový náskok, který potom ve druhé i třetí třetině zdárně udržel, byť se sympaticky bojující soupeř dostal hned třikrát na dostřel jednoho gólu, ale ani v jednom případě nezvládl alespoň na chvíli skóre posunout do vyrovnané podoby. Největší měrou se na vítězství Färjestadu podíleli Linus Johansson a Joakim Nygaard, oba zaznamenali tři kanadské body.

    Ve čtvrtfinále se Färjestad utká se Skellefteou, která po výsledcích 3:4 a 5:2 vyřadila Třinec. Protože se jedná o dva švédské týmy, tak se samozřejmě velmi dobře znají, letos spolu odehráli jeden zápas a Färjestad doma zvítězil 4:1. (21:23:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Poslední útok střetnutí patřil Bielu. Tino Kessler se pokusil obtočit soupeřovu svatyni, v čemž mu zabránil Joel Nyström.
     
    59:13
    Zpoza levého kruhu vyslal dělovou ránu těsně nad ledem na zadní tyčku Marcus Westfält, Joren van Pottelberghe ukázal výborné reflexy, včas vykopl levý beton.
     
    58:44
    Středem se dopředu vydal Patrik Lundh a bez podpory spoluhráčů se rozhodl pošetřit vteřinky u pravého mantinelu, kde jej nakonec zpacifikoval Noah Delémont.
     
    58:17
    Hokejisté Färjestadu nikam nespěchají. Přesto způsobili zakázané uvolnění, protože Joakim Nygaard nedosáhl na přihrávku Augusta Tornberga.
     
    57:49
    Hosté znovu obsadili útočnou třetinu. Yannik Brunner tentokráte v roli asistenta nabil Rihardsu Bukartsovi, který mířil příliš vysoko.
    57:10 Yanik BURREN - 6:4
     
    57:10
    Biel právě vstřelil branku!
    Střelecké hody pokračují! Stampfli podržel puk proti dvěma, navíc na modrou dokázal touš přisunout k YANIKU BURRENOVI a jeho nahození Lagacému propadlo mezi betony až za brankovou čáru. Asistence: Yanick Stampfli.
    56:40 Joakim NYGAARD - 6:3
     
    56:40
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Mitellova družina podruhé skóruje v oslabení. Soupeř v přesilovce vyzkoušel hru bez gólmana, avšak po Johanssonem vyhraném buly se puku chopil JOAKIM NYGAARD a ze středu obranného pásma ho neomylně poslal do prázdné brány. Asistence: Linus Johansson.
     
    56:35
    Maxime Lagacé měl velké štěstí, že tvrdá střela Alexandra Jakovenka zamířila přímo doprostřed brány, gólman hrací předmět podržel ve výstroji.
     
    56:12
    Biel si zahraje přesilovou hru, v níž se dnes prosadil už dvakrát. Ve vlastním obranném pásmu se podrážením provinil Patrik Lundh.
     
    55:55
    Šestý inkasovaný gól Joren van Pottelberghe zatím nepovolil, když výborně zmenšil úhel Michaelu Lindqvistovi a bekhendový pokus vyrazil pravým betonem.
     
    55:27
    Hosté si jsou vědomi, že jejich cesta Ligou mistrů za necelých pět minut skončí. Přesto nadále sympaticky bojují, nechtějí prohrát i v odvetě.
    54:10 Carl DAHLSTRÖM - 5:3
     
    54:10
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Švédský tým se v celkovém počtu vstřelených gólů za oba zápasy dostává na desítku! Nygaard po mantinelu nahrál na modrou CARLU DAHLSTRÖMOVI a zadák skóroval tvrdou ránou z první na bližší tyč, van Pottelberghe toho přes výborně clonícího Aaslunda moc neviděl. Asistence: Joakim Nygaard.
     
    53:49
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Ville Pokka, který si přes protihráče posunul puk do levého kruhu a svižnou střelou zápěstím nechal vyniknout Lagacého lapačku.
     
    53:13
    Tino Kessler naznačil průnik do levého kruhu, načež zadovkou hledal Jere Sallinena, jenže i toho touto volbou překvapil, spoluhráč přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    52:58
    Na druhou polovinu ledové plochy okamžitě otočil hru Jérémie Bärtschi, jenž místo očekávané nahrávky střílel z úhlu do boční sítě.
     
    52:20
    Od pravého mantinelu vyslal tvrdou střelu Jesper Olofsson, kus černé gumy prosvištěl o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    51:46
    Damien Brunner se zdárně schoval za obranu domácího celku, ovšem tváří v tvář gólmanovi vypálil forhendem vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    51:26
    Za levým kruhem si počkal na nahrávku Aleandr Jakovenko a vyslal dělovou forhendovou ránu bez přípravy, ta se mezi tři tyče nevešla.
     
    50:57
    Gaëtan Haas v plné rychlosti přihrával od pravého mantinelu do středu, kde adresát Toni Rajala nepřetlačil Carla Dahlströma.
     
    50:15
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí disponují jednobrankovým vedením, ovšem nervózní být nemusí, v celkovém součtu totiž vedou o tři góly.
     
    49:47
    Icing domácích. Richards Bukarts přecenil rychlostní schopnosti Damiena Brunnera, ke kotouči měl nejblíže bránící August Tornberg.
     
    49:28
    Sám proti čtyřem odvážně najel Joakim Nygaard. Ve finále puk nahodil za bránu, kam dojel až jako druhý po Yaniku Burrenovi.
     
    48:55
    Jérémie Bärschi sjel s kotoučem ze středu do levého kruhu, odkud vypálil zápěstím o pár čísel nad břevno domácí svatyně.
     
    48:22
    Po levém mantinelu nabruslil Patrik Lundh až do útočného pásma, těžkou bekhendovou střelu nezvládl nasměrovat mezi tři tyče.
     
    47:51
    Na střelu od modré čáry Maxime Lagacé od počátku velmi dobře viděl a zaváhání nepřipustil, betony včas srazil k sobě.
     
    47:00
    Ostrou dělovku zpoza kruhů vyslal směrem na bránu Jonathan Andersson. Joren van Pottelberghe bleskově zareagoval a touš lapil do lapačky.
     
    46:44
    Mezi dvěma soupeři se zkusil prosmýknout David Tomášek, ale neuspěl, v poslední chvíli mu puk z pod hokejky vypíchl Noah Delémont.
     
    46:18
    Na vyrovnání si dělal zálusk Elvis Schläpfer, ale nedočkal se, bekhendem totiž trefil přímo prostor, kde se pohyboval brankář.
     
    45:49
    Dopředu mířil Jesper Olofsson, ale až do útočného pásma nepronikl, čistým hitem protihráče zastavil připravený Magnus Nygren.
     
    45:28
    Jérome Bachofner vyzkoušel oblouček za obranu na Gäetana Haase, jemuž nevyšlo zpracování, volný kotouč sebral Mattias Göransson.
    44:08 Ville POKKA - 4:3
     
    44:08
    Biel právě vstřelil branku!
    Do třetice se Biel přibližuje na kontakt jediného gólu. Bachofner udržel kotouč proti dvěma konkurentům, aby následně Sallinen nahrál do středu VILLE POKKOVI, finský obránce vstřelil svůj premiérový gól v Lize mistrů při patnáctém startu střelou zápěstím k pravé tyčce. Asistence: Jere Sallinen a Jérome Bachofner.
     
    43:48
    Tino Kessler udělal odvážnou kličku v obranném pásmu, kterou se zbavil osobního strážce, potom vyslal nepřesnou dlouhou nahrávku na Gaëtana Haase.
     
    43:09
    Victor Ejdsell si věřil individuálně. Z pravého křídla se natlačil před bránu, leč v zakončení mu zdárně zabránil Ville Pokka.
     
    42:36
    Protože se Oscaru Lawnerovi nedostalo podpory, tak došlo k nahození hned po přejetí útočné modré čáry, kotouč proletěl výrazně vedle levé tyče.
     
    42:21
    Zkušený forvard Damien Brunner vysunutým forčekinkem vyvinul tlak na Michaela Lindqvista, jenž na jistotu vyhazoval po pravém mantinelu do střední třetiny.
     
    41:40
    Zakázané uvolnění Bielu. Noah Delémont vyslal příliš ostrý pas, za nímž Rihards Bukarts natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    41:14
    Za bránou soupeře operoval Joakim Nygaard, jenž nakonec hledal na hraně brankoviště Davida Tomáška, toho pokryl Damien Brunner.
     
    40:43
    Jako další se o pozornost přihlásil Liekit Reichle na opačné polovině kluziště, jeden na jednoho si na Axela Bergkvista nepřišel.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí zaútočili po levém mantinelu, nahození z levého kruhu nebylo pro gólmana příliš nebezpečné.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:40.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 12.
     
    Prostřední část rozhodně nenudila, padly v ní čtyři branky, po dvou na každé straně. Hostující mužstvo se dvakrát dostalo na dostřel, ovšem na trefu Jere Sallinena našel odpověď Joel Kellman, na úspěšný zásah Tina Kesslera zase zareagoval Linus Johansson. Celkově zůstává domácí tým nadále o čtyři góly napřed, drama tedy můžeme v závěrečné dvacetiminutovce očekávat jen těžko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Hráči v bílých dresech podnikli ještě jeden neúspěšný útok, s Brunnerovým pokusem zápěstím z poměrně velké dálky neměl Lagacé příliš velké starosti.
     
    39:23
    Hosté nechtějí jít do kabin s dvoubrankovým mankem. Střílený pas zleva vyprodukoval Jesper Olofsson, Toni Rajala tečoval nad bránu.
    38:49 Linus JOHANSSON - 4:2
     
    38:49
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Odpověď Färjestadu na sebe nenechala dlouho čekat, navíc přichází v oslabení! Pas Nygaarda získal LINUS JOHANSSON a vydal se do úniku, brankáře roztáhl forhendovým blafákem a kotouč ve finále snadno zasunul do prázdné brány. Asistence: Joakim Nygaard.
     
    38:27
    A Biel je při chuti. Toni Rajala nahrával do druhé vlny Gaëtanu Haasovi, který z mezikruží vypálil bez přípravy těsně vedle pravé tyčky.
    37:38 Tino KESSLER - 3:2
     
    37:38
    Biel právě vstřelil branku!
    Krásná přesilovková trefa a hokejisté švýcarského týmu jsou znovu na dostřel! TINO KESSLER převzal kotouč ještě na vlastní polovině, středem s ním projel skrze laxně bránící protihráče až do pravého kruhu a odtud vyslal gólovou ránu zápěstím nad levé Lagacého rameno. Bez asistence.
     
    37:16
    Na nedostatek práce si Maxime Lagacé v posledních okamžicích rozhodně stěžovat nemůže, teď pokryl nahození od modré v podání Delémonta.
     
    37:07
    Färjestad míří do čtyř. O faulu Oscara Lawnera nebylo žádných pochyb, útočník pro forčekinku naprosto jasně vysekl hokejku z rukou Pokky.
     
    36:52
    Aktivní Jesper Olofsson se nyní uvolnil do levého kruhu jeden na jednoho, z ostrého úhlu pak vypálil jenom do brankářova ramene.
     
    36:20
    Maxime Lagacé správně očekával nahrávku do levého kruhu a přemístil se k pravé tyčce, aby betonem pokryl tvrdou střelu Olofssona.
     
    35:39
    O obtočení soupeřovy svatyně se pokusil Michael Lindqvist a uspěl, přes pravý beton gólmana však puk za brankovou čáru neprocpal.
     
    35:12
    Český forvard David Tomášek váhal s pukem příliš dlouho, nechal se oblopit třemi konkurenty a dle očekávání o kus černé gumy přišel.
     
    34:39
    Lze říci, že domácí hokejisté zápas kontrolují. Jsou si vědomi výrazného náskoku, proto se tolik neženou dopředu a kombinují na vlastní polovině.
     
    34:18
    August Tornberg se vypořádal s dotírajícím Richardsem Bukartsem na jedničku, přes jeho hokejku zklidnil hru nahrávkou k protějšímu mantinelu na Jonathana Anderssona.
     
    33:54
    A další úspěšný zákrok pro Maxime Lagacého, který počkal, co Damien Brunner vymyslí a i jeho pokus pokryl lapačkou.
     
    33:33
    Na druhé polovině kluziště zahrozil Jérémie Bärtschi, když se zleva stáhl doprostřed a střelu zápěstím usměrnil do lapačky brankáře.
     
    32:55
    Tlak Färjestadu pokračuje. Per Aaslund se s velkou lehkostí uvolnil přes dva konkurenty, zápěstím potom vypálil příliš vysoko.
     
    32:28
    U pravého mantinelu vymýšlel Liam Öhgren, načež nahrál do přehuštěného předbrankového prostoru, odkud Marcus Westfält střílel do gólmana.
     
    31:58
    Situaci dvou proti dvěma Oscar Lawner řešil individuálně, z vrcholku levého kruhu nechal svou střelu vyniknout vyrážečku van Pottelbergheho.
     
    31:31
    Forčekink vysunul Magnus Nygren a ostal Robina Grossmana pod tlak, ten po levém mantinelu vyhazoval do středního pásma.
     
    30:45
    Hokejisté v zelených dresech pokračují v aktivním pojetí hry. Od modré nahazoval na teč Joel Kellman, Marcus Nilsson usměrnil touš těsně vedle brány.
     
    30:11
    Krásně si Victor Ejdsell pohrál s posledním obráncem i gólmanem, z poměrně těžkého úhlu pak ale nenasměroval bekhendem puk do prázdné brány.
     
    29:45
    Jako další se o pozornost přihlásil Alexandr Jakovenko tvrdou dělovkou od pravého mantinelu, ta cílové zařízení nenašla.
     
    29:21
    V pravém kruhu trpělivě počkal na nahrávku Tino Kessler a dočkal se jí, křižný forhendový projektil pak Lagacé kryl pravým betonem.
     
    27:50
    Na nahození od modré čáry hostující gólman velmi dobře viděl, nastavil lapačku a hrací předmět v ní neomylně schoval.
     
    27:12
    Přečíslení Bielu dvou na jednoho úspěchem neskončilo. Jere Sallinen nabral vysokou rychlost, jenže Kesslerovi potom přihrál za brusle.
     
    26:30
    Färjestad pokračuje v aktivním pojetí hry. Zprava strhl hru doprostřed Kellman, v tomto případě však mířil jenom vedle levé tyče.
    25:46 Joel KELLMAN - 3:1
     
    25:46
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Domácí jsou znovu o dvě branky napřed! JOEL KELLMAN si trpělivě počkal na kotouč v mezikruží a dočkal se ho, svižnou ránu ze zápěstí následně pověsil nechytatelně do levého víka. Asistence: Linus Johansson a Michael Lindqvist.
     
    25:38
    Přesilovka pro Färjestad. Rihards Bukarts se rybičkou snažil udržet puk v útočném pásmu, jenže místo puku trefil brusle Nilssona, kterého podrazil.
     
    25:19
    Ostrý projektil z mezikruží vyslal Jere Sallinen, leč druhého vstřeleného gólu se zatím nedočkal, Lagacé skvěle zasáhl lapačkou.
    24:22 Jere SALLINEN - 2:1
     
    24:22
    Biel právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, hosté snižují! Vyhození středem zastavil Jakovenko a bleskově nahrál do levého kruhu Bukartsovi, který ještě posouval do předbrankového prostoru na JERE SALLINENA a finský útočník zakončoval za brankovou čáru podél levého betonu Lagacého. Asistence: Rihards Bukarts a Tino Kessler.
     
    23:55
    Hokejisté v bílých dresech udržují útočné pásmo, ale zatím si nedokázali vytvořit takovou příležitost, z níž by vážněji ohrozili bránu, soupeř výborně dostupuje.
     
    23:25
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Biel. Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Jérome Bachofner, August Tornberg jej zastavil pouze za cenu hákování.
     
    22:40
    Pokus Bielu o založení rychlého protiútoku vzal brzy za své, právě rozehrávající Robin Grossmann totiž způsobil zakázané uvolnění.
     
    22:33
    Levým křídlem postupoval do příležitosti Marcus Nilsson, jenže v klíčový moment si dal puk daleko od hokejky a odstavil ho Robin Grossmann.
     
    22:22
    Jako poslední hráč Axel Bergkvist poměrně dlouho otálel, ale nakonec si poradil na jedničku, kolem Schläpfera úspěšně uvolnil Forsella.
     
    21:46
    Ani teď to nevyšlo. Zodpovědnost se rozhodl vzít do vlastních rukou Marus Westfält, leč bekhendem usměrnil puk těsně vedle pravé tyčky.
     
    21:17
    Volnějším středem Patrik Lundh projel mezi dvojicí konkurentů, aby následně natáhl k dělové ráně příklepem vysoko nad břevno.
     
    20:36
    Na modré si vytvořil palebnou pozici Alexandr Jakovenko a vyprodukoval svižný projektil ze zápěstí, který Maxime Lagacé kryl levým betonem.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí do ní vstupují s výrazně lepším rozpoložením, neboť vedou o dva góly, celkově už o čtyři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:49.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 3.
     
    Úvodní dvacetiminutovka odvetného utkání mezi Färjestadem a Bielem přinesla dva góly a naznačila, že příliš velké drama o postup neuvidíme, protože domácí celkový náskok navýšili už na čtyři góly. Důležitou vedoucí branku obstaral v 8. minutě Marcus Westfält, na nějž o čtyři minuty později navázal přesnou trefou Michael Lindqvist.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Za defenzivní linií Färjestadu se schoval Jesper Olofsson a obdržel ideální nahrávku do jízdy. Tváří v tvář brankáři mířil na vyrážečku Lagacého, právě tou gólman zasáhl.
     
    19:19
    Na druhé polovině kluziště předvedl pěknou samostatnou akci Oscar Lawner, přes dva se prokličkoval až před bránu, kde bekhendem střílel do betonu brankáře.
     
    18:43
    David Tomášek ukázal, že umí zabrat i směrem dozadu. Přečetl, kudy Tino Kessler povede kličku a čistým způsobem konkurentovi puk vypíchl.
     
    18:07
    Jako vítr Gaëtan Haas prosvištěl mezi dvojicí obránců a na gólmana posléze zkusil bekhendový blafák, nezvládl však přehodit jeho levý beton.
     
    17:27
    Už při hře pět na pět podnikl útočnou akci Marcus Westfält, který dobruslil do útočného pásma, v němž neuspěl proti Yanicku Stampflimu.
     
    17:00
    Zpoza levého kruhu vyslal forhendovou dělovku Jérome Bachofner, Maxime Lagacé se přemístil na poslední chvíli a zakročil koncem pravého betonu.
     
    16:38
    Vysokou rychlost nabral středem Jere Sallinen a překvapivě se procpal až před brankáře, forhendovou střelu poslal o kousek vedle levé tyčky.
     
    16:05
    Trvalo to dlouho, ale nakonec se domácí mužstvo dokázalo osvobodit, odpalem po levém mantinelu umožnil sobě i spoluhráčům vystřídat Mattias Göransson.
     
    15:22
    Bleskově chtěl početní převahu využít Tino Kessler, ovšem Maxime Lagacé měl otevřený výhled a kotouč suverénně sebral do lapačky.
     
    15:14
    První přesilovou hru si zahraje hostující celek. Zbytečný faul vyprodukoval v útočném pásmu Per Aaslund, za bránou soupeře si držením pomohl proti rozehrávajícímu Pokkovi.
     
    14:40
    Domácí vystartovali do přečíslení tří proti dvěma. Linus Johansson posunul puk po levém mantinelu na Oscara Lawnera, bekhendové zakončení cílové zařízení nenašlo.
     
    14:19
    Na střelu Carla Dahlströma od modré čáry Joren van Pottelberghe velmi dobře viděl, šel do pokleku a puk schoval do výstroje.
     
    13:51
    V levém kruhu trpělivě čekal Linus Johansson a dočkal se kýžené přihrávky, forhendovou ránu příklepem z první pak usměrnil nad horní tyčku.
     
    13:25
    O zklidnění hry se za vlastní bránou postaral Jonathan Andersson. Počkal na vystřídání a přenechal puk Aaslundovi, načež si sám odjel odpočinout.
     
    12:53
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost David Tomášek. Český útočník najel až do útočné třetiny a bekhendem poslal puk vysoko nad branku.
     
    12:31
    Švédský celek je při chuti. Po levém mantinelu dobruslil Liam Öhgren až do kruhu, svižnou ránou zápěstím prověřil van Pottelbergheovu pozornost.
    11:28 Michael LINDQVIST - 2:0
     
    11:28
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Mitellova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Lawner posunul touš od modré za levý kruh, kde viděl Bergkvista a ten s hlavou nahoře vyslal do středu střílený pas na MICHAELA LINDQVISTA, jemuž stačilo nastavit hokejku a nasměrovat touš do volné levé části brány. Asistence: Axel Bergkvist a Oscar Lawner.
     
    11:13
    Už to vypadalo, že domácí budou postupovat do přečíslení, jenže Joakim Nygaard nezvládl zpracování, nahrávku do přehuštěného prostoru pak vystihl Delémont.
     
    10:44
    Brejk hostujícího celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, protože Elvis Schläpfer vystavil Ramona Tannera do ofsajdu.
     
    10:12
    Jeden na jednoho postupoval Marcus Nilsson. Na Robina Grossmana zkusil kličku po levé ruce, lépe ze souboje vyšel obránce.
     
    09:52
    Na střelu od modré čáry Joren van Pottelberghe velmi dobře viděl, kus černé gumy bez výraznějších problémů ztlumil ve výstroji.
     
    09:25
    U pravého mantinelu kouzlil s kotoučem Joel Kellman. Z úhlu potom nahazoval a rozvlnil jenom boční síťku.
     
    08:37
    Victor Ejdsell zrušil hrozbu zakázaného uvolnění, když v rychlostním souboji porazil Alexandra Jakovenka, ten pak soupeře právě za bránou odzbrojil.
     
    08:24
    Se střelou z velkého úhlu neměl hostující brankář výraznější problémy, po zákroku levým betonem touš přikryl lapačkou.
     
    07:48
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou Joren van Pottelberghe a vedl si velmi dobře, když zkontroloval situaci a po volném pravém mantinelu oslovil Stampfliho.
    07:09 Lucas FORSELL - 1:0
     
    07:09
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Vedoucí gól střílí domácí favorit! Lundh procpal nahrávku zleva mezi kruhy na Dahlströma, jenž bekhendovým pokusem na gólmana ještě nevyzrál, ovšem vyražený puk si našel LUCAS FORSELL a bekhendem jej propasíroval za brankovou čáru. Asistence: Marcus Westfält a Carl Dahlström.
     
    06:50
    S rozehrávkou si dal hodně načas Yanick Stampfli, jenž si nakonec vybral po levém mantinelu Ramona Tannera, toho odstavil Axel Bergkvist.
     
    06:14
    Z ostrého úhlu vyzkoušel forhendovou střelu ostrý projektil Michael Lundqvist, připravený Joren van Pottelberghe bezpečně zasahoval vyrážečkou.
     
    05:51
    Na druhé polovině kluziště úřadoval Toni Rajala, který se pokusil zleva natlačit až před bránu, což se mu povedlo, bekhendem však mířil nepřesně.
     
    05:30
    Kdo vystřelil, tak Joel Kellman zápěstím přes Tina Kesslera, ten kus černé gumy úspěšně ztečoval do ochranné sítě.
     
    04:57
    Dvojice Jakovenko a Grossman skřípli do kleští Victora Ejdsella, jemuž nepovolili dostat se do slibné palebné příležitosti.
     
    04:20
    Pod tlakem Jérome Bachofner nevymýšlel nic složitého a po přejetí středového kruhu nahodil za soupeřovu bránu, kam dojel protihráč Nygren.
     
    03:44
    Žabičku za obranu vyzkoušel Joel Nyström. Victor Ejdsell zabral příliš pozdě a k hracímu předmětu jako první dojel bránící Alexandr Jakovenko.
     
    03:29
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Ville Pokka. Do poslední chvíle počkal, co Carl Dahlström vymyslí a soka obral čistým způsobem.
     
    02:45
    Individuálně si věřil Linus Johansson. Navázal na sebe dva hráče a doprava pak přihrál Michaelu Lundqvistovi, jenž promáchl naprázdno.
     
    02:13
    Hraje se v rychlém tempu. Oscar Lawner se efektní kličkou zbavil osobního strážce, načež vypálil tvrdou ránu zápěstím těsně nad břevno.
     
    01:55
    Vysokou rychlost nabral středem hřiště Jérémie Bärtschi, ovšem až ke střele se nedostal, kličkou doprava nevyzrál na Nyströma.
     
    01:28
    S nahozením od levého mantinelu neměl Maxime Lagacé výraznější problémy, kotouč pravým betonem posunul za vlastní brány.
     
    00:53
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Jere Sallinen, jenž se proháčkoval až do útočné třetiny, kličkou do středu pak neuspěl proti Nygrenovi.
     
    00:10
    Zápas mezi Färjestadem a Bielem odstartoval! První útok patřil domácímu favoritovi, tvrdá rána Kellmana prosvištěla těsně vedle pravé tyče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Färjestads BK: Lagacé (Lindbom) – Ngren, Göransson, Nyström, Dahlström, Tornberg, Andersson, Bergkvist – Ejdsell, Kellman, Nilsson – Lindqvist, Johansson, Lawner – Aaslund, Tomášek, Nygaard – Forsell, Westfält, Lundh – Öhgren.
    Trenér: Tomas Mitell

    EHC Biel-Bienne: van Pottelberghe (Säteri) – Grossmann, Jakovenko, Christen, Pokka, Burren, Delémont, Stampfli – Bachofner, Sallinen, Kessler – Olofsson, Haas, Rajala – Bukarts, Bärtschi, Brunner – Reichle, Schläpfer, Tanner.
    Trenér: Petri Matikainen

    Rozhodčí: Brander (FIN), Vikman (SWE) – Jonsson (SWE), Persson (SWE).
     
    První zápas

    Favorizovaný Färjestad má výborně nakročeno k postupu do čtvrtfinále, když v prvním utkání na půdě soupeře zvítězil v gólově bohatém klání 5:3. Hokejisté švédského týmu úřadovali hlavně ve druhé polovině střetnutí, v níž od stavu 2:2 odskočili do tříbrankového vedení, v závěrečné desetiminutovce se povedlo zmírnit porážku Jakovenkovi.
     
    EHC Biel-Bienne

    Švýcarský Biel zvládl postoupit z velmi těžké skupiny, v níž změřil síly s Vítkovicemi, Rapperswilem a Tapparou, do vyřazovací fáze postoupili z třinácté příčky. Ve švýcarské nejvyšší soutěži už to tak slavné není, Matikainenova družina o víkendu doma padla 1:5 se Servette a v tabulce jí náleží až dvanácté místo, za sebou má pouze dva celky. Týmové produktivitě mužstva vévodí třiadvacetibodový Jere Sallinen.
     
    Färjestads BK

    Hokejisté Färjestadu mohou být s dosavadním průběhem sezóny nadmíru spokojení. Pokud začneme u Ligy mistrů, tak zde ve společnosti Mnichova, Ilves a Aalborgu potvrdili roli favorita a celkově obsadili poklidné postupové čtvrté místo. A svěřencům trenéra Mitella se daří i na tuzemské scéně, neboť kralují SHL s komfortním pětibodovým náskokem na druhou Luleu, přičemž v doposud posledním zápase doma zdolali Örebro 3:0. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Victor Ejdsell s dvaceti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování osmifinále Ligy mistrů, u odvetného utkání mezi Färjestadem a Bielem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Forsell (Westfält, Dahlström), 12. Lindqvist (Bergkvist, Lawner), 26. Kellman (Johansson, Lindqvist), 39. Johansson (Nygaard), 55. Dahlström (Nygaard), 57. Nygaard (Johansson) – 25. Sallinen (Rihards Bukarts, Kessler), 38. Kessler, 45. Pokka (Sallinen, Bachofner), 58. Burren (Stampfli, Reichle)


    Färjestad Karlstad: Lagacé (Lindbom) – Nygren, Göransson, Nyström, Dahlström, Tornberg, Andersson, Bergkvist – Ejdsell, Kellman, Nilsson – Lindqvist, Johansson, Lawner – Aaslund, Tomášek, Nygaard – Forsell, Westfält, Lundh – Öhgren.
    Trenér: Tomas Mitell

    EHC Biel-Bienne: van Pottelberghe (Säteri) – Grossmann, Jakovenko, Christen, Pokka, Burren, Delémont, Stampfli – Bachofner, Sallinen, Kessler – Olofsson, Haas, Rajala – Bukarts, Bärtschi, Brunner – Reichle, Schläpfer, Tanner.
    Trenér: Petri Matikainen

    Rozhodčí: Brander (FIN), Vikman (SWE) – Jonsson (SWE), Persson (SWE)

    Diváci: 2 397
    14.11.2023
    Biel - Färjestad 3:5

    Branky a nahrávky: 12. Rajala (Rihards Bukarts), 32. Brunner (Rathgeb), 52. Jakovenko – 16. Lundh (Tornberg), 25. Ejdsell (Kellman), 32. Ejdsell (Nyström, Kellman), 37. Tornberg (Westfält, Forsell), 44. Lindkvist (Lawner)

    bahis siteleri