Havířov – Val. Meziříčí 8:2 (kon.) | Kopřivnice – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Šumperk – Opava 1:4 (kon.)
SHKM Hodonín – Vel. Meziříčí 2:1 (po pr.) | Vyškov – Havlíčkův Brod 6:2 (kon.) | Žďár n/S – Technika Brno 5:2 (kon.)
Letňany – Hronov 7:3 (kon.) | Vrchlabí – Kralupy n. Vltavou 2:1 (kon.) | Děčín – Ústí n/L 4:2 (kon.)
Kobra – Písek 3:6 (kon.) | Cheb – Tábor 1:0 (kon.) | Mostečtí Lvi – Chomutov 2:3 (po pr.)
Příbram – Řisuty 6:1 (kon.)
konec
Hokej Vyškov
6:2 (1:2, 2:0, 3:0)
BK Havlíčkův Brod
Středa 22.11.2023, 18:00 • Zimní stadion Vyškov • 2. liga skupina Východ • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování 17. kola 2. ligy skupiny Východ, u zápasu mezi Vyškovem a Havlíčkovým Brodem.
     
    Hokej Vyškov

    Hokejisté Vyškova patří k tomu nejlepšímu, co druhá liga nabízí. V dosavadních šestnácti utkáních nasbírali osmadvacet bodů, s nimiž se nachází na třetím místě, lépe na tom jsou pouze Havířov s Hodonínem. Svěřenci trenéra Konečného o víkendu v domácí aréně nedokázali zaznamenat třetí vítězství v řadě, když po výhrách 4:1 nad Opavou a 6:2 nad Velkým Meziříčím padli těsným výsledkem 2:3 se Šumperkem až po samostatných nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem týmu je dvaatřicetiletý útočník Tomáš Komínek, muž, který si vyzkoušel i zahraniční angažmá na Slovensku či v Polsku, má na kontě už 29 (15+14) kanadských bodů.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Havlíčkův Brod rozhodně není radno podceňovat, přestože favoritem zápasu bude jeho dnešní soupeř. V tabulce figuruje na šesté příčce, i on by tedy aktuálně postupoval do vyřazovací fáze, přičemž náskok na devátou Techniku Brno čítá šest bodů. Kraučukova družina po čtyři zápasy střídá vítězství s porážkou, když nejprve překvapivě vyhrála 7:2 v Hodoníně, potom prohrála 4:6 v Šumperku, zdolala doma 3:1 Žďár nad Sázavou a v doposud posledním klání doma těsně padla 2:3 s Valašským Meziříčím. Týmové produktivitě vévodí dvacetibodový Marek Tecl (12+8), který loni okusil Chance Ligu v dresu Jihlavy, letos zatím na podobnou příležitost čeká.
     
    Úvodní sestavy:

    Hokej Vyškov: Šarman (Synek) – Holemý, Hefka, Dluhoš, Studený, Mikulík, D. Hohl, Žižka (C) – Lehečka, D. Vašíček, Janeček – Tomajko, Sebera, Popelka – Krejčiřík, Kořenek, D. Štefka – Komínek (A).
    Trenér: Michal Konečný

    BK Havlíčkův Brod: Dvořák (Nedvěd) – J. Novák (A), D. Vacík, Kutlvašr, Benák, J. Kuchta, Kerber – Tecl, Kopic, Pavelec – Havlát, Bureš, Pártl – Voříšek (A), Endál, P. Kuchta (C) – Křehlík, Valášek, Dymák.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    Rozhodčí: Koziol – Konvička, Klimek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Odstartoval zápas mezi Vyškovem a Havlíčkovým Brodem! První útok patřil domácímu favoritovi, ovšem Tomáš Komínek nepřesně přihrával doprava.
     
    00:41
    Na druhé straně bylo k vidění zakázané uvolnění, to když Jan Kuchta přecenil rychlostní schopnosti Tomáše Křehlíka.
     
    01:22
    Před bránu si najížděl vyškovský útočník Vojtěch Krejčiřík, leč nahrávky se nedočkal, úspěšně ji zblokoval dobře pozičně stojící Jan Novák.
     
    01:45
    Forčekink pořádně vysunul Filip Pártl, ale nebylo mu to nic platné, protože Tomáš Žižka kolem něj procpal přihrávku na Davida Štefku.
     
    02:22
    S nahozením obránce od modré čáry neměl Dominik Šarman žádné starosti, protože kus černé gumy zamířil těsně vedle pravé tyčky.
     
    02:51
    Směrem dozadu na jedničku zafungoval Jan Dluhoš, když počkal, co Daniel Pavelec vymyslí a soka odzbrojil čistým způsobem.
     
    03:14
    Zmatky v předbrankovém prostoru Havlíčkova Brodu prvním gólem utkání neskončily, Michal Janeček zakončoval forhendem mimo tři tyče.
     
    03:46
    Odvážně najel do trojice protihráčů Vojtěch Krejčiřík a zvládl se prodrat až do levého kruhu, odkud vyslal nahrávku příliš před číhajícího spoluhráče.
     
    04:23
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Na teč nahazoval Dominik Vacík, jenže do prostoru, kde se nenaházel žádný jeho kolega.
     
    04:55
    O zklidnění hry se postaral Vlastimil Hefka, když pod tlakem odjel za vlastní bránu a umožnil spoluhráčům v poklidu vystřídat.
     
    05:22
    Svižný hokej pokračuje. Od pravého mantinelu vyslal ostrou forhendovou ránu Matěj Tomajko spíše z nouze, brankář hostů kontroloval puk letící vedle levé tyče.
     
    05:57
    Na zteč se osamoceně vydal zkušený forvard Lukáš Endál a postupoval jeden na jednoho, kličkou ovšem na podobně zkušeného Tomáše Žižku nevyzrál.
     
    06:15
    Alespoň na pár vteřin zastavil rychlý průběh první třetiny Tadeáš Dvořák, při prvním startu v novém dresu bezpečně schoval do lapačky střelu od modré.
     
    06:57
    Znovu v akci Tadeáš Dvořák, jenž vystrčil vyrážečku do nahrávky mířící do předbrankového prostoru, touš prodloužil k levému mantinelu.
     
    07:23
    A znovu v permanenci hostující brankář, tentokráte výborně zmenšil střelecký úhel útočníkovi v pravém kruhu a puk podržel ve výstroji.
     
    07:56
    Z nepřipravené pozice pálil zpoza pravého kruhu Lukáš Endál, přes hokejku v blízkosti stojícího soupeře touš zavítal do ochranné sítě.
     
    08:04
    Premiérovou přesilovku si vyzkouší vyškovští hokejisté. Za katr usedl útočník Milan Valášek, důvodem trestu je podrážení.
     
    08:18
    Bránu soupeře obkroužil Milan Valášek a z levého kruhu se pokusil brankáře překvapit na přední tyči, leč mířil jen do jeho připraveného pravého betonu.
     
    08:45
    Spoluhráčům se za bránu vydal pomoci s rozehrávkou Dominik Šarman a vedl si velmi dobře, vyrážečkou našel volného Tomáše Komínka.
     
    09:11
    Hokejisté Vyškova útočili do plných. V situaci tři na tři Vojtěch Krejčiřík přihrával doprostřed, Adam Popelka nezvládl zpracování.
     
    09:27
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a získávají na svou stranu vedení! Zkušený zadák Žižka si v levém kruhu všiml najetého MICHALA KOŘENKA, adresoval mu nahrávku a proti dělové forhendové ráně příklepem do protějšího víka byl Dvořák bezmocný. Asistence: Tomáš Žižka a Vojtěch Krejčiřík.
    09:27 Matěj KOŘENEK - 1:0
     
    09:46
    Od modré čáry vyslal ostrý forhendový projektil Tomáš Žižka, nicméně Tadeáš Dvořák šel včas do pokleku a úspěšně zakročil levým betonem.
     
    10:02
    Vysokou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Michal Janeček, ale až do útočné třetiny se neprocpal, čistě jej zastavil Dominik Vacík.
     
    10:21
    Početní převaha čeká i na Havlíčkův Brod. Menší dvouminutový trest vyfasoval za podrážení Matěj Sebera, hosté mohou pomýšlet na obrat.
     
    10:50
    O vyrovnání se pokoušel Lukáš Endál, jenž dostal nahrávku před bránu, z bezprostřední blízkosti ovšem mířil jenom do Šarmanovy výstroje.
     
    11:11
    Další útok Havlíčkova Brodu zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, všiml si špatného přechodu hráčů do útočného pásma a správně odpískal ofsajd.
     
    11:45
    Pod tlakem dotírajícího konkurenta odjel Jan Novák za vlastní bránu, odkud s chladnou hlavou nahrál k volnému pravému mantinelu Luboši Voříškovi.
     
    12:12
    Tvrdou dělovkou od modré čáry se prezentoval Jan Novák, připravený Dominik Šarman předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    12:39
    Lukáš Endál kouzlil u pravého mantinelu, načež vymyslel křižný pas na Jana Nováka, jeho dělovka poměrně výrazně minula prostor brány.
     
    13:20
    Obráncem tečovaná střela Marka Tecla zpoza kruhů pořádně vystrašila Dominika Šarmana, ten nakonec ztlumil puk nadvakrát.
     
    13:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají z rychlého protiútoku! U vlastní brány převzal kotouč MILAN VALÁŠEK, dojel s ním až do útočného pásma a vyslal přesně mířenou ránu zápěstím k pravé tyči, za níž se brankář natahoval bez úspěchu. Asistence: Tomáš Křehlík.
    13:33 Milan VALÁŠEK - 1:1
     
    13:54
    Pod tlakem nevymýšlel Adam Studený žádné složitosti a po pravém mantinelu vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    14:21
    Dominick Vašíček tušil na modré čáře Matěje Seberu, ovšem nenahrál mu dobře, kus černé gumy poslal daleko za jeho brusle.
     
    14:55
    Od levé mantinelu vystřelil z blízkosti modré čáry David Štefka, křižný projektil prosvištěl poměrně výrazně vedle brankové konstrukce.
     
    15:30
    Na modré ještě udržel kotouč Jan Dluhoš, avšak nic zajímavého nevymyslel, nástřel po pravém mantinelu pohlídal Max Kutlvašr.
     
    15:57
    Zpoza pravého kruhu vyprodukoval svižnou střelu ze zápěstí Dominik Hohl, Tadeáš Dvořák vyprodukoval úspěšný zákrok lapačkou.
     
    16:20
    Spoluhráčům opět pomohl Dvořák, když vyrazil z brány a bekhendovou stranou vyrážečky přes soupeře nahrál volnému Benákovi.
     
    16:45
    Havlíčkobrodští v situaci dvou proti dvěma neuspěli. Daniel Pavelec zkoušel nahrávat, pas nataženou hokejkou vystihl Tomáš Žižka.
     
    17:12
    Tvrdou ránu z vrcholku levého kruhu kontroloval Dominik Šarman, po úspěšném zákroku betonem touš přikryl lapačkou.
     
    17:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, hosté jsou o krok napřed! Kopic ani Havlát ještě síť nerozvlnili, ve finále se puk odrazil mezi kruhy k PETRU KUCHTOVI a kapitán skóroval tvrdou střelou do levé šibenice. Asistence: Robert Havlát a Marek Kopic.
    17:35 Petr KUCHTA - 1:2
     
    17:47
    Střelu od modré čáry Tadeáš Dvořák vyrazil, načež si poradil i se svižným pokusem z pravého kruhu, touš odrazil do ochranné sítě.
     
    18:23
    Vysokou rychlost nabral po pravém křídle Lukáš Bureš. Gólmana však nezaměstnal, protože tvrdou střelou trefil právě konkurenta.
     
    19:15
    Za vysokým obloučkem Voříška spěchal Filip Pártl, leč zpracování mu zabralo příliš času, čehož využil dobře pracující Vlastimil Hefka.
     
    19:48
    Na vyrovnání útočil v závěru úvodního dějství Tomáš Komínek, který po obtočení brány hledal na hraně brankoviště Adama Popelku, ten za kotoučem natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Vyškovem a Havlíčkovým Brodem přinesla tři góly, přičemž překvapivě je o gól napřed hostující mužstvo. Vedoucí branku přitom zaznamenali domácí zásluhou Michala Kořenka, ovšem o úspěšný obrat se v pozdějších minutách postarali Milan Valášek a kapitán Petr Kuchta. Domácí mají více ze hry, ale zatím dostávají tvrdou lekci z efektivity.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí podnikli rychlý útočný výpad po levém mantinelu, David Štefka pálil forhendem příliš vysoko.
     
    20:42
    Další útok Vyškova přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, Michal Janeček vstavil Matěje Tomajka do ofsajdové pozice.
     
    21:15
    Dobrou práci s vyrážečkou odvedl Tadeáš Dvořák, s hlavou nahoře si vybral Petra Kuchtu, který zdárně protečoval do střední třetiny.
     
    21:39
    Střela z pravého kruhu neletěla vůbec zle, avšak Tomáš Komínek měl smůlu, že trefil jenom spoluhráče bránícího gólmanovi ve výhledu.
     
    22:22
    Se zákrokem od levého mantinelu neměl Tadeáš Dvořák příliš starostí, brzy poklekl a kus černé gumy podržel v prostoru mezi betony.
     
    22:44
    Dlouhou přihrávku na útočnou modrou dostal Matěj Sebera, jenže neměl podporu od spoluhráčů, proto proti přesile jenom nahazoval za soupeřovu svatyni a jel střídat.
     
    23:20
    Dvojice havlíčkobrodských obránců zabrala do obrany na jedničku. Společnými silami se vydali proti Davidu Štefkovi, jehož obrali čistým způsobem.
     
    23:59
    Kousek za modrou čárou vystřelil zápěstím Luboš Voříšek, pozorný Dominik Šarman předvedl bezproblémový zákrok vyrážečkou.
     
    24:20
    Přečíslení dvou proti jednomu řešil Matěj Sebera střelou z levého kruhu na přední tyčku, z minisouboje vzešel jako vítěz gólman Dvořák.
     
    24:55
    Sám proti třem se po levém mantinelu vydal Adam Popelka. Bojoval statečně, ale jak se očekávalo, tak hrací předmět na hokejce neudržel.
     
    25:23
    Vyškov je i nadále aktivnějším týmem. Adam Studený nahrával před bránu Matěji Tomajkovi, jenž ani nadvakrát Dvořáka neprostřelil.
     
    25:51
    Málem udeřilo na druhé straně, kam se do přečíslení vydal Lukáš Endál, ovšem váhal příliš dlouho a Jan Holemý jej zpacifikoval ostrým hitem.
     
    26:30
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Lukáš Bureš, jehož snažení bylo zbytečné, protože jej do ofsajdu vystavil po druhém mantinelu jedoucí spoluhráč.
     
    26:45
    Hosté nemohli postupovat do útočné třetiny, protože se v útočné třetině zapomněl Bureš, Havlát proto jenom nahazoval a oba týmy střídají.
     
    27:19
    Matěj Mikulík správně očekával nahrávku od pravého mantinelu do mezikruží, položil hokejku na led a přihrávku zdárně vystihl.
     
    27:50
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Marek Tecl ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na zkušeného beka Tomáše Žižku nesmazal.
     
    28:04
    Vlastimil Hefka podklouzl v obranném pásmu a měl štěstí, že Tomáš Křehlík to měl k puku daleko, nejrychleji k němu dojel domácí zadák Dominik Hohl.
     
    28:24
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Je opět srovnáno! Domácí jsou za pokračující aktivitu odměněni zaslouženou trefou, kdy Komínek v přečíslení přihrál doleva MATĚJI SEBEROVI a ten prostřelil marně se přesouvajícího gólmana k pravé tyčce. Asistence: Tomáš Komínek a Dominik Hohl.
    28:24 Matěj SEBERA - 2:2
     
    29:01
    Nechybělo moc, aby byli hosté znovu o gól napřed! Lukáš Endál stáhl hru doleva, aby potom skvěle přihrál do středu Marku Kopicovi, s jehož bekhendovým blafákem si Dominik Šarman věděl rady.
     
    29:55
    Hosté po inkasované brance opět ožili. Vysokou rychlost nabral po pravém křídle Filip Dymák, jeden na jednoho proti Janu Holemému neuspěl.
     
    30:30
    Po zaváhání vyškovské defenziva jela hostující dvojice sama na brankáře, ale vedoucí gól nevstřelila, forhendový pokus zprava skončil na tyči.
     
    30:52
    Michal Kerber si byl vědom, že musí zabrat směrem dozadu a poradil si na jedničku, udržel na zádech konkurenta a zvládl rozehrávku po pravém mantinelu na Petra Kuchtu.
     
    31:26
    Petr Kuchta se vydal pokusit štěstí proti dvěma konkurentům. Bojoval statečně, ale neuspěl, kličku po pravé ruce vystihl Tomáš Žižka.
     
    31:58
    Zápas nadále pokračuje ve svižném tempu. Od levého mantinelu nahazoval Dominik Hohl a Matěj Sebera tečoval forhendem těsně nad horní tyčku.
     
    32:25
    O pozornost si hlasitě řekl Lukáš Endál, ale ve finále se příliš daleko nedostal, při pokusu o kličku smolně nechal puk za sebou.
     
    32:47
    Hosté vystartovali dopředu, avšak na třetí vstřelený gól ani v tomto případě nezaútočili, Luboš Voříšek vypálil vysoko nad břevno.
     
    33:29
    Vytyčený cíl Filip Pártl splnil, když vyvezl puk z obranného pásma za středovou čáru a po levém mantinelu pak na jistotu vyhodil za bránu.
     
    33:55
    Poměrně dlouho otálel s rozehrávkou zpoza brány Jiří Benák, nicméně poradil si a po pravém mantinelu oslovil osamoceného Tomáše Křehlíka.
     
    35:17
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Tak tenhle inkasovaný gól si Dvořák za rámeček rozhodně nedá! Za bránou se nechal dohrát konkurentem, načež se puk odrazil před ni k DOMINICKU VAŠÍČKOVI, jemuž nedělalo žádné problémy poslat touš do odkryté brány. Asistence: Jan Dluhoš a Vojtěch Krejčiřík.
    35:17 Dominick VAŠÍČEK - 3:2
     
    36:12
    Hokejisté Vyškova postupovali dva na dva, ovšem navýšení náskoku se nedočkali, Vlastimil Hefka střílel ze zápěstí příliš vysoko.
     
    36:46
    S nahozením od pravého mantinelu neměl Tadeáš Dvořák žádnou práci, protože kus černé gumy zamířil vysoko nad horní tyčku.
     
    37:21
    Do přečíslení vyrazili pro změnu hosté, ale ani oni neuspěli, Jan Holemý zastavil dobře myšlenou nahrávku doprava na Luboše Voříška.
     
    38:22
    Hosté se zatím v přesilovce nejsou schopni dostat do výraznějšího tlaku. Domácím se naopak podařilo dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodit.
     
    38:49
    Rozhodčí přerušili hru, protože se delší dobu z ledu nezvedal Tomáš Žižka po ostrém hitu protihráče. Muži v pruhovaném se přes nelibost fanoušků rozhodli nevylučovat.
     
    39:12
    Hra pokračuje a s ní i početní převaha Havlíčkova Brodu, který má nadále velké problémy se získáním útočné třetiny, nyní neuspěl Lukáš Endál.
     
    39:22
    Obrovskou šanci promrhal Lukáš Bureš. Touš se k němu odrazil před prázdnou bránu, jenže než stihl havlíčkobrodský útočník zakončit, tak se mu do cesty připletl obránce a ten zvládl kotouč zblokovat.
     
    39:44
    Uvidíme nájezd! Filip Pártl nestíhal do úniku směřujícího konkurenta, jemuž zabránil v zakončení faulem a rozhodčí nekompromisně zkřížil ruce nad hlavou.
     
    39:44
    Nařízené trestné střílení provedl nejproduktivnější vyškovský hráč v sezóně Tomáš Komínek, jenž nevymýšlel žádné složitosti, nicméně forhendový pokus poslal mimo tři tyče!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství přineslo povedený obrat domácího favorita, který tak půjde do závěrečné části s jednobrankovým vedením v zádech. Vyrovnávací trefu obstaral ve 29. minutě Matěj Sebera, o sedm minut později dal současnou podobu výsledku Dominick Vašíček. Třetí třetina slibuje zajímavou podívanou, rozhodovat mohou maličkosti.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Tvrdou ránou od levého mantinelu se prezentoval Jakub Lehečka, střelu na zadní tyč Tadeáš Dvořák odpálil do ochranné sítě.
     
    40:52
    Vyškov pokračuje v útočení. Matěj Tomajko nabral vysokou rychlost středem kluziště a přes Endála vystřelil zápěstím těsně vedle levé tyče.
     
    41:23
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Nahrávka středem byla příliš ostrá, Filip Dymák za ní natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    41:55
    Za bránou soupeře kouzlil Luboš Voříšek, aby nakonec vyzkoušel nahrávku na hranu brankoviště, kde úřadoval domácí kapitán Tomáš Žižka.
     
    42:22
    Krátce po přejetí přes útočnou modrou čáru vyslal Matěj Tomajko forhendovou střelu zápěstím na zadní tyčku, Tadeáš Dvořák zaznamenal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    42:50
    Tomáš Komínek se drží za hlavu a není divu! Po šťastném odrazu před ním totiž zívala prázdná brána, jenže vyškovský útočník trefil jenom brankovou konstrukci.
     
    43:24
    Hodně vysunul forčekink Matěj Sebera, s nímž by měl Jan Kuchta velké problémy, obránci nakonec pomohl vyjetím z brány Dvořák.
     
    43:46
    Vyškov je v úvodu třetí části aktivnějším týmem. Matěj Sebera přenesl kotouč doprava na Vlastimila Hefku, rána z první bez přípravy se mezi tři tyče nevešla.
     
    44:24
    Útočit ale samozřejmě nezapomněli ani hosté. Luboš Voříšek si věřil jeden na jednoho, leč úspěšnější byl Adam Popelka.
     
    44:44
    S těžkou přihrávkou na brusle si Daniel Pavelec neporadil, od jeho brusle se kus černé gumy odrazil k protihráči Hohlovi.
     
    45:20
    Před bránou číhal nikým neatakovaný Robert Havlát, ale nebylo mu to nic platné, když forhendem usměrnil touš těsně vedle levé tyčky.
     
    45:53
    Krátce po buly natáhl k ráně zápěstím Marek Tecl, ze zápěstí vyprodukoval svižný projektil o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    46:23
    Zakázané uvolnění domácího celku. Tomáš Žižka vyslal příliš prudký pas na Matěje Tomajka, jehož navíc přebruslil Michal Kerber.
     
    46:58
    A další icing Vyškova. Matěj Mikulík přecenil rychlostní schopnosti Vojtěcha Krejčiříka, jímž se Jan Novák nenechal dobruslit.
     
    47:22
    Matěj Kořenek hledal po levém mantinelu Matěje Tomajka, leč neúspěšně, dobře myšlený pas zastavil Petr Kuchta nataženou hokejkou.
     
    47:51
    Hostující kapitán Petr Kuchta sjížděl do středu, čehož si Michal Kerber nevšiml a nepřesnou přihrávku poslal k pravému mantinelu.
     
    48:20
    Do rozehrávky Havlíčkova Brodu se zapojil i Tadeáš Dvořák, jemuž se po pravém mantinelu povedlo vyhodit aspoň do střední třetiny.
     
    48:47
    Se slabým nahozením od mantinelu si Dominik Šarman poradil bez problémů, puk zachytil do lapačky a počkal na přerušení hry.
     
    49:11
    Srdnatě bojoval proti přesile David Štefka, ovšem po čistém střetu s Filipem Dymákem ztratil stabilitu a kontrolovaně spadl na ledovou plochu.
     
    49:40
    Rychlý přechod hostů přes útočnou modrou čáru nebyl v pořádku, čárový celou situaci dobře viděl a správně posoudil ofsajd.
     
    49:59
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Konečného družina dělá důležitý krok směrem k vítězství! Janeček zpoza brány procpal puk před bránu na Kořenka, jehož střelu zápěstím nechytatelně tečoval k levé tyči DAVID ŠTEFKA. Asistence: Matěj Kořenek a Michal Janeček.
    49:59 David ŠTEFKA - 4:2
     
    50:43
    U pravé tyče soupeřovy svatyně číhal Dominick Vašíček a už to vypadalo, že by se puku mohl dočkat, nakonec na něj o kousek nedosáhl.
     
    50:58
    Domácí celek podnikl rychlý brejk středem. Matěj Tomajko obloučkem hledal Matěje Seberu, tomu puk přeskočil přes čepel hole.
     
    51:23
    Sám proti třem Michal Janeček neměl moc šancí na úspěch, leč zabojoval srdnatě, nakonec jeho kličku vystihl Michal Kerber.
     
    51:44
    Po úspěšném zákroku Dominika Šarmana se před vyškovskou bránou strhla početná potyčka, rozhodčí se přesto rozhodli nevylučovat.
     
    52:18
    Dominik Vacík ještě udržel puk v útočném pásmu a nastřelil ho k levému mantinelu, kde Filip Dymák prohrál jeden na jednoho proti Tomáši Žižkovi.
     
    52:55
    Moc dobře Tomáš Křehlík tušil, že z kroku nemá při kličce moc šancí na úspěch. Sice si obhodil Tomáše Komínka, jenže potom ho velkou rychlostí přebruslil Matěj Mikulík.
     
    53:11
    Začíná se přiostřovat. Tvrdý hit schytal Dominik Hohl a měl velké štěstí, že krátce předtím stihl přesně přihrát Vlastimilu Hefkovi.
     
    53:11
    Na vyrovnání útočil Lukáš Endál, jehož rána z pravého kruhu mířila na přední tyčku, Dominik Šarman zakročil betonem.
     
    53:18
    Naprosto zbytečně oslabil svůj tým Filip Pártl, když Šarmana po úspěšném zákroku sekl přes hokejku a od rozhodčích vyfasoval dvě minuty za sekání.
     
    54:00
    Na svou druhou trefu v zápase útočil Dominick Vašíček, tvrdý projektil od levého mantinelu Tadeáš Dvořák skryl v lapačce.
     
    54:26
    Síly na ledě se vyrovnávají a Havlíčkův Brod se posléze může těšit na početní převahu, hákováním se proti pravidlům provinil Matěj Kořenek.
     
    54:41
    Lukáš Bureš vyzkoušel zaútočit i při početní nevýhodě, jenže namotal se do souboje proti třem konkurentům, proti nimž neměl šanci.
     
    55:25
    Přes osobního strážce vyslal Vlastimil Hefka tvrdou forhendovou střelu, na kterou Tadeáš Dvořák velmi dobře viděl a zasáhl lapačkou.
     
    56:00
    V permanenci musel být i Dominik Šarman, jenž si taktéž poradil na jedničku, ránu zprava na přední tyč skryl do lapačky.
     
    56:11
    Z levého kruhu vyslal ostrý projektil ze zápěstí Filip Pártl, včas reagující Dominik Šarman touš vytěsnil vyrážečku těsně nad horní tyčku.
     
    56:20
    Hosté získali útočné pásmo a zkouší hru bez brankáře! Poměrně brzy, ale kouč Kraučuk zřejmě nechce promrhat žádnou vteřinu a věří svým šesti svěřencům na ledové ploše.
     
    56:40
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Studený po pravém mantinelu poslal TOMÁŠE KOMÍNKA a a něj již čekal snadný úkol, kotouč ze středního pásma neomylně nasměroval do prázdné havlíčkobrodské brány. Asistence: Adam Studený a Dominik Šarman.
    56:40 Tomáš KOMÍNEK - 5:2
     
    57:16
    Tomáš Křehlík přenesl hru doleva, kde číhal Filip Dymák, jeho zbytečnou zadovku vystihl dobře pracující Tomáš Žižka.
     
    57:42
    S nahozením od modré čáry Dominik Šarman neměl vážnější starosti, protože na puk velmi dobře viděl a sebevědomě ho lapil do lapačky.
     
    58:20
    Zápas se dohrává. Vyškov se pochopitelně už nikam nežene s vědomí, že získá v roli favorita tři body, soupeř se již smířil s porážkou.
     
    58:49
    Před bránu najížděl Tomáš Komínek, kam také dostal ostrou nahrávku, jenže při snaze o bekhendové zakončení mu puk přeskočil čepel hole.
     
    59:10
    Závěr Vyškov podle všeho stráví v oslabení. Na lavici hanby usedl Adam Popelka, který podrazil kolemjedoucího konkurenta.
     
    59:41
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Hráči Vyškova v závěrečné minutě přidávají ještě šestý kousek! Dluhoš vyslal do přečíslení dvou na jednoho DAVIDA ŠTEFKU, jenž přihrával doprava najíždějícímu spoluhráči, k němuž sice hrací předmět nedoputoval, ale domácí nemuseli smutnit, protože od brusle obránce se touš podél levého betonu gólmana dostal až za brankovou čáru. Asistence: Jan Dluhoš a David Štefka.
    59:41 David ŠTEFKA - 6:2
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Vyškova v domácí aréně potvrdili roli favorita, soupeře z Havlíčkova Brodu porazili 5:2.

    Domácí se v úvodní desetiminutovce dostali do vedení, ale soupeř ještě před koncem první části dokonal obrat. V prostřední části vyškovští hokejisté nejenže vyrovnali, ale i zvládli strhnout těsný náskok na svou stranu, načež ve třetím dějství navýšil vedení David Štefka, do prázdné brány skóroval Tomáš Komínek a v poslední minutě utkání ještě vylepšil konečnou podobu výsledku svou druhou trefou David Štefka.

    Svěřenci trenéra Konečného se díky vítězství vyhoupli v tabulce na třetí místo s odstupem jediného bodu na druhý Hodonín. Havlíčkův Brod figuruje na postupové sedmé příčce s náskokem šesti bodů na deváté Velké Meziříčí. (20:13:16)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Kořenek (Žižka, Krejčiřík), 29. Sebera (Komínek, D. Hohl), 36. D. Vašíček (Dluhoš, Krejčiřík), 50. D. Štefka (Kořenek, Janeček), 57. Komínek (Studený, Šarman), 60. D. Štefka (Dluhoš, D. Štefka) – 14. Valášek (Křehlík), 18. P. Kuchta (Havlát, Kopic)


    Hokej Vyškov: Šarman (Synek) – Holemý, Hefka, Dluhoš, Studený, Mikulík, D. Hohl, Žižka (C) – Lehečka, D. Vašíček, Janeček – Tomajko, Sebera, Popelka – Krejčiřík, Kořenek, D. Štefka – Komínek (A).
    Trenér: Michal Konečný

    BK Havlíčkův Brod: Dvořák (Nedvěd) – J. Novák (A), D. Vacík, Kutlvašr, Benák, Kuchta, Kerber – Tecl, Kopic, Pavelec – Havlát, Bureš, Pártl – Voříšek (A), Endál, Kuchta (C) – Křehlík, Valášek, Dymák.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    Rozhodčí: Koziol – Konvička, Klimek

    Diváci: 117