Havířov – Val. Meziříčí 8:2 (kon.) | Kopřivnice – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Šumperk – Opava 1:4 (kon.)
SHKM Hodonín – Vel. Meziříčí 2:1 (po pr.) | Vyškov – Havlíčkův Brod 6:2 (kon.) | Žďár n/S – Technika Brno 5:2 (kon.)
Letňany – Hronov 7:3 (kon.) | Vrchlabí – Kralupy n. Vltavou 2:1 (kon.) | Děčín – Ústí n/L 4:2 (kon.)
Kobra – Písek 3:6 (kon.) | Cheb – Tábor 1:0 (kon.) | Mostečtí Lvi – Chomutov 2:3 (po pr.)
Příbram – Řisuty 6:1 (kon.)
konec
HC Děčín
4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 22.11.2023, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další kolo druhé hokejové ligy a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a HC Slovan Ústí nad Labem.
     
    HC Děčín

    Domácí Medvědi se stále drží v elitní osmičce, v současné době je najdeme na páté pozici a získali třicet bodů. Čtyři zápasy dlouho vítěznou šňůru hokejisté Děčína nepotvrdili s Mostem, když doma padli 4:5. Naposledy pak zajížděli do Tábora, kde narazili na druhý v tabulce. Favoritovi však podlehli 3:8 a zapsali druhou prohru za sebou. Dnes na domácím ledě se budou chtít znovu dostat na vítěznou vlnu a prahnou po třech bodech nad sousedním Ústím nad Labem.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Nezbeda 16+13
    Tomáš Faigl 4+21
    David Tůma 10+11
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Ústečtí hokejisté se nacházejí na jedenácté pozici a dosud nasbírali patnáct bodů. V současné chvíli jsou tak mimo pozice jarních vyřazovacích bojů. Když Ústečtí porazili Benátky na jejich ledě 6:3, zdálo se, že sérii prohraných duelů zažehnali a naladí se vítězně. Ovšem opak byl pravdou. Hned na to následovaly další dva prohrané zápasy. 4:6 s pražskou Kobrou a 2:5 s Chebem. K severočeskému derby tak hosté jedou s jasným cílem, a sice urvat v Děčíně nějaké body.

    Nejproduktivnější hráči

    Jan Rudovský 9+10
    Martin Dubský 8+8
    Jaroslav Roubík 4+10
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně už utkaly a úspěšnější byli Medvědi, kteří v Ústí nad Labem vyhráli 6:4. Oplatí hosté soupeři porážku?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Vl. Brož (A), Bartoň, D. Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, Nezbeda, Parshakov – Smola, D. Černý, Macek – Dej.
    Trenér: David Švagrovský

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Štěpka) – L. Sýkora, Funk, Trefný (C), Gottfried, Polata, V. Hynek, Popela – M. Dubský, Kloz, Jouza – Berčík, Roubík (A), M. Simon – Bernat, Rudovský, M. Bláha – J. Tůma, Krédl, Nedoma.
    Trenér: Jiří Merta

    Rozhodčí: Hlinka – Toman, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Hned na začátku zápasu se do útočného pásma dostali hosté a z pravého kruhu vyslal nebezpečnou střelu na Michaela Petráska Daniel Jouza, domácí brankář byl připraven s prvním ostrým zákrokem tohoto derby.
     
    01:17
    Po nepřesném zakončení Medvědů si puk sebrali opět hráči Slovanu a zamířili s ním opět směr domácí pásmo. Tam se ale skrze precizní obranu domácích nedostali.
     
    01:22
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Aleš Macek – 2 min., hákování.
     
    02:14
    Děčínští se zatím dobře brání a dvakrát už vyhodili puk do bezpečí až před klec Davida Stahla. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    02:48
    A další výhoz puku až před hostující klec, Medvědi se přesile Slovanu opět ubránili a spěchají vystřídat unavenou čtveřici hráčů.
     
    03:15
    Nyní měli hosté větší tlak před Petráskem, kterému výrazně pomáhala obrana a puk je ve středním pásmu. Tohle oslabení Děčínští zvládnou bez úhony.
     
    03:22
    Děčín je v plném počtu.
     
    03:38
    Hned po buly před děčínskou brankou zakročil Michael Petrásek a podržel puk v lapačce. Následně pak před dotěrným soupeřem hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    04:06
    Uzdravený David Tůma si nabruslil až do těsné blízkosti Davida Stahla, z bekhendu ale u přední tyče nepropasíroval touš za brankovou čáru.
     
    04:48
    Mezi kruhy si sjel David Černý, ale nakonec se k němu kotouč nedostal a skončil jen u zadního mantinelu, kde se k němu dostal soupeř a otáčí hru.
     
    05:38
    Aleš Macek se prodral do útočného pásma po levém křídle, ale k zakončení nedošlo, poté objel obránce před sebou a dostal se s toušem za klec Stahla, ale následná přihrávka do prostoru mezi kruhy se minula účinkem.
     
    06:06
    Na řadě je nyní první komerční přestávka.
     
    06:33
    Tomáš Nezbeda dostal nabito od Davida Tůmy na pravou stranu, kde pohotovou střelou z kruhu nechal vyniknout Davida Stahla a ten hru zastavuje. Buly po jeho pravé ruce.
     
    07:15
    David Černý dostal přihrávku od protihráče a těsně před Stahlem chtěl hostujícího brankáře překonat žabkou, ale Stahl byl připraven s dalším zákrokem a nedovolil soupeři skórovat jako první.
     
    07:39
    Z vlastního pásma se postupně do další útočné akce dostali Medvědi, ovšem znovu z toho nic nebylo, když beci Slovanu je o kotouč obrali a hned míří úplně opačným směrem.
     
    08:38
    Další velká šance Děčína. David Tůma poslal přihrávku přes na levou stranu, kde opět operoval Tomáš Nezbeda, tváří v tvář Stahlovi ale znovu neuspěl! Na druhé straně se pak prezentoval Michael Petrásek, který kryl jedovku soupeře!
     
    09:43
    Ondřej Sýkora zadovkou hledal Davida Černého, ten ale nakonec o puk přišel. Nicméně Děčín se stále drží v soupeřově teritoriu.
     
    10:48
    Vhazovalo se v pásmu Slovanu, hosté vybojovali kotouč na svou stranu a jali se do útočného pásma. Tam chvíli pobyli a dostali se do zámku a kombinují před Petráskem.
     
    10:49
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A hned je z toho úvodní branka zápasu. Václav Hynek vyslal směrem na Michaela Petráska dalekonosnou střelu, kterou těsně před děčínským brankářem šikovně tečoval MARTIN BLÁHA a dostal puk za jeho záda – 0:1. Asistence: Václav Hynek a Tomáš Bernat.
    10:49 Martin BLÁHA - 0:1
     
    12:44
    Medvědi se snažili hned po buly ve středním pásmu o průnik do pásma soupeře, ale tam se k žádnému nebezpečnému zakončení nedostali.
     
    13:38
    Další akce před ústeckou brankou, Medvědi z toho ale vyrovnání nevydolovali. Následně pak čelili protiútoku hostů, kteří se znovu snažili o překonání Petráska, ale jejich pokus mířil jen vedle jeho svatyně.
     
    14:52
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jan Rudovský – 2 min., nedovolené bránění.
     
    14:52
    Další komerční přestávka.
     
    15:28
    Medvědi si už také zkoušejí přesilovou hru a usadili se v pásmu Slovanu, kde kombinují před Davidem Stahlem. Ten ale zatím nemusel do zákroku.
     
    16:10
    Hosté se dostali na puk a hned ho vyhodili až před Michaela Petráska, Medvědi pak rychle spěchají zpět před Stahla a pokusí se o vyrovnání.
     
    16:47
    Další snaha Medvědů v přesilové hře před brankou ústeckého Slovanu byla marná, navíc se pak Děčín vystavil zakázanému uvolnění a vše se stěhuje před Michaela Petráska.
     
    16:52
    Slovan zvládl oslabení bez inkasované branky a udržel tak těsné vedení. Samozřejmě je už v plném počtu.
     
    17:46
    Michael Petrásek byl znovu v akci, když zastavil nenápadnou střelu Martina Dubského a raději opět hru přerušuje. Buly bude vhozeno na pravém kruhu před jeho klecí.
     
    18:18
    Po pravém křídle se protáhl až před Davida Stahla jeho jmenovec Tůma a začíná akce Děčína.
     
    18:34
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! AKci, kterou založil David Tůma, jenž poté poslal puk Vladimíru Brožovi, ještě domácí obránce vyšperkoval přihrávkou na TOMÁŠE FAIGLA, který poté svižnou ranou prostřelil Stahla a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Vladimír Brož a David Tůma.
    18:34 Tomáš FAIGL - 1:1
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Ještě se do domácího pásma vydali hosté, kteří prověřili Michaela Petráska, jenž ale kotouč dostal do lapačky a vypadá to, že se v této části hry už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je minulostí. Nejdříve patřilo ústeckému Slovanu, který měl několik šancí před Petráskem a v jedenácté minutě ho tečí překonal Martin Bláha. I Medvědi však měli šance, které ale Stahl vychytal. V devatenácté minutě se jim už povedlo vyrovnat, když se na levé straně dostal ke střele Tomáš Faigl a děčínský kapitán rozvlnil síť za zády Davida Stahla a začínalo se znovu od začátku.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ústečtí se natlačili před domácí branku, ale na Michaela Petráska nevyzráli. Následně pak se puk ocitl ve středním pásmu a hra je přerušena.
     
    20:15
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Tůma – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Ladislav Funk – 2 min., hrubost.
     
    21:32
    Buly v pásmu Děčína vyhráli hosté a hned se dostali do útočné třetiny, kde z pravé strany Michaela Petráska neprostřelil Jaroslav Roubík.
     
    22:23
    Do další akce se vrhali hráči Slovanu, ale zastavil je hvizd čárového sudího, který viděl ofsajd. Hra je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    23:08
    Na levé straně zakončoval Jan Smola, ale nadvakrát se neprosadil, když trefil beton Davida Stahla.
     
    24:11
    Medvědi si našli nahozený kotouč hosty ve vlastním obranném pásmu a hned na to otočili hru. Následně pak ale nevyšla kombinace před Stahlem a rázem je tak po akci.
     
    24:48
    Nepříjemná střela mířila na Davida Stahla, na kterého mířil David Tůma, ale hostující brankář si poradil. Následně pak se hosté dopustili zakázaného uvolnění.
     
    24:54
    Děčín právě vstřelil branku!
    Po vhazování v ústeckém pásmu se Medvědi před Stahlem udrželi, Tomáš Nezbeda pak na pravé straně našel přihrávkou najíždějícího kapitána TOMÁŠE FAIGLA, který pohotovou střelou z prostoru mezi kruhy nedal Stahlovi šanci a otáčí tak stav na stranu děčínského celku – 2:1. Kapitán Děčína tak má zaděláno na třígólový večer. Asistence: Tomáš Nezbeda a David Tůma.
    24:54 Tomáš FAIGL - 2:1
     
    25:59
    A Medvědi v další šanci, ovšem zakročil David Stahl. Před ním pak vznikla menší mela a potyčka mezi oběma tábory. Vypadá to ale, že se vše obejde bez vyloučení.
     
    26:26
    Průnik Medvědů do teritoria Ústí byl zastaven ofsajdem a hra je vrácena zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže ústecké brance.
     
    26:32
    Jan Rudovský se natlačil před Michaela Petráska a vyslal na něho nepříjemnou střelu, domácí brankář si však poradil a po zákroku hru přerušil.
     
    26:37
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi navyšují své vedení a mají tak dvoubrankový náskok. Vladimír Brož zblízka směroval kotouč na Stahla, ten se pak odrazil před volnou hostující bránu k TOMÁŠI NEZBEDOVI, jenž ho pak zametl za čáru – 3:1. Asistence: Vladimír Brož.
    26:37 Tomáš NEZBEDA - 3:1
     
    28:01
    Následuje další komerční přestávka.
     
    29:02
    Oba celky střídaly a na ledě jsou tak čerstvé síly. U puku jsou hosté a snaží se ho dostat až před branku Michaela Petráska.
     
    29:44
    Tomáš Nezbeda se snažil nahrát na pravou stranu Tomáši Faiglovi, jenž byl v dobré palebné pozici, ale tahle souhra nevyšla a hattrick děčínského kapitána se tak zatím nekoná.
     
    30:47
    Skrumáž před Stahlem, hosté to ustáli a dostali puk do rohu obranného pásma. Nadále tak Děčínští operují před hostujícím brankářem, který nyní po další střele Lukáše Nezbedy přikryl puk pod lapačku a přerušuje se.
     
    32:11
    Adam Bartoň se dostal do blízkosti Davida Stahla, ale nedokázal ho překonat. Následně pak si puk sebrali hosté a míří opačným směrem.
     
    33:03
    Komerční přestávka.
     
    33:31
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jakub Trefný – 2 min., napadení.
     
    34:15
    Šance pro Děčín na vyšší náskok, když má k dispozici další přesilovou hru a už se usadil před Davidem Stahlem.
     
    34:44
    Hosté se ale brzy dostali na kotouč a vyhodili ho až před klec Michaela Petráska. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    35:27
    Medvědi se na delší dobu usadili v ústeckém pásmu, ale z jejich kombinací neudeřili. Hned na to se pak hosté opět osvobozují a vypadá to, že se ubrání.
     
    35:31
    Slovan je v plném počtu.
     
    35:42
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Nikolaj Parshakov – 2 min., podrážení.
     
    36:01
    Teď mají zase hosté šanci na snížení stavu a dostat se svému soupeři na dostřel, už se v přesilovce usadili před Petráskem.
     
    36:21
    Děčín právě vstřelil branku!
    Jenže místo toho přichází čtvrtá branka domácích a ti vedou už o tři góly. Ve vlastním oslabení jeli ve dvou do útoku domácí, Tomáš Faigl nezištnou přihrávkou na pravý kruh vyzval TOMÁŠE NEZBEDU a ten poté švihem propálil Davida Stahla – 4:1. I on tak může dosáhnout na hattrick. Asistence: Tomáš Faigl.
    36:21 Tomáš NEZBEDA - 4:1
     
    37:42
    Děčín je v plném počtu.
     
    38:23
    Vhazovalo se před Stahlem a Děčínští pak přišli o puk. Hosté se tak vydali na druhou stranu a pokusí se o snížení.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Daniel Dej se ještě dostal do zakončení v těsné blízkosti Davida Stahla, ale ten vytasil zákrok, kterým šanci Děčína zastavil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm domácí strhli vedení na svou stranu a poté ho i navýšili. V závěru pak hráli oslabení a v něm udeřili počtvrté. Tomáš Nezbeda z pravé strany uklidil do sítě přihrávku od Tomáše Faigla a Děčín vede před třetím dějstvím už 4:1. Hosté tak před sebou mají jediný úkol, a sice dorovnat ztrátu, pomýšlejí-li na nějaký bodový zisk v dnešním duelu.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Hosté se na začátku třetí třetiny dostali do útočného pásma, kde se ale nedostali k zakončení. Následně pak Děčín míří opačným směrem.
     
    41:48
    Ondřej Sýkora se pokusil nachytat z mírného úhlu Davida Stahla, ten se nenechal a nataženou holí dostal puk k sobě.
     
    42:48
    Jan Smola se utrhl a pádil po levém křídle až do zakončení, jeho střela z levého kruhu ale končí jen vedle protější tyče.
     
    43:25
    Od modré čáry vyslal táhlou střelu Vladimír Brož, jeho pokus ale končí mimo tři tyče.
     
    44:20
    Tomáš Nezbeda u pravého hrazení v útočném pásmu udržel kotouč pro Medvědy a ti mohli znovu zaútočit. V tom jim ale zabránila obrana soupeře.
     
    45:06
    Z levého kruhu švihl do puku Aleš Macek a jeho jedovka končí na vyrážečce Davida Stahla, jenž pak puk ještě ukryl do lapačky a přerušuje hru.
     
    45:50
    Děčínští se ubránili akci hostů a po zisku puku u zadního hrazení se dostávali do přečíslení. Ovšem hostující beci se stihli vrátit a akci Děčína zastavili.
     
    45:52
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté skórují a dost možná se vrací zpět do zápasu. Po rozjeté akci se na levé straně opřel k dorážce TOMÁŠ BERNAT a jeho zakončení končí v domácí síti – 4:2. Asistence: Jan Rudovský a Ladislav Funk.
    45:52 Tomáš BERNAT - 4:2
     
    47:15
    Na levém kruhu vystřelil David Černý, jeho střela ale končí mimo tři tyče. Následně pak z mezikruží trefuje hruď Stahla Lukáš Nezbeda.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Ondřej Sýkora – 2 min., hákování.
     
    48:10
    Hosté mají jedinečnou šanci, jak se dostat Medvědům na dostřel jediné branky. V přesilové hře se tak pokusí vrátit se zpět do zápasu.
     
    48:59
    Zatím se ale Medvědi dobře brání a dostávají kotouč co nejdále od branky Michaela Petráska.
     
    49:25
    A znovu se dostali Medvědi do šance ve vlastním oslabení, na levé straně ale nedostal kotouč mezi tři tyče David Černý.
     
    49:46
    Děčín je v plném počtu.
     
    50:27
    Necelých deset minut mají hosté na to, aby se zápasem ještě něco udělali. Nyní operují před Michaelem Petráskem a snaží se o kontaktní branku!
     
    51:18
    Po závaru před domácí klecí se Medvědi utrhli a šli do akce před Stahla, kterého ohrozili další střelou. Hostující brankář pak raději puk ukrývá a má ho v lapačce. Hra je zastavena.
     
    51:41
    Zakázané uvolnění Slovanu a hra se stěhuje zpět před Davida Stahla.
     
    52:23
    Medvědi vybojovali v obranném pásmu kotouč a hned ho dostali do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    53:20
    Nyní se píská icing na straně Děčína, hra jde před Petráska a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    53:31
    Komerční přestávka.
     
    54:23
    Tomáš Nezbeda číhal mezi kruhy, přihrávky se ale nedočkal a poté co hosté získali puk na svou stranu, rychle otočili hru před Michaela Petráska. Jeho branka následně pak byla vychýlena ze svého postavení a musí být usazena zpět.
     
    55:13
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Martin Berčík – 2 min., krosček.
     
    55:20
    Jaroslav Roubík vytáhl táhlou střelu z hrany pravého kruhu, ta ale končí jen vedle Petráskovy klece.
     
    55:51
    Z pravého kruhu střílel po přihrávce od Davida Černého Lukáš Nezbeda, ale jeho utažená střela končí na pozorném zákroku Davida Stahla.
     
    57:13
    Slovan je v plném počtu.
     
    57:16
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Lukáš Nezbeda.
     
    57:36
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Černý – 2 min., faul loktem.
     
    58:13
    Medvědi jsou ve třech a nyní vyhodili puk až před Davida Stahla, šetří tak cenné vteřiny. Nicméně nyní už zase čelí ataku svého soupeře.
     
    59:04
    Z pravého kruhu pálil Jan Kloz, jeho dělovka ale skončila na obránci Děčína. Stále se nemohou domácí dostat k výhozu puku ven.
     
    59:10
    Další velký tlak hostů končí zákrokem Michaela Petráska a hra je přerušena. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    59:10
    Oddechový čas pro tým HC Děčín.
     
    59:10
    Hosté jsou v šesti a bez brankáře.
     
    59:16
    Děčín je ve čtyřech a to nejhorší má asi za sebou.
     
    59:36
    A nyní už i v plném počtu.
     
    59:45
    Medvědi vytáhli hru ještě ven, ale následně se hosté vrátili zpět. Znovu před Petráskem vystřelili, ale děčínský brankář má kotouč a posílá ho svým spoluhráčům.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině se už trefili jen hosté, kteří se ještě vrátili zpět do hry. V závěru pak měli velkou šanci dokonce na vyrovnání, protože hráli přesilovku pět na tři. V ní se jim ale nepodařilo dostat se na kontakt, aby měli pak ještě šanci vymazat manko a Děčínští se následně pak při powerplay hostů ubránili velkému tlaku a dvoubrankový náskok udrželi. Po dvou prohrách v řadě za sebou se zase radují ze tříbodového zisku v prestižním severočeském derby.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:29:40)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 19. Faigl (Vl. Brož, D. Tůma), 25. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 27. T. Nezbeda (Vl. Brož), 37. T. Nezbeda (Faigl) – 11. M. Bláha (V. Hynek, Bernat), 46. Bernat (Rudovský, Funk)


    HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Vl. Brož (A), Bartoň, D. Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, L. Nezbeda, Parshakov – Smola, D. Černý, Macek – Dej.
    Trenér: David Švagrovský

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Štěpka) – L. Sýkora, Funk, Trefný (C), Gottfried, Polata, V. Hynek, Popela – M. Dubský, Kloz, Jouza – Berčík, Roubík (A), M. Simon – Bernat, Rudovský, M. Bláha – J. Tůma, Krédl, Nedoma.
    Trenér: Jiří Merta

    Rozhodčí: Hlinka – Toman, Janíček

    Diváci: 782
    bahis siteleri