North wings Ústí – Riders Univerzita Pardubice 8:3 (kon.) | UK Kings Prague – Akademici Plzeň 5:2 (kon.) | VUT Cavaliers Brno – Engineers Prague 0:2 (kon.)
konec
HC North Wings Ústí nad Labem
8:3 (0:0, 5:1, 3:2)
Riders Univerzita Pardubice
Středa 22.11.2023, 18:00Univerzitní liga ledního hokeje • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeji krásný středeční podvečer! Dnes se společně podíváme na utkání 9. kola Univerzitní ligy, ve kterém proti sobě od 18:00 nastoupí celky HC North Wings Ústí nad Labem a Riders Univerzita Pardubice.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů:

    9.1.23 Riders Univerzita Pardubice – HC North Wings Ústí nad Labem 4:8
    19.10.22 HC North Wings Ústí nad Labem – Riders Univerzita Pardubice 5:1
    14.9.22 HC North Wings Ústí nad Labem – Riders Univerzita Pardubice 9:1
    21.2.22 HC North Wings Ústí nad Labem – Riders Univerzita Pardubice 7:3
    15.11.21 Riders Univerzita Pardubice – HC North Wings Ústí nad Labem 2:7
     
    HC North Wings Ústí nad Labem
    Domácí výběr je na vítězné vlně. Ovládl poslední dva zápasy, když si bez větších problémů poradil s Masarykovou Univerzitou (7:2) i Ostravou (8:3). Postupně se tak odlepuje od chvostu tabulky ULLH, ještě ale bude mít Ústí co dělat, aby navázalo na loňskou sezonu. Tehdy postoupilo do playoff z páté příčky.

    Bodově táhnou North Wings Lukáš Sajdl (4+5) a Adam Janoušek (3+6). První zmíněný hokejista si v minulosti zahrál za mládežnické výběry Hradce Králové či Pardubic, Janoušek pak před pár lety odehrál sezonu v dresu druholigového Děčína.
     
    Riders Univerzita Pardubice
    Hostující Pardubice disponují nelichotivou bilancí sedmi porážek v řadě. V letošním ročníku ULLH dokázali porazit pouze brněnské VUT, a tak jim patří v tabulce předposlední pozice s náskokem jediného bodu na Ostravu.

    Lídrem kanadského bodování Riders je Lukáš Hebek (3+5). Jednadvacetiletý hokejista ve své kariéře působil i v juniorce pardubického Dynama.
     
    Úvodní sestavy:

    HC North Wings Ústí nad Labem: Kožnar (Blažek) – Kadlec, Filip, Petržílka (A), Werner, Miškovič, Martínek, Jarý P. (A) – Prchal, Vrba, Velhartický, Jinda, Dykast, Svoboda, Tot, Špaček, Janoušek (C), Jarý T.
    Trenér: Martin Štěpánek

    Riders Univerzita Pardubice: Sodomka (Novotný) – Kopecký Do., Pražák, Lenoch, Muška, Štohanzl, Vacek (C). Špinka, Sodomka – Vinkler, Šrámek, Kopecký Da., Ladman, Hebek (A), Pilný, Hrůša, Maťátko (A), Stolín
    Trenér: Martin Šejba

    Rozhodčí: Domský – Goltsch, Sýkora.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Hanuš Petržilka okamžitě po vhazování v útočném pásmu střílel. Sodomka zasahovat nemusel, puk skončil na zadním mantinelu.
     
    01:17
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Marek Ladman – 2 min., vražení na hrazení.
     
    01:54
    Petr Hrůša se utrhl do zajímavého kontru. Ve vlastním oslabení prověřil pozornost brankáře Kožnara, po jehož zákroku se bude vhazovat před bránou North Wings.
     
    02:48
    Ústeckému celku se podařilo usadit v útočné třetině. Po chvíli kombinace nahazoval od modré Werner, nicméně neprocedil kotouč skrze chumel bránících soupeřů.
     
    03:17
    Hosté v plném počtu.
     
    03:34
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Ondřej Filip – 2 min., vysoká hůl.
     
    03:50
    Pardubice se dostaly do přečíslení dva na jednoho. Křižná přihrávka Jana Vacka byla zablokována, načež střílel příklepem z vrcholku levého kruhu Kopecký. Minul, domácí se osvobozují.
     
    05:19
    Nahození od modré čáry nedokázal Maťátko tečovat, Kožnar tak měl jednoduchou práci. Následuje vhazování po levé ruce ústeckého gólmana.
     
    05:34
    Domácí v plném počtu.
     
    06:02
    Množství prostor měl na levé straně jeden z hokejistů North Wings. Z hranice kruhu nezakončil zrovna ideálně, hrát mohou Riders.
     
    08:05
    Vladimíru Dykastovi ve středním pásmu sjel kotouč z hole, Jan Stolín toho ale nevyužil. Domácí forvard se včas vrátil a vypomohl vybojovat puk zpět.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Jan Vacek – 2 min., sekání.
     
    10:49
    North Wings se usadili před hostující bránou. Na konci nepříliš svižné kombinace stál Adam Werner, jehož rána z levého kruhu sice Sodomku pořádně vystrašila, za jeho zády ovšem neskončila.
     
    11:13
    Hosté v plném počtu.
     
    11:50
    Už to vypadalo, že ústečtí hokejisté využijí špatné rozehry soupeře a utrhnou se do zajímavé příležitosti. Postup domácího celku ovšem zastavil odpískaný ofsajd.
     
    12:23
    Propagační nahození Maťátka skončilo v lapačce Kožnara. Ten raději puk podržel.
     
    12:35
    Dominik Špinka si hezky všiml mezi kruhy stojícího Jiřího Šrámka. Hostující hokejista neváhal a střílel, přičemž trefil pouze blokujícího soupeře.
     
    13:05
    Okamžitě po vhazování orazítkoval Lukáš Hebek brankovou konstrukci!
     
    14:48
    Momentálně se toho na hrací ploše příliš neděje. Ani jednou z týmů se nedaří přechod před střední pásmo.
     
    15:40
    Riders se dostali před vlastní bránou pod tlak, nedařilo se jim ani za nic vyvézt kotouč do bezpečí. Nakonec to zvládl Jan Stolín, jeho spoluhráči tak mohli po delší době vystřídat.
     
    16:13
    Sodomka zabrnkal na nervy všem příznivcům pardubického výběru. Jeho kros přes vlastní brankoviště vystihl Jan Jindra, kotouč ale nedokázal zpracovat.
     
    17:30
    Kožnar neměl puk pod kontrolou, čehož chtěl využít jeden z hokejistů Riders a několika dorážkami se ho snažil překonat. Nepodařilo se, načež gólmana North Wings vysvobodili důrazní obránci.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:37
    Píská se zakázané uvolnění, hra se na závěr úvodní dvacetiminutovky přesune před Sodomku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Očekávané gólové hody první třetina dnešního duelu nepřinesla. Stalo se tak vůbec poprvé, že úvodní perioda vzájemného souboje mezi North Wings a Riders skončila bezgólovou remízou. Ve vyrovnaném utkání je k vidění spousta nepřesností, větších šancí bylo poskrovnu. Doufejme, že se to ve zbytku klání změní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí nastoupili do druhé třetiny ve velkém stylu. Jakub Toth se prosmýkl kolem levé strany do zajímavé pozice, ze které prověřil pozornost Sodomky.
     
    20:53
    Vladimír Dykast tvrdě narazil do Jakuba Mušky. Hostující obránce si za svůj zákrok vysloužil aplaus ze střídačky Riders.
     
    21:54
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    David Martínek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    22:05
    Adam Janoušek vyvezl puk do útočné třetiny a vyslal od modré čáry tvrdou ránu příklepem, která se od mantinelu odrazila do ochranné sítě.
     
    22:35
    Nešťastná náhoda. Podražený hostující hokejista poslal k zemi sudího Goltsche, který dopadl na hlavu a okamžitě odjel na střídačku. Doufejme, že sudí bude v pořádku.
     
    22:35
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Jakub Tot – 2 min., podrážení.
     
    22:55
    Radek Pilný měl na hokejce úvodní gól utkání! Odkrytou část domácí brány netrefil, neboť Kožnar vytáhl famózní zákrok.
     
    23:01
    Do velmi aktivní bitky se teď pustili Kopecký s Petržílkem. Hokejisté si rozhodně nic nedarovali.
     
    23:02
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Hanuš Petržílka – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Daniel Kopecký – 2 min. + 5 min., hrubost.
     
    23:12
    Tým North Wings právě vstřelil branku! Pražákovu přihrávku vystihl ADAM JANOUŠEK a trhl se do samostatného úniku. Domácí hokejista naznačil přihrávku do forhendu, načež zasunul puk za záda Sodomky. Asistence: Jan Velhartický.
    23:12 Adam JANOUŠEK - 1:0
     
    25:15
    Kožnar musel velmi rychle z brány. Stihl to a poměrně akrobaticky odklidil kotouč před dotírajícím soupeřem do bezpečí.
     
    25:52
    Rozhodčí stále pokračují bez zraněného Goltsche. Těžko říct, zda do utkání ještě zasáhne.
     
    26:49
    Milan Kožnar si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemůže. V posledních minutách si trochu zahrál na fotbalového gólmana, když řešil dlouhé přihrávky za obranu.
     
    28:06
    Univerzita Pardubice právě vstřelila branku! Svou první brankou v sezoně srovnává stav utkání DOMINIK KOPECKÝ! Je třeba vyzdvihnout také parádní zadovku Jiřího Šrámka, která hostujícího beka doslova vybídla ke skórování. Asistence: Jiří Šrámek, Martin Maťátko.
    28:06 Dominik KOPECKÝ - 1:1
     
    29:21
    Hra se poměrně otevřela, oba týmy se častěji dostávají do dobrých střeleckých pozic. Velká změna oproti takticky svázané úvodní třetině.
     
    31:08
    Jindra se pokusil zaskočit gólmana Sodomku. Hostující gólman střelu z ostrého úhlu vyrazil.
     
    31:40
    Tým North Wings právě vstřelil branku! Tady chyběl důraz ze strany pardubického výběru. Po sražené střele od modré čáry měl JAN VRBA spoustu prostoru na středu kluziště, díky čemuž se pohotově otočil kolem své osy a překonal Sodomku. Asistence: Radovan Miškovič, Jiří Špaček.
    31:40 Jan VRBA - 2:1
     
    33:12
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Jakub Muška – 2 min., nesportovní chování.
     
    33:38
    Tým North Wings právě vstřelil branku! Ústecký výběr odskakuje do dvoubrankového vedení! První střelu ADAM JANOUŠKA z pravého kruhu Sodomka vyrazil, na tu druhou už ale neměl nárok. Asistence:
    33:38 Adam JANOUŠEK - 3:1
     
    34:52
    Adam Janoušek je při chuti. Nyní nabral rychlost na pravé straně a z bekhendu útočil na hattrick, proti ovšem byl gólman Sodomka.
     
    35:30
    Muška chyboval při rozehře a pořádně zavařil brankáři Riders. Ten nakonec situaci zvládl, budou ho ale čekat krušné chvíle, neboť Pardubice míří do tří.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Dominik Špinka – 2 min., hákování,
    Jakub Muška – 2 min., hrubost + 2 min., nesportovní chování.
     
    36:13
    Tým North Wings právě vstřelil branku! Tohle už budou mít Pardubice opravdu složité. Sodomka vyrazil střelu Ondřeje Filipa jen na hokejku VLADIMÍRA DYKASTA, jenž bez větších problémů dopravil kotouč do odkryté části brány. Asistence: Ondřej Filip, Michal Svoboda.
    36:13 Vladimír DYKAST - 4:1
     
    38:04
    Ránu Adama Wernera vyrazil Sodomka jen nad sebe a měl štěstí, že se kotouč neodebral za jeho záda.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Hosté v plném počtu.
     
    39:48
    Tým North Wings právě vstřelil branku! Hattrick zkompletován a troufám si říct, že o výsledku utkání je rozhodnuto. Nenápadné nahození ADAMA JANOUŠKA od modré čáry zaplavalo až za záda pardubického maskovaného muže. Asistence: Tomáš Jarý, Hanuš Petržílka.
    39:48 Adam JANOUŠEK - 5:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:44.
     
    Druhá třetina s góly rozhodně nešetřila. Velký vliv na to měla i celá řada hloupých vyloučení na straně Pardubic, které dnes kvůli vlastní nedisciplinovanosti přišly o šanci na bodový zisk. Závěrečné dějství se tedy s největší pravděpodobností bude už jen dohrávat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:30
    Milan Kožnar zaváhal za vlastní bránou a chvíli to vypadalo, že by se jeden z hostujících hokejistů mohl dostat ke kotouči. Ústeckému brankáři nakonec vypomohli obránci.
     
    43:16
    Jakub Tot si vybruslil před brankáře soupeře. Zakončit nedokázal, k puku se ale následně dostal Tomáš Jarý. Ani ten nebyl úspěšný, hrát mohou Riders.
     
    44:18
    Radek Pilný to nemyslel vůbec špatně. Chtěl odrazit kotouč od zad Kožnara, domácí gólman však byl pozorný a nenechal se nachytat.
     
    44:50
    Sodomka si alespoň částečně napravil chuť. Proti nebezpečnému zakončení soupeře vytáhl parádní zákrok lapačkou.
     
    45:22
    Tým North Wings právě vstřelil branku! Tohle už zavání pořádným debaklem. Hostující obránci nedokázali odklidit volný kotouč do bezpečí, místo toho jen namazali ONDŘEJI FILIPOVI, jehož svižná rána překonala Sodomku. Asistence: Jan Velhartický, Dominik Prchal.
    45:22 Ondřej FILIP - 6:1
     
    46:23
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Adam Werner – 2 min., sekání.
     
    46:52
    Přesilová hra Riders působí dost odevzdaně. Hosté by se nejraději viděli v autobuse směr Pardubice.
     
    47:22
    Domácí v plném počtu.
     
    48:49
    Tým North Wings právě vstřelil branku! TOMÁŠ JARÝ prokázal zabijácký instinkt. Z ostrého úhlu poslal kotouč přímo do pravého horního růžku pardubické brány a navýšil vedení svého celku. Asistence: Jakub Tot.
    48:49 Tomáš JARÝ - 7:1
     
    50:12
    Obrovský závar před domácí svatyní. Snížení měli hned několikrát na hokejce snížení, buď ale trefili Kožnara, nebo některého z obránců ve žlutých dresech.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Adam Werner – 2+2, hrubost.

    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Lukáš Hebel – 2 min., hrubost.
     
    52:31
    Univerzita Pardubice právě vstřelila branku! Teď v tom Kožnara jeho spoluhráči nechali. Ústecký gólman nejdříve skvěle vychytal Jiřího Šrámka, poté se ale nedokázal včas přesunout a po ráně MARKA LADMANA musel lovit puk ze své brány. Asistence: Jiří Šrámek, Martin Maťátko.
    52:31 Marek LADMAN - 7:2
     
    53:43
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Ondřej Filip – 2 min., vysoká hůl.
     
    54:37
    Marek Ladman se snažil procpat kotouč skrz Tomáše Jarého, tento záměr mu ale nevyšel. Ústí se může osvobodit.
     
    55:27
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Tomáš Jarý – 2 min., nesportovní chování.
     
    55:48
    Filip je už zpátky na hrací ploše, hokejisté Ústí nad Labem jsou ve čtyřech.
     
    56:32
    Tým North Wings právě vstřelil branku! Lukáš Hebek chyboval na modré čáře, díky čemuž se mohl vydat do samostatného úniku JAN JINDRA. Domácí hokejista se ve stoprocentní příležitosti nemýlil, brankáře překonal střelou k levé tyči. Asistence: Hanuš Petržílka.
    56:32 Jan JIDRA - 8:2
     
    57:36
    Hromadná bitka před domácí svatyní! Na ledě se utvořily tři dvojičky, jenže k dispozici jsou jen dva rozhodčí. Diváci, kteří si dnes na stadion našli cestu, se rozhodně nenudí.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Jan Vrba – 5 min. + OK, bitka,
    Pavel Jarý – 5 min. + OK, bitka,
    Milan Kožnar – 5 min. + OK, bitka.

    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Marek Ladman – 5 min. + OK, bitka,
    Dominik Špinka – 5 min. + OK, bitka.
     
    57:37
    Střídání v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Milan Kožnar, přichází Filip Blažek.
     
    58:07
    Univerzita Pardubice právě vstřelila branku! Opravdu lituji box časoměřičů. Další práci jim přidal DOMINIK KOPECKÝ, jenž svou dělovkou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Petr Hrůša, Jan Stolín.
    58:07 Dominik KOPECKÝ - 8:3
     
    Konec zápasu.
     
    Ústí na Pardubice jednoduše umí. Doposud Riders nikdy neporazilo o méně jak čtyři góly, přičemž dnešek nebyl výjimkou. Hosté zpočátku drželi nadějí na dobrý výsledek, pak ale přišla ve druhé třetině celá řada zbytečných faulů, které je stály zápas. (20:42:57)
    Marken.cz

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 24. Janoušek (Velhartický), 32. Vrba (Miškovič, Špaček), 34. Janoušek (Petržílka), 37. Dykast (Filip, Svoboda), 40. Janoušek (Jarý, Petržílka), 46. Filip (Velhartický, Prchal), 49. Jarý (Tot), 57. Jidra (Petržílka) – 29. Kopecký (Šrámek, Maťátko), 53. Ladman (Šrámek, Maťátko), 59. Kopecký (Hrůša, Stolín)


    HC North Wings Ústí nad Labem: Kožnar (Blažek) – Kadlec, Filip, Petržílka (A), Werner, Miškovič, Martínek, Jarý P. (A) – Prchal, Vrba, Velhartický, Jinda, Dykast, Svoboda, Tot, Špaček, Janoušek (C), Jarý T.
    Trenér: Martin Štěpánek

    Riders Univerzita Pardubice: Sodomka (Novotný) – Kopecký Do., Pražák, Lenoch, Muška, Štohanzl, Vacek (C). Špinka, Sodomka – Vinkler, Šrámek, Kopecký Da., Ladman, Hebek (A), Pilný, Hrůša, Maťátko (A), Stolín
    Trenér: Martin Šejba

    Rozhodčí: Domský – Goltsch, Sýkora
    bahis siteleri