Carolina – Edmonton 6:3 (kon.) | Columbus – Chicago 7:3 (kon.) | Detroit – New Jersey 4:0 (kon.)
Florida – Boston 1:3 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 0:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Washington – Buffalo 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Philadelphia 3:2 (kon.) | Arizona – St. Louis 5:6 (kon.)
Nashville – Calgary 4:2 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Montreal 3:4 (kon.)
Seattle – San Jose 7:1 (kon.) | Colorado – Vancouver 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
New York Rangers
Čtvrtek 23.11.2023, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce toho vůbec nejlepšího hokeje!

    Dnes se v rámci dalšího kola NHL zaměříme na duel dvou týmů východní konference. Ve skvělé formě hrající New York Rangers (2. místo) vyzvou za očekáváním hrající Pittsburgh (10. místo)

    Přeji Vám příjemnou zábavu.
     
    Československá stopa v utkání:

    Radim Zohorna (PIT): 13 zápasů 3+3

    Filip Chytil (NYR): Aktuálně na marodce (10z. 0+6)
    Zdravotní stav Filipa Chytila bohužel stále není dobrý
     
    Předpokládané zahajovací sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (Nedeljkovic) – Graves, Letang, M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ludvig – Guentzel, Crosby, Hinostroza – R. Smith, Malkin, Zohorna – D. O'Connor, Eller, Nylander– Acciari, Carter, Nieto.

    New York Rangers: Quick (Šesťorkin) – K. Miller, Trouba, R. Lindgren, E. Gustafsson, Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Wheeler – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Bonino, Kakko – Vesey, Goodrow, Pitlick.
     
    Radim Zohorna se dnes představí ve druhém útoku po boku Jevgenije Malkina, sledovat doporučím i Johna Ludviga, kanadského obránce českého původu, jenž si dnes podruhé vyzkouší atmosféru NHL!

    Filip Chytil dle očekávání bohužel stále vinou zranění mimo sestavu...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Do prvního buly se opřel Crosby, jenže prohrál. Hrát mohli Rangers, ani ti si ale kotouče moc neužili, odevzdali ho zpět a Pens jej pro změnu poslali na icing. Začínáme tedy sérií nepřesností.
     
    00:45
    Pens nakonec zahrozili jako první, Alexis Lafrenière ale rychle vyváží do středního pásma, obhlédne situaci, nahodí za bránu a jde střídat.
     
    01:16
    OBROVSKÁ šance! Nylander se z ničeho nic u pravé tyče dostal do šance, ještě udělal šikovný manévr a stačilo trefit. V podobně výtečné pozici byl ještě dojíždějící Malkin, ani on ale netrefil.
     
    02:34
    Ještě jedna zajímavá možnost, Zohorna nabil Letagovi a ten vyslal svou pověstnou jedovku na lapačku. Velezkušený Jonathan Quick připraven.
     
    03:36
    První střídání má za sebou John Ludvig, jenž by měl týmu pomoci především důrazem, který Pens stále trochu chybí. Uvidíme, co od něj dnes uvidíme.
     
    04:16
    Pens začínají přitápět pod kotlem! Ve dvou šancích byl Sidney Crosby, jednou zvonila i tyč! Následně ještě dojížděl do brankoviště Drew O'Connor, ani on neuspěl.
     
    05:10
    6/6
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jako první udeřili hosté! Graves u střídaček krapet zaváhal, vybafl na něj Zibanejad a díky tomu se za chvíli do samostatného úniku hnal ALEXIS LAFRENIÈRE! Stačilo naznačit a precizně zakončit backhandem – 0:1. Asistence: Mika Zibanejad.
    Lafrenière A., Schneider B., Jones Z., Kreider C., Quick J., Zibanejad M.
    Smith R., Graves R., Jarry T., Letang K., Malkin J., Nylander A.
    05:10 Alexis LAFRENIÈRE - 0:1
     
    06:59
    K'Andre Miller to zkusil okamžitě od modré, kotouč ale trefil dobře postaveného Ludviga. Každopádně to vypadá, že vstřelený gól Rangers nabudil.
     
    08:27
    Ačkoli se v posledních okamžicích hrálo spíše ve středním pásmu, jelikož oba týmy si hlídaly vlastní modrou, nyní se prosmýkl do pásma Zibanejad, jenž pálí přes beka a arénou v Pittsburghu to jen zahučelo. Na druhou stranu se valí Radim Zohorna, jenž to jako vždy bere hodně ostře.
     
    09:29
    Will Cuylle se najednou zjevil před domácím gólmanem Jarrym, kterého prověřil okamžitou ranou. Kotouč nakonec letí do rohu.
     
    10:34
    K'Andre Miller z druhé vlny hodně ostře pálí! Tristan Jarry připraven a přerušuje hru.
     
    10:35
    Hraje se hodně svižně, nejen, že se opravdu málo přerušuje, oba týmy navíc hodně bruslí, hra se rychle obrací z jedné strany na druhou. Nyní nás každopádně čeká první komerční přestávka. Za námi je více jak deset minut.
     
    10:35
    Střely na branku: 4 – 10
     
    11:01
    Alexis Lafrenière je při chuti, v náznaku přečíslení 3 na 2 okamžitě pálí z pravého kruhu! Kotouč prudce vyletěl z pásma a končí až v zóně hostů.
     
    11:13
    Obránce Trouba za vlastní modrou udělal chybu a namazal přímo Malkinovi! Ten nechtěl nic vymýšlet, napřáhl se a tvrdě pálí! Jonathan Quick připraven.
     
    11:26
    I na druhé straně bylo pořádně horko, Tristan Jarry si ale poradil a nyní navíc přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    11:57
    Náznak přečíslení na straně Pens, Karlsson ještě hledal Guentzela, tomu je ale kotouč v poslední chvíli vypíchnut.
     
    12:16
    Icing Rangers, domácí se vracejí do pásma.
     
    12:32
    Další veliká šance Tučňáků, Reilly Smith proskočil za obranu a už u pravé tyče koukal do poloprázdné sítě, navíc mohl i dorážet z ostrého úhlu. V akci beton pružného Jonathana Quicka.
     
    13:23
    Erik Karlsson už počítal s tím, že se bude pískat icing, ten ale není na pořadu dne a domácí hvězda tak musí okamžitě zabrat! Po chvíli je přeci jen přerušeno, někdo se nejspíš provinil faulem.
     
    13:28
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    K'Andre Miller – 2 min., držení.
     
    13:34
    Crosby chtěl okamžitě nabízet puk do mezikruží, odtud je ale kotouč vypíchnut a letí do středního pásma.
     
    14:00
    Kreider do toho šlápnul a chtěl dokonce zahrozit. Nakonec obranu soupeře protáhl, daleko se ale nedostal.
     
    14:16
    Dvě velké možnosti! Nejprve měl spoustu prostoru na zakončení Malkin, jenž trefil soupeře, na druhé straně z přečíslení v oslabení trozil Nick Bonino!
     
    14:48
    Dvakrát nebezpečně hrozil Radim Zohorna, jenž se dostává na přesilovku. Jeho místo je vzhledem k výšce pochopitelně před bránou.
     
    15:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    VINNIE HINOSTROZA vypálil z levého kruhu, Jonathan Quick se nedomohl přerušení poté, co mu vypadla z ruky lapačka a chytal tak holou rukou. Tou nakonec přeci jen díky zdravému rozumu uhnul, kotouč ale pochopitelně končí v síti.
    15:30 Neuznaný gól Pittsburghu
     
    Tak pozor, jsou tu hned dva problémy! Ten první... Jonathan Quick chytal bez lapačky, která mu vypadla, nastavoval holou ruku. To by platnost gólu ovšem neohrozilo.

    Lavička Rangers si každopádně bere ještě challenge na ofsajd!
     
    15:16
    Branka neplatí! Vracíme se do času 4:44.
    15:16 Ofsajd, který zabránil uznání gólu na 1:1
     
    16:06
    Alexis Lafrenière překvapil soupeře ostrým napadáním, Marcus Pettersson s ním měl velké problémy. Pak to ale mladá kanadská hvězda přehnala, dostane dvě minuty za hákování...
     
    16:07
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Alexis Lafrenière – 2 min., hákování.
     
    16:44
    Zatím se hosté brání dobře, dvakrát se podařilo vyhodit. Poté dostal nabito na modré Karlsson, přichází zákrok a nakonec další vyhození.
     
    17:25
    Karlsson se Zohornou málem chybovali při střídání, vylučovat se ale nakonec nebude.
     
    17:58
    Pens se do toho zatím nemohou dostat, tentokrát je prohnal Zibanejad. Tahle přesilovka jednoduše není z nejlepších.
     
    18:33
    Kotouč nyní vypadl na jednu ze střídaček, hra je tedy přerušena. Vhazovat se bude v útočném pásmu Rangers.
     
    18:33
    Střely na branku: 9 – 13
     
    19:12
    Rangers si najížděli do přečíslení 3 na 2, z první chtěl z druhé vlny pálit Artěmij Panarin, ovšem s tím jeho parťáci nepočítali a Panarin se s nimi srazil. Je po šanci.
     
    19:59
    V poslední vteřině se do toho opřel Alexis Lafrenière, v akci lapačka Tristana Jarryho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    První třetina byla naprosto strhující! Viděli jsme gól, neuznaný gól, brankáře chytajícího bez lapačky, především v prvních 10 minutách veliké množství šancí a pohledných brankářských zákroků.

    Rangers odcházejí do kabin rozhodně spokojeni, podali dobrý ofenzivní výkon, ustáli dvě oslabení, vedou... Na tahu jdou Pens.
     
    Střely na branku: 9 – 15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Rangers se snaží na Pens vletět, hned si vytvořili krátké přečíslení a přichází střela z vrcholku kruhu! Tristan Jarry zasahuje ramenem, na druhé straně přichází podobný pokus, nicméně zablokovaný do ochranné sítě.
     
    20:58
    Penguins byli zřejmě v ofsajdu, což je také důvod nynějšího přerušení. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    21:14
    Lars Eller si rukavicí šikovně sklepl puk a snažil se proskočit do pásma, nicméně to byla hned výzva pro obránce z New Yorku, který si jej našel a čistě jej srazil.
     
    21:35
    Zohorna se motal u tohoto pokusu, které si Jonathan Quick raději najde, dorážky od obřího českého forwarda v brankovišti opravdu nepotřebuje.
     
    22:17
    Drew O'Connor se snažil protlačit do mezikruží a odtud střílet. Nezkoušel to špatně, tady ale neměl šanci. Hra se obrací.
     
    23:05
    Trouba mohl sice od modré zakončovat, raději to ale zkoušel takovou střílenou přihrávku, nebo řekněme centr do mezikruží. Zamýšlená teč ale nedopadla úplně podle plánu.
     
    23:11
    K'Andre Miller je dnes při chuti, vysílá opět jedovku od modré! Tristan Jarry nechal vyniknout svou lapačku.
     
    23:46
    Reilly Smith začal tohle střídání smolně, ve vlastním pásmu totiž podklouzl a díky tomu mohlo přijít další hostující zakončení z vrcholku kruhu. Ukončil jej ale zajímavě, vlastní střelou z pravé strany! I Jonathan Quick nechal zazářit svou lapačku.
     
    25:08
    Sidney Crosby se dokázal natlačit před obránce, ten se sice hodně snažil, na puk se ale nedostal. Přichází zajímavá pobídka na druhou stranu, Jake Guentzel ale na kotouč nedosáhl.
     
    25:28
    Tohle byla TUTOVKA! Jake Guentzel sice vyslal takovou průměrnou, i když svižnou ránu z kruhu, ta ale Quickovi propadla mezi ruku a tělo, navíc si ji málem sám srazil betonem za čáru. Bůhví jak by to dopadlo při dorážkách, brána byla ale soubojem před bránou posunuta.

    Pochopitelně nyní přichází strkanice, do té se zapojují prakticky všichni. Nejde ale o nic hrozného, vylučovat se nebude.
     
    26:36
    Rangers šli do přečíslení, Schneidera na středu se Ludvig rozhodl zastavit hodně ostře. I tak ale pálí Blake Wheeler, Tristan Jarry zasahuje betonem.
     
    26:36
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    John Ludvig – 2 min., krosček.
     
    27:18
    Jeden výhoz už se podařil, nyní už ale Rangers opět rozložili svou smrtící kombinaci. Dvakrát zasáhl Jarry, poté se znovu daří vyhodit.
     
    28:27
    Blake Wheeler byl vytláčen Letangem, až za modrou jej ale nedostane. Pokračuje kombinace Rangers.
     
    28:44
    Artěmij Panarin se do toho z pravého kruhu opřel, Tristan Jarry zasahuje betonem. Tohle byl důležitý zákrok!
     
    28:46
    Přesilovka New Yorku byla nebezpečná, nicméně Pens ji zvládli v rámci možností dobře. Neinkasovali a to je hlavní. Nyní yhazují na icing, ale řekl bych, že jim to ani nevadí.
     
    29:21
    Konec početní převahy Rangers nijak nezabrzdil, naopak Tristan Jarry má nadále práci. Zatím se mu ale daří situace řešit.
     
    30:17
    Will Cuylle obkroužil bránu a našel na chviličku volného Kakka, jenž měl u pravé tyče gól na holi! Trefuje beton a okamžitě je zpacifikován obránci.
     
    30:31
    Alexis Lafrenière z přečíslení zakončoval z levé strany, Tristan Jarry se parádně přesunul a zasahuje!
     
    31:36
    Vincent Trocheck se dostal za obranu, kotouč se zjavil před bránou a přišlo okamžité zakončení. Zapisujeme další tutovku a další parádní zákrok.
     
    31:36
    Ačkoli před chvílí se Pens snažili zahrozit, hra byla rychle otočena a na ledě jsou opět jen a jen Rangers. Tristan Jarry ale nehodlá přistoupit na nějakou změnu skóre, chytá jeden gól za druhým.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: 5 – 12.
     
    31:59
    Sidney Crosby se snažil prokousat dopředu, nicméně kotouč mu byl vypíchnut. Hra se obrací.
     
    32:38
    Sidney Crosby si v tomto střídání přeci jen vystřelil, Jonathan Quick je ale připraven.
     
    33:39
    Ryan Graves byl tlačen mio střelecký úhel, ale alespoň to zkusil. Kotouč letí mimo.
     
    34:08
    Marcus Pettersson dobře do defenzivy, přichází vyhození. Na nějakou útočnou aktivitu to ale nevypadá.
     
    34:46
    Zajímavý výpad, jenomže i zakončující Eller byl natlačen na mantinel. Tahle střela na beton nemůže znamenat hrozbu.
     
    35:26
    Tohle už bylo zajímavější, Jake Guentzel měl totiž rychlost. Kotouč ale letí mimo.
     
    35:44
    Prakticky stejnou šanci si vypracoval Sidney Crosby. I on minul.
     
    35:55
    Střely na branku (celkem): 16 – 29

    Střely ve druhé třetině: 7 – 14.
     
    36:19
    Pěkné přiklepnutí, Jake Guentzel ale puk tentokrát přejel. Hrají Rangers, přičemž konkrétně se na ofenzivní výlet vydal obránce Trouba.
     
    37:03
    Malkin vysunul Guentzela, ten ještě počkal na Crosbyho, jenž vystřelil, po chvíli pálil z dálky i najížďející Pettersson! Každopádně zdá se mi, že Jonathan Quick nemusel ani jednou zasahovat, vše letělo mimo.
     
    38:02
    A ani teď nemusí přijít zákrok! Lars Eller to totiž překombinoval, z leva už mohl pálit, nicméně puk ještě podržel. Stále se dalo zakončovat, jenomže Eller ještě skrz přes brankoviště přihrával. Kotouč je samozřejmě zachycen a vyhozen.
     
    39:15
    Rangers teď soupeře pořádně zmáčkli, dost toho má především Ryan Shea, který má za sebou střídání, které trvalo přes minutu a půl!
     
    39:28
    Chybička v obraně a Jake Guentzel se tlačil za volným pukem! Výborně Jonathan Quick.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Až se divím, že v tak ofenzivním utkání jsme zatím viděli jediný gól. Vysvětlení je jednoduché – Tristan Jarry. Právě on drží naděje Pens, kteří se ale každopádně v posledních pěti, sedmi minutách slušně zvedli. Viděli jsme ale i pasáž, kdy Tučňáci absolutně nestíhali a právě jen díky svému brankáři nebyl rozdíl ve skóre třeba o pět branek... Nikdo by se nedivil.

    Takhle je to stále otevřené, domácí navíc přidali, už se jenom nedívají jak se na ně Jezdci valí. Naopak sami se snaží něco vymyslet. Uvidíme co přinese poslední dvacetiminutovka.

    Zatím Pittsburgh Penguins – New York Rangers 0:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:00.
     
    Střely na branku: 17 – 32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Moment Jonathana Quicka! Jake Guentzel v přečíslení našel Crosbyho, velezkušený gólman se naprosto parádně přesunul od tyčky k tyčce a zastavil kotouč betonem!
    40:41 Takhle se Jonathan Quick umí roztáhnout v sedmatřiceti
     
    41:50
    Pens už chvíli hrají ve výhodě, Rangers čeká trest a oslabení.
     
    41:55
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Blake Wheeler – 2 min., hákování.
     
    42:01
    Tohle asi nebylo úplně to, co chtěli domácí zahrát, nicméně zafungovalo to, takže proč ne... Kotouč se po několika odrazech dostal před bránu pro Crosbyho, ten se několikrát snažil dorážet, jenže neuspěl.
     
    42:26
    Erik Karlsson pálí okamžitě od modré, Jonathan Quick opět zasahuje.
     
    42:42
    Chyba a Chris Kreider se hnal do úniku! Zabrzdil ho Karlsson, i tak ale přišel pokus o backhandové zakončení. Sudí mají ruku nahoře, půjdeme do čtyř na obou stranách!
     
    42:42
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Erik Karlsson – 2 min., sekání.
     
    42:43
    Příležitost při hře 4 na 4 dostane v prvním střídání i Radim Zohorna, jenž se připravuje na buly před vlastní bránou.
     
    44:05
    Ryan Shea si pohlídal Wheelera, jenž opouštěl trestnou lavici. Začíná přesilovka Rangers, ti jsou ale zatím ve vlastním pásmu.
     
    44:38
    Nieto si najížděl do přečíslení, kotouč se ale až na něj nedostal. Hra se opět obrací.
     
    44:48
    Kreider si s Letangem vyměnili pozdravy, domácí bek soupeře srazil na mantinelu, ten se mu pomstil hitem v hloubi obranného pásma a přichází pád. Vše čisté, vylučovat se rozhodně nebude.
     
    44:59
    Tak se nám přitvrdilo! Český Kanaďan John Ludvig ukázal co je jeho silnou stránkou, schytal to Kaapo Kakko, jenž se složil na hrazení! Ani tady se vylučovat určitě nebude.
     
    46:30
    Střel přibývá, Jonathan Quick je ale také ve formě a drží čisté konto. Jeho jistotu nyní Rangers potřebují, domácí totiž zápas rozhodně nevzdávají.
     
    Střely ve třetí třetině: 7 – 1!
     
    47:57
    I Noela Acciariho zaujala móda tvrdé hry a naprosto ukázkově si našel na modré čáře jednoho ze soupeřů. Učebnicový hit.
     
    49:00
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Jacob Trouba – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    49:24
    To je zmatek! Rána přišla sice z dálky a v brankovišti byli jenom samí hosté, nicméně ti si málem srazili puk do sítě! Nakonec vše dobře dopadlo a přišlo několik vyhození.
     
    50:19
    Zohornovi puk přeskočil hůl, Pens se vracejí do středního pásma.
     
    50:43
    Vinnie Hinostroza pálil z dálky, Chris Kreider zase zahrozil v oslabení. Ani jeden ze zmíněných neuspěl.
     
    Pokus ze střední vzdálenosti, před bránou byl ještě Noel Acciari. Jonathan Quick chytá.
     
    51:10
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Barclay Goodrow – 2 min., hákování.
     
    51:37
    Rangers už se zvládli osvobodit, pro puk se musí vrátit Jevgenij Malkin.
     
    52:03
    Až teď přišla jedna střela, zato slušná! Erik Karlsson se do toho opřel, Sidney Crosby ještě tečoval a puk cinknul o tyčku.
     
    52:34
    Další vyhození, pro puk jede opět Malkin. Hosté se až na tu jednu střelu brání výborně.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině: 10 – 2
     
    53:28
    Opakovaný záběr sice objevil nedovolený zákrok Zibanejada, nicméně píská se jen proto, že puk vypadl ze hřiště. Navíc, Pens dostali už několik skvělých příležitostí a nedá se říci, že by s nimi naložili dobře...
     
    54:03
    Tristan Jarry zachránil zápas! Po vzniklé situaci 2 na 1 Panarin nabil Alexis Lafrenièrovi, ten užuž mířil do odkryté klece, domácí gólman se ale přesunul a chytá puk do náruče.
     
    54:09
    Jacob Trouba se do toho opřel od modré, ránu schytal Vinnie Hinostroza. Kotouč vypadl ze hřiště.
     
    54:24
    Píská se zakázané uvolnění, vracíme se zpět před Tristana Jarryho. Tam se vrací i Radim Zohorna.
     
    54:41
    Karlsson to zkusil od modré, Drew O'Connor navíc okamžitě využil situace a obkroužil bránu. Jonathan Quick byl na místě včas.
     
    55:46
    Rangers už nechtějí nic riskovat, Mika Zibanejad tak žádný zběsilý útok nezaložil a jeho formace raději jen nahazuje.
     
    56:23
    Tahle hlužší pasáž samozřejmě sedí více New Yorku, je ale otázka jen několika chvil, kdy se do toho Tučňáci vrhnou!
     
    57:02
    Zajímavý tlak, byl tam třeba Vinnie Hinostroza před bránou pracoval Zohorna. Zatím si hosté dokázali poradit a vyhazují.
     
    57:17
    Tak pozor! Blake Wheeler protáhl Erika Karlssona tak, že jej hvězdný bek zahákoval a jde na trestnou... Tohle je veliký, veliký problém.
     
    57:17
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Erik Karlsson – 2 min., hákování.
     
    57:56
    Půlka haly zvedala ruce nad hlavu! Domácí nemají na co čekat a tak se do útoku valí i v oslabení. Marcus Pettersson se natlačil před beka soupeře, kotouč ještě ze vzduchu dorážel Matt Nieto. Chyběly centimetry, kotouč je nad bránou.
     
    58:17
    Rangers teď zastavili za vlastní bránou a nikam nejedou, šetří čas. Hrát samozřejmě musí, ještě chvíli jim to ale bude procházet.
     
    59:04
    A stejná situace se opakuje znovu, vteřinky ubíhají.
     
    59:49
    Jonathan Quick HRDINOU! Volný byl na levé straně Sidney Crosby, jenž využil prostoru před sebou a pálí! Zkušený gólman zasáhl ramenem.
     
    59:49
    Timeout pro Pens. Brána je prázdná, vhazuje se v obranném pásmu Rangers.
     
    59:57
    Mika Zibanejad vytlačil puk za modrou a to stačí. Rangers si odvezou všechny body.
     
    Konec zápasu.
     
    Málokdy se dá napsat, že zápas, který skončil 0:1 byl strhující. Tento ale strhující byl. Hvězdy duelu? Brankáři. Skutečně, mám li tipovat, oficiálními hvězdami zápasu budou Jonathan Quick a Tristan Jarry, doplní je asi střelec Lafrenière... Zaslouženě.

    Co se aktivity týče, jednoznačné to nebylo. 40 minut by se dalo mluvit a aktivitě Rangers, ve třetí třetině se ale situace obrátila. Nicméně množství naprostých tutovek? Nadprůměrné, viděli jsme je na obou stranách, ve všech fázích zápasu. Brankáři ale dnes měli prostě zavřeno. Tristan Jarry pustil jediný puk a i to stokrát vykoupil.

    Nakonec tedy: Pittsburgh Penguins – New York Rangers 0:1.
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 15 – 4.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 32 – 36 | Přesilová hra: 0/5 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Tristan Jarry (PIT) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,2 %, odchytal 59:30
    Jonathan Quick (NYR) – 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Radim Zohorna (PIT) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:38

    Tři hvězdy utkání
    1. Jonathan Quick (NYR) 32 zákroků
    2. Alexis Lafrenière (NYR) 1+0
    3. Tristan Jarry (PIT) 35 zákroků
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Doufám, že jste si zápas společně se mnou užili a brzy se budu těšit u dalších zápasů kanadskoamerické NHL.

    Přeji Vám příjemný zbytek týdne. (03:56:50)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 6. Lafrenière (Zibanejad)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (Nedeljkovic) – Graves, Letang, M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ludvig – Guentzel, Crosby, Hinostroza – R. Smith, Malkin, Zohorna – D. O'Connor, Eller, Nylander – Nieto, Acciari, Carter.
    New York Rangers: Quick (Šesťorkin) – K. Miller, Trouba, R. Lindgren, E. Gustafsson, Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Wheeler – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Bonino, Kakko – Vesey, Goodrow, Pitlick.
    bahis siteleri