Columbus – Boston 5:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 1:5 (kon.) | Ottawa – Florida 0:5 (kon.)
Colorado – Tampa 4:1 (kon.) | Calgary – Vegas 2:1 (po pr.) | San Jose – Washington 2:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Washington Capitals
Úterý 28.11.2023, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Žraloci vyhráli podruhé v řadě, v domácí aréně udolali Washington
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 23 – 34 | Přesilová hra: 1/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Mackenzie Blackwood (SJS) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 00:00
    Darcy Kuemper (WSH) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 58:16

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 15:08

    Tři hvězdy utkání
    1. Luke Kunin (SJS) – 1+0
    2. Fabian Zetterlund (SJS) – 1+0
    3. Mackenzie Blackwood (SJS) – 33 zákroků (07:21:18)
     
    Utkání přihlíželo 10 759 diváků.
     
    San Jose v domácí aréně zaskočilo favorizovaný Washington, Žraloci udolali mužstvo z hlavního města těsným vítězstvím 2:1.

    První třetina přinesla jeden gól, kterým poslal Žraloky do vedení Fabian Zetterlund, v prostřední části se povedlo vyrovnat šťastnou trefou Jevgeniji Kuzněcovovi. Rozhodující moment zápasu přišel v 53. minutě, kdy se po pasu Baileyho prosadil v přesilovce Luke Kunin tvrdou střelou k pravé tyči. Hosté už nenašli síly na odpověď, nepomohla jim ani více jak minutu trvající hra bez brankáře.

    Svěřenci trenéra Quinna vyhráli podruhé v řadě a v tabulce dotáhli Chicago, nicméně v tabulce Západní konferenci zůstávají poslední. Washington figuruje na deváté příčce o bod za postupovým pásmem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    San Jose je blízko! Domácí gólman Blackwood měl teď velké štěstí, protože na střelu Ovečkina neviděl, ale ta proletěla vedle brány, následně odkrytou svatyni minul Mikael Granlund. Píská se ještě jeden icing.
     
    59:06
    Do skrumáže poslal ránu zápěstím Dylan Strome. Mackenzie Blackwood puk chytil a nepustil, Alexandr Ovečkin čekal na vypadnuvší puk bez úspěchu.
     
    58:51
    Oddechový čas pro tým Washington Capitals.
     
    58:51
    Darcy Kuemper opustil bránu, přestože spoluhráči neměli plnou kontrolu v útočném pásmu. U obranné modré čáry následně získal puk Anthony Duclair, ale prázdnou bránu minul, píská se zakázané uvolnění.
     
    58:38
    Neuspěl ani Jevgenij Kuzněcov, který sice měl dobrou rychlost, ale z rovnováhy ho vyvedl Matt Benning a ruský útočník nechal puk za sebou.
     
    57:55
    Hostujícímu celku se nedaří obsadit útočnou třetinu. Po levém křídle podnikl neúspěšný výpad Alexandr Ovečkin, zastavil jej Ty Emberson.
     
    57:32
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Hendrix Lapierre vůbec dobře, prováhal ideální moment k nahrávce a Milanovi nahrál za brusle.
     
    56:47
    Protiútok vedl po pravém mantinelu Fabian Zetterlund, ale když zjistil, že se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, tak jenom nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    56:29
    V útočné třetině kotouč neudržel Rasmus Sandin, odvážnou kličkou do středu neuspěl proti dobře forčekujícímu Kuninovi.
     
    55:55
    Žraloci vystartovali do přečíslení dvou na jednoho. Mikael Granlund hledal svým pasem Fabiana Zetterlunda, ten nezvládl zpracování.
     
    55:29
    Do ofenzivy se vydal Nick Jensen, jenž z pravého kruhu vyzkoušel bekhendovou kličku do středu, puk mu ale odjel z čepele hole.
     
    54:55
    Vysokou rychlost nabral středem ledové plochy Luke Kunin, jeden na jednoho však uspěl dobře pozičně couvající zadák Joel Edmundson.
     
    54:14
    Mike Hoffman bojoval o puk za bránou soupeře, jeden na jednoho proti Protasovi však neuspěl, naslepo nahrával protihráči Carlsonovi.
     
    53:28
    Další útok domácího mužstva zastavil úspěšným zákrokem Darcy Kuemper, lapačkou si poradil s křižným projektilem Fabiana Zetterlunda z levého kruhu.
    52:48 Luke KUNIN - 2:1
     
    52:48
    6/5
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci podruhé vedou, využívají přesilovou hru! Po dvou letech dostal možnost zahrát si v NHL Justin Bailey a odvděčil se kanadským bodem, když zpoza brány našel kousek za brankovištěm LUKEA KUNINA a ten uspěl ránou z první k pravé tyči. Asistence: Justin Bailey a Ty Emberson.
    Kunin L., Bailey J., Emberson T., MacDonald J., Duclair A., Blackwood M.
    Edmundson J., Kuemper D., Malenstyn B., van Riemsdyk T., Kuzněcov J.
     
    52:20
    Minuta z přesilovky je pryč a San Jose zatím nevymyslelo vůbec nic, hostům se v tomto čase povedlo už třikrát vyhodit přes všechny čáry.
     
    51:19
    Na Washington čeká další oslabení. Dvě minuty si vykoledoval slovenský zadák Martin Fehérváry, když při plnění defenzivních povinností trefil vysokou holí do obličeje Duclaira.
     
    51:06
    Za obranu najížděl Tom Wilson, ale kotouč si posunul příliš daleko, zpoza brány pak našel Martina Fehérváryho, který se přes Sturma ke střele nedostal.
     
    50:53
    Za pravým kruhem číhal Ty Emberson, avšak zpracování mu vůbec nevyšlo, zamotal si puk mezi bruslemi a z pod nich jej vydoloval Dylan Strome.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V utkání mezi San Jose a Washingtonem přetrvává nerozhodné skóre, o vítězi může klidně i jedna malá chyba.
     
    49:34
    Alexandr Ovečkin si rozmyslel zakončení z levého kruhu a nabil na modrou čáru Rasmusi Sandinovi, jehož tvrdá rána bez přípravy se mezi tři tyče nevešla.
     
    49:18
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Nico Sturm hledal Williama Eklunda, jenže švédský útočník se mezitím vydal směr střídačka.
     
    48:40
    Hosté v plném počtu. Soupeř stihl rozet ještě jednu přesilovkovou akci, před bránou na nahrávku čekající Mike Hoffman však ztratil stabilitu po střetu s Carlsonem.
     
    48:03
    Od modré čáry sice vyslal Mike Hoffman tvrdou ránu, jenže přímo do prvního bránícího soka, jímž byl Nic Dowd.
     
    47:42
    Fabian Zetterlund obdržel výbornou přihrávku před bránu, ovšem druhé trefy v utkání se nedočkal, za Kuempera nedostal kotouč ani nadvakrát.
     
    47:20
    Úvod oslabení zvládli hosté na jedničku. Beck Malenstyn dokonce vyrazil dopředu, aby posléze chytře přenesl hru zpátky na vlastní polovinu k volnému Jensenovi.
     
    46:35
    Domácí mají příležitost strhnout těsný náskok na svou stranu v početní převaze, Joel Edmundson poslal Labanca nebezpečně na mantinel a dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    46:13
    Další ofenzivní snahy San Jose přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, v ofsajdovém postavení se nechal nachytat Fabian Zetterlund.
     
    45:57
    Přečíslení tří proti dvěma v podání Sharks úspěchem neskončilo. Nikita Ochoťuk dostal nahrávku pozdě, z ostrého úhlu si na střelu nevěřil.
     
    45:21
    Trevor van Riemsdyk vyrazil proti Anthonymu Duclairovi a čistě jej dohrál u mantinelu, domácí zadák následně rozehrál do středního pásma na Nica Dowda.
     
    44:43
    Tvrdá rána od modré čáry se od zadního mantinelu odrazila k Matthewovi Phillipsovi, jehož bekhendový pokus kryl Blackwood ramenem.
     
    44:00
    Za nahozením po pravém mantinelu vystartoval za bránu Mackenzie Blackwood, bez problémů potom posouval na volného Calena Addisona.
     
    43:39
    Střelu Kylea Burroughse šikovně tečoval Jacob MacDonald, avšak přímo doprostřed brány, kde byl připravený Darcy Kuemper.
     
    43:15
    Icing hostujícího celku. Slovenský hokejista Martin Fehérváry hledal Sonnyho Milana, který za toušem natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    42:46
    Jeden na jednoho startoval Alexej Protas, nakonec počkal na doplnění a pasem pod sebe znovu hledal Hendrixe Lapierrea, jemuž zabránil v zakončení Mario Ferraro.
     
    42:13
    Úvod třetí části patří Capitals, kterým ale stále chybí klid při zakončení. Hendrix Lapierre vypálil z pravého kruhu příliš vysoko.
     
    41:42
    Právě John Carlson od útočné modré čáry nahazoval na teč, clonící Matt Benning zdárně ztečoval touš vedle pravé tyčky.
     
    41:16
    Spoluhráčům se za bránu vydal pomoci s rozehrávkou Darcy Kuemper, s hlavou nahoře poslal kotouč na volného Johna Carlsona.
     
    40:42
    Anthony Duclair z pravého křídla nahrával před bránu, kde Joel Edmundson na jedničku pokryl čekajícího Mikaela Granlunda.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hosté podnikli útok po levém mantinelu, u nějž ale nevyšlo zpracování Connoru McMichaelovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:33.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 28.
     
    Prostřední dvacetiminutovka taktéž přinesla jeden gól, o nějž se postaralo hostující mužstvo, do závěrečné třetiny tak celky půjdou za vyrovnaného stavu 1:1. Srovnání obstaral ruský útočník Jevgenij Kuzněcov šťastným zásahem, protože sám na Blackwooda nevyzrál, ovšem gólmanem vyražený puk za brankovou čáru smolně nasměroval bránící Ochoťuk. Smolařem zápasu je Tom Wilson, tento hráč už v první třetině promarnil velkou příležitost a v závěru druhé v přesilovce nejprve orazítkoval pravou tyč, o pár vteřin později i tu levou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Do problémů se chybným zpracováním dostal Alexej Protas a útočné pásmo neudržel, nechal se odzbrojit Mariem Ferrarem.
     
    39:10
    Konečně se Žralokům povedlo vyhodit, a sice středem po odpalu Matta Benninga, jenž zdárně zpacifikoval Connora McMichaela.
     
    38:41
    A další promarněná tutovka! Už podruhé vyslal Alexandr Ovečkin parádní střílený pas na Toma Wilsona, ten napálil pro změnu levou část brankové konstrukce.
     
    38:13
    Washington byl blízko! Na teč nahazoval John Carlson a byl to Tom Wilson, kdo puk nasměroval do pravé tyčky.
     
    37:50
    Capitals zaútočí na obrat v početní převaze. Za katr byl poslán Jacob MacDonald, když ukázkově podrazil kolemjedoucího Carlsona.
     
    37:11
    Za vlastní bránu odjel pod tlakem Mario Ferraro, odtud z klidné pozice volil přihrávku po levé ruce na čekajícího MacDonalda.
    36:25 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:1
     
    36:25
    6/6
    Washington právě vstřelil branku!
    Stoprocentní úspěšnost Blackwooda je minulostí, brankáře překonal vlastní spoluhráč! Tvrdou střelu JEVGENIJE KUZNĚCOVA vyrazil Kanaďan přímo do překvapeného kolegy Ochoťuka, od nějž se kus černé gumy smolně odrazil za brankovou čáru. Asistence: Trevor van Riemsdyk a Martin Fehérváry.
    Kuzněcov J., van Riemsdyk T., Fehérváry M., Kuemper D., Mantha A., Malenstyn B.
    Burroughs K., Carpenter R., Blackwood M., Smith G., Labanc K., Ochoťuk N.
     
    35:54
    Zblokovanou přihrávku Trevora van Riemsdyka si v mezikruží našel Nic Dowd a bekhendem plácl puk vedle pravé tyče.
     
    35:22
    Kousek za kruhy dostal přihrávku právě Nick Jensen, jenž mířil mezi betony gólmana, ty Mackenzie Blackwood včas srazil k sobě.
     
    34:47
    Nick Jensen moc dobře věděl, že na něj zezadu dotírá Nico Sturm, udržel protihráče na zádech a po mantinelu rozehrál na Joela Edmundsona.
     
    34:06
    Tlak Washingtonu ukončil příliš dlouho váhající Alexandr Ovečkin, který schytal tvrdý hit od Granlunda, což diváci kvitovali hlasitým potleskem.
     
    33:39
    Ofenzivně laděný bek John Carlson dojel s kotoučem do pravého kruhu, odtud vyslal svižnou střelu ze zápěstím vysoko nad bránu.
     
    33:06
    Do protiútoku postupoval pravým křídlem Jacob MacDonald, při souboji s Joelem Edmundsonem ale ztratil stabilitu a skončil na ledě.
     
    32:55
    A znovu práce pro domácího gólmana, ten si lapačkou hravě poradil s pokusem Dylana Stromea ze zápěstí, který postrádal na razanci.
     
    32:04
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Rasmus Sandin a z levého kruhu mířil na přední tyčku, Mackenzie Blackwood zasáhl lapačkou.
     
    31:38
    Od levého mantinelu nahazoval do předbrankového prostoru Jevgenij Kuzněcov, jeho krajan Alexandr Ovečkin promáchl naprázdno.
     
    31:13
    Ty Emberson splnil defenzivní povinnosti na jedničku, když udržel tělo před Sonnym Milanem a po pravém mantinelu vyhodil aspoň do středního pásma.
     
    30:46
    Do levého kruhu vyjel neatakovaný Alexandr Ovečkin, který vystřelil zápěstím přímo do výstroje připraveného brankáře Blackwooda.
     
    30:30
    Zakázané uvolnění domácího mužstva, které je v posledních chvílích pod tlakem. Přes všechny čáry bez rozmýšlení odpálil touš Nikita Ochoťuk.
     
    29:58
    Hokejisté v bílých dresech obsadili útočnou třetinu, aby nakonec vypálil tvrdou ránu od modré Nick Jensen, skrze početný houf puk až k Blackwoodovi nedoputoval.
     
    29:20
    Sonny Milano obral zadáka na obranné modré čáře a vyrazil do přečíslení společně s Alexejem Protasem, jemuž adresoval žabičku, běloruský útočník nezvládl zpracování.
     
    28:41
    Rozjetý Tom Wilson natlačil tělo před Ferrara, načež z velkého úhlu střelou na přední tyčku připraveného Blackwooda nepřekvapil.
     
    28:13
    Z ostrého úhlu plánoval vypálit zápěstím William Eklund, jenže v klíčový moment mu kotouč sjel z čepele hole, takže Kuemper nemusel zasahovat.
     
    27:38
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Fabian Zetterlund, načež před bránou hledal Anthonyho Duclaira, jemuž smolně puk přeskočil přes čepel hole.
     
    27:06
    Rychlý protiútok Capitals zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Ovečkinem a Kuzněcovem odpískal ofsajd.
     
    26:50
    První utkání po dvou letech hraje v NHL Justin Bailey a nevede si vůbec zle, nyní přebruslil van Riemsdyka, ale pak neprocpal bekhendový pas na Granlunda.
     
    26:14
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Beck Malenstyn vůbec dobře, věřil si individuálně, ale proti Mattu Benningovi neuspěl.
     
    25:57
    Pod tlakem Jacob MacDonald vyhazoval, nicméně zakázané uvolnění se nepíská, protože puk zvládl chytře protečovat Ryan Carpenter.
     
    25:30
    Hokejisté v zelených dresech nakoukli do útočného pásma, avšak dlouho se v něm neohřáli, Joel Edmundson zpacifikoval Nica Sturma.
     
    24:52
    Sonny Milano si počkal v levém kruhu na nahrávku a dočkal se od Protase, forhendovou střelu bez přípravy následně Blackwood vykopl levým betonem.
     
    24:24
    Do pravého kruhu dostal pobídku Hendrix Lapierre a z první vyslal ostrý forhendový projektil, který se mezi tři tyče nevešel z důvodu bloku Benninga.
     
    23:49
    Už při hře pět na pět zahrozil na druhé polovině ledové plochy Calen Addison, střelu zápěstím z pravého kruhu na přední tyč Darcy Kuemper s problémy vyrážel betonem.
     
    23:25
    Místo očekávaného zakončení Rasmus Sandin ještě nahrával do pravého kruhu, překvapený Connor McMichael pozdě přiložil hokejku k ledu.
     
    22:55
    Washington dnes zatím dostává své statistiky procentuálně nejhoršího týmu v přesilovkách. V první sice Ovečkin trefil tyčku, kromě této příležitosti si ale Capitals nevytvořili vůbec nic.
     
    22:14
    Po chybě Johna Carlsona vystartoval do úniku Fabian Zetterlund, leč druhého vstřeleného gólu se nedočkal, Kuemper jeho střelu vyrazil lapačkou!
     
    21:40
    Přesilovka pro Washington. Na lavici hanby smířlivě usedl ruský obránce Nikita Ochoťuk, jenž podrážením zastavil Toma Wilsona.
     
    21:11
    Na vyrovnání útočil Dylan Strome, na nějž defenziva Sharks pozapomněla, dělová rána kanadského forvarda zazvonila na levou tyč!
     
    20:42
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Matthew Phillips, nepovedlo se mu však natlačit tělo za pozičně dobře stojícího Matta Benninga.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté se hned vydali dopředu, rána Becka Malenstyna z pravého kruhu proletěla nad břevnem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:37.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 13.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi San Jose a Washingtonem nabídla jeden gól, o nějž se postaralo favorizované mužstvo. Skóre střetnutí zatím určuje situace z 11. minuty, kdy Fabian Zetterlund první střelou Blackwooda neprostřelil, ale po přiťuknutí od Ochoťuka dostal možnost dorážky a tu poslal neomylně pod břevno. Žraloci jsou zatím překvapivě lepším týmem, soupeř má velké problémy hlavně směrem dopředu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Ještě jedna střela jednoho z hostujících hokejistů, a sice z levého kruhu na přední tyčku, domácí brankář kontroloval puk letící výrazně vedle brány.
     
    19:28
    Washington získal útočné pásmo a vytvořil si i palebnou pozici, tvrdou střelu od modré čáry Blackwood vyrazil mimo dosah na dorážku číhajícího Malenstyna.
     
    18:59
    Zpoza levého kruhu vyprodukoval ostrý forhendový projektil Kevin Labanc, jeden z bránících hokejistů touš přizvedl do ochranné sítě.
     
    18:20
    Situace tří proti třem skončila pro San Jose neúspěchem, protože William Eklund nahrával bekhendem od pravého mantinelu za brusle Mikeu Hoffmanovi.
     
    17:48
    Zadovka Justina Baileyho naslepo před bránu soupeře spoluhráče nenašla, Givaniho Smitha podržel na zádech dobře pracující John Carlson.
     
    17:19
    Ruský útočník Jevgenij Kuzněcov získal útočné pásmo, ale jenom na pár vteřin, nechal se rozhodit Ty Embersonem a nahrával nepřesně zpátky za modrou čáru.
     
    16:41
    Calen Addison je po hitu od Wilsona zpátky na ledě, což je dobrá zpráva. Nyní právě on nedokázal zabránit ve střele Stromeovi, Mackenzie Blackwood ránu doprostřed snadno pokryl.
     
    16:22
    Žraloci dávají jasně najevo, že i bez řady zraněných opor nedají Washingtonu nic zadarmo, svižný projektil Kevina Labanca z pravého kruhu proletěl o kousek nad břevnem.
     
    15:52
    Luke Kunin se ve středu zbavil osobního strážce a po pravém mantinelu rozjel Mikaela Granlunda, jenž neuspěl jeden na jednoho proti Joelu Edmundsonovi.
     
    15:03
    Navzdory těsnému bránění Granlunda dokázal z levého kruhu vypálit Tom Wilson, ovšem slabě po ledě, Blackwooda tímto pokusem příliš nevystrašil.
     
    14:39
    Sám proti třem neměl Anthony Duclair moc šancí na úspěch, ani nezkoušel štěstí a z vlastní iniciativy zacouval do střední třetiny.
     
    14:16
    Po chvíli váhání se Matt Benning rozhodl zakončit, dělový forhendový projektil Darcy Kuemper zastavil pro změnu levým betonem.
     
    13:38
    Od levého mantinelu nahazoval Kyle Burroughs a Justin Bailey tečoval puk pouze do připraveného pravého betonu Kuempera.
     
    13:02
    Zakázané uvolnění Sharks. Luke Kunin ještě zabojoval, ovšem ztráta na Johna Carlsona byla zkrátka příliš velká a zadák dobře reagoval.
     
    12:46
    Nick Jensen měl co dělat, aby na zádech udržel rozjetého Sturma. Poradil si a po zadním mantinelu navíc uvolnil Trevora van Riemsdyka.
     
    12:24
    Na nahození od modré čáry Mackenzie Blackwood dobře viděl a bez větších problémů kus černé gumy schoval do výstroje.
     
    11:58
    Jako další se rozhodl zaútočit Nico Sturm, německý útočník ovšem neuspěl jeden na jednoho proti Joelu Edmundsonovi.
     
    11:27
    Střílenou přihrávku středem ledové plochy vyslal Mario Ferraro, ovšem Anthony Duclair zvládl puk jenom protečovat do střední třetiny.
    10:23 Fabian ZETTERLUND - 1:0
     
    10:23
    6/6
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci rozjeli bleskovou akci na opačnou stranu a výsledkem je vedoucí gól! FABIAN ZETTERLUND dojel do pravého kruhu a první střelu Kuemper vyrazil k Ochoťukovi, jenž bruslí přiťukl kotouč zpátky k Zetterlundovi a ten z úhlu pověsil kotouč neomylně pod břevno. Asistence: Nikita Ochoťuk a Mikael Granlund.
    Zetterlund F., Ochoťuk N., Hoffman M., Burroughs K., Carpenter R., Blackwood M.
    Jensen N., Edmundson J., Ovečkin A., Strome D., Kuemper D., Phillips M.
     
    10:00
    Zasloužené ovace pro Mackenzieho Blackwooda, jenž nejprve levým betonem pokryl tvrdou střelu Phillipse z mezikruží, následně lapačkou pokryl i dorážku téhož hráče.
     
    09:42
    S lehkostí se Mario Ferraro protáhl kolem Malenstyna a po pravé ruce přihrál Duclairovi, dobře myšlený pas před bránu na Granlunda pokryl padající Carlson.
     
    09:20
    Rasmus Sandin je zpátky na ledové ploše, jeho trest nebyl potrestán. Hosté chtěli okamžitě vyrazit dopředu, ale pas Milana vystihl Ty Emberson.
     
    08:51
    Žraloci nehrají početní převahu vůbec zle. Na konci pěkné kombinace byl v levém kruhu Anthony Duclair, vypálil však přímo do brankáře.
     
    08:03
    Na vedoucí gól měl políčeno Mike Hoffman, k němuž se odrazil kotouč doprava kousek za brankoviště. Kuemper byl ze hry, ale za brankáře na brankové čáře zaskočil perfektním blokem zakleknuvší Carlson.
     
    07:16
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší rovněž San Jose. Rasmus Sandin v útočné třetině ztratil stabilitu, přitom smolně podrazil debutanta Justina Baileyho.
     
    07:06
    Na nahození Matta Benninga od modré čáry Darcy Kuemper vůbec neviděl, naštěstí pro něj spoluhráč hrací předmět zblokoval mimo tři tyče.
     
    06:40
    Tom Wilson opět ukázal, že umí přitvrdit. Počkal si na nepřipraveného Calena Addisona, jehož trefil ostrým, ale čistým hitem a domácí zadák se ztěžka sbírá z ledu.
     
    06:19
    Sám proti třem se vydal na zteč Matthew Phillips, který nahodil o zadní mantinel k Alexeji Protasovi, jehož dělovka z první proletěla vedle brány.
     
    05:46
    Po rychlém sklepnutí vypálil z prostoru blízko modré čáry William Eklund, ostrá rána bez přípravy zamířila vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    05:15
    Před vlastní bránou zůstal ležet Nic Dowd po nárazu do Nica Sturma. Hostující útočník odjel do útrob stadiónu po svých, snad se tedy nebude jednat o zranění vážnějšího rázu.
     
    04:25
    S koncem Burroughsova trestu ještě po pěkné kombinaci zakončoval z mezikruží Connor McMichael, Mackenzie Blackwood jeho pokus pokryl pravou rukou.
     
    04:01
    V oslabení zahrozil Mikael Granlund, který ze středu strhl puk do levého kruhu a střelu zápěstím na zadní tyčku Kuemper pokryl.
     
    03:26
    A další promarněná tutovka! Na hranu brankoviště obdržel od Ovečkina perfektní střílený pas Tom Wilson, který byl ale viditelně překvapený a nedokázal touš poslat za brankovou čáru podél levého Blackwoodova betonu.
     
    03:00
    Capitals mají nejhorší přesilovku v celé soutěži, takže by si určitě rádi vylepšili tuto nelichotivou skutečnost a blízko byl Alexandr Ovečkin, jeho dělovka ovšem orazítkovala brankovou konstrukci!
     
    02:24
    První přesilovou hru si zahraje hostující mužstvo. Menší dvouminutový trest za hákování Milana si vysloužil zadák Kyle Burroughs.
     
    02:12
    Žraloci ještě chvíli pokračovali v útočném pásmu, ale k další střele se momentálně nedostali, Givani Smith nepřesně nahrával po levém křídle.
     
    01:55
    První práce také pro Darcyho Kuempera, který snadno pokryl nahození Mikaela Granlunda zprava, puk bezpečně udržel ve výstroji.
     
    01:27
    V plné rychlosti vypálil tvrdou ránu od levého mantinelu Tom Wilson, ovšem cílové zařízení minul výrazně, Blackwooda neprověřil.
     
    00:53
    V levém kruhu si připravil dobrou palebnou pozici Dylan Strome, ale ani jemu se nepovedlo otevřít skóre, dobrým blokem se prezentoval Emberson.
     
    00:10
    Zápas mezi San Jose a Washingtonem odstartoval! Favorizovaní hosté se hned vydali dopředu, tvrdou střelu Malenstyna gólman Blackwood vyrazil do ochranné sítě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Blackwood (Kähkönen) – Emberson, Ferraro (A), Benning, Addison, Burroughs, Ochoťuk – Hoffman, Kunin, Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Bailey, Sturm, MacDonald – Labanc, Carpenter, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, T. van Riemsdyk, Edmundson – Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – M. Phillips, D. Strome, McMichael – Protas, Lapierre, Milano – Mantha, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Hebert, Syvret – T. Gawryletz, O'Quinn.
     
    Washington Capitals

    Hokejisté Capitals se po sedmnácti odehraných utkáních nachází na hraně postupu a nepostupu do play-off, aktuálně jsou ve Východní konferenci devátí o bod za Philadelphií, ta ovšem odehrála hned o čtyři zápasy více. Carberyho družina má velmi dobrou formu, když disponovala sérií pěti vítězství za sebou, ovšem šesté nepřidala, doma schytala vysokou porážku 0:5 s Edmontonem. Týmové produktivitě mužstva vévodí dvanáctibodový kapitán mužstva Alexandr Ovečkin.
     
    San Jose Sharks

    Žraloci ze San Jose jsou nejhorším týmem dosavadního průběhu sezóny. V jednadvaceti utkáních posbírali pouhých deset bodů a výkony napovídají, že se nezapojí do bitvy o play-off. Svěřenci trenéra Quinna v doposud posledním střetnutí přerušili sérii tří porážek v řadě, když v roli outsidera zaskočili rozjetý Vancouver, který doma porazili těsným výsledkem 4:3. Nejproduktivnějším hráčem týmu je český útočník Tomáš Hertl s šestnácti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi San Jose a Washingtonem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Zetterlund (Ochoťuk, Granlund), 53. Kunin (Bailey, Emberson) – 37. Kuzněcov (T. van Riemsdyk, Fehérváry)


    San Jose Sharks: Blackwood (Kähkönen) – Emberson, Ferraro (A), Benning, Addison, Burroughs, Ochoťuk – Hoffman, Kunin, Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Bailey, Sturm, MacDonald – Labanc, Carpenter, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, T. van Riemsdyk, Edmundson – Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – M. Phillips, D. Strome, McMichael – Protas, Lapierre, Milano – Mantha, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Hebert, Syvret – T. Gawryletz, O'Quinn

    Diváci: 10 759
    bahis siteleri