Mountfield HK – Sparta 2:1 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
Mountfield HK
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 30.11.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z východočeské metropole! Přestože se 24. extraligové kolo odehraje až první prosincový den, prostor na dvě předehrávky se našel ještě v listopadu. Jedna z nich bude výrazně zajímavější, a to bitva mezi Hradcem a Spartou.

    Právě pražský celek je jedním z těch, na které Mountfield v nedávné historii příliš neumí. Naposledy proti němu vyhrál doma 18. října 2022, následující čtyři souboje prohrál se ziskem pouhého bodu. V potaz je ale třeba vzít to, že se Východočeši zvedají a jsou v úzkém kontaktu s pátým Libercem.

    Sparta možná nehraje úplně líbivý hokej na první dobrou, ale šlape, a nebýt suvérenních a odskočených Pardubic, dost možná by byla aktuálně prvním celkem tabulky. Ve šlágru vloženého úterního kola porazila před 16 683 diváky Litvínov, čímž se oddělila v první čtyřce. Pět bodů jí na první místo chybí, stejně tak jako má pět bodů náskok na třetí.

    Čtvrteční večírek, který ale jistojistě nebude platit Pavel Ohera, začíná v ČPP Aréně od 18:00, příjemnou zábavu!
     
    HC PARTA PRAHA
    2. místo, 49 bodů, skóre 74:50, bilance 14-3-1-5

    Po loňském čtvrtfinálovém krachu s Třincem do toho v holešovických kancelářích řízli a k oslavám 120 let klubu si opět Sparta přeje ten naprosto nejvyšší cíl, kterým je titul. Pod Pavlem Grossem to Pražanům šlape, z posledních pěti utkání mají nejlepší formu v extralize a na první Pardubice ztrácí aktuálně pět bodů. Naposledy prohráli rudí 19. listopadu na ledě Komety, kde padli 1:2 v prodloužení.

    Pyšnit se může Sparta druhou nejlepší obranou, což v dřívějších sezonách rozhodně nebylo zvykem. Na druhou stranu působí na papíře defenziva holešovického týmu velmi zvučně, bodově pak vyčnívá Michal Kempný (20 zápasů, 3+7). Nabouchané je to i směrem dopředu, Filip Chlapík se vrátil do hlavního města z Ambri a společně s Romanem Horákem táhnou s 19 kanadskými body produktivitu týmu.
     
    MOUNTFIELD HK
    7. místo, 37 bodů, skóre 63:56, bilance 10-2-3-8

    Hradec se po pozvolném vstupu do nového ročníku, kdy po šesti bodech z prvních dvou kol třikrát zapsal po bodu a uzavíral první desítku, rozjel a pomalu nahání první čtyřku. Reálně od ní není zase tolik daleko, na Litvínov ztrácí pět bodů, na pátý Liberec ale v napěchovaném středu tabulky jenom jeden. V přímém porovnání s formou z posledních pěti duelů je na tom s bilancí tří výher a dvou proher ale hůře.

    Jeden čas měl Mountfield nejlepší přesilovky v extralize, postupně však spadl na čtvrté místo. I to je ale na soutěž velmi nadprůměrný počin, nejvíce gólu v početní výhodě vsítil Oliver Okuliar, který je s 15 brankami i nejlepší střelec soutěže. Tím si i uzmul roli nejproduktivnějšího hráče týmu, za ním je o dva body ex-sparťanský obránce Jérémie Blain. A pozice gólmana? O ní se napsalo všude možně už dost. Patrik Bartošák byl za porušení hráčské smlouvy postaven mimo sestavu a jednička tak připadla Janu Lukášovi, jenž se ale s nečekanou rolí pere výborně.
     
    Hradec se potýká před předehrávkou 24. kola s velkou marodkou. Kromě již stabilních absencí v podobě Aleše Jergla a Marka Zachara přibyl kvůli zranění také kapitán Jan Eberle, ze stejného důvodu chybí i nejen výborný hráč do oslabení, Radovan Pavlík. Nemoc také nepustí do duelu Jérémieho Blaina, čímž tak Lvi přichází rovnou o několik stěžejních postav základní sestavy.

    Nutno tak bylo sáhnout do partnerského Kolína, dopoledního tréninku se zúčastnili Kryštof Lang s Lukášem Pajerem. Dá se tak očekávat, že právě oni zasáhnou do čtvrtečního večera.
    Prosadí se dnes?
     
    -17
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Lukáš (J. Soukup) – Jank (C), Pavelka, Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Okuliar, Miškář (A), Chalupa – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret (A), Lalancette, Estephan – Pajer, Pilař, Lang.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Moravčík, Mozík, Kempný, Mikliš, Němeček, Irving, Krejčík – Forman (A), Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, O. Najman, Hauser.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Zíka, Rampír.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Prsty mi po návštěvě malé haly rozmrzly, čajíček zahřál, proto není důvod, abych nemohl zahájit přenos ze 24. extraligového kola v Hradci! Sparta vyhrála úvodní vhazování a hned se dostala dopředu. Kalina však druhou přihrávku zachytil.
     
    00:36
    Hosté posléze vyhodili na icing, což znamená, že se hra dostala do útočného pásma Hradce. V něm ale Lvi dlouho nepobyli. Nepřesná střela Kaliny totiž skončila na plexi, od nějž následoval odraz.
     
    01:10
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po 70 sekundách hry jde Hradec do vedení! Němeček z rohu kluziště posouval kotouč za sebe, ale trefil jenom zadní oblouk branky, ke kterému měl nejblíže Tamáši. Z jedničky posunul na DAVIDA ŠŤASTNÉHO, jenž tlačil puk na bližší tyč. Kovář nejprve vypadal, že puk má, nakonec mu ale propadl za brankovou čáru. Právě nadměrný důraz reklamovala sparťanská střídačka, na což chtěla poukázat coach challenge. Ta však po delším zkoumání nebyla úspěšná, a tak Lvi vedou – 1:0!
    Šťastný D., Tamáši A., Jasper E., Freibergs R., Marcel P., Lukáš J.
    Kovář J., Horák R., Konečný J., Irving A., Chlapík F., Němeček D.
     
    01:10
    Sparta navíc za neoprávněné využití challenge dostává dvě minuty. Trest za ní odpyká Petr Hauser.
     
    02:49
    Hradec nehraje přesilovku nijak mizerně, měl ve svém repertoáru velmi zajímavá zakončení a příležitosti. Perret ale z levého kruhu zamířil jenom do plexiskla, neuspěl ani Šťastný, stejně tak jako Pajer, jenž letos debutuje v hradeckém áčku.
     
    03:31
    Tak či tak ale nedošlo k jejímu využití a hosté kontrovali nahozením na Lukáše. To raději hradecký brankář přikryl, čímž tak zajistil vhazování na pravém kruhu.
     
    04:09
    Pajer je zatím ve svém střídání vidět, tentokrát zablokoval střelu Chlapíka, který si najel na modré a bez okolků vystřelil na Lukáše.
     
    04:40
    Sobotka dostal nahrávku krosem na pravý kruh, vybruslil si lehce z úhlu, aby následně zkusil klasickou verzi souhry střela na beton a dorážka. Ale puk nedal příliš dobře.
     
    05:18
    6/6
    Sparta právě vstřelila branku!
    Stav 1:0 však moc dlouho nevydržel, Pražané srovnávají na začátku šesté minuty. A to trochu smolně pro domácí barvy, střela Gaspara z modré byla zablokována Formanem, což ve finále nakoplo Spartu do brejku 2 na 1. Ten právě vedl jako první Řepík a nedělal si to nijak složité, v ideální moment nahrál na levý kruh právě pro MIROSLAVA FORMANA, jemuž stačilo jenom zvednout puk nad Lukášův beton – 1:1! Asistence: Michal Řepík.
    Forman M., Řepík M., Mozík V., Mikliš O., Sobotka V., Kovář J.
    Lukáš J., Estephan G., Gaspar M., Lalancette C., Perret J., Freibergs R.
     
    06:46
    Na Kalinu letěl vyhozený kotouč, obránce se sparťanskou minulostí z první vzal puk na střelu. Kovář vyrazil betonem a holešovický celek posléze vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    06:58
    Další zakončení obstaral hned po buly Marcel. I tohle Kovář měl a je z toho komerční přestávka.
     
    07:35
    Perret ustál ve středním pásmu těžký souboj se dvěma hráči. A přestože puk ztratil, hned za sebou měl podporu, která všechno vyřešila v prospěch Hradce.
     
    08:13
    Jank zablokoval nad kruhy střelu, posléze vyhodil alespoň do středního pásma. I díky tomu se dokázali Lvi dostat do útočného pásma, kde se ale hra soustřeďuje u mantinelů.
     
    09:08
    Okuliar chtěl možná až moc, byl sám vestoje na modré a chtěl střílet. Pokusil se odtáhnout pohybem obránce, ale následné zakončení bylo již velmi nevýrazné.
     
    09:57
    Gaspar dostal pokyn ke střele z tribun a jal se jej splnit. Kovářovi pálil mezi betony, zkušený gólman si to ale pohlídal. Tlak Hradce však v útočném pásmu pokračoval, navíc bude okořeněn přesilovkou.
     
    10:06
    Ondřej Mikliš (PLZ) si u mantinelu počítal velmi důrazně, až to bylo příliš. Dostává dvě minuty za přidržení Šťastného.
     
    10:45
    Kombinaci na první dobrou nesehráli Hradečtí špatnou, jenže Estephan dával z levé strany pod sebe, kde nikdo nebyl. Puk tak doletěl až k Lukášovi, který rozehrával od kruhů.
     
    11:19
    Lajunen přes Pavelku nepřešel, Spartě se nepovedla ani druhá vlna a musí se znovu bránit. Početní výhoda Hradce ale není asi taková, jakou by si jí přáli mít nejen trenéři.
     
    12:07
    Současně s nástupem Mikliše na led je navíc pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti, což má za následek vykázání hry do středního pásma. Druhé dvě minuty v situaci 5 na 4 se tak Lvům zcela nepovedly.
     
    12:56
    Estephan byl snadno obejít Horákem, toho ale zase zastavil čistě Kalina. Hradec tak mohl přesunout hru do útočného pásma a Řepík u mantinelu přirazil právě Estephana.
     
    13:49
    A Řepík svoje střídání zakončil tím, že posadil Marcela na hostující střídačku. Ten mu následně vyslal jednu čenichovku, to už ale do hry stihli vstoupit čároví a situaci přerušit. Žádný trest z toho na obě strany nebude, následuje komerční přestávka.
     
    14:03
    Odražený puk, který skoro trefil kostku nad ledem, příhodně propadl k Chalupovi. Ale již notně mimo střelecký úhel, následné zakončení šlo spíše do boční sítě než přímo na Kováře.
     
    14:46
    Pláněk nahrával ke střídačkám pro Tamášiho, jenž svůj pobyt na ledě již chtěl pomalu ukončovat. Slovenský forvard tak jenom prodloužil za sebe, sparťané kontrovali vyhozením na icing.
     
    15:42
    Jank je dnes díky absenci Jana Eberleho dočasným kapitánem. A jako bránící hráč přihlížel zakončení Romana Horáka. Ten nabral rychlost na levém křídle a trefil Lukáše přímo do masky.
     
    16:33
    Okuliar se dostal z područí Krejčíka a podél mantinelu nahrával na Chalupu. Od léta hráč s otcovskými povinnostmi byl už ale pod tlakem a puk chtě nechtě musel odevzdat na soupeřovy hole.
     
    17:46
    Forman odmítl druhý gól Sparty! Po lehkých zmatcích v obraně se k němu posunul puk, přičemž Lukáš byl povyjetý a víceméně ze hry. Sparťanskému válečníkovi (a to doslova) ale puk sjel při bekhendovém zakončení do prázdné z hokejky!
     
    18:46
    Na druhé straně byl znovu vidět Pajer. Ten si vzal do parády puk na pravém kruhu a napálil jej na Kováře, který už předtím musel čelit zákroku. I tak si ale zapsal písecký rodák další zásah.
     
    19:09
    51 sekund před sirénou navíc dostává Sparta první přesilovku. Jordann Perret (MHK) se v útočném pásmu dopustil faulu vysokou holí, za což tak dle regulí dostává menší trest.
     
    19:23
    Kestner dával krosem nahrávku na Krejčíka, který vracel puk po lajně. Do kotouče ale šikovně vložil hokejku Miškář, čímž poslal hrací předmět zhruba do třetí řady sektoru E.
     
    19:52
    Poslední sekundy první třetiny Mountfield zvládl odbránit výborně, a tak nebude mít prvních dvacet minut žádného vítěze.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut nabídlo – dá se říct – pohodovou podívanou. Hrálo se v solidním tempu, zároveň byl hned úvod výživný. Už v čase 1:10 se totiž prosadil David Šťastný a na platnosti jeho čtvrté trefy v sezoně nezměnila nic ani sparťanská coach challenge. Hosté, kteří nepůsobili tak živým dojmem, srovnali na začátku šesté minuty z hole Miroslava Formana. Do druhé třetiny si navíc přenáší ještě 69 sekund přesilovky poté, co dostal dvě minuty za hru vysokou holí Perret.

    Střely na branku: 13 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Po úvodním buly puk neopustil střední kruh. To vyřešil až Oliver Okuliar, který vyhodil do oblouku ke Kovářově brance.
     
    20:18
    Sparta se sice následně velmi rychle dostala do útočného pásma, pokus o přečíslení ale skončil jenom tím, že branka odletěla kamsi na zadní mantinel. Musí se tak znovu upevnit, hosté jsou navíc vykázáni do středního pásma.
     
    20:32
    Pilař hrnul Kempného před sebou, navíc jej i dohrál na mantinel. Jednoruč poté hledal před hostující brankou Tamášiho, ten už byl ale dostoupen včas.
     
    21:00
    Lajunen v pádu ještě vymyslel přihrávku napříč pásmem, ta ale neměla valného efektu. Hradec poslední sekundy ubránil a první náročný moment na startu druhé třetiny tak ustál.
     
    21:32
    Freibergs navíc po krátkém pobytu v útočném pásmu nahazoval Miškářovi mezi kruhy, kde došlo k teči. Zaskočený Kovář musel reflexivně zasáhnout lapačkou, aby udržel remízový stav!
     
    22:09
    Lalancette výborným pohybem a prací s holí vybojoval pro Hradec přesilovku! Puk si stáhl na kličku a projel okolo Vladimíra Sobotky (SPA), který jej podrazil. Proto přesilovka pro Lvy.
     
    22:39
    Tamáši nahazoval z pravého kruhu do brankoviště, kde operoval Miškář. Puk ale odrazil Němeček, který vyhodil k Lukášovi. Následná rychlá snaha o návrat skončila ofsajdem.
     
    23:23
    Estephan dostal nahrávku do špeku, Najman jej o puk připravil a následně jel do samostatné akce. Jeho první pokus Lukáš vyrazil betonem před sebe, hostující forvard se následně pokusil ještě o dorážku, kterou těsně minul tyč!
     
    24:59
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi si berou vedení zpět a prosadil se ten, od kterého se to zrovna moc nečekalo! Krejčík byl nedůrazný proti nahození do pásma, na prknech jej získal Okuliar a hned poslal před branku, kde byl z druhé vlny připravený RALFS FREIBERGS. Lotyšský obránce už při prvním zakončení padal, Kovář vyrážel jenom před sebe zpět do skrumáže. Nikdo pořádně nevěděl, kde kotouč je, Freibergs si jej ale našel, a přestože to nebylo zrovna nejrychlejší zakončení, za brankovou čáru se střela nakonec dostala – 2:1! Bez asistence.
    Freibergs R., Okuliar O., Jank B., Chalupa M., Miškář P., Lukáš J.
    Kovář J., Krejčík J., Horák R., Chlapík F., Konečný J., Kempný M.
     
    26:34
    Lalancette operoval na hraně brankoviště, dle – nejen jihlavským fanouškům známého – rozhodčího Ondráčka byl už ale za. Proto jsou domácí vyhozeni do středního pásma a následuje komerční přestávka.
     
    26:53
    Řepík pláchnul na levé straně Estephanovi, který se ještě po něm pokusil zezadu sahat. Možná také pro domácí dobře, že jej takto nezastavil, jinak by z toho byly tutové dvě minuty. Řepík z náskoku ale nic moc nevymyslel, naopak došlo ke ztrátě.
     
    28:06
    Němeček šikovně vymyslel přihrávku na Konečného, který poté připravil pozici pro Kempného. Kempný však jenom napálil blokujícího Pláňka a obránce ještě na závěr střídání připravil možnost pro Langa v brejku. Pas mu dal ale příliš vysoký na zpracování ze vzduchu.
     
    29:26
    Pajer neměl takový start na kotouč oproti Irvingovi, který tak mohl rozvíjet hru z otočky. I přes dotěrnou Pajerovu hůl se dostal do zajímavého zakončení, to však minulo Lukášovu klec.
     
    31:04
    Sparta měla zhruba po minutu a čtvrt dobrý nápor, kdy kombinovala v útočném pásmu a střídala přímo do pásma. Tvrdý pokus Němečka z mezikruží ale udržel ve výstroji Lukáš, čímž tak přerušil hru.
     
    31:31
    Obrana Mountfieldu zcela zapomněla na Mozíka, který dostal od mantinelu přesnou přihrávku na kruhy. Sparťanský obránce si vyjel co nejblíže Lukášovi, domácí gólman zasáhl hokejkou!
     
    31:56
    Na druhé straně ukázal své umění Tomáš Pavelka, u nějž možná nemusí být zcela jasné, jestli je bek nebo útočník. Estephan mu připravil pozici, Pavelka si navíc Kováře položil a zkoušel to tlačit bekhendem z úhlu za jeho beton, hostující gólman ale tým podržel!
     
    32:32
    Jank nahazoval do útočného pásma podél vlastní střídačky, která do puku ale sáhla. Proto se přerušuje hra a vhazování je ve středním pásmu.
     
    33:12
    Freibergs o mantinel posílal puk pro Pilaře, ten nebyl ale tak rychlý, jak byla přihrávka. Proto je z toho zakázané uvolnění pro domácí barvy.
     
    34:03
    Šťastný využil výborné práce Tamášiho, který provedl puk neohroženě vlastním pásmem a vyzval jej přihrávkou na levé křídlo. Šťastný se dostal za Kovářovu branku, přitom si ještě stihl o něj zlomit hokejku Forman. Povedené střídání pak celá formace zakončila vhazováním.
     
    34:50
    Pavelka selhal v další šanci! Perret skvěle utahal Moravčíka a zpětnou přihrávkou z otočky našel právě domácího obránce, který měl otevřený prostor před sebou. Zradilo ho ale zpracování a následný pokus šel jenom do Kovářovy lapačky!
     
    35:29
    Mountfield ale tlačí a vybojoval si přesilovku. David Němeček (SPA) krosčekoval u mantinelu Freibergse a rozhodčí mu vystavili rozsudek ve zkráceném řízení. Dvě minuty na trestné.
     
    36:09
    Kempný vyjel podél prken a vyhodil za Lukášovu branku. Domácí se posléze velmi rychle vrátili dopředu, nutno dodat, že jim čárový rozhodčí odpustil evidentní ofsajd.
     
    36:49
    Mikliš si počkal na vlastní modré na Jaspera, který rozjížděl přesilovku. Slušným hitem jej poslal k zemi, navíc zařídil i ofsajdové postavení Hradce.
     
    37:13
    Z početní výhody ale nemá Hradec mnoho. Ta se spíše odehrává na útočné třetině slavného pražského klubu.
     
    37:50
    Krátce po skončení Němečkova trestu mohl na pravém křídle pláchnout Sobotka, dostal ale puk na paty. Zpracováním navíc sám sebe vystavil do ofsajdu, tudíž se znovu přerušuje.
     
    38:26
    Okuliar chtěl rozehrávat od vlastního mantinelu, jenže neměl moc komu. Proto radši hrál jistotu v podobě odpalu na zakázané uvolnění.
     
    39:06
    Pavelka ještě udržel pásmo pro domácí barvy, a to stylově. Napálil puk přímo na kasu a Kovář musel jít do akce vyrážečkou. Z jeho zákroku pak těžil Lajunen, ale trefil jenom Lukášovy betony.
     
    39:29
    Hradec vsadil taktiku posledních minut na čisté vyhazování kotoučů. Sice je tak u sebe v pásmu, na druhou stranu stihl kromě dvou icingů pozdravit i střídačku Sparty.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V posledních sekundách to sice měli Hradečtí trochu perné, na druhou stranu, kdo to v dnešní době perné nemá. Ve vyrovnané druhé třetině měly příležitosti oba celky, skóre se měnilo ale jenom jednou. A to na domácí straně, v čase 24:59 se dostal k zakončení po závaru Ralfs Freibergs, čímž tak skóroval poprvé v extralize za Hradec. Sparta mohla srovnat v polovině 32. minuty, Mozík ale ve velmi nadějné pozici trefil jenom Lukášovu hůl. Více šancí měli opticky domácí, Pražany ale drží ve hře Kovář.

    Střely na branku: 20 – 13 (7 – 7)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Třetí třetinu zahájil Hradec prohraným buly, přesto se ale dostal do útočného pásma. Tlačenice na brankovišti však nic výraznějšího nepřinesla, jenom přerušení hry.
     
    40:53
    Kestner dobře dobruslil Estephana, který pod tlakem o puk přišel. Posléze přesunul hru na modrou pro Irvinga, jenž pálil bez příkras. Ale jenom do clony před Lukášem.
     
    42:06
    Hradecká pětice možná až moc pomýšlela na útočné choutky, jenže na středu trochu propadla a Sparta jela do situace 3 na 2. Tu dobře vykrýval pozičně Jank, Řepík tak musel jenom střílet. Lukáš proti tomuto pokusu v poklidu zasáhl.
     
    42:18
    Hned poté vyhodili Lvi na zakázané uvolnění.
     
    42:49
    Miškář dobře odstavil od puku Němečka, který se přesunul u vlastní střídačky do role statického pozorovatele. I to mu ale stačilo, aby viděl rychlý výpad svých spoluhráčů. Řepík dokázal vyslat skrytý pokus, Lukáš ale udržel kotouč ve výstroji.
     
    43:33
    Freibergs vytáhl šikovnou přihrávkou na Perreta hru od vlastní kasy, právě Perret byl ústřední postavou další příležitosti. Pálil z pravého kruhu přes clonu, ale právě clonící bek srazil puk do plexiskla.
     
    44:38
    Po sparťanském ofsajdu přichází delší přerušení hry, neboť po souboji Chlapíka se Šťastným odjel hostující forvard na střídačku s krvavým zraněním. Stopy společně s rukavicí zanechal útočník se zkušenostmi z NHL na ledě, a tak jde do akce uklízecí četa.
     
    44:38
    Za hradecký A-tým byli do role uklízečů jmenováni Matěj Chalupa s Patrikem Miškářem, a tak pomáhají ledařům, kteří stopy seškrábávají celou cestu ke sparťanské střídačce.
     
    44:38
    Zranění Chlapíka navíc bude vyžadovat asi větší lékařskou intervenci. Právě hostující plejer zamířil směrem do kabin, zřejmě na zásadnější ošetření.
     
    45:06
    Matěj Chalupa (MHK) je druhým vyloučeným Lvem v utkání. Za úmyslné zašlapování puku u mantinelu dostává bez milosti dvě minuty.
     
    45:19
    Hned první sekundy byly pro domácí hráče náročné. Kempného střela byla spouštěč poměrně nepřehledné situace, kterou nakonec vyřešil Lukáš jistým zákrokem!
     
    45:59
    Jinak ale hosté nepředvedli v první minutě nic moc. Větší stres zřejmě jedincům, kteří nosí sporttester s měřením tohoto stavu, nebyl zaznamenán.
     
    47:06
    Současně s nástupem Chalupy na led dostal Irving krosovou nahrávkou luxusní příležitost, jak srovnat. Jenže neméně luxusně zachytal Jan Lukáš, který se přesunul včas a drží Hradec v těsném vedení!
     
    47:31
    Posléze se puk odrazil do ochranné sítě, proto přichází prostor na další komerční přestávku v tomto duelu.
     
    48:13
    Perret nejprve dostal možnost rozjet zajímavou akci, kterou sice nedokončil, ale povedlo se mu připravit pozici pro Janka. Ten si položil obránce před sebou a střílel z úhlu, jenže jenom do Kováře.
     
    49:22
    Kalina přepnul velmi rychle do ofenzivního módu a z ostrého úhlu spíše nahazoval na branku. Sražená střela ale putovala přes ochrannou síť až do kotle.
     
    49:46
    Chalupa mohl vyslat do úniku Miškáře, zády k obránci ale puk na první dobrou nezpracoval a Mozík jej o puk poměrně snadno obral.
     
    51:05
    Nebyla to úplně přesvědčivá rozehrávka, přesto se ale povedlo dostat Lvům puk ven z pásma, konkrétně pak Šťastný. Sparta ale začíná nabírat v laufu a rozhodně to bude pro Hradec ještě těžká šichta.
     
    51:49
    Tohle střídání bude bolet ještě nějakou dobu po zápase! Němeček totiž dostal nalito na modrou a Šťastný to jako první blokující schytal přimo na nechráněné místo. Svým následným výskokem by možná přeskočil i Paklíče z Pevnosti Boyard, načež zůstal ležet na ledě. Němeček pak z odrazu připravil pozici pro Řepíka na zadní tyči, ten ale nasměroval puk jenom do Lukáše!
     
    51:49
    Šťastný se pak za pomoci spoluhráčů dostal na střídačku, kde již probíhá ledování nastřeleného místa. Na lavičku Sparty se po ošetření tržné rány vrátil Filip Chlapík.
     
    53:27
    Šťastný se ale vrátil včas a vyslal dopředu Alexe Tamášiho, který vybojoval faul! Nabral totiž velkou rychlost, přebruslil Michala Kempného (SPA), který mu přesekl hokejku. Po komerční přestávce rozehraje Mountfield přesilovku a může si jistit tři body.
     
    53:42
    Sparta ale první momenty v oslabení poměrně zvládá. Hradec k ničemu velkému ve vlastním pásmu nepouští.
     
    54:26
    Nakonec mohl třetí gól padnout z běžné situace. Tamáši dostal výborný pas na pravém kruhu a pálil na zadní tyč, kterou těsně minul!
     
    55:25
    Sparta ale jinak všechno okolo zvládla, včetně zbavení se dotírajícího Okuliara v předbrankovém prostoru. Závěr je tak stále velmi otevřený.
     
    56:09
    Perret chtěl nahazovat o mantinel do útočného pásma, místo toho ale bylo jenom vyhození na střídačku. Vhazovat se tak bude znovu na středovém kruhu vyzdobeném logem pořadatelského klubu.
     
    56:30
    Řepík dostával puk na pravém křídle dost možná již v ofsajdu, hra ale pokračovala dále. Hosté se nakonec dostali z pásma sami, Hradec díky Pilařovi pár sekund vepředu ukrojil.
     
    57:19
    Kestner střílel přes Janka od mantinelu, zároveň předtím ale došlo k porušení pravidla o postavení útočícího hráče v brankovišti. Lukáš najednou koukal směrem k zadnímu mantinelu a branka byla napůl vyhozena z postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:43
    Chlapík po ošetření dal vědět tvrdou střelou, když mu puk z pravé strany přenechal Horák. Lukáš spolehlivě jistil, stejně tak si poradil i s následným nahozením.
     
    57:54
    V dalším přerušení si již Sparta bere oddechový čas. A protože už předtím Kovář pokukoval po střídačce, zřejmě zůstane venku.
     
    58:00
    Pláněk to po vyhraném vhazování zkusil rovnou od prken. Puk razanci měl, letěl však zhruba o půl branky vedle. Je z toho tedy zakázané uvolnění.
     
    58:05
    Vyhrané buly a střela, vzorec, který hosté praktikovali naposledy. Jan Lukáš ale dobře viděl a skryl puk v lapačce.
     
    58:29
    Estephan vyhodil zpoza vlastní branky kamsi na protější kruhy. Tohle zatím Lvům stačí, i když by potřebovali nejlépe branku.
     
    59:07
    Chlapík najížděl na pravé straně do pásma, zatímco Sobotka se zapomněl na levé v souboji s Lalancettem. Je tak z toho sparťanský ofsajd, 53 sekund před koncem.
     
    59:25
    Horák od modré mohl klidně v tomhle bláznivém závěru srovnat! Irving se napřáhl na modré a v předbrankovém prostoru do puku sáhl právě Horák. Od jeho hokejky se odrazila střela do tyče, následně do ledu a posléze mimo brankoviště. Spartu od srovnání dělily centimetry!
     
    59:38
    Poté se Pražané dopustili ofsajdu. Také ale došlo ke korekci času, ten se posouvá zpět o dvě sekundy.
     
    59:41
    Miškář mohl rozhodnout definitivně, z nadějné pozice ale krosem minul!
     
    59:57
    Domácí zkušeně podrželi puk za vlastní brankou v posledních sekundách, a tak je hotovo. Hradec slaví!
     
    Konec zápasu.
     
    Byly to v závěru dramatické chvíle, Lvi je ale ustáli a slaví posun na páté místo tabulky! Sparta se ve třetí třetině hnala za srovnáním a měla k tomu pár příležitostí, v té největší ještě před power-play ale selhal Irving. Hradec měl možnost zlomit tohle drama v přesilové hře, ta se mu ale příliš nepovedla a Pražané žili i při hře v šesti. Horáka ale od srovnání dělily centimetry, načež to v závěru Mountfield k výhře 2:1 uhrál.

    Střely na branku: 24 – 23 (4 – 10)
     
    ČPP Aréna slaví, hráči pomaličku mizí do kabin. Z mé strany je to tak v rámci čtvrtečního večeru vše. Mějte krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se na vás budu z východočeské metropole těšit na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 834 diváků. (20:44:06)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Šťastný (Tamáši), 25. Freibergs – 6. Forman (Řepík)


    Mountfield HK: Lukáš (J. Soukup) – Jank (C), Pavelka, Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Okuliar, Miškář (A), Chalupa – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret (A), Lalancette, Estephan – Pajer, Pilař, Lang.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Moravčík, Mozík, Kempný, Mikliš, Němeček, Irving, Krejčík – Forman (A), Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, O. Najman, Hauser.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Zíka, Rampír

    Diváci: 3 834
    bahis siteleri