Columbus – Montreal 2:4 (kon.) | NY Rangers – Detroit 3:2 (kon.) | Los Angeles – Washington 1:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Washington Capitals
Čtvrtek 30.11.2023, 04:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Washington po bojovném výkonu udolal favorizované Los Angeles
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 38 – 15 | Přesilová hra: 0/3 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Cam Talbot (LAK) – 13 zákroků, 2 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 57:17
    Charlie Lindgren (WSH) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:45

    Tři hvězdy utkání
    1. Charlie Lindgren (WSH) – 37 zákroků
    2. Arthur Kaliyev (LAK) – 1+0
    3. Anthony Mantha (WSH) – 1+1 (07:18:56)
     
    Utkání přihlíželo 18 145 diváků.
     
    Hokejisté Washingtonu se postarali o velké překvapení, když v roli outsidera zvítězili na ledě ve velké formě hrajícího Los Angeles těsně 2:1.

    Překvapení zprvu nic nenapovídalo, neboť v 10. minutě otevřel skóre střetnutí domácí útočník Arthur Kaliyev. Hlavní zásluhu na vítězství Capitals měla kromě výborného výkonu gólmana Lindgrena třetí útočná formace, když ve 12. minutě vyrovnal Anthony Mantha a ve 39. minutě dokonal obrat a stanovil konečnou podobu výsledku Connor McMichael. Králové bojovali, dokonce se jim ve třetí části i jednou povedlo rozvlnit síť, ovšem trefa Kopitara neplatila pro ofsajd. K vyrovnání následně nevedla ani dvouminutová hra bez brankáře.

    Svěřenci trenéra Carberyho dali zapomenout na překvapivý nezdar v San Jose a v tabulce Východní konference se posunuli do postupového pásma na osmé místo. Los Angeles zůstává na Západě čtvrté o tři body za vedoucím Vegas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Pod tlakem už Drew Doughty mu rána z levého kruhu vůbec nevyšla, puk mu nesedl na hokejku a kanadský obránce ho tedy jenom slabě posunul před sebe.
     
    59:24
    Vyhození po pravém mantinelu Adrian Kempe nedokázal udržet v útočné třetině. Washington udělal další důležitý krok v cestě za cenným vítězstvím.
     
    59:13
    Oddechový čas pro tým Los Angeles Kings.
     
    59:13
    Kousek za levým kruhem napřáhl ke tvrdé ráně švýcarský útočník Kevin Fiala, švýcarský útočník smolně trefil před bránou clonícího spoluhráče Byfielda.
     
    58:37
    Šikovným vyhozením se prezentoval John Carlson, když nabral puk takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Z vlastního pásma začíná Doughty.
     
    58:15
    Domácí udržují útočné pásmo a Cam Talbot bez váhání zamířil na střídačku. Králové zkouší powerplay, podaří se jím zápas poslat do prodloužení?
     
    57:47
    Pěkně se sice Drew Doughty obtočil kolem protihráče, ale potom mu zakončení z levého kruhu vyšlo na bekhend, navíc bylo nepřesné.
     
    57:19
    Chyběly centimetry! Z pravého kruhu vyslal svižnou ránu zápěstím Adrian Kempe, Charlieho Lindgrena zachránilo od inkasování břevno.
     
    56:51
    Nahození za vlastní bránu zastavil Cam Talbot vyrážečkou, puk následně přenechal kolemjedoucímu Andreasi Englundovi.
     
    56:17
    Velkou příležitostí pohrdl Švéd Adrian Kempe. Uvolnil se před bránou a první střelu Charlie Lindgren vyrazil pravým betonem, dorážku pak poslal do jeho výstroje.
     
    55:55
    Středem se Kopitar prokličkoval přes dva soupeře, načež do pravého kruhu přihrál Byfiedovi, ostrý projektil Lindgren zkrotil levým betonem.
     
    55:26
    Andreas Englund přihrál po modré čáře Jordanovi Spencemu, střela zápěstím bez přípravy skončila na prvním bránícím hráči.
     
    54:48
    Čas se krátí. Vladislav Gavrikov vyzkoušel dlouhou nahrávku za obranu na Carla Grundströma, švédského útočníka zradilo zpracování.
     
    54:00
    Washington je kompletní! Nic Dowd se hned vydal spoluhráčům vypomoci směrem dozadu, spolu se Stromem úspěšně odzbrojili Kopitara.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Kaliyev (Englund, Spence) – 13. Mantha (McMichael, Protas), 39. McMichael (Mantha, Protas)


    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Laferriere, Dubois, Grundström – Kaliyev, Lewis, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, T. van Riemsdyk, Edmundson – Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – M. Phillips, D. Strome, Milano – Mantha, McMichael, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Pochmara, Brenk – Baker, O'Quinn

    Diváci: 18 145
    bahis siteleri