Columbus – Montreal 2:4 (kon.) | NY Rangers – Detroit 3:2 (kon.) | Los Angeles – Washington 1:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Washington Capitals
Čtvrtek 30.11.2023, 04:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Washington po bojovném výkonu udolal favorizované Los Angeles
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 38 – 15 | Přesilová hra: 0/3 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Cam Talbot (LAK) – 13 zákroků, 2 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 57:17
    Charlie Lindgren (WSH) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:45

    Tři hvězdy utkání
    1. Charlie Lindgren (WSH) – 37 zákroků
    2. Arthur Kaliyev (LAK) – 1+0
    3. Anthony Mantha (WSH) – 1+1 (07:18:56)
     
    Utkání přihlíželo 18 145 diváků.
     
    Hokejisté Washingtonu se postarali o velké překvapení, když v roli outsidera zvítězili na ledě ve velké formě hrajícího Los Angeles těsně 2:1.

    Překvapení zprvu nic nenapovídalo, neboť v 10. minutě otevřel skóre střetnutí domácí útočník Arthur Kaliyev. Hlavní zásluhu na vítězství Capitals měla kromě výborného výkonu gólmana Lindgrena třetí útočná formace, když ve 12. minutě vyrovnal Anthony Mantha a ve 39. minutě dokonal obrat a stanovil konečnou podobu výsledku Connor McMichael. Králové bojovali, dokonce se jim ve třetí části i jednou povedlo rozvlnit síť, ovšem trefa Kopitara neplatila pro ofsajd. K vyrovnání následně nevedla ani dvouminutová hra bez brankáře.

    Svěřenci trenéra Carberyho dali zapomenout na překvapivý nezdar v San Jose a v tabulce Východní konference se posunuli do postupového pásma na osmé místo. Los Angeles zůstává na Západě čtvrté o tři body za vedoucím Vegas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Pod tlakem už Drew Doughty mu rána z levého kruhu vůbec nevyšla, puk mu nesedl na hokejku a kanadský obránce ho tedy jenom slabě posunul před sebe.
     
    59:24
    Vyhození po pravém mantinelu Adrian Kempe nedokázal udržet v útočné třetině. Washington udělal další důležitý krok v cestě za cenným vítězstvím.
     
    59:13
    Oddechový čas pro tým Los Angeles Kings.
     
    59:13
    Kousek za levým kruhem napřáhl ke tvrdé ráně švýcarský útočník Kevin Fiala, švýcarský útočník smolně trefil před bránou clonícího spoluhráče Byfielda.
     
    58:37
    Šikovným vyhozením se prezentoval John Carlson, když nabral puk takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Z vlastního pásma začíná Doughty.
     
    58:15
    Domácí udržují útočné pásmo a Cam Talbot bez váhání zamířil na střídačku. Králové zkouší powerplay, podaří se jím zápas poslat do prodloužení?
     
    57:47
    Pěkně se sice Drew Doughty obtočil kolem protihráče, ale potom mu zakončení z levého kruhu vyšlo na bekhend, navíc bylo nepřesné.
     
    57:19
    Chyběly centimetry! Z pravého kruhu vyslal svižnou ránu zápěstím Adrian Kempe, Charlieho Lindgrena zachránilo od inkasování břevno.
     
    56:51
    Nahození za vlastní bránu zastavil Cam Talbot vyrážečkou, puk následně přenechal kolemjedoucímu Andreasi Englundovi.
     
    56:17
    Velkou příležitostí pohrdl Švéd Adrian Kempe. Uvolnil se před bránou a první střelu Charlie Lindgren vyrazil pravým betonem, dorážku pak poslal do jeho výstroje.
     
    55:55
    Středem se Kopitar prokličkoval přes dva soupeře, načež do pravého kruhu přihrál Byfiedovi, ostrý projektil Lindgren zkrotil levým betonem.
     
    55:26
    Andreas Englund přihrál po modré čáře Jordanovi Spencemu, střela zápěstím bez přípravy skončila na prvním bránícím hráči.
     
    54:48
    Čas se krátí. Vladislav Gavrikov vyzkoušel dlouhou nahrávku za obranu na Carla Grundströma, švédského útočníka zradilo zpracování.
     
    54:00
    Washington je kompletní! Nic Dowd se hned vydal spoluhráčům vypomoci směrem dozadu, spolu se Stromem úspěšně odzbrojili Kopitara.
     
    53:48
    Střídání si protáhl Drew Doughty a do levého kruhu nabil Arthuru Kaliyevovi, jehož pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    53:18
    Pod tlakem Arthur Kaliyev nahrával po mantinelu za bránu, kde číhal Pierre-Luc Dubois, nahrávku před bránu pokryl Carlson.
     
    52:43
    Hosté se zatím brání bez problémů. V krátkém časovém sledu vyhodili třikrát, Králům se nedaří přechod přes útočnou modrou čáru.
     
    52:06
    Za levým kruhem napřáhl ke střele Kevin Fiala. Kýžený efekt se nedostavil, neboť trefil hned prvního bránícího protihráče.
     
    51:53
    Hodně zbytečné vyloučení Nica Dowda, který při forčekinku v útočném pásmu podrazil Adriana Kempeho a bude teď s napětím sledovat, zda si spoluhráči poradí i se třetím oslabením v utkání.
     
    51:39
    Vladislav Gavrikov už mohl střílet, ale ještě volil přihrávku do levého kruhu na lépe postaveného Doughtyho, střelu po ledě kryl Lindgren betonem.
    51:10 Trefa Kopitara neplatila pro ofsajd
     
    51:10
    Předcházel! Radost Králů tedy byla předčasná, z důvodu postavení mimo hru se stává trefa kapitána Anže Kopitara neplatnou.
     
    51:10
    Ale pozor. Hostující trenér Carbery si bere coach challenge a řešit se bude, zda gólu náhodou nepředcházel ofsajd.
     
    51:10
    Vyrovnáno! Kempe se u útočné modré čáry zbavil Dowda a do pravého kruhu vyslal ideální nahrávku pro Anže Kopitara, domácí kapitán uspěl tvrdou forhendovou ránou na přední tyč.
     
    50:57
    Do přehuštěného prostoru vypálil Jordan Spence. Napálil prvního clonícího konkurenta, každopádně tlak Kings pokračuje.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Los Angeles je nadále výrazně aktivnějším týmem, ale efektivita je oproti soupeři mizerná, proto Washington nadále o gól vede.
     
    49:35
    Za vlastní bránou vybojoval puk člen čtvrté útočné formace Trevor Lewis, když tělem dohrál Sonnyho Milana a hostující forvard ztratil stabilitu.
     
    49:17
    Běloruský útočník se vydal pomoci spoluhráčům do defenzivy a byl to právě on, kdo úspěšným vypíchnutím zbavil puku Kopitara.
     
    48:49
    Mezi kruhy čekal na nahrávku Kevin Fiala a vystřelil bez přípravy z první, Charlie Lindgren včas srazil betony k sobě a zabránil srovnání.
     
    48:23
    Trevor Moore se kličkou zbavil osobního strážce, načež vystřelil zápěstím z pravého kruhu a kotouč poslal vysoko nad břevno.
     
    47:31
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. vyhození Sandina sice tečoval Alexandr Ovečkin, ale ještě na vlastní polovině, takže to nebylo nic platné.
     
    47:00
    Zdvojený Sonny Milano v útočném pásmu bojoval jako lev a pošetřil aspoň nějaké cenné vteřinky. Sám tušil, že prodrat se před bránu je nemožné, proto se o tento krok ani nepokoušel.
     
    46:35
    Ke třetímu gólu Washingtonu moc nechybělo. Od modré čáry nahazoval Joel Edmundson a Alexej Protas tělem tečoval puk těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    46:03
    Hosté vystartovali do přečíslení tří proti dvěma. Z levého kruhu střílel zápěstím Tom Wilson, Cam Talbot vyrážečkou odpálil touš do ochranné sítě.
     
    45:34
    Ani Drew Doughty se nedočkal vyrovnání, když vystřelil ze středu blízko modré čáry, Charlie Lindgren střelci zmenšil úhel a puk schoval do výstroje.
     
    45:16
    Za levý kruh si sjel Mikey Anderson a dostal zajímavou pobídku od Kevina Fialy, dělový forhendový projektil vyslal těsně nad horní tyčku.
     
    44:40
    Při zpracování na brusle si Pierre-Luc Dubois posunul puk daleko od hokejky a kanadského útočníka úspěšně přetlačil Trevor van Riemsdyk.
     
    44:24
    Anže Kopitar poslal od pravého mantinelu bekhendovou nahrávku před bránu, Quinton Byfield vystřelil z první přímo doprostřed brány, kde byl Charlie Lindgren.
     
    43:55
    Vyhození po pravém mantinelu za vlastní bránou zastavil Cam Talbot, s hlavou nahoře posléze volil pas na osamoceného Roye.
     
    43:29
    Králové jsou aktivnějším týmem, ale zatím jim to není nic platné. Z pravého kruhu vypálil Adrian Kempe svižnou střelu zápěstím nad břevno.
     
    42:54
    Tvrdou střelu vyslal od levého mantinelu Vladislav Gavrikov, Charlie Lindgren měl dobrý výhled a zakočil levým betonem.
     
    42:16
    Do levého kruhu dostal zajímavou pobídku Alexandr Ovečkin a rána z první nebyla vůbec špatná, Talbot ovšem zvládl zakročit výstrojí.
     
    41:49
    Odvážnou kličkou uspěl na modré čáře Jordan Spence, načež vystřelil zápěstím do jiného protihráče Sonnyho Milana.
     
    41:15
    Rasmus Sandin poslal puk za bránu, kde operoval Nicolas Aube-Kubel, tmu nevyšla klička jeden na jednoho proti Mattu Royovi.
     
    40:42
    Na druhou stranu se vydal Anthon Mantha, jenž povalil brankáře Talbota na záda, přitom však nechal puk za sebou pro konkurenta Englunda.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka má za sebou první vteřiny. Domácí hned vyrazili do útoku, ale Anže Kopitara zastavil Nick Jensen.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:24.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 12.
     
    Hokejisté Washingtonu v prostřední dvacetiminutovce dokonali obrat, do závěrečné části tedy půjdou s jednobrankovým vedením v zádech. Gól do šatny obstaral ve 39. minutě Connor McMichael, jenž ze vzduchu šikovně sklepl za brankovou čáru puk po Talbotem vyražené střele Manthy. Zatím to nevypadá, že by Králové měli přidat šesté vítězství v řadě, ale ještě mají dvacet minut, čas na obrat stále je.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Ve druhé části stihli podniknout ještě jeden útok i hosté, ale nikterak zajímavý, střela Jevgenije Kuzněcova od levého mantinelu měla k úspěchu hodně daleko.
     
    39:32
    K vyrovnání moc nechybělo. harlie Lindgren neudržel ve výstroji ránu od modré čáry, dorážející Jaret Anderson-Dolan však nedokázal dorazit kotouč mezi tři tyče.
    38:30 Connor MCMICHAEL - 1:2
     
    38:30
    6/6
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté dokonávají obrat a soupeři navíc uštědřili nepříjemný úder do šatny! Protas přihrál do pravého kruhu Manthovi, jenž nikým neatakovaný najel před gólmana. Talbot forhendovou střelu vyrazil do vzduchu, načež šikovnost prokázal CONNOR MCMICHAEL, když baseballovým způsobem sklepl hrací předmět za brankovou čáru. Asistence: Anthony Mantha a Alexej Protas.
    Jensen N., Edmundson J., Protas A., McMichael C., Mantha A., Lindgren C.
    Englund A., Spence J., Talbot C., Laferriere A., Dubois P., Grundström C.
     
    38:05
    Ze všech sil se Phillip Danault snažil udržet brusli na útočné modré čáře než ji Kevin Fiala přejede, ale nepovedlo se, čárový byl nucen odpískat ofsajd.
     
    37:49
    Rozjetý Beck Malenstyn vyvinul velký tlak na Drewa Doughtyho, který však zaváhání nepřipustil a po mantinelu zapojil do hry kolegy z obranného páru Andersona.
     
    37:20
    Phillip Danault zkoušel zadovku před bránu na Trevora Moorea, tu vystihl Joel Edmundson a následně poslal puk až na zakázané uvolnění.
     
    36:42
    Znovu v akci Anže Kopitar, který v pravém kruhu našel pro změnu Adriana Kempeho, švédský forvard vyslal ostrou forhendovou ránu do masky gólmana.
     
    36:16
    Anže Kopitar vyzkoušel křižný pas do prostoru, kde se pohyboval Kevin Fiala, toho pokryl včas reagující Trevor van Riemsdyk.
     
    35:59
    Zpoza pravého kruhu vyslal tvrdou dělovku na zadní tyč Matt Roy, Charlie Lindgren máchl lapačkou a puk v ní bez větších problémů udržel.
     
    35:28
    Z ostrého úhlu se ještě rozhodl zahrozit Trevor Moore a orazítkoval brankovou konstrukci, ale jen z vnější strany, Lindgren měl situaci pod kontrolou.
     
    34:58
    Výbornou práci odvedl slovenský zadák Martin Fehérváry, který vystihl nahrávku po pravém mantinelu a úspěšně vyhodil středem.
     
    34:26
    Dlouho domácí čekali s další střelou, aby nakonec Drew Doughty nabil do pravého kruhu Adrianovi Kempemu a ten nenašel mezeru mezi Lindgrenovými betony.
     
    33:43
    Před bránu dostal výbornou nahrávku od Byfielda kapitán Anže Kopitar, pravou bruslí puk kopnul do Lindgrenovy výstroje.
     
    33:26
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad. Menší dvouminutový trest vyfasoval zadák John Carlson, jenž u mantinelu seknul přes hokejku Duboise.
     
    32:52
    Směrem dozadu dobře zapracoval Arthur Kaliyev, když správně očekával nahrávku po levém mantinelu a zabránil v doputování puku ke Stromeovi.
     
    32:12
    S hlavou nahoře přihrával Kevin Fiala před bránu Phillipu Danaultovi, jenž v pokleku promáchl naprázdno. Hraje Rasmus Sandin.
     
    31:46
    Od modré čáry vystřelil Andreas Englund a měl smůlu, protože trefil hokejku o teč se snažícího spoluhráče Phillipa Danaulta.
     
    31:19
    Od pravého mantinelu se až do levého kruhu procpal Arthur Kaliyev, avšak střelou zápěstím na přední tyč Lindgrena nepřekvapil, brankář včas srazil pravou ruku k tělu.
     
    30:58
    Drew Doughty vyhodil tak šikovně, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, unavená formace Kings tedy mohla vystřídat.
     
    30:25
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Nicolas Aube-Kubel vymyslel výborný křižný pas na Becka Malenstyna, ten vypálil z první příliš vysoko.
     
    29:51
    Mezi obránce obdržel parádní nahrávku Adrian Kempe, který vyzkoušel forhendovou střelu po ledě k pravé tyči, kde měl Charlie Lindgren beton!
     
    29:17
    Do přečíslení vyrazili i domácí. Kevin Fiala ze středu pálil do obránce, odražený puk doputoval ke Gavrikovovi, leč bekhendový pokus se s úspěchem nesetkal.
     
    28:47
    Při přečíslení tří proti dvěma obdržel Sonny Milano přihrávku na brusle, po krkolomném zpracování vystřelil forhendem příliš vysoko.
     
    28:20
    U pravého mantinelu pozdržel akci Phillip Danault, načež zkoušel pas mezi kruhy, odkud Kevin Fiala vypálil do clonícího Carlsona.
     
    27:54
    Poslední okamžiky patří Washingtonu. Od modré nahazoval Rasmus Sandin a byl to Anthony Mantha, kdo tečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    27:28
    Mužstvo z hlavního města USA útočilo na obrat a daleko nebyl Dylan Strome, z hranice brankoviště ovšem pálil jen do pravé Talbotovy ruky.
     
    26:57
    Za vlastní bránou bojoval o puk Jaret Anderson-Dolan, ale při kontaktu s Joelem Edmundsonem ztratil stabilitu a skončil na ledě.
     
    26:30
    Z velkého úhlu vypálil Trevor van Riemsdyk. Cam Talbot byl na svém místě a hrací předmět jej zasáhl do masky. Zápas pokračuje bez přerušení.
     
    25:43
    Na druhou stranu vystartoval Trevor Moore, jemuž nezbývalo nic jiného, než vyzkoušet štěstí táhlou střelou z levého mantinelu, tu Lindgren schoval do lapačky.
     
    25:29
    Poprvé o sobě dal výrazněji vědět hostující kapitán Alexandr Ovečkin, k němuž se šťastně odrazil puk před bránu, forhendový pokus Talbot kryl levým betonem.
     
    24:50
    Do druhé vlny dostal za kruhy nabito Vladislav Gavrikov, jenž ještě zbytečně volil přihrávku na Kevina Fialu, překvapený Švýcar promáchl.
     
    24:19
    Po levém mantinelu nastartoval Nic Dowd. Nakonec ale vůbec nevystřelil, protože si posunul puk příliš daleko a z minusového úhlu se rozhodl nezkusit štěstí třeba odrazem o brankáře.
     
    23:32
    Nicolas Aube-Kubel vyhrál buly za sebe na Trevora van Riemsdyka, s jehož ránou neměl Cam Talbot moc starostí a schoval ji v lapačce.
     
    23:13
    Z otočky vypálil bez přípravy forhendem Arthur Kaliyev, Joel Edmundson s podobnou variantou počítal a zaznamenal úspěšný blok bruslí.
     
    22:45
    Přestože Charlie Lindgren neměl úplně ideální výhled, tak si poradil se střelou Andesona od modré čáry, která jej trefila do levého betonu.
     
    22:04
    Od modré čáry vypálil Rasmus Sandin, avšak gólmana nezaměstnal, trefil totiž v blízkosti stojícího soupeře Jareta Anderson-Dolana.
     
    21:49
    Dobrou práci odvedl za vlastní bránou Matt Roy, když čistě dohrál Connora McMichaela, potom však nepřesně rozehrál a způsobil icing.
     
    21:24
    Pierre-Luc Dubois vymýšlel zajímavou nahrávku před bránu, avšak Alex Laferriere s ní viditelně nepočítal a nezvládl zpracování na brusle.
     
    20:31
    Ale nepovedlo se, protože přihrávku středem úspěšně vystihl Alexej Protas a kus černé gumy poslal až za Talbotovu brány. Strome je zpět na ledě.
     
    20:10
    Los Angeles vstupuje do druhé třetiny v krátké přesilovce. Ta může trvat ještě patnáct vteřin a domácí se snaží aspoň vytěžit z tohoto času zisk pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:33.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 5.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Los Angeles a Washingtonem přinesla dva góly, po jednom na každé straně. Vedení na svou stranu strhl v 10. minutě domácí favorit, kdy se rána Englunda odrazila od zadního mantinelu zpět před bránu a Arthur Kaliyev skóroval ránou k levé tyči. O vyrovnání se o tři minuty později postaral Anthony Mantha, jenž v přečíslení dvou na jednoho využil perfektní přihrávky od McMichaela.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    U pravého mantinelu zaváhal Arthur Kaliyev, jenž se nechal obrat Jevgenijem Kuzněcovem a Rus následně bez problémů vyhodil přes všechny čáry.
     
    19:26
    Domácí kapitán Anže Kopitar zpoza brány poslal puk do brankoviště, kde se Quinton Byfield přes dva protihráče nedostal k dostatečně kvalitní střele, rozhodčí mu navíc odpískali postavení v brankovišti.
     
    18:59
    Do levého kruhu se povytáhl kanadský bek Drew Doughty, jenž vyzkoušel tvrdou ránu na zadní tyčku a cílové zařízení o kousek minul.
     
    18:25
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Na trestnou lavici neochotně míří Dylan Strome, jemuž rozhodčí odpískali sekání na Fialu.
     
    17:49
    Kevin Fiala zkoušel zajímavý křižný pas do brankoviště na Trevora Moorea, Carlsonem těsně bráněný forvard nezvládl zamířit mezi tři tyče.
     
    17:23
    Od modré čáry vypálil ostrou dělovku Drew Doughty. Kanadský bod nezaznamenal, přes hokejku Kopitara puk zamířil vysoko nad.
     
    16:35
    Quinton Byfield obral váhajícího Jensena, načež z bezprostřední blízkosti trefil Lindgrena do betonu a napodruhé šikovně nahrával pod sebe Kopitarovi, kterému ale nevyšlo zpracování bruslí a na dlouhou hokejku bekhendem zakončoval vedle brány.
     
    16:14
    Znovu dopředu vystartovali Capitals, ovšem Cam Talbot mohl zůstat v tomto případě v klidu, protože rozhodčí po nedorozumění mezi Protasem a Dowdem odpískal ofsajd.
     
    15:55
    Po zadním mantinelu se Trevor van Riemsdyk rozhodl přenést kotouč doleva na Rasmuse Sandina, jeho střela trefila prvního obránce.
     
    15:26
    Dlouho otálel s rozehrávkou Jordan Spence a měl velké štěstí, že nahrávka prošla přes hokejku Manthy k Mooreovi.
     
    14:54
    Bez přípravy vypálil ostrý projektil z pravého kruhu Connor McMichael, forhendová rána směřující na zadní tyč cíl nenašla.
     
    14:28
    Pierre-Luc Dubois zkusil nahrávku o zadní mantinel na Carla Grundströma, toho však bez větších potíží přebruslil Martin Fehérváry.
     
    13:51
    Unavený Trevor Moore už nezkoušel rozjet útočnou akci spolu se svou formací, po přejetí středové čáry jenom nahodil po levém mantinelu a odjel střídat.
     
    13:20
    Do plných útočil ruský útočník Jevgenij Kuzněcov. Příliš daleko se nedostal, neuspěl jeden na jednoho proti dobře pozičně pracujícímu Doughtymu.
    12:12 Anthony MANTHA - 1:1
     
    12:12
    6/6
    Washington právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Protas vyslal parádním pasem spoluhráče do přečíslení. McMichael zachoval chladnou hlavu a ve správný moment přihrál po levé ruce ANTHONYMU MANTHOVI, jemuž nedělalo žádné starosti trefit odkrytou bránu. Asistence: Connor McMichael a Alexej Protas.
    Protas A., McMichael C., Mantha A., Fehérváry M., Carlson J., Lindgren C.
    Roy M., Anderson-Dolan J., Kaliyev A., Talbot C., Lewis T., Gavrikov V.
     
    11:45
    Individuálně si věřil Kevin Fiala, ale příliš daleko se nedostal, švýcarský útočník se nedokázal prokličkovat přes dva konkurenty.
     
    11:21
    Rasmus Sandin kontroloval pohyb Anže Kopitara, zpoza brány vyjel z pravé strany a rozjel útočnou akci přes Sonnyho Milana.
     
    10:53
    Na malém prostoru kličkoval v pravém kruhu Pierre-Luc Dubois a zvládl i zakončit bekhendem, avšak jen těsně vedle levé tyčky.
     
    10:16
    Ihned po přejetí útočné modré čáry vypálil Adrian Kempe příklepem, ale gólmana nezaměstnal, bránu výrazně minul.
    09:04 Arthur KALIYEV - 1:0
     
    09:04
    6/6
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Vedení na svou stranu strhává domácí favorit! Tvrdá rána Englunda se od zadního mantinelu odrazila zpět před bránu, kde byl připravený ARTHUR KALIYEV a na střelu k levé tyči Lindgren reagoval příliš pozdě. Asistence: Andreas Englund a Jordan Spence.
    Englund A., Spence J., Anderson-Dolan J., Kaliyev A., Talbot C., Lewis T.
    Protas A., McMichael C., Sandin R., Mantha A., van Riemsdyk T., Lindgren C.
     
    08:49
    Phillip Danault nabral velkou rychlost po levém mantinelu a už v útočném pásmu vyzkoušel křižnou nahrávku na Fialu, jehož rána zamířila vysoko nad.
     
    08:22
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou Charlie Lindgren, ovšem nevedl si dobře a našel jenom Carla Grundströma, jenž naslepo rychle nahrával před bránu, ale spoluhráče nenašel.
     
    07:39
    Anže Kopitar párkrát zakvedlal s kotoučem v levém kruhu, nařež pod sebe nabil Mikeymu Andersonovi, jehož rána prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    07:20
    Joel Edmundson vyzkoušel vysoký oblouček za obranu, ovšem Alexandr Ovečkin se ani nepokoušel puk dobruslit, proto Drew Doughty dostal hodně času na rozehrávku.
     
    06:41
    Z ostrého úhlu vystřelil Phillip Danault. Gólman Lindgren s podobnou variantou počítal a nechal tělo přilepené u pravé tyčky.
     
    06:09
    Hokejisté v černých dresech rychle otočili hru na opačnou polovinu kluziště a od modré nahazoval Jordan Spence, Charlie Lindgren zaváhání nepřipustil.
     
    05:57
    Velmi dobře si v obranné třetině počínal Kevin Fiala, když přetlačil Lapierrea a bekhendem zvládl za zády uvolnit Englunda.
     
    05:25
    Tvrdou střelu od modré čáry zblokoval vysoko do vzduchu jeden z obránců a Lindgren dlouho hledal puk, ten nakonec propadl za jeho bránu.
     
    04:59
    Rozehrávku vystihl Pierre-Luc Dubois a vydal se do protiútoku, ovšem nic zajímavého nevymyslel, sám proti dvěma se před Lindgena neprocpal.
     
    04:32
    Do přehuštěného prostoru střílel John Carlson. Cam Talbot na kotouč velmi dobře viděl a bez problémů ho schoval ve výstroji.
     
    03:53
    První velká příležitost nevyužita! Mario Kempe perfektní zadovkou uvolnil před bránou Quintona Byfielda, zakončení k pravé tyči Charlie Lindgren pokryl lapačkou.
     
    03:27
    Útok hostujícího týmu přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, správně viděl, že Dylan Strome vystavil Connora McMichaela do ofsajdu.
     
    02:58
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Drew Doughty, jenž očekával kličku Sonnyho Milana po levé ruce a před soka natlačil tělo.
     
    02:29
    Po levém křídle nastartoval Pierre-Luc Dubois, ovšem brankáře nezaměstnal, neboť v poslední chvíli zvládl zblokovat střelu Trevor van Riemsdyk svou hokejkou.
     
    01:57
    O zklidnění hry se postaral Joel Edmundson, když pod tlakem odjel za vlastní bránu, odtud v klidu rozehrál na Nicka Jensena.
     
    01:18
    Do protiútoku vystartovali hosté a nic zajímavého nevymysleli, Alexej Protas totiž nahrával rychle jedoucímu Becku Malenstynovi za brusle.
     
    00:46
    Elitní formace pokračovala v tlaku a Adrian Kempe křižnou přihrávkou hledal u pravé tyče Quintona Byfielda, tomu vůbec nevyšla rána z první.
     
    00:10
    Zápas mezi Los Angeles a Washingtonem odstartoval! Favorizovaná domácí se hned vydali dopředu, střela Andersona zamířila o kus vedle pravé tyče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Laferriere, Dubois, Grundström – Kaliyev, Lewis, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, T. van Riemsdyk, Edmundson – Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – M. Phillips, D. Strome, Milano – Mantha, McMichael, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Pochmara, Brenk – Baker, O'Quinn.
     
    Washington Capitals

    V případě Washingtonu se zdá, že bude mít co dělat, aby se probojoval do vyřazovací fáze. Aktuálně se nachází na prvním nepostupovém devátém místě, přičemž manko na osmou Philadelphii, jež odehrála o čtyři zápasy více, čítá jediný bod. Mužstvo z hlavního města USA ještě nedávno disponovalo sérii pěti výher za sebou, ale šestou nepřidalo, prohrálo doma jasně 0:5 s Edmontem a překvapivou druhou prohru v řadě přidali v San Jose, proti trápícím se Žralokům padli těsně 1:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kapitán Alexandr Ovečkin s dvanácti body.
     
    Los Angeles Kings

    Hokejisté Los Angeles mohou být s dosavadním průběhem sezóny spokojení, když v devatenácti utkáních posbírali devětadvacet bodů a v tabulce Západní konference jim náleží čtvrté místo s mankem pouhých tří bodů na vedoucí Vegas, a to dokonce odehráli o čtyři utkání méně. Králové v posledních dnech nabrali parádní formu, vyhráli už pětkrát za sebou, přičemž v doposud posledním klání si doma hravě poradili s Montrealem výsledkem 4:0. Týmové produktivitě vévodí dvacetibodoví Adrian Kempe a Kevin Fiala.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Los Angeles a Washingtonem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Kaliyev (Englund, Spence) – 13. Mantha (McMichael, Protas), 39. McMichael (Mantha, Protas)


    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Laferriere, Dubois, Grundström – Kaliyev, Lewis, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, T. van Riemsdyk, Edmundson – Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – M. Phillips, D. Strome, Milano – Mantha, McMichael, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Pochmara, Brenk – Baker, O'Quinn

    Diváci: 18 145
    bahis siteleri