Las Palmas – Getafe 2:0 (kon.)
konec
UD Las Palmas
2:0 (1:0)
Getafe CF
Pátek 01.12.2023, 21:00 • Estadio de Gran Canaria • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:9. (23:23:07)
     
    Fotbalisté Las Palmas na domácím stadionu potvrdili roli mírného favorita a v předehrávce 15. kola zdolali Getafe 2:0.

    Důležitý vedoucí gól vstřelili domácí do šatny, konkrétně ve 43. minutě, kdy Kirian Rodríguez zprava vymyslel parádní centr na Juliána Arauja a ten hlavičkoval do protipohybu gólmana. Getafe zkomplikoval honbu za vyrovnáním okamžitě po návratu ze šaten Alderete, jenž si za přišlápnutí Loiodiceho paty vykoledoval přímou červenou kartu a hosté už se ve zbytku střetnutí v oslabení k ničemu nedostali. Las Palmas naopak nejprve přidalo pojistku v 88. minutě, ovšem trefa Moleira nakonec neplatila pro ofsajd, o čtyři minuty později nicméně rozvlnil síť po souhře střídajících hráčů Cristian Herrera a zde už nemohlo být o regulérnosti branky a pojistce vítězství pochyb.

    Svěřenci trenéra Garcíi Pimienty dali zapomenout na nezdar v Betisu a díky výhře se v tabulce vyšvihli na velmi pěkné osmé místo před Vallecano, Valencii i Getafe, které je jedenácté.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Arbitr Busquets pustil ještě jednu akci, kdy Álvaro Valles po zachycení míče poslal dlouhým nákopem dopředu Cristianu Herrerovi, tomu se proniknout skrze dvojicí konkurentů nezadařilo.
     
    90+6
    Zápas se dohrává. Za dlouhým Vallesovým nákopem se Benito Ramírez nehnal, vědom si faktu, že možná míč nestihne a dvoubrankové vítězství je pro Las Palmas dostačující.
     
    90+5
    Centr z levého křídla nadělal Álvaru Vallesovi velké problémy a měl velké štěstí, že Anthony Lozano střílel hlavou mimo tři tyče.
     
    90+4
    Střídání v týmu UD Las Palmas:
    ze hřiště odchází Alberto Moleiro, přichází Benito Ramírez.
     
    90+4
    Střídání v týmu UD Las Palmas:
    ze hřiště odchází Kirian Rodríguez, přichází Daley Sinkgraven.
     
    90+2
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Tenhle gól už bude platit, o tom není pochyb, Las Palmas zvítězí! Muñoz vyslal parádní přihrávku mezi dva soupeře na Parka a v tomto případě zafungovala spolupráce dvou žolíků, protože perfektní pas od Parka dostal do malého vápna CRISTIAN HERRERA a levou nohou míč pověsil pod břevno.
     
    90+1
    Ostřejší zákrok si neodpustil poměrně daleko od vlastní brány Fabrizio Angileri, navzdory pár minutám na hřišti bude dohrávat se žlutou kartou na kontě.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Diego Rico, přichází Fabrizio Angileri.
     
    89
    Všechno je jinak! Videorozhodčí dal Busquetsovi do sluchátek informaci, že do vápna přihrávající Araujo dostal nahrávku do ofsajdu, takže gól nemůže platit. Getafe žije.
     
    88
    Je rozhodnuto! Nejprve v obrovské příležitosti Araujo moc okatě dával najevo nahrávku, tu navíc poslal příliš blízko brány a Soria tedy byl u míče před Herrerou, jenže míč nakopl jenom do spoluhráče Iglesiase, klopýtajícímu gólmanovi potom balón komicky doputoval mezi nohama k soupeři Albertu Moleirovi, jemuž nedělalo žádné problémy poslat míč do prázdné brány.
     
    87
    Individuálně si věřil Máximo Perrone, ale tento argentinský fotbalista se příliš daleko nedostal, jeden na jednoho uspěl bránící Domingos Duarte.
     
    86
    Levou stranou pronikl do vnitra pokutového území Alberto Moleiro, proti němuž šel odvážně do skluzu Diego Rico a balón zvládl prodloužit mimo hrací plochu.
     
    85
    Střídání v týmu UD Las Palmas:
    ze hřiště odchází Sandro Ramírez, přichází Cristian Herrera.
     
    84
    Z pravého křídla centroval do šestnáctky Juan Latasa. Nebezpečí nepřipustil Mika Mármol, vyšplhal se vysoko do vzduchu a balón poslal do autu.
     
    83
    Mimo velké pokutové území si pro nahrávku vyběhl Álvaro Valles a odvážně poslal míč těsně kolem nohy Greenwooda k Mármolovi.

    Milan Huppert

    Branky: 43. Araujo (K. Rodríguez), 90+2. C. Herrera (Park)

    Karty:   11. Ó. Rodríguez (GET), 55. D. Suárez (GET), 69. Rico (GET), 70. Milla (GET), 90+1. Angileri (GET)   48. Alderete (GET)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:9.
    UD Las Palmas: Valles – Araujo, Coco, Mármol, S. Cardona – J. Muñoz, K. Rodríguez (C) (90+4. Sinkgraven), Loiodice (63. Park), Moleiro (90+4. B. Ramírez), S. Ramírez (85. C. Herrera) – al-Haddádí (63. Perrone).
    Náhradníci: Escandell – Á. Suárez, M. Cardona, Herzog, Kaba, Mfulu, Pejiño.

    Trenér: Francisco Javier García Pimienta

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C) (46. Latasa), G. Álvarez, Alderete – D. Suárez (79. J. Iglesias), Maksimović, Milla, Rico (89. Angileri) – Greenwood, Ó. Rodríguez (53. D. Duarte) – Mayoral (80. Lozano).
    Náhradníci: Benito, Fuzato – Aleñá, J. Martín, Mata, Mitrović, Patrick.

    Trenér: Pepe Bordalás

    Rozhodčí: Busquets – Pérez de Mendiola, Villate

    Diváci: 21 912
    bahis siteleri