Dukla Praha – Vlašim 3:0 (kon.) | Chrudim – Brno 0:9 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
3:0 (1:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Pátek 01.12.2023, 10:30 • UMT EDEN • Přípravný zápas
     
    Pražská Dukla v přípravném utkání potvrdila roli favorita, na umělé trávě v Edenu porazila Vlašim s přehledem 3:0.

    Skóre střetnutí otevřel už v 6. minutě po výborném stříleném centru zprava Štěpán Šebrle, načež domácí dvakrát udeřili i ve druhém poločase, když nejprve v 68. minutě uspěl dorážkou levou nohou Jiří Hudec a konečnou podobu výsledku stanovil o čtvrt hodiny později lobem přes gólmana Marek Červenka. Vítězství mužstva z hlavního města mohlo být ještě vyšší, ale v závěru byla k vidění neproměněná penalta, míč skončil na břevně.

    Svěřenci trenéra Rady zvládli vítězně i třetí přípravné utkání po konci podzimní části, Vlašim po prohře 1:4 s Duklou B prohrála i s jejím „áčkem“. (12:11:40)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Po ztrátě Vlašimi ve středu hřiště postupoval domácí fotbalista od poloviny až k hranici velkého vápna, odtud vyslal přízemní pokus k pravé tyčce a brankář míč s problémy, ale přece vyrazil.
     
    88
    Ebrima Singhateh vedl útok středem hřiště. Nedostalo se mu ovšem potřebné podpory a sám proti třem míč u kopaček neudržel.
    87. Neproměněná penalta domácího mužstva
     
    87
    Tak tohle se nepovedlo. Exekutor pokutového kopu vyzkoušel penaltu à la panenka, přičemž gólman sice skočil do strany, jenže míč narazil do břevna, a protože následně dorážel autor pokutového kopu, tak rozhodčí hru přerušil pro porušení pravidel, protože aby mohl dorážet tentýž hráč, musel by zakročit brankář.
     
    86
    Bude se kopat penalta! Při plnění defenzivních povinností si neporadil úplně ideálně Lukáš Musil, soka podrazil a rozhodčí bez váhání ukázal na bílý bod.
     
    85
    Vlašim se pokusila o rychlou odpověď, ovšem centr od pravé lajny nebyl z nejpřesnějších, skončil pouze v Radových rukavicích.
    83. Marek ČERVENKA - 3:0
     
    83
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Domácí perfektně sehráli protiútok, na jehož konci vyslal Moulis průnikový pas za obranu, zkušený útočník MAREK ČERVENKA si posunul balón po pravé ruce a vyběhnuvšího brankáře ukázkově přeloboval.
     
    82
    Centr na přední tyčku měl dobré parametry, ovšem domácí defenziva zafungovala velmi dobře a dvojice obránců společnými silami zpacifikovala Heppnera.
     
    81
    Po levé lajně utekl osobnímu strážci Ebrima Singhateh. Nejlepší střelec mužstva v sezóně se chytal odcentrovat, když jej faulem vyvedl z rovnováhy dotírající protihráč potažením za dres.
     
    80
    Na druhé polovině hřiště byl k vidění hodně nepřesný centr, který mířil přímo do brány a Filip Rada balón bez problémů ztlumil v rukavicích.
     
    79
    Vysokou rychlost vyvinul po lajně Tomáš Vondrášek a zvládl i odcentrovat, spoluhráč si ovšem nenačasoval výskok ideálně a míč podskočil.
    78. Duklu nejprve podržel Rada, dorážku zblokoval bránící hráč
     
    78
    Hosté nyní spálili obrovskou příležitost ke snížení skóre. Nejprve Ebrima Singhateh neuspěl v tváří v tvář Radovi, když po zemi mířil do jeho nohou, načež ještě zvládl odražený míč přisunout ke spoluhráči, ten pro změnu napálil clonícího soupeře.
     
    77
    Opět se zdálo, že by domácí mohli postupovat do přečíslení dvou na jednoho, ovšem tažení míče probíhalo příliš pomalu, obránci se stihli zatáhnout a hrozbě třetího inkasovaného gólu zamezit.
     
    76
    Nepřesná finální nahrávka i na druhé straně, kdy kolmice středem přišla příliš blízko bráně a balón získal pozorný gólman.
     
    75
    Útočník Dukly si řekl pohybem o balón za obranu. Ten skutečně přišel, ale na sněhu nabral vysokou rychlost, adresát proto doběhl míč až mimo hrací plochu.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Šebrle, 68. Hudec, 83. Červenka

    Neproměněná penalta: 87. (DUK), mimo


    FK Dukla Praha: Rada – Fojt, Hašek, Ullman, Douděra, Šebrle, Hudec, Moulis, Buchvaldek, Matějka, Mikeš.
    Náhradníci: Šťovíček – Červenka, Zeronik, Lehký, Hrubeš, Barac, Holiš, Vondrášek, Krejčí, Ludvíček.

    Trenér: Petr Rada

    FC Sellier & Bellot Vlašim:
    Trenér: Martin Hyský
    bahis siteleri