Dukla Praha – Vlašim 3:0 (kon.) | Chrudim – Brno 0:9 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
3:0 (1:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Pátek 01.12.2023, 10:30 • UMT EDEN • Přípravný zápas
     
    Pražská Dukla v přípravném utkání potvrdila roli favorita, na umělé trávě v Edenu porazila Vlašim s přehledem 3:0.

    Skóre střetnutí otevřel už v 6. minutě po výborném stříleném centru zprava Štěpán Šebrle, načež domácí dvakrát udeřili i ve druhém poločase, když nejprve v 68. minutě uspěl dorážkou levou nohou Jiří Hudec a konečnou podobu výsledku stanovil o čtvrt hodiny později lobem přes gólmana Marek Červenka. Vítězství mužstva z hlavního města mohlo být ještě vyšší, ale v závěru byla k vidění neproměněná penalta, míč skončil na břevně.

    Svěřenci trenéra Rady zvládli vítězně i třetí přípravné utkání po konci podzimní části, Vlašim po prohře 1:4 s Duklou B prohrála i s jejím „áčkem“. (12:11:40)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Po ztrátě Vlašimi ve středu hřiště postupoval domácí fotbalista od poloviny až k hranici velkého vápna, odtud vyslal přízemní pokus k pravé tyčce a brankář míč s problémy, ale přece vyrazil.
     
    88
    Ebrima Singhateh vedl útok středem hřiště. Nedostalo se mu ovšem potřebné podpory a sám proti třem míč u kopaček neudržel.
    87. Neproměněná penalta domácího mužstva
     
    87
    Tak tohle se nepovedlo. Exekutor pokutového kopu vyzkoušel penaltu à la panenka, přičemž gólman sice skočil do strany, jenže míč narazil do břevna, a protože následně dorážel autor pokutového kopu, tak rozhodčí hru přerušil pro porušení pravidel, protože aby mohl dorážet tentýž hráč, musel by zakročit brankář.
     
    86
    Bude se kopat penalta! Při plnění defenzivních povinností si neporadil úplně ideálně Lukáš Musil, soka podrazil a rozhodčí bez váhání ukázal na bílý bod.
     
    85
    Vlašim se pokusila o rychlou odpověď, ovšem centr od pravé lajny nebyl z nejpřesnějších, skončil pouze v Radových rukavicích.
    83. Marek ČERVENKA - 3:0
     
    83
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Domácí perfektně sehráli protiútok, na jehož konci vyslal Moulis průnikový pas za obranu, zkušený útočník MAREK ČERVENKA si posunul balón po pravé ruce a vyběhnuvšího brankáře ukázkově přeloboval.
     
    82
    Centr na přední tyčku měl dobré parametry, ovšem domácí defenziva zafungovala velmi dobře a dvojice obránců společnými silami zpacifikovala Heppnera.
     
    81
    Po levé lajně utekl osobnímu strážci Ebrima Singhateh. Nejlepší střelec mužstva v sezóně se chytal odcentrovat, když jej faulem vyvedl z rovnováhy dotírající protihráč potažením za dres.
     
    80
    Na druhé polovině hřiště byl k vidění hodně nepřesný centr, který mířil přímo do brány a Filip Rada balón bez problémů ztlumil v rukavicích.
     
    79
    Vysokou rychlost vyvinul po lajně Tomáš Vondrášek a zvládl i odcentrovat, spoluhráč si ovšem nenačasoval výskok ideálně a míč podskočil.
    78. Duklu nejprve podržel Rada, dorážku zblokoval bránící hráč
     
    78
    Hosté nyní spálili obrovskou příležitost ke snížení skóre. Nejprve Ebrima Singhateh neuspěl v tváří v tvář Radovi, když po zemi mířil do jeho nohou, načež ještě zvládl odražený míč přisunout ke spoluhráči, ten pro změnu napálil clonícího soupeře.
     
    77
    Opět se zdálo, že by domácí mohli postupovat do přečíslení dvou na jednoho, ovšem tažení míče probíhalo příliš pomalu, obránci se stihli zatáhnout a hrozbě třetího inkasovaného gólu zamezit.
     
    76
    Nepřesná finální nahrávka i na druhé straně, kdy kolmice středem přišla příliš blízko bráně a balón získal pozorný gólman.
     
    75
    Útočník Dukly si řekl pohybem o balón za obranu. Ten skutečně přišel, ale na sněhu nabral vysokou rychlost, adresát proto doběhl míč až mimo hrací plochu.
     
    74
    Tentokráte už střílený centr zprava vyšel, avšak v tomto případě zafungoval stope Vlašimi, který zamezil v zakončení ukázkovým skluzem.
     
    73
    Na pravém křídle se domácí hráč výborně odpoutal od osobního strážce a na úrovni penalty viděl osamoceně nabíhajícího spoluhráče, ale nahrávka mu nevyšla, míč poslal do zámezí.
     
    72
    Vlašim zkouší štěstí konstruktivní rozehrávkou, ovšem Dukla má velmi dobře zorganizovanou obranu a nebezpečí zatím nepřipouští.
     
    71
    Nebezpečný útočný faul při hodně vysunutém útočném presinku. Hostující obránce se ztěžka sbírá ze země, zranění si naštěstí nepřivodil.
     
    70
    Situace dvou na jednoho třetím gólem Dukly neskončila. Hráč sprintující po levém křídle akci nevyřešil dobře a vysoký centr poslal mimo dosah spoluhráče.
    68. Jiří HUDEC - 2:0
     
    68
    Dukla právě vstřelila branku!
    Svěřenci trenéra Rady odskakují na rozdíl dvou branek! Zajímavý signál z přímého kopu, kdy přišla přihrávka na hranici velkého vápna, odkud zblokoval zakončení jeden z útočících fotbalistů, ale šťastně pod sebe přímo k JIŘÍMU HUDCOVI, který levačkou nasměroval dorážku mimo dosah gólmana.
     
    67
    Volný přímý kop pro Duklu. K faulu došlo v blízkosti levé lajny, když se jeden z domácích fotbalistů chtěl přiblížit pokutovému území.
     
    66
    Z rohu neudeřilo. Proti míči vyrazil gólman a ani v tomto případě nebyl dvakrát jistý, situace nakonec dopadla v jeho prospěch.
     
    65
    Darovaný roh pro Duklu, kdy brankář nezvládl malou domů, při zpracování mu míč podjel pod nohou a naštěstí pro něj vedle brány.
     
    64
    Střílený centr z pravé strany šestnáctky mířil přímo do brány. Gólman zaváhání nepřipustil a balón ztlumil v rukavicíh.
     
    63
    Ještě v zárodku zastavil brejk Dukly útočník Vlašimi nedovoleným způsobem. Rozhodčí se rozhodl neponechat výhodu a rovnou fouknout do píšťalky.
     
    62
    Konečně se Vlašimi povedlo přiblížit se pokutovému území soupeře, ale kýžený efekt se nedostavil, sklepnutí po přetaženém centru zprava skončilo u protihráče.
     
    61
    Zase si s míčem zahrál domácí brankář, jenž si řekl o malou domů, nikým neatakován s přehledem zpracoval a obloučkem přes konkurenta našel levého beka.
     
    60
    Další neúspěšný brejk Vlašimi, když přihrávka středem byla příliš prudká a balón vysokou rychlostí doputoval až ke gólmanovi.
     
    59
    Rána ze střední vzdálenosti brankáře Vlašimi neohrozila, kontroloval hrací předmět letící poměrně vysoko nad horní tyčkou.
     
    58
    Vlašim podnikla útočný výpad po pravé lajně, s nímž ovšem domácí defenziva počítala a soupeře nepustila do blízkosti pokutového území.
     
    57
    Nákop za obranu mířil na zabíhajícího hráče v modrém dresu, k němuž však skvěle přistoupil stoper a hlavou sklepl míč pro kolegu.
     
    56
    Nahrávka na levé křídlo našla svého adresáta a fotbalista Dukly zkoušel střelu na přední tyč, kde zdárně zakročil pravou nohou brankář.
     
    55
    Vlašim se ubránila dalšímu nebezpečnému útoku soupeře, dlouhý odkop středem doputoval až k brankáři, jenž dostal moře času na rozehrávku.
     
    54
    Zkušený Tomáš Vondrášek skvěle předskočil protihráče a chtěl pokračovat středem, soupeř ho ovšem zezadu nešetrně podrazil.
     
    53
    S úspěchem se nesetkal ani rohový kop domácího týmu, centr do přehuštěného prostoru kontroloval jeden ze stoperů.
     
    52
    Situaci dva na dva domácí nevyřešili ideálně, dlouho čitelná přihrávka skončila u dobře pozičně stojícího vlašimského zadáka.
     
    51
    Útok po pravé lajně hostujícímu mužstvu nevyšel, centrovaný balón měl pod kontrolou vyběhnuvší brankář domácího celku.
     
    50
    Do breku mířil středopolař Dukly, jehož konkurent zastavil bez zjevné snahy hrát balón a odměnou mu byl žlutý kartónek.
     
    49
    Útok Vlašimi přerušil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí, nahrávka po pravé lajně přišla příliš pozdě a pomezní celou situaci velmi dobře posoudil.
    48. Skrumáž ve vápně Vlašimi skončila tvrdou ránou do břevna
     
    48
    Po zmatcích v pokutovém území Vlašimi se do míče opřel jeden z domácích fotbalistů a tvrdou ránu nártem napálil do břevna, z nějž se na trávník snesla poměrně velká dávka čerstvě napadaného sněhu.
     
    47
    Oba trenéři pro druhý poločas protočili sestavy, aby viděli ve hře co nejvíce svých svěřenců a pro ostré zápasy tak měli co porovnávat a z čeho vybírat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas přípravného zápasu mezi pražskou Duklou a Vlašimí přinesl jediný gól, o nějž se postarali domácí. Stalo se tak v 6. minutě, kdy se po perfektně provedeném stříleném centru zprava trefil do prázdné brány Štěpán Šebrle. Postupně se hra vyrovnala a spíše hrozila Vlašim, Filip Rada ovšem předvedl řadu skvělých zákroků a zatím udržuje čisté konto.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Pavel Moulis posunul akci doleva, kde se nacházel Štěpán Šebrle, jenž si věřil proti dvěma protihráčům. Jednoho se zbavil, druhého nikoliv.
     
    43
    Střela hostujícímu fotbalistovi ze střední vzdálenosti nevyšla, pomalu letící balón po zemi Filip Rada bezpečně schoval do rukavic.
     
    42
    Hodně nepovedený centr z volného přímého kopu, který gólman Vlašimi kontroloval očima, balón prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    41
    Domácí hráč běžel k pravému rohovému praporku a už se chystal odcentrovat, když v tom jej zezadu nedovoleně srazil k zemi konkurent.
     
    40
    Barnabáš Lacík počkal na podporu od spoluhráčů, které se mu dostalo ve dvojí podobě, nahrávku ale následně poslal kolegovi za paty.
     
    39
    Dukla vyzkoušela útok pravou stranou. K centru už nicméně nedošlo, protože hráč Vlašim vyprodukoval perfektní obranný zákrok.
     
    38
    Filip Rada zůstává stoprocentní i po tvrdé ráně z levé strany šestnáctky, proti níž parádně zareagoval a balón vyrazil před sebe do prostoru, kde měl spoluhráče.
     
    37
    Vysoký vlašimský presink dělá Dukle poměrně velké problémy. Teď si nicméně Ondřej Ullman poradil velmi dobře, milimetrově přenesl balón k pravé lajně.
     
    36
    Z poloviny hřiště se Dominik Hašek rozhodl neriskovat a vyslal dlouhou nahrávku na Filipa Radu, který si ve sněhu pohlídal hrozící podklouznutí a zvládl i zpracování.
     
    35
    Nebezpečí i na druhé straně, kde do vápna obdržel do druhé vlny přihrávku hráč ve žlutém dresu, pomalou střelu placírkou po zemi gólman ztlumil v rukavicích.
     
    34
    Hostující útočník směřoval do úniku, jenže finální fázi vůbec nezvládl, posunul si balón příliš před sebe a vyběhnuvší Filip Rada odkopával pravou nohou mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    33
    Napodruhé už zvládl Pavel Moulis rozehrávku o poznání lépe, při zpracování mu zůstal míč u nohy a druhým dotekem sklepával za sebe na Haška.
     
    32
    Domácí defenziva nebezpečnou standardku soupeře pokryla bez větších problémů, když kralovala vzdušnému prostoru.
     
    31
    Pavel Moulis nezvládl zdánlivě snadné zpracování a hrozbu nebezpečného protiútoku potom hasil jenom za cenu faulu, protihráče potáhl za dres.
     
    30
    Pražská Dukla přesunula kombinaci na útočnou polovinu a trpělivě čeká na další okénko, které by se mohlo otevřít ve vlašimské defenzivě.
    29. Rada si poradil se střelou směřující do pravého dolního rohu
     
    29
    Filip Rada výborným zákrokem udržuje Duklu v těsném náskoku! Proti přízemní ráně zpoza velkého vápna šel včas k zemi a míč směřující k pravé tyči vytěsnil na roh.
     
    28
    Volný přímý kop kopala Dukla zleva kousek za velkým vápnem, centr směrem do brány skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    27
    Za velkým vápnem úřadoval Senegalec Ryan Noga, jemuž se povedlo na dlouhou nohu píchnout míč pod sebe, následná střela skončila na prvním protihráči.
     
    26
    Hosté se dostávají do hry a v posledních chvílích jsou aktivnějším týmem. Za technickou střelou z hranice velkého vápna se Filip Rada natahoval marně, naštěstí pro něj míč doputoval nad břevno.
     
    25
    Po centru Martina Šuberta se spoluhráč opřel do střely hlavou a Filip Rada měl co dělat, balón zpacifikoval až nadvakrát.
     
    24
    Standarda pro Vlašim. Po pravé lajně nabral eden z fotbalistů v modrém vysokou rychlost a zezadu byl nešetrně povalen k zemi.
     
    23
    Vlašimský gólman si ne poprvé zakřičel o malou domů vlašimský gólman, po zpracování levačkou odkopával pravačkou jenom do zámezí.
     
    22
    Dobrou práci tělem odvedl hostující stoper, když na zádech podržel soupeře a ten se provinil nedovoleným zákrokem podražením.
     
    21
    Pozdě vystartoval za míčem hostující forvard. Stoperská dvojice Dukly situaci kontrolovala a míč nechala doputovat až k brankáři.
     
    20
    Opět byl k vidění centr, nyní směrem do brány, avšak příliš blízko k ní a brankář Vlašimi bez problémů nechal hrací předmět doskákat vedle pravé tyčky.
     
    19
    Dlouhý centr doputoval na hranu pravé strany šestnáctky, odkud přišlo sklepnutí pod sebe, ale jen do prostoru, kde byl konkurent.
     
    18
    Štěpán Šebrle se zbavil osobního strážce, načež si věřil i na stopera, toho ovšem nedokázal přetlačit v souboji tělo na tělo.
     
    17
    Těžkou malou domů zvládl Filip Rada na jedničku, zpracoval si míč na pravou nohu a těsně kolem Martina Šuberta rozehrál na pravého beka.
     
    16
    Od pravé lajny stáhl hru do středu Barnabáš Lacík a vyzkoušel tvrdou střelu levačkou na přední tyčku, kde byl Filip Rada včas.
     
    15
    S dlouhým nákopem za obranu si obrana pražské Dukly věděla rady, stoper navíc zvládl míč sklepnout hlavou pro středopolaře.
     
    14
    Zkušený Pavel Moulis rozvinul brejk průnikovou nahrávkou doleva, odkud autor zatím jediného gólu Štěpán Šebrle nepřesně odcentroval.
     
    13
    Brankář Vlašimi si rozmyslel vyběhnutí proti centru od praporku, čehož nemusel litovat, protože spoluhráč kraloval vzdušnému souboji.
     
    12
    Svěřenci trenéra Rady okamžitě vystartovali do útoku a dostali se až na hranici vápna, jeden z obránců zvládl zblokovat střílený pas na roh.
     
    11
    Nakrátko rozehraný roh a centr, který padal na úroveň penalty, odkud obránce Dukly z voleje nekompromisně odkopával.
     
    10
    A další útok hráčů v modrých dresech. Tentokráte byl zakončený centrem z pravého křídla, míč proletěl nad hlavami ve vápně přítomných fotbalistů.
     
    9
    Útok středem hřiště Vlašimi nevyšel. Dobrou práci odvedl Dominik Hašek, jenž balón získal do vlastního držení a zvládl i přesně rozehrát.
     
    8
    Dukla pokračuje v aktivním pojetí hry. Proti centru na hranici penalty vystartoval gólman a míč sebevědomě lapil do rukavic.
    6. Štěpán ŠEBRLE - 1:0
     
    6
    Dukla právě vstřelila branku!
    Brzký gól střílí domácí favorit! Po rozehraném autovém vhazování přišel do vápna zprava parádní střílený přesně do prostoru, kam si naběhl ŠTĚPÁN ŠEBRLE a z bezprostřední blízkosti snadno poslal míč do prázdné brány.
     
    5
    Gólman Vlašimi si zakřičel o malou domů a dostal ji, bez váhání potom míč ani nezpracovával a hned vyslal dlouhý nákop na útočnou polovinu.
     
    4
    S centrem z pravé lajny do pokutového území si hostující defenziva poradila na jedničku, vysoká hlavička doputovala mimo velké pokutové území.
     
    3
    Jako první zahrozilo mužstvo z hlavního města průnikem po levém křídle, nicméně nepovedený centr byl snadnou kořistí pro brankáře.
     
    2
    Domácí vstoupili v nelehkých podmínkách do přípravného utkání v tradičních žlutých dresech. Fotbalisté Vlašimi zvolili dresy barvy modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    FC Sellier & Bellot Vlašim

    Vlašim po polovině sezóny nemá vůbec nic jistého. V případě skvělých výkonů může promluvit do postupových bojů, stejně tak ale může v případě nepovedené série spadnout do boje o udržení. Aktuálně disponuje dvaadvaceti body a nachází se na osmém místě o osm bodů za dnešním soupeřem a o sedm bodů před patnáctým Žižkovem. Dnes půjde o první přípravné utkání svěřenců trenéra Hyského na jasní část sezóny.
     
    FK Dukla Praha

    Pražská Dukla může být s podzimní částí sezóny spokojena, neboť ve druhé nejvyšší soutěži okupuje druhou příčku s mankem čtyř bodů na vedoucí Vyškov. Není čas ztrácet čas a mužstvo z hlavního města už je v plné přípravě na jaro, již stihlo odehrát dva přípravné zápasy a oba vítězně, Žižkov udolalo těsně 2:1 a Bohemians B rozstřílelo 5:0.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné páteční dopoledne. Vítám vás při sledování přípravného zápasu, v němž se pražská Dukla utká s Vlašimí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Šebrle, 68. Hudec, 83. Červenka

    Neproměněná penalta: 87. (DUK), mimo


    FK Dukla Praha: Rada – Fojt, Hašek, Ullman, Douděra, Šebrle, Hudec, Moulis, Buchvaldek, Matějka, Mikeš.
    Náhradníci: Šťovíček – Červenka, Zeronik, Lehký, Hrubeš, Barac, Holiš, Vondrášek, Krejčí, Ludvíček.

    Trenér: Petr Rada

    FC Sellier & Bellot Vlašim:
    Trenér: Martin Hyský
    bahis siteleri