Philadelphia – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Tampa – Dallas 4:0 (kon.) | Winnipeg – Carolina 2:1 (kon.)
Montreal – Seattle 4:2 (kon.) | Arizona – Washington 6:0 (kon.) | Vegas – St. Louis 1:2 (po pr.)
konec
Montreal Canadiens
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Seattle Kraken
Úterý 05.12.2023, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:28 Josh ANDERSON - 4:2
     
    59:28
    6/6
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Od modré čáry pálil Vince Dunn a Montembeault zvládl také další zákrok. Puk se pak dostal k JOSHOVI ANDERSONOVI, který ho z vlastního obranného pásma poslal do opuštěné branky. Bez asistence.
    Matheson M., Suzuki N., Slafkovský J., Caufield C., Kovacevic J., Montembeault S.
    Larsson A., Beniers M., Dunn V., Grubauer P., Kartye T., Yamamoto K.
     
    58:29
    Hosté tam puk zavážejí a Grubauer odjíždí na střídačku!
     
    57:21
    Tohle byla dobrá šance hostí! Jordan Eberle dobruslil na pravém kruhu od mantinelu odražený puk a snažil se prostřelit Montembeaulta. Ten však ztlumil kotouč někde mezi tělem a pravou rukou.
     
    55:16
    Nick Suzuki se společně se Slafkovským dostal do přesilové situace 2 na 1. Suzuki se to rozhodl řešit sám a střelou z levého kruhu Grubauera nepřekonal!
     
    52:59
    Výborné střídání domácích! Brendan Gallagher našel zpoza branky Tannera Pearsona. Ten ani nadvakrát zblízka nepřekonal Grubauera.
     
    48:58
    Mohlo být srovnáno! Oliver Bjorkstrand vystřelil od pravého mantinelu. Montembeault zřejmě nic neviděl a za jeho zády zazvonila tyčka!
    44:49 Vince DUNN - 3:2
     
    44:49
    6/5
    Seattle právě vstřelil bratnku!
    Hosté početní výhodu zužitkovali a tohle bude ještě velké drama! První střelu VINCEHO DUNNA vyrazil Montembeault. Puk se následně dostal k Eelimu Tolvanenovi, který ho vrátil na modrou opět Dunnovi a ten dělovkou od modré čáry již prostřelil i strážce montrealské svatyně. Asistence: Eeli Tolvanen a Matthew Beniers.
    Dunn V., Tolvanen E., Beniers M., Grubauer P., Gourde Y., Yamamoto K.
    Suzuki N., Lindström G., Dvorak C., Montembeault S., Barron J.
     
    43:15
    Přesilovka pro hosty! Mike Matheson zahákoval Alexandera Wennberga a bude doufat, že na trestné lavici vydrží dvě minuty.
    34:05 Jared MCCANN - 3:1
     
    34:05
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté dokonale využili už utavené pětice Habs! Mike Matheson navíc ztratil hůl a nedokázal tak ubránit JAREDA MCCANNA, který si na pravém kruhu srovnal proti neozbrojenému zadákovi domácích puk na střelu a švihem nad levé rameno překonal Montembeaulta – 3:1. Asistence: Vince Dunn a Adam Larsson.
    McCann J., Dunn V., Larsson A., Tanev B., Wennberg A., Grubauer P.
    Matheson M., Gallagher B., Lindström G., Dvorak C., Montembeault S., Pearson T.
    26:58 Sean MONAHAN - 3:0
     
    26:58
    6/5
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí využili přesilovku a vedou už 3:0! Ke gólu vedla kombinace mezi trojicí Cole Caufield – Nick Suzuki a SEAN MONAHAN, který z levého kruhu zamířil přesně nad lapačku. Asistence: Nick Suzuki a Cole Caufield.
    Monahan S., Suzuki N., Caufield C., Montembeault S., Matheson M., Slafkovský J.
    Borgen W., Tanev B., Oleksiak J., Grubauer P., Bellemare P.
     
    26:00
    Juraj Slafkovský se snažil dostat za obranu soupeře. Adam Larsson mu v tom zabránil faulem a půjde na trestnou lavici.
    23:12 Tanner PEARSON - 2:0
     
    23:12
    6/5
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení! Christian Dvorak nahodil od modré čáry puk na branku. Grubauer ho vyrazil levým betonem jen k TANNEROVI PEARSONOVI, který už měl snadnou úlohu – 2:0. Asistence: Brendan Gallagher a Christian Dvorak.
    Pearson T., Dvorak C., Gallagher B., Montembeault S., Kovacevic J., Struble J.
    Schultz J., Eberle J., Dumoulin B., Beniers M., Grubauer P.
     
    16:51
    Šance na obou stranách! Nejprve pálil Vince Dunn a Montembeault se pak vyznamenal především při následné dorážce Alexe Wennberga, proti které dokázal nastavit levý beton. Na druhé straně Christian Dvorak rychle obkroužil branku a snažil se pohotově zasáhnout puk za brankovou čáru. Grubauer se tak tak stihl přemístit od jedné tyčce ke druhé!
     
    14:51
    Juraj Slafkovský sebral před hostující brankou puk Beniersovi a ve velké šanci se díky tomu ocitl Nick Suzuki. Ten ale nedokázal překonat Grubauera!
     
    13:32
    Matthew Beniers vyhrál souboj v rohu a předložil puk před branku Olivera Bjorkstranda. Ten zblízka nenalezl místo v Montembeaultově rozkleku!
     
    08:15
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Michael Matheson – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    08:15
    Brendan Gallagher minul poloodkrytou hostující branku! Následně však Mike Matheson narazil do přesouvajícího se Grubauera a rozhodčí to posoudili jako faul obránce Habs. Domácí tedy půjdou do oslabení!
     
    07:44
    Příležitosti Montrealu! Anderson našel Jakea Evanse, který z levé strany zamířil vedle bližší tyčky. O pár desítek sekund později nastřelil Cole Caufield z pravé strany dokonce brankovou konstrukci!
    04:03 Sean MONAHAN - 1:0
     
    04:03
    6/6
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí trestají hrubou chybu Jamieho Oleksiaka! Obránce Seattlu totiž při rozehrávce od zadního mantinelu namazal kotouč na pravý kruh protihráči Joshovi Andersonovi, který ho okamžitě předložil na zadní tyčku SEANOVI MONAHANOVI a ten měl před sebou odkrytou klec. Asistence: Josh Anderson a Jake Evans.
    Monahan S., Anderson Jos., Montembeault S., Matheson M., Guhle K., Evans J.
    Borgen W., Bjorkstrand O., Oleksiak J., Grubauer P., Gourde Y., Kartye T.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Monahan (Jos. Anderson, Evans), 24. Pearson (Gallagher, Dvorak), 27. Monahan (Suzuki, Caufield), 60. Jos. Anderson – 35. McCann (Dunn, Larsson), 45. Dunn (Tolvanen, Beniers)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – Lindström, Matheson (A), J. Barron, Guhle, Kovacevic, Struble – Caufield, Suzuki (C), Slafkovský – Jos. Anderson, Evans, Monahan – Gallagher (A), Dvorak, Pearson – Ylönen, Stephens, Armia.
    Trenér: Martin St. Louis

    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, Kartye – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, McCormick.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Hanson, MacDougall – Daisy, Murray

    Diváci: 20 915
    bahis siteleri