Mountfield HK – Poruba 1:0 (kon.) | Tábor – Kladno 2:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 8:2 (kon.)
HC Litvínov – Č. Budějovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Třinec – Zlín 8:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (1:2 po s.n.)
Přerov – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC RT TORAX Poruba
Čtvrtek 07.12.2023, 15:00 • Malá hala ČPP Arény, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z východočeské metropole! Do konce základní části dorostenecké extraligy již moc kol nezbývá a hradečtí dorostenci bojují o co nejlepší umístění po základní části.

    Ve čtvrteční odpoledne na malé hale budou papírovým favoritem proti aktuálně osmé Porubě, které se ale celkem solidně v poslední době daří. Z posledních pěti duelů čtyřikrát vyhrála. Narazila až v malém derby s Třincem, kterému doma podlehla 2:8.

    Lvi jsou tak v přímém porovnání formy o něco horší, neboť si zapsali dvě prohry za sebou. Nejprve v nájezdech s Vítkovicemi, posléze pak v derby s pardubickým Dynamem. S ostravským celkem navíc mají bilanci jedné výhry za tři body a prohry v nájezdech.

    Zápas začíná na malé hale ČPP Arény od 15:00, příjemnou zábavu!
     
    -4
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Záruba – Vencl, Janeček, Forejtek (A), Studnický, D. Pavlík, J. Pánek – Hendrych (A), Šichan, Šedivý – Vondruška, Páleník (C), Klíma – Hornych, Koklar, Václavíček.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC RT TORAX Poruba: Bernard (Láryš) – Majkowski, Michalík, Stasjuk, Noga, Dragon (A), Korbel – Skorochod (A), Vehovský (C), Ostřížek – M. Kozák, Stryczek, Dietrich – Václavek, Bobok, Ignatěnko.
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Honza – Hájková, Jiruška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Začátek měli domácí velmi slušný. Hned se dostali do útočného pásma a Šichan dostal nahrávku mezi kruhy. Bekhendové zakončení musel Bernard zkrotit nadvakrát.
     
    00:41
    I Poruba měla zajímavou příležitost. Rychlý kontr zakončoval po přihrávce na kruhy Bobok, Záruba se ale výborně přesunul a zasáhl betonem.
     
    01:29
    Hornych podržel puk na holi a přes Koklara sehrával na Pavlíka, který po dvou rychlých krocích vypálil od modré. Trefil však jenom Bernardův beton, Poruba alespoň vyhodila.
     
    02:19
    Hradec mlů velmi dobré střídání a celou minutu vařil Porubu v jejím vlastním pásmu. Hosté ale velmi dobře vytlačovali hru na mantinely, odkud nebyli domácí tak nebezpeční.
     
    03:19
    Ohromná chyba hostujících obránců v rozehrávce a Vondruška byl rázem sám před Bernardem! Pálil nad brankářovu lapačku, jenže prostor tří tyčí ve finále ani netrefil.
     
    04:10
    Koklar dobře obral o puk Ignatěnka a v tísni si ještě dokázal vyjet nad kruhy do zakončení. To přišlo, ale hostující brankář jej v klidu sebral.
     
    04:39
    Poruba se zatím v úvodu utkání moc nechytá. Hradec je jednoznačně lepším a aktivnějším celkem, Bernard si připsal další zákrok po stříleném nahození z levé strany.
     
    05:16
    Hosté zahrozili po drobné chybě Janečka, kterému trvalo, než si zpracuje puk u vlastní branky. Vehovský zkoušel být důrazný u bližší tyče, Zárubův beton ale nepřetlačil.
     
    06:19
    Dietrich rozehrával pod tlakem, přesto dokázal přihrávkou vybídnout do koncovky Skorochoda. Jeho střelecký pokus po ledu ale Záruba bez potíží sebral.
     
    07:19
    Hendrych šel sám do tří hráčů, kteří ho tak na modré bez problémů zastavili. Ostravský tým se sice posléze pokusil otočit hru, dopadlo to ale opačným efektem. Následuje vhazování po pravici Bernarda.
     
    08:07
    Navíc přichází pro hosty první oslabení. Jan Ostřížek (POR) přesekl hokejku soupeři při návratu z útočného pásma a za sekání jde ven.
     
    08:29
    Právě v oslabení se ale hosté ukázali velmi solidně. Dietrich byl rychlejší a táhl puk ve snaze vyhodit. Dojel s ním až do útočného pásma a přebruslil si na protější stranu, jeho zakončení letělo jenom do Zárubovy lapačky.
     
    09:20
    Hosté se zatím bez problémů brání. Hradec se kloudně nedostal ani ke kombinaci v útočném pásmu.
     
    09:55
    Bernard podržel Porubu ke konci početní nevýhody! Nejprve střílel z pravé strany Janeček, jeho pokus vyrazil hostující gólman jenom před sebe, načež přišlo zakončení Hendrycha. Ani v tomhle případě se ale skóre nemění!
     
    10:53
    Studnický křížem zkoušel najít Klímu, ale přihrávku šikovně zablokoval vracející se Kozák.
     
    11:19
    I tak se ale povedlo domácím vybojovat vhazování v útočném pásmu. Jejich převaha je znatelná, zatím se ale hraje stále bez branek.
     
    11:49
    Hendrych obral o puk Ignatěnka a Hradec tak mohl jít zase do útočného pásma. Právě Hendrych byl pak finálním hráčem v kombinaci, ale zradila ho nepřesnost.
     
    12:59
    Janeček měl už dlouhé střídání, proto jenom ze středního pásma nahodil za branku Poruby a odjel střídat, stejně jako jeho spoluhráči.
     
    13:29
    Snahu Poruby o další kombinaci v útočném pásmu zradil ofsajd, proto přichází přerušení hry. Těch není za první třetinu mnoho.
     
    14:06
    Petr Bernard předvedl fantastický zákrok! Vondruška se uvolnil na pravém křídle, zatáhl hru až na pravý kruh a sehrával do druhé vlny pro zcela volného Páleníka. Ten to měl rozjeté skvěle, mířil do odkryté části branky, ale Bernardova vyrážečka byla proti!
     
    15:19
    Václavíček se protáhl přes dva obránce až k brance, ale puk měl již daleko od hole. Proto šlo zakončení jenom do Bernardova betonu.
     
    16:19
    Vondruška dostával přihrávku na levou stranu, ale už byl v pásmu o dost dříve oproti kotouči. Proto přichází do hry ofsajd.
     
    16:50
    Jaroslav Vondruška se dostal do tutové šance, když ujel sám na branku. Bernardovi tlačil puk mezi betony, gólman z největšího sídliště Ostravy ale tým i v tomto případě fantasticky podržel!
     
    18:43
    Michalík dostal puk hned po svém nástupu na led, objel dva protihráče a pokoušel se z mezikruží zakončit. Střela ale byla zblokována.
     
    19:32
    Koklar narušil kombinaci Poruby, která poslední minutu zatím tráví v útočném pásmu. Hostům se ale dařilo pokračovat a přišla přihrávka před branku pro Ostřížka, ten ale minul!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a odehrála se velmi svižně, za pouhých 26 minut. Také se nesla ve znamení jasné dominance Lvů, ti svoje šance ale neproměňovali. Výborný výkon totiž předvádí brankář Poruby, Petr Bernard, který pochytal několik vyložených šancí. Na druhé straně neměl Marek Záruba tolik práce.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:41.
     
    Jakkoliv jsem si myslel, že před cestou na Vysočinu, kde budu trávit po dlouhé době víkend, se zápas možná i odehraje rychleji, tak tomu bohužel není. To se prostě tak stane, že o první přestávce nemá led kdo přejet rolbou, a tak se první přestávka natáhne o výrazně více minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Druhá třetina na ledu, který je zčásti ještě pod vodou, začíná. A Poruba začala solidně. Vehovský z vrcholku kruhů nahazoval na Zárubu, který podržel puk v lapačce.
     
    20:28
    Rychlá kombinace po vyhraném buly a Páleník sehrával před branku na Vondrušku, který se ale ani nedostal k zakončení. Poruba vyhazuje do středního pásma.
     
    21:33
    Koklar těsně nedosáhl na zpětnou přihrávku od Hornycha a puk téměř projel do středního pásma. Celou situaci sice ještě zachránil vracející se obránce, o moc déle ale vepředu domácí nevydrželi.
     
    22:48
    Poruba ujela do situace 2 na 1, kterou táhl po pravé straně Ostřížek. Natáhl na sebe obránce a v ideální moment nahrál před prázdnou Vehovskému. Skvělý zákrok Záruby drží Hradec na nule!
     
    23:26
    Páleník byl na druhé straně taktéž v tutové situaci a mířil Bernardovi na vyrážečku, ale proti porubskému brankáři selhal!
     
    25:06
    Hendrych naskočil ze střídačky a dostal puk mezi obránce. Nebyl ale natolik rychlý, aby se utrhl a jel sám na branku. Obránci jej čistým způsobem zastavili a odpravili puk do bezpečí.
     
    26:29
    Dragon předvedl útočný výpad po křídle, načež posléze nahazoval před branku na Vehovského, který se snažil dostat přes obránce. Vehovský ale v souboji protihráče nepřetlačil.
     
    28:33
    Pavlík se tlačil za pukem u mantinelu, ale Majkowski jej výborně odstavil. Ten stejný obránce poté vytlačil domácí do středního pásma.
     
    29:06
    Hradec si nahozením vybojoval vhazování v útočném pásmu, bude se vhazovat po pravici Bernarda.
     
    29:33
    Páleník dostal zleva nabito na střelu ze slotu. Vzal to z první a pálil na zadní tyč, Bernard měl včas připravený beton.
     
    30:20
    Domácí čeká druhá přesilovka. Tobiáš Vehovský (POR) se dopustil pod tlakem ve vlastním pásmu podrážení, a tak je vyloučen.
     
    31:09
    Poruba udělala v oslabení hrubou chybu! Špatně střídala, v jednu chvíli měla na ledě pět hráčů, a tak bude hrát 71 sekund v oslabení 3 na 5!
     
    31:43
    6/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvojnásobnou přesilovku Hradec využívá a jde do vedení! Filip Klíma nejprve střílel z levého kruhu, nepřesný pokus sice Bernarda nijak neprověřil, přesto měli domácí i nadále puk v držení. Na modré se připravil KAREL STUDNICKÝ a přesnou střelou do vinglu nedal Bernardovi šanci – 1:0! Asistence: Filip Klíma.
    Studnický K., Klíma F., Páleník O., Vondruška J., Václavíček M., Záruba M.
    Bernard P., Majkowski M., Michalík R., Bobok T.
     
    32:39
    V již pokračující výhodě měli domácí velkou šanci na druhý gól! Hendrych rozjel útok, projel okolo obránce a připravil puk pro Klímu, který z pravého kruhu napálil tyč!
     
    34:30
    Hornych vyhrál souboj o střídaček a posunul křížem na Václavíčka, který ale byl již pod tlakem. O puk tak přišel, ale Poruba směrem dopředu nic moc nevymyslela.
     
    36:00
    Záruba nepříliš prudké nahození v klidu skryl a rozehrál na Pánka, jenž projel nerušeně až před Bernarda. Hradec z toho profitoval v podobě střely, ale Bernard bez potíží puk sebral.
     
    38:08
    Záruba další vyhození Poruby, které tentokrát nebylo zakázaným uvolněním, rozehrál, zanedlouho ale domácí o puk přišli. A Poruba toho využila. Václavek si stáhl kotouč přes obránce a chtěl nahrávat na druhou stranu, odkud by přišlo zakončení do prázdné. Puk mu ve finální fázi ale ujel.
     
    39:54
    Šest sekund před koncem třetiny zapsal další zákrok Záruba, opět proti nepříliš razantnímu nahození.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A více se ve druhé třetině nestane. Ta byla hrána taktéž svižně, avšak k vidění byl trochu jiný obrázek. Domácí sice měli převahu, ale ne již takovou. Přesto se jim povedlo skórovat, když využili přesilovku 5 na 3 na konci 32. minuty. Karel Studnický prostřelil všechno před sebou od modré. Poruba byla nebezpečná především na brejkové situace, všechny ale dokázal Záruba v klidu pokrýt.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:30, teď už doopravdy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Po zakázaném uvolnění Hradce vyjeli domácí do kontru, ten ale skončil signalizovaným ofsajdem, později přetransformovaným na úmyslný.
     
    40:59
    Hradec střídal a ztratil puk, čímž pustil rychlejší hráče Poruby do útočného pásma. Noga se snažil od mantinelu nahrát před branku, tam ale neměl žádného spoluhráče.
     
    43:02
    Šedivý přebruslil do útočného pásma a nahazoval na Šichana, který ale byl zavřen na mantinelu a neměl kam nahrávat.
     
    43:33
    Páleník u mantinelu dohrál Václavka, kterého od nárazu do prken zastavil stojící čárový rozhodčí. Hradec se i nadále tlačí dopředu.
     
    44:22
    Václavíček narušil rozehrávku Poruby a posunul na Páleníka, který z mezikruží pálil mezi betony Bernarda. Hostující brankář si ale tuhle situaci skvěle pokryl.
     
    44:51
    A zasáhl dobře i proti nahození ze středního pásma, se kterým dále nepracoval. Raději tak přerušil a bude se vhazovat v útočném pásmu.
     
    46:02
    Forejtek ostře dohrál na mantinelu Kozáka, který se jenom těžce zvedal a odjel rovnou na střídačku. Domácí navíc vyhodili na zakázané uvolnění, Poruba tak může v útočném pásmu pokračovat.
     
    46:55
    Stasjuk držel puk na modré proti Koklarovi a poradil si, i když za podpory spoluhráčů. O chvíli později navíc došlo k faulu.
     
    47:10
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Jan Pánek – 2 min., hákování.
     
    47:30
    Poruba má tak první přesilovku a nesehrála to na první dobrou špatně. Vehovský nahrával na Ostřížka, který měl odkrytou branku. Zpracování ale nebylo tak stoprocentní, následná střela šla jenom do bloku.
     
    48:25
    Daniil Skorochod se už radoval z gólu, když zůstal viset sám na pravém kruhu a střílel nad Zárubovu vyrážečku. Domácí gólman ale předvedl na poslední chvíli fantastický zákrok!
     
    49:06
    Hosté sehráli početní výhodu slušně, ale bez kýženého efektu v podobě srovnání stavu. Po přečkání oslabení měli domácí výpad, Páleník ale nepřešel přes Vehovského.
     
    50:50
    Hendrych nechtěl jít na riziko, proto stáhl kotouč k sobě a vrátil hru k vlastní střídačce. Mezitím se navíc povedlo Hradci prostřídat.
     
    51:46
    Šichan zastavil u mantinelu Ignatěnka, který nemohl pokračovat v útoku. Lvi poté přebruslili dopředu, ale nic víc z toho získat nedokázali.
     
    52:35
    Vehovský si klepl o puk na modré a nahazoval na hranici brankoviště pro spoluhráče. Ten se k zakončení nedostal, místo toho jenom Záruba vykopl betonem.
     
    53:03
    Šedivý ještě udržel pásmo a z otočky střílel. Bernard sebral puk do lapačky a zastavil hru.
     
    53:16
    Koklar výborně zapracoval na mantinelu a připravil prostor pro Forejtka na modré. Ten byl ale pod tlakem a o možnost střely byl připraven.
     
    54:55
    Lvi ještě udrželi pásmo a odhodili puk jenom k Bernardovi. Východočeši stále drží těsný výsledek, který je teoreticky už může posunout do vyšší nadstavbové skupiny.
     
    55:47
    Šichan dostal přihrávku do špeku a Stasjuk jej ve středním pásmu čistým hitem seslal k ledu. Tím pádem nemohli domácí přejet do útočného pásma.
     
    56:32
    Bernard ještě drží Porubu ve hře! Klíma šel z levé strany v brejku, ještě si položil obránce před sebou a střílel do protipohybu brankáře. Bernard však fantasticky lapačkou zasáhl!
     
    57:49
    Dietrich vedl po levé straně situaci 3 na 3 a zadovkou zkoušel nahrát pod sebe, puk byl ale zablokován.
     
    58:36
    Poruba už to hraje zcela otevřeně, ale stále má naději! Klíma dostal puk výborně do jízdy a šel z druhé vlny sám na kasu, jenže hostujícího brankáře ani napodruhé nepropálil!
     
    59:09
    Poruba si vybojovala vhazování v útočném pásmu a hned si vzala time-out.
     
    59:13
    První vhazování dopadlo lépe pro Hradec, který vyhodil alespoň do středního pásma.
     
    59:50
    Hradec mohl hned nadvakrát rozhodnout, Páleník ale prázdnou kasu z levé strany netrefil, stejně tak neuspěl ani Forejtek z druhé vlny!
     
    59:58
    V závěru pak Poruba ujela 3 na 2 a mohla srovnat, nepřehledná situace ale končí zákrokem Záruby!
     
    Konec zápasu.
     
    Hradec tak slaví tři body a pro Marka Zárubu je to čtvrtá vychytaná nula v tomto ročníku! Domácím stačil na tři body jediný gól Karla Studnického z 32. minuty, i ve třetí třetině byli Lvi aktivnější, přesto Poruba odehrála ve třetí třetině velmi solidní partii. Bod si však z východních Čech neodváží. (17:02:00)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. Studnický (Klíma)


    Mountfield HK: Záruba (V. Petřík) – Vencl, Janeček, Forejtek (A), Studnický, D. Pavlík, J. Pánek – Hendrych (A), Šichan, Šedivý – Vondruška, Páleník (C), Klíma – Hornych, Koklar, Václavíček.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC RT TORAX Poruba: Bernard (Láryš) – Majkowski, Michalík, Stasjuk, Noga, Dragon (A), Korbel – Skorochod (A), Vehovský (C), Ostřížek – M. Kozák, Stryczek, Dietrich – Václavek, Bobok, Ignatěnko.
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Honza – Hájková, Jiruška

    Diváci: 77
    bahis siteleri