Mountfield HK – Poruba 1:0 (kon.) | Tábor – Kladno 2:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 8:2 (kon.)
HC Litvínov – Č. Budějovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Třinec – Zlín 8:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (1:2 po s.n.)
Přerov – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC RT TORAX Poruba
Čtvrtek 07.12.2023, 15:00 • Malá hala ČPP Arény, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina B
Partner:
     
    59:58
    V závěru pak Poruba ujela 3 na 2 a mohla srovnat, nepřehledná situace ale končí zákrokem Záruby!
     
    59:50
    Hradec mohl hned nadvakrát rozhodnout, Páleník ale prázdnou kasu z levé strany netrefil, stejně tak neuspěl ani Forejtek z druhé vlny!
     
    58:36
    Poruba už to hraje zcela otevřeně, ale stále má naději! Klíma dostal puk výborně do jízdy a šel z druhé vlny sám na kasu, jenže hostujícího brankáře ani napodruhé nepropálil!
     
    56:32
    Bernard ještě drží Porubu ve hře! Klíma šel z levé strany v brejku, ještě si položil obránce před sebou a střílel do protipohybu brankáře. Bernard však fantasticky lapačkou zasáhl!
     
    48:25
    Daniil Skorochod se už radoval z gólu, když zůstal viset sám na pravém kruhu a střílel nad Zárubovu vyrážečku. Domácí gólman ale předvedl na poslední chvíli fantastický zákrok!
     
    47:10
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Jan Pánek – 2 min., hákování.
     
    38:08
    Záruba další vyhození Poruby, které tentokrát nebylo zakázaným uvolněním, rozehrál, zanedlouho ale domácí o puk přišli. A Poruba toho využila. Václavek si stáhl kotouč přes obránce a chtěl nahrávat na druhou stranu, odkud by přišlo zakončení do prázdné. Puk mu ve finální fázi ale ujel.
     
    32:39
    V již pokračující výhodě měli domácí velkou šanci na druhý gól! Hendrych rozjel útok, projel okolo obránce a připravil puk pro Klímu, který z pravého kruhu napálil tyč!
     
    31:43
    6/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvojnásobnou přesilovku Hradec využívá a jde do vedení! Filip Klíma nejprve střílel z levého kruhu, nepřesný pokus sice Bernarda nijak neprověřil, přesto měli domácí i nadále puk v držení. Na modré se připravil KAREL STUDNICKÝ a přesnou střelou do vinglu nedal Bernardovi šanci – 1:0! Asistence: Filip Klíma.
    Studnický K., Klíma F., Páleník O., Vondruška J., Václavíček M., Záruba M.
    Bernard P., Majkowski M., Michalík R., Bobok T.
     
    31:09
    Poruba udělala v oslabení hrubou chybu! Špatně střídala, v jednu chvíli měla na ledě pět hráčů, a tak bude hrát 71 sekund v oslabení 3 na 5!
     
    30:20
    Domácí čeká druhá přesilovka. Tobiáš Vehovský (POR) se dopustil pod tlakem ve vlastním pásmu podrážení, a tak je vyloučen.
     
    22:48
    Poruba ujela do situace 2 na 1, kterou táhl po pravé straně Ostřížek. Natáhl na sebe obránce a v ideální moment nahrál před prázdnou Vehovskému. Skvělý zákrok Záruby drží Hradec na nule!
     
    19:32
    Koklar narušil kombinaci Poruby, která poslední minutu zatím tráví v útočném pásmu. Hostům se ale dařilo pokračovat a přišla přihrávka před branku pro Ostřížka, ten ale minul!
     
    16:50
    Jaroslav Vondruška se dostal do tutové šance, když ujel sám na branku. Bernardovi tlačil puk mezi betony, gólman z největšího sídliště Ostravy ale tým i v tomto případě fantasticky podržel!
     
    14:06
    Petr Bernard předvedl fantastický zákrok! Vondruška se uvolnil na pravém křídle, zatáhl hru až na pravý kruh a sehrával do druhé vlny pro zcela volného Páleníka. Ten to měl rozjeté skvěle, mířil do odkryté části branky, ale Bernardova vyrážečka byla proti!
     
    09:55
    Bernard podržel Porubu ke konci početní nevýhody! Nejprve střílel z pravé strany Janeček, jeho pokus vyrazil hostující gólman jenom před sebe, načež přišlo zakončení Hendrycha. Ani v tomhle případě se ale skóre nemění!
     
    08:07
    Navíc přichází pro hosty první oslabení. Jan Ostřížek (POR) přesekl hokejku soupeři při návratu z útočného pásma a za sekání jde ven.
     
    03:19
    Ohromná chyba hostujících obránců v rozehrávce a Vondruška byl rázem sám před Bernardem! Pálil nad brankářovu lapačku, jenže prostor tří tyčí ve finále ani netrefil.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. Studnický (Klíma)


    Mountfield HK: Záruba (V. Petřík) – Vencl, Janeček, Forejtek (A), Studnický, D. Pavlík, J. Pánek – Hendrych (A), Šichan, Šedivý – Vondruška, Páleník (C), Klíma – Hornych, Koklar, Václavíček.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC RT TORAX Poruba: Bernard (Láryš) – Majkowski, Michalík, Stasjuk, Noga, Dragon (A), Korbel – Skorochod (A), Vehovský (C), Ostřížek – M. Kozák, Stryczek, Dietrich – Václavek, Bobok, Ignatěnko.
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Honza – Hájková, Jiruška

    Diváci: 77
    bahis siteleri