Vítkovice – K. Vary 4:1 (kon.) | Sparta – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Kladno 3:2 (po pr.) | Pardubice – Litvínov 2:4 (kon.)
Plzeň – Třinec 5:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
HC Kometa Brno
Neděle 10.12.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je definitivně rozhodnuto! Oliver Okuliar získal hrací předmět, kvalitně vyčkal a vyslal do brejku na prázdnou kasu ALEŠE JERGLA, jenž se od modré čáry po zemi nemýlil – 5:2. Asistence: Oliver Okuliar.
    Jergl A., Okuliar O., Lukáš J., Tamáši A., Pavelka T., Blain J.
    Zaťovič M., Marcinko T., Moses S., Cingel L., Pospíšil K., Gazda D.
     
    57:59
    Moravané hrají v šesti!
     
    57:28
    6/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskově zužitkovaná početní výhoda! Christophe Lalancette vyhrál vhazování na GIORGIA ESTEPHANA, jenž nic nevymýšlel, a pohotovou dělovkou z první, která zapadla do horního rohu branky potvrdil svou formu! Asistence: Christophe Lalancette.
    Estephan G., Lalancette C., Freibergs R., Jasper E., Lukáš J., Perret J.
    Flek J., Zaťovič M., Kučeřík R., Holland R., Lukeš Š.
     
    57:25
    Kometě se závěr duelu poměrně komplikuje, Tomáš Marcinko je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    53:21
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi si berou vedení zpátky! Ve formě hrající David Šťastný boduje v šestém duelu v řadě, když obkroužil klec Brna, následně chytře přenechal kotouč najíždějícímu GIORGIO ESTEPHANOVI, který zblízka zavěsil do horního rohu. Kanaďan tak rozvlnil síť potřetí za poslední dvě utkání – 3:2. Asistence: David Šťastný, Patrik Miškář.
    Estephan G., Šťastný D., Miškář P., Pavelka T., Blain J., Lukáš J.
    Lukeš Š., Zbořil A., Flek J., Zaťovič M., Gazda D., Ďaloga M.
     
    49:16
    6/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    Moravané záhy po ubráněném oslabení srovnávají krok! Lukáš Cingel započal parádní souhru, když prostrčil puk na rozjetého Marka Ďalogu. Slovenský bek se proháčkoval do mezikruží, odkud ještě vybídl JAKUBA FLEKA, jenž zakončil pohlednou kombinaci do odkryté svatyně, Jan Lukáš byl bez šance – 2:2. Asistence: Marek Ďaloga a Lukáš Cingel.
    Flek J., Ďaloga M., Cingel L., Pospíšil K., Lintuniemi A., Lukeš Š.
    Lukáš J., Jergl A., Pavelka T., Miškář P., Okuliar O., Blain J.
     
    47:07
    Bývalý hráč mužstva od soutoku Labe s Orlicí – Lukáš Cingel zastavil průnik Olivera Okuliara držením, také Lvi si zahrají početní převahu.
     
    45:12
    Jan Lukáš si připsiuje další skvělý zákrok, když zneškodnil další jedovatý projektil nejaktivnějšího střelce tohoto klání Kristiána Pospíšila, záhy z tribun sklidil mohutný potlesk.
     
    44:23
    Patrik Miškář se provinil v rohu defenzivní zóny krosčekem, svěřenci Tomáše Martince se opět budou muset bránit.
     
    41:53
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši po ubráněném oslabení jdou do vedení! Perret zavezl puk do pásma a našel Martina Pláňka. Domácí zadák oklamal obránce Komety a vybídl na kruhu volného EVANA JASPERA, jenž se pohotově trefil nad Lukešovu vyrážečku – 2:1. Asistence: Martin Pláněk a Jordann Perret.
    Jasper E., Lalancette C., Pláněk M., Kalina P., Lukáš J., Perret J.
    Lukeš Š., Zbořil A., Zaťovič M., Kos J., Gazda D., Kučeřík R.
     
    39:00
    Jordann Perret míří za katr, po dobruslení brejku Komety se dopustil podrážení.
     
    32:39
    Velmi aktivní Kristián Pospíšil se dostal ke kotouči po špatné rozehrávce, ze slotu však nechal pouze vyniknout lapačku Jana Lukáše.
     
    28:14
    Svěřenci Tomáše Martince úspěšně ubránili pětiminutové oslabení!
     
    27:13
    Lvi stále odolávají, další kvalitní možnosti Moravanů v dlouhé početní převaze zatím zůstávají nevyužity!
     
    24:26
    Velká možnost Mountfieldu v oslabení! Oliver Okuliar ujel sám na Lukeše, avšak blafákem v tváří tvář strážci brněnské svatyně neuspěl.
     
    23:14
    Bohumil Jank velmi tvrdě u střídaček atakoval na hlavu Petra Holíka a je mu udělen trest na pět minut + do konce utkání. Brněnský šikula po chvilce sice vstal, velmi otřesený byl dopraven na střídačku, v utkání nejspíš pokračovat nebude. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    20:10
    Kometa měla záhy obrovskou možnost! Kristián Pospíšil si najel na skvělou žabičku jednoho ze svých spoluhráčů a z první zblízka trefil beton přesouvajícího se Jana Lukáše, puk záhy zůstal těsně před čarou.
     
    19:13
    Christophe Lalancette se po páradní zadovce Evana Jaspera ocitl úplně sám před Lukešem! Kanadský forvard se svého někdejšího spoluhráče snažil rozhýbat a zasunout puk forhendem do odkryté branky, v osudový moment mu však černá pryž sjela z hole, a tak se skóre nemění.
     
    12:12
    6/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    Moravané však odpovídají záhy! Martin Zaťovič se, po nejistém zásahu Lukáše po pokusu od modré čáry, zjevil sám před ním, královéhradecký gólman stačil kotouč betonem vyrazit. Avšak následně nevěděl, kde hrací předmět je, čehož ve skrumáži využil JAKUB FLEK, útočník s číslem devět snadno dorazil touš po zemi do odkryté klece – 1:1. Asistence: Martin Zaťovič a Lukáš Kaňák.
    Flek J., Zaťovič M., Lukeš Š., Holík P., Lintuniemi A., Kaňák L.
    Lukáš J., Perret J., Lalancette C., Jasper E., Marcel P., Freibergs R.
     
    11:08
    6/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    To už teď ovšem neplatí, Východočeši využívají přesilovku! Jérémie Blain nabil na kruhu postavenému TOMÁŠI PAVELKOVI, jehož pumelice tentokrát už zapadla ke vzdálenější tyči Lukešovy kasy – 1:0. Asistence: Jérémie Blain a Aleš Jergl.
    Pavelka T., Blain J., Lukáš J., Miškář P., Okuliar O., Jergl A.
    Cingel L., Flek J., Kučeřík R., Lukeš Š., Holland R.
     
    07:58
    Kristián Pospíšil míří na trestnou lavici na 2+2 minuty, píská se krosček spolu s následným nesportovním chováním.
     
    07:19
    Mančaft v modrém se držel na touši v pásmu Hradce, záhy se sám před maskovaným mužem Východočechů zjevil ex-hradecký Lukáš Cingel, v klíčové chvíli však stačil zakročit Patrik Marcel, čímž překazil Kometě téměř jasnou trefu!
     
    05:20
    Zatím největší šanci duelu měl paradoxně v oslabení na svědomí Zdeněk Okál, brněnský útočník ujel sám do brejku, avšak byl tísněn dvojicí zadáků, jeho kličku do bekhendu navíc Jan Lukáš skvěle vystihl a podržel své spoluhráče.
     
    04:12
    David Šťastný se snažil projet kolem mantinelu, zde ho však zastavilo sekání kapitána soupeře Martina Zaťoviče, celek zpod Bílé věže si tak zahraje první početní převahu.
    Marken.cz

    Šimon Zemánek

    Branky a nahrávky: 12. Pavelka (Blain, Jergl), 42. Jasper (Pláněk, Perret), 54. Estephan (Šťastný, Miškář), 58. Estephan (Lalancette), 60. Jergl (Okuliar) – 13. Flek (Zaťovič, Kaňák), 50. Flek (Ďaloga, Cingel)


    Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Blain (C), Jank, Pláněk, Kalina, Freibergs, Pavelka, Marcel – Estephan, Miškář, Šťastný – Jergl (A), Tamáši, Okuliar – Jasper, Lalancette, Perret – Chalupa, Pilař, Zachar.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Lukeš (Kavan) – Lintuniemi, Kaňák, Holland, Kučeřík (A), Gazda, Ďaloga – Moses, Cingel, Pospíšil – Flek, Holík, Zaťovič (C) – Kos, Marcinko (A), Vincour – Kohout, Zbořil, Okál.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Špůr, Bohuněk

    Diváci: 4049